Mislim, znam ja da su sve današnje crkve(ljudske organizacije, otpale) i da Božja crkva sadržava samo vjerne Njemu. Najlakše bi to bilo predstaviti tako da teoretski uzmemo da će danas biti sudnji dan. Svi koji bi danas išli u raj su Božji narod na zemlji i tako je bilo u svim generacijama. Pričali smo već o tome i odavno razobličili onog Markoni-ja kao diletanta i da je Božja crkva duhovna dimenzija, a ne svjetovna, te da vjernog naroda ima u svim crkvama.
S druge strane, Ellen kada piše adventisti, očito misli na te ljude, a ne na članove SDA, jer je pisala za Millera i ekipu da su bili adventisti, ako se dobro sjećam, a SDA je formalno osnovana tek 1863, god.
Očito je da je Ellen zbog svojih ljudskih emocija, želja i nadanja ostala vjerna crkvi do smrti, a ovo što joj je Bog pokazivao u vizijama zadnjih vremena, znala je da se neće odnositi na veliki dio članova SDA. Ali opet, možda je mogla napraviti puno više kao nezavisna od bilo koje crkve....očito je to taj ljudski dio svega.
Što se tiče bludnice, onda bi bilo da je RKC dio zvijeri, a protestantizam ta bludnica što jaše na njoj. To se poklapa s onim što nas uče u školama, da je RKC dala neizmjeran doprinos zapadnoj kulturi i civilizaciji, ustvari svjetskoj, samo smo mi europljani više pogođeni time.
Tako da je to dio tog bezbožničkog sistema pod vodstvom sotone, a protestantizam onda ipak ima drugačiji status. Ali opet, zašto onda jednostavno nije još jedan rog ili više njih narastao na glavama te zvijeri, jer u biti jedno te isto su, ja ne vidim ameriku kao neko odvojemo područje, jako, jako su slični. I ta zvijer što izlazi iz zemlje, zašto nova zvijer, osim ako unaprijed nije bilo predviđeno da neće dijelit istu sudbinu na ovom svijetu. Očito će RKC nadživjet slom protestantizma i ostatak svijeta nadživjet slom amerike. Nemaju povezanu sudbinu, makar rade na istom cilju i za istog gospodara. Ista sudbina će ih zadesit tek na samom kraju, kad se Mesija vrati i sve zatre do kraja. I sad imamo te 2 zvijeri, a lažni prorok?? I zašto ta slika bludnice, kad imamo već tu zvijer koja liči janjetu, jer Vatikan je očito ugrađen u zvijer što izlazi iz vode, i onda imamo tu drugu zvijer, ali i bludnicu, lažnog proroka i ikonu. Zašto toliko razdvajanje simbola, kada se odnose praktički na iste stvari i sve je povezano. A i prije su neke stvari objašnjene, kroz crkve, pečate i trube.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI