Da li je zanimljivo ili ne, to zavisi od mentalnog sklopa pojedinca. Što je nekom zanimljivo, drugom nije. Ne kaže poslovica bez razloga 100 ljudi - 100 čudi. Bog je čoveka stvorio jednostavnim i dobrim, ali on je majstor da zakomplikuje stvari.Vlatko 19/9/2011, 09:03
Zanimljivo kako se vrte jedna te ista pitanja, bez obzira tko god da dođe. Postave ta neka svoja pitanja, žale se na odgovore i odu bez traga, ali sa hvalom za svoju crkvu i toleranciju u njoj, sve upakirano u neke poruke mira i blagoslova.
Ima jedna predivna stvar kojoj sam prisustvovao:
Na vašaru su dva ciganina kupovali konja od nekog seljaka. Davno je to bilo, pa se ne mogu setiti po kojoj ceni. Ali ponuđenu seljakovu cenu su prepolovili, pod izgovorom da je konj polu živ, i da je jedino dobar za klanicu, ako mu meso nije zaraženo. Posle toga su konja malo istimarili, obrisali, napoili i odredili cenu za prodaju. Međutim sada je priča bila posve drugačija. Da je taj konj uvezen i da je šampionskog porekla. Da je ubedljivo najbolji na vašaru. Da je stvoren za bilo koju namenu, da je..........ja nisam mogao sve zapamtiti šta su pričali. Cena je bila 4 ili 5 puta veća od one koju su platili. Tako da sam se ja na ličnom primeru, mogao osvedočiti u istinitost poslovice ''svaki ciga svog konja hvali''. E sada ne znam zašto sam ti sve ovo ispričao, ali važno je da ti ne šteti! A sve što ne šteti, znači da koristi.
1844 je dosta rabljena tema. Ali tu ima i puno razloga zašto je. Ja bih naveo samo neke:Zanimljivo kako se vrte jedna te ista pitanja, bez obzira tko god da dođe
1) Znam puno Adventrista kojima ova tema nije jasna;
2) Denominacije vole da koriste ''teška mesta'' iz biblije poput Danila i Otkrovenja, koja su napisana u vizijama i simbolima proroka, jer se ista ne mogu protumačiti bez Božjeg nadahnuća. Gotovo je nemoguće da će to običan vernik otkriti bez Božje pomoći. Tako da to denominacije ne daju za rad spasenja vernika, jer to nema veze sa spasenjem, već da bi impresionirala vernike, kao jedina od Boga nadahnuta crkva.
Daću ti i mali primer. Isti proročki lanac iz Danila o 2300 dana i noći koriste Raselovi svedoci, za nevidljivi II dolazak Isusa Hrista u 1914 godini. I kada bi njima biblijski pokazao da nisi u pravu - ništa ne bi vredelo. Oni bi izneli svojih 10 argimenata da je Hrist II put došao 1914, samo ga mi nismo uspeli videti.
Evo i ti si mi pre par pisam objasnio zašto je 22.10. 1844. a ne 1844. Međutim pokušaj mi to potvrditi biblijskim stihovima, pa ćeš razumeti zašto se iste teme vrte više puta - zato što se ne dobije biblijska argumentacija nego ljudska ili denominacijska. (
)Vlatko 18/9/2011, 19:43 Na taj dan je padao Jom Kipur, praznik očišćenja te godine. Imaš to već prije odgovoreno i to baš na moje postove, prolistaj malo unazad. Ne radi se o potrebnom vremenu, jer Bogu to nikada nije prepreka ili kriterij,
3 ) Adventisti su jedina deniominacija na Planeti koja zastupa ovu teoriju, tako da to nije beznačajna stvar. Ako su u pravu, to znači da je njima Bog otkrio ne tako malu stvar koja se desila na nebu. Što može dosta govoriti o ispravnosti te denominacije. Opet nasuprot tome ako to nije istina, onda znači da oni govore laž a ne istinu, što opet puno govori o njima.
I za kraj još samo jedna mala opaska. Ako se neko pojavi na forumu, postave ta neka svoja pitanja, žale se na odgovore i odu bez traga, ne mora da znači da su to uradili s namerom da urade nešto što ti smatraš. Ima puno razloga zbog čega ljudi dođu na forum, kratko se zadrže i odu. Moja iskustva sa forumima su tragična.
- Ljudi brane svoje denominacije po svaku cenu, ne vodeći računa o ničemu.
- Ima ubačenih elemenata, od raznih službi, da podrivaju forum.
- Ima gejmera, koji to vide samo kao ubijanje vremena.
- Puno je netolerancije i nekulture, a malo ljubavi i poštovanja. Tako da se neki osete i uvređenim!
- Nekom i dosadi taj forum, jer misli da dalje samo gubi vreme na njemu.
- Ima ljudi koji forum vide samo kao goli interes. A interesa može biti na desetine.
I sigurno ima još razloga, kojih se ja u ovom trenutku ne mogu setiti.
Međutim dve stvari odlično znam. Bog i ja u ovom trenutku zasigurno znamo zašto sam ja na ovom forumu i koji je moj motiv za prijavljivanje na isti, i za koju tajnu organizaciju radim. Pa po tome će mi i suditi ! Jer ja odlično znam da će svaki čovek jednog dana stati ispred Boga.
Druga stvar je da ostali mogu samo nagađati. Neko možda i pogodi, ali svi ne - to je sigurno. Ljudi su subjektivni i uvek donose odluke na bazi svog mentalnog sklopa. Pa i Hrist je za nekog bio Bog, a za neke lažni mesija, a za neke enigma. I tako će ostati do kraja.
Pozdrav svima
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS