Pa i par zadnjih tekstova na sajtu naš domaćin je uz određene korekcije preuzeo iz knjige Miloša Bogdanovića "Prokletstvo nacije". Pavle čini mi se da je dobra njiga. Kakvo je tvoje mišljenje?
Pozdrav
Pozdrav
Ono što je dobro ušlo je članke na sajtu IRI. Ima Bogdanović svojih blistavih dionica, on je koliko znam tip koji kad se uhvati za nešto temeljno istražuje (brdo knjiga pribavi i sl.), ali neke stvari kod njega uopšte nijesu za reklamu. Zbog ovoga što je pisao i načina na koji je uticao na vjernike adventističke crkve u BG (bilo je tu svega), ganjali su ga propovjednici i starješine, jedno vrijeme i izbacili iz crkve, a onda se koliko mi je poznato sam vratio i postao veliki apologeta (branilac) crkve.Željko (citat):Pa i par zadnjih tekstova na sajtu naš domaćin je uz određene korekcije preuzeo iz knjige Miloša Bogdanovića "Prokletstvo nacije". Pavle čini mi se da je dobra njiga. Kakvo je tvoje mišljenje?
Pozdrav
Vojvoda Miško bi rekao "blejanje". Jeste ružna riječ, ali daje tačan opis.MiroslavB. (citat):http://hr.soc.religija.narkive.com/kg4SDdSg/je-li-isus-zivio-33-ili-49-godina sta mislite o ovome?
Jednostavno je. Pavle ovdje govori o vezi između šabatnog počinka i dobre vijesti (jevanđelja). „Ulazak u počinak“ Božji ostvaruje se prihvatanjem Božjeg plana spasenja. Bog se gnjevio na stari Izrael zbog kršenja zavjetnog odnosa. Iz Psalma 95 koji Pavle citira tačno možemo vidjeti u čemu je bio problem neulaska Jevreja u počinak. Oni su 40 godina lutali pustinjom zbog nepostojanosti svog srca, tj. povođenja za sklonostima svoje pale prirode umjesto oslanjanja na svog Spasitelja.Zanima me vas komentar na 4 poglavlje poslanice jevrejima? Posebno osvrt na 7 i 8 stih na koji se pozivaju oni koji praznuju nedjelju.
Pozdrav
Sumnjiva je i nategnuta ta priča. To je slično kao kad Petrović nalazi podudarnosti između Jevreja i Srba. Izgleda da se vremenski ta dva lika nikako ne poklapaju.MiroslavB. (citat):Sta mislite da li su Josif i Imhotep ustvari ista osoba kao sto tvrde neki? Da li delite isto misljenje?
Pozdrav!
Kad se govori na tu temu, najvažnije je znati da se ušlo u posledak vremena, a to je period od 1844. kada su ispunjena sva vremenska proročanstva. Postojali su određeni znaci koji su najavili to vrijeme, o kojima govori Biblija. Što se tiče samog kraja, taj period se opisuje kao najteže vrijeme u istoriji čovječanstva, i o tome ima informacija u knjizi proroka Danila, dijelu Otkrivenja i drugim proročkim knjigama. Najvažniji znak tog perioda za Božji narod je prepoznavanje trenutka kad će se morati sklanjati i bježati za goli život. To će biti moguće prepoznati po djelovanju svjetskih sila jer će biblijske vjernike staviti van zakona.Gresnik (citat):Pavle, mozete li nam ukratko reci koji su znaci drugog Hristovog dolaska prosli a koji tek treba da dodju za ovo nase poslednje vrijeme? Da li je moguce da neki od ovih danasnjih generacija na zemlji zivi docekaju Hrista? Koliko smo po vasem misljenju blizu 2 Hristovom dolasku?
PavleS (citat):Kad se govori na tu temu, najvažnije je znati da se ušlo u posledak vremena, a to je period od 1844. kada su ispunjena sva vremenska proročanstva. Postojali su određeni znaci koji su najavili to vrijeme, o kojima govori Biblija. Što se tiče samog kraja, taj period se opisuje kao najteže vrijeme u istoriji čovječanstva, i o tome ima informacija u knjizi proroka Danila, dijelu Otkrivenja i drugim proročkim knjigama. Najvažniji znak tog perioda za Božji narod je prepoznavanje trenutka kad će se morati sklanjati i bježati za goli život. To će biti moguće prepoznati po djelovanju svjetskih sila jer će biblijske vjernike staviti van zakona.Gresnik (citat):Pavle, mozete li nam ukratko reci koji su znaci drugog Hristovog dolaska prosli a koji tek treba da dodju za ovo nase poslednje vrijeme? Da li je moguce da neki od ovih danasnjih generacija na zemlji zivi docekaju Hrista? Koliko smo po vasem misljenju blizu 2 Hristovom dolasku?
Moguće je da će se poslednji događaji odigrati vrlo skoro.
Da, taj period je najgori, ali i prije toga biće haos.Da li je to onaj period kada Hristos napusti Nebeski Hram i krene sa andjelima na zemlju?
Preživjeće čvrstom vjerom, a takva vjera je moguća zbog potpunog očišćenja od grijeha, slično kao što se radilo u tipskom Danu očišćenja. Naši grijesi moraju biti oprošteni prije početka tog perioda. To je najvažnije, a od drugorazrednog značaja su mehanizmi koji će Bog upotrijebiti da zaštiti svoj narod, ili da dopusti da neki stradaju prije ulaska u period prestanka vremena milosti.Mada ste rekli ranije zamolicu vas da nam jos jednom kazete kako ce Boziji narod prezivjeti to tesko vrijeme? Hoce li ih cuvati i hraniti andjeli? Hoce li biti ostavljeni na milost i nemilost bezboznika?
Imaš vremenska proročanstva u knjizi proroka Danila pa izračunaj, nije teško. Najveće od njih je 2300 dana, a imaš i početnu tačku takođe u Bibliji.Nenad (citat):Kako si dosao do godine 1844 ?
Moguće da su neke od tih žena imale po dva imena, ili je Isav imao ukupno četiri žene. Od njega potiču vrlo problematični Edomci (Idumejci) upravo zbog lošeg nasleđa od svog pretka. Oni su postali veliki neprijatelji Božjeg naroda, što govori o njihovom duhovnom stanju. Nije bitno koliko je Isav tačno oženio paganki i kako su se one zvale.MiroslavB. (citat):Pozdrav Pavle...evo gledam prvu mojsijevu i vidim da se ne poklapaju 26:34 i 36:2,3 ? U cemu je ovde stvar?
Mislim da bi onog Ivana Antića koji širi ovakve stvari po Internetu trebali poslati na terapiju kod prof. Peranovića, najmanje godinu dana. A s njim zajedno tipove kao što su Kuper, Dejvid Ajk, Dejan Lučić i slični.MiroslavB. (citat):Sta mislite o Kuperovom dokumentu? Ako do sad niste to procitali molim vas procitajte...
Imaš odgovor odmah u narednom retku:MiroslavB. (citat):Mozete li pojasniti ove stihove jer je moj drugar nesto umislio pa trazim nekog ko ce mi dati razumnan i jednostavan odgovor? "16Zato neka vas niko ne osuđuje zbog jela i pića, ili
zbog praznika ili mladina ili šabata, 17jer je to samo senka onoga što dolazi, tela Hristova." Kaze da ga je ova knjiga uzburkala "Kolosanima_2_16_Lazic.pdf"
Oni koji su biblijski religiozni mogu to prepoznati prateći scenario poslednjih događaja. Ova grupa takođe je sposobna da pravi razliku između djelovanja Božjeg Duha i falsifikata.posmatrac (citat):kako prepoznati trenutak povlacenja svetog duha sa planete zemlje? hvala
Poštovani posmatraču,posmatrac (citat):kako prepoznati greh protiv svetog duha?
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI