Dragana B. (citat):Pozdrav svim članovima i administratorima,
Već duže vreme jasno shvatam šta mi je činiti da se nanovo rodim- duhom. Da Hrist prebiva u meni. Međutim, jako je to velika borba, borba sa samom sobom. Imam baš ogromne padove, nekad mi se čini prosto nemoguće.
Ako neko ima slična iskustva, može da podeli pa da jedni drugima budemo potpora. Da se međusobno razumemo, prodiskutujemo. Generalno, u svom okruženju nemam nikog ko želi takvu promenu, pa nemam sa kime ni da pričam o tome. Znam puno vernika... Onih što su kao fariseji. Drže Zakon, a srce prljavo...
Možemo i da pričamo na temu pet ludih i pet mudrih devojaka, priča o ulju. Da li smo mi ludi ili mudri? Da li će i nama Ženik da zatvori vrata?
Pozdrav Dragana B.
Prvo treba da razumiješ pojam novorođenja.
Izraz „ponovo roditi“ odnosi se na konačan ishod duhovnog procesa prihvatanja Božjeg Plana spasenja. Važno je zapaziti da se „novorođenje“ ne dešava prilikom obraćenja ili krštenja, već duhovno začeće u novi život (grčki pojam „genao“ može da znači i jedno i drugo). Dalje slijedi duhovni rast i napokon, o vaskrsenju, primanje konačnog obećanja novog života.
To se može porediti sa odgojem djeteta dok se ne formira odrasla ličnost. Bog će davati Duha prema mjeri koja ti je potrebna i u skladu sa poslušnošću poznatim istinama.
Dakle, čim pristaneš na Božju stranu, a očigledno si već to uradila, počinje ovaj proces. Problem kod većine vjernika je što ne razumiju da se borba mora voditi sve do konačnog ispunjenja Božjeg obećanja. Tako neki idu u krajnosti i fanatizam, u želji da se njihovo "novorođenje" ostvari sad i odmah. Jedan od pokazatelja nezdravog vjerskog iskustva je u traženju znaka da nas je Bog prihvatio ili da smo "u istini". Svega toga se treba čuvati i smjerno, razumno i istrajno ići putem spasenja.
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI