BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

» MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?
TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 EmptyYesterday at 11:44 by PavleS

» SPISI ELEN VAJT
TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty1/8/2020, 12:51 by PavleS

» DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE
TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty28/7/2020, 21:12 by PavleS

» PITANJA - RELIGIJA
TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty29/6/2020, 16:54 by PavleS

» ROŽE MORNO: PUTOVANJE U NATPRIRODNO
TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty28/6/2020, 16:31 by PavleS

» STVARANJE ILI EVOLUCIJA
TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty23/6/2020, 22:06 by PavleS

» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty15/6/2020, 17:13 by PavleS

» TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA
TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty10/6/2020, 23:51 by PavleS

» VAKCINACIJA, VIRUSI...
TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty4/6/2020, 14:18 by Zmajche

August 2020

SunMonTueWedThuFriSat
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Calendar Calendar


  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  avatar
  beka26

  Broj komentara : 205
  Registration date : 2012-01-24

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  beka26 on 2/3/2015, 00:05

  Izgleda da je Sotona sada javlja kao Bog sveti duh.
  Evo nekoliko citata sa sajta "Glas trube" koji uređuje neki adventista.

  Zato nam je Sveti Duh jedini pomoćnik za sve nas bez izuzetka. I zato će On učiniti tri stvari. Svakoga će od nas i to pojedinačno, koji pripadamo narodu Božjemu, osvedočiti u tri stvari. Prva stvar koju će učiniti Sveti Duh je da nam pokaže da smo najgori od svih ljudi. Druga stvar je da će nam dati novo srce ako ne pređemo preko ovog osvedočenja, i ako posle tog osvedočenja podsticajem od Njega zatražimo novo srce i da nas uzme kao potpunu svoju svojinu, toga dana, i svakog narednog dana. Treća stvar daje nam saznanje o svakotrenutačnoj predaji iz trenutka u trenutak tokom dana. Tako da ćemo se za svaku radnju u danu posebno moliti. To je jedini način da pobedimo. Duh Sveti je dakle naše jedino oružje, i ko posluša Njegova osvedočenja nema šta da brine. Da. Amin. Slava Bogu.
  “Obraćao se uskom krugu odabranih demona, najgore legije prvog i drugog reda tlačitelja, to su pripadnici crne legije, kako mi je Sveti Duh objasnio. To su bili demoni razorne moći, uništitelji.
  Nekoliko meseci posle toga Sveti Duh mi je pokazao istu strategiju samo sa malom izmenom.
  Ni jedan plač, pa ni plač Gospoda Isusa nije kao plač Svetoga Duha. Zašto? Zato što je Isusov plač bio plač Sina čovečijega, a plač Duha je plač Božji. Da li ste nekad videli, osetili plač Duha Svetoga moja braćo i sestre? Ako jeste, zašto jeste? Ako niste zašto do sada niste? Ja sam čuo plač Duha Svetoga. I posramio sam se. Ko čuje taj glas on zna da je nešto propustio da učini. Plač Duha je žaljenje Božje zato što odugovlačimo i odbijamo da prihvatimo poziv na predanje i vođstvo Bogu. Jednom prilikom posle mog potpunog obraćenja, sedeći u svojoj kuhinji, za trenutak sam oklevao sa predanjem Bogu za Njegovo dalje vođstvo u toku dana. Posle tog mog određenog oklevanja, začuo sam plač Svetoga Duha. Taj plač je bio iskren, detinji veoma, veoma žalostan.

  "Ja Sam. Neću više odlagati.“ U tim rečima sam od Duha Svetoga čuo jasnu poruku: "Upotrebiću te za poslednji poziv na pokajanje svom narodu. Drugog Ilije neće biti. Došao je kraj svakoj tvari. Sada ću završiti posao na ovom svetu. Sada ću te upotrebiti za poslednji poziv, neću više čekati.“ Moj odgovor na to je bio: "Nisam za taj posao, nisam dorastao tom pozivu. Ali opet  neka bude po Tvojoj volji Gospode.“ Amin. Da Amin.

  7)      Samo direktnim nadnaravnim, nenejavljenim, iznenadnim silaskom na nas, Sveti Duh nam daje poznanje nas samih kakvi smo u suštini.
  8)      Svojim silaskom na nas On Sveti Duh nam pokazuje, otvarajući nas, da vidimo da smo zli, apsolutno zli.
  9)      Kada nam pokaže da smo zli, onda nas Bog Sveti Duh poziva da mu se predamo.

  Pre nego što je Gospod Sveti Duh drugi put sišao na mene 2007 godine, dugo sam bio zatočenik bolesti, i straha od smrti. Toliko me je sotona napadao da ponekad od straha nisam smeo ni do toaleta doći. “Ti si grešnik” govorio je on “i Bog ćete zgromiti”. Kako sam se samo tresao od straha, da me Bog zaista ne uništi.

  Slična vizije imaju i katolici kojima se navodno javlja "Gospa" , pa neka neko pokuša da ih ubijedi da im se ne javlja nikakva Marija nego neko drugi.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3645
  Registration date : 2008-11-01

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  PavleS on 2/3/2015, 00:30

  Dobro je što si ovo našao i objavio.
  Neke stvari iz ovih citata tipične su za spiritistička iskustva: krajnosti, vješto podilaženje egu o navodnoj izabranosti za posebnu misiju, manije straha i sl.

  Prije neki dan razmišljao sam baš o mogućnosti da preko lažne nauke o Svetom Duhu adventisti mogu postati žrtve demonskih prevara. Za razliku od katolika, pravoslavaca i većine protestanata, o drugim religijama da i ne govorimo, oni nijesu bili laka meta za taj vid manipulacije, upravo zbog nevjerovanja u besmrtnost duše i zagrobni život. Ali kupovinom ulaznice u Vavilon postali su ranjivi skoro kao svi ostali, iako će vjerovatno proći još neko vrijeme do potpunog većinskog otpada. Nemoral i spiritizam, udruženi, donijeće katastrofalne rezultate u toj crkvi...
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3645
  Registration date : 2008-11-01

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  PavleS on 2/3/2015, 10:01

  Evo još iskustava ovog "duhovnika" Glas trube. Žalosno je kako se demoni bukvalno ćosaju kad uhvate nekog na ovaj način.

  Kada sam došao u crkvu nije me ništa drugo zanimalo do kako da budem pošten i na koji način da se pridržavam zakona i zapovesti. Moje ljudsko srce prigrilo je zakon kao zagrljaj majke, kao grudi materine. Za mene zakon je bio Bog. A Bog mi je bio poštapalica za zakon. Revno sam se trudio da se svega držim, da ni u čemu ne pogrešim, a video sam da grešim. Bibliju sam čitao da bi se držao zakona, koga nisam držao, ali sam se grčevito naprezao da ga držim. Kada sam čuo za pojam svakotrenutačne predaje, počeo sam da se za sve što počnem molim da me Bog vodi u svemu. I bio sam uporan u tome. Vremenom sam se sve više trudio da živim tako... Ali nekako se to izgubilo, izgubio sam pojam o tome, niti sam mogao da se toga pridržavam tako dugo. Moj život je postao suvi olujni vetar... Ništa mi se nije dalo da uradim kako treba.... Inače bio sam jako revan, i mnoge moje molitve su bile uslišavane. Čak je i čovek na samrti bio podignut i ustao, i jedna krava koja je već bila otpisana da se ne može podići i prepuštena da ugine lagano, ustala je, i mnoge druge molitve su na neki način bile delotvorne... Ali ja sam bio sam nezadovoljan... I kada sam stajao pred živim Bogom u dnevnoj objavi, i kada sam pet puta padao pred Njim, ni to mi nije pomoglo da sagledam svoj život... Ni kada sam dobijao snove da vidim u čemu je greška, ni to mi nije bilo dovoljno... Ni kada sam sam naučio opravdanje verom bolje od mnogih u crkvi, ni to mi nije pomoglo... jer je bila teorija a ne život... Nije mi pomoglo ni to što sam dobijao otkrivenja za druge ljude i njihove živote... ni saveti koje sam njima upućivao meni nisu pomogli...

  Između 2000. i 2011. godine desilo mi se poluobraćenje 2007. Naravno nije se desilo samo od sebe, nego od Boga, i ne od mene. Te 2007. godine Bog je ponovo sišao iznenada na mene, i pokazao mi svu riku aždaje koja je bljuvala iz mene. To osvedočenje sam zapisao na marginama knjige Velika borba evo kako ono glasi: Kako sam toga dana bio osvedočen iznenada Svetim Duhom potpuno van moga uticaja, u svu riku zla koje je bljuvalo iz mene. Začudio sam se kako je to veliko zlo u meni, i kako sam potpuno zao, i bez čekanja želeo i odmah odlučio, i to je bilo od Boga, da se obratim Bogu...

  Vidite ja kao prorok Gospodnji, kao onaj za koga je Bog rekao: „Imaš puno darova, ali moraš još mnogo da učiš, imaćeš veliku versku karijeru“, mnogo sam prepatio dok nisam (naučio) shvatio da je čovek ništa a Bog sve. Moje patnje od 2004. do 2007. godine su bile kao patnje Navuhodnosorove. Tri godine sam ležao u krevetu zarastao u kosu i nokte dok nije došlo otkrivenje o mojim gresima i grešnoj prirodi. Zato što sam imao veliku svetlost i velike objave, i osvedočenje 2000. godine o svojoj sebičnosti, a nisam ga prihvatio, došle su duge godine patnje i bola. Sotona me je tako mučio da mi je bilo milije da umrem nego da živim. Prizivao sam smrt kao dragog gosta, i osloboditelja patnji. Ništa na meni nije bilo zdravo. Svaki delić moga tela je bio slomljen a život mi je visio stalno u nozdrvama. Takve patnje se mogu uporediti sa Jovovim patnjama. Neprijatelj se tako obrušavao na mene, da više nisam znao da li sam živ ili mrtav, i dan danas patim, ali sad patim u slobodi. I to je moja uteha. I kada su prošle te tri i po godine pakla, 2007. godine (opisao sam već događaje poluobraćenja) sanjao sam san iz tri dela.
  Prvi deo je prikazivao sobu u kojoj sam ležao i Isusa koji je stajao pored moga kreveta. U jednom trenutku ja sam ustao iz tog kreveta i prišao Isusu da Ga zagrlim. I ja sam zagrlio Isusa, ali On mene nije. Blago me je odgurnuo od sebe i pokazao da se opet vratim u postelju, bolesničku postelju. I ja sam se vratio u krevet. U drugoj slici takođe Isus stoji pored moga kreveta, u kome ležim. U jednom trenutku, posle dužeg vremena, ja opet ustajem i prilazim Isusu, grlim Ga i sada i On mene grli. To je bio mio, topao i čvrst zagrljaj obojice. U trećoj slici vidim Isusa kako me u ljubavi ozbiljno upozorava preteći mi kažiprstom a ja sam nasmejan shvativši upozorenje bio sada spreman za rad, duhovni rad. Bio sam u jednostavnom odelu, sa svojom kožnom torbom u ruci, samnom je bio još jedan čovek. Sada smo mogli da krenemo na posao.

  Januara 2012. godine, sedeći na krevetu, razgovarao sam sa Bogom, iskreno Mu govoreći o svojoj potrebi. Rekao sam: „Gospode, ja ne mogu ponovo da pijem jake antibiotike za prehladu, jednostavno ne mogu više telesno da izdržim, jer su jaki. Molim Te pomozi mi, Ti znaš kako i šta ćeš učiniti, ja uopšte ne vidim način da sam sebi pomognem.“ To je bio plač iz moje duše za izbavljenjem. I upravo kad sam završio svoje ispovedanje, začuo se jasan Božji glas: “Jedi narandže.“ Kada sam razumeo šta mi govori, pomislio sam u sebi: “Pa ja sam i pre jeo narandže, i jabuke, i voće, i nikada mi od toga nije prošla prehlada.“ Ali po reči Gospodnjoj učinio sam to. Ustao sam, uzeo jednu narandžu i drhtavim rukama je ogulio i pojeo. Još dok sam jeo osetio sam određenu promenu i već sutra mi je bilo mnogo bolje. Od tada jedem obavezno jednu narandžu uveče, nekoliko sati pre spavanja.

  Dvanaestoga oktobra 2011. godine Gospod mi je pokazao sotoninu strategiju za uništavanje, poslednje specijalno uništavanje svih Božjih pravih slugu, kao i onih koji to nisu, ali su na visokim položajima.
  U jednom trenutku moga velikoga plača i žalosti zbog događaja koji su se dešavali u mom životu, i udaraca koji su stizali jedan za drugim, Gospod mi je u trenutku sklonio zavesu i pokazao mi događaje i savet tj. naredbu sotoninu svojim anđelima demonima. Na hitnom sastanku sotona je veoma ozbiljno gotovo sa ljutnjom i velikom ogorčenošću i velikim neprijateljstvom izgovorio reči koje su se odnosile na mene: „Tucite ga, tucite, udarajte ga i ubijte. Njegovu ženu odvojte od njega. Dete mu bacite u brige i odvojte od Boga, potpuno odvojte, da zahladni.“ Obraćao se uskom krugu odabranih demona, najgore legije prvog i drugog reda tlačitelja, to su pripadnici crne legije, kako mi je Sveti Duh objasnio. To su bili demoni razorne moći, uništitelji.
  Nekoliko meseci posle toga Sveti Duh mi je pokazao istu strategiju samo sa malom izmenom. Mnogi će iz vrha, koji su na položajima biti sistematski napadani i ophrvani takvom željom za vlašću i slavom, da će to biti rušiteljska želja, i da će veoma teško iko opstati na položaju pred Bogom ako ne poznaje Isusa. Druga i treća tačka iz saveta sotoninog je ista: „Odvojte njihove žene od njih. Decu im ohladite od Boga. I tu je kraj.“
  Tada mi je vraćena u sećanje i vizija iz 1997. godine, gde mi je pokazana gotovo fanatična želja za vlašću i slavom ljudi iz vrha, to je opomena za sve nas bez izuzetka.
  avatar
  Vlatko

  Broj komentara : 462
  Registration date : 2009-07-04

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  Vlatko on 3/3/2015, 22:21


  i jedna krava koja je već bila otpisana da se ne može podići i prepuštena da ugine lagano, ustala je, i mnoge druge molitve su na neki način bile delotvorne.

  Možda da je postao veterinar...
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3645
  Registration date : 2008-11-01

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  PavleS on 4/3/2015, 01:18

  Vlatko (citat):
  i jedna krava koja je već bila otpisana da se ne može podići i prepuštena da ugine lagano, ustala je, i mnoge druge molitve su na neki način bile delotvorne.

  Možda da je postao veterinar...
  To je jedna vrsta bolesnog sentimenta koji demoni iskoriste za svoje ciljeve. Ima dosta slučajeva da su životinje objekat okultnih iscjeljenja, kućni ljubimci i sl.
  avatar
  beka26

  Broj komentara : 205
  Registration date : 2012-01-24

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  beka26 on 4/3/2015, 21:28

  Kršćani su danas duhovni Izrael, oni su duhovni potomci Abrahama.
  Ali bi li duhovni Izrael danas mogao ponoviti historiju starog doslovnog Izraela. Jedan grijeh zbog kojeg je Bog ukoravao doslovni Izrael iz zbog kojeg su završavali u ropstvu i uništenju njihove nacije jeste idolatrija ili slavljenje lažnih bogova, stvar za koju im je  Bog rekao da nikad ne čine, zbog čega će snosit posljedice.
  Je li moguće da su kršćani kao dufovni Izrael danas prevareni da čine istu stvar kao što je činio literalni Izrael. Je li moguće da je duhovni Izrael prevaren da ne obožav  Boga koji je otkriven u Bibliji već idola, tj ljudsku izmišljotinu. Da li duhovni Izrael danas izaziva Boga na ljubomoru jer se klanja jednom idolu, djelu ljudskom, i bi li duhovni Izrael mogla pogoditi iste posljedice koje su pogodile stari Izrael zbog njihove idolatrije.

  Strani bogovi


  Pogledajte ovog bisera kako pokušava da dokaže da je Bog trojstvo.
  Toliko je dokazivao da je na kraju dokazao suprotno.

  avatar
  Bogomdani

  Broj komentara : 35
  Registration date : 2014-02-16

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  Bogomdani on 10/3/2015, 03:54

  Molim Zdravka i Pavla za misljenje i odgovore na ova pitanja:

  Da li je Gospod Isus Hrist postojao prije nego sto je stvoren prvi covjek Adam (Adama tj. stvoren od zemlje) i prije no sto je Bog stvorio cjeli svijet ?

  Da li je Isus Hristos (Sin covjeciji i Sin Bozji) sami Bog Tvorac, ili jedno lice (oblik) Boga Tvorca, ili jedna od Licnosti jednog Boga.

  Jesu li Bog Otac, Sin Bozji Isus Hristos i Sveti Duh, tri oblika jednog Boga ili tri Licnosti jednog Boga ?

  Da li je Gospod Isus Hristos licno predao Mojsiju deset Bozjih zapovjesti ?

  Jesu li deset Bozjih zapovjesti ujedno i zapovjesti Isusa Hrista ?


  Molim za konkretne odgovore, bez upucivanja na druge tekstove,

  Hvala  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3645
  Registration date : 2008-11-01

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  PavleS on 11/3/2015, 12:49

  Bogomdani (citat):Molim Zdravka i Pavla za misljenje i odgovore na ova pitanja:

  Da li je Gospod Isus Hrist postojao prije nego sto je stvoren prvi covjek Adam (Adama tj. stvoren od zemlje) i prije no sto je Bog stvorio cjeli svijet ?

  Da li je Isus Hristos (Sin covjeciji i Sin Bozji) sami Bog Tvorac, ili jedno lice (oblik) Boga Tvorca, ili jedna od Licnosti jednog Boga.

  Jesu li Bog Otac, Sin Bozji Isus Hristos i Sveti Duh, tri oblika jednog Boga ili tri Licnosti jednog Boga ?

  Da li je Gospod Isus Hristos licno predao Mojsiju deset Bozjih zapovjesti ?

  Jesu li deset Bozjih zapovjesti ujedno i zapovjesti Isusa Hrista ?

  Molim za konkretne odgovore, bez upucivanja na druge tekstove,

  Hvala

  1. Piše u Bibliji, naravno da jeste, jer je Isus IZVRŠNI STVARALAC svega što je stvoreno.
  2. Pitanje je nebulozno, što ukazuje da si zatrovan crkvenim paganštinama. Sin Božji je zasebna Ličnost od Boga Oca, ali jedno sa Ocem u karakteru i namjerama.
  3. Opet pitanje kopirano iz vavilonske misterijske religije koja se svijetu prodaje kao hrišćanstvo. Bog Otac i Sin Božji su dvije različite ličnosti, a Sveti Duh ili Božji Duh je Božja prisutnost.
  4. Gospod Isus mu ih je predao najvjerovatnije u obličju Zapovjednika anđela, jer Mojsije je bio u prisutnosti prikrivene Božje slave na Horivu, inače bi poginuo. Zato gust oblaci i sve ostalo što je pratilo događaj.

  5. To se podrazumijeva.


  PavleS: komentar modifikovan dana: 11/3/2015, 19:45; prepravljeno ukupno 1 puta
  kainos
  kainos

  Broj komentara : 65
  Registration date : 2012-12-21

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  kainos on 11/3/2015, 18:05

  avatar
  Bogomdani

  Broj komentara : 35
  Registration date : 2014-02-16

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  Bogomdani on 12/3/2015, 00:09

  PavleS (citat):
  Bogomdani (citat):Molim Zdravka i Pavla za misljenje i odgovore na ova pitanja:

  Da li je Gospod Isus Hrist postojao prije nego sto je stvoren prvi covjek Adam (Adama tj. stvoren od zemlje) i prije no sto je Bog stvorio cjeli svijet ?

  Da li je Isus Hristos (Sin covjeciji i Sin Bozji) sami Bog Tvorac, ili jedno lice (oblik) Boga Tvorca, ili jedna od Licnosti jednog Boga.

  Jesu li Bog Otac, Sin Bozji Isus Hristos i Sveti Duh, tri oblika jednog Boga ili tri Licnosti jednog Boga ?

  Da li je Gospod Isus Hristos licno predao Mojsiju deset Bozjih zapovjesti ?

  Jesu li deset Bozjih zapovjesti ujedno i zapovjesti Isusa Hrista ?

  Molim za konkretne odgovore, bez upucivanja na druge tekstove,

  Hvala

  1. Piše u Bibliji, naravno da jeste, jer je Isus IZVRŠNI STVARALAC svega što je stvoreno.
  2. Pitanje je nebulozno, što ukazuje da si zatrovan crkvenim paganštinama. Sin Božji je zasebna Ličnost od Boga Oca, ali jedno sa Ocem u karakteru i namjerama.
  3. Opet pitanje kopirano iz vavilonske misterijske religije koja se svijetu prodaje kao hrišćanstvo. Bog Otac i Sin Božji su dvije različite ličnosti, a Sveti Duh ili Božji Duh je Božja prisutnost.
  4. Gospod Isus mu ih je predao najvjerovatnije u obličju Zapovjednika anđela, jer Mojsije je bio u prisutnosti prikrivene Božje slave na Horivu, inače bi poginuo. Zato gust oblaci i sve ostalo što je pratilo događaj.

  5. To se podrazumijeva.

  Je li Gospod Isus Hristos, po tvom vidjenju i vjerovanju Bog ?

  Sta znace Bozje rijeci iz Svetog Pisma, da se pazi i ne pohuli na Duha Svetoga ?
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3645
  Registration date : 2008-11-01

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  PavleS on 12/3/2015, 12:13

  Je li Gospod Isus Hristos, po tvom vidjenju i vjerovanju Bog ?

  Sta znace Bozje rijeci iz Svetog Pisma, da se pazi i ne pohuli na Duha Svetoga ?
  Ti kao Bogomdani bi trebalo to da znaš.
  Po mom viđenju, ti bi lako mogao da budeš neki prefigani pop ekumenista, sudeći po načinu na koji izražavaš svoju vjeru, kao da ponavljaš mantru, što je tipično za pravoslavlje, i tvom očiglednom poznavanju začkoljica koje koristite u borbi protiv protestantskih crkava.

  To je u domenu viđenja, a što se tiče Biblije, nema ni mog ni tvog viđenja, već ili prihvataš Božju Riječ kako je data, ili si na putu, kako sam reče, da pohuliš na Duha Svetoga. Znam da lažirane religije shvataju Boga na metafizički i okultni način, zato se upinju svim silama da to ostane dominantno vjerovanje, jer to je temelj mafijaške religije pošto je taj bog Sotona.

  Isus je jedinorodni (jedini takav) Sin Božji i nema potrebe da koristimo nikakve druge termine. Pošto je On proistekao od Boga Oca (ovaj se zove Otac, jer ima Sina), jasno je da s Ocem dijeli istu božansku prirodu.
  To je slično kao kad bi pitao da li je Eva takođe ljudsko biće jer je nastala od Adamovog rebra.
  avatar
  Bogomdani

  Broj komentara : 35
  Registration date : 2014-02-16

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  Bogomdani on 12/3/2015, 19:13

  PavleS (citat):
  Je li Gospod Isus Hristos, po tvom vidjenju i vjerovanju Bog ?

  Sta znace Bozje rijeci iz Svetog Pisma, da se pazi i ne pohuli na Duha Svetoga ?
  Ti kao Bogomdani bi trebalo to da znaš.
  Po mom viđenju, ti bi lako mogao da budeš neki prefigani pop ekumenista, sudeći po načinu na koji izražavaš svoju vjeru, kao da ponavljaš mantru, što je tipično za pravoslavlje, i tvom očiglednom poznavanju začkoljica koje koristite u borbi protiv protestantskih crkava.

  To je u domenu viđenja, a što se tiče Biblije, nema ni mog ni tvog viđenja, već ili prihvataš Božju Riječ kako je data, ili si na putu, kako sam reče, da pohuliš na Duha Svetoga. Znam da lažirane religije shvataju Boga na metafizički i okultni način, zato se upinju svim silama da to ostane dominantno vjerovanje, jer to je temelj mafijaške religije pošto je taj bog Sotona.

  Isus je jedinorodni (jedini takav) Sin Božji i nema potrebe da koristimo nikakve druge termine. Pošto je On proistekao od Boga Oca (ovaj se zove Otac, jer ima Sina), jasno je da s Ocem dijeli istu božansku prirodu.
  To je slično kao kad bi pitao da li je Eva takođe ljudsko biće jer je nastala od Adamovog rebra.

  Bogomdani znaci dat od Boga, Bozjom voljom stvoren, sto je suprotno od "slucajnog" ili "samostvorenog", dakle, svi ljudi koji su svjesni i prihvataju da su stvoreni od svog Boga Stvoritelja su Bogomdani i svoj smisao, nastojanja, podrsku, oslonac u zivotu i vjecni zivot, traze, nalaze i dobijaju od Boga Stvoritelja i Hrista Spasitelja.

  Na osnovu same Bozje rijeci u Svetom Pismu vidimo da jedini Bog Tvorac sebe predstavlja i pokazuje ljudima u tri licnosti koje cine jednog Boga Stvoritelja.

  Bog Otac i Sin Bozji i Sveti Duh cine jednog Boga Stvoritelja i Spasitelja.

  Boga Tvorca treba shvatiti i prihvatiti onako kako sam sebe predstavlja i pokazuje ljudima, svojoj voljenoj djeci, kojoj je Stvoritelj - Staratelj - Spasitelj.

  Amen.
  avatar
  N.K.

  Broj komentara : 105
  Registration date : 2014-10-03

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  N.K. on 12/3/2015, 20:06

  Bogomdani (citat): Na osnovu same Bozje rijeci u Svetom Pismu vidimo da jedini Bog Tvorac sebe predstavlja i pokazuje ljudima u tri licnosti koje cine jednog Boga Stvoritelja.

  Tvoja tvrdnja o Bogu koji sebe predstavlja i pokazuje ljudima u tri licnosti, nije zasnovana na osnovu same Bozje Reci.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3645
  Registration date : 2008-11-01

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  PavleS on 12/3/2015, 20:25

  Bogomdani znaci dat od Boga, Bozjom voljom stvoren, sto je suprotno od "slucajnog" ili "samostvorenog", dakle, svi ljudi koji su svjesni i prihvataju da su stvoreni od svog Boga Stvoritelja su Bogomdani i svoj smisao, nastojanja, podrsku, oslonac u zivotu i vjecni zivot, traze, nalaze i dobijaju od Boga Stvoritelja i Hrista Spasitelja.

  Na osnovu same Bozje rijeci u Svetom Pismu vidimo da jedini Bog Tvorac sebe predstavlja i pokazuje ljudima u tri licnosti koje cine jednog Boga Stvoritelja.

  Bog Otac i Sin Bozji i Sveti Duh cine jednog Boga Stvoritelja i Spasitelja.

  Boga Tvorca treba shvatiti i prihvatiti onako kako sam sebe predstavlja i pokazuje ljudima, svojoj voljenoj djeci, kojoj je Stvoritelj - Staratelj - Spasitelj.

  Amen.
  Dobro Bogdane, vidim da si naputio za raj kod ove trojice đe se ne zna ko kome šta dolazi. Možda te dočeka i 25 devica amazonki, oskudno odjevenih specijalno za rajske prilike.
  Pošto djeluješ teološki potkovano i sigurno, možeš li ukratko objasniti i nama ostalima kako i kada se dolazi u raj, đe je raj, jesu li tamo samo Srbi ili se prima na zadnja vrata poneko iz drugih nacija, itd?
  avatar
  Bogomdani

  Broj komentara : 35
  Registration date : 2014-02-16

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  Bogomdani on 12/3/2015, 20:31

  Nikola27 (citat):
  Bogomdani (citat): Na osnovu same Bozje rijeci u Svetom Pismu vidimo da jedini Bog Tvorac sebe predstavlja i pokazuje ljudima u tri licnosti koje cine jednog Boga Stvoritelja.

  Tvoja tvrdnja o Bogu koji sebe predstavlja i pokazuje ljudima u tri licnosti, nije zasnovana na osnovu same Bozje Reci.

  Nikola, je li ovo istina ? "Bog Otac i Sin Bozji i Sveti Duh cine jednog Boga Stvoritelja i Spasitelja"

  Je li Gospod Isus Hristos, jedno s Bogom Ocem, a ujedno i licnost Sin Bozji ?

  Sta znace Bozje rijeci iz Svetog Pisma, da se pazi i ne pohuli na Duha Svetoga ?

  avatar
  Bogomdani

  Broj komentara : 35
  Registration date : 2014-02-16

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  Bogomdani on 12/3/2015, 20:38

  PavleS (citat):
  Bogomdani znaci dat od Boga, Bozjom voljom stvoren, sto je suprotno od "slucajnog" ili "samostvorenog", dakle, svi ljudi koji su svjesni i prihvataju da su stvoreni od svog Boga Stvoritelja su Bogomdani i svoj smisao, nastojanja, podrsku, oslonac u zivotu i vjecni zivot, traze, nalaze i dobijaju od Boga Stvoritelja i Hrista Spasitelja.

  Na osnovu same Bozje rijeci u Svetom Pismu vidimo da jedini Bog Tvorac sebe predstavlja i pokazuje ljudima u tri licnosti koje cine jednog Boga Stvoritelja.

  Bog Otac i Sin Bozji i Sveti Duh cine jednog Boga Stvoritelja i Spasitelja.

  Boga Tvorca treba shvatiti i prihvatiti onako kako sam sebe predstavlja i pokazuje ljudima, svojoj voljenoj djeci, kojoj je Stvoritelj - Staratelj - Spasitelj.

  Amen.
  Dobro Bogdane, vidim da si naputio za raj kod ove trojice đe se ne zna ko kome šta dolazi. Možda te dočeka i 25 devica amazonki, oskudno odjevenih specijalno za rajske prilike.
  Pošto djeluješ teološki potkovano i sigurno, možeš li ukratko objasniti i nama ostalima kako i kada se dolazi u raj, đe je raj, jesu li tamo samo Srbi ili se prima na zadnja vrata poneko iz drugih nacija, itd?

  Sve ti je Bog objasnio u Jevandjelju, slusaj i vjeruj rijecima Gospoda Isusa Hrista, pa tvori i sprovodi kako ti je receno i neces pogrijesiti, zivljeces s Bogom !
  avatar
  N.K.

  Broj komentara : 105
  Registration date : 2014-10-03

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  N.K. on 12/3/2015, 20:56

  Bogomdani (citat): Nikola, je li ovo istina ? "Bog Otac i Sin Bozji i Sveti Duh cine jednog Boga Stvoritelja i Spasitelja"

  Nije istina

  Je li Gospod Isus Hristos, jedno s Bogom Ocem, a ujedno i licnost Sin Bozji ?

  Kao sto ti Pavle kaze, Gospod Isus Hristos je Sin Bozji, jedno sa Ocem po karakteru i namerama. Licnost jeste, ali zasebna od Boga Oca

  Sta znace Bozje rijeci iz Svetog Pisma, da se pazi i ne pohuli na Duha Svetoga ?

  Imas sve o tome, u ovom clanku.

  http://www.religija.me/?p=2655

  Inace, na sva ova pitanja koja si postavljao, vec si imao i imas odgovore upravo ovde u ovoj temi. Pa cemu onda iznova i iznova, postavljanje istih pitanja na koja vec imas date odgovore?
  avatar
  Bogomdani

  Broj komentara : 35
  Registration date : 2014-02-16

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  Bogomdani on 12/3/2015, 21:46

  Nikola27 (citat):
  Bogomdani (citat): Nikola, je li ovo istina ? "Bog Otac i Sin Bozji i Sveti Duh cine jednog Boga Stvoritelja i Spasitelja"

  Nije istina

  Je li Gospod Isus Hristos, jedno s Bogom Ocem, a ujedno i licnost Sin Bozji ?

  Kao sto ti Pavle kaze, Gospod Isus Hristos je Sin Bozji, jedno sa Ocem po karakteru i namerama. Licnost jeste, ali zasebna od Boga Oca

  Sta znace Bozje rijeci iz Svetog Pisma, da se pazi i ne pohuli na Duha Svetoga ?

  Imas sve o tome, u ovom clanku.

  http://www.religija.me/?p=2655

  Inace, na sva ova pitanja koja si postavljao, vec si imao i imas odgovore upravo ovde u ovoj temi. Pa cemu onda iznova i iznova, postavljanje istih pitanja na koja vec imas date odgovore?

  Evo i sta pise Pavle Simovic u "Prioda i uloga Svetog Duha":

  Kao što se može vidjeti, u Starom i Novom zavjetu postoji obilje tekstova koji govore o Svetom duhu Božjem (ovdje čak nijesu svi navedeni). Kako je onda moguće da se Duhu pripisuje nešto što ne odgovora učenju Svetog Pisma? Vratićemo se nešto kasnije tom pitanju.
  Ako bismo pravili kratak rezime, svega što je izloženo o Duhu Božjem u navednim biblijskim citatima, to bi moglo izgledati ovako:
  - Sveti Duh proističe od Boga Oca.
  - Isus može poslati Svetog Duha u svoje ime da djeluje na zemlji.
  - Djelovanje Svetog Duha je u uskoj vezi sa Božjom sveprisutnošću.
  - Sveti Duh je aktivna sila učesnik u stvaranju Zemlje.
  - Sveti Duh je sila koja je aktivirala i pokrenula ljudski život.
  - Sveti Duh Božji vrši direktan uticaj na pale ljude koji pokazuju spremnost da služe Bogu i sudjeluju u Planu spasenja.
  - Sveti Duh nadahnjuje proroke, otkriva smjernice i putokaze Božjem narodu za budućnost.
  - Sveti Duh ukorava i osvjedočava u grijeh, utičući na savjest i razum.
  - Duh upozorava, tješi, savjetuje…
  - Sveti Duh utiskuje istine o Božjem Planu spasenja, Mesijinoj žrtvi i daje razumijevanje o svim pitanjima nužnim za pravilan odnos sa Bogom.
  - Silom Svetog Duha Bog je Isusa vaskrsao iz mrtvih.
  - Istom tom silom i sav vjerni Božji narod koji je prihvatio savez biće vaskrsnut.
  - Duh uliva vjeru i ljubav u naša srca.
  - Prisustvo Božjeg Duha daje nam pronicljivost u prepoznavanju religijskih falsifikata i djelovanja lažnih (demonskih) duhova.
  - Duh Božji vrši raspodjelu različitih duhovnih darova na korist.
  - Duh Božji omogućava rast u hristolikosti.
  - Čišćenje od grijeha, opravdanje i posvećenje vrši se preko Svetog Duha u nama.
  - Sveti Duh nastava u hramu Božjem, koje je naše biće.
  - Ne postoji pripadnost Hristu ako istovremeno Duh Božji ne prebiva u nama. Tako služba u sili Zakona ili deklarativno ispoljavanje religioznosti postaju besmisleni i bezvrijedni.
  - Svjedočanstvo Duha garancija je da nas Bog prihvata kao svoje sinove i kćeri i sunasledstva u Hristu.
  - Ako naša vjera u nečemu odstupa od Božje Riječi u Svetom Pismu, to je istovremeno znak da nijesmo vođeni Svetim Duhom.
  - Svaki otpad od Boga, grijeh i bezakonje pričinjava tugu i žalosti Boga i Njegov Duh.
  - Duh Božji vrši potpuni preobražaj ličnosti kad mu se otvore vrata. To je proces koji se u Bibliji naziva novorođenjem, bez kojeg nije moguće ući u savez sa Bogom.

  Da li, dakle, Duha Božjeg možemo smatrati ličnošću?
  Kad razmatramo Boga Oca i Isusa Hrista, u svjetlosti svega onoga što nam je otkriveno u Bibliji, za obojicu možemo zaključiti da su odvojene Ličnosti, koje su jedinstvene u namjerama i karakteru.
  Ali kazati za Svetog Duha da je ličnost zaista bi bilo besmisleno. Sveti Duh nije bezlična energija ili sila, naprotiv, ali se ne uklapa u šablon ličnosti. To je više nego jasno iz tekstova koje smo naveli iz Biblije. Sveti Duh obezbjeđuje Božje prisustvo kad tu nema Hrista ili Boga Oca. Kao što smo već rekli, Duh može nastavati u našem biću, u svima nama ako se obratimo Bogu, iz čega opet proizilazi zaključak da je besmislica ograničavati ga na formu ličnosti. Sveti Duh je „prostran“ onoliko koliko Bog želi.
  Međutim, Duh Božji nije u svemu prisutan. To je takođe hulno učenje. Ne znamo kako je to na drugim nepalim svjetovima, ali na našem Duh Sveti očigledno ciljano djeluje, i povlači se sa mjesta na kojima nije poželjan, bilo da se radi o području ili nekoj osobi."

  Dakle, istaknuta su neka od svojstava i pokazatelja Svetog Duha koja nedvosmisleno posjeduje i pripadaju Licnosti.

  U nastavku teksta Pavle Simovic istice: "Sveti Duh nije bezlična energija ili sila, naprotiv...ali se po njemu ne uklapa u šablon ličnosti" !?

  Koji to ljudski um moze ovo da shvati, da Nije bezlična, vec Naprotiv, tj. da Licna, a onda sasvim besmisleno zakljucuje da se Ne uklapa u šablon ličnosti !?

  O cemu se ovdje radi, o nedostatku razuma, logike, zelje za istinom i volje da se istina prihvati, pitanje je sada ?
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3645
  Registration date : 2008-11-01

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  PavleS on 12/3/2015, 22:05

  Dobro, evo pitanja za tebe:

  1) Imaš li ti Svetog Duha u sebi?
  avatar
  Bogomdani

  Broj komentara : 35
  Registration date : 2014-02-16

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  Bogomdani on 12/3/2015, 22:14

  PavleS (citat):Dobro, evo pitanja za tebe:

  1) Imaš li ti Svetog Duha u sebi?

  Mozemo samo da dozivimo prisustvo Svetog Duha.
  avatar
  SimaS

  Broj komentara : 53
  Registration date : 2011-07-17

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  SimaS on 12/3/2015, 22:17

  jel ko indijanci uzbubnjeve .....
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3645
  Registration date : 2008-11-01

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  PavleS on 12/3/2015, 22:22

  Bogomdani (citat):
  PavleS (citat):Dobro, evo pitanja za tebe:

  1) Imaš li ti Svetog Duha u sebi?

  Mozemo samo da dozivimo prisustvo Svetog Duha.
  Šta ćemo onda sa ovakvim tekstovima?
  "Svi su se ispunili Svetim Duhom i počeli da govore raznim jezicima, kako im je Duh davao da govore." (Djela 2:4)
  "Zato, braćo, pronađite među sobom sedam ljudi na dobrom glasu, koji su puni Duha i mudrosti, pa da njih postavimo nad ovim potrebnim poslom..." (Djela 6:3)
  avatar
  Bogomdani

  Broj komentara : 35
  Registration date : 2014-02-16

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  Bogomdani on 12/3/2015, 22:39

  PavleS (citat):
  Bogomdani (citat):
  PavleS (citat):Dobro, evo pitanja za tebe:

  1) Imaš li ti Svetog Duha u sebi?

  Mozemo samo da dozivimo prisustvo Svetog Duha.
  Šta ćemo onda sa ovakvim tekstovima?
  "Svi su se ispunili Svetim Duhom i počeli da govore raznim jezicima, kako im je Duh davao da govore." (Djela 2:4)
  "Zato, braćo, pronađite među sobom sedam ljudi na dobrom glasu, koji su puni Duha i mudrosti, pa da njih postavimo nad ovim potrebnim poslom..." (Djela 6:3)

  Jednostavno ih shvatiti kako je i napisano:

  Svi su se ispunili Svetim Duhom (nadahnuti su Svetim Duhom) i poceli da govore raznim jezicima, kako im je Duh davao da govore (osobina Licnosti)

  Ljudi koji su na dobrom glasu, puni Duha i mudrosti, oznacava dokazano dobre ljude, nadahnute Svetim Duhom i sposobnim da tako tvore i djeluju na druge ljude.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3645
  Registration date : 2008-11-01

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  PavleS on 12/3/2015, 23:00

  E da, nego tekst ne kaže da su bili nadahnuti Svetim Duhom, već ispunjeni. Te dvije riječi nijesu sinonimi. Za Bibliju se kaže da je bogonadahnuta (2. Timoteju 3:16).

  Dakle, ako si ispunjen Svetim Duhom, a Sveti Duh je Bog kao zasebna ličnost, onda je Bog tvoj podstanar, a ti obožen na višem nivou od Boga.

  Vidiš li kolika si avetinja? Jesi li ikad čitao Pavlove poslanice? Na ko zna koliko mjesta stoji "Blagodat vam i mir od Boga Oca i od Gospoda Isusa Hrista." Kolike ličnosti se pominju?
  Vidiš li, avetinjo, da sve otpale crkve mantraju s tme, i da ako ne prihvataš "trojstvo", ne možeš biti uračunat kao član "hrišćanske zajednice" koju predvodi antihrist?

  Ali pitanje službe pravom Bogu, vjekovima pomračivano, dodatno je iskristalisano tako da će "trojica" postati kamen spoticanja mnogima. Pa ti vidi đe ćeš i s kim ćeš.
  avatar
  N.K.

  Broj komentara : 105
  Registration date : 2014-10-03

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  N.K. on 13/3/2015, 15:02

  Bogomdani (citat): "Sveti Duh nije bezlična energija ili sila, naprotiv...ali se po njemu ne uklapa u šablon ličnosti" !?

  Koji to ljudski um moze ovo da shvati, da Nije bezlična, vec Naprotiv, tj. da Licna, a onda sasvim besmisleno zakljucuje da se Ne uklapa u šablon ličnosti !?


  Pa ne uklapa se u sablon treceg lica, trece licnosti, sablon Boga Svetog Duha. A posto je Sveti Duh Bozji Duh, onda ne moze biti bezlicna energija ili sila. Dakle, u pitanju je Duh koji Nekome pripada.

  Sponsored content

  TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA - Page 7 Empty Re: TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA

  Komentar  Sponsored content


   Danas je 7/8/2020, 16:44