BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

April 2021

SunMonTueWedThuFriSat
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar


  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS 8/7/2010, 13:38  VAŽNA NAPOMENA: Kako uvijek ima onih koji će ovaj video proglasiti "montiranim" i sl, u pitanju je TV snimak koji je napravila američka televizija (St. Louis television) koja je kao profesionalni medij ispratila taj dogadjaj.  

  PREVOD SADRŽINE VIDEO ZAPISA I DODATNE INFORMACIJE:
  DOKAZI OTPADA VODJSTVA ADVENTISTICKE CRKVE
  (Video zapise možete pogledati prateći linkove na odnosnim stranicama prezentacije.)

  JOŠ JEDNA NAPOMENA: Grijeh članova adventističke crkve je što ne istražuju istinu sami za sebe veće se oslanjaju na doktrinu koju servira rukovodstvo, za koje je evidentno od samog početka da je sklono manipulacijama, što je naročito bio slučaj posle smrti Elen G. Vajt. Bog nije dao primat nikakvom rukovodećem religijskom tijelu koje će odlučivati u ime ostalih (kao u politici), već je svaka lokalna crkva bila odgovorna za sebe i svoje ponašanje pred Bogom, što posebno važi na individualnom nivou. Pod Božjim vođstvom Njegova porodica na Zemlji se sinhronizuje i razvija, odvojena od kompromisa sa svijetom.
  Dakle, dužnost svakog poštenog i časnog Božjeg čovjeka je da stane na put i ukori svaku zloupotrebu, odakle god ona dolazila.


  PavleS: komentar modifikovan dana: 4/2/2017, 10:53; prepravljeno ukupno 16 puta
  avatar
  markoni

  Broj komentara : 43
  Registration date : 2009-11-28

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  markoni 8/7/2010, 22:49

  Moram priznati da ne razumem engleski.

  Ali dokazi koje ste preznetovali za otpad Adventista, su smesni. Da ima ubacenih elemenata kod nas. To znam.

  Ali kakve to dokaze imate da je moja Crkva otisla u otpad?*

  Imate ovo: „KAŽEM VAM SADA, DA KAD ODEM NA POČINAK, DOGODIĆE SE VELIKE PROMJENE... ŽELIM DA NAROD ZNA DA SAM IH POTPUNO UPOZORILA PRIJE SVOJE SMRTI.“ ELEN G. VAJT, MANUSCRIPT 1, 24. FEBRUAR 1915. GODINE

  Izvadili ste iz konteksta jedne njene izjave smisao, i stvorili svoj. Onakav kakav zelite.

  I koji je to dokaz? Molim da mi se ovo objasni.

  Postovanje.....
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS 8/7/2010, 23:10

  Može biti da je ta izjava izvadjena iz konteksta ali je sama po sebi vrlo jasna. A šta ćemo onda sa svim onim izjavama koje je vodjstvo ASD crkve IZBACILO da bi uljepšali sliku o sebi?

  DOKAZI MANIPULISANJA SPISIMA ELEN VAJT

  Šta još treba da se dogodi da vidiš kako se "tvoja" crkva vratila ne u Egipat nego u Sodom? (posle propusta da uđe u Hanan) Ili je ona posebno privilegovana na grijehe u odnosu na ostale crkve koje su zbog istih grijeha pale?


  PavleS: komentar modifikovan dana: 8/11/2012, 09:47; prepravljeno ukupno 1 puta
  avatar
  Objektivni posmatrac

  Broj komentara : 12
  Registration date : 2010-07-09

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  Objektivni posmatrac 9/7/2010, 19:16

  Markoni,
  mozes li mi samo odgovoriti da li su po tvome misljenju smesni dokazi o odbijanju rukovodstva adventisticeke crkve da se prihvati poruka o opravdanju verom iz 1888. (koju je Elen Vajt nazvala u isto vreme i porukom treceg andjela i pocetkom glasne vike i porukom mlakoj crkvi -Laodikiji)?

  Knjiga je na linku:
  http://religija.me/teologija_nz/1888_PREISPITIVANJE.pdf
  a imas je i na drugim sajtovima.
  Bas me zanima tvoje misljenje o tome, tim pre sto je i meni licno stalo da ta poruka koja je svojstvena samo za adventizam bude prihvacena, kako bi po recima Elen Vajt, ova crkva mogla ispuniti misiju koju ima u zadnjem vremenu.

  A to odbijanje je dovelo, opet po recima gore pomenute gospodje, do alfa otpada (verujem da si upoznat sa tim), a onda i do ovoga sto ima na ovom snimku. 15 godina posecujem ovu crkvu i dobro znam sta se desava.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS 9/7/2010, 22:12

  Objektivni, objektivno si promašio temu.
  Odbijanje stvarne Hristove pravednosti (koja povlači sa sobom potpuno odricanje od grijeha) je problem svih vjekova. Pobožni koji to shvate i primijene u životu biće poslednja generacija koja će završiti Božje djelo na Zemlji.
  Nijedno obilježje Jevreja (kao obrezanje i sl.) nije ih činilo posebnim Božjim narodom, već je to bila pravednost od Boga kroz vjeru. Isto tako ne čini adventiste (zapravo sve posebnosti bez Hristove pravednosti) čine nas samo sektašima u negativnom smislu te riječi. Svjesno ili podsvjesno ljudi se žele osloboditi tog bremena (jer to je samo breme bez življenja u Bogu) i zato danas imamo što imamo, uključujujći i ono pomenuto u pp prezentaciji i na video snimku.
  Na pitanje zašto rukovodstvo nije prihvatilo poruku iz 1888 odgovor je jednostavan: prosto su željeli da ostanu rukovodstvo. Što si njih i njihovih naslednika tiče ovakvo stanje može potrajati još sledećih 6000 godina.
  avatar
  Objektivni posmatrac

  Broj komentara : 12
  Registration date : 2010-07-09

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  Objektivni posmatrac 9/7/2010, 22:39

  Administratore,
  nisi me dobro razumeo, a doduse nisam se ni precizno izrazio, bar za one sa strane koji ne poznaju ovu tematiku. Markoni je adventista i trebalo bi da razume pitanje, a njemu sam ga postavio.
  A adventisticka crkva bi trebala da bude posebna u tome sto je prihvatila poruku o opravdanju verom u svetlosti ciscenja Nebeske svetinje tacnije konacnog ociscenja i pripreme posebnog naroda za Hristov dolazak, sto ukljucuje i propovedanje te vesti ili kako bi se u Otkrivenju nazvalo - porukom treceg andjela. To druge crkve nisu ucinile, a ocigledno da nije ni pomenuta iako njeno rukovodstvo prica da je prihvatilo tu poruku i opravdanje verom na biblijski nacin i maze oci vernicima tom gnusnom lazi vec 120 godina. Ispravi me ako gresim, mada ne bih gubio vreme na to.
  Moj cilj je da cujem Markonijevo misljenje koji onaj video snimak i citirane tekstove smatra istrgnutim iz celine, okvira i zlonamerno upotrebljenim, pa sam mu uzeo prihvatanje (tacnije neprihvatanje ove poruke o opravdanju verom) kao najozbiljniji primer sta se dogadjalo u crkvi i uzrok onog sto se sada dogadja u znatno vecoj meri, upravo zbog odbacivana Hristove prevednosti.
  A ako moze to demanovati, bio bih mu zahvalan da me spase od zablude, ne samo mene vec i sve vise onih koji misle slicno i isto. Ako uspe da demantuje da je poruka o opravdanju verom odbacena, lako ce demantovati i autenticnost snimka i dokazati da su oni citati istrgnuti iz konteksta, a ako ne uspe, onda je sve onako kako stoji.
  Tako da ti mene nisi bio dobro razumeo, a vise ne zelim da ulazim u raspravu po tom pitanju. Zelim samo da mi se dokaze da su svi navodi o otpadu rukovodstva crkve ASD smesni.
  avatar
  markoni

  Broj komentara : 43
  Registration date : 2009-11-28

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  markoni 12/7/2010, 00:34

  Jako sam vam zahvalan na iscrpnim odgovorima a i pitanjima.

  Razmisljam o njima. Treba mi ipak malo vremena. Da to malo sagledam.

  Za sada je moj utisak da pored nekih cinjenica o mojoj Crkvi, postoje ubacene maniplacije kako bi se sve prikazalo u pogresnom svetlu. Ali problem ipak postoji. Pokusacu da pokazem da su tu izmesane stvarne primedbe sa izmisljenim. Takav mi je prvi utisak.
  avatar
  markoni

  Broj komentara : 43
  Registration date : 2009-11-28

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  markoni 12/7/2010, 13:55

  Molim vas da imate na umu da iznosim svoje licno misljenje. Ja se ovim temama ne bavim danas, vec dugih niz godina.

  Posto sam odavno shvatio da se nikako ne sme dopustiti sagledavanje ovog problema samo iz ovih par skucenih matrijala i optuzbi protiv Crkve Adventista Sedmog Dana, ja cu govoriti u pravo iz te siroke lepeze slika koje nam svima stoje na raspolaganju kao svom zakljucku.

  A kada se uzme u obzir ta sira slika, ne postoji nikakva prava i ozbiljna argumentacija koja dokazuje otpad moje Crkve.

  Za mene je dovoljno da pogledam dve cinjinice koje mi jasno kazu da su sve ove optuzbe sarena laza i zamajavanje ociju Bozjeg naroda da bi ga se prevarilo i navelo da napusti Crkvu.

  Prvo: Vajt jasno kaze da Crkva nece PASTI. Ovo je dokaz da nece nikada postati Vavilon. Jer ako padnes postajes Vavlion.

  Drugo: Elena Vajt je snazno stala u odbranu dela Djonsa i Vagonera sto se tice pravog opravdanja verom. Vodstvo je sakrilo pravu istinu sto se tice 1888 godine, ali ipak vidimo da nisu to uspeli da ucine. Zasto? Kljucni dokaz u prilog toga je cinjenica da se u spisima Elene Vajt koja su obradjivala opravdanje verom ta istina IPAK nije sakrila.

  Toliko od mene. Mislim da je za one koji razmisljaju ovo i vise nego dokaz.

  Pozdravljam vas.

  PS: Ovo je moj stav za mene licno i meni je to dovoljno.
  avatar
  Objektivni posmatrac

  Broj komentara : 12
  Registration date : 2010-07-09

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Objektivni posmatrac

  Komentar  Objektivni posmatrac 12/7/2010, 21:35

  Da, Elen Vajt je rekla da izgleda da kao da ce crkva pasti a to se nece desiti. Dobro, znas li sta ce se desiti!?

  Doci ce do resetanja, velikog resetanja!
  To su njene reci i sada, kada posle knjige "1888-Preispitivanje", "Omega otpad" i slicnih, kao i 14-godisnjeg licnog iskustva, konacno imam pravi uvid o cemu se radi, potpuno mi je jasno da samo tako moze biti. Valjda i sam vidis kakve su prilike u tvojoj crkvi. Ali vidim da si emotivno i pristrasno reagovao i odmah si odbacio neke stvari.
  Istina je da je rukovodstvo pokusavalo da sakrije Mineapolisku vest, ali je neistina, bar za sada, da u tome nije uspelo. Ono i dalje uspeva!!!
  A Bog zna da nece uspeti. To i E.V. kaze, slazem se sa tim, ali po kojoj ceni, sto se vernistva tice!? Koliko ce ljudi propasti zbog onih koji ne ulaze a ne daju drugima da udju!? To je slika vecine iz rukovodstva i propovednika ASD!
  I to ne mozes demantovati! Bar meni ne, cija je ovo crkva isto, ako ne i vise nego tvoja! Ono bar zbog ogromnog uvida koji imam u neke stvari (ali to nije za forum), a pre svega zato sto mi ova crkva (koju smatram najblizoj izvornoj istini od svih drugih) lezi na dusi, onima koji me znaju dobro je poznato koliko sam truda, strpljenja, vremena i para ulozio da bi neke stvari krenule i bile kako treba. I sada to radim, ali smatram da nije vreme da se vise cuti, nego da se digne glas protiv svih gadosti i gnusoba koje se cine u nasim redovima. E.V. je posle Mineapoliske konferencije precesto uporedjivala rukovodstvo ove crkve sa starim Izrailjem iz doba Jeremije. A ti valjda znas sta se tada desavalo i sta je bilo.
  I onaj ko je pokrenuo ovaj forum nije to uradio iz zlonamernosti, verujem u to, nego jer mu je dosta da gleda debele ovce koje pasu same sebe, a gaze i potiru ranjene i bolesne. Sveto pismo kaze da svaki spor ostane na resavanje izmedju 2 ili 3 svedoka, onda da ide pred skupstinu odnosno crkvu ... Sve sam to pokusao strpljivo, postavljao pitanja na koje nisam dobijao zadovoljavajuce odgovore ili nisam dobijao uopste, ili sam dobijao tipa "sve je uredu, ima problema kao i svuda ali smo na putu napretka, crkva brojcano raste ..... " i razne druge price koje su opisane u "Preispitivanju", prosto sam se zacudio kada sam se prepoznao u onome sto citam, a veruj mi da nisam jedini, mnogi u nasoj crkvi su. I to ne smo u Srbiji. I to je tako trajalo jedno 10 godina!

  I reci mi sad da li treba da cutim i trpim to dok to traje u nedogled i nema izgleda da ce se nesto promeniti, da li sam ispravan pred Bogom u tom slucaju? Sta bi ti na mom mestu!?
  Sto se mene tice dosta je! Kada nisam mogao interno da dobijem neke odgovore, sada cu ih postavljati javno. Mislim da nema svrhe gurati smece pod tepih i tako u nedogled, reci mi ako gresim.
  Licno verujem da Bog koristi ovakve forume i slicno da pokrene neke stvari sa mrtve tacke. Sada nema Navohudonosora da dodje sa severa i opkoli Jerusalim, njegovu ulogu ce preuzeti istina koja je dugo skrivana, odbacivana ili zanemarivana pod izgovorom da smo to mi prihvatili, a posto se istina progresivno otkriva, sada imamo neke bolje, ova iz 1888. je davno prevazidjena... Ali to neka Bog vodi, mi ljudi smo pogresivi kada preuzimamo stvari u svoje ruke koje su cisto Bozije. Ali u nas deo spada da obelodanimo i upozorimo na ovakve stvari koje si video na snimku. Ne razumem zasto ga smatras iskonstruisanim, pa proveri njegovu verodostojnost. Proveri verodostojnost onoga opisnog pomenutoj knjizi, pitaj svoje pastore, rukovodstvo crkve po pitanju Mineapoliske poruke o opravdanju verom.
  Poruke koju je E.V. smatrala kljucnom i kojoj je posvetila ceo preostali zivot i bila pod njenim vise nego ocevidnim uticajem sto ces lako videti iz njenih kasnijih kniga. I vidi sta ce ti reci. Da li se to razlikuje od onog opisanog u knjizi!? Zivo me zanima kako ces ti proci. A sto se mene tice, mislim da sam i preopsirno dao obrazlozenje zasto sam se odlucio da preko foruma radim na ovakav nacin, vise se na to necu osvrtati, nego samo dokaze, sta god budem prikupio. Ko bude hteo da vidi-videce da li su ovi dokazi i cinjenice od Boga ili ne.
  avatar
  Objektivni posmatrac

  Broj komentara : 12
  Registration date : 2010-07-09

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Malo dokaza

  Komentar  Objektivni posmatrac 12/7/2010, 22:02

  - E.G.Vajt: „Bog je dao hranu svom narodu na vreme, ali oni su je odbili zbog toga što nije došla putem i na način koji su oni priželjkivali. Braća Džons i Vagoner su predstavili narodu jednu naročitu svetlost, ali su predrasude i neverstvo, zavist i podozrenje blokirali vrata njihovog srca, tako da u njega ništa ne uđe... Isto to se dogodilo prilikom izdaje, suđenja i raspeća Isusovog, i sve je ovo prolazilo pred mojim očima, tačku po tačku; sotonski duh preuzeo je kontrolu i snažno je uticao na ljudska srca da se otvore pred sumnjom, mržnjom i gnevom. Sve je to preovladalo na zasedanju u (Mineapolisu)... Bila sam prenesena u kuće gde su odsela naša braća i čula sam mnoge razgovore praćene uzbuđenjem, oštre i zajedljive primedbe. Sluge koje je Gospod poslao bili su iskarikirani i ismejani. Komentari... su zatim prešli na mene, a delo koje mi je Gospod poverio ocenjivano je na svaki način samo ne pohvalno. Ime Vilija Vajta je pominjano u lakomislenom duhu, ismejano i optuženo; tako se postupalo i sa braćom Džonsom i Vagonerom. Glasovi koji su me iznenadili kada sam ih čula, ujedinili su se u pobuni... Oštri glasovi, odlučni u tome da unište ugled (sestri Vajt). Nijedan od onih koji su se izražavali sa tolikom okrutnošću nije došao da me upita jesu li te tvrdnje i pretpostavke tačne. Pošto sam čula sve ovo, moje srce je bilo slomljeno. Nisam ni slutila koliko poverenja mogu imati u one koji su trdili da su prijetelji, onda kada sotonski duh nađe mesta u njihovim srcima. Pomislila sam na krizu koja nam predstoji i osećanja koja se ne mogu rečima izraziti, paralisala su me: „Predavaće brat brata na smrt.“ (Pismo 14, 1889.)
  „Mi bi trebalo da smo poslednji ljudi na svetu koji bi sebi dozvolili makar i nagoveštaj progoniteljskog duha protiv onih koji nose Božju svetlost svetu. Ova crta karaktera je u najvećoj meri nehrišćanska i primećuje se među nama od Mineapolisa do danas. Ona će se jednom ispoljiti u svoj svojoj odvratnosti i sa svom nesrećom koja proizilazi iz nje.“ (Bilten G.K. 1893, str. 184.)
  avatar
  Objektivni posmatrac

  Broj komentara : 12
  Registration date : 2010-07-09

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Malo dokaza

  Komentar  Objektivni posmatrac 12/7/2010, 22:03

  - E.G.Vajt: „Tokom duge istorije crkve u svim vekovima, a naročito u istoriji crkve ASD, imamo primere onih koji su odbili svetlost koju je Gospod slao preko svojih slugu... Vi odbijate Hrista odbijajući poruku koju On šalje. Čineći tako stavljate se pod kontrolu kneza tame... Gospod je poslao svetlost svom narodu, koja bi delovala kao lek, da ju je ovaj primio. Ali vi niste primili svetlost, kao što to nisu ni ljudi iz Nazareta. Uzdigli ste svoje mišljenje i sud iznad suda onih koje je Gospod izbrao da budu kanali svetlosti... Gospod vam je poslao vest i želeo da istu primite, vest nade, svetlosti i utehe... Nije vaše da birate kanal preko kojeg će ova vest da dođe. Gospod želi da izleči rane svojih ovaca i jaganjaca nebeskim melemom istine koja ističe Hrista kao našu pravednost. Ovce koje je trebalo hraniti, rasturene su po gorama Izraela; umiru od gladi, gutajući suve teorije... Upravo oni koji su morali da primete potrebe naroda, kako bi se pripremio put Gospodu, zadržali su svetlost poslatu Božjem narodu i odbacili isceljujuću vest milosti. Jezik vaše duše bio je: „Bogat sam i obogatio sam se i ništa mi ne treba.“ (Materijali: 1888. 389.)
  avatar
  Objektivni posmatrac

  Broj komentara : 12
  Registration date : 2010-07-09

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Dokazi iz proslosti

  Komentar  Objektivni posmatrac 12/7/2010, 22:04

  - E.G.Vajt: „Slična osećanja ispoljila su se u Hristovim danima... Narod je gledao na vođe i pitao: „Ako je ovo istina, zar to ne bi znali sveštenici i poglavari?“ Ima mnogo takvih koji zavise od objašnjenja koje dobijaju od verskih učitelja... Mnogi koji odbacuju svetlost, traže ekser na koji bi kačili svoje sumnje, kao izgovor za odbacivanje vesti koja dolazi sa neba. Pred jasnim dokazima oni, kao Jevreji, izjavljuju: 'Pokaži nam čudo i verovaćemo. Ako ovi vesnici imaju istinu, zašto ne leče bolesne?' Ovakve primedbe podsetile su me na ono što se govorilo o Hristu... Kako mogu naša braća, koja imaju pred sobom životnu istoriju Gospoda slave, da otvore svoja usta i izgovore iste reči koje su izrekli i Hristovi mučitelji?... Pred nama je dan kad će sotona udovoljiti željama ovih sumnjalica, pokazujući im brojna čuda... Kada ljudi zatvore oči pred svetlošću koju im je Gospod poslao, odbaciće i najjasniju istinu, verujući u najveće zablude... Bog je slao svom narodu vest za vešću i moje srce je ostalo slomljeno dok sam posmatrala one za koje sam verovala da su naučeni i vođeni od Boga, kako padaju pod strašnu moć neprijatelja koji ih je naveo da odbace sadašnju istinu.“ (E.G. Vajt, Materijali 1888, 388-428)
  avatar
  Objektivni posmatrac

  Broj komentara : 12
  Registration date : 2010-07-09

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Jos

  Komentar  Objektivni posmatrac 12/7/2010, 22:05

  - E.G.Vajt: „Najteža stvar na svetu je da ubedite nekoga ko ne želi da bude ubeđen. Takvi se povlače unazad, moleći se i nadajući se da će oni koje je Gospod poslao doživeti neuspeh, jer bi se u suprotnom pokazalo da su oni pogrešili. Kada ljudi otvore svoje srce za neverovanje, onda ga oni zapravo otvaraju velikom varalici i opadaču svoje braće. Ne okamenjujte svoje srce tražeći druge dokaze i govoreći: 'Pokažite nam znak (čudo)', dok je pred vama slavna svetlost istine koju je Bog poslao, ubedljivi dokazi da je delo za naše vreme naloženo od strane neba. Grozan je greh u očima Božjim kada se ljudi postave između naroda i vesti koju On želi da im pošalje, tako kako upravo čine neka naša braća. Postoje takvi koji kao Jevreji pokušavaju nemoguće: da Božju vest učine bez efekta. Oni koji sumnjaju, trebalo bi ili da prime svetlost za ovo vreme, ili da se uklone sa puta, kako bi drugi dobili priliku da prihvate ovu istinu... Oni koji žive u vremenu neposredno pred drugi Hristov dolazak, mogu očekivati bogatu meru Svetoga Duha... Ako je Bog ikada govorio preko mene, neki od naših vođa poći će istim putem odbacivanja vesti kao i Jevreji u vreme Hristovo.“ (Materijali E.G.Vajt, 1888. 388- 488.)
  avatar
  Objektivni posmatrac

  Broj komentara : 12
  Registration date : 2010-07-09

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty DOKAZ O ZNACAJU MINEAPOLISKE VESTI

  Komentar  Objektivni posmatrac 12/7/2010, 22:06

  - E.G.Vajt:„Glasni poklič trećeg anđela otpočeo je otkrivenjem Hristove pravde, Spasitelja koji prašta grehe. Ovo je početak svetlosti onog anđela koji će slavom ispuniti zemlju.“ (Pregled i glasnik, 1. april, 1890.)
  „Primila sam mnogo pisama sa pitanjem: 'Da li je vest o opravdanju verom vest trećeg anđela?' Odgovorila sam: ' To je zaista vest trećeg anđela.' (Pregled i glasnik, 22. novembar, 1892)
  avatar
  Objektivni posmatrac

  Broj komentara : 12
  Registration date : 2010-07-09

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty DA LI JE DANAS DRUGACIJE!?

  Komentar  Objektivni posmatrac 12/7/2010, 22:07

  - E.G.Vajt: „Predrasude i stavovi koji su preovladavali u Mineapolisu, nikako nisu nestali; seme koje je tamo posejano spremno je da iznikne i donese obilnu žetvu. Vrhovi su odsečeni, ali korenje nikada nije bilo iščupano i ono nastavlja da truje rasuđivanje, izopačuje opažanje i zasljepljuje razumevanje onih koji dolaze u kontakt sa vešću i vesnicima... Neverstvo je napravilo put u našim redovima... Religija mnogih među nama je religija palog Izraela, jer se drže njihovog puta, a zaboravljaju Božji put. Istinska vera - jedina biblijska vera koja propoveda praštanje samo kroz zasluge raspetog i vaskrslog Spasitelja, vera koja ispoveda pravednost kroz veru u Sina Božjeg - obescenjena je, o njoj se loše govorilo, ona je ismejana i odbačena... Kakva nas budućnost čeka ako ne uspemo da dođemo u jedinstvo vere?“ (E.G.Vajt, Svedočanstvo za propovednike, 467. 468)
  „U ispoljavanju sile koja će obasjati zemlju svojom slavom, ljudi će videti nešto što će im se činiti opasnim, nešto što će probuditi njihova strahovanja i podignuće se protiv nje. Oni će se usprotiviti delu, zato što Gospod ne radi u skladu sa njihovim idejama i očekivanjima.“ (Pregled i glasnik, vanredno izdanje, 22. decembar, 1890)
  „Poruka trećeg anđela neće biti shvaćena. Svetlost koja će obasjavati celu zemlju svojom slavom, biće proglašena lažnom svetlošću od strane onih koji odbijaju da napreduju u njenoj rastrućoj slavi.“
  (Pregled i glasnik, 27. maj, 1890)
  avatar
  Objektivni posmatrac

  Broj komentara : 12
  Registration date : 2010-07-09

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty KAKAV JE DUH VLDAO TADA! DA LI JE DANAS DRUGACIJE!?

  Komentar  Objektivni posmatrac 12/7/2010, 22:09

  - E.G.Vajt: „Nikad neću zaboraviti iskustvo iz Mineapolisa, kao ni ono što mi je pokazano u vezi s duhom koji je upravljao ljudima, u pogledu izgovorenih reči i učinjenih dela pod uticajem zlih sila... Na ovom skupu oni su bili nadahnuti jednim drugim duhom i nisu razumeli da je Bog poslao ovu dvojicu mladića sa porukom koja je naišla na podsmeh i ponižavanje. Oni (koji su odbacili vest i vesnike) nisu bili svesni da ih nebeska bića posmatraju... Znam da je Gospodnji Duh tom prilikom bio uvređen“. (Pismo 24, 1892.)
  „Religija koja ispoveda pravdu kroz veru (putem vere), proglašena je verom koja vodi u oduševljenje (u osećajnu veru) i u fanatizam. Ona je obezvređena, ozloglašena, ismejana i odbačena. Međutim, ova vera predstavlja aktivni princip (glavni pokretač) ljubavi koju dodeljuje (usađuje u srce) Sveti Duh.“ (Bilten G.K, 7. februar, 1893.)
  „Ceo svemir je posmatrao sramni odnos prema Hristu kojeg je predstavljao Sveti Duh. Da je Isus bio u njihovoj sredini, oni bi učinili s Njim isto što i Jevreji. „
  (Specijalna svedočanstva 6, str. 20)
  „Scene koje su se odvijale na ovom skupu, učinile su da se Gospod stidi nazvati braćom one koji su tu bili prisutni.“ (Specijalna svedočanstva Uredništvu RH, 16.17.)
  „Naš sastanak se bliži kraju i do sada se nije čula ni jedna ispovest, nije se učinilo ništa da se otvore vrata Svetom Duhu, ništa što bi omogućilo da On dođe. Upitala sam se: šta je smisao ovog sastanka i zašto su se naša braća sakupila na ovom mestu, ako njihovo prisustvo odvaja narod od Duha Božjeg.“ (Rukopis 9, 1888.)
  avatar
  markoni

  Broj komentara : 43
  Registration date : 2009-11-28

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  markoni 13/7/2010, 14:49

  Shvatam reakciju ljudi na neke stvari.

  Ja se tome ne cudim mnogo. Znam sta se desava iza senke. Znam da su se iflitirali ljudi koji okrecu Crkvu u pogresnom smeru. Znam da pravi vernici u Crkvi nisu krivi za to... oni ne pristaju na to manipulacije. I upravo to mi je dovoljno da znam da je Crkva koju je Gospod Isus osnovao i bazira se na Bozjem Zakonu i veri Isusovoj, nije otpad u onom konacnom smislu.

  Ustvari evo ja sam u Crkvi... i znam i druge koji i te kako otvoreno razmisljaju i ne boje se pritisaka unutar nje.

  Preko trideset godina borio sam se za promene u njoj. I dan danas sam naucio da kao sto je Elena Vajt rekla Isus i dalje stoji za upravljacem. Ali sam svestan da treba biti veoma oprezan. Treba delovati, ali ne potcininjavati se instituciji koja je glomazno telo. U njoj se svasta desava. I zato vise delujem preko udruzenja POGLED OTPORA. Radim na otreznjavanju vernika, drugih ljudi i delujemo svesni da je tesko vreme.
  Ali iskreno ne mogu jos uvek da kazem da je Crkva Vavilon. Kazes da je mozda Crkva vise tvoja nego moja, jer si ti tamo nesto radio, davao, ma ja znam da je ona Hristova. I da ju je On osnovao.
  Necu da se mesam u vas stav... ali takva neka ( bar mi tako zvuci ) arognacija me cini opreznim, i to nikada nisam voleo. Mi smo svi u Crkvi sluge, sluge i podanici Hristovog carstva a niko nema nikakve zasluge za ovo ili ono. Ko je blizi Hristu u tome treba da se takmicimo. Ostalo je prazna prica. Legalisticka bolest.

  Veoma sam takodje uznemiran cinjenicom da se pravo opravdanje krilo toliko godina, i sto kazes i danas se krije. I ne propoveda se pravo kako bi trebalo. Vidim da je bilo dopisivanja u Velikoj Borbi i to me veoma pogadja. Nesto je ipak ubaceno sto nije trebalo. Ali covek ne govori o nekim velikim promenama. Vec o gramatickim ispravkama. Ali ne kazem da se ne treba biti oprezan povodom tog pitanja.

  Moj put znam. Osnovao sam sa istomisljenicima i prijateljima udruzenje i radicu preko njega. U Crkvi koce svaki dobar projekat i zele sve da oni da kontrolisu. Ja i to necu dozvoliti. Necu nikoga da pljujem kao Vavilon ili tako sto, jer je sestra Vajt na vise mesta jasno rekla da ova Institucija ne moze nikada biti Vavilon. I ja to tako vidim. Molim vas da me ne grdite zbog toga. I napadate.

  Ja sam pre nekih par decenija - nije vazno koliko godina - imao par prijatelja koji su presli u pokret Lidije Grujic. Ona je furala tu ideju o faslifikatu Velike Borbe. Sve je to ona zakuvala. I poverovao sam da je u pravu. Plakao sam jer sam verovao da je Crkva pala i postla Vavilon. Iskreno me je bolelo takve razmisljanje.
  Ali onda sam uzeo i dosao Isusu. Svakog dana, posto sam stanovao u Madjarskoj u jednoj nasoj Crkvi, odlazio sam pred oltar u Crkvi i molio se stavljajuci pred Boga spise i tvrdnej Lidije Grujic moleci se da ki kaze da li je to sto ona pise istina, jer ako je istina ja to hocu da sledim i da necu da ostanem sa Crkvom ako je pala i izdala Boga. Danima sam svako vece to cinio, moleci se iskreno. Nisam hteo, bez obzira sto sam mislio da je Lidija u pravu, da donesem brz i nagao zakljucak, a da predhodno ne dobijem potvrdu od Boga da je to istina.

  Posle duzeg vremena molitvi, moj um se razbistrio i Duh Sveti me je poveo nazad na ucenje moje Crkve. Kada me je Duh rasvetlio, dokazi i tvrdnje Lidije Grujic koje i vi sada koristite u kampanji tvrdnje da je Crkva postala Vavilon, pali su u vodu i mehurici zbunjenosti su se rasprsili. Tada sam shvatio da ona ne govori istinu. Odavno sam ja tu teoriju zavere koju Crkvi mnogi klevetnici podmecu odbacio od sebe. Mnogo mi je pomoglo sto nisam zurio, nisam lomio nista preko kolena nego sam cekao na Hrista da mi kaze sta je Njemu ugodno da verujem i sledim. I On mi je pomogao da znam da sta je istina a sta laz. Ustvari Duh Sveti prosvetlisvi moj uma razresio mi je sve dileme. I meni... kazem meni je to dovoljno. Ne bih da kusam Boga i jos jednom to ponovo pitam, kada sam vec dobio odgovor.

  avatar
  Objektivni posmatrac

  Broj komentara : 12
  Registration date : 2010-07-09

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Nesporazum

  Komentar  Objektivni posmatrac 13/7/2010, 16:37

  Nismo se mi dobro razumeli:
  sto se mene tice, ne tvrdim da je crkva postala Vavilon niti da ce se ikad to desiti jer je Bog preko E.V. rekao da to nece dozvoliti.

  Onaj koji je malo pazljivije proucavao njene izjave po tom pitanju videce da ce to Bog spreciti na nacin sto ce podici ljude koji ce dici zastavu istine i iskoristiti vreme male nevolje da napravi ciscenje crkve. Da sad ne nalazim njene citate-uglavnom se svodi na to da ce poruka Vernog svedoka Laodikiji izazvati resetanje. A za poruku vernog svedoka je ona upravo smatrala poruku o opravdanju verom kroz prizmu ociscenja Svetinje nad svetinjama koju su Vagoner i Dzons izneli u Mineapolisu 1888, a koja je do dana danasnjeg odbacena uz argumente da je ona vec odavno prihvacena ali i da je prevazidjena za ovo vreme jer postoji istina za ovo vreme. Nikako da mi objasne koja je to istina i na koji nacin ona prevazilazi istinu iznetu 1888, potpunu istinu o opravdanju verom.
  Posle 15 godina definitivno razumem i vidim sve te stvari i jasno mi je sta ce se desavati.

  E sad ima mnogo onih koji zastupaju iste stavove a podrzavaju Lidiju Grujic ili cak veruju u onu arijansku jeres da je Sveti Duh bezlicna sila a ne svesna licnost. Siguran sam da i to spada u arsenal demonskih pokusaja da se ova poruka obezvredi i kompromituje ucestvovanjem u njoj ljudi koji zastupaju tako razorne smrtonosne zablude, s tim sto ne odbacujem sve te osobe koje tako misle, nadam se da medju njima ima iskrenih i da ce shvatiti svoje zablude. A upravo negiranje Svetog Duha i postojanja Svetinje na Nebu je po nekim mojim dosadasnjim saznanjima jedan od osnovnih elemenata koji ce biti ukljucen u Omega otpad, ko zna sta sve jos nece biti.

  A sto se tice moje arogancije, ni tu me nisi shvatio: ne da bih se hvalio cime, kao da i imam cime da se hvalim, nego sam hteo da ti kazem koliko sam za razliku od drugih, ziveo i dalje zivim za ovu stvar, za Jevandjelje i crkvu koja ga predstavlja, tako da mi nije bilo mrsko da za razliku od nehatne vecine u nasim redovima, na oltar stavim sve svoje. Ne kao da je to od mene, kao da sam ja nesto dobar, dobro znam kakav sam, uvek sam bio brutalno iskren prema sebi prvo, pa onda prema drugima, vec zato sto je i to malo pozitivnih stvari Bog kroz silne pokusaje uspeo da odradi kroz mene posle mnogih godina pokusavanja i beskrajnog strpljenja. Kamo lepe srece da sam Ga vise slusao i da Ga i sad vise slusam i verujem Mu, mogao bih biti mnogo vise upotrebljen za Njegovo delo-jevandjelje.

  Ali svakako da nikad necu dozvoliti da me trpaju u kos sa onim neiskrenim iz nasih redova, koji su kod Boga dosli zbog kolaca i licnog spasenja. Ako je greh, neka je, ali sam ponosan sto nikad nisam sluzio Bogu zbog nagrade i ocekivanja bilo cega od Njega sem da ono u sta stvarno verujem napreduje i da budem makar mali delic toga kao sud za cast a ne sebicna stetocina kojoj su licni interesi na prvom mestu i koja nece da se skloni kada vidi da pravi stetu Njegovom delu, nego za inat i dalje tera po svome. Idealista sam i sama pomisao da sluzim Bogu zbog licnog spasenja mi je krajnje mrska i odvratna, iako znam da ce malo ko shvatiti ovo moje misljenje. Ako mozes da me shvatis-shvati, ako ne, znam da me Bog shvata. To mi je dovoljno.

  I da zavrsim, mislim da si me dobro razumeo o cemu se radi, ne poistovecuj me sa onima koji smatraju da ce crkva pasti i da ce postati Vavilon. Ona to skoro vec jeste, ali ce je Bog ocisiti, izresetati neiskrene koji Mu sluze pre svega zbog licnog interesa, i nece dozvoliti stvaranje nove denominacije.

  I za tebe i sve ostale pitanje:
  zasto poistovecujete rukovodstvo sa crkvom!?!?

  Kad kazem rukovodstvo je palo i postalo vavilon, to ne znaci da je crkva pala i postala vavilon (iako je blizu toga)?

  Isto sam imao slucaj kolege koji je tuzio rukovodstvo firme, opravdano, zbog bahatog odnosa i nekih gluposti koje su mu ucinili ni krivom, ni duznom. I onda ljudi kazu :"Ja nikad ne bih tuzio firmu koja me hrani!!!" Pa nije ni on tuzio firmu, on je tuzio rukovodstvo, naopako, bahato, nemarno, kakvo vec ne, koje naopako vodi firmu i pravi stetu firmi i svima sa kojima je firma povezana. Rekao sam im da on ne samo da nije napravio stetu firmi, vec je on radio za dobrobit firme jer je pokusao da preduzme nasto protiv onih koji pogresnim vodjenjem iste cine svima nama stetu.

  Shvati Markoni i ostali da rukovodstvo nije firma i obratno. ISTO vazi i za crkvu: RUKOVODSTVO NIJE CRKVA!!! I obratno!
  Rukovodstvo se menja, crkva, ako je od Boga, ostaje!!!
  avatar
  markoni

  Broj komentara : 43
  Registration date : 2009-11-28

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  markoni 13/7/2010, 18:49

  Prvo da se izvinim sto sam te stavio u pogresan kos. Po tvom pisanju omileo si mi, sto se kaze. Stvarno osecam prema tebi simpatiju, cak i neku zelju da te upoznam. Ostavicu ti moju e mail adresu pa ako hoces, javi mi se.

  Sto se tice vodstva, EV je dosta o tome govorila i zabranila je da diramo u njega. Ne zato sto su oni sveci i sto mi sada nesmemo ni konstruktivno da ih opomenemo ako nesto grese, vec iz razlooga sto medju njima ( a vecina su otpali i sa tim se slazem, ili su u nekom procepu u kome nisu ni gore ni dole ), ima onih a licno poznajem neke, veoma odanih Crkvi i Bogu, a posebno Bogu. Manjina su, ali ih ima. Ujedno, uvek trebamo imati u vidu da su dosta tih ljudi pod ucenom, ili pritiskom svojih glavesina i da zele nisu u stanju da ucine vise za nas narod. Jer se u vrhu, ne samo GK, vec i Unija i Oblasti, igra politika od koje mnogi danas nemaju snage i hrabrosti da preduzmu nesto vise.

  Dolaskom Poznog Dazda, neki od njih istupice hrabro napred i bice velika pomoc Bozjem narodu u to tesko vreme.

  Ne bih ih zato stavljao u otpad. A posebno bih se plasio da ih nazvovem delom Vavilona. Ali shvatam sta hoces da kazes. I razumem te jako dobro.

  Na privatnoj poruci cu ti dati moju e mail adresu, bilo bi mi drago da ostanemo u kontaktu.

  Pozdrav.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS 14/7/2010, 13:13

  Posto sam odavno shvatio da se nikako ne sme dopustiti sagledavanje ovog problema samo iz ovih par skucenih matrijala i optuzbi protiv Crkve Adventista Sedmog Dana, ja cu govoriti u pravo iz te siroke lepeze slika koje nam svima stoje na raspolaganju kao svom zakljucku.
  "Široka lepeza" je isto što i široki put. Iz te "lepeze" imamo "posmatrače" it svih (otpalih) crkava.

  A kada se uzme u obzir ta sira slika, ne postoji nikakva prava i ozbiljna argumentacija koja dokazuje otpad moje Crkve.
  Naravno. U tom kontekstu ni "crkva" Šandora La Veja nije u otpadu. Štaviše ona je jedan od boljih zagovornika demokratije.

  Prvo: Vajt jasno kaze da Crkva nece PASTI. Ovo je dokaz da nece nikada postati Vavilon. Jer ako padnes postajes Vavlion.
  Tvoja prva "činjenica" je teška zloupotreba riječi Elen Vajt kojom su te naučili crkveni manipulanti. Ona nije rekla ništa novo. Isus je rekao da crkva neće pasti ali zbog drske zloupotrebe tog pojma danas imamo "naslednika" na lopate. Jasno je da crkva neće pasti, čak neće ni ona koja se može posmatrati kao nastavljač adventnog pokreta.

  Drugo: Elena Vajt je snazno stala u odbranu dela Djonsa i Vagonera sto se tice pravog opravdanja verom. Vodstvo je sakrilo pravu istinu sto se tice 1888 godine, ali ipak vidimo da nisu to uspeli da ucine. Zasto? Kljucni dokaz u prilog toga je cinjenica da se u spisima Elene Vajt koja su obradjivala opravdanje verom ta istina IPAK nije sakrila.
  Opravdanje vjerom ne samo da je sakriveno već je potpuno izgubljeno u savremenoj ASD crkvi a zamjena je "doktrina" koju su uveli crkveni "teolozi" kako su to odlično predočili Vilend i Šort u svojim knjigama. Samo rijetki pojedinci u crkvi uče opravdanju vjerom. Što se tiče učenja EGW, njeni spisi se koristi samo kad dokazuju "njihovu" stvar. Pioniri poput Urije Smita su zabavište u poređenju sa današnjim folirantima.

  Ja se tome ne cudim mnogo. Znam sta se desava iza senke. Znam da su se iflitirali ljudi koji okrecu Crkvu u pogresnom smeru. Znam da pravi vernici u Crkvi nisu krivi za to... oni ne pristaju na to manipulacije.
  Infiltratori mogu da opstanu samo u duhovno razvaljenoj sredini. Vjernici su krivi prije svega što su dozvolili da zaživi demokratija u crkvi i da se prepuste vodjstvu "klera".

  I upravo to mi je dovoljno da znam da je Crkva koju je Gospod Isus osnovao i bazira se na Bozjem Zakonu i veri Isusovoj, nije otpad u onom konacnom smislu.
  Tu je odavno protjeran i Zakon i vjera Isusova.

  Preko trideset godina borio sam se za promene u njoj. I dan danas sam naucio da kao sto je Elena Vajt rekla Isus i dalje stoji za upravljacem. Ali sam svestan da treba biti veoma oprezan. Treba delovati, ali ne potcininjavati se instituciji koja je glomazno telo. U njoj se svasta desava. I zato vise delujem preko udruzenja POGLED OTPORA. Radim na otreznjavanju vernika, drugih ljudi i delujemo svesni da je tesko vreme.
  Lijepo ćeš ih otrijeznit ako im govoriš kao ovdje.

  U Crkvi koce svaki dobar projekat i zele sve oni da kontrolisu.
  Pa kad si im dao svoj glas na demokratskim izborima i treba da te kontrolišu.

  Necu nikoga da pljujem kao Vavilon ili tako sto, jer je sestra Vajt na vise mesta jasno rekla da ova Institucija ne moze nikada biti Vavilon.
  Zeznuli su ili Sestru ili tebe. Plašim se oboje pomalo.

  Ja sam pre nekih par decenija - nije vazno koliko godina - imao par prijatelja koji su presli u pokret Lidije Grujic. Ona je furala tu ideju o faslifikatu Velike Borbe. Sve je to ona zakuvala. I poverovao sam da je u pravu. Plakao sam jer sam verovao da je Crkva pala i postala Vavilon. Iskreno me je bolelo takve razmisljanje.
  Ali onda sam uzeo i dosao Isusu. Svakog dana, posto sam stanovao u Madjarskoj u jednoj nasoj Crkvi, odlazio sam pred oltar u Crkvi i molio se stavljajuci pred Boga spise i tvrdnej Lidije Grujic moleci se da mi kaze da li je to sto ona pise istina, jer ako je istina ja to hocu da sledim i da necu da ostanem sa Crkvom ako je pala i izdala Boga. Danima sam svako vece to cinio, moleci se iskreno. Nisam hteo, bez obzira sto sam mislio da je Lidija u pravu, da donesem brz i nagao zakljucak, a da predhodno ne dobijem potvrdu od Boga da je to istina.
  Da si bio biblijski religiozan vrlo lako bi shvatio iz "vizija" Lidije Grujić o čemu se zapravo radi. Ne bi ti trebali ni mjeseci ni godine. Isto tako, da je bilo zdrave vjere u crkvi, ona nikad ne bi stekla nikakve sledbenike. No to što se ona zalagala i za razotkrivanje manipulacija u Velikoj borbi nimalo ne umanjuje težinu fukarluka koje je tadašnje vodjstvo radilo, a savremeno legalizovalo i još dublje potonulo.

  Posle duzeg vremena molitvi, moj um se razbistrio i Duh Sveti me je poveo nazad na ucenje moje Crkve.
  Ovo što sam gore pomenuo i tvoja tvrdnja da si poveden natrag na učenje crkve samo je dokazi više da u svemu tome Duh Sveti nije imao nikakvog udijela.

  Kada me je Duh rasvetlio, dokazi i tvrdnje Lidije Grujic koje i vi sada koristite u kampanji tvrdnje da je Crkva postala Vavilon, pali su u vodu i mehurici zbunjenosti su se rasprsili.
  Činjenično stanje je neuporedivo gore od bilo kakvih argumenata koji se mogu navesti. Kad bismo raspolagali sa svim činjenicama mogle bi se enciklopedije pisati o otpadu ali to bi bilo gubljenje vremena.

  Tada sam shvatio da ona ne govori istinu.
  Za tvoju informaciju, u mnogim stvarima je govorila istinu. Ona nikad nije bila satanista u klasičnom smislu te riječi, čak mislim da je bila mnogo moralnija i vjernija od većine današnjih članova crkve. Druga je stvar oblik fanatizma u koji je zapala i način na koji su demoni to iskoristili.

  Odavno sam ja tu teoriju zavere koju Crkvi mnogi klevetnici podmecu odbacio od sebe.
  To nije nikakva teorija već višedecenijska praksa koju samo potpuno indoktrinarni i oni koje su "teolozi" učili teologiji ne mogu vidjeti. Ako neko progleda, odmah je klevetnik, otpadnik, domaći izdajnik, petokolonaš, unutrašnji neprijatelj i sl. Sličnu priču nalazimo u svim "crkvama."

  Mnogo mi je pomoglo sto nisam zurio, nisam lomio nista preko kolena nego sam cekao na Hrista da mi kaze sta je Njemu ugodno da verujem i sledim. I On mi je pomogao da znam da sta je istina a sta laz. Ustvari Duh Sveti prosvetlisvi moj uma razresio mi je sve dileme.
  Ja bih se ozbiljno naljutio na Njega (Boga) kad bi mi tako pomogao. Ali na sreću On tako ne pomaže.
  avatar
  Objektivni posmatrac

  Broj komentara : 12
  Registration date : 2010-07-09

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  Objektivni posmatrac 14/7/2010, 13:39

  Administratore,
  ne bih se slozio sa tobom u jednoj pojedinosti:
  verujem u tumacenje E.V. da ova crkva nikad nece pasti tako nisko da ce morati da se stvara nova denominacija. Naprotiv, ako sam dobro razumeo njene reci, Bog ce ocistiti ovu crkvu jednim zestokim resetanjem ciju sustinu sam opisao u prethodnoj poruci.

  I to je to!

  Verujem da i ti to radis sa ovim forumom, hvala Bogu na tome. Komentar ti je zestok, nadam se da ga Markoni nece pogresno shvatiti, zelim ti i odmernost u tome, ali da zadrzis i tu zestinu. Licno bih voleo da krenem na taj nacin, samo se bojim da cu izgubiti meru, pa prepustam to drugima. Ne mrzim nikoga, ali vise ne mogu podnosti te folirante i prevarante koji ne zele da udju a ne daju drugima da ulaze. Nadam se da za njih jos uvek ima nade, a ako ne, zao mi je ali molim Boga da sto pre ocisti ovu crkvu od takvih, pa makar i sam licno bio obuhvacen tim ciscenjem. Samo da poruka 3. andjela krene jednom kako treba i kako je trebala jos pre 120 godina!!! Amin!
  avatar
  markoni

  Broj komentara : 43
  Registration date : 2009-11-28

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  markoni 14/7/2010, 15:25

  Vidi dragi admine,

  ti udaras po ljudima bas ono zestoko... kao da se tebi ne moze tako odgovoriti. Ali kada te ja slusam, da te neznam, da neznam da si u srcu posten i castan covek, ovo kako ti meni pises navelo bi me da ti dodjem tu u Crnu Goru i nabijem ti te tvoje cvike u usta i pojedes svaku rec koju ovde pises tako drsko i neotesano. Da me poznajes i da znas sa kim pricas nikada tako na nizak necin ne bi pricao sa mnam.

  Ali... naravno ovo nije misao i zelja mog srca. Pre bi ovakav moj odgovor bio prozet mojom starom prirodom... koju tvoje reci iritiraju. Pa sam ti ovo gore napisao, cisto da vidis sta ti tvojim recima cinis ljudima. To po meni nije Hristov Duh. Jer me udaras bez razloga... samaras me iako se trudim da shvatim sta se desava i na cemu smo danas kao Bozji narod. Nisi, dragi moj brate, pravedan!

  Znam ja da si ti ogorcen, ako tako smem da kazem, jer te jede nepravda. Tvoja ostrina je tvoj bes zbog nepravde. I mislim iskreno da te ta tvoja gorcina i bes toliko zatrovali da ti vise ne razmisljas odmereno.
  Ne trazim da me uvazavas kao sagovornika. Nije to ni potrebno. Zelim da ti pokazem da te volim. Da sam na tvojoj strani. Da se u mnogome slazem sa tobom, sto si tako ljut i revan.
  Zato ti skrecem paznju... da znas koliko je sotona opasan. Jer tvoja preterana revnost vise ce doneti zla nego dobra. Jer i ti znas da sto sejemo prema drugima, sejemo u sebe. Takvo sejanje donece i svoju zetvu, ne samo prema drugima nego i na nama samima.

  Pokusaj da me razumes, i ne budes ljut. Jer zelim samo da ti kazem da si mi zaista drag kao covek i karakter. I udri po onima kojima bi karanje otvorilo oci i navelo na pokajanje.

  Prijateljski pozdrav!
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS 14/7/2010, 21:39

  ne bih se slozio sa tobom u jednoj pojedinosti:
  verujem u tumacenje E.V. da ova crkva nikad nece pasti tako nisko da ce morati da se stvara nova denominacija. Naprotiv, ako sam dobro razumeo njene reci, Bog ce ocistiti ovu crkvu jednim zestokim resetanjem ciju sustinu sam opisao u prethodnoj poruci.
  Bog je uvijek tako čistio crkvu, i to takodje nije ništa novo. Citati EGW su teško zloupotrijebljeni i to je sav problem. Crkva je eklesia, duhovna skupština a ne denominacija ili organizacija koja se kurva sa zemaljskim vlastima i biznismenima.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS 14/7/2010, 21:57

  ti udaras po ljudima bas ono zestoko... kao da se tebi ne moze tako odgovoriti. Ali kada te ja slusam, da te neznam, da neznam da si u srcu posten i castan covek, ovo kako ti meni pises navelo bi me da ti dodjem tu u Crnu Goru i nabijem ti te tvoje cvike u usta i pojedes svaku rec koju ovde pises tako drsko i neotesano. Da me poznajes i da znas sa kim pricas nikada tako na nizak necin ne bi pricao sa mnam.
  Čim lično shvataš sve ovo znači da si u problemu. Ali iskreno nijesam ni očekivao više na osnovu dosadašnjeg iskustva s tobom. I ne znaš me uopšte. Drugo ne nosim nikakve "cvike" a i ne vjerujem da bi mi lijepo stajale kao tebi. Treće i najbitnije, u ovoj polemici nema nikakve žestine ni drskosti s moje strane, to su samo nenašminkane činjenice. Ništa više a ni manje od toga.

  To po meni nije Hristov Duh. Jer me udaras bez razloga...
  Vjerovatno je Duh Hristov prenemaganje po "crkvama" i svjetovna politika čim se izadje van kapije.
  Ko te udara? Sam si stao iza onoga što se ne može braniti. Vidiš li kako se sprdaju iz drugih još nagrdjenijih zajednica, a da ima i R od biblijske religije u ASD začepila bi se svima usta.

  samaras me iako se trudim da shvatim sta se desava i na cemu smo danas kao Bozji narod.
  Bolje pitanje je u čemu smo, a odgovor je vrlo prost: u Egiptu i Sodomu koji se na "napredan" način pokušavaju prikazati kao prag Obećane zemlje.

  Znam ja da si ti ogorcen, ako tako smem da kazem, jer te jede nepravda. Tvoja ostrina je tvoj bes zbog nepravde. I mislim iskreno da te ta tvoja gorcina i bes toliko zatrovali da ti vise ne razmisljas odmereno.
  Nijesam ni ogorčen ni bijesan na negativan način. Lako se oduševim sa svim što je pozitivno. Ali to se viđa svake prestupne godine.

  Zato ti skrecem paznju... da znas koliko je sotona opasan.
  Opasan je samo tamo đe mu se otvore vrata.

  Jer zelim samo da ti kazem da si mi zaista drag kao covek i karakter.
  Može bit i to, ali neću se učlanjivati u Pogled Otpora ili kako se god zove. Bolje bi bilo da je pokret da se više radi a manje posmatra i filozofira.

  I udri po onima kojima bi karanje otvorilo oci i navelo na pokajanje.
  Ne znam za takve. Ako naidjem na nekog, javiću.


  Admin: komentar modifikovan dana: 15/7/2010, 10:32; prepravljeno ukupno 1 puta
  avatar
  markoni

  Broj komentara : 43
  Registration date : 2009-11-28

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  markoni 14/7/2010, 22:59

  Ne vidim da si u icemu plemenitiji ili bolji, bar po tvom nacinu diskutiranja od otpalih Adventista.

  Evo si ponosan i pun sebe, kao i mnogi drugi kako van adventizma tako i u njemu.

  Sto smo mi onda sodom i gomor, a ti nisi? Kao ti si svetac bezgresni? Ili sta? I koji si ti to dokazi da je Crkva pala? Pogledaj svoje ponasanje. Ti ces da nas lecis a sam sebe nisi izlecio. Vidi covece planinu u tvom oku... alooooo ... izvadi to grdilo iz sebe... pa dodji da nama adventistima vadis nasa brvna iz nasih oka. Ajde dze spusti se malo na zemlju. Ajde pogledaj se malo bolje. Vidi ko si i kako se ponasas. A niko te nije dirao. To li Isus govori iz tebe? Jesi li siguran? Ili Azdaja nadahnjuje tvoje srce takvim gordim duhom - kojim po svuda bljujes vatru.

  Alooooo.... Isus je ljubav.... AGAPE!

  Nastavi da se hvalis kako bi smo se svi odusevili tvojom velicinom i mudroscu.

  Ejjjjj ... covo letis previsoko.

  I pre svega ja tebe nisam prvi dirao... ti si poceo. I jel te to sotona uci da tako vredjas i ponizavas ljude tim jezikom? Od kog ti je to duha... slepi pravednice koji bi da spasavas Vavilonce a gori si od mnogih medju njima.

  Ovako ti govorim, jer je pisano: Odgovori bezumnikiu po njegovom bezumlju da ne misli da je mudar.
  Sponsored content

  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE Empty Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  Sponsored content


   Danas je 11/4/2021, 21:17