maurico (citat):Pozdrav svima.Neznam točno gdje da smestim ovo moje što ću iznijeti a tiće se Pavlove analize "Spasi svoj život ...pod lupom".Prvo bi upitao,budući da sam poslao svoj komentar i napisao sam ga ispod Pavlove analize navedenog naslova,komentar nije objavljen veće stoji napisano "VAš komentar čeka na moderaciju"a nikako ne razumijem šta to čeka i radi čega je potrebna moderacija mojem komentaru,ako ga mislite skraćivati i mjenjati onda vas molim da ga nite ne izlažete.
Drugo,vidim da sve "JUNAČINE VJERE"mudro šute(šutnja je izgleda zlato,ali zlato nije Krist Spasitelj))nakon Pavlove smjelosti da prokaže poluistine ili krive nauke u bitnim stvarima za Zakon i spasenje,čiji je autor meni posebno draga osoba Zdravko Vučinić.Imali smo podosta toga pametnog i korisnog čuti i pročitati te naučiti od njega kroz proteklo vrijeme.Ovo sada vrlo mi je mučna situacija jer osobno nikako ne bi volio da Zdravko otiđe iz okruženja IRI-ja,i nadam se da nikom nije jasno šta će ubuduće biti dal je došlo do podjele sa IRI i sa tvojim učenjem Pavle Simoviću,dal ima šanse da sve opet bude po starom,dal tu treba pokajanja i Zdravku i meni koji sam osobno podržao njegovo izlaganje,dok se ti nisi oglasio a ja sprovidio da je u krivu i autor i slušatelji koji su podržali Zdravkovu priću?
Budući da sam dosta uzdrman time kako je lako prihvatiti zabludu i sam sam ponovno pretražio nekoliko pisanih izjava Duha proroštva,pa time sudjelujem ,svojom malenkošću u potvrđivanju Pavlovog osvrta na predavanje br.5 od Z.Vučinića"Kako da lićno doživimo spasenje",gdje autor izjavljujeda"...vjeruje da je spasen i da je dokaz za to njegova vjera,da je spasenje zagarantirano i da ima sigurnost spasenja..."
Evo što čitamo kroz prilično snažna upozorenja protiv stava "Ja sam spašen".U "Odabranim svjedočanstvima",1 knjiga,str.314 org.,E.G.White upozorava."Ne treba nikad da se opustimo u stanju zadovoljstva i prestanemo da napredujemo,govoreći"Spašen sam".Kada se ovako razmišlja,razlozi za budnošću,molitvom,ozbiljnim naporom da se grabi naprijed,ka višim dostignućima,prestaju da postoje.Neće se naći ni jedan posvećeni jezik koji će izgovarati ove riječi,dok Krist ne bude došao i mi ne budemo ušli kroz kapiju u Božji grad.Tada,na najprikladniji način,možemo dati slavu Bogu i Jagnjetu za vječno spasenje.Dokle god je čovjek pun slabosti-jer on sam po sebi ne može da spasi svoju dušu-NIKAD NE BI TREBAO DA SE USUDI DA KAŽE "SPASEN SAM".
Sličan odjeljak nalazimo i u "Kristovim očiglednim porukama"na str.155 org.,gdje piše:"Nikada se sa sigurnošću ne možemo uzdati u sebe niti osjećati,sa ove strane Neba,da smo bezbjedni protiv iskušenja.One koji prihvate Spasitelja,koliko god bilo iskreno njihovo obraćenje,nikada ne bi trebalo učiti da kažu ili da se osjećaju kao da su spašeni.To je obmanjivanje.Svakoga treba učiti da njeguje nadu i vjeru ali čak i kada se predamo Kristu i znamo da nas On prihvaća nismo van domašaja iskušenja.
Božja Rječ objavljuje "Mnogi će biti očišćeni,ubjeljeni i iskušani"-Dan.12:10.
Samo onaj koji izdrži iskušenje,primiće vjenac života".
Po meni osobno spasenje duše je sigurno samo sada, ako smo primili Krista u srce Duhom i ako su nam grijesi pokajani i oprošteni,već za sutra nitko nemože biti siguran u spasenje,osim ako se ne pronađe u istom stanju kakvom je i sada (danas).Nek nas Bog blagoslovi i povrati u zajedništvo s Njegovim Duhom,da budemo udovi Njegovog duhovnog tijela,kojemu je glava Krist.
Dragi Mauricio,
Kao što si vjerovatno i sam shvatio, Zdravko se sa većom grupom ljudi odvojio od IRI-ja na njegovu inicijativu i odbacuje sve što smo radili dosle na IRI-ju. Koliko god to bilo bolno i traumatično za nas, a za mene posebno, mi smo pred Bogom odgovorni da se vratimo provjerenom putu koji ima temelje, biblijskoj vjeri i vjeri koja se nadograđuje na zdravu protestantsku reformaciju, ne vjeri Pavla Simovića, ovog i onog. Mi nemamo nikakvu svoju originalnu vjeru, dok Vučinić sad tvrdi da ima.
Dakle, apsolutno niko te ne sprečava da dalje pratiš Zdravkov rad. Adresa te nove mreže je www.hriscanskamreza.net ali ne znam da li je sajt aktivan niti to pratim.
Što se komentara tiče, to je automatizam na sajtu, jer ne možemo dopustiti spamove, besmislice i slične stvari. Svaki prikladni komentar biva odobren bez ikakvog uljepšavanja, osim ako komentator nije nepismen pa mu se malo pripomogne, isprave slovne greške i sl.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI