Semir (citat):
Ja sam naveo da je činjenica da u Bibliji koju sam dobio od Instituta za istraživanje religija postoje stihovi Marko 16:9-20 za koje svi hrišćanski velikani tvrde da nisu to stihovi koje je navodno Marko pisao (U suštini ovo današnje jevanđelje koje se pripisuje Marku kao i sva ostala, nisu, kako tvrde opet većina hrišćanskih velikana, orginalni tekst kojeg su oni pisali, već samo prepisi nepoznatih autora, ali to je već druga tema.) I da nisu ti stihovi objelježni tako da znamo da nisu u najvjerodostojnijim manuskriptima , već da je to dodato kasnije. Ako hoćete dokaz za ovu činjenicu uzmite sami tu Bibliju i provjerite. Naime ostali prevodi Biblije imaju u fus noti ovu napomenu.
Iz tvog pisanja se jasno vidi što ti smatraš činjenicom. Rekao sam ti lijepo da izneseš dokaze za tu svoju činjenicu. Kažeš
svi hrišćanski velikani?! Koji svi hrišćanski velikani? Tko im je dao tu titulu? Ako im je svijet dao, onda su to sigurno hrišćanski velikani
. Mani se takvih hrišćanskih velikana i mlaćenja prazne slame. Hrišćanski velikani su oni koji prolaze kroz filter biblije, a ne oni koji filtriraju bibliju svojom pameću.
Pogledaj za početak sljedeća dva videa:
https://www.youtube.com/watch?v=8GFQKaBzy_Qhttps://www.youtube.com/watch?v=TIJ18PrjpOs Semir (citat):
A što se tiče hrišćanskih učenjaka, tu me samo zanima kako čovjek koji nije studirao, tj. nije učio od poznatih teologa i koji čak ne zna da čita orginalni tekst Biblije tj. Aramejski i Grčki, kako mogu njega da uzemem za autoritet i da mi vjerodostojno govori o BIbliji. Moje je mišljenje, poslije nekoliko godina istraživanja hrišćanstva, da je glavni problem što danas hrišćani ne prate svoje učenjake, već svako hoće na svoj način da tumači vjeru. Ali opet to je druga tema.
Zašto Isus nije pratio judejske učenjake (farizeje i saduceje) u svoje vrijeme, nego ga je Bog sklonio od tih blejača? Kako je On razumio pismo kada nije učio od učenjaka?
Nažalost to tvoje mišljenje te dovelo do toga da slušajući svoje islamske učenjaka iznosiš ovakve gluposti, pa pod plaštom "hrišćanskih učenjaka" osporavaš Isusovo uskrsnuće. Da bi osporio Isusov život i uskrsnuće, a opravdao vjerovanja islamskih učenjaka moraš osporiti kompletan izvještaj iz starog i novog saveza, a to je vjeruj mi samoubilačka misija.
Semir (citat):
Da se vratimo nazad ovoj temi, mene zanima ako je ustanovljeno da ovaj dio teksta BIblije Marko 16:9-20 nije u današnjim manustkriptama, koji prestavljaju najvjerodostojnije koje danas imamo dokaze da je nešto stvarno iz orginalnog teksta BIblije, zašto se nalazi u današnjim Biblijama, kada je ustanovljeno da je to umetnuto u kasnijim stoljećima?
I drugo što me zanima, pošto je već umetnuto i nalazimo ga u Bibliji znači li da su i ovi stihovi (Marko 16:9-20 ) Božije riječi?
Nema potrebe da se bavimo ovakvim glupim tvrdnjama kojima islamski i "hrićanski učenjaci" truju ljude okolo, jer i jedni i drugi potječu iz istog izvora.
Moj dobronamjeran savjet ti je da se otarasiš tih lažnih učenjaka i proučavaš Božju riječ onako kako ju je Isus proučavao, a to je bez ikakvih predrasuda i vodstvom Božijim Duhom koji se daruje svakom iskrenom i poštenom istraživaču.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI