Moram malo duže da ti odgovorim, ne zamjeri.
Па видим друже да ниси. И не постоји друже никакав рок, али што пре то боље, јер ти овде износиш озбиљне критике на рачун Мирољуба Петровића. Овде приказујете Мирољуба Петровића као неког ко прави више штете него користи и ко сигурно води људе у пропаст. Тако га отприлике престављате.
Па ти види да ли је сврсисходно да се одржи дебата, пошто, како тврдиш, ти заступаш истину, и тежиш да ту истину кажеш народу, и да отвориш очи народу у погледу ко је Мирољуб Петровић и шта ради.
Momak, ja sam nebitan čovjek. Radim samo u svom domenu, za sad, skromnom. To što ja predstavljam Miroljuba (u samo jednom tekstu koji sam nazvao mini studija
Miroljub Petrović i ja na putu za Izrael) kao nekoga ko pravi štetu, zar je to važno u krajnjem. Važno je šta Bog misli o svemu tome.
Pročitaj dobro šta sam napisao za njega pa se onda javi. Napisao sam da mi je dosta značio u životu i da je mnogima značio, ali da je u teškim zabludama po pitanju teologije i to pravi probleme njemu i onima koji u to vjeruju, jer su zavedeni. I napisao sam da Miroljub to vjerovatno radi nesvjesno. Ostavio sam mogućnost da to radi svjesno, ali to ne želim da vjerujem.
Па што ти не организујеш дебату(пошто си у свом тексту рекао да то радиш због људи који су заведени од стране Петровића), што те не урадиш ради твојих ставова, као што тврдиш, исправних.
Па зашто нисте на неки други начин нашли да то кажете, а да то није куцкање иза монитора и сакривање иза форума.
Ne krijem se ja. Ja sam napisao mini studiju
Miroljub Petrović i ja na putu za Izrael i potpisao se imenom i prezimenom.
Ta studija nije na forumu nego na sajtu Instituta za religijska istraživanja, koji sam ja osnovao sa Pavlom S itd itd.
Ovaj forum postoji godinama ranije, prije Instituta, i kao što vidiš gore na URL, ovaj forum je Pavlov. A pošto sarađujemo, sad se i ja uključujem na forum jer smo ga integrisali u okviru Instituta, ali je taj forum postoji još od vremena dok sam ja bio Miroljubov saradnik.
Miroljub je, inače, prokomentarisao taj moj tekst, tu moju studiju. Dakle, uzvratio je tako kako je uzvratio. Imali smo jednu vrstu pisane debate, da tako kažem.
Ja taj moj tekst nijesam reklamirao, niti ga slao bilo kome, niti postavljao bilo gdje. On stoji samo na našem sajtu. Očito da ga je neko od njegovih forumaša pokazao Miroljubu ili je on to vidio pa je prokomentarisao. Pa pročitaj taj njegov komentar i sve će ti biti jasno koliko njega interesuju debate.
Dakle, niko se tu ne krije. Ovo je moj domen rada. Ako se ukaže prilika za nešto veće, dobro je, ako ostane na ovom domenu, opet je dobro. Ja se vjerom uzdam u Boga. Vjerom. To je važno da znaš, vjerom. Ne namećem se, ne tražim debate, ne tražim izlaske na TV, ne tražim da mi iko išta vjeruje, ne ubjeđujem nikog ništa, samo ovdje u svom domenu radim preko Instituta koji je osnovan u te svrhe sa ljudima koji misle kao ja.
E sad, ako taj moj rad u ovom mom skromnom domenu izazove neke reakcije, pa ljudi počnu da dolaze, da čitaju, da pitaju, to nije moja zasluga definitivno. Ili je Božja zasluga (ako smo na pravom putu) ili đavolska (ako sam na krivom putu), ili možda ljudi slučajno dolaze, zanimaju se, pitaju, hoće da sarađuju. Vrijeme će pokazati.
Кад је Мирољуб јасно понудио да обезбеди услове, што ти ниси рекао "Добро, пристајем, долазимо." него је почело нећкање.. Ево сад нећете ни skype, a спомињете евентуалу дебату до које знате да неће доћи јер вам је лакше да куцкате иза форума.
Pa ja sam rekao da pristajem, samo ste trebali da organizujete jer je sve to bilo sa vaše strane inicijativa, sa tvoje, pa sa njegove. Ali momak, ja poznajem njega za razliku od tebe. Baš dobro ga poznajem. Od aviona, kamiona i humusa, ostao je skype. Dakle, kao alternativa skypu ja sam predložio forum. Nijesam ja namjeravao da to bude forum, nego tek pošto smo sa aviona sišli na skype, onda sam rekao forum.
Ja sam od početka znao da će on nešto tu da izvrda. To se vidjelo na početku, jer je odmah otišao u krajnost sa avionima i hotelima i rekao je još da nešto lažem. Ne sjećam se da sam išta lagao, nego sam dao mišljenje. Ali to mišljenje ga je zaboljelo i onda je "ustao sa stolice" i napisao tebi ono što je napisao da bi, kada se smirio, sve spalo na skype.
Шта људи знају ваше ставове? Па овде има 70 регистрованих чланова, а током дана их је максимално 5 на форуму.
Polako momak. Mi ne tražimo nikakvu reklamu ili nametanje. Radimo skromno, u našem domenu. 70 članova za nas je dosta. 5 članova dnevno na forumu za nas je dosta. Osim foruma, ima onih koji svaki dan čitaju naš sajt religija.me. Takođe, imamo neku posjetu i na prirodnamedicina.org i na buditezdravi.info. Možda je to malo, ali za nas je dosta. Najvažnije je da ne pravimo kompromise i da se ne dodvoravamo bilo kome. Radimo najbolje što možemo, pa šta bude.
Ја мислим да, ако си ти у праву, ако си моралан, да ћеш наћи неки други начин да кажеш народу толико потребну истину и да ће Бог бити на твојој страни.
Ako sam u pravu i ako sam moralan? A šta ako nijesam u pravu i ako sam nemoralan? Šta onda?
A ja kažem da ako sam u pravu moja poruka će stići do onih koji treba da je čuju, jer će se Neko drugi pobrinuti za to.
Po onome što vidim i što se dešavalo od tog mog famoznog teksta o Miroljubu, poruka se dosta raširila iako ja ništa nijesam uradio da tako bude. Vidjećemo šta će dalje biti.
Kao što vidiš, ja vjerujem da ako je nešto istina, da će se pronaći način da to dopre do ljudi, preko mene, ovoga ili onoga. Bog će se pobrinuti. Na Boga sam mislio kada sam rekao da će se Neko pobrinuti.
Bog se pobrinuo da ljudi čuju za kreacionizam i prirodnu medicinu u ovom regionu, najviše preko Miroljuba itd itd. Ali isto tako ta njegova teologija nema baš prolaz kod ozbiljnih ljudi kao što su to imali kreacionizam i medicina. Zašto? Pa zato što je to Sotonin teren, i tu Bog ne može da duva u jedra, već samo Sotona. I Sotona duva u to jedro i zato sam ja napisao onu studiju, kao moju dužnost, da ukažem da to nije kao kreacionizam i prirodna medicina, nego stranputica u kojoj sam i ja nekada bio.
To što su tekstovi o Miroljubu iznenada postali ovdje kod nas najčitaniji (tako pokazuje statistika na sajtu, dođi ponekad kod nas i pokazaću ti to i ostale stvari šta se ovamo radi), nijesam ja kriv, nego Miroljub. Ustvari, ja mislim da se Bog pobrinuo i za to.
Miroljub je pokušao da se pozabavi samnom na njegovom forumu nakon tog mog famoznog teksta-studije, a ustvari napravio je reklamu tom tekstu (sada otkrivam neke njegove greške u nadi da će se tako opametiti). On je, dakle, napravio najveću reklamu. Zašto? Zato što svi ljudi koji dolaze kod njega pročitali su taj tekst.
I ne samo to, nego od toga dana taj tekst ne prestaje sa čitanjem. Takođe, na google kad otkucaš o Miroljubu izlaze ovaj i neki drugi tekstovi o istoj temi, što pokazuje da se itekako čitaju. Dakle, ja nijesam tražio reklamu za taj tekst niti bilo šta, ja sam nevažan u svoj priči, ali se ipak tekst čita. Postoji neko iznenadno interesovanje. Ili je to slučajno ili je Božja volja. Možda je slučajno, a ja ovdje fantaziram.
Ja znam sa terena da jedan dio ljudi koji su vjerovali Miroljubu (kao što sam mu ja vjerovao), ovdje govorim o teologiji prevashodno, nemaju više povjerenja u taj koncept. I svakim danom je sve više tih ljudi. I iz Hrvatske, i iz Srbije, i iz Bosne, i iz dijaspore.
Zato na njegovom sajtu sada imaš uglavnom ljude koji pitaju koji je najbolji zubar u Novom Sadu, ko je veći junak kapetan Dragan ili Ratko Mladić, šta ako Srbija bude teokratska država i slično. Napravio je vrtić od foruma.
Ljudi sada uglavnom čitaju taj forum jer Miroljub korisne stvari oko zdravlja. Sa teologijom ga je ugasio, što bi rekli Crnogorci.
Žalosno je što Bog više ne može da ga upotrebljava kao ranije i to se vidi iz aviona, jer je zaista veliki potencijal. Ustvari, najveći potencijal koji ja poznajem.
Ipak, bez obzira na sve, drag mi je i mio mi je, i nadam se da ćemo opet nekad sarađivati, na propovijedanju jevanđelja, ali to znači da smo prethodno rasčistili sa iščekivanjem prinošenja žrtava, uspostavljanja teokratije i slično.
Али добро, уколико нећеш, ко сам ја да те терам, остани иза свог форума на коме се на крајње љигав начин описује један човек. Поздрав.
Ne znam ko si, odakle si, koliko imaš godina i koliko poznaješ Miroljuba. Ali se nadam da ćeš ga jednog dana dobro upoznati i da će ti se otvoriti oči u vezi svega ovoga, pa ćeš shvatiti da ovdje nijesam problem bio ja nego on.
On je odmah krenuo na kamione, avione, da povedem sagovornike, da ovo, da ono, a onda smo spali na skype. Međutim, ja sam znao da će tako biti, ali ti ne znaš. On je tebi odgovorio da hoće da debatuje ne zato što hoće, nego da bi pokazao neku silu i zato je otišao u krajnost pa pomenuo avione, karte, hotele i još rekao da lažem i da hoće da me prizemlji i da se ja zapravo bojim. Poremetio si ga mojim pismom. Zar ne vidiš kakva je to reakcija bila. Stavi se u njegovu poziciju. Ti sigurno ne bi tako rekao kao on, nego bi kazao smireno - neka se javi Vučinić kad god hoće.
Ali momak, ja ga poznajem, to je poenta. 10 godina smo bili saradnici, najbliži. Ali ga ti ne poznaješ.
Organizujte debatu i zovite me, pa da vidimo ko će doći a ko neće. Što se tiče skypa, rekao sam ti vidjećemo, nije valjda i to ograničeno na neki rok. Mada on je već odustao, ja to znam, i znam i šta će reći. Prbaciće na mene svu krivicu, reći će da nema više živaca da se time bavi, da sam ja neozbiljan itd itd. U tom smislu će nešto kazati.
A ja kažem - neka mi kaže datum i mjesto - pa da vidimo hoću li doći. A za skype moram da razmislim, nemoj se ljutiti.
I šta je ljigavo u opisu Mirljuba ovdje. Kaži nam pa da se izvinimo i da to ispravimo. Ozbiljno to mislim. Ja ne znam za to ljigavo.
I još za kraj. Ja sam nevažan, mi ovdje kao neki osnivači Instituta smo nevažni, ne tražimo bilo kakve reklame, ne tražimo da nam se pominju imena, nećemo ništa, mi smo obični ljudi koji imamo želju da nas Bog upotrijebi da proširimo istinu o najvažnijim stvarima. Dakle, mi imamo želju da to Bog uradi preko nas. Imamo želju, htjeli bi smo to.
Da li Bog to hoće, da li On to radi i da li će to raditi sa nama, ne znam, vidjećemo.
Od kad smo pokrenuli Institut i sve to oko zdravlja (pogledaj naša dva sajta o tome) stvari idu na dobro. Vidjećemo kako će se stvari odvijati. I Miroljub je dobro počeo i skromno, kao i mi, pa vidi gdje je završio - sa iščekivanjem da prinosi žrtve i slično, da se ne ponavljam.
Jeste ovo bila poslanica, ali ponekad je potrebno razjasniti neke stvari.
Pozdrav.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS