I meni se osobno više svidja Sin Božiji, mad au Bibliji nalazimo više primjera
gdje se Isusa naziva Bogom , a i sam Bog Otac nazvao je Isusa Bogom.
Suci 6,12 I ukaza mu se Anđeo Jahvin i reče mu: "Jahve s tobom, hrabri junače!
Suci 6,13 Gideon mu odgovori: "Oh, gospodaru, ako je Jahve s nama, zašto nas sve ovo snađe? Gdje su sva ona čudesa njegova o kojima nam pripovijedahu oci naši govoreći: `Nije li nas Jahve iz Egipta izveo?` A sada nas je Jahve ostavio, predao nas u ruke Midjancima.
Suci 6,14 Jahve se tad okrenu prema njemu i reče mu:
Ova j Andje o Jahvin nije niko drugi nego Isus, i ovdje ga se jasno naziva
Bogom. Isus je rodjen od Oca, i ima božansku prirodu i prema meni nije greška ako ga se naziva Bog Sin, mada kako hoćete.
Evo u ovom tekstu je Pavle jasno opisao ko je Isus.
Jevrejima 1,1 Bog koji je negda mnogo puta i različnijem načinom govorio ocevima preko proroka, govori i nama u pošljedak dana ovijeh preko sina,
Kojega postavi našljednika svemu, kroz kojega i svijet stvori.
Koji budući sjajnost slave i obličje bića njegova, i noseći sve u riječi sile svoje, učinivši sobom očišćenje grijeha našijeh, sjede s desne strane prijestola veličine na visini,
I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi.
Jer kome od anđela reče kad: sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: ja ću mu biti otac, i on će mi biti sin.
I opet uvodeći prvorodnoga u svijet govori: i da mu se poklone svi anđeli Božiji.
Tako i anđelima govori: koji čini anđele svoje duhove, i sluge svoje plamen ognjeni.
A sinu: prijestol je tvoj, Bože, va vijek vijeka; palica je pravde palica carstva tvoga.
Omiljela ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza te, Bože, Bog tvoj uljem radosti većma od drugova tvojijeh.
gdje se Isusa naziva Bogom , a i sam Bog Otac nazvao je Isusa Bogom.
Suci 6,12 I ukaza mu se Anđeo Jahvin i reče mu: "Jahve s tobom, hrabri junače!
Suci 6,13 Gideon mu odgovori: "Oh, gospodaru, ako je Jahve s nama, zašto nas sve ovo snađe? Gdje su sva ona čudesa njegova o kojima nam pripovijedahu oci naši govoreći: `Nije li nas Jahve iz Egipta izveo?` A sada nas je Jahve ostavio, predao nas u ruke Midjancima.
Suci 6,14 Jahve se tad okrenu prema njemu i reče mu:
Ova j Andje o Jahvin nije niko drugi nego Isus, i ovdje ga se jasno naziva
Bogom. Isus je rodjen od Oca, i ima božansku prirodu i prema meni nije greška ako ga se naziva Bog Sin, mada kako hoćete.
Evo u ovom tekstu je Pavle jasno opisao ko je Isus.
Jevrejima 1,1 Bog koji je negda mnogo puta i različnijem načinom govorio ocevima preko proroka, govori i nama u pošljedak dana ovijeh preko sina,
Kojega postavi našljednika svemu, kroz kojega i svijet stvori.
Koji budući sjajnost slave i obličje bića njegova, i noseći sve u riječi sile svoje, učinivši sobom očišćenje grijeha našijeh, sjede s desne strane prijestola veličine na visini,
I toliko bolji posta od anđela koliko preslavnije ime od njihova dobi.
Jer kome od anđela reče kad: sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: ja ću mu biti otac, i on će mi biti sin.
I opet uvodeći prvorodnoga u svijet govori: i da mu se poklone svi anđeli Božiji.
Tako i anđelima govori: koji čini anđele svoje duhove, i sluge svoje plamen ognjeni.
A sinu: prijestol je tvoj, Bože, va vijek vijeka; palica je pravde palica carstva tvoga.
Omiljela ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza te, Bože, Bog tvoj uljem radosti većma od drugova tvojijeh.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI