Mislio sam da je u pitanju neki drugi tekst. Baš se fino igraju sa hebrejskim riječima. Riječ "Elohim" ima jednu formu, ali više nego jedno značenje, te se stoga nalazi u oblicima jednine i množine. I to nema nikakve veze sa Božjom prirodom. Tako, na primjer, nalazimo tekst u 2. Mojsijevoj 4:16 gdje Gospod kaže Mojsiju da će mu Aronu služiti kao usta (govornik), dok će Mojsije Aronu biti kao Bog (elohim). Naravno i malom djetetu je odmah jasno da je Mojsije jedna osobaEnoh (citat):U prvoj recenici Biblije kada se sa hebrejskog prevede "Beresit bera Elohim'', bukvalan prevod bi bio ''I rece Bogovi'', dakle glagol u jednini, pa imenica u mnozini. To ukazuje da Bog ima vise lica. U hebrejskom kada se imenica zavrsava na ''aim'', kao sto je slucaj kod reci ''haim'' koja znaci zivot, to znaci u prevodu dva zivota, dual. Nepostoji jednina te reci. Kod imenice ''Elohim'' ima nastavak ''im'', koja oznacava mnozinu, ali vise od dva, nije dual. Kasnije se u Bibliji pominje Sveti Duh koji se uklapa u trece lice Boga.
Kako na ovo gledati?
+34
Nikola
JasnaRR
pujo
Aleksandar1204
Ivan__
_Ivan_
Batret
Radule
Dejan79
protivnik
Željko
giga
Srdjan Zr
ljuba79
Be snake and dove
Goran Šušljić
Breath
Jovana
N.K.
Nathanael
kainos
kadosh777
Zdravko Vučinić
Taki
Enoh
Sionski
Bogomdani
Vlatko
SimaS
Melito
Nebojša
beka26
MaрkoЖ
xyz_os
38 posters
TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA
PavleS- Admin
- Broj komentara : 3744
Registration date : 2008-11-01
- Post n°51
Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA
Enoh- Broj komentara : 112
Registration date : 2013-05-12
- Post n°52
Kako znamo da nema veze sa Bozijom prirodom,da ne govori o tome?I kako objasniti te nastavke,ako moze molim te malo detaljnija studija,stvarno mi je jako bitno da imam dobar uvid u te stvari?Izucavam dosta Boziju prirodu,naravno verujem da Sveti Duh nije licnost,ali kad se neko pozove na nesto tako kao to sa recima a ja ne znam da mu objasnim tacno,kao ni sebi,dolazim u problem.
PavleS- Admin
- Post n°53
Pa eto rekao sam već gore. Takva je konstrukcija hebrejskih riječi. Smisao riječi "Elohim" nije množina. To zna svaki Jevrej.Enoh (citat):Kako znamo da nema veze sa Bozijom prirodom,da ne govori o tome?I kako objasniti te nastavke,ako moze molim te malo detaljnija studija,stvarno mi je jako bitno da imam dobar uvid u te stvari?Izucavam dosta Boziju prirodu,naravno verujem da Sveti Duh nije licnost,ali kad se neko pozove na nesto tako kao to sa recima a ja ne znam da mu objasnim tacno,kao ni sebi,dolazim u problem.
Crkveni sabori su odgovorni za takvu pogrešnu teologiju, jer njima je bilo važnije šta ljudi misle da bi dokazivali svoje dogme nego šta Bog zaista govori. To je obrazac zastranjivanja kroz sve vjekove.
Tako recimo možeš vidjeti u nekoj adventističkoj crkvi kad skupljaju desetak da prije toga obavezno citiraju određene biblijske tekstove o darivanju koji NAVODNO potvrđuju njihovu ustanovu desetka. Međutim, NIKAD nećeš čuti da citiraju neki tekst iz Mojsijevih knjiga koji stvarno objašnjavaju šta predstavlja ustanova desetka i KAKO, ZAŠTO I GDJE se desetak prinosio. Jedan takav tekst kojim baš vole da manipulišu je Malahija 3:10, samo što i tu zanemaruju činjenicu da Gospod govori o HRANI u Njegovom domu (Hramu), a ne o kešu u njihovoj kasi, nebitno od koje djelatnosti, može i od prodaje droge.
Na sličan način pristalice dogme o trojstvu potpuno zanemaraju tekstove koji se zaista bave božanskim Ličnostima ili pozivaju na Njih, a koriste one koji uopšte ne dotiču taj predmet. Kad je Isus rekao "Bog je duh", te riječi bile su upućene osobi koja je smatrala da se molitva mora obavljati na određenim mjestima. Isus joj je jednostavno kazao da gdje god se ljudi okrenu "duhom i istinom" Bogu, On nema problema da ih čuje i usliši po svojoj volji. Riječ je dakle o Božjoj prisutnosti, a ne o nekom dokazivanju treće ličnosti i sl.
PavleS- Admin
- Post n°54
Evo nekih biblijskih tekstova koji eksplicitno pominju božanske Ličnosti:
Jovan 1:18
Jovan 3:16-18
Jovan 6:27, 29, 32, 37-40, 44-46, 57, 69
Jovan 10:30: „Ja i Otac jedno smo“. (stihovi od 29 do 38 pominju samo dvije božanske Ličnosti, od kojih je Bog Otac veći)
Jovan 12:44, 45, 49, 50
Luka 10:21, 22
Rimljanima 1:7
1. Korinćanima 1:3, 4 Blagodat i mir od DVIJE Ličnosti, Oca i Sina
2. Korinćanima 1:2, 3 (stihovi 20-22 u nastavku poglavlja precizno objašnjavaju ulogu Duha)
2. Korinćanima 13:13
Galatima 1:3
Efescima 1:2, 3; 6:23
1. Petrova 1:2, 3
2. Petrova 1:2
Kološanima 1:2, 3
Filibljanima 1:2
Titu 1:4
Filimonu 1:3
1. Timoteju 1:1, 2
2. Timoteju 1:2
1. Solunjanima 1:1
2. Solunjanima 1:1, 2
Juda 1:4
1. Jovanova 4:9, 10 (zapazite da se u 13. retku u nastavku o Duhu govori kao o nečemu što se DAJE od Boga)
2. Jovanova 1:3
Otkrivenje 1:4, 5; 5:8,13; 7:9-11; 14:4 (Bog Otac kao Predsjedavajući i Sin Iskupitelj. Nikakva treća ličnost ne dijeli presto sa njima).
Motiv Plana spasenja „Bog u Hristu“ ponavlja se mnogo mjesta u Novom Zavjetu, i kao rezultat prihvatanja toga vjerni „hode u Duhu“.
Stari Zavjet takođe pominje dvije božanske Ličnosti.
Danilo 3:25; 7:13, 14; 12:1
Psalam 2. glava
Psalam 110:1
Isaija 9:6, 7
Ezekijel 1:26
1. Mojsijeva 3:8-24 (uporedi sa Jovan 1:1-4, 18)
1. Mojsijeva 18:2, 3, 13, 14, 20, 22, 33 (uporedi sa 1. Mojsijeva 19:1!)
Jovan 1:18
Jovan 3:16-18
Jovan 6:27, 29, 32, 37-40, 44-46, 57, 69
Jovan 10:30: „Ja i Otac jedno smo“. (stihovi od 29 do 38 pominju samo dvije božanske Ličnosti, od kojih je Bog Otac veći)
Jovan 12:44, 45, 49, 50
Luka 10:21, 22
Rimljanima 1:7
1. Korinćanima 1:3, 4 Blagodat i mir od DVIJE Ličnosti, Oca i Sina
2. Korinćanima 1:2, 3 (stihovi 20-22 u nastavku poglavlja precizno objašnjavaju ulogu Duha)
2. Korinćanima 13:13
Galatima 1:3
Efescima 1:2, 3; 6:23
1. Petrova 1:2, 3
2. Petrova 1:2
Kološanima 1:2, 3
Filibljanima 1:2
Titu 1:4
Filimonu 1:3
1. Timoteju 1:1, 2
2. Timoteju 1:2
1. Solunjanima 1:1
2. Solunjanima 1:1, 2
Juda 1:4
1. Jovanova 4:9, 10 (zapazite da se u 13. retku u nastavku o Duhu govori kao o nečemu što se DAJE od Boga)
2. Jovanova 1:3
Otkrivenje 1:4, 5; 5:8,13; 7:9-11; 14:4 (Bog Otac kao Predsjedavajući i Sin Iskupitelj. Nikakva treća ličnost ne dijeli presto sa njima).
Motiv Plana spasenja „Bog u Hristu“ ponavlja se mnogo mjesta u Novom Zavjetu, i kao rezultat prihvatanja toga vjerni „hode u Duhu“.
Stari Zavjet takođe pominje dvije božanske Ličnosti.
Danilo 3:25; 7:13, 14; 12:1
Psalam 2. glava
Psalam 110:1
Isaija 9:6, 7
Ezekijel 1:26
1. Mojsijeva 3:8-24 (uporedi sa Jovan 1:1-4, 18)
1. Mojsijeva 18:2, 3, 13, 14, 20, 22, 33 (uporedi sa 1. Mojsijeva 19:1!)
- Post n°55
Ovo je stvarno dovoljno.A oni koji zastupaju dogmu da je Duh licnost cesto se pozivaju na 1.Jovanova 5;7.Kako im objasniti da se to ne bavi Bozijom prirodom i da ne govori o trecoj licnosti,sta im reci,kako dokazati?Druga stvar je da postave pitanje kako mogu Otac i Sin da prebivaju Duhom na zemlji(ako Duh nije licnost) kad je Hrist u svetinji?U fazonu ne moze biti i tamo i ovde.Na tako neke stvari prosto ne znam sta da im odgovorim jer su gluposti.
PavleS- Admin
- Post n°56
1. Jovanova 5:7
Apostol Jovan ovdje ne raspravlja o Božoj prirodi niti podupire dogmu o trojstvu, već ističe da su navedeni činioci jedinstveni u svom svjedočanstvu na Nebu i na zemlji (uporedi sa Jovan 17,20-23).
Ovaj tekst poznat kao Comma Johanneum nalazi se u samo osam poznih grčkih manuskripta, od kojih četiri imaju ovaj dio zabilježen na marginama. Nema dokaza da je taj stih postojao u nekom manuskriptu prije 15. ili 16. vijeka, iako je nekako ubačen u latinske rukopise u 4. i 5. vijeku.
Najveći promoter dogme o trojstvu bio je Augustin (354-430), koja je postala zvanično učenje crkve po naredbi cara Teodosija 380. godine.
Ovo smo stavili kao fusnotu u Bibliji NRP. Isusov nalog u Mateju 28:19 takođe je promijenjen negdje posle 325. godine nove ere, kada je uvedena trinitistička (vavilonska) nauka o Bogu, koja je postala imperativ u tradicionalnom hrišćanstvu.
Ali kao i svaki rat vođen protiv Božje Riječi, i ovo se pokazalo neuspješnim, jer, da im plan uspio, morali su izmijeniti i sve tekstove koje sam naveo u gornjem postu. Isto tako, da bi lažirali krštenje, morali su još promijeniti sve one tekstove iz Djela apostolskih i poslanica koji jasno kažu u čije se ime krštavalo i zašto je to tako u Planu spasenja.
Generalno gledano, neprijatelji Božje Riječi znaju šta im smeta i oni tu pokušavaju udariti, omalovažavajući, izvrćući ili čak - oni koji je to bilo omogućeno, kao recimo Origen, Euzebije, "profesori" Vestkot i Hort u 19. vijeku - preinačujući neke njene djelove. Ali njihov problem je što ne razumiju Bibliju na način kako je razumije osoba nadahnuta Božjim Duhom (iskreni proučavalac), te se stoga ti pokušaji po pravilu završavaju neuspješno i prije ili kasnije "pročitani" od strane Božjeg naroda.
Apostol Jovan ovdje ne raspravlja o Božoj prirodi niti podupire dogmu o trojstvu, već ističe da su navedeni činioci jedinstveni u svom svjedočanstvu na Nebu i na zemlji (uporedi sa Jovan 17,20-23).
Ovaj tekst poznat kao Comma Johanneum nalazi se u samo osam poznih grčkih manuskripta, od kojih četiri imaju ovaj dio zabilježen na marginama. Nema dokaza da je taj stih postojao u nekom manuskriptu prije 15. ili 16. vijeka, iako je nekako ubačen u latinske rukopise u 4. i 5. vijeku.
Najveći promoter dogme o trojstvu bio je Augustin (354-430), koja je postala zvanično učenje crkve po naredbi cara Teodosija 380. godine.
Ovo smo stavili kao fusnotu u Bibliji NRP. Isusov nalog u Mateju 28:19 takođe je promijenjen negdje posle 325. godine nove ere, kada je uvedena trinitistička (vavilonska) nauka o Bogu, koja je postala imperativ u tradicionalnom hrišćanstvu.
Ali kao i svaki rat vođen protiv Božje Riječi, i ovo se pokazalo neuspješnim, jer, da im plan uspio, morali su izmijeniti i sve tekstove koje sam naveo u gornjem postu. Isto tako, da bi lažirali krštenje, morali su još promijeniti sve one tekstove iz Djela apostolskih i poslanica koji jasno kažu u čije se ime krštavalo i zašto je to tako u Planu spasenja.
Generalno gledano, neprijatelji Božje Riječi znaju šta im smeta i oni tu pokušavaju udariti, omalovažavajući, izvrćući ili čak - oni koji je to bilo omogućeno, kao recimo Origen, Euzebije, "profesori" Vestkot i Hort u 19. vijeku - preinačujući neke njene djelove. Ali njihov problem je što ne razumiju Bibliju na način kako je razumije osoba nadahnuta Božjim Duhom (iskreni proučavalac), te se stoga ti pokušaji po pravilu završavaju neuspješno i prije ili kasnije "pročitani" od strane Božjeg naroda.
- Post n°57
Ali ni krstenje u ime Oca,Sina i svetog Duha nije pogresno ako pravilno shvatas.Da ti tada Bozjim Duhom ulazis u zajednicu sa Ocem i Sinom.
PavleS- Admin
- Post n°58
Pogrešno je jarane, jer ne možeš se krstiti U IME Boga Oca i Duha Svetog, kao nepostojeće ličnosti, već isključivo U IME Isusa Hista, Spasitelja i Posrednika pred Bogom Ocem.Enoh (citat):Ali ni krstenje u ime Oca,Sina i svetog Duha nije pogresno ako pravilno shvatas.Da ti tada Bozjim Duhom ulazis u zajednicu sa Ocem i Sinom.
- Post n°59
Negde sam cuo da i Elen Vajt kaze da se u vreme apostola krstavalo u ime Oca,Sina i svetog duha,iako svuda u Delima stoji u Isusovo ime.To mi malo zvuci onako...
PavleS- Admin
- Post n°60
Ne znam za to, ali ako je tačno EGW je to mogla da izjavi isključivo kao svoje mišljenje na osnovu lažiranog teksta u Matej 28:19.Enoh (citat):Negde sam cuo da i Elen Vajt kaze da se u vreme apostola krstavalo u ime Oca,Sina i svetog duha,iako svuda u Delima stoji u Isusovo ime.To mi malo zvuci onako...
Bez natprirodnog uvida od Boga, prorok je osoba kao svaka druga koja može imati ispravno i pogrešno mišljenje o određenom predmetu.
Imaš takav primjer u Bibliji, 2. Samuelova 7:1-14. U ovom slučaju Bog ispravlja Natana koji je Davidu u 3. retku već bio dao "blagoslov" za izgradnju Hrama.
- Post n°61
To je bas problematicno.Moram reci Adrianu Ebensu(to je onaj sto sam ti rekao da dolazi) ako dodje u Julu da krsti da me krsti u ime Isusa Hrista,iako on ne veruje u trojstvo i zato nema pristup institucijama .Uzgred,jel imas neki konkordans za download a da moze i ova vasa Biblija da se koristi,mada bi mi dobrodosao bilo koji?
PavleS- Admin
- Post n°62
Kakav konkordans? Misliš biblijski? Ja to ne koristim, upravo iz razloga što se tu nalazi najveći broj oštećenih prevoda.Enoh (citat):To je bas problematicno.Moram reci Adrianu Ebensu(to je onaj sto sam ti rekao da dolazi) ako dodje u Julu da krsti da me krsti u ime Isusa Hrista,iako on ne veruje u trojstvo i zato nema pristup institucijama .Uzgred,jel imas neki konkordans za download a da moze i ova vasa Biblija da se koristi,mada bi mi dobrodosao bilo koji?
Sasvim je dovoljno imati jedan ili dva dobra prevoda, plus interlinearna Biblija kad se istražuju neki dublji detalji.
- Post n°63
Mozes li da mi ostavis link te interlinearne Biblije pa da vidim kako to funkcionise?
PavleS- Admin
- Post n°64
Evo:Enoh (citat):Mozes li da mi ostavis link te interlinearne Biblije pa da vidim kako to funkcionise?
http://www.scripture4all.org/
Možeš na sajtu da pregledaš interlinearnu Bibliju u pdf-u, a možeš i da je instaliraš kao softver na kompjuteru (tri zasebna .exe fajla), i to je pogodnija opcija za korišćenje.
- Post n°65
Druze ja ovde slabo sta kontam .Za sta ona prvenstveno sluzi i da li imas neka uputstva?
PavleS- Admin
- Post n°66
Ajme criva i drobovi. Pa valjda vidiš. Imaš originalne tekstove na hebrejskom i grčkom (Prihvaćeni tekst, što je vrlo važno), doslovni prevod svake riječi i King James prevod. Naravno uslov je da dobro znaš engleski, a svako znanje hebrejskih i grčkih riječi je dobrodošlo.Enoh (citat):Druze ja ovde slabo sta kontam .Za sta ona prvenstveno sluzi i da li imas neka uputstva?
- Post n°67
Hvatam polako.Bilo mi jako nepregledno u pocetku.Pa ne znam nesto posebno engleski,ali mogu da prevedem rec a i iz konteksta da vidim o cemu se radi.Hvala,svako dobro.
- Post n°68
Evo sta kaze EGW o jednom od uslova za krstenje:"Krstenje je nasvecanije odricanje od sveta.To je,prema sopstvenom priznanju,umiranje grehu.U ime Oca i Sina i Svetoga Duha,covek se polaze u vodeni grob,krstenjem se sahranjuje sa Hristom,i ustaje iz vode u nov zivot,zivot odanosti Bogu."6BC,1074
beka26- Broj komentara : 204
Registration date : 2012-01-24
- Post n°69
Trojstvo - Lažna Doktrina o Bogu
Ezekiel 8,13 Tada mi reče: "Vidjet ćeš još većih gadova, što ih oni čine."
Nato me odvede na ulaz sjevernih vrata kuće Gospodnje. Tu su sjedile žene, što su plakale za Tamuzom.
On mi reče: "Vidiš li, sine čovječji? Vidjet će još većih gadova od ovih."
Nato me odvede u nutarnje predvorje kuće Gospodnje. Tu na ulazu u hram Gospodnji, između trijema i žrtvenika za žrtve paljenice, bilo je oko dvadeset i pet ljudi, što su imali leđa svoja okrenuta prema hramu, a lice svoje okrenuto prema istoku sunčanom. Klanjali su se suncu prema istoku.
Da li je ovo vjerovanje danaćnjih kršćana u trojstvo činjenje veće gadosti (pred Bogom) nego što su činili izraelci u svoje vrijeme?
Da nije možda žig zvijeri bog nedjelje, a ne nedjelja ili oboje?
Ezekiel 8,13 Tada mi reče: "Vidjet ćeš još većih gadova, što ih oni čine."
Nato me odvede na ulaz sjevernih vrata kuće Gospodnje. Tu su sjedile žene, što su plakale za Tamuzom.
On mi reče: "Vidiš li, sine čovječji? Vidjet će još većih gadova od ovih."
Nato me odvede u nutarnje predvorje kuće Gospodnje. Tu na ulazu u hram Gospodnji, između trijema i žrtvenika za žrtve paljenice, bilo je oko dvadeset i pet ljudi, što su imali leđa svoja okrenuta prema hramu, a lice svoje okrenuto prema istoku sunčanom. Klanjali su se suncu prema istoku.
Da li je ovo vjerovanje danaćnjih kršćana u trojstvo činjenje veće gadosti (pred Bogom) nego što su činili izraelci u svoje vrijeme?
Da nije možda žig zvijeri bog nedjelje, a ne nedjelja ili oboje?
PavleS- Admin
- Post n°70
Ima jedna njena izjava i u knjizi The Spirit of Prophecy, Vol. 2, p. 136, da su Isusovi učenici, za razliku od Jovanovog krštenja pokajanja, krstili u u ime Oca, Sina i Svetog Duha.Enoh (citat):Evo sta kaze EGW o jednom od uslova za krstenje:"Krstenje je nasvecanije odricanje od sveta.To je,prema sopstvenom priznanju,umiranje grehu.U ime Oca i Sina i Svetoga Duha,covek se polaze u vodeni grob,krstenjem se sahranjuje sa Hristom,i ustaje iz vode u nov zivot,zivot odanosti Bogu."6BC,1074
Očigledno da je to vjerovala na osnovu teksta iz Mateja 28:19, jer nigdje nijesam vidio da daje neke reference iz Djela apostolskih ili poslanica koje bi potvrdile tu tezu.
Takođe postoji i citat koji upečatljivo govori šta je suština krštenja:
„Oživljavanje istinske pobožnosti među nama je najveća i najhitnija od svih naših potreba. Mi moramo imati sveto pomazanje od Boga, krštenje njegovim Duhom; jer ovo je jedini djelotvorni činilac u obznanjivanju svete istine.“ Gospel Workers, p. 370.
PavleS- Admin
- Post n°71
Odličan video. Istina je uvijek jednostavna i logična, a "trojstvo" je proizvod spajanja lažiranog hrišćanstva sa vavilonskim misterijama.
Taki- Broj komentara : 24
Локација : Podgorica
Registration date : 2014-06-16
- Post n°72
nisam procitao sve komentare na temu Svetog Trojstva, pa me zanima ukratko. Da li su Otac Sin i Sv. DUh, dio jedne licnosti, ili tri licnosti ili ti tri Boga? Da li je Otac "najstariji"?
Zdravko Vučinić- Broj komentara : 483
Registration date : 2013-10-03
- Post n°73
Taki (citat):nisam procitao sve komentare na temu Svetog Trojstva, pa me zanima ukratko. Da li su Otac Sin i Sv. DUh, dio jedne licnosti, ili tri licnosti ili ti tri Boga? Da li je Otac "najstariji"?
Ni jedno, ni drugo, ni treće.
Biblija nas nedvosmisleno uči da postoji jedan Bog koji je Otac svih, i da postoji Sin Božji, Isus Hrist, posrednik između čovjeka i Boga, koji je došao na svijet da spasi čovjeka od grijeha i smrti. Jednostavni jezik Biblije predstavlja Oca i Sina kao dvije različite ličnosti, dok se o Svetom Duhu nigdje ne govori kao o ličnosti već kao o Božjem Duhu.
„Za nas postoji jedan Bog Otac od koga je sve, i mi u Njemu, i jedan Gospod, Isus Hrist, kroz koga
je sve, i mi kroz Njega“ (1. Korinćanima 8:6).
„Zato savijam kolena pred Ocem našeg Gospoda Isusa Hrista“ (Efescima 3:14).
„A ovo je život vječni: da upoznaju tebe jedinog istinitog Boga i Isusa Hrista koga si poslao“ (Jovan 17:3).
„A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da upoznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Hristu“ (1. Jovanova 5:20).
Božansko jedinstvo Oca i Sina, koje ograničeni ljudski um ne može potpuno razumjeti, potvrđuje se činjenicom da oni imaju isti Duh. Apostol Pavle govori da je Božji Duh i Hristov Duh:
„Ali vi ne živite po tijelu, nego po Duhu, ako Božji Duh zaista prebiva u vama. Ali ako neko nema Hristov Duh, taj nije Njegov“ (Rimljanima 8:9).
Sveti Duh je, prema Bibliji, Božji Duh, ali i Hristov Duh. Otac i Sin imaju isti Duh. Sveti Duh nije ličnost. Sotona se potrudio da prervari hrišćane sa ovom doktrinom o tri jednake ličnosti koje čine jednog Boga. Imate na našem sajtu više informacija o tome, naročito u kategoriji Biblijske istine.
Taki- Broj komentara : 24
Локација : Podgorica
Registration date : 2014-06-16
- Post n°74
manje vise slozio bih se sa tim. znaci li to da treba da se krstimo u ime Isusa Hrista, a ne u ime Oca, Sina i Svetoga Duha? i ko moze krstiti?
Zdravko Vučinić- Broj komentara : 483
Registration date : 2013-10-03
- Post n°75
Taki (citat):manje vise slozio bih se sa tim. znaci li to da treba da se krstimo u ime Isusa Hrista, a ne u ime Oca, Sina i Svetoga Duha? i ko moze krstiti?
Brojni primjeri u Bibliji, u Novom Zavjetu, jasno opisuju krštenje kao javni čin isključivo u ime Isusa Hrista. Krštenje u Bibliji nikada nije bio samostalan čin, već je učesnik ovog obreda uvijek najmanje još jedna osoba koja ima pravu vjeru i koja, kao takva, ima pravo da obavi krštenje uronjavanjem nakon što se osvjedočila da se krštenik pokajao i prihvatio pravu vjeru.
Dakle, najbolje je pronaći neku osobu koja ima istinsku vjeru i koja bi vam potvrdila da li ste spremni za krštenje, odnosno da li ste prihvatili Hrista onako kako Bog to traži i da li ste poučeni svim najvažnijim istinama.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI