Zdravo
Ne znam jesi li čuo za Eric Jon Phelps-a i šta misliš o njemu?
Čuo jesam ali se nijesam njime bavio jer mislim da svaka osoba koja stekne veću javnu popularnost ima određenu nečistu pozadinu ili upravitelje iz sjenke koji je tempirano usmjeravaju i kontrolišu. Vjerovatno bi se štošta moglo pronaći kad bi se ušlo u materiju oko Felpsa, ali nijesam voljan to da radim.beka26 (citat):
Zdravo
Ne znam jesi li čuo za Eric Jon Phelps-a i šta misliš o njemu?
Treba uzeti u obzir kontekst cijele 65. glave koja se ukratko može sumirati ovako:peko (citat):u isaiji od 65,17 do 65,25 kaže se da se stvaraju nova nebesa i nova zemlja, i da će biti mlad ko umre sa 100godina, ali i da će gešnik imati 100godina,i da će vuk i jagnje i lav pasti zajedno travu;
kada je to vrijeme, pošto ga nije bilo, i ako je to vrijeme posle drugog hristovog dolaska kada će onda biti vaskrsenje, pošto će se ipak u navedenom vremenu umirati iako će se živjeti preko 100 godina i biće i grešnika , a ako treba da dođe na ovakvoj zemlji onda ovo vrijeme će trajati još par 100-tina godina.
molim za odgovor na moja pitanja pošto mi nije ništa jasno
U vrijeme Elen Vajt niko se nije bavio referencama, niti tome pridavao neku važnost. Ona sama je negdje rekla da se služila drugim knjigama ukoliko dati opisi odgovaraju saznanjima koja su njoj data. (Ta saznanja nijesu nužno poticala iz natprirodnog otkrivenja).Enoh (citat):http://true.faithweb.com/7-white-wylie.htm
Sta mislis o ovome admine??
Pa svakako moraš tražiti, neće ti s neba pasti. Da bi našao i uopšte prepoznao djevojku visokih vrijednosti, moraš sam da budeš na tom nivou. Najveći broj mladih imaju potpuno nerealnu sliku o samima sebi, a htjeli bi najbolje kad se žene ili udaju.Enoh (citat):Posto vidimo da je danas nemoguce ulaziti u brak kao nekad kad su postojale navodadzije osim ako Bog ne intervenise naravno, jer time se niko ne bavi vise. Interesuje me kako ti gledas na to? Da li je u redu traziti devojku ali traziti onu koju zanima porodica i sve to po Bibliji ili prepustiti Bogu? Hvala.
Samo Bog je mogao narediti da se vrši popis u Izraelu. David je postupio po svom nahođenju znajući da griješi (vidi 2. Samuelova 24:10), jer u Zakonu stoji kako se popis može vršiti (vidi 2. Mojsijeva 30:11-16). Može se zapaziti da je i Joab znao da je to pogrešno, upravo iz navedenog razloga.Enoh (citat):Zasto je Bog prvo rekao Davidu da prebroji ljude pa ga je onda kaznio? A u 1. knjizi dnevnika kaze da ga je Sotona nagovorio?? Zbunjuje me to. Hvala unapred.
Mesija nije ratnik koji dejstvuje uz pomoć sile palog čovjeka. To je Isus jasno rekao u više navrata, i to je jedan od razloga zašto nije prihvaćen od mnogih. Ljudi bi da se spasu u grijehu, ali Mesija spasava iz grijeha.Enoh (citat):Da li se u knjizi proroka Isaije 11.poglavlje pored Mesijinog carstva mira spominje i vracanje Izraelaca iz ropstva ili to ima neko drugo znacenje?
Odnosi se na Božji izvršni sud, kada će biti sabrani svi narodi. Detaljnije o tome imaš u Otkrivenju 20. glava.Enoh (citat):Ne mogu da skapiram zadnji stih zadnje knjige proroka Isaije.Da li tu Bog kaze da ce ovi koji ce imati vecni zivot gledati kako On unistava zle ognjem ili nesto drugo znaci?Hvala unapred.
Generalno, žene u žensku pristojnu odjeću, a muškarci u mušku.Marko96 (citat):Kako bi žene trebalo da se oblače? Šta u Bibliji piše o oblačenju žena?
Zanima me to jer danas žene nose kratke odeće, smele, one koje previše pokazuju, previše provokativne i slično. Najgore je to što i mlade devojke se tako oblače. Meni to ne deluje ok, zato pitam šta u bibliji piše o oblačenju žena. Kako bi trebalo da se oblače?
Hvala na odgovoru, sada mi je sve jasno.PavleS (citat):Generalno, žene u žensku pristojnu odjeću, a muškarci u mušku.Marko96 (citat):Kako bi žene trebalo da se oblače? Šta u Bibliji piše o oblačenju žena?
Zanima me to jer danas žene nose kratke odeće, smele, one koje previše pokazuju, previše provokativne i slično. Najgore je to što i mlade devojke se tako oblače. Meni to ne deluje ok, zato pitam šta u bibliji piše o oblačenju žena. Kako bi trebalo da se oblače?
5. Mojsijeva 22:5 i 1. Timoteju 2:9 govore o tome.
Isticanje erotike i intimnih djelova tijela ukazuje na karakterne mane i bestidnost i predstavlja drsku pobunu protiv Boga i morala.
Hedonizam se najbolje može definisati kao zadovoljavanje sebičnih prohtjeva u svrhu čulnih uživanja. Osnovni problem sa takvim stavom je što se iskvarena čula uzimaju kao reper za dobro. U stanju u kojem se nalazi naša planeta, a to je stanje pobune protiv Stvoritelja i moralnog zakona, borbe između dobra i zla za naše umove i živote, hedonizam je prije svega nemoralan čin, jer sve dok postoji na Zemlji neko što pati i strada, a toga, svjedoci smo, nalazimo na sve strane, mi kao pojedinci ili kolektiv ne možemo iskusiti puninu životne sreće i radosti. Drugim riječima, mi se nalazimo na bojnom polju i shodno tome trebamo se ponašati, gradeći mir koliko god do nas stoji, pri čemu ne smijemo žrtvovati načela istine i pravde.Marko96 (citat):Da li hedonizam i hrišćanstvo idu zajedno odnosno da li hrišćanin može biti hedonista?
Šta je hedonizam:
http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.75.html:260975-Umece-zivljenja-i-uzivanja
Miroljub kaže da ju je pisao neki njegov prijateljEnoh (citat):Ko je pisao knjigu Ispovest palog andjela i kako taj zna sve to?Vidim da je napisana tako kao da ju je Sotona licno pisao?
Čovjek je želio da ostane anonimam. Imali smo komunikacju mejlom kad je izašla knjiga. Uopšte nije imao namjeru da piše niti je ikad ranije pisao. Sve je, kaže počelo jednog sasvim običnog dana u vrijeme ručka kada je dobio nadahnuće šta da radi. Uzgred, i što je vrlo važno, nadahnuće nije došlo tek tako, već je u pitanju biblijski vjerujuća osoba.Enoh (citat):Znam to,ali nadam se da ovde mogu dobiti malo precizniji odgovor o svemu tome.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI