Hvala na brzom odgovoru. Gospod s tobom.marijan22/9/2011, 10:09 Pa kad bi vjerovao Bogu ne bi govorio te stvari, jer Bog nije monstrum već čovjek je monstrum, Bog neće mučiti ljude vječno u ognju, a čovjek bi mučio ljude vječno u ognju.To su velike razlike između Boga i palog čovjeka. Sjećaš se kad je Isus govorio o prispodobi o kukolju i kad je na kraju reko da će se kukolj vezati i spaliti u ognju(znači uništiti u vječnost) kukolj je čovjek koji se nije pokajao.
Da to je identično mišljenje A7D. Ja sam bio sa njima 2 godine, prošao sve teme za krštenje, i onda zbog ove i još par tema odustao od krštenja kod njih.
Osnovna pogreška kod A7D je što nemaju ljubavi. Osnovnog roda duha. Meni ne moraš odgovarati da to nije tačno i da u crkvi ima ljubavi, jer od svih denominacija najbolje poznajem A7D. Tu čak imam 3 drugara. sa kojima se redovno viđam, razgovaram i pomažemo se, a i dan danas skoro svaku subotu, jer ja držim subotu, odem kod njih. Tako da je meni ljubav u crkvi A7D potpuno jasna. Svaki bolji i iskreni Adventista će ti to potvrditi. Ali to nema veze sa tobom, znam par sjajnih Adventista, zbog njih bi pristupio crkvi, ali zbog doktrine nikako.
Ajmo sada malo o paklu, mada rekao sam nije ovo tema za ovaj deo foruma (pitanja). Imamo sreće da je Administrator tolerantan, inače da smo na forumu ''Svetlost Adventizma'' odavno bi se neko već umešao sa ključićem ili sa mudrovanjem.
Pusti sada na trenutak Mirka Golubića, mene, A7D, Administratora, Peru, Žiku, Miku, SPC, Nazarene........ Ajmo da vidimo šta Bog kaže o tome:
1) Pre svega, ja nigde nisam napisao u svim mojim postovima da će Bog mučiti ljude večno u paklu. Tako da evo i ti i Vlatko, za kog isto pretpostavljam da je ili bivši ili sadašnji A7D, koristite to što sam pronašo u crkvi A7D - insinuacija na račun neistomišljenika. Ako nisam nešto tačno rekao potvrdi to mojom postovima a ne zaključcima o meni. Jer ako ti i Vlatko budete zaključivali nešto o meni, onda zbog sublektivnosti možete i pogrešiti;
2) Evo i ovde, nešto slično - ''Bog nije monstrum''. Iz mojih postova se može zaključiti da je Bog - nešto najlepše što se meni moglo dogoditi, i da sam ja apsolutno za Boga, tako da pričati nešto loše za Boga meni je potpuno izlišno. A ako si ovu poruku uputio svima sem meni onda ti se izvinjavam.
3) Objasni mi sledeće stihove:
Dan. 12:2 И много оних који спавају у праху земаљском пробудиће се, једни на живот вечни, а други на срамоту и прекор вечни.;
Matej 3:12 Њему је лопата у руци Његовој, па ће отребити гумно своје, и скупиће пшеницу своју у житницу, а плеву ће сажећи огњем вечним. ;
Matej 5: 21,22,29,30 " Čuli ste da je rečeno starima: Ne ubij! Tko ubije, bit će podvrgnut sudu. 22 A ja vam kažem da će svaki koji se gnjevi na brata svoga ni za to, biti kriv sudu; a ako li ko reče bratu svome: Raka! biće kriv sinedrionu; a ko reče: Budalo! biće kriv paklu ognjenome. 29 Ako te desno oko sablažnjava, iskopaj ga i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo bude bačeno u pakao. 30 Ako te desnica tvoja sablažnjava, odsijeci je i baci od sebe. Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti celo telo ode u pakao
Mat. 8:11-13 A kažem vam: Mnogi će s istoka i zapada doći i sjesti za stol s Abrahamom,Izakom i Jakovom u kraljevstvu nebeskom, 12 a sinovi će kraljevstva biti izbačeni van u tamu. Onde će biti plač i škrgut zubi." ;
Mat. 10:28 "Ne bojte se onih koji ubaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu i telo pogubiti u paklu."
Mat. 11:23, 24 "I ti, Kafarnaume! Zar ćeš se do neba uzvisiti? Do u Podzemlje ćeš se strovaliti! Doista, da su se u Sodomi zbila čudesa koja su se dogodila u tebi, ostala bi ona do danas. 24 Ali kažem vam: Zemlji će sodomskoj biti na Dan sudnji lakše nego tebi."
Mat. 13:41,42, 49,50,51 Sin će Čovečji poslati svoje anđele da pokupe iz njegova kraljevstva sve zavodnike i bezakonike 42 i bace ih u peć ognjenu, gde će biti plač i škrgut zubi. 49 Tako će biti na svršetku sveta. Izići će anđeli, odeliti zle od pravednih 50 i baciti ih u peć ognjenu, gde će biti plač i škrgut zubi." 51 "Jeste li sve ovo razumjeli?" Odgovore mu: "Jesmo."
Mat.18:9 И ако те око твоје саблажњава, извади га и баци од себе: боље ти је с једним оком у живот ући, него с два ока да те баце у пакао огњени. Mat. 22:13,14 Tada reče car slugama: Svežite mu ruke i noge, pa ga uzmite i bacite u tamu najkrajnju; onde će biti plač i škrgut zuba. 14 Doista, mnogo je zvanih, malo izabranih."
Mat. 23:33 "Zmije!Leglo gujinje!Kako ćete uteći osudi paklenoj?
Mat.24:50,51 doći će gospodar toga sluge u dan u koji mu se ne nada i u čas u koji i ne sluti; 51 I raseći će ga i dodijeliti mu udes među licemjerima. Ondje će biti plač i škrgut zubi."
Mat. 25:30,41,46 30 И неваљалог слугу баците у таму најкрајњу; онде ће бити плач и шкргут зуба. 41 Тада ће рећи и онима што Му стоје с леве стране: Идите од мене проклети у огањ вечни приправљен ђаволу и анђелима његовим. 46 И ови ће отићи у муку вечну, а праведници у живот вечни. (A u prethodnim stihovima možemo zaključiti na koga se to odnosi - na nepravedne ljude, a ne sotonske anđele !)
Komentar: Otkuda plač i škrgut zubi u grobu. Odakle VEČNA MUKA u grobu,
*{Mat.13:37-42 37 А Он одговарајући рече им: Који сеје добро семе оно је Син човечији; 38 А њива је свет; а добро семе синови су царства, а кукољ синови су зла ; 39 А непријатељ који га је посејао јесте ђаво; а жетва је последак овог века; а жетеоци су анђели. 40 Као што се дакле кукољ сабира, и огњем сажиже, тако ће бити на крају овог века. 41 Послаће Син човечији анђеле своје,и сабраће из царства Његовог све саблазни и који чине безакоње. 42 И бациће их у пећ огњену:онде ће бити плач и шкргут зуба.
43 Тада ће се праведници засјати као сунце у царству Оца свог. Ко има уши да чује нека чује. (Ko ide u pakao: Prvi - stih 38 b sinovi zla.; Drugi - stih 39 a sotona. Što se vidi iz stiha 40-42)}
Znači ovakvih ili sličnih stihova o postojanju pakla, imam bar još 3 X ovoliko. Tako da ne bih više uzurpirao prostor ovde.
Ako hoćeš otvori temu, pa tamo možemo nastaviti. Otvorio bih je i ja, ali imam loše iskustvo sa ovom temom. Svi koji ne veruju u pakao (J.Svedoci, A7D, Mala Zajednica......) se nisu promenili ni posle 10-tina stranica argumenata, tako da ne verujem da ćeš se ni ti ni brat Vlatko promeniti posle ove diskusije. Ali ako te ovo interesuje, otvori - ja ću se odazvati. Na kraju krajeva ja ne pripadam ni jednoj crkvi pa stoga mogu najlakše promeniti mišljenje, nemaju me odakle izbaciti ili izolirati. Ako nisam u pravu u ovome - mogu smo DOBITI!
Piši SLOBODNO, ja te nikada neću uvrediti, sem ako to sam osetiš, ali ja tu ne mogu ništa, moram izneti istinu.
Pozdrav
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS