Isus je očuvao svoj karakter, to je cijela priča.
Pa o tome se i radi, jer kako bi ga sačuvao savršenim ako ga već nije imao.
Isus je očuvao svoj karakter, to je cijela priča.
Isus je, vjerujem da to znate, bio zavistan od Oca vjerom 100 odsto, a to znači da mu je Božji Duh bio dostupan u potpunosti, odnosno bio je sa Njim i u Njemu. Na taj način je On postigao savršen karakter. To nije opravdanje djelima, nego vjera koja djeluje.Znači Isus je stekao savršen karakter zbog odgoja roditelja, a nije ga naslijedio od svoga Oca, pa i mi mozemo postići takav karakter (savršen) putem odgoja , samousavršavanja i sl. tako da je prema tome njegova žrtva na križu bila nepotrebna. To ti je opravdanje djelima.
Da nije imao neiskvaren um i karakter kako bi nadvladao tjelesnu (ljudsku) grešnu prirodu, možda palim umom koji je sličan umu paloga Adama.
Isus je imao um koji je bio u skladu sa karakterom njegovog Oca, kao i Adam pre pada u grijeh što Adam nije spriječilo da padne mada je ima savršeniju tjelesnu prirodu, ali je Krist uspio da nadvlada grijeh usprkos nepovoljnijim uvjetima u kojima se nalazio.
Enoh (citat):Svi se mi radjamo sa Duhom Bozijim ali cim sagresimo Duh se povlaci. Poenta je u tome sto Hrist nije sagresio jer je imao stalnu zajednicu sa Ocem,a imao je takvo vaspitanje.Jer da je tako kao sto kazes,onda je Hrist imao prednost u odnosu na nas i ne moze da nam bude uzor.Isus je imao posvecen um ali u kontekstu sto je tako usmervan od malih nogu,sto svako od nas moze.
Meishakh (citat):Svatko od nas može savršeno držati Božji Zakon ,ali fali nam ljubavi prema Bogu ,inteligencije,kreativnosti ,volje..
Enoh (citat):Sta bi onda rekao za bebe?Duh Boziji jeste u nama,pa pogledaj samo malo dete.Bebe su bezgresne,ali ce postati gresne sigurno zbog pale prirode koju imaju,i upravo zato sto kad sagresimo gubimo Boziji Duh i potrebno je da ga ponovo dobijemo a to se postize verom.Ovo je toliko logicno.Pogledaj predavanje koje sam postavio a imas jos jedno o toj stvari na istom kanalu.
Nema šanse da Božji duh siđe na nekoga tko samo nezdravo jede npr,a kamoli da se spoji još grijeha,a kršćane koji nezdravo jedu ,piju .Da ne govorim o kršćanskom soft rocku i inače glazbi koju slušaju kršćani .
Enoh (citat):Mi postajemo duhovno mrtvi kad se odvojimo od Boga,a greh nas odvaja od Njega."
Mi ne nasledjujemo greh od roditelja,vec posledice i palu prirodu
,i sve dok ne sagresimo mi smo u skladu sa Bogom i logicno da ako si u skladu sa Bogom,ti imas Njegovog Duha u sebi.
Pa upravo to,mozak im nije razvijen i zato sto nisu sagresile jos,Bog prebiva Duhom svojim u njima.Deca nasledjuju slabosti ali treba da ih gaje pre nego sto postanu greh,jer"slast zatrudnevsi rodi greh.
Bog ne prebiva Duhom u ni jednog čovjeka po rođenju, nasljeđu ili ne znam po kojoj kriteriologiji. Bog prebiva u čovjeku, svojim Svetim Duhom, kada čovjek prihvati Hrista i poistovjeti se sa njim, kad umre grijehu itd itd, i na dar dobija Svetog Duha. Ne postoji Duh Božji čas u nama, čas nije u nama, kad smo bebe i kad nijsmo bebe. Mi smo duhovno mrtvi, ne zaboravi to. Postoji Božja zaštita, kao što sam rekao, zbog Plana spasenja, ali ne i Duh Božji u nama.
Nemoj mnogo da gledaš youtube, naročito ne ovih mjeseci, jer se sotona očigledno razgnjevio i počeo je svašta da ubacuje ljudima u glavu.
Zdravko Vučinić (citat):Svi ovi ljudi čija predavanja su postavljena ovih dana, i Mansur, i Britanac i Aleksandar Petrović, spadaju, po mom mišljenju, u rijetke na ovom svijetu koji poznaju izvornu istinu, ali imaju problem koji ih može onemogućiti u daljem napredovanju, što sotona upravo koristi i ubacuje im mrvice lažne teologije, a to je da svi oni i dalje govore da su adventisti Božji narod i nikoga ne pozivaju da izađe iz crkve, iako je napadaju najtežim optužbama.
Dakle, vezani su za crkvu i to je njihov najveći problem. Treba da izađu iz adventizma i da pozovu druge ljude da izađu, jer je ta crkva dio duhovnog Vavilona, a ne da ih uljukavaju da su Božji narod.
Zamislite da su članovi protestantskih crkava koji su bili pravi vjernici ostali u svojim crkvama sredinom 19 vijeka i da nije formiran adventi pokret? Oni su tada mogli da ostanu u svojim crkvama, da ih napadaju i da se nadaju da će se nešto promijeniti na bolje, ali to bi bilo pogubno.
Isto tako, ovi ljudi umjesto da izađu iz adventizma kako bi Bog počeo da radi nešto još veće preko njih, i preko nas sa njima i drugima koji to žele, oni nastavljaju da žive i rade u Vavilonu.
Zamislite da je Elen Vajt ostala metodista? Ne zaboravite, protestantske crkve su nekada bile vjerovatno u boljem stanju nego danas adventisti, pa je bilo potrebno da se izlazi iz njih.
Ovi ljudi znaju da jezuitsko-masonska mašinerija kontroliše advetističku crkvu i to je dovoljan razlog da izađu iz nje i da druge pozovu na to.
U suprotonom biće i dalje teoloških egzibicija o posvećenom umu i polu-paloj i polu nepaloj Isusovoj ljudskoj prirodi itd itd.
Napomena: Postoji tema na forumu o Hristovoj ljudskoj prirodi i neka se tamo pišu postovi na tu temu, a ova tema je o trojstvu.
Nebitan je broj valjda,jer ni među katolicima ,ni među protestantima i nakraju adventistima nisam našao razum .Našao sam mnogo fanatizma u protestanata i žarke volje,mnogo legalističkog žara u katolika,a među adventistima ima pojedinaca koji su ok ,iako u odnosu na svjetlost koja je doslovno 7puta jača od Sunca,premalo je vjere.
Ja nemogu vjerovati da oni još jedu meso ,ribu ,sir ,mlijeko ,čokolade i slatkiše u kojima je gelatin -čista svinjetina i to jedu na'' tone''.Žalim ih ,ali kako proročica kaže u svom vrhunskom stilu koji samo proroci imaju ' ni sve munje ni gromovi sa Sinaja ne bi probudili takve' .
Nikola (citat):Nebitan je broj valjda,jer ni među katolicima ,ni među protestantima i nakraju adventistima nisam našao razum .Našao sam mnogo fanatizma u protestanata i žarke volje,mnogo legalističkog žara u katolika,a među adventistima ima pojedinaca koji su ok ,iako u odnosu na svjetlost koja je doslovno 7puta jača od Sunca,premalo je vjere.
Ja nemogu vjerovati da oni još jedu meso ,ribu ,sir ,mlijeko ,čokolade i slatkiše u kojima je gelatin -čista svinjetina i to jedu na'' tone''.Žalim ih ,ali kako proročica kaže u svom vrhunskom stilu koji samo proroci imaju ' ni sve munje ni gromovi sa Sinaja ne bi probudili takve' .
Druze, ni ja nisam mogao verovati mnogo toga - ali vise me nista ne cudi. Nista licno: Ali ajde da pogledamo na stvari iz jednog drugog ugla... Odma na pocetku da kazem to da: Ni ja nisam za to da se jedu meso i mlecni proizvodi - ali postoji jedan gori problem od fizicke hrane - a to je duhovna hrana. Istina je da ima mnogo vise ljudi u ovom svetu koji sto se tice fizicke hrane, jedu upravo meso i mlecne proizvode - ali su neki od njih bolji ljudi od onih koji jedu prvostepenu i zdraviju hranu. I sta mislis, dali ce Bog ljude gledati po tome sta je ko jeo? Bog gleda na srce. Sa druge strane: to dal su katolici, pravoslavci, protestanti, ovi ili oni - to je skroz ne bitno, jer Bog ne gleda ko je ko, vec opet - Bog gleda na srce. A zasto govorim o duhovnoj hrani pre svega? iz prostog razloga sto, od duhovne hrane sve krece, pa naravno i taj izbor fizicke hrane. Od znanja... Mnogo je gori problem sto ljudi kao ljudi, bez obzira dali bili katolici, protestanti itd itd, se duhovno lose hrane: Gledaju televizijski satanisticki program, slusaju satanisticku muziku, citaju lose knjige, casopise, literaturu, novine, itd itd... Pa onda ne treba da cudi sto zbog loseg informisanja, ne samo da se hrane na jedan ne zdrav nacin, vec su i losiji ljudi. Evo ne znam dali si citao ovaj tekst sa sajta IRI, ali evo pa procitaj, jer jako dobro objasnjava neke stvari.
Memorija uma i Bozji sud (NE BIH DA VAS PLAŠIM ALI OBRATITE PAŽNJU)
Aleksandar Poup (Alexander Pope) dobro je opisao proces usvajanja loših navika i poroka u svom besmrtnom epigramu:
„Porok je neman koja izgleda tako strašno, koju moraš videti da bi je mogao mrzeti; ipak, ako je gledamo često, postaje nam bliska, prvo je trpimo, pa simpatišemo, a onda prigrlimo!“
Toliko mnogo njih, baš kao i mi, iz najboljih namera kupi svoj prvi TV aparat, pa onda prvi video ili DVD-čitač...
„Gledaćemo samo vesti, dokumentarce, obrazovni, književni i inspirativni program, kao i emisije o prirodi.“
Međutim, gotovo neizbežno, kontrola počinje da popušta. Svaka emisija ili film koji dodamo toj listi izgleda tako nevino - i zasigurno nimalo lošije od njihovog prethodnika. Na taj način, čak i oprezna porodica može vremenom da stigne do programa sa vulgarnim izražavanjem, nemoralom i scenama nasilja, a da nikada ne shvati da je stalno izlaganje medijima postepeno zamagljivalo linije razdvajanja između dobra i zla.
Malo ljudi zaista razmišlja o tome šta su zapravo um i srce. Mi postajemo ono čemu se neprekidno izlažemo. Svako životno iskustvo je zabeleženo „objektivom kamere“ na „arhivskom disku“. Svaki razgovor sa bratom, sestrom, majkom, ocem, učiteljem, sveštenikom, voljenom osobom, prijateljem, sve pročitane knjige i časopisi, sve odgledane televizijske
emisije i filmovi, svi odslušani tekstovi pesama sa radija i vokmena, svi koncerti, pozorišni komadi i predstave koje smo posetili, sva predavanja u školi, sva napisana i dobijena pisma, sva mesta na koja smo putovali i prizori koje smo videli na putu - sve je to um verno zabeležio. Ako sumnjate u ovo, saslušajte neku staru osobu koja je u stanju da ponovi
živopisne „video zapise“ scena iz detinjstva od pre 60 ili 70 godina. Sećanje je pomalo „prašnjavo“ zbog proteklog vremena - ali je tu.
„U tkivu vašeg uma zabeleženo je i uskladišteno milijarde milijardi sećanja, obrazaca navika, nagona, umeća, nezamislivo finih proračuna, želja, nada i strahova, zvuk šapata koji ste čuli pre 30 godina, ushićenje koje nikada niste doživeli, ali ste ga neprestano zamišljali, složena struktura nekog mosta, tačan pritisak jednog prsta na jednu žicu, tok hiljada različitih partija šaha, precizna kontura usana, jednačine, nijanse tuge i radosti, lica nebrojenih stranaca, miris nečije bašte, molitve, pesme, šale, melodije, računi, nerešeni problemi, davno prošle pobede, strah od smrti i doživljaj Božije ljubavi, pogled na travku i pogled na nebo ispunjeno zvezdama.“
Možda najznačajniji intervju za života Rolanda Hegsteda (Roland Hegstad) zapisan je u njegovoj moćnoj maloj knjizi Mind Manipulators (Manipulacija umom): „Jedno od najfascinantnijih otkrića naučnika koji prave mape ljudskog uma je otkriće neuronskih puteva povezanih sa memorijom u našim temporalnim režnjevima... Nedavno sam proveo nekoliko sati u razgovoru sa dr Vajlderom Penfildom (Wilder Penfield), bivšim direktorom svetski poznatog Neurološkog instituta u Montrealu (Penfild je kasnije bio profesor neurofiziologije na Univerzitetu Mekgil). Upravo su studije dr Penfilda otkrile te datoteke pamćenja koje dopiru do najranijeg detinjstva. Koristeći sondu koja elektičnom strujom stimuliše tkivo mozga, dr Penfild je pokrenuo živa sećanja davno zaboravljenih iskustava. Bilo je to, kazao je, kao da se pokrenuo deo filmske trake unutar mozga.
Dr Penfild mi je rekao da je ovaj metod primenio na jednoj mladoj ženi koja je patila od epilepsije. Kada je stimulisao neku tačku na površini kore njenog mozga, ona je čula orkestar koji svira. Začuđeno je upitala da li je muzika bila sprovedena u operacionu salu.
Kada je dr Penfild isključio električnu sondu, muzika je prestala. Svaki put kada bi pustio struju i stavio iglu sonde na isto mesto, orkestar je iznova zasvirao, a žena je to slušala u onom prvobitnom obliku, od solo do horskih deonica, kao što je to čula godinama ranije. Čak je ponovo doživela uzbuđenje koje je osećala dok je sedela u dvorani. Celokupno izvođenje bilo je detaljno zapisano u mikroskopskim ćelijama njenog uma.
Značajna činjenica koju bi ovde trebalo da primetimo jeste da su događaji kojih ne možemo da se prisetimo ipak zabeleženi - kao na filmskoj traci - i to u našem umu. Svaka TV emisija, svaka pesma sa radija, svaka poruka sa bilborda, svaka pročitana knjiga i časopis, svaka osoba koju smo posmatrali, svaka sumnja koju smo gajili, svaka izgovorena reč - sve se nalazi tamo, a sva nesvesna sećanja - ukupan zbir svega što je arhivirao naš um - čine našu ličnost, onakvu kakva je danas i kakva će biti sutra.“
Zaista je pravo čudo kako se ova ogromna živa biblioteka zapisa pretvara u svakodnevno ponašanje. Dok smo bili bebe, nismo bili isprogramirani ni za šta osim za nasleđene sklonosti. Medutim, kako godine prolaze, sve više smo pod uticajem svoje „biblioteke“. Primećujemo da nam je veoma teško da odstupimo od onoga što jesmo i što smo bili u prošlosti. Dokle god živimo postojaće mogućnost za promenu, ali to zavisi umnogome od toga kakve nove informacije skladištimo u naš „glavni računar“ svakog dana.
Od kada sam pročitao ove dve moćne izjave dr Penfilda i dr Džejmsa, mnogo pažljivije biram šta ću da gledam i slušam. Sada prvo sebi postavim pitanje: „Da li želim da ovo bude u mojoj memoriji do kraja mog života?“
Sve ovo ćemo doživeti još ozbiljnije kada shvatimo da ono što dolazi do nas putem elektronskih medija u velikoj meri zaobilazi „cenzuru“ našeg uma. Dr Erik Peper (Eric Pepper) formulisao je taj problem na ovaj način: „Veliki problem sa televizijom je taj što preko nje informacije u velikoj meri ulaze u naš um tako da mi na njih i ne reagujemo. One odlaze direktno u centre za pamćenje a mi kasnije reagujemo na njih i ne znajući na šta reagujemo. Mi često radimo određene stvari i ne znajući zašto, ne znajući šta nas je pokrenulo na to.“
Ovo je zaista zastrašujuće doba za odgajanje dece. Pre početka šezdesetih godina, roditelji su u velikoj meri mogli da nadgledaju prilaze umu i srcu njihove dece. Televizija je to dramatično promenila jer ona predstavlja širom otvorena vrata za pristup u većinu domova na planeti. Deca mogu da imaju normalno detinjstvo ako njihovi roditelji imaju najveći uticaj u ranim godinama njihovog života. Međutim, kada dozvole strancu da uđe u njihov dom, strancu nad kojim nemaju kontrolu, strancu koji dolazi na samo jedan pritisak na dugme - taj čin sve menja. Pedagozi tvrde da više od polovine od onoga što naučimo u toku života usvajamo još pre polaska u osnovnu školu. U tom periodu primamo pravu bujicu informacija. Nikada u svom životu nećemo tako žudno tragati za znanjem kao što smo to činili u detinjstvu. Nikada nećemo učiti i usvajati znanja takvom brzinom. Poznato je, na primer, da se tokom tih prvih godina može brzo ovladati i najsloženijim jezikom, i to sa nekoliko njih. Tokom ovih važnih ranih godina, „razapinju se jedra“ za život. Jednom postavljeni obrasci kasnije se teško mogu promeniti. Shvatanja o tome šta je ispravno a šta pogrešno jasno se ustanove tokom ovih predškolskih godina, i srećan je onaj đak prvak koji je utemeljen na čvrstim moralnim i etičkim principima.
Kada je u pitanju dobrobit deteta, tragično je to da je, uporedo sa ulaskom medija u naše domove, rastao i broj porodica u kojima su oba roditelja zaposlena. Sve manji broj majki je kod kuće sa predškolskom decom. Umesto toga, dete se prepušta dadiljama ili predškolskim ustanovama - među kojima je sve manje savesnih i bogobojaznih, koji sa ozbiljnošću i strahopoštovanjem shvataju svoju ogromnu odgovornost da pomognu u usađivanju zdrave životne filozofije i razvijanju ispravnih obrazaca ponašanja kod dece.
„Muke Strašnog suda nisu ništa gore od muka koje sami sebi stvaramo time što po navici oblikujemo naš karakter na pogrešan način. Kada bi mladi samo mogli da shvate kako će brzo njihove navike oblikovati njihovu ličnost, obratili bi više pažnje na svoje ponašanje i svoje izbore dok su još u godinama kada se razvijaju. Mi tkamo svoju sopstvenu sudbinu, dobru ili zlu, a ta se tkanina nikada ne može oparati. Svaki naš kontakt s vrlinom ili porokom ostavlja neizbrisivi trag. Pijani Rip Van Vinkl u Džefersonovom pozorišnom komadu, izvinjava se za svaki novi propust govoreći: ’Neću to uračunati ovaj put'. Dobro, on to ne mora da računa, i Neko ljubazan na Nebu ne mora to da računa; ali, i pored svega, to jeste uračunato. Duboko u njegovom umu, u nervnim ćelijama sve to je upisano i sačuvano, da bi bilo njegov protivnik kada dođe sledeće iskušenje. U strogo naučnom smislu, ništa što učinimo ili doživimo nije izbrisano.“
„Nije važno koliko su loši uticaji mali, jer njihovo združeno dejstvo tera čoveka od svetlosti u ništavilo. Mržnja nije ništa efikasnija od kockanja, ako kockanje može da postigne isti cilj. Ustvari, najsigurniji put u propast je postepen - blagi nagib, meka podloga, bez naglih skretanja, bez prekretnica, bez putokaza.“
OBJAVA BOŽJE REČI
Matej 15:19: „Jer od srca izlaze zle misli, ubistva, preljube, kurvarstva, krađe, lažna svedočanstva, hule na Boga.“
Jeremija 17:9, 10: „Srce je prevarno više svega i opako: ko će ga poznati? Ja Gospod ispitujem srca i iskušavam bubrege, da bih dao svakome prema putevima njegovim i po plodu dela njegovih.“
Postanje 6:2, 5: „Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše… I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle...“
Rimljanima 1:18-32: „Jer se otkriva gnev Božiji s neba na svaku bezbožnost i nepravdu ljudi koji drže istinu u nepravdi. Jer što se može doznati za Boga poznato je njima, jer im je Bog objavio. Jer što je na Njemu nevidljivo, od postanja sveta umom se na stvorenjima jasno vidi, njegova večna sila i božanstvo, da nemaju izgovora. Jer kad poznaše Boga, ne proslaviše ga kao Boga, niti mu zahvališe, nego zaludeše u svojim umovanjima, i potamnje nerazumno srce njihovo; govoreći da su mudri, poludeše, i zameniše slavu besmrtnoga Boga obličjem smrtnoga čoveka i ptica i četvoronožnih životinja i gmizavaca. Zato ih predade Bog u željama njihovih srca u nečistotu, da se beščaste telesa njihova među njima samima; koji zameniše istinu Božiju lažju, i više poštovaše i poslužiše tvari nego Tvorcu, koji je blagosloven u vekove. Amin. Zato ih predade Bog u sramne strasti. Jer i žene njihove pretvoriše prirodno upotrebljavanje u protivprirodno, a isto tako i muškarci ostavivši prirodno upotrebljavanje žena, raspališe se željom svojom jedan na drugoga, muškarci sa muškarcima čineći sram, primajući na sebi odgovarajuću platu za svoju zabludu. I kako ne mariše da poznaju Boga, predade ih Bog u pokvaren um da čine što je neprilično, one koji su napunjeni svake nepravde, bluda, zloće, lakomstva, nevaljalstva, puni zavisti, ubistva, svađe, lukavstva, zloćudnosti; došaptači, opadači, bogomrsci, nasilnici, gordeljivci, hvalisavci, izmišljači zala, nepokorni roditeljima, nerazumni, nevere, neosetljivi, nepomirljivi, nemilostivi. Oni, poznavši pravdu Božiju, da koji to čine zaslužuju smrt, ne samo da čine to, nego i odobravaju onima koji to čine.“
Propovednik 12:14: „Jer će svako delo Bog izneti na sud i svaku tajnu, bila dobra ili zla.“
Matej 12:36, 37: „A ja vam kažem da će za svaku praznu reč koju kažu ljudi dati odgovor u dan strašnog suda. Jer ćeš se svojim rečima opravdati, i svojim ćeš se rečima osuditi.“
1. Korinćanima 4:5: „Zato ne sudite ništa pre vremena, dokle Gospod ne dođe, koji će izneti na videlo što je sakriveno u tami i objaviće savete srdačne i tada će pohvala biti svakom od Boga.“
Otkrivenje 20:12: „I videh mrtvace male i velike gde stoje pred Bogom, i knjige se otvoriše; i druga se knjiga otvori, koja je knjiga života; i sud primiše mrtvaci kao što je napisano u knjigama, po delima svojim.“
E.G. White, Velika borba između Hrista i Sotone (iz opisa izvršnog Božjeg suda u poglavlju 42. Borba je završena): „Čim se otvore knjige izveštaja, i Isusovo oko pogleda grešnike, oni će biti svesni svih svojih greha koje su u svom životu učinili. Oni sada jasno vide kuda ih je odvelo skretanje sa staze čistote i svetosti, i kako ih je daleko odvela oholost i pobuna u prestupanju Božjeg zakona. Zavodnička iskušenja kojima su popustili i pali u greh, zloupotrebljeni blagoslovi, preziranje Božjih vesnika, odbačene opomene, talasi milosrđa odbijeni od strane tvrdoglavih i nepokajanih srca – sve je to sada pred njima kao da je napisano plamenim slovima.“
VREME ŽETVE
Kao što smo videli, savremena nauka otkriva da naš um memoriše apsolutno sve što prima. Bog je uspostavio određene mehanizme u našem umu koji su očigledno postepeno degradirani kako destruktivnim načinom života tako i spoljnim štetnim uticajima po čoveka. Stoga sada, između ostalog, imamo problema sa pamćenjem i koncentracijom.
Od našeg izbora šta ćemo slušati i gledati, čemu ćemo posvetiti svoju snagu, telesne i umne sposobnosti, zavisi kakav ćemo karakter izgraditi. Karakter je sve što možemo preneti u budući večni život koji će Bog ponovo stvoriti.
Iz opisa Božjeg izvršnog suda jasno se vidi da će Bog delovati tako da svi nepokajani grešnici budu potpuno svesni svih zlih dela, misli i nakana koje su preduzeli. U trenutku kad više nema nikakvih nedoumica o pitanjima istine i zablude, kad na jednoj strani stoji večni život a na drugoj večna propast – jedno ovakvo suočavanje zaista se može nazvati Strašnim
sudom, toliko strašnim da strašniji ne može biti.
Sada pogledajmo ogromnu razliku između neminovnosti osude i uklanjanja zla sa planete Zemlje i uopšte iz univerzuma i Božjeg plana za sve one koji hoće prihvatiti Njegovu ponudu ljubavi i milosti.
Jovan 5:24: „Zaista, zaista vam kažem: Ko moju reč sluša i veruje Onome koji je mene poslao, ima život večni, i ne dolazi na sud, nego je prešao iz smrti u život.“
1. Jovanova 5:12: „Ko ima Sina Božijeg ima život; ko nema Sina Božijeg nema život.“
Isaija 44:21, 22: „Pamti to, Jakove i Izrailju, jer si moj sluga; ja sam te sazdao, sluga si moj, Izrailju, neću te zaboraviti. Rasuću kao oblak prestupe tvoje, i grehe tvoje kao maglu; vrati se k meni, jer sam te izbavio.“
Kakav divan i veličanstven Bog! Kakva divna ponuda života!
Možemo zaključiti da se svi detalji velikog mozaika života savršeno uklapaju u koncept koji je Bog obznanio u svojoj Reči. Stoga najmanje što možemo već danas učiniti za sebe je paziti na svoje misli, namere, odluke, puteve i uticaje kojima se izlažemo. Najmanje što možemo učiniti za svoje bližnje koji uporno ignorišu ili odbijaju ideje o dobru, Bogu, moralu i drugim vrednostima je pozvati ih da razmisle još jednom.
Literatura:
Džo Viler, Daljinski kontrolisani (Joe L. Wheeler, Remote Controlled)
Sveto Pismo
E.G. Vajt, Velika borba
Jako lijepo .Iako mislim da nitko nikad osim Krista nije pobjedio grijeh 100 posto .Ili je budala i misli da je savršen ,a griješi u 7 stvari ,samo on/ona to nevide ,nego svi okolo njih .
Ellen je rekla da hrana mijenja čovjeka i da bi stari Izrael bio mnogo gori u pustinji da nisu jeli biljke .Problem kod tzv. vegetarijanaca je da jedu tone rafinirane hrane ili stimulanse ,obadvoje je gore od mesa za zdravlje .Postoje 'soya momci ' koji samo jedu soju rafiniranu ,onda cure koje jedu čokoladu i piju tone gaziranog i izlaze po noći u disko gdje je legija demona i zle glazbe itd.Ali pravi biljojed ,koji živi u prirodi npr. ,koji je imalo jak duhovno ,on će biti puno ,puno ,puno napredniji u vjeri nego mesojed ,ali samo ako jede i pije kao Daniel ,a ne rafinirane i nedovoljno kvalitetne vrste biljne hrane.
Zdravko Vučinić (citat):beka 26
Isus je, vjerujem da to znate, bio zavistan od Oca vjerom 100 odsto, a to znači da mu je Božji Duh bio dostupan u potpunosti, odnosno bio je sa Njim i u Njemu. Na taj način je On postigao savršen karakter. To nije opravdanje djelima, nego vjera koja djeluje.Znači Isus je stekao savršen karakter zbog odgoja roditelja, a nije ga naslijedio od svoga Oca, pa i mi mozemo postići takav karakter (savršen) putem odgoja , samousavršavanja i sl. tako da je prema tome njegova žrtva na križu bila nepotrebna. To ti je opravdanje djelima.
Ne zaboravi da su Isusovi zemaljski roditelji znali da je On Mesija, koliko god da im sve to nije bilo u potpunosti jasno, što znači da su mu pružili i pravi odgoj, vaspitanje itd i bili su bogobojazni, a to je dovoljno da Bog može da interveniše u njihovom životu i da ih čuva, štiti, nadahnjuje. U tom smislu Božji Duh je bio konstatno sa Isusom, ali kako je On rastao sve je bolje poznavao Božju riječ. Iz Biblije vidio da su mu se stariji divili još dok je bio dijete. Vremenom je imao sve jaču vjeru koja je došla do savršenstva.
On nam je zaista i uzor.
Da nije imao neiskvaren um i karakter kako bi nadvladao tjelesnu (ljudsku) grešnu prirodu, možda palim umom koji je sličan umu paloga Adama.
On je tjelesnu, ljudsku prirodu nadvladao uz Božju pomoć, silom Božjom, jer je Njegova volja bila potpuno potčinjena Ocu, bio je zavistan od Oca 100, onako kako bi i svaki čovjek trebao da bude.
Isus je imao um koji je bio u skladu sa karakterom njegovog Oca, kao i Adam pre pada u grijeh što Adam nije spriječilo da padne mada je ima savršeniju tjelesnu prirodu, ali je Krist uspio da nadvlada grijeh usprkos nepovoljnijim uvjetima u kojima se nalazio.
Ova nova satanistička nauka očigledno ima za cilj da zavede i ono malo pravih vjernika što je preostalo.
Dakle, po tom tumačenju, Isus nije bio 100 odsto kao mi, nego je bio dijelom kao Adam prije pada, dijelom kao Adam posle pada. Ili možda dijelom kao Bog itd itd itd. To je neozbiljno.
Isus je bio 100 odsto kao mi, jer je to bio uslov za spasenje, jedini pravedan ili legalan način za spasenje.
Adamova priroda je bila bezgrešna, odnosno sklona dobru. To znači da se njemu bilo mnogo lakše oduprijeti iskušenju nego nama, odnosno on je vjerovatno jeo zabranjeni plod jer, ne samo što ga je Eva nagovorila, nego je htio da se solidariše sa njom, makar i u zlu.
Sa prirodom kakvu je Adam imao mi danas vjerovatno ne bi griješili. Zašto? Osim što smo dobro informisani iz Božje riječi o svemu što treba da znamo, istovremeno bi smo imali i prirodu koja je sklona dobru, koja voli Boga i ljude spontano i bezuslovno. E ova nova vaša teologija kaže da je Isus bio takav. To nije moguće.
Naravno, vi ćete sada reći da ne govorite o Njegovoj prirodi, nego o Njegovom umu. Na isto se svodi u suštini.
Kada bi mi danas imali posvećen um o kojem govorite, a ljudsku prirodu kao što je i imamo danas, ovako grešnu, opet bi smo bili skoro savršeni. Bilo bi nam lako da se odupremo zlu. Zašto? Zato što smo, kao što sam rekao, dobro informisani o svemu što treba da znamo iz Božje riječi, volimo Boga, trudimo se da živimo vjerom itd itd, i još bi imali prednost - posvećen um, kako ga vi nazivate.
Dakle, Isus je postao čovjek 100 odsto, kao i mi. To je bio uslov da se kvalifikuje da bude drugi Adam, odnosno Zastupnik čovječanstva. Samo kao takav, kao svi mi, On može da nas spasi. Mislim da ne treba imati dileme oko voga.
Ova nova teologija sve ide u pravcu da umanji Isusovu žrtvu, Plan spasenja i da, kao što sam rekao, zavede i ovo malo vjernika što je preostalo. Ne vidim drugi razlog.
Taj Isusov nalog po svemu sudeći je prepravljen u "krsteći ih u ime Oca i Sina i Svetog Duha" negdje u vrijeme cara Konstatina (posle 325. godine n.e.), kada je uvedena trinitistička (vavilonska) nauka o Bogu, koja je postala imperativ u tradicionalnom hrišćanstvu.kainos (citat):Ne znam postoji li ova tema - Pitanje - da li su stihovi iz Mateja 28.19 ubačeni - ako da imate li kakve dobre dokaze......ako je EGW citirala ovaj tekst i pioniri - da li mi kao danas možemo imati veću svjetlost od njih i reći da je ispravno samo krštenje u ime Isusovo.....
Više je nego jasno o čemu se tu radi. Mi ćemo vjerovatno napraviti jedan teološki sažetak po pitanju Božje prirode, ali to nije sad prioritet.Ovaj tekst mnogi trinitarci koriste u pokušaju da dokažu da je Sveti Duh zasebna osoba, tj. da je to Bog Sveti duh.
Medjutim izostavljaju da čitaju malo dalje gdje se kaže da je SV. duh Gospodnji Duh ili Božiji Duh.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI