BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

» MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 4 Empty13/11/2024, 20:07 by PavleS

» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 4 Empty29/10/2024, 17:47 by PavleS

» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 4 Empty12/8/2024, 21:10 by PavleS

» PITANJA - RELIGIJA
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 4 Empty3/6/2024, 13:04 by PavleS

» Biblijski razgovori
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 4 Empty14/4/2024, 23:34 by PavleS

» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 4 Empty30/10/2023, 13:47 by PavleS

» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 4 Empty21/9/2023, 17:23 by PavleS

» Crkve i manastiri
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 4 Empty11/9/2023, 11:23 by NecaPereca

» PSIHOLOGIJA
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 4 Empty31/8/2023, 15:24 by Jelena83

November 2024

SunMonTueWedThuFriSat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Calendar Calendar

+45
Ivan__
Sergej 92
giga
maurico
ljuba79
D.Kresac
RPreligiozan
Green
Nikola Šavija
_Ivan_
Željko
Zdravko Vučinić
Be snake and dove
pilgrim
Dejan79
Lazar.A.
SnezaDjak
PavleS
kainos
Noemi
Jovana
SekaRada
Breath
Nathanael
Jakov
N.K.
Subidubi
kuzma
Sionski
Matija Runje
Enoh
Srdjan Zr
mulder
Vik
SimaS
beka26
xillisoft
sd
prdrg
slap2
Vlatko
slap
No Nick
Objektivni posmatrac
markoni
49 posters

DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE

No Nick

Broj komentara : 5
    Registration date : 2010-09-28

DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 4 Empty Re: DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE

Komentar  No Nick 29/9/2010, 16:37

Admin (citat):

VAŽNA NAPOMENA: Kako uvijek ima onih koji će ovaj video proglasiti "montiranim" i sl, u pitanju je TV snimak koji je napravila američka televizija (St. Louis television) koja je kao profesionalni medij ispratila taj dogadjaj.

E, da, zaboravio sam ovo da kažem. Izgleda da pomenuti pastor sa tog videa, B. T. Rice, i nije pravi adventistički pastor, možda čak nije ni adventistički pastor. On je pastor New Horizon 7th Day Christian Church, koja zbog sličnog imena, se vezuje za adventiste. Pogledaj ovaj link:

http://www.stlouischurches.org/New-Horizon-7th-Day-Christian-Church-2657.html

Na ovom sajtu ga takođe imaš:

http://www.faithbeyondwalls.org/page1_3.php

A ovaj bi te trebao najviše iznenaditi:

https://www.facebook.com/pages/Cool-Valley-MO/New-Horizon-Seven-Day-Christain-Church/136113793008?v=wall&viewas=0#!/pages/Cool-Valley-MO/New-Horizon-Seven-Day-Christain-Church/136113793008?v=wall

Njegov profil na facebook. Wink Pogledaj mu fotku i dva krsta. Užas. To je otpali pastor. Ako je tebi to "dokaz" da je adventistička Crkva otpala - onda ja stvarno nemam šta više da radim na ovom forumu - na ovom forumu, dokazi su smejurije. Na to stvarno ne mogu gubiti vreme. Sad Ex-adventistički pastor je "dokaz" da je cela Crkva otpala? Zato su se mnogi adventisti zgrozili nad takvim činom, govor papi, Šta više reći. Very Happy
    PavleS
    Admin

Broj komentara : 3744
    Registration date : 2008-11-01

DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 4 Empty Re: DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE

Komentar  PavleS 29/9/2010, 18:55

Da si čitao ceo post od forumaša Davida, skapirao bi o čemu je reč.
    Dobro sam vidio o čemu je riječ i ko šta piše. Dakle, ima samo jedan pozitivan učesnik u diskusiji osim Done. A kad god je zagustilo skapirali su ljudi koliko će ih ASD vođe zaštititi odavno.

Ovako, vankontextualnim citiranjem si pokazao da ti je jedini metod pokazati adventističku Crkvu otpadom, što svakako je čista laž. Oni malo duhovniji će zapaziti to, siguran sam.
    Pošto je ASD jedna od najpodmuklijih i i najprevarnijih religijskih organizacija koje djeluju u poslednje vrijeme na zemlji, moja dužnost je skrenuti ljudima pažnju. Ostalo je na njima.

Pošto nemam previše vremena da se zadržavam na ovom forumu, želim samo da ti kažem da mi je drago što te Bog voli.
    Jeli ti misliš da sam avetinja kao tvoji sagovornici na blejačkim forumima? Mani se tog sakrastičnog tona pope propale crkve.

Ja sam to sve prošao, sa Bogom sam se izborio, i nisam se trudio da mašem tuđim gresima (Rankovim posebno LOL), tuđim manama, nego sam sebe video kakav jesam i eto, Gospod mi pomože.
    Šta si to prošao? Jasle adventističke? Evo još moram da prevodim tvoje mangupske skraćenice. Ovo LOL ti je valjda da crče od smiijeha zbog Rankovog grijeha??? Jeli li ti normalan uopšte?

Admin: komentar modifikovan dana: 29/9/2010, 19:17; prepravljeno ukupno 1 puta

Alex likes this post

PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 29/9/2010, 19:06

Pogledaj mu fotku i dva krsta. Užas. To je otpali pastor. Ako je tebi to "dokaz" da je adventistička Crkva otpala - onda ja stvarno nemam šta više da radim na ovom forumu - na ovom forumu, dokazi su smejurije.
    Reprodukcija sekti od sekte me uopšte ne iznenađuje. Mediji su u to vrijeme jasno prenijeli da se radi o adventistima sedmog dana, koji su se očito razmnožili kao termiti. Pored toga, za isti događaj i isto vrijeme se veže izvinjavanje GK Vatikanu što su aktivisti organizacije Modern Manna dijelili materijal "Da li je devica Marija živa ili mrtva." Osim ako taj kako ti reče otpali pastor nije formirao i ličnu Generalnu Konferenciju.

A ovi tvoji ne ističu paganska obilježja krsta? Ne znam da li sam u životu vidio i jednu "hrišćansku crkvu" bez okultnih simbola. Pogledaj malo bolje po ovoj temi i vidi šta su ti štampala "braća" sa Andrews univerziteta (koji inače služi za proizvodnju ateista i satanista sa skraćenicom PhD ispred imena)
    Ništa vama ne može biti dokaz jer ste toliko upečobrazili da je to nevjerovatno. Među pravoslavnima ili katolicima bi se mnogi pokajali, kad im se predoči đe se u stvari nalaze.
    Što se boravka na forumu tiče, ako se ne uozbiljiš bićeš banovan, pa te mangupske LOL, WOW, JAU i sl. ostavi za propovijed.
    No Nick

Broj komentara : 5
    Registration date : 2010-09-28

Komentar  No Nick 29/9/2010, 20:37

[quote="Admin"]
    Reprodukcija sekti od sekte me uopšte ne iznenađuje. Mediji su u to vrijeme jasno prenijeli da se radi o adventistima sedmog dana, koji su se očito razmnožili kao termiti. Pored toga, za isti događaj i isto vrijeme se veže izvinjavanje GK Vatikanu što su aktivisti organizacije Modern Manna dijelili materijal "Da li je devica Marija živa ili mrtva." Osim ako taj kako ti reče otpali pastor nije formirao i ličnu Generalnu Konferenciju.

Mediji? Dakle - tebi je dokaz:

1) Mediji koji su hrišćanski.

2) Bivši adventistički pastor (ili uopšte nije bio, nebitno).

Ti ovo zoveš argumentima? Rekao si da ima puno dokaza, pa dragi brate - bivši vernici nikad nisu nikome dokaz, a mediji svakako mogu da pogreše. Meni je ono iz prva bilo smešno, da tako nešto navodiš kao nekakav dokaz. Rolling Eyes

A ovi tvoji ne ističu paganska obilježja krsta?

I ti ističeš medije, npr., koji služe u propagiranju paganizma. S razlikom da kod adventista krst nikad nije bio sakralni objekat. Meni lično nije. Smile

Ne znam da li sam u životu vidio i jednu "hrišćansku crkvu" bez okultnih simbola.

Slažem se - u pravu si definitivno. I ja sam to primetio. Ali, meni je ipak malo bitnije da li vernici smatraju te okultne simbole sakralnim ili svetim simbolima, da li im se klanjaju, služe, ili pak ne.

Pogledaj malo bolje po ovoj temi i vidi šta su ti štampala "braća" sa Andrews univerziteta (koji inače služi za proizvodnju ateista i satanista sa skraćenicom PhD ispred imena)
    Ništa vama ne može biti dokaz jer ste toliko upečobrazili da je to nevjerovatno. Među pravoslavnima ili katolicima bi se mnogi pokajali, kad im se predoči đe se u stvari nalaze.

Pa - kakav je dokaz sam po sebi?? Nikakav.

Što se boravka na forumu tiče, ako se ne uozbiljiš bićeš banovan, pa te mangupske LOL, WOW, JAU i sl. ostavi za propovijed.

Nećeš ti mene banovati zbog LOL i ostaloga, već zato što ti smetam. Wink Na forumu se zna zbog čega se neko banuje, osim ako nije u pitanju forum zatvorenog tipa gde samo neka elita ima prava da dolazi. Ako me banuješ - neka bude Bogu na slavu. Smile

Vrlo je bitno. Recimo da veoma dobro znam da pravim razliku. Na nekim forumima demaskirao sam razna antiadventistička pisanja. Isto bih uradio ođe i bilo đe drugo ako se radi o zloj namjeri i iskrivljivanju istine. I ne moraš se hvatati za provoslavlje, niti koga branim niti štedim kad treba da se progovori, što se uostalom može i vidjeti na ovom forumu.

Svakako da je i meni bitno koji su izvori u pitanju. Za sada - nemaš nikakve izvore, osim nekih medija (!) kojima trebamo verovati, bivšeg propovednika. Možda su to tebi jaki dokazi, ali za mene nisu. Kao što ni Juda nije dokaz da je hrišćanstvo prvoga veka lažna religija, jadna, sekta, šta god. Kao što to nije ni Petrovo odricanje. Itd. To je poenta. Ne možeš navesti jedan loš primer i kazati kako svi ne valjaju zbog njega.

Poenta je što te bitange "napreduju" u crkvi, i dolaze da drže "predavanja" mladim ljudima, umjesto da se naglavačke izbace iz crkve, kad već u demokratiji ne mogu pod mač.

Pa što tebe interesuju te "bitange?" Ne kapiram?

Ne postoji nešto takvo kao "privatni život." Niko nije pusto ostrvo. Moja "privatnost" prestaje onog trenutka kad se na bilo koji način umiješam u živote drugih ljudi, uticajem na dobro ili na zlo.

Hm, dobro, slažem se. U pravu si. S tim što verovatno ne želiš da utičeš na zlo i loše, kao i ja. Ovde si u pravu.

Autoritet je na osnovu Božjeg autoriteta koji je stajao iza njenog djela. Za razliku od toga autoritet ne može biti Bakioki ili recimo Dr Frum koji lažu čim zinu.

Prijatelju, ovo je floskula, jer Egw je jelal svinjetinu, odbacivala subotu, i što šta još u njenoj mladosti. Treba popis njenih greha? Autoritet nije ni Bakioki ni From ni bilo ko, nego sam Hristos, ali - nisi mi odgovorio zašto je Egw autoritet? I da li je ona autoritet??

Kad se prljavi veš ne opere nego se gura iza veš mašine onda imamo problem, usmrdi nam se kuća. I dok se taj veš ne opere ili izbaci, džaba kuću parfemišeš teologijom. O tome uči cijela Biblija, jeli ti poznato možda?

Pa, svejedno ti nisi u toj kući, tako da ne spadaš u one koji bi imali prava da se bave njima. Koliko znam, Biblija uči i o opadanju, pa nikom ništa. Nekada si bio fin forumaš, a sada čime se baviš? Tuđim prljavim vešom? Sramota.

To ti je drugar neki, trebalo bi da znaš. Prema meni je jednom nastupio kao autoritet pitanjem "znaš li ti ko sam ja". I ja sam nešto pominjao i Taličnog Toma (izmedju ostalog) u odgovoru na forumu Svjetlost istine pa me moderator Nataša banovala.

Zbog čega si banovan - ja to zaista ne znam, ali možda si i zaslužio. Ti bi mene ovde banovao za mnogo manje stvari, samo zato što ti smeta moje pisanje ali ti tamo svakako nisi zbog toga banovan. I nije jedini forum sa kog si banovan. Ne zbog samog pisanja, nego zbog načina pisanja.

Jesu isto kao što mi je papa omiljeni teolog.

Ne znam ko ti je omiljen teolog, ali pošto slušaš takvu muziku, nisi ništa bolji ni od kog drugog adventiste.

Nijesam ni crkvene "hrišćanske" a kamoli okultne. Ne vjeruj svemu što vidiš Smile Termin "fan" mi ne pristaje ni u kom pogledu.

Ok, brate, ja ne trebam verovati svemu što vidim, pa sam video da je snimak i vest o onom propovedniku lažni. Dovoljno. Smile

Eto ti sad. Znači i ti si neki autoritet? Dobro onda, da čekamo na reakciju tvoje časti i poštenja. Istini za volju ni ranije mi nijesi djelovao nečasno samo što su ti nebiblijska teologija i crkveni ambijent donekle oštetili rezonovanje.

Naprotiv, ja smatram da nisam autoritet, niti ću ikada biti, ali da jesam Hristov učenik - jesam, bar zbog Njega mogu da se ponosim. Moju reč imaš, to sam ti rekao, i ne trebaju meni nikakve časti i bilo šta slično. Samo mi treba kvalitetna diskusija i logička argumentacija.

Drugo, hvala Bogu za Njegovu Crkvu, kroz koju se otkriva Božja mudrost, jer upravo taj ambijent je potreban da bi čovek živeo u istini. Čitam Njegovu reč, volim Njegovu Crkvu za koju je On umro. Ako smatraš da imaš nešto bolje - ja sam tu. On će me povesti tim putem, ja NE sumnjam u Njega. Samo - za sada nikakva argumentacija. Ne možeš da se služiš uvredama, pretnjama, sarkazmom, podmetanjima, etc., jer to NIJE argumentacija. A čak postaješ sve neprijatniji prema meni - nemaš ni jednog jedinog razloga. Ako si na strani istine, onda trebaš imati hrišćanski karakter, trebaš podnositi druge i njihove stavove. Meni nije problem da te saslušam, ali tebi jeste? Nema zbog čega. Ja sam ti rekao - izaći ću iz Crkve bilo kada kad mi ukažeš lepo i bratski, da sam u zabludi. A ne uvredama, pretnjama i sl. To nisu argumenti.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 29/9/2010, 21:54

bivši vernici nikad nisu nikome dokaz
    Vama je bivši i otpali svako ko napušti sramotnu sektu. Pri tom ne mislim na onog debelog Rajsa kojemu se na prvi pogled vidi šta je i ko je.

Meni je ono iz prva bilo smešno, da tako nešto navodiš kao nekakav dokaz.
    Imaš li sestru ili ćerku? Ne znam da li bi ti bilo "smešno" da je neki Ranko ili Slavko ili Milan obesčaste i zatim šutnu, a sve pod "crkvenim" krovom, i onda da ti drže predavanja na fakultetu i iza propovjedaonice. No kod vas je kurvaranje umjesto "dobar dan" izgleda.

I ti ističeš medije, npr., koji služe u propagiranju paganizma.
    U navedenom slučaju i jesu propagirali teški oblik paganizma.

Ali, meni je ipak malo bitnije da li vernici smatraju te okultne simbole sakralnim ili svetim simbolima, da li im se klanjaju, služe, ili pak ne.
    Nema šta tu da se nagađa jesu li "sakralni", ovakvi ili onakvi. Okultni simboli i idoli su neka vrsta ulaznice za demone đe god da se nalaze i bez obzira kako ih ljudi doživljavaju. Biblija je jasna šta se radi sa takvim predmetima.

Nećeš ti mene banovati zbog LOL i ostaloga, već zato što ti smetam.
    Znaš ti dobro šta mi smeta, nijesi toliko naivan. Pokušavaš da izvrgneš ruglu ozbiljne stvari o kojima je ovdje riječ.

Pa - kakav je dokaz sam po sebi?? Nikakav.
    Nema toga što vama više može biti dokaz, isto kao pravoslavnim i katoličkim teolozima.

Ne možeš navesti jedan loš primer i kazati kako svi ne valjaju zbog njega.
    Ovi primjeri su samo svjedočanstvo na čemu počiva ukupan sistem. A ovo je sitnica šta se sve radi.

Prijatelju, ovo je floskula, jer Egw je jelal svinjetinu, odbacivala subotu, i što šta još u njenoj mladosti. Treba popis njenih greha? Autoritet nije ni Bakioki ni From ni bilo ko, nego sam Hristos, ali - nisi mi odgovorio zašto je Egw autoritet? I da li je ona autoritet??
    Šta ako je jela svinjetinu i odbacivala subotu? To nijesu centralne stvari u pobožnosti. Ona je bila izuzetna djevojka i prije svog obraćenja i poslije koju je Bog mogao da upotrijebi za tako velik zadatak. A cijelog života su je o jadu zabavljali "teolozi" kao što si ti. To pitanje da li ona je ona autoritet je isto što i insinuacije tzv. mesijanskih Jevreja da li je Pavle lažni prorok. Ne nego ste bob rock, hedonista Bakioki (dakle nije bio ni dobar jezuita a kamoli što više) i ti autoriteti.

Nekada si bio fin forumaš, a sada čime se baviš? Tuđim prljavim vešom? Sramota.
    Nijesam ja nikakav "forumaš" ni tada ni sada. Nego Internet je trenutno jedini slobodni medij na kojem se nešto može progovorit bez cenzure. A to što veliš za prljavi veš, baležavom metlom treba i vas i vaš smrdljivi veš izbaciti.

Zbog čega si banovan - ja to zaista ne znam, ali možda si i zaslužio.
    Banovan sam jer sam prodimio od njegovih "argumenata" i drugih odgovora koje sam čuo. Danima ne mogu da se načudim tolikom bezobrazluku.

Ne znam ko ti je omiljen teolog, ali pošto slušaš takvu muziku, nisi ništa bolji ni od kog drugog adventiste.
    Bolje i takvu nego "Bog je ljubav, ti-na-na-na, cipiripi i kremić" kakve se slušaju u pozorištu zvanom crkva, ako već kopamo po smeću tražeći što lijepo.

Ok, brate, ja ne trebam verovati svemu što vidim, pa sam video da je snimak i vest o onom propovedniku lažni.
    Sve dok budeš tako namazan i podržavao našminkane bitange, ja ti nijesam brat. Ako se jednog dana opametiš, javi se.

P.S. Ovaj hvalospjev na kraju sam trebao obrisati.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 1/10/2010, 14:03

Progresivni adventizam ili u prevodu liberalno krilo adventističke crkve.
    Pogledajte opis demokratskih tekovina ovog "naprednjačkog" pokreta u Wikipediji:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Progressive_Adventism
    Zaista žalosno.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 1/10/2010, 14:12

Evo i hronološkog pregleda razvoja otpadništva u crkvi. Obratite dobro pažnju.

The Year-by-Year Apostasy of the SDA Church

1855 - God’s frown brought upon the church (Testimonies, vol 1, p 122).
    1856 - None but the pure and holy acknowledged by God (Testimonies, vol 1, p 133).
    1857 - Church declared to be lukewarm (Testimonies, vol 1, p 141).
    1859 - Denounced as Laodicea. Christ’s presence departed. Called to repent (Testimonies, vol 1, p 186).
    1862 - Distance lessening between world (Testimonies, vol 1, p 277).
    1865 - Work of God stayed (Testimonies, vol 1, p 466). Ministers called to be re-converted and purified (Testimonies, vol 1, p 469).
    1868 - Ministers declared unfaithful. Departed from light. Allowed Satan to plant his hellish banner in the midst of the church (Testimonies, vol 2, p 440).
    1873 - Will not receive correction, reproof, or warnings. Spiritual blindness results. Condition is
    condemned (Testimonies, vol 3, p 255).
    1875 - Satan’s chief work is at headquarters of SDA faith. Warned if heart of work corrupted, then
    testimonies, pillars, Scriptures doubted, and incurable rebellion until destroyed (Testimonies, vol 4, p 210-211).
    1876 - Warning that God’s power cannot uphold if warnings, counsels, and reproofs despised
    (Testimonies, vol 4, p 180). Destruction of Jerusalem as example (Testimonies, vol 4, p 166-167).
    1879 - Reproofs and warnings unheeded. Christ mourns (Review and Herald, vol 1, p 207-209).
    Dishonesty practiced throughout (Testimonies, vol 4, p 310).
    1881 - Spirit of perjury active. Truth being turned into falsehood (Testimonies, vol 5, p 94-95).
    1882 - Many to loose eternal life (Testimonies, vol 5, p 49). Assimilating to world (Testimonies, vol 5, p 64, 190). Following same path as Israel (Testimonies, vol 5, p 94). Ministers corrupt (Testimonies, vol 5, p 78). Church corrupt (Testimonies, vol 5, p 79). Prevailing spirit is apostasy (Testimonies, vol 5, p 79). Warning of church becoming an harlot (Review and Herald, vol 1, p 337-338).
    1883 - All given opportunity to manifest true spirit (Selected Messages, book 3, p 414).
    1885 - Greater failure seen in SDA’s than was seen in Jewish church. Terrible amount of guilt responsible for. Light being withheld (Testimonies, vol 5, p 456-457).
    1886 - Repent of candlestick removed (Review and Herald, vol 2, p 89-90). Internal corruptions to destroy church like Jerusalem (Selected Messages, book 2, p 378). God’s true church not to fall
    (Selected Messages, book 2, p 380). Message to awake from the dead (Selected Messages, book 2, p 382).
    1887 - Whole church never revivable. More to fear from within than from world. Satan plans to never awaken to true condition. Deceptions abound (Review and Herald, vol 2, p 121-122).
    1888 - If proclaim third angel’s message, then receive Latter Rain. General Conference meeting held at Minneapolis. Latter Rain rejected (Selected Messages, book 1, p 234-235; Testimonies to Ministers, p 468). Light kept from people (Review and Herald, vol 2, p 266).
    1889 - God’s rebuke upon church (Testimonies, vol 5, p 719). Human wisdom exalted (Testimonies, vol 5, p 707). Most dangerous snares to come from own brethren (Testimonies, vol 5, p 477).
    1890 - Satan to work through leadership (Selected Messages, book 1, p 407). Confederating with world (Testimonies to Ministers, p 462-463). Reproof rejected (Testimonies to Ministers, p 465). Same evil spirit from Minneapolis active (Testimonies to Ministers, p 467). Baal is the choice of many (Testimonies to Ministers, p 467-468). Sacred trusts betrayed (Testimonies to Ministers, p 471). Lack of moral and spiritual power throughout conferences. Greatest evils in largest churches. Church has fallen (Review and Herald, vol 2, p 453)!
    1891 - Warning if unite with world, the church would become Babylon (Testimonies to Ministers, p 265)! Satan’s image upon work (Testimonies to Ministers, p 277).
    1892 - Warning to cease to depend upon pastors and teachers for the truth (Manuscript Release #1200, p 11--Letter 19d, Sept 1, 1892).
    1893 - Professed SDA’s to be brought down to hell, and church to be ruins (Review and Herald, vol 3, p 69). Warning of false teachers in church (Review and Herald, vol 5, p 9).
    1894 - Many to stand in church pulpits with the hellish torch of Satan. Faithful ministers to be removed (Testimonies to Ministers, p 409-410). Distance to papacy lessening (Signs of the Times, vol 3, p 99). God’s truth misrepresented. People asleep. God is dishonored (Review and Herald, vol 3, p 173-176).
    1895 - Warning that soon many to loose eternal life (Testimonies to Ministers, p 97). General Conference to control all institutions. General Conference becoming corrupt (Testimonies to Ministers, p 359).
    Following in the track of Romanism (Testimonies to Ministers, p 362).
    1896 - Warning not to respect voice of General Conference (Spalding and Magan Collection, p 35--Letter 81, May 31, 1896). Evil spirit of Minneapolis still cherished by General Conference (Testimonies to Ministers, p 76), and will continue to be cherished (Spalding and Magan Collection, p 35).
    General Conference not to be as God to the people (Spalding and Magan Collection, p 35).
    Warning not to lower the importance of the Sabbath (Selected Messages, book 2, p 384-385). History of Jewish nation to be repeated in SDA church (Selected Messages, book 2, p 111).
    1897 - Many will give heed to seducing spirits and doctrines of devils (Selected Messages, book 2, p 392).
    Rebellion and apostasy in very midst of church (Selected Messages, book 2, p 394). True SDA’s
    to denounce as such (Selected Messages, book 2, p 395). Those who apostatize voice words of the dragon (Selected Messages, book 2, p 395). Unbelief is established (Selected Messages, book 2, p 147). God’s faithful ministers being removed (Testimonies to Ministers, p 410). Warning that Jerusalem became Babylon (Selected Messages, book 3, p 417).
    1898 - If continue disobedience than Jerusalem represents SDA church. Christ weeps (Testimonies, vol 8, p 67-68). Cause of Christ to be betrayed (Review and Herald, vol 3, p 571).
    1899 - God’s Sabbath to be given up if church unites in politics and with world (Signs of the Times, vol 4, p 77). Church unites in politics and with the papacy (SDA Bible Commentary, vol 4, p 1168-1169)!
    1900 - Church unites with the world (Testimonies, vol 8, p 118-119; This Day With God, p 28; Christ’s Object Lessons, p 315-316; Last Day Events from the Letters and Manuscripts of EG White, p 55--Manuscript 44, 1900).
    1901 - General Conference no longer as voice of God to SDA people (1901 General Conference Bulletin, p 25). Latter Rain rejected again! Leaders told God’s Spirit to go away, and that they would call for Him when they wanted Him (Battle Creek Letters, p 55-56--Letter 123, Aug 5, 1902 [reference back to 1901]).
    1902 - SDA’s have been humiliated by leadership. Departed from landmarks and faith. Not to depend on them (Battle Creek Letters, p 53--Letter 128, July 6, 1902).
    1903 - SDA church denounced as harlot of Babylon (Testimonies, vol 8, p 247-250). Many lost eternal life (Upward Look, p 301). Satan to reform church, through leadership, in series of apostasy (Selected Messages, book 1, p 204-205). Very elect to be deceived if possible (Special Testimonies, Series B#7, p 6--Nov 27, 1903).
    1904 - Some leadership under guidance of evil angels (Special Testimonies, Series B#2, p 19--June,
    1904). God condemns them (Special Testimonies, Series B#2, p 24). True SDA’s not to follow leadership (Special Testimonies, Series B#2, p 8-9--July 25, 1904), but must speak out and expose deceptions (Special Testimonies, Series B#2, p 15--July 24, 1904).
    1905 - Traitors among SDA’s (Special Testimonies, Series B#&, p 15--Nov 20, 1905). Christ calls God’s true people to come out and be separate (Special Testimonies, Series B#7, p 63-64--Nov, 1905). If accept false theories, then apostasy from the truth occurs (Selected Messages, book 2, 290).
    1906 - Spirit of wickedness at work in church to make void the law of God (Paulson Collection, p 60--July 4, 1906).
    1907 - False theories accepted (Selected Messages, book 2, p 397). Apostasy occurs (Selected
    Messages, book 3, p 408), so Series of Apostasy begun.
    1908 - Satan more active than ever to trap souls (Review and Herald, vol 5, p 468).
    1909 - Pay being withheld from workers who will not go along with Conference. Call to break bands and fetters of church. A false experience coming in to control minds (Testimonies to Ministers, p 477-481).
    1913 - Men and institutions departing from God’s principles, and failing to do the very work which God ordained should be done (Southern Union Worker, Oct 16, 1913).
    1949 - Review and Herald requests that Elder D.E. Rebok revise Bible Readings for the Home Circle, deleting twice that Christ came in sinful flesh (compare with 1916 edition p 174). Regarding this issue see Desire of Ages p 49; Selected Messages, book 1, p 408; Great Controversy, p 421-22, 429; Manuscript 50, 1900.
    1955 - SDA leadership repudiated Seventh-day Sabbath keeping as a basis for salvation to Martin and Barnhouse. On this issue see SDA Bible Commentary, vol 7, p 970; Testimonies, vol 6, p 350; Counsels to Writers and Editors, p 94-95; Special Testimonies, Series B#2, p 51.
    1957 - In Questions On Doctrine by the Review and Herald Press, on p 381, it is denied that Jesus is our High Priest atoning for us now in the Most Holy Place of the heavenly sanctuary. It states that „He had already obtained it for us on the cross.“ M.L. Andreasen was disfellowshipped for objecting to Questions On Doctrine.
    1966 - In Ministry Magazine of March, 1966, Leroy Froom states: „Today the old largely negative
    approach--emphasizing chiefly the things wherein we differ from all other religious groups--is past, definitely past.“ Also in the same magazine in June, 1966, Howard Weeks states: „If in expectation of a larger prophetic role amid these trends Adventists should gird up their evangelistic loins they would find themselves in step with other evangelicals who share their concern...The Adventist church today is better prepared to make common cause with these other evangelicals than at any previous time in its history....The denomination is more definitely oriented than ever to the historic evangelical concepts.... The heavy, sometimes bellicose, emphasis on the law and the Sabbath in times past undoubtedly struck more raw nerves...in contrast today, with a clear assert of the denomination’s evangelical heritage...a new era of evangelistic emphasis and membership growth...“
    1969 - The Autumn Council, as reported in Review and Herald, Dec 18, 1969, voted that
    „Whereas...voted...departmental plans...to create a public image...set salvation within the reach of the multitudes...to place emphasis on the noncontroversial truths shared in common with all Christianity.“
    1971 - Review and Herald publishes Movement of Destiny, by Leroy Froom, in which he states: „He (Christ) was perfect in His humanity, but He was none-the-less God; and His conception in His incarnation was overshadowed by the Holy Spirit so that He did not partake of the fallen, sinful nature of other men.“ Regarding this issue see Desire of Ages, p 117; SDA Bible Commentary, vol 7, p 929; Review and Herald, vol 1, p 143; Spirit of Prophecy, vol 2, p 39.
    1975 - General Conference President--Neal C. Wilson--states under oath in Court: „Although it is true that there was a period in the life of the Seventh-day Adventist church when the denomination took a distinctly anti-Roman Catholic viewpoint, and the term ‘hierarchy’ was used in a pejorative sense to refer to the papal form of church governance, that attitude on the church’s part was nothing more than a manifestation of widespread anti-popery among conservative protestant denominations in the early part of this century and the latter part of the last, and which has now been consigned to the historical trash heap so far as the Seventh-day Adventist church is concerned.“ Reply Brief for the Defendant, p 4, case #C-74-2025 CBR. March 30, 1975. In 1985, Neal Wilson denied ever making such a statement. He states: „Our position is not changed. But our work is not to denounce the Roman Catholic church. We speak the truth and let the truth do the cutting. We have not consigned anything to the ‘trash heap,’ as one publication has charged. We are not watering down or diluting the message. I regret that statements get into print that do not give an accurate picture.“ Pacific Union Recorder, Feb 18, 1985. (See Testimonies, vol 5, p 94-95 regarding perjury, and Testimonies to Ministers, p 304).
    1977 - Samuel Bacchiocchi wrote From Sabbath To Sunday. In this book, he refers to Sunday as being the Lord’s day 51 times in the first 160 pages. (Regarding this issue, see Testimonies, vol 6, p 128; The Sanctified Life, p 74). On page 360 of Bacchiocchi’s book, he states that the moral Sabbath was nailed to the cross. On page 163 he calls the moral Sabbath a Jewish institution, and on page 368 he calls the moral Sabbath ceremonial, and a shadow on page 356 and 369. (Regarding these issues, see Selected Messages, book 2, p 147-153).
    1982 - The Sabbath in Scripture and History, published by the Review and Herald, states on page 127 that the „Lord’s day in Rev. 1:10...[possibly] refers to an annual resurrection celebration.“ And in the Spectrum Magazine vol 14, #3, Edward Vick states that the sanctuary doctrine is not needed now. (See Manuscript 46, May 18, 1904; Upward Look, p 152 regarding this issue). Also the 1000 Days of Reaping was initiated to bring in 1,000,000 new SDA’s by lowering the standards. (See Testimonies, vol 6, p 144, 143; Spirit of Prophecy, vol 4, p 42-45 (Testimonies, vol 2, p 439-440 applies this to SDA’s); Testimonies to Ministers, p 409-410; Spirit of Prophecy, vol 4, p 46; Special Testimonies, Series B#7, p 55; Special Testimonies, Series B#2, p 47; Selected Messages, book 3, p 412; Upward Look, p 88).
    1984 - 1300 Hungarian SDA’s were disfellowshipped for protesting against the church’s membership in the National Council of Free Churches. (See Testimonies to Ministers, p 79-80 about this.) And for more on the SDA church’s involvement with the World Council of Churches, read The World Council of Churches and the SDA Church). Also the Ministry Magazine of Nov, 1984, on page 22 states; „In 1888 the direction of the Adventist church took an upward turn at the Minneapolis ministerial presession...and the church has not been the same since. “The 1985 World Ministers Council follows in the tradition of 1888.“ Ellen white stated about the church in 1888 that „The facts concerning the real condition of the professed people of God, speak more loudly than their profession, and make it evident that some power has cut the cable that anchored them to the Eternal Rock and they are drifting away to sea without chart and compass.“ Review and Herald, July 24, 1888. Ellen White also states; „In 1888 in the General Conference held at Minneapolis, Minn., the angel of Revelation 18 came down to do his work, and was ridiculed, criticized and rejected. And when the message he brings again, swells into a loud cry, it will again be ridiculed, spoken against and be rejected by the majority,“ E.G. White in „Taking Up A Reproach“ cited in Some History, Some Experience, and Some Facts, p 1, by A.T. Jones.
    1986 - The British Union Conference of SDA’s upholds the British Sunday Trading Laws.
    1989 - In the NAD guidelines for „Homecoming Emphasis During Year of Evangelism“ on p 37, lines 30-35, it states the General Conferences’ desire that every SDA pastor in the North American Division be trained in Neuro-Linguistic Programming hypnosis, and that 200 SDA pastors have already been certified as trainers. In Selected Messages, book 2, 351, God tells us that when we see this, we are „near the close of probation.“
    1990 - Celebration enters the church and continues to spread, and in Selected Messages, book 2, p 336, God tells us that when we see this, we are „just before the close of probation.“ Also on the cover of the August issue of Ministry Magazine, depicts the coming of the false Christ which they claim is the real Jesus. This picture is also loaded with occultic symbols and claimed by SDA leadership to be a great evangelistic tool in poster form.
    1991 - Becoming a Master Student, by David Ellis, is required reading in most SDA colleges. It is Eastern mystical spiritualism. Also The Cast, by Andrews University Seminary Pre-Year Book Staff, is illustrated with Roman Catholic art work throughout, and which Ellen White strongly objected to (see Manuscript Release #663, Letter 81a, Dec 20, 1897).
    1990’s - 2000’s - SDA periodicals, especially the children’s magazines, continues to be loaded with New Age, occultic, and satanic signs and symbols hidden, and not so hidden, in the artwork. Also personality typing (sanguine, choleric, phlegmatic, melancholy, and etc.) continues to be popular, and is derived from Babylonian astrology.
    1980’s - 2000’s - Pagan Easter Sunrise Services at SDA churches.
    1980’s - 2000’s - Sunday Services at SDA churches. In fact, in 1867 Ellen White foresaw the SDA church becoming Catholic! (see Testimonies, vol 1, p 578). And in the Adventist Review of March 5, 1981, on page 3, Neal Wilson states: „...there is another universal and truly catholic organization, the Seventh-day Adventist Church.“

Uskoro prevod.

Admin: komentar modifikovan dana: 3/10/2010, 22:02; prepravljeno ukupno 1 puta
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 3/10/2010, 22:01

Otpad ASD crkve godinu po godinu

1855 – Božje negodovanje prouzrokovano nad crkvom (Svjed. Knj.1, 122 str.)
    1856 – Bog priznaje samo čiste i svete (Svjed. Knj.1, 133 str.)
    1857 – Crkva proglašena mlakom (Svjed. Knj.1, 141 str.)
    1859 – Proglašena laodikejom. Hristovo prisustvo se udaljava. Pozvani na pokajanje (Sved. knj.1, 186 str.)
    1862 – Smanjuje se odvojenost od svijeta (Svjed. knj.1, 277 str.)
    1865 – Božji posao stagnira (Svjed. knj1, 466 str.) Propovjednici pozvani na ponovno obraćenje i posvećenje (Svjed. knj.1, 469 str.)
    1868 – Propovjednici proglašeni nevjernim. Udaljavanje od svijetla. Dozvoljeno sotoni da postavi svoju paklenu zastavu usred crkve (Svjed. Knj 2, 440 str.)
    1873 – Ne primaju se ispravke, prekori i upozorenja. Rezultat – duhovno slepilo. Stanje je pod osudom (Svjed. knj. 3, 255 str.)
    1875 – Sotonin glavni posao najvažnija učenja adventističke vjere. Upozorenje ako se srce djela iskvari, onda svjedočanstva, stubovi, sumnja u Pismo i neizlečiva pobuna do propasti. (Svjed. knj. 4, 20-21 str.)
    1876 – Upozorenje da se Božja sila ne može uzdići ako se upozorenja, savjeti i prekori preziru (Sved. knj. 4, 180 str.) Uništenje Jerusalima kao primjer (Svjed. knj. 4, 166-167 str.)
    1879 – Prekori i upozorenja nailaze na nehaj. Hrist je ožalošćen (RAH, knj.1, 207-209 str.) Nepoštenje se svuda praktikuje. (Svjed. knj. 4, 310 str.)
    1881 – Duh lažnog svjedočenja je na djelu. Istina se obraća u laž (Svjed. Knj. 5, 94-95 str.)
    1882 – Mnogi gube vječni život (Svjed. Knj. 5, 49 str.) Prilagođavanje svijetu (Svjed. knj. 5, 64, 190 str.) Slijede isti put kao Izrael (Svjed, knj. 5, 94 str.) Propovjednici pokvareni (Svjed. Knj. 5, 78 str). Crkva iskvarena (Svjed. Knj. 5, 79 str.) Preovlađuje duh otpadništva (Svjed, knj. 5, 79 str.) Upozorenje da crkva postaje bludnica (RAH, knj. 1, 337-338 str.)
    1883 – Svima je data prilika za pokazivanje duha istine (Odabr. svjed. Knj. 3, 414 str.)
    1885 – Veće greške se vide u ASD nego što su viđene u jevrejskoj crkvi. Strašna mjera krivice za koju su odgovorni. Svjetlost je zaustavljena (Svjed. knj. 5, 456-457 str.)
    1886 – Svijećnjak pokajanja uklonjen (RAH, knj. 2, 378 str.) Unutrašnja pokvarenost razoriće crkvu kao Jerusalim. (Odabrana svjed. Knj. 2, 378 str.) Božja prava crkva neće pasti (Odabrana svjed. Knj. 2, 380 str.) Poruka koja diže iz mrtvih (Odabr. svjed, knj. 2, 382 str.)
    1887 – Cijela crkva nikad neće oživjeti. Više opasnosti iznutra nego od svijeta. Sotona planira da nikad ne dođe do probuđenja u istinito i ispravno stanje. Obmane u izobilju (RAH, knj. 2, 121-122 str.)
    1888 – Ako objave treću andjeosku vijest onda će primiti pozni džd. Zasijedanje Generalne Konferencije u Mineapolisu. Pozni dažd odbačen (Odabrana sved. knj. 1, 234-235; Svjed. za propovjednike, 468 str.) Svjetlost sakrivena od ljudi. (RAH, knj. 2, 226 str.)
    1889 – Božji prekor na crkvi (Svjed, knj. 5, 719 str.) Ljudska mudrost uzdignuta (Svjed, knj. 5, 707 str.) Najopasnije zamke dolaze od naše braće (Svjed, knj. 5, 477 str.)
    1890 – Sotona djeluje kroz vođstvo (Odabr svjed, knj. 1, 407 str.) Savez sa svijetom (Svjed. za propovjednike, 462-463 str) Prekor odbačen (Svjed za prop. 465 str.) Isti zli duh iz Mineapolisa je aktivan (Svjed. za prop. 467 str.) Vaal je izbor mnogih (Svjed. za prop, 467-468 str.) Sveto povjerenje izdano (Svjed. za prop. 471 str.) Nedostatak morala i duhovne sile u svim konferencijama. Najveći grijesi u najvećim crkvama. Crkva je pala (RAH, knj. 2, 453 str.)
    1891 – Upozorenje ako se ujedini sa svijetom, crkva će postati Vavilon (Svjed. za prop. 265 str.)! Sotonin lik na djelu (Svjed. za prop. 277 str.)
    1892 – Upozorenje da se prekine sa zavisnošću od pastora i učitelja za istinu (Objavljeni rukopis #1200, str. 11--Pismo 19d, 1. sept. 1892).
    1893 – Adventisti sedmog dana po imenu biće svrgnuti u pakao, a crkva propasti (RAH, knj. 3, 69 str.) Upozorenje na lažne učitelje u crkvi (RAH, knj. 5, 9 str.)
    1894 – Mnogi stoje za propovjedaonicama crkvenim sa paklenom bakljom Sotone. Vjerni propovjednici uklonjeni (Svjed. za prop, 409-410 str.) Distanaca sa papstvom popušta (Znaci vremena, knj. 3, 99 str.) Božja istina pogrešno predstavljena. Ljudi zaspali. Bog je obeščašćen (RAH, knj. 3, 173-176 str.)
    1895 – Upozorenje da će uskoro mnogi izgubiti vječni život (Svjed. za prop. 97 str.) Generalna Konferencija kontroliše sve institucije. Generalna Konferencija postaje pokvarena (Svjed. za prop. 359 str.) Ide se stopama romanizma (Svjed. za prop. 326 str.)
    1896 – Upozorenje da se ne poštuje glas Generalne Konferencije (Spalding and Magan kolekcija, 35str. -- Pismo 81, 31. maj 1896) Zli duh iz Mineapolisa još uvijek se njeguje u Generalnoj Konferenciji (Svjed. za prop. 76 str.) i nastaviće se sa tim njegovanjem (Spalding and Magan Collection, 35 str.).
    Generalna Konferencija ne treba da bude kao Bog za narod (Spalding and Magan kolekcija, 35 str.)
    Upozorenje da se ne umanjuje značaj i važnost subote (Odabr. svjed, knj.2, 384-385 str)
    Istorija jevrejske nacije se ponavlja u adventističkoj crkvi (Odabr. svjed, knj. 2, 111 str.)
    1897 – Mnogi će se obraćati zavodljivim duhovima i doktrinama đavolskim (Odabr. svjed. knj. 2, 392 str.)
    Pobuna i otpad u središtu crkve (Odabr. svjed. knj. 2, 394 str.) Pravi adventisti će je oglasiti kao takvu (Odabr. svjed. knj. 2, 395 str.) Oni koji otpađuju su glas aždaje. (Odabr. svjed. knj. 2, 395 str.) Nevjerovanje je uspostavljeno (Odabr. sv. Knj. 2, 147 str.) Božji vjerni propovjednici sklonjeni (Svjed. za prop. 410 str.) Upozorenje da Jerusalim postaje Vavilon (Odabr. svjed. knj. 3, 417 str.)
    1898 – Ako se nastavi sa neposlušnošću onda Jerusalim predstavlja ASD crkvu. Hrist pati (Svjed. knj. 8, 67-68 str.) Djelo Hristovo izdano (RAH, knj. 3, 571 str.)
    1899 – Odustaće se od Božje subote ako se crkva združi sa politikom i sa svijetom (Znaci vremena, knj. 4, 77 str.) Crkva se združuje sa politikom i sa papstvom (ASD bibl. komentar, knj. 4, 1168-169 str.)
    1900 - Crkva se ujedinjuje sa svijetom (Svjed, knj.8, 118-119 str. Ovaj dan sa Bogom, 28 str; Hristove očigledne pouke, 315-316 str; Događaji poslednjih dana i Rukopisi EGW; 55 str. Rukopis 44, 1900)
    1901 – Generalna Konferencija nije više glas Božji za ASD narod (1901, GK Bulletin, 25 str.) Pozni dažd ponovo odbačen! Vođe su otjerale Svetoga Duha i rekli da će Ga zvati onda kad Ga budu željeli (Batl Krik pisma, 55-56 str, Pismo 123, 5 avgust 1902, odnosi se na 1901)
    1902 – Vođe ponizile ASD. Odvojeni od međaša i vjere. Ne treba zavisiti od njih (Pisma Batl Kriku, 53 str, 128, 6 jul 1902)
    1903 – ASD crkva proglašena kurvom vavilonskom (Svjed. knj. 8, 247-250 str.) Mnogi gube vječni život (Pogled naviše, 301 str.) Sotona reformiše crkvu kroz vođstvo, u serijama otpada (Odabrane poruke. Knj.1, 204-205 str.)
    1904 – Neki od vođa pod vođstvom zlih anđela (Posebna svjedočanstva, serija B#2, 19 str. jun 1904) Bog ih osuđuje (Posebna svjed, serija B#2, 24 str.) Pravi ASD ne slijede vođstvo (Posebna svjed, serija B#2, 8-9 str,25. jul 1904) već moraju da podigniu svoj glas protiv otpada (Posebna svjed, serija B#2, 15 str, 24 juli 1904)
    1905 – Izdajice među ASD (Posebna svjed, serija B#&, 15 str. 20. nov.1905) Hrist poziva Božji istiniti narod da izađe i bude izdvojen (Posebna svjed. serija B#7, 63-64 str, nov. 1905) Ako prihvate lažne teorije, tada se dešava otpad od istine (Odabrana svjed. knj. 2, 290 str.)
    1906 – Duh bezakonja na djelu u crkvi da izbjegne zakon Božji (Paulson zbirka. 60 str, 4. jul 1906)
    1907 – Lažne teorije prihvaćene (Odabrana svjed., knj. 2, 397 str.) Pojavaljuje se otpad (Odabrana svjed. knj. 3, 408 str.) i tako počinju serije otpada.
    1908 – Sotona aktivniji nego ikad u zarobljavanju duša (RAH, knj. 5, 468 str.)
    1909 – Plata oduzeta radnicima koji se ne slažu sa Generalnom Konferencijom. Poziv da se raskine povezanost sa crkvom i njeni okovi. Lažno iskustvo se usvaja radi kontrole umova (Svjed. za prop. 477-481 str.)
    1913 – Ljudi i institucije se odvajaju od Božjih principa, i propuštaju da obave baš onaj posao koji je Bog odredio da se uradi (Južno-unijski radnik, 16. okt. 1913)
    1949 – RAH zahtijeva da starješina D. E. Rebok revidira „Čitanje Biblije za porodični krug“ (Bible readings for home circle), poričući dvaput da je Hrist došao u grešnom tijelu (uporedi sa izdanjem iz 1916, 174 str.)
    U vezi ovog pitanja, vidi Čežnju vjekova 49 str; Odabrana svjed, knj. 1, 408 str; VB, 421-422, 429 str.; Rukopis 50,1900.
    1955 – ASD vođstvo odbacuje držanje Šabata kao osnov za spasenje u Martin and Barnhouse. U vezi s ovim vidi ASD biblijski komentar, knj.7, 970 str; Svjed, knj. 6, 350 str; Savjeti za pisce i urednike, 94-95 str; Posebna svjed. serija B#2, 51 str.
    1957 – U „Pitanjima o doktrini“ od RAH, na 381. str, poricano je da je Isus naš Prvosveštenik koji vrši službu pomirenja za nas u Svetinji nad svetinjama nebeske svetinje. Tvrdi se da je „to On već postigao za nas na krstu.“ M.L. Andersen je izbačen zbog primjedbi na „Pitanja učenja.“
    1966 - U Ministry časopisu iz marta 1966, Leroj Frum (Leroy Froom) konstatuje: „Danas stari, veoma negativan pristup, koji nas odvaja i razlikuje od svih drugih religijskih grupa – je prošlost, definitivno prošlost.“ Takođe u istom časopisu u junu 1966, Hauard Viks (Howard Weeks) izjavljuje: „Ako u očekivanju veće proročke uloge među ovim trendovima, adventisti opašu svoja evengelistička bedra naći će se u stopu sa drugim evangelicima koji dijele njihovu brigu... Adventistička crkva danas je bolje pripremljena na zajedničke ciljeve sa drugim evangelističkim crkvama nego ikad ranije u istoriji... Denominacija je određenije orjentisana nego ikad na istorijske evangelističke koncepte... Težak, nekad ratoboran naglasak na zakonu i suboti u prošlim vremenima nesumnjivo je uznemiravao mnoge... suprotno današnjem vremenu sa jasnim afirmisanjem denominacijskog evangeličkog nasleđa... nova era evangeličkog naglaska i rasta članstva...“
    1969 – Jesenji sabor, prema izvještaju RAH, 18. dec.1969, izglasao je da „ Budući da se glasalo... prema planovima oblasti...da se stvori javni imidž... udešavanje spasenja u domenu mnoštva... i stavi naglasak na nediskutabilnim istinama koje se dijele sa cijelim hrišćanstvom.“
    1971 – RAH objavljuje knjigu „Pokret sudbine,“ od Leroj Fruma, u kojoj on tvrdi: „On (Hrist) je bio savršen u Njegovoj ljudskosti, ali nije manje bio Bog; i Njegovo začeće u Njegovoj inkarnaciji je bilo zasjenjeno Svetim Duhom tako da On nije dijelio palu, grešnu prirodu drugih ljudi.“ U vezi sa ovim pitanjem vidi Čežnju vjekova, 117. str; ASD biblijski komentar, knj.7, 929 str; RAH; knj. 1, 143 str; Duh proroštva, knj. 2, 39 str.
    1975 – Predsjednik Generalne Konferencije Nil C. Nelson, izjavio je pod zakletvom na sudu: „Premda je istina da je postojao period u životu ASD crkve kada je denominacija zauzimala izrazit anti rimo-katolički stav, i pojam ‘hijerarhija’ se koristio u pogrdnom smislu odnosno na papski oblik crkvenog upravljanja, takav stav crkve nije ništa više od manifestacije široko raširenog anti-papinstva među konzervativnim protestantskim denominacijama s početka ovog vijeka i kraja prethodnog, i koje je sada bačeno u istorijsku hrpu đubreta što se tiče ASD crkve.“ Reply Brief for the Defendant, p 4, case #C-74-2025 CBR. March 30, 1975.
    Godine 1985, Nil Vilson je poricao da je ikada tako nešto izjavio. On je rekao: „Naš stav nije promijenjen. Ali naš posao nije da javno optužujemo rimo-katoličku crkvu. Mi govorimo istinu i puštamo istini neka reže. Mi nismo ništa ‘bacili na gomilu smeća,’ kao što optužuje jedna publikacija. Mi ne umanjujemo niti razvodnjavamo poruku. Žalim što je izjava stigla u štampu, a nije dala ispravnu sliku.“ Pacific Union Recorder, Feb 18, 1985 (vidi Sved. knj. 5, 94-95 str. u vezi sa izdajom i Svjed. za propovjednike, 304. str.)
    1977 – Samuel Bakioki (Samuele Bacchiocchi) je napisao „Od subote do nedelje.“ U ovoj knjizi, on se osvrće na nedelju kao dan Gospodnji 51 put u prvih 160 strana (U vezi ove teme vidi Svjed. Knj. 6, 128 str; Posvećen život, 74 str.) Na 360 str. Bakiokijeve knjige on izjavljuje da je subota iz moralnog zakona prikovana na krst. Na strani 163 on ovu subotu naziva jevrejskom institucijom, a na strani 368 on je naziva ceremonijalnom, i sjenkom na 356. i 369. strani. (U vezi s ovim temama vidi Odabrana svjed. Knj. 2, 147-153 strana)
    1982 – „Subota u Pismu i istoriji“ koju je objavio RAH izjavljuje na 127 str. da se „Gospodnji dan iz Otkrivenja 1:10… (verovatno) odnosi na godišnju proslavu vaskrsenja.“ A u Spektrum časopisu izd. 14#3, Edward Vick izjavljuje da doktrina o svetinji više nije potrebna. (Vidi Rukopis 46,18 maj, 1904; Pogled naviše,152 str. u vezi ove teme) Takođe, „1000 dana žetve“ je pokrenuto da dovede još 1.000.000 novih ASD vjernika putem snižavanja standarda. (Vidi Svjed, knj. 6, 143-144 str; Duh proroštva, knj. 4, 42-45 str. (Svjed, knj. 2, 439-440 str. primenjuje ovo na ASD vjernike) Sved. Za propovednike 409-410 str; Duh proroštva,knj.4,46 str; Posebna svjedočanstva, serija B#7, 55 str; Posebna svjedočanstva, serija B#2, 47 str; Odabrana svjed, knj. 3, 421. str; Pogled naviše, 88 str)
    1984 – 1300 mađarskih ASD vjernika su isključeni zbog protesta u vezi sa crkvenim članstvom u Nacionalnom savjetu slobodnih crkava (Vidi Svjed. za propovjednike 79-80 str. u vezi s ovim.) I za više toga o ASD crkvi i njenoj umiješanosti u Svjetski savez crkava, čitaj The World Council of Churches and the SDA Church)
    Takođe, Ministry časopis od nov. 1984, na 22. str. kaže: „U 1888-oj smjer adventističke crkve je napravio zaokret u službi na mineapoliskoj propovjedničkoj pred-sjednici… i crkva nije bila ista od tada.“ „1985 Svjetski savjet propovjednika slijedi tradiciju iz 1888.“ Elen Vajt izjavljuje o crkvi 1888. da „činjenice koje se tiču stvarnog stanja naroda Božjeg po imenu govore glasnije nego njihovo ispovijedanje, i čine očiglednim da je neka sila presjekla uže koja ih je spajalo sa Vječnom Stijenom i njih nosi more bez karte i kompasa.“ RAH, 24. jul 1888. Elen Vajt takođe izjavljuje: „U 1888. Generalna Konferencija je zadržala u Mineapolisu anđela iz Otkrivenja 18 koji je sišao da završi svoje djelo, i bio je ismijan, kritikovan i odbačen. I kada poruka koju on donosi ponovo dođe i treba da preraste u glasnu viku, ponovo će biti ismijan, govoriće se protiv njega i većina će ga odbaciti.“ EGW u “Taking up a reproach” in Some History, Some Experience, and Some Facts, p 1, by A.T. Jon
    1986 – Konferencija britanske unije ASD uzdiže britanske nedjeljne zakone o trgovini.
    1989 – U smjernicama Sjeverno-američke divizije (NAD) za „Naglasak na povratku kući tokom godine evangelizma“ na 37. str. 30-35 red, piše da Generalna Konferencija žele da svaki ASD pastor u Sjeverno-američkoj diviziji treba da se obučava u neuro-lingvističkom programiranju hipnoze, i da je 200 ASD pastora već dobilo diplome instruktora. U Odabranim svjed. knj.2, 351. str, Bog nam je rekao da kad vidimo ovo, „blizu smo kraja vremena milosti.“
    1990 – Proslave ulaze u crkvu i nastavljaju da se šire, a u Odabranim svjedočanstvima, knj. 2, 336. str. Bog nam kaže da kad ovo vidimo, mi smo „upravo pred svršetkom probe.“ Takođe naslovna strana avgustovskog izdanja časopisa Ministry slika dolazak lažnog Hrista za kojeg se tvrdi da je pravi Isus. Ova slika je krcata okultnim simbolima i tvrdnjom vođstva ASD da je veliko evangelističko oruđe u obliku postera.
    1991 – „Master studije“ od Dejvida Elisa (Becoming a Master Student, by David Ellis), je obavezna literatura na većini ASD fakulteta. To je istočnjački mistički spiritizam. Takođe The Cast, od Andrews University Seminary Pre-Year Book Staff je ilustrovan rimo-katoličkim umjetničkim radom od početka do kraja, a na šta je Elen Vajt snažno prigovorila (vidi Objavljeni rukopis #663, pismo 81a, 20. dec. 1897)
    1990-te – 2000-te – ASD publikacije, posebno dječji časopisi, nastavljaju da se pune Nju ejdž, okultnim i satanističkim znakovima i simbolima koji su sakriveni, i ne toliko sakriveni, u umjetničkom radu. Takođe tipovi ličnosti (sangvinik ili vatren, kolerik, flegmatik, melanholik itd.) nastavljaju da budu popularni, a potiču iz vavilonske astrologije.
    1980-te – 2000-te – Paganska uskršnja služba suncu u ASD crkvama. (Adventistički časopisi ne propuštaju priliku sa čestitaju vjernicima "najveće hrišćanske praznike" - Uskrs i Božić.)
    1980-te – 2000-te – Nedjeljno bogosluženje u ASD crkvama. U stvari, 1867. godine Elen Vajt je predvidjela da ASD crkva postaje katolička! (vidi Sved. knj. 1, 578 str). I u adventističkom časopisu od 5. marta 1981, na trećoj strani, Nil Vilson izjavljuje: „…postoji još jedna prava katolička (univerzalna) organizacija, crkva Adventista sedmog dana.“
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 3/10/2010, 22:39

"Demokracija (iako je to možda pogrešan izraz zbog navodne sličnosti sa parlamentarnom demokracijom u politici) dovodi nas u posebnu suradnju s Bogom."

Korisnik David (jedan od onih koji vode glavnu riječ) na forumu "Svjetlost istine," tema "Demokratija u crkvi."
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 5/10/2010, 10:17

Wieland I Short su odpadnici od Adventističke crkve jer su smatrali da crkva nije sasvim prihvatila vest o opravdanju kroz veru i proveli život kritikujući Crkvu.
    Radiša Antić u odgovoru na pitanje o knjizi "Preispitivanje 1888."
    Izvor: http://adventisti.info/forum/index.php?PHPSESSID=f0a8792add624d8d44f6ca9c155d7068&topic=1121.msg10345#new

Predani misionari koji su služili u najopasnijim afričkim zemljama i koje institucija nije mogla zaplašiti i potkupiti su otpadnici, dok su religijski mafijaši, razni agenti i kurvari pravi "vjernici." Očigledno da je najbitniji kriterijum ispravnog i pogrešnog za ove ljude lojalnost ustanovi. Isti metod se primjenjuje u svim ostalim vavilonskim crkvama.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 7/10/2010, 19:40

HIJERARHIJA ADVENTISTIČKE CRKVE:
    "Vođstvo će upravljati u ljubavi i razumijevanju, a sledbeništvo će neizostavno podržavati crkveno rukovodstvo, čak i u slučaju nužno kritičkih odluka vođstva." Adventist Review, 25. oktobar 1979, p 14.

ISKLJUČIVANJE 1300 ADVENTISTA U MAĐARSKOJ ZBOG ODBIJANJA SUDJELOVANJA U EKUMENIZMU (vidi listu iz ranijeg posta)
    Evo objašnjenja koje je tadašnji predsjednik GK, Nil Vilson (Neal Wilson), dao:
    "Savjetovali smo grupu disidenata da priznaju organizaciju Svjetske crkve (World Church Organization), da uključe svoje crkve u Svjetsku crkvu. Ali mi ne možemo priznati suprotstavljenu organizaciju zasnovanu na lažnim premisama." Pacific Union Recorder, February 18, 1985, p 4.
    Dakle, doslednim držanjem istine postajete "disident," i zasnivate se na "lažnim premisama."
    Ali nije se na ovome završilo. Odvojena grupa ASD je funkcionisala bez problema u Mađarskoj sve do posjete Nila Vilsona mađarskoj uniji i mađarskim vlastima. Već sledećeg ponedjeljka, Oskar Egervari, vođa odvojenih adventista, je pozvan u državni ured za vjere i saopšteno mu je sledeće:
    1. Da moraju obustaviti sva vjerska okupljanja.
    2. Da ne smiju više primati darove niti vršiti vjersku službu.
    3. Zabranjuju se sastanci mladih u omladinskim kampovima.
    4. Izvjesni ljudi smatraće se odgovornim ako se ove tačke ne ispoštuju.
    U to vrijeme Mađarska je bila komunistička zemlja i očito da su Generalna konferencija i Mađarska unija imali moći i uticaja da nalože građanskim vlastima šta da čine.

Zapravo u vrijeme komunizma, kompletno crkveno rukovodstvo bilo je vrbovano u Madjarskoj, Bugarskoj i drugim zemljama istočnog bloka.

INCIDENT U NJU ORLEANSU NA 54-OJ SJEDNICI GENERALNE KONFERENCIJE (5. jul 1985.)
    Pet aktivista koji su dijelili pisani materijal o otpadu u crkvi je uhapšeno na javnom prostoru, uz saradnju Generalne konferencije. O tom incidentu izvijestile su novine The Times--Picayune iz Lujzijane, 5. jula 1985, p A-25, gdje se navodi da je njihove proteste na sjednici zabranio Nil Vilson.

Oktobra 1986. godine, u Keniji preko 200 "disidenata" je pohapšeno uz punu saradnju crkvenog vođstva sa vlastima i policijom.

IME "ADVENTISTI SEDMOG DANA" POSTAJE TRGOVAČKA MARKA
    Godine 1981, imena "adventisti" i "adventisti sedmog dana" registrovana su kao trgovačka marka (trademark) (Registracija br. 1,176,153 i br. 1,777,185; prema objavi u Adventist Review, 24. novembra 1983). Između ostalog, to su uradili da bi mogli sudski goniti sve one koji koriste ta imena bez dozvole Generalne Konferencije ili žigošu otpad. Za taj "posao" angažovali su advokata rimo-katolika po imenu Vinsent L. Remik (Vincent L. Ramik). Rezultat je bio "Sporazum" (Settlement of Agreement) prema kojemu je sudski zaprijećeno preko 150 pojedinaca da potpišu stranu 8 ovog dokumenta, čime daju svoju saglasnost da unište sva obilježja, oglase, publikacije, knjige novine ili drugo što sadrži ime "adventisti sedmog dana." To je uključivalo i knjige Elen Vajt, izdanja Pregleda i Glasnika i Znaci vremena.
    Ovaj "pravni akt" je stigao i jednu malu kućnu grupu od 8 članova pod imenom Kongregaciona crkva adventista sedmog dana na Havajima 1987. godine. Pastor te grupe, Džon Marik (John Marik) je osuđen da plaća 500 $ globe na dan. Konačno, 16. decembra 1989, on je uhapšen i pod lancima sproveden u zatvor u Los Anđelesu, sa nagomilanom globom od 300.000 $, samo zato što se nije pokorio Generalnoj konferenciji, koja, uzgred budi rečeno, za ovakve i druge "pravne poslove" koristi novac od vaših desetaka.

SLUČAJ NA SAVEZNOM SUDU AUSTRALIJE BR. VG 407
    Ovaj slučaj pokrenut je 20. decembra 1991. godine od strane "predsjednika, uprave i članova crkve Adventista sedmog dana" i "Australo-azijske konferencijske asocijacije (ACA) Ltd", koja je legalni "korporativni identitet ASD" u Australiji.
    Oni su tužili 9 entiteta, od kojih su 8 bili pojedinci (od čega 5 članova crkve) i poštansku kompaniju zbog širenja oko 400.000 primjeraka časopisa Protestant (The Protestant) koji su sadržali članke o Malom rogu iz Danila 7 glava, zvijeri nalik leopardu, zvijeri nalik jagnjetu, ikoni zvijerinoj, antihristu i Čovjeku bezakonja, nedjeljnom bogosluženju, trostrukoj anđeoskoj vijesti, aktivnostima jezuita, itd. ASD crkva je pokrenula postupak radi "zaštite dobrog imena i integriteta u društvu." Tom prilikom ASD zvaničnici takođe su se izvinjavali svojim brojnim ljutitim ekumenskim partnerima, o čemu je izvještavala australijska štampa.

U ČEHOSLOVAČKOJ
    Predsjednik čehoslovačke ASD unije bio je Karel Novak. "Antikomunistički savez" u tom području objavio je časopise u kojima su bila imena najistaknutijih članova StB-a (čehoslovačka verzija KGB-a). Na 84-om mjestu bilo je ime pomenutog gospodina. („84. Nowak Karel, 10.12.1950,’Redaktor’ 19939, cirkev advent.7 dne.“ Noviny Periodical, November, 1992.)

U RUSIJI:
    "Preko vodeće agencije izvjesnog broja propovjednika adventista sedmog dana u Tuli (Rusija), održani su ponovni izbori starijih zvaničnika crkve Centralnog regiona. Kao rezultat ove akcije, agent 'Svetlov' biće opet postavljen u ovaj ured." (Prevedeno iz Izvještaja Četvrtog odjeljenja Pete direkcije KGB-a, SSSR, novembra 1986.)
    Ko je dakle bio KGB agent pod tajnim imenom "Svetlov?" Mihail P. Kulakov. Ovaj čovjek ne samo što je bio predsjednik divizije ASD u Sovjetskom savezu, već takođe i sekretar Udruženja pastora (Ministerial Association) i jedan od 11 potpredsjednika Generalne konferencije (vidi Adventist Review, 26. jul-2. avgust 1990, str. 4-5).
    Evo šta je Robert Folkenberg, tadašnji predsjednik GK, izjavio o njemu: "Taj čovjek (Kulakov) je Božji čovjek, i ja zalažem svoju reputaciju na povjerenje za tog čovjeka..." Takođe 1990. godine kad je Kulakov htio da se povuče, Robert Folkenberg ga je zamolio da ostane.
    Dakle, prema ASD vođama, moguće je raditi za KGB (kao komunistički špijun i kontraobavještajac) i za Boga u isto vrijeme.

U SJEDINJENIM DRŽAVAMA:
    Godine 1954, ASD crkva i vlada Sjedinjenih Američkih Država napravili su ugovor da ASD obezbijede dobrovoljce za vojno-medicinske eksperimente i istraživanja zavedena pod šifrovanim imenom "Project WhiteCoat" (projekat Bijeli mantil u prevodu). Navodni cilj projekta je bio izlaganje dobrovoljaca raznim infektivnim bolestima i razvoju odgovarajućih metoda za njihovu prevenciju i liječenje, od čega bi imali boljitak ne samo pripadnici vojske već i svi građani. Do jeseni 1970. godine, ASD je podstakla oko 1500 svojih članova da se prijave za ovaj projekat. Međutim, stvarni cilj projekta bio je biološko i hemijsko ratovanje, a dobrovoljci su bili nasamareni, tako da se veliki broj učesnika nikad nije oporavio. Inače američki dobrovoljci za ove bio-hemijske probe obično su regrutovani iz zatvora ili oružanih snaga, a "mnogi od tih zamorčića bili su mladi ASD," kako je izvijestio Maclean’s Canada’s National Magazine, 21. aprila 1962, p 41-42.

PavleS: komentar modifikovan dana: 4/12/2020, 14:23; prepravljeno ukupno 3 puta
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 31/10/2010, 14:05

Bill Hughes: ADVENTIZAM U OTPADU
    http://vimeo.com/12314409
    http://vimeo.com/19463839 (SA PREVODOM)

Bil Hjuz (Bill Hughes) je postao adventistički pastor i učitelj 1985. godine i njegova najveća želja je bila da to i ostane za cijelog svog života.
    Godine 1992, radio je kao učitelj i pastor u jednoj crkvi u sjevernoj Kaliforniji gdje su glavnu riječ vodili izvjesni bogataši, i jedan od njih ga je mrzio. Ti ljudi su bili vrlo uticajni zbog novca koji su donosili u crkvu, tako da su zapravo vođstvo birali oni. Zbog kadrovskih promjena, Bil je trebao biti unaprijeđen za glavnog učitelja, ali kad je pozvan u ured starješine Hačinsa (Hutchins), nadređenog za obrazovanje, od njega je zatraženo da obeća da nikad javno ne uči trostruku anđeosku poruku (koja je srž postojanja Adventističke crkve). Na pitanje šta treba da podučava, rečeno mu je da govori o Božjoj ljubavi. Na tom sastanku bila je i Bilova žena, koja mu je u povratku rekla da ne bi vjerovala šta su mu rekli da nije bila lično prisutna. Ostavili su mu nedjelju dana da razmisli, i kad se opet vratio rekao je da neće raditi više za njih. Njegov prvi pretpostavljeni je pitao kako će hraniti porodicu. Dobio je otkaz zbog neposlušnosti ustanovi.
    Od tada je propovijedao bez „supervizora“ nad svojom savjesti, ali većini se nije sviđala poruka koju iznosi. Tako su ga pitali ako je adventizam u otpadu gdje je onda nada. Drugim riječima, ako je vođstvo otpalo, kome ćemo vjerovati. Ovo pokazuje koliko je suptilno paralelno učenje kojima se vjernici u stvari profilišu da služe ustanovi umjesto Bogu.
    Bil naglašava da je najveći uzrok otpada oslanjanje na sebe, koje na kraju dovodi do izdaje Boga. Ako propovijedate nepomiješanu trostruku anđeosku poruku, koja povlači liniju između ispravnog i pogrešnog i žigoše grijehe Vavilona, to se smatra „govorom mržnje,“ i „politički nekorektnim.“ Međutim, Božji ljudi nikad nijesu bili „politički korektni,“ niti će to biti poslednja generacija simbolički predstavljena kao Ilija u Bibliji.
    Bil dalje predstavlja oponente Božjoj izvornoj poruci: ASD pastori, LeRoj Frum, bivši predsjednik Generalne konferencije Nil Vilson, Dr B.B. Bič, Raul Dederen, profesor na Andrews univerzitetu, ASD tele-evanđelista Džordž Vandeman, pomoćnik urednika Adventističkog pregleda (Adventist Review), Roj Adams, pomoćnik urednika Adventističkog pregleda, Majron Vidmer, urednik Adventističkog pregleda, Vilijam Džonson, Ranko Stefanović, profesor na Andrews univerzitetu, itd.
    U magazinu Adventist Today pojavio se jedan članak u kojem je ASD pastor Loren Sajbold (Seibold) pokušao objasniti sve razloge zašto papu više ne treba nazivati antihristom. Mnogi su bili uzbunjeni ovim, ali neko je komentarisao kako se radi o liberalnom časopisu koji uopšte ne izražava stvarnu adventističku vjeru. Pitanje je zašto onda ovaj trend postoji 50 godina. To je u stvari upravo ono što se uporno gura u „zvaničnom“ adventizmu već tri generacije.
    U magazinu Adventist Today od 4. januara 2010, izlažu se „argumenti“ zašto bi trebalo da se mijenja stanovište prema papstvu: (a) vremenski faktor („prošlo je više od 100 godina i sad živimo u drugim vremenima, a proročanstva Elen G. Vajt mogu biti uslovna“ – kao što vidite sve se relativizuje i izopačava); (b) Elen Vajt je u opisu papstva koristila rečnik koji je bio svojstven anti-imigrantskom nativizimu, što znači da su doseljenici u Ameriku mrzjeli papstvo i na tome gradili svoje stavove; (c) rimokatolička crkva je danas puno drugačija institucija nego je bila u vrijeme Elen Vajt (Drugi vatikanski koncil je navodno napravio zaokret u ovoj instituciji); (d) fokusiranjem na rimo-katolicizam možemo propustiti mnogo opasnije anti-hriščanske protivnike; (e) Bog nam je dao vremena da postanemo svjetska crkva, i to mijenja podjelu uloga u našoj eshatologiji.
    Ovdje se može zapaziti vrlo lukava politika koja nepovratno udaljava adventizam od svojih korjena, a svjedoci smo da se tome uče i mladi kadrovi.
    Vraćajući se u 1950-e i „Pitanja o doktrini“ (Questions on Doctrine), zapravo se ne zna ko je pisao tu knjižicu i zašto su napravljene promjene učenja o zvijeri i Hristovoj ljudskoj prirodi. Takođe se ne zna ko je odobrio izostavljanje 13. glave Otkrivenja iz lekcija za Subotnu školu za drugi kvartal 1958. godine koja se bavi žigom zvijeri. Dr Barnhaus (Barnhouse) izvještava da su adventisti radili na tim promjenama kako bi izbjegli optužbe evangelista.
    Bil dalje navodi primjer Nila Vilsona, bivšeg predsjednika Generalne konferencije, koji je, tada u svojstvu zamjenika predsjednika Generalne konferencije, pred sudom i pod zakletvom izjavio da se antipapstvo sada smatra gomilom smeća što se tiče Adventističke crkve (San Francisko, Kalifornija 1974-1975). Navodno u 19. vijeku svi su tako vjerovali, ali nas se to sada ne tiče. Nakon ovoga Nil Vilson je naravno unaprijeđen za predsjednika Generalne konferencije. Bil to upoređuje sa praksom u politici i navodi primjer Džordža Buša Starijeg, za kojeg postoje ozbiljni dokazi da je bio umiješan u ubistvo američkog predsjednika Džona Kenedija. I pošto je dobro obavio zadatak, 1989. je postao predsjednik SAD-a.
    Sledeći primjer je Dr Bert Beverli Bič, koji je 18. maja 1977. uručio papi zlatnu medalju u ime Adventističke crkve.
    Lima, Peru, januar 1982. – Teološki predstavnik crkve Advenista sedmog dana potpisao je nešto što danas poznajemo kao BEM dokumenat. BEM je skraćenica od baptism (krštenje), euharistija i ministry (služba). Ovaj dokumenat Svjetskog saveza crkava je izraz njihove riješenosti da uvedu jednu svjetsku religiju. Krštenje, pored uronjavanja, podrazumijeva sve oblike koji se danas upražnjavaju u katoličkoj crkvi. Svi koncepti euharistije su prihvatljivi, uključujući i učenje o tzv. trans-supstanciji. Služba se odnosi na podsticaj svim crkvama da rade na onima koji nijesu članovi crkava, ali da se ne bave prozelitizmom iz drugih crkava. Osoba koja je potpisala ovaj izdajnički dokumenat je profesor sa Andrews univerziteta Raul Dederen. Drugi potpisnici pored adventista i rimokatolika bili su istočna pravoslavna crkva, orijentalna crkva, stari katolici, luterani, pentakostalci, anglikanci, metodisti, baptisti i ujedinjeni učenici.
    Simbol za BEM dokument su tri talasa. Nekadašnji logo crkve Adventista sedmog dana bila su tri anđela koja lete posred neba. Nedugo posle objave BEM dokumenta, crkva mijenja logo na kojem su prikazana tri talasa (postoje indicije da je u pitanju stara okultna simbolika, a ako se malo bolje pogleda krst – takođe paganski i okultni simbol – ukoliko se vertikalni stub proteže do podnožja trećeg talasa, tada on stoji naopačke). Ovo svakako nije slučajnost, i time se ASD deklarisala kao dio Svjetskog saveza crkava koji radi na stvaranju jedne svjetske religije.

DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 4 Bem_sd10

U časopisu Aventist Review od 2. maja 1992, Roj Adams je izjavio da se sve ovo uklapa u trostruku anđeosku poruku, koja u stvarnosti govori upravo suprotno.

Džordž Vandeman u svojoj knjizi „Podizanje i pad antihrista,“ na str. 54, 55, veliča dobročinstva hrišćanske otačke crkve u srednjem vijeku i zahvaljuje što je sačuvala Sveto Pismo. Za njega ta hrišćanska crkva je katolička. Na sreću ostalo je ponešto od nepokopane istorije tako da znamo kako su katolici čuvali Bibliju.
    Sličan stav je iznio i Marvin Maksvel u svojoj knjizi Apokalipsa (God Cares).

Majron Vidmer u časopisu Pregled i glasnik, od 9, 23 i 30. septembra 1993. godine: „Bio sam iznenađen i oduševljen što je Biblija bila jedini udžbenik tokom papine posjete na Svjetski dan mladih. Kakva divna prilika za toliko mladih ljudi da čuju poruku jevanđelja izravno iz Božje Riječi… Ili možda je bolje razumijevanje da Bog radi kroz ovog papu da otvori vrata katolicima ka velikim istinama Svetog Pisma o spasenju u Hristu… Pitam se ne koristi li On baš u ovim poslednjim danima neke neočekivane izvore da ohrabri mnoge pojedince (posebno katolike) u potrazi za istinom.“ Šta mislite o čemu je papa provijedao što je toliko oduševilo Vidmera, da li poruku tri anđela, pad Vavilona, ili nešto drugo? Posle promocije papinog „jevanđelja,“ Majron Vidmer je unaprijeđen za profesora na Pacifik Junion koledžu, jednom od najljepših adventističkih kampova.

Vilijan Džonson, urednik magazina Adventistički pregled, 1994-95 u „Pobjedi svetih poslednjeg vremena“: „Tumačiti zvijer iz mora iz Otkrivenja 13. glava kao papstvo čini da se nekako izvan duha vremena. U dobu kad se hrišćanstvo u globalu suočava sa totalnim napadom sekularizma i kad među hrišćanima ekumenizam postaje popularan, to tumačenje ima ukus uskogrudosti i fanatizma.“ Šokantno zaista. Elen Vajt oko 90 puta u svojim spisima identifikuje zvijer iz mora kao papstvo. Dakle, prema Džonsonu, ona je bila fanatik. Izvjesno je i pred ovim čovjekom uspon u karijeri.

Samuel Bakioki, End Time issues, br. 86: „U svjetlosti ovog simboličkog tumačenja tri i po godine kao vremena dominacije i progonstva Antihrista tokom kojeg će Božji narod biti zaštićen, ova identifikacija Malog roga podjednako se primjenjuje na papstvo i islam. Obje sile su pokušavale da zbrišu svece Najvišega, ali za vrijeme progonstva mnogi vjernici su bili ojačani i zaštićeni od Boga.
    Prethodne analize u identifikovanju oznaka proročkog Antihrista, predstavljenog u Danilu 7 kroz lik Malog roga i u Otkrivenju 13 simbolom zvijeri, pokazuju da i papstvo i islam ispunjavaju kvalifikaciona obilježja ove proročke sile.“ Ovo je jedan od načina kako se preko rimokatoličkih agenata uništava crkva i poslednja Božja poruka svijetu.

Ranko Stefanović, profesor na Andrews univerzitetu, napisao je knjigu „Otkrivenje Isusa Hrista“ na 600 strana, koju su odobrili Andrews i Notre Dame univerziteti. Ako se pitate zašto ovaj drugi, to postaje jasno iz činjenice da se Ranku svezao jezik kad je trebalo pomenuti papstvo vezano za Otkrivenje 13. glava. U predgovoru te knjige nalazimo imena dekana Andrews univerziteta i sveštenika Notre Dame. (Uzgred, isti profesor se na predavanjima koja je održao na adventističkom teološkom fakultetu u Beogradu svojski potrudio da objasni studentima kako papa i broj 666 nemaju dodirnih tačaka – prim. prev.)

Šta ova četiri čovjeka imaju zajedničko?
    DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 4 Polson11
    S lijeva na desno: Papa Benedikt XVI (Jozef Racinger), kardinal Walter Kasper, dr Hans Kung i Jan Polson (prethodni predsjednik Generalne konferencije)

Oni su pohađali isti teološki seminar na Tubingen univerzitetu u Njemačkoj krajem 60-ih i početkom 70-ih godina prošlog vijeka. Prva trojica su služili kao profesori teologije, dok je četvrti bio student spreman da primi „znanje“ i doktorira. Uzgred budi rečeno, doktor Hans Kung i kardinal Volter Kasper su istaknuti ekumenisti.
    Ako se pitate kuda sve ovo vodi, odgovore ćete naći u Bibliji i spisima Elen Vajt.

Admin: komentar modifikovan dana: 2/2/2011, 13:30; prepravljeno ukupno 5 puta
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 1/11/2010, 15:27

Bill Hughes: KATOLIČKA INFILTRACIJA U CRKVI ADVENTISTA SEDMOG DANA
    http://vimeo.com/20255091 (PREVEDENO)

Neke bitne informacije iz ovog predavanja:
    i) Još 1940-ih dr Vilkinson je dobijao poštu sa detaljnim instrukcijama za zavođenje mladih adventističkih kadrova.

ii) Ko su zapravo poznati adventistički skolari,
    - Le Roj Frum, i
    - Roj Alan Anderson
    Žena katolkinja u društvu svoje prijateljice adventiskinje prepoznala ih je kao katoličke sveštenike u ASD kafeteriji u okviru zgrade Generalne konferencije.
    Ova dvojica su odigrali glavnu ulogu u mijenjanju adventističke doktrine u knjizi Pitanja o doktrini (Questions on Doctrine), posebno vezano za Hristovu ljudsku prirodu (učenje da je Hristova ljudska priroda bila kao Adamova prije pada uklapa se u katoličku doktrinu o Marijinoj bezgrešnosti i nepovratno Ga udaljava kao naš primjer) i pitanja svetinje i pomirenja. Mnogi adventisti u toj dekadi i kasnije okvalifikovali su ovu knjigu kao silovanje adventizma.

iii) Adventističke vođe čine sve kako bi omalovažili i iskompromitovali ljude izvan sistema koji iznose poruku otrežnjenja zavedenom svijetu, kao što je bio Alberto Rivera i drugi.

Admin: komentar modifikovan dana: 23/2/2011, 14:01; prepravljeno ukupno 5 puta
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 1/11/2010, 15:31

Mislim da su dokazi izneseni na prethodnim stranicama više nego dovoljni za svaku biblijski vjerujuću i razumnu osobu da izvede određene i nedvosmislene zaključke.
    Dakle, vrijeme je da napravimo rezime.

1. ADVENTNI POKRET PODIGAO JE SAM BOG U CILJU DOVRŠENJA DJELA PROTESTANTSKE REFORMACIJE I IZNOŠENJA POSEBNIH ISTINA POSLEDNJEG VREMENA. OVO SE NAROČITO ODNOSI NA PORUKE TRI ANĐELA IZ OTKRIVENJA 14. GLAVA, ŠTO PRAKTIČNO ZNAČI POVLAČENJE JASNE LINIJE RAZDVAJANJA IZMEĐU ISTINSKE BOŽJE VJERE I SVEGA ONOGA ŠTO ONA NIJE.

2. KAO DODATNU POTVRDU OVOG POSEBNOG DJELA, BOG JE PODIGAO PROROKA MEĐU SVOJIM NARODOM U JEDNOJ SKROMNOJ OSOBI, ELENI VAJT, KOJA JE VJERNO IZNOSILA UPUTSTVA, UKORE I OPOMENE OD BOGA.

3. UPOREDO SA ŠIRENJEM ADVENTNOG POKRETA, SOTONA I DEMONSKE SILE RADILE SU NA IZOPAČAVANJU DJELA, VRLO ČESTO KROZ SAMO VOĐSTVO I LJUDE KOJI SU KROZ CRKVU VIDJELI PRILIKU ZA BIZNIS.

4. LEGALIZOVANJE CRKVE KAO „PRAVNOG LICA“ NEMINOVNO JE UVELO U DALJE I SVE DUBLJE KOMPROMISE SA SVJETOVNIM ORGANIZACIJAMA I DRUGIM CRKVAMA.

5. CENTRALIZACIJA CRKVENE UPRAVE U TIJELU GENERALNE KONFERENCIJE S VREMENOM JE POSTAJALA SVE IZRAŽENIJA, A VOĐSTVO NEZAVISNIJE I DALJE OD BOŽJE UPRAVE.

6. HIJERARHIJSKA STRUKTURA IŠLA JE NA RUKU INFILTRATORIMA, POSEBNO KATOLIČKIM AGENTIMA I JEZUITIMA KOJI IMAJU DVA OSNOVNA CILJA: (1) UNIŠTITI PROTESTANTIZAM, I (2) PONOVO USPOSTAVITI PAPSKU APSOLUTNU DOMINACIJU U SVIJETU. KADA JE CRKVENA VLAST CENTRALIZOVANA, DOVOLJNO JE PREUZETI KONTROLU NAD RUKOVODEĆIM TIJELOM I PREKO NJEGA UTICATI NA OBLIKOVANJE DOKTRINE, OBRAZOVANJA, MEDICINSKO-MISIONSKOG RADA, IZBOR KADROVA, PODSTICATI UČLANJENJE I SUDJELOVANJE U EKUMENSKIM I DRUGIM ORGANIZACIJAMA I SL.

7. POSTOJI RAZRAĐEN SISTEM KAKO SE UNIŠTAVAJU ZDRAVA VJERA I POSEBNA UČENJA KOJA SU VAŽNA ZA POSLEDNJE VRIJEME, I TI MEHANIZMI SU OČITO ODAVNO AKTIVIRANI U SVIM VAŽNIM STRUKTURAMA ADVENTISTIČKE CRKVE.

8. ZA LAKŠU MANIPULACIJU U KADROVSKOJ POLITICI CRKVE UVEDENI SU PRINCIPI DEMOKRATSKIH IZBORA, SLIČNO KAO U SVJETSKOJ POLITICI. NA TAJ NAČIN BUKVALNO JE NEMOGUĆE DA ISTINSKI VJERNI, MORALNI I SPOSOBNI LJUDI BUDU POSTAVLJENI NA ODGOVORNIM POLOŽAJIMA. ZAPRAVO DEMOKRATSKO USTROJSTVO OMOGUĆAVA NJIHOVU LAKU ELIMINACIJU I IZOPŠTAVANJE, UKOLIKO SE POKAŽE DA PREDSTAVLJAJU OPASNOST ZA POSTOJEĆI POREDAK I PLANOVE.

9. ZDRAVA VJERA I UČENJA SE RAZVODNJAVAJU VRLO SUPTILNIM METODAMA ZAMJENE TEZA, LAGANO I GOTOVO NEPRIMJETNO GURAJUĆI U STRANU SVE SUŠTINSKO, MORALNO I DUHOVNO.

10. PROMOVIŠE SE POLITIKA NEZAMIJERANJA I TOLERANCIJE, ISTIČU TZV. LJUDSKA PRAVA I SLOBODE (KOJE PODRAZUMIJEVA RELATIVIZIRANJE SVIH VRIJEDNOSTI, LEGALIZACIJU RAZNIH OBLIKA NEMORALA I SL.), ŠTO JE SVE DIO GLOBALNOG PLANA OPŠTE INDOKTRINACIJE, SATANIZACIJE I SLUĐIVANJA ČOVJEČANSTVA.

11. SLUŽEĆI SE RAZNIM NEBIBLIJSKIM METODAMA I MANIPULACIJAMA, ADVENTISTIČKA CRKVA UBIRA OGROMNE PRIHODE, A TAMO GDJE SE NALAZI NOVAC PO PRAVILU SE NALAZI I MAFIJA. NOVCEM I MATERIJALNIM BLAGOSTANJEM TAKOĐE SE OSIGURAVA LOJALNOST KADROVA I PO POTREBI KUPUJE SVE ŠTO SE MOŽE KUPITI I PODMITITI, UKLJUČUJUĆI I ZATAŠKAVANJE AFERA, POSLOVNIH MAHINACIJA I SL.

12. KADROVI SE VRLO VJEŠTO PROFILIŠU U ŠKOLAMA I NA TEOLOŠKIM FAKULTETIMA DA PO SVAKU CIJENU SLUŽE INSTITUCIJI NE BIRAJUĆI SREDSTVA I METODE OBRAČUNA SA SVOJIM PROTIVNICIMA, POSEBNO ONIMA KOJI UGROŽAVAJU OTPALI SISTEM IZNOŠENJEM ISTINE I PRAVIH INFORMACIJA. ČLANOVI UŽEG RUKOVODSTVA KAO PO PRAVILU DODATNO SU „ŠKOLOVANI“ NA RAZNIM KATOLIČKIM, EKUMENSKIM I DRUGIM UNIVERZITETIMA.

13. PAŽLJIVIJI UVID U CRKVENU LITERATURU I PROPOVIJEDI OTKRIVA NE SAMO RAZNE OBLIKE SMIŠLJENE I SUPTILNO RAZRAĐENE INDOKTRINACIJE, VEĆ I FAKAT DA AUTORI SARAĐUJU, DOBIJAJU „BLAGOSLOV“ ILI INSTRUKCIJE OD KATOLIČKIH TEOLOGA, I NE SAMO OD NJIH.

14. PASTORI I UČITELJI SE UPUĆUJU KAKO I ŠTA DA PROPOVIJEDAJU, KAKO DO UTIČU NA OSJEĆANJA LJUDI I DOVEDU IH U STANJE PASIVNE POKORNOSTI I SLIJEPE VJERE U VOĐSTVO I INSTITUCIJU CRKVE.

15. DISKUSIJE SA "ČUVARIMA" ADVENTISTIČKOG UČENJA OTKRIVAJU DA JEDINO CRKVU (SEBE) SMATRAJU APSOLUTNOM, DOK SVE OSTALO PO POTREBI RELATIVIZUJU, UKLJUČUJUĆI I NADAHNUTU PROROČKU RIJEČ ELEN G. VAJT. ISTE METODE PRIMJENJUJU SE U SVIM OSTALIM OTPALIM CRKVAMA.

16. KAO REZULTAT ODSUSTVA BOŽJEG DUHA I VIŠEGODIŠNJE PODVRGNUTOSTI PRANJU MOZGA I INDOKTRINACIJI, VEĆINA VJERNIKA JE U STANJU KONFUZIJE, NEKE VRSTE HIPNOTISANOSTI I HRONIČNE NESIGURNOSTI, ČAK I NEPOZNAVANJA FUNDAMENTALNIH BIBLIJSKIH UČENJA. OVO TAKOĐE IMA DIREKTAN ODRAZ NA MORALNI ASPEKT PA SU SE RAZNI OBLICI NEMORALA „ODOMAĆILI“ U CRKVI.

17. LINIJA RAZDVAJANJA IZMEĐU CRKVE I SVIJETA POSTALA JE GOTOVO NEPRIMJETNA, TE STOGA VJERNICI NIJESU U STANJU PREPOZNATI OČIGLEDNE MANIPULACIJE I ZABLUDE. TAKO ĆETE SRESTI ADVENTISTE KOJI ĆE STATI U ODBRANU DEMOKRATIJE, ONE KOJI SE ZALAŽU ZA EVROPSKU UNIJU, UJEDINJENE NACIJE I SLIČNE USTANOVE, A KAKO SMO VIDJELI IZ ISTORIJE ODLUČNO SU PODRŽALI I HITLEROV FAŠIZAM.

18. STANDARDI SU NAMJERNO SPUŠTENI RADI OMASOVLJENJA ČLANSTVA, ŠTO NARAVNO UMNOŽAVA I PRIHODE.

19. OPŠTA TENDENCIJA CRKVE JE U POSTEPENOM ODBACIVANJU SVIH FUNDAMENTALNIH UČENJA I VRIJEDNOSTI, LAGANO I NEPRIMJETNO IH ZAMJENJUJUĆI VJEŠTO OSMIŠLJENIM FAKSIFIKATIMA KOJI SE UKLAPAJU U OPŠTU PARADIGMU, ŠTO IH ČINI JOŠ POGUBNIJIM I OPASNIJIM. ASD CRKVA, POPUT OSTALIH, PROPOVIJEDA LAŽNO JEVANĐELJE, ŠTO BOG NE MOŽE BLAGOSLOVITI JER SE IZBJEGAVA ILI ODRIČE PUNA ISTINA.

20. USPOSTAVLJENI SISTEM UPRAVE I VOĐSTVA CRKVE PRAKTIČNO JE POSTAO „NEDODIRLJIV“ ZA BILO KAKVU ISTINSKU REFORMU. TO SE POSTIGLO KROZ ISTE ILI VRLO SLIČNE MEHANIZME I PRAKSU KOJA SE SPROVODI U SVJETOVNIM INSTITUCIJAMA.

21. KONAČNO, ZVANIČNI ADVENTIZAM JE EVIDENTNO POD KONTROLOM SILA OVOGA SVIJETA I SVE DUBLJE TONE U ŽIVI PIJESAK VELIKOG VAVILONA.

22. JEDINI I PRAVI ODGOVOR NE LEŽI U NAPUŠTANJU ADVENTNE VJERE I IZVORNIH UČENJA, VEĆ U DISTANCIRANJU OD TRULE USTANOVE I USPOSTAVLJANJU MANJIH I POBOŽNIH ZAJEDNICA KOJE TREBA DRŽATI ŠTO NEZAVISNIJIM OD SISTEMA. NAJVEĆE PREDNOSTI TAKVIH GRUPA SU SLOBODA DJELOVANJA POD UPRAVOM BOŽJEG DUHA, I TO ŠTO AKO SE ČAK I DOGODI OTPAD POJEDINACA ILI GRUPE, TO NEĆE POVUĆI SA SOBOM SVE OSTALE KAO ŠTO JE SLUČAJ SA HIJERARHIJSKOM I CENTRALIZOVANOM UPRAVOM. TAKVU ORGANIZACIJU USPOSTAVIO JE SAM BOG POD NOVIM SAVEZOM. PRAVA CRKVA TREBA DA DO KRAJA SPROVEDE REFORMACIJU I PRENESE PORUKU IZVORNOG JEVANĐELJA SVIJETU.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 19/12/2010, 18:20

PavleS: komentar modifikovan dana: 8/11/2012, 09:53; prepravljeno ukupno 1 puta
    slap

Broj komentara : 11
    Registration date : 2010-12-28

Komentar  slap 28/12/2010, 10:59

2. KAO DODATNU POTVRDU OVOG POSEBNOG DJELA, BOG JE PODIGAO PROROKA MEĐU SVOJIM NARODOM U JEDNOJ SKROMNOJ OSOBI, ELENI VAJT, KOJA JE VJERNO IZNOSILA UPUTSTVA, UKORE I OPOMENE OD BOGA.
    Tko ili što jamči da je Ellen White Božji prorok?
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 28/12/2010, 18:03

slap (citat):
    Tko ili što jamči da je Ellen White Božji prorok?

Garancija je karakter djela koje je uradjeno preko nje i u njeno vrijeme. Konkretno, to djelo predstavlja ispunjenje Praznika truba koje je najava Božjeg istražnog suda (Dana očišćenja) kroz posebnu objavu trostruke andjeoske vijesti iz Otkrivenja 14:6-13.
    Ellen White je Božji vjesnik koja jednako ispunjava kvalifikacije kao recimo Isaija, Jeremija ili koji drugi od biblijskih proroka. Štaviše, njen zadatak bio je umnogome teži zbog viševjekovnih zloupotreba Božje Riječi kako po pitanju teologije za pravilno shvatanje Plana spasenja tako i po pitanju morala i Božjeg Zakona. Druga je stvar što je crkva ASD štelovala neke stvari kako bi promovisala svoju organizaciju, ili što druge otpale crkve čine bukvalno sve kako bi iskompromitovali ili omalovažili to djelo (u kojem su jasno definisane kao otpad).

U Bibliji su date smjernice za testiranje Božjih proroka. Evo linka gdje je to ukratko sažeto:
    http://religija.me/teologija_nz/TEST_BOZJIH_PROROKA.pdf

PavleS: komentar modifikovan dana: 8/11/2012, 09:53; prepravljeno ukupno 2 puta
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 28/12/2010, 23:52

Kad govorimo o ovim stvarima, važno je zapaziti to da danas sami adventisti, manje svjesno a više nesvjesno, kompromituju Ellen White odnosno Božje djelo učinjeno preko nje. Zašto i kako se to dešava? Kad crkvena organizacija "preuzme stvari u svoje ruke" lišena vodjstva i kontrole Božjeg Duha, ona sama sebi postaje svrha i proglašava svoja učenja i sebe mjerilom istine. Tzv. laici mogu SAMO DA PRISTUPE i postanu članovi takve crkve pod uslovom da se povinuju poretku koji je uspostavila. To je obrazac koji se ponavlja u svim crkvama. Samozvanom "kleru" prioritetan zadatak postaje da čuvaju uspostavljenu strukturu, i takva situacija vrlo brzo se pokazuje tragikomičnom jer crkva se ponaša kao da Bog njih sluša umjesto oni Njega. Čak i površno poznavanje biblijskog koncepta dovoljno je za razotkrivanje ove zablude, ali uz pomoć raznih psiholoških trikova, osjećaja pripadnosti i suptilnim sistemima zamjene teza, crkve uspijevaju da zarobe svoju pastvu. Naravno ovo se ne odnosi samo na crkve, isto ćemo naći u politici i drugdje. Da ne govorimo šta se dešava kad se takve organizacije udruže ili počnu da saradjuju. Izmedju ostalog, one tada počinju da se "priznaju" i medjusobno "tolerišu."
    Tada izvorna Riječ Božja može samo da smeta i koristi se po nahodjenju. Tako jedni adventisti idu dotle da se potpuno odriču Ellen White, dok je drugi koriste po potrebi, a ako se nadje u sukobu sa njihovom "teologijom" ili postane "opasna" po njihove partnere, tada se proglašava nebitnom za adventističku doktrinu. Sjetićemo se da su prilikom jednog suočavanja i Jevreji rekli "mi nemamo cara osim cezara."
    S druge strane, biblijska religija je religija koja sve stvari postavlja na svoje mjesto i naziva ih pravim imenom. To je vjera gdje je dobrobit ovozemaljska i vječna svakoga čovjeka bez razlike na prvom mjestu, vjera koja je neuporedivo jača od bilo kojeg koncepta koji pali ljudi ili demoni mogu smisliti. Ubjedljiva nadmoćnost ovog koncepta najbolje se pokazala u vrijeme rane crkve koja je nosila dobre vijesti svijetu. Onog trenutka kad je institucija pod okriljem države preuzela kontrolu, TAJNA BEZAKONJA je doživjela svoj trijumf.
    Zato bi svako trebao da se osposobi da pravi razliku izmedju ove dvije sile, inače ćemo ostati robovi zablude ove ili one vrste.
    slap

Komentar  slap 31/12/2010, 09:43

Ellen White je Božji vjesnik koja jednako ispunjava kvalifikacije kao recimo Isaija, Jeremija ili koji drugi od biblijskih proroka. Štaviše, njen zadatak bio je umnogome teži
    Ne bih se mogao s ovim složiti. Idemo na sam početak njenog djelovanja. Prihvatila je, priključila se i čvrsto zagovarala Millerov pokret, pogotovo određivanje vremena drugog Kristovog dolaska. Niti na jednom mjestu u Svetom Pismu nije moguće naći da je Isus svojim učenicima sugerirao ili zapovijedio da se bave takvim nečim. Dapače u nekoliko navrata izričito im je rekao da to nitko ne zna. Prema tome, svaki put kad su se ljudi (a bilo ih je silno mnoštvo) upustili u takvo što, nedvojbeno su se susreli s onom istom zmijom koja se motala i oko Eve u rajskom vrtu. Dakle, i ovdje je "zmija" nastupila na sličan ili isti način: Pustite vi što Bog govori, samo vi računajte. Još gore od ovoga je nakon promašaja ne prihvatiti i priznati pogrešku. Dapače, ona ustraje u tome domišljajući Isusovo "preseljenje" u nebeskom Svetištu, a za svoju zabludu odgovornost prebacuje na Boga. Kaže da je Bog svojom rukom zaklonio neke brojke, pa je Miller zato nešto previdio. Kao što rekoh, ovo je sam početak njenog djelovanja. Još je puno dubioznih detalja vezanih za nju i njene spise, međutim, da je samo ovo u pitanju, smatrati je Božjim prorokom za mene je ruganje Bogu.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 31/12/2010, 11:47

slap (citat):
    Ellen White je Božji vjesnik koja jednako ispunjava kvalifikacije kao recimo Isaija, Jeremija ili koji drugi od biblijskih proroka. Štaviše, njen zadatak bio je umnogome teži
    Ne bih se mogao s ovim složiti. Idemo na sam početak njenog djelovanja. Prihvatila je, priključila se i čvrsto zagovarala Millerov pokret, pogotovo određivanje vremena drugog Kristovog dolaska. Niti na jednom mjestu u Svetom Pismu nije moguće naći da je Isus svojim učenicima sugerirao ili zapovijedio da se bave takvim nečim. Dapače u nekoliko navrata izričito im je rekao da to nitko ne zna. Prema tome, svaki put kad su se ljudi (a bilo ih je silno mnoštvo) upustili u takvo što, nedvojbeno su se susreli s onom istom zmijom koja se motala i oko Eve u rajskom vrtu. Dakle, i ovdje je "zmija" nastupila na sličan ili isti način: Pustite vi što Bog govori, samo vi računajte. Još gore od ovoga je nakon promašaja ne prihvatiti i priznati pogrešku. Dapače, ona ustraje u tome domišljajući Isusovo "preseljenje" u nebeskom Svetištu, a za svoju zabludu odgovornost prebacuje na Boga. Kaže da je Bog svojom rukom zaklonio neke brojke, pa je Miller zato nešto previdio. Kao što rekoh, ovo je sam početak njenog djelovanja. Još je puno dubioznih detalja vezanih za nju i njene spise, međutim, da je samo ovo u pitanju, smatrati je Božjim prorokom za mene je ruganje Bogu.

Njen susret sa uslovno rečeno Milerovim pokretom (jer to nije bio nikakav Milerov pokret već probudjenje u raznim djelovima svijeta na istraživanje o ulasku u posledak vremena, a Miler je po svemu sudeći bio najozbiljniji u tome) i dalje okupljanje ljudi koji su ŽELJELI i ČEKALI Hristov drugi dolazak je apsolutni dokaz Božjeg djelovanja i providjenja u svemu tome. Bog naravno nije imao namjeru jednim potezom ukloniti sve zablude i greške koje su nastale kao posledica ranijih teških zastranjenja u teologiji niti je to Njegov način djelovanja. Čak i posle cijele reforme koja je uradjena preko Ellen White po pitanju morala, zdravlja i teologije, sav korov i dalje nije bio počupan zbog nespremnosti da se ide do kraja, do čiste vjere. Ujedno to je glavni razlog kasnijeg opadanja pobožnosti i pada organizovanih crkava koje se trude da relativiziju čak i ono što je već jasno otkriveno.
    Što se tiče premještanja Hristove službe u drugi dio nebeskog svetilišta, to otkrivenje i objava suda su nešto najbolje što je donijela protestantska reformacija, pored istine o opravdanju vjerom.
    Pripisivati ovo zmiji (Sotoni) jednako je otpužbi jevrejskih sveštenika da je Isus u saradnji sa Belzebulom oslobadjao ljude demona.
    Dakle, što prije se oslobodiš potrebe da braniš propale i otpale crkve i njihova teološka nadmudrivanja, prazna naklapanja i zlurade insinuacije, tim bolje za tebe, a i za sve ostale koji to rade. Na Milera i Ellen White najviše su se okomili upravo oni koji Hristov dolazak i oslobodjenje Zemlje i univerzuma od grijeha žele otprilike koliko i narkoman život bez droge.
    slap

Komentar  slap 31/12/2010, 14:04

ljudi koji su ŽELJELI i ČEKALI Hristov drugi dolazak je apsolutni dokaz Božjeg djelovanja i providjenja u svemu tome.
    Na Milera i Ellen White najviše su se okomili upravo oni koji Hristov dolazak i oslobodjenje Zemlje i univerzuma od grijeha žele otprilike koliko i narkoman život bez droge.
    Kršćani već dvije tisuće godina iščekuju drugi Kristov dolazak. U mojoj Crkvi, na svakom misnom slavlju, vjernici ponavljaju: Tvoju smrt Gospodine navješćujemo, Tvoje uskrsnuće slavimo i Tvoj slavni dolazak iščekujemo. Prema tome, Božjim proviđenjem zvati to što je netko prije 170 godina "otkrio" kako će Krist ponovo doći, vrijeđanje je zdravog razuma, a svakako se i Duh Sveti morao začuditi.
    Što se tiče premještanja Hristove službe u drugi dio nebeskog svetilišta, to otkrivenje i objava suda su nešto najbolje što je donijela protestantska reformacija
    Što je najbolje, stvar je ukusa, o čemu ja ne bih. Ovo što ti smatraš najboljim je nebiblijsko učenje, ali imaš pravo i na to.
    Dakle, što prije se oslobodiš potrebe da braniš propale i otpale crkve i njihova teološka nadmudrivanja
    Ovu primjedbu si adresirao na krivu adresu. Ne mogu ja braniti crkve, kad priznam postojanje samo jedne Crkve, koja svoje poslanje vrši već dva tisućljeća. Ne mogu crkvom smatrati one koje su nastale prije koje desetljeće ili stoljeće.
    Pripisivati ovo zmiji (Sotoni) jednako je otpužbi jevrejskih sveštenika da je Isus u saradnji sa Belzebulom oslobadjao ljude demona.
    U svom prvom odgovoru izjednačio si Ellen White s Izaijom, Jeremijom ostalim biblijskim prorocima, a sada ni manje ni više nego s Isusom. Nisi me ni iznenadio ni začudio. Zacijelo duh Miroljuba alefkreacije Petrovića trese Crnu Goru.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 5/1/2011, 16:45

Kršćani već dvije tisuće godina iščekuju drugi Kristov dolazak.
    A jesu mu se uželjeli, isto kao mene što čekaju. Taj "Hrist" kojega oni čekaju na Zemlji je već 6000 godina.

Ovo što ti smatraš najboljim je nebiblijsko učenje, ali imaš pravo i na to.
    Ja mislim da nemam nikakvo pravo kad se radi o takvim stvarima. Ali zato imam pravo da se jasno ogradim od tzv. crkava koje pod plaštom religije sludjuju narod.

Ne mogu ja braniti crkve, kad priznam postojanje samo jedne Crkve, koja svoje poslanje vrši već dva tisućljeća. Ne mogu crkvom smatrati one koje su nastale prije koje desetljeće ili stoljeće.
    Auh. Ne valja ti ništa ta crkva ako nije stara makar 6000 godina.

U svom prvom odgovoru izjednačio si Ellen White s Izaijom, Jeremijom ostalim biblijskim prorocima, a sada ni manje ni više nego s Isusom. Nisi me ni iznenadio ni začudio. Zacijelo duh Miroljuba alefkreacije Petrovića trese Crnu Goru.
    Isus je takodje izjednačio sebe sa najmanjima medju svojim narodom. To što se drugi stide ili plaše da nazovu stvari svojim imenom nije moj problem. A ovo za Miroljuba, dobro si me nasmijao.
    slap

Komentar  slap 10/1/2011, 09:13

A jesu mu se uželjeli, isto kao mene što čekaju. Taj "Hrist" kojega oni čekaju na Zemlji je već 6000 godina.
    Minimum korektnosti zahtijevao bi suzdržavanje od mjerenja želja i osjećaja drugoga.
    Ja mislim da nemam nikakvo pravo kad se radi o takvim stvarima. Ali zato imam pravo da se jasno ogradim od tzv. crkava koje pod plaštom religije sludjuju narod.
    Svakako imaš pravo ograditi se, čak i od Boga, ali za optužbe bi uvijek trebao imati valjane argumente.
    Auh. Ne valja ti ništa ta crkva ako nije stara makar 6000 godina.
    Tipičan i potpuno predvidiv stav. Kad su ljudi u fazi lutanja najčešće skaču iz jednog u drugi ekstremni fanatizam. Najprije si fanatično prihvatio Adventističku crkvu, jednu od najmlađih, a sada fantaziraš o nekoj staroj 6000 godina. Ja svojoj Crkvi ne pripadam zato što je stara 2000 godina, nego zato jer je Kristova, ona koju je on utemeljio u vrijeme svoga života na zemlji.
    Isus je takodje izjednačio sebe sa najmanjima medju svojim narodom. To što se drugi stide ili plaše da nazovu stvari svojim imenom nije moj problem. A ovo za Miroljuba, dobro si me nasmijao.
    Prvo, što se tiče Petrovićeva imena, moram priznati da sam pročitao na nekom drugom mjestu, a iskoristio sam to jer je i meni bilo simpatično.
    Drugo, najvažnije, što se tiče Ellen White, napravi sam jedan najjednostavniji i najbolji test. Probaj pronaći bar jednog Božjeg proroka, koji je opovrgavao svoje izjave, korigirao, mijenjao, pa i odbacivao dio svojih spisa, kao što je to radila Ellen White. Naime, najveći dio svog života Ellen White potrošila je na prepisivanje i plagiranje tuđih radova, a manji dio na pisanje svojih, te na njihovo korigiranje i mijenjanje. Ako pokažeš iskren interes, ovu svoju tvrdnju ću obilno argumentirati.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 10/1/2011, 22:17

Minimum korektnosti zahtijevao bi suzdržavanje od mjerenja želja i osjećaja drugoga.
    Postoje nepogrešivi pokazatelji čemu i kome dajemo prioritete u životu.

Svakako imaš pravo ograditi se, čak i od Boga, ali za optužbe bi uvijek trebao imati valjane argumente.
    Jeste, sve je relativno a suditi ne možeš nikome. Filozofija koja ni sama sebe nije u stanju održati, ali pošto nemam naviku da mudrujem, ostavljam ti da sam razmisliš o tome.

Tipičan i potpuno predvidiv stav. Kad su ljudi u fazi lutanja najčešće skaču iz jednog u drugi ekstremni fanatizam. Najprije si fanatično prihvatio Adventističku crkvu, jednu od najmlađih, a sada fantaziraš o nekoj staroj 6000 godina.
    ASD crkva ovakva kakva je sada još uvijek je neuporedivo bolja od većine drugih, da ne govorimo o teologiji, tako da nije strašno ako se neko u takvoj sredini nauči nekim stvarima. Problem nastaje onda kad mu operu mozak pa u ustanovi počne gledati nešto što ona nije.
    Crkva mora dakle imati kontinuitet koji počinje kad je aktiviran Plan spasenja pa do danas, a to je oko 6000 godina. Ali da bi to shvatio moraš razumjeti biblijski koncept crkve.

Ja svojoj Crkvi ne pripadam zato što je stara 2000 godina, nego zato jer je Kristova, ona koju je on utemeljio u vrijeme svoga života na zemlji.
    Tu je utemeljio ako je ijednu, baš liči. I ona maškara isti Petar. Samo uživaj dokle traje.

Probaj pronaći bar jednog Božjeg proroka, koji je opovrgavao svoje izjave, korigirao, mijenjao, pa i odbacivao dio svojih spisa, kao što je to radila Ellen White.
    Ni jednu riječ ona nije promijenila, ali su se našli pametnjakovići u crkvi da kroje (isti takvi "teolozi" su krojili po Bibliji na nekim mjestima za šta je dobar primjer Septuaginta a i RKC kanon sa apokrifima).

Naime, najveći dio svog života Ellen White potrošila je na prepisivanje i plagiranje tuđih radova, a manji dio na pisanje svojih, te na njihovo korigiranje i mijenjanje. Ako pokažeš iskren interes, ovu svoju tvrdnju ću obilno argumentirati.
    Rekla je sve šta je uradila, nemam nikakvih nedoumica po pitanju EGW.
    slap

Komentar  slap 11/1/2011, 11:19

Postoje nepogrešivi pokazatelji čemu i kome dajemo prioritete u životu.
    Pokazatelji mogu biti nepogrešivi, ali ih se ne može vidjeti drugačije osim ljudskom logikom, što ih odmah isključuje iz kategorije nepogrešivosti.
    ASD crkva ovakva kakva je sada još uvijek je neuporedivo bolja od većine drugih, da ne govorimo o teologiji, tako da nije strašno ako se neko u takvoj sredini nauči nekim stvarima. Problem nastaje onda kad mu operu mozak pa u ustanovi počne gledati nešto što ona nije.
    Crkva mora dakle imati kontinuitet koji počinje kad je aktiviran Plan spasenja pa do danas, a to je oko 6000 godina. Ali da bi to shvatio moraš razumjeti biblijski koncept crkve.
    U ovih nekoliko rečenica, koliko god zapravo pokušavao sakriti, upravo si potpuno ogolio i otkrio onaj ekstremni fanatizam, Od žestokog nasrtanja na ASD crkvu (pročitaj svoje postove na prethodnim stranicama) u jednom času prometnuo si se u njenog branitelja. Zbog čega, nije ti se valjda učinilo da sam joj ja prijetnja? Objasni sam sebi svoje proturiječje. Kako možeš braniti nešto što je nastalo zastranjenjem grupice ljudi prije 160 godina, a samo jednu rečenicu dalje tvrditi kako Crkva mora imati kontinuiet kroz 6000 godina. I gle što činiš da bi branio svoju nekonzistentnost. Kažeš da ja ne razumijem biblijski koncept crkve. Pretpostavljam da bi biblijski koncept Crkve trebalo tražiti u Bibliji, a ne okolo u nekakvim spisima. Pa što Biblija, između ostalog, kaže o tome? Mt 16,18: A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. Tako, ako imaš kakvu primjedbu što se tiče njenog utemeljenja i vremena nastanka, morat ćeš je uputiti samom Isusu, ako ti njegove riječi nešto znače.
    Tu je utemeljio ako je ijednu, baš liči. I ona maškara isti Petar. Samo uživaj dokle traje.
    Ovo pak otkriva još jednu važnu činjenicu. Tvoj problem i nije toliko u tome što ne možeš naći crkvu po svojoj mjeri, koliko je u tome što patološki mrziš onu koja postoji od kako ju je Isus utemeljio.Sindrom Miroljuba Petrovića.
    Ni jednu riječ ona nije promijenila, ali su se našli pametnjakovići u crkvi da kroje (isti takvi "teolozi" su krojili po Bibliji na nekim mjestima za šta je dobar primjer Septuaginta a i RKC kanon sa apokrifima).
    Kad nije ona, eto, ja sam. Ja sam joj mijenjao, prepravljao i uređivao spise. Veliš, krojili po Bibliji. Zaista neznam je li u pitanju drskost ili neznanje, ali volio bih čuti tko je to i kada krojio po Bibliji. Septuaginta? Što je s njom, isto bih rado čuo primjedbe.
    Rekla je sve šta je uradila, nemam nikakvih nedoumica po pitanju EGW.
    Znam ja da ti nemaš nedoumica po pitanju Ellen White, nisam to ni pitao, ali ponovo pokušavajući sakriti opet otkrivaš. Na moju ponudu da ti dam argumente, kažeš da nemaš nedoumica. Argumente sam nudio, a ne bajke. Kome argumenti mogu škoditi? Samo onima koji bi rađe ostali u svojim zabludama bez nedoumica.

Sponsored content

Komentar  Sponsored content

Danas je 15/11/2024, 03:59