O da i to da ti kazem:
Ne ocekuj da cu prihvatiti da je Crkva postati Vavilon i preci da zivim u Crnu Goru.... kao tvoj sledbenik.
Ne ocekuj da cu prihvatiti da je Crkva postati Vavilon i preci da zivim u Crnu Goru.... kao tvoj sledbenik.
Ajde ne avetaj. Ako nemaš šta konstruktivno da kažeš, samo kvariš ozbiljnu temu neozbiljnom pričom. Slobodan si da prihvatiš i Dalaj Lamu, a što se mene tiče otvorio sam forum da kažem ponešto mimo sajta pa ko šta ima neka doda.markoni (citat):O da i to da ti kazem:
Alex likes this post
Uzeću tvoj najjači citat na analizu.Gospod vam nije poverio poruku da adventiste sedmog dana nazivate Vavilonom i da pozivate Božji narod da izađe iz Crkve. Svi razlozi koje biste vi mogli da navedete ne bi mogli da utiču na moje mišljenje o tom pitanju jer mi je Bog dao jasnu svetlost koja se protivi toj poruci...Ja znam da Gospod voli svoju Crkvu. Ona ne sme da bude dezorganizovana ili razbijena u nezavisne atome. To gledište je potpuno neodrživo; nema ni traga ni dokaza da tako nešto treba da se dogodi. (isto, 42)
markoni (citat):Molim admina da me iskljuci sa ovog foruma.
hvala.....
Alex likes this post
Očito, Džejms i Elen Vajt su znali kome su odgovorni.Nikada za vrijeme svoje zemaljske službe Hristos nije objavio da iko od njegovih učenika treba da bude postavljen kao vođa… i ne postoji nagovještaj da je ijedan od apostola naimenovao ijednog od kasnijih učenika za vođu… Stoga je Hristos vođa svog naroda kroz sve vjekove… Hristos će voditi Njegov narod ako oni dopuste da budu vođeni (Džejms Vajt, RH, 1. decembar 1874).
Nije bila namera Božja da bilo kakav sistem organizacije postoji u hrišćanskoj crkvi koji bi preuzeo vođstvo od Hrista.
Službenik koji se stavi pod upravu bilo kog odbora u Konferenciji, izvlači se iz Hristovih ruku. Neka nam Bog sačuva našu organizaciju i formu crkvene discipline u njenoj originalnoj formi (isto, 4. januar 1881).
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI