Batret (citat):Pozdrav. Imam nekoliko pitanja, htio bih da vidim kakvo misljenje imaju i drugi ljudi.
Ja vjerujem da moze da se vidi veoma lako da nas je Bog stvorio i to je veoma ocigledno svako moze u to da se uvjeri, ali kad hriscani pricaju o bliskom odnosu sa Bogom, i da hriscani bi trebali da imaju blizak odnos sa Bogom ja prakticno barem iz licnog iskustva i iz raznih iskustava ljudi po internetu vidim da to ne izgleda bas tako. Ja vidim jednu veliku skrivenost, udaljenost, tisinu od Boga, pogotovo kad je u pitanju ljudska patnja. Zasto je Bog toliko udaljen, skriven od ljudi? Kako moze da se uklopi ova realnost sa Hriscanstvom?
Iskreno,
Batret
Upravo je suprotno, čovek se skriva od Boga i udaljava i neće da priča sa Njim. Kada Adam nije poslušao Boga u Edenskom vrtu, sakrio se, a Bog ga je tražio i ''provocirao'' da se pokaje. Kada je Adam to odbio, Bog ga je izbacio iz Edena i Adam više nije mogao da ga vidi licem u lice. To će moći, kao i svi spaseni tek na Obnovljenoj zemlji. Neki su mogli i dok je Isus bio na zemlji, ali im to ništa nije pomoglo jer su ga mnogi videli i odbacili. Tako da fizička prisutnost Boga (čulna, telesna) ne mora ništa da garantuje. Zbog plana spasenja trenutno je Bog prisutan svojim Duhom, ali to mogu da vide samo oni koji duhovno gledaju, a ne telesno. Zašto?
Zato što je Bog Duh. Da li ti možeš da vidiš ili opipaš pravdu, ljubav, istinu itd. Ne možeš, a to je sve Bog tj. Njegov karakter. Ako imaš u sebi ljubav, pravednost, istinu, mir, radost itd. ti u stvari imaš Njegov Duh odnosno Njega. Ne mora On fizički da bude pored tebe, već Duhom u tebi. Sve to može da ima neki čovek pored tebe, a ti opet nećeš da ga voliš, a navodno voliš Boga koga nisi video. A čoveka koji ima Duha u sebi ne voliš, a on je fizički prisutan.
Treba samo razumeti ko je i kakav je Bog da bi shvatili da je On uvek sa nama, da nas poziva, ''kuca na vratima srca'', da i da hoćemo ne možemo da pobegnemo od Boga, jer je On svuda prisutan ( Psalam 139:7 i dalje) i da nas ne može ništa rastaviti od Njega (Rimljanima 8:35 i uopšte cela glava).
Bog je Duh.
Tako da ako hoćeš da Ga OTKRIJEŠ, otkrij u sebi ljubav, radost, pravdu, bezazlenost, mudrost itd. (Mi smo bogovi)
Ako hoćeš da Mu PRIĐEŠ, priđi ljubavi, istini, miru itd.
Ako hoćeš da Ga ČUJEŠ, čuj šta kaže šta je ljubav, istina, pravda, mudrost (zapisano u Bibliji, rečju, a reč je misao, a misao je duhovna, a Bog je Duh)
Ali duhove treba proveravati, sve ono što je u suprotnosti sa karakterom i osobinama Boga, nije Njegov Duh, već jedan od mnogobrojnih palih.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI