BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

» MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?
ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...  - Page 7 Empty13/11/2024, 20:07 by PavleS

» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...  - Page 7 Empty29/10/2024, 17:47 by PavleS

» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...  - Page 7 Empty12/8/2024, 21:10 by PavleS

» PITANJA - RELIGIJA
ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...  - Page 7 Empty3/6/2024, 13:04 by PavleS

» Biblijski razgovori
ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...  - Page 7 Empty14/4/2024, 23:34 by PavleS

» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...  - Page 7 Empty30/10/2023, 13:47 by PavleS

» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI
ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...  - Page 7 Empty21/9/2023, 17:23 by PavleS

» Crkve i manastiri
ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...  - Page 7 Empty11/9/2023, 11:23 by NecaPereca

» PSIHOLOGIJA
ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...  - Page 7 Empty31/8/2023, 15:24 by Jelena83

November 2024

SunMonTueWedThuFriSat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Calendar Calendar

+19
JasnaRR
Jelena
Mato T
ro004
AlenK
Nenad
Jovana
Radule
Ivan__
kainos
PavleS
szabatka
Tako-je
Zdravko Vučinić
Storm
Eliezer
Splanzlajs
Vlatko
beka26
23 posters

ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...

Eliezer

Broj komentara : 128
    Registration date : 2013-10-09

ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...  - Page 7 Empty Re: ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...

Komentar  Eliezer 29/10/2013, 19:39

Zdravko Vučinić (citat):   Ali zato novorođena osoba, u Hristu, može da bude poslušna i da se drži Božjih pravila zato što to Bog čini u toj osobi. Novorođene osobe su Izrael Božji. To je poenta.  
    Pa hajde pocnite vec jednom da se drzite tih pravila, te Tore, pa onda cu i ovo ostalo da razumijem lakse.

Ovako, jednostavno ne prolazite test "Toru i svjedocanstvo trazite, ko govori drugacije pa pa"!

To je srz Izrael Bozjeg.

Zdravko Vučinić (citat):  Zato mislim da su ljudi poput Eliezera na potpuno pogrešnom putu, jer i dalje nijesu proglasili sopstveni bankrot kada je u pitanju sopstvena moć, sila ili mogućnost da se nešto uradi da bi se stekla Božja naklonost.  
    Problem da se covjek oslanja na Boga, i da tvori Bozju volju svim srcem?!

Ja mislim da postoji veliki problem ukoliko covjek tvrdi da je Bozji vjesnik, a krsi ili uci protiv Bozjeg zakona.

Toru i svedočanstvo tražite. Ako li ko ne govori tako, njemu nema zore.

Tek kada covjek zadovolji ovaj princip, i svaka dalja prica moze da se saslusa i da se razmotre razliciti stavovi kao nesto relevantno.

Zdravko Vučinić (citat):  Da bi se ovo shvatilo potrebna je duhovna komponenta kod čovjeka, Božje djelovanje, a ne čitanje, intelekt ili ne znam šta.  
    Ako covjek nema intelekta i ignorise jasne Bozje instrukcije koje su i nepismeni Jevrejski pastiri mogli lako da razumiu, nema tu napretka.

Zdravko Vučinić (citat): Teško mi je bilo da shvatim kako to da ja ništa ne mogu da doprinesem svom spasenju.
    Mozes itekako da doprineses svome spasenju, jer Zavjet je dvosmjerna ulica... ako uopste nekad odlucis da udjes u njega! A to sto si ovde rekao je nista drugo no Kalvinistcka dogma o predestinaciji.

To ti i Jakov prica, ali izgleda da je i za tebe to "slamnata poslanica".

Jas 2:24 Vidite li, dakle, da se delima pravda čovek, a ne samom verom?!

Uozbijite se i nemojte da zanemarujete vaznost Tore i Zavjeta u tom odnosu Boga, covjeka i vjere.
    Eliezer

ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...  - Page 7 Empty Re: ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...

Komentar  Eliezer 29/10/2013, 19:43

PavleS (citat):
    Što više pričaš o ovim stvarima sve više pokazuješ da ne poznaješ Božji zakon. Možda znaš slovo, ali ne i duh zakona.
    Upravo kao u knjizi "Košer seks" - Jevreji su majstori u izvrtanju Zakona i smisla Božje Riječi.
    Rugala se ruga pa joj bila druga!

Zato si ti majstor da u djelu EGW "Djela Apostola" na str. 255 i dalje vidis njeno nepostojece objasnjenje za Pavlovo zavjetovanje u Kenhreji, koje ona uopste ni ne pominje - jer je vjerovatno u zanosu i zaboravila na taj sitni a tako znacajan detalj.

Zato je Bog tebe podigao da ispravi sve krive Drine, jer si ti majstor za Zakon pa ces da objasnis i ono sto EGW nije znala vec je morala da konstruise i izmisli pricu kako bi se uklopila u njen roman.

Isto tako ne vidim da si nam objasnio kako to da je za Nehemiju, Malahiju i ostale Bozje vjesnike Bozji zakon = Tora ili Mojsijevo petoknjizje, a ne samo Dekalog kako nam ovde pricas i majstorski izvrces Zakon kako bi ga uklopio u svoju suplju dogmu, jer vjerujes covjeku a ne Bogu.
    szabatka

Broj komentara : 25
    Registration date : 2013-08-03

Komentar  szabatka 29/10/2013, 20:01

Zdravko Vučinić (citat): Isus je skoro uvijek citirao 10 zapovjesti.
    Daj makar jedno mesto gde citira "10 zapovesti" ?
    king
    Eliezer

Komentar  Eliezer 29/10/2013, 20:28

Zdravko Vučinić (citat): Što više pričaš o ovim stvarima sve više pokazuješ da ne poznaješ Božji zakon. Možda znaš slovo, ali ne i duh zakona.  
    Zato ti poznajes neki cudan duh, koji malo malo pa ukida slovo Zakona (ono sto pise u Zakonu).

Bez poznavanja onoga sto pise ("slova Zakona"), nema ni pravednog zivota ("duha zakona").

Zdravko Vučinić (citat): Mi se spasavamo "u Hristu", a ti, kako sam kažeš, vjerom u Boga a tu vjeru dokazuješ držanjem zakona.  
    Tako je... ja se spasavam vjerom u Boga i drzanjem Zakona. Sto bi Jakov rekao i to potpisujem, spasavem se i vjerom i djelima!

Zdravko Vučinić (citat):  A za tebe je Zakon nešto što je uslov spasenja. Sad ćeš ti da kažeš da nije tako. Pa nije tako, ali ti se tako ponašaš očigledno.
    Skoro si sve dobro rekao, samo sto prvi uslov svih uslova je vjera u Boga, a drugi uslov je da se drzi Zakon svim srcem i dushom. Pa ako se nekada i pogrijesi - kada se covjek iskreno pokaje i nastavi da tvori pravdu, on zivi.

Citaj Jezekilja 18 poglavlje, divna poslanica na koju nista nemam da dodam - vec da samo kazem AMIN!

Zdravko Vučinić (citat): Na primjer, žrtve su se prinosile dok prava Žrtva nije prinesena i nastavila sa službom na Nebu. Ili, praznici su praznovani dok nijesu ispunjeni. Dakle, ti to možeš da zoveš kako hoćeš, ali kad se nešto ispuni to je ispunilo svoju svrhu. Dalje, obrezanje je bilo pečat opravdanja vjerom. Ali to je bilo vrijeme kada se vjerovalo u obećanja itd itd.  
    Sve ovo sto si naveo pokazuje samo koliko plitko razmisljas o Bogu i Njegovom zakonu, pri tome tako olako odredjujes sta treba ili ne treba da se mijenja, sta je izgubilo svoju svrhu i sl. - time jasno oduzimajuci od onoga sto sam Bog kaze.

Zdravko Vučinić (citat):  Dakle, vidiš da ništa nije ukinuto...
    Ma ja... ta tvoja infantilna objasnjenja su kao kada neko kaze:

"Vidis, nisam ja tebi ukrao nesto, ja sam samo to pozajmio bez tvog znanja jer to svakako tebi i nije trebalo pa sam ja ustvari tebi ucinio uslugu".

Tako isto moj Zdravko i kod katolika se sve ispunilo, i oni su samo uredili novi smisao "u Hristu" i oni ustvari na pravi nacin drze Zakon i nista nisu ukinuli.

Kada bi dobio jedan euro svaki put kada cujem ovu "nije zakon ukinut" bio bih do sada bogat covjek. Jer pricao sam sa pravoslavcima, katolicima, protestantima itd itd. i svi do jednog  nisu nikada rekli "zakon je ukinut", nego da to sada ima novi smisao i da je to samo produbljeno a u stvari i malo djete vidi da je ukinuto, tj. ne vazi vise, nije obavezno itd.

I malom djetetu je jasno da to i de fakto i de jure znaci dodavanje ili oduzimanje Zakonu!

Zdravko Vučinić (citat): Da su David i ostali koje pominješ živi, oni bi bili hrišćani,  
    Ma bili bi muslimani, posto je i hriscanstvo "out of date" od sedmog vijeka, jer se jos stvari "ispunilo" i Bog je sada pojasnio da vladaju novi zakoni.

Zdravko Vučinić (citat): Ima red, ali još nijesmo od tebe čuli ništa konkretno. Samo ponavljaš istu pjesmu.  
    Ako nesto dovoljno dugo ponavljas, nevezano da li je to istina, zaista na kraju sam sebe uvjeris da je to tako. To se zove samolobotomija.

Rekao sam puno toga, ali treba za to imati oci i usi.

Zdravko Vučinić (citat): Evo sam ti rekao šta mislim o tvojoj tvrdnji da je zakon ukinut.    
    I time si pokazao koliko si neozbiljan i koliko ubijas u mozak... Ne mozes sjediti na dvije stolice, ili zivis po Zakonu ili ne zivis. A to sto ti svoje ne-zivljenje pojasnjavas samom sebi nekim imaginarnim konceptima, vjeruj mi nisi prvi u istoriji koji je to izmislio.

Eliezer: komentar modifikovan dana: 29/10/2013, 20:31; prepravljeno ukupno 2 puta (Reason for editing : pravopis)
    Zdravko Vučinić

Broj komentara : 483
    Registration date : 2013-10-03

Komentar  Zdravko Vučinić 29/10/2013, 20:37

Pa hajde pocnite vec jednom da se drzite tih pravila, te Tore, pa onda cu i ovo ostalo da razumijem lakse.

Ovako, jednostavno ne prolazite test "Toru i svjedocanstvo trazite, ko govori drugacije pa pa"!

To je srz Izrael Bozjeg.
    Pročitaj jedan od mojih prethodnih postova vezano za navodunu priču oko ukidanja zakona itd itd. Kad to vidiš onda se javi oko toga.

Što se tiče držanja zakona, ti kažeš da počnemo već jednom da se toga držimo. Dobro je što vidiš sebe da držiš taj zakon i dobro je to što vidiš da mi ne držimo. Dobro vidiš Rolling Eyes 

Nemoj da se ponavljam 100 puta: ja smatram da je čovjek grešan 100 odsto i da ne može da drži zakon sam od sebe. To je poenta moga vjerovanja. Ja vjerujem da smo svi u grijehu, da nema ni jednoga pravednoga, kako apostol Pavle u Rimljanima kaže i citira SZ. Moj izlaz je Isus, i kada je u pitanju opravdanje i posvećenje. To je jevanđelje. Ne znam jesi li nekad čuo to.

Ja mislim da postoji veliki problem ukoliko covjek tvrdi da je Bozji vjesnik, a krsi ili uci protiv Bozjeg zakona.
    Ko to tvrdi da je Božji vjesnik. Mi smatramo da ovo što pričamo je istina Božja i da imamo obavezu da to prenosimo u našem skromnom domenu.
    A što se tiče zakona, pročitaj ono od ranije, pa se javi.

Mozes itekako da doprineses svome spasenju, jer Zavjet je dvosmjerna ulica... ako uopste nekad odlucis da udjes u njega!
    Evo još jedna razlika između tebe i nas. Naš udio je samo vjera, ostalo je Božje - i opravdanje i posvećenje, dakle i svetost življenja. Ja ne mogu ničim drugim doprinijeti osim tom vjerom. Ali ne bilo kojom vjerom, nego vjerom u Isusa Hrista. Može o ovome da se priča šire.

A to sto si ovde rekao je nista drugo no Kalvinistcka dogma o predestinaciji.
    Ne, griješiš i izvrćeš, kao cijelo vrijeme što radiš. Moguće da ne izvrćeš, ali to je onda neznanje.
    Bog je preko Isusa spasio cijelo čovječanstvo pravno i na svaki drugi način, da tako kažemo, ali to spasenje koje je DAR od Boga kod čovjeka postaje efektivno vjerom (dar se mora prihvatiti), zato se i u SZ i u NZ ističe da će pravednik od vjere biti živ.
    Kalvinizam je nešto drugo.

To ti i Jakov prica, ali izgleda da je i za tebe to "slamnata poslanica".
    Jas 2:24 Vidite li, dakle, da se delima pravda čovek, a ne samom verom?!
    Uozbijite se i nemojte da zanemarujete vaznost Tore i Zavjeta u tom odnosu Boga, covjeka i vjere.
    [/quote]Ako dozvoliš Bogu da te osvjedoči, onda će duhovna komponenta proraditi u tebi i shvatićeš da su čovječja dobra djela ništa drugo do prljave haljine u Božjim očima. Zato je potreban Spasitelj da nas opravda pred Bogom, a onda dobra djela više nijesu prljave haljine. Ali o tome može šire da se priča da ne bude da je sve to u jednoj rečenici.

Zdravko Vučinić: komentar modifikovan dana: 29/10/2013, 20:58; prepravljeno ukupno 1 puta
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 29/10/2013, 20:56

Tako je... ja se spasavam vjerom u Boga i drzanjem Zakona. Sto bi Jakov rekao i to potpisujem, spasavem se i vjerom i djelima![/b]
    Evo došli smo do vrhunca. Ti ne vjeruješ u ono što ja vjerujem. Ti si u SZ, a ja u NZ i to je poenta. Šta da radimo sad tim povodom. Ništa, osim istražuj malo sva mesijanska prorčanstva iz SZ, a ima ih baš mnogo, i vidi da li se baš sva ispunjavaju u Isusu. Ako se ispunjavaju, onda uzmi u obzir da živimo pod NZ. A ako se u tvojim očima možda ta prorčanstva ne ispunjavaju na Isusu, onda nam daj alternativu. Šta drugo da ti kažem.

Skoro si sve dobro rekao, samo sto prvi uslov svih uslova je vjera u Boga, a drugi uslov je da se drzi Zakon svim srcem i dushom. Pa ako se nekada i pogrijesi - kada se covjek iskreno pokaje i nastavi da tvori pravdu, on zivi.
    Da, ali naša vjera, nas koji vjerujemo u Isusa se umnogome razlikuje od tvoje, zato ti mene ne razmiješ, a ja tebe razmijem i zato cijelo vrijeme mislim da si u zabludi, imaš pokrivalo, kako kaže Pavle. Zato ti ne možeš da shvatiš kad ja kažem da čovjek ne može da drži zakon bez Boga. Nije ovo matematika, mora malo duhovnosti.

Zdravko Vučinić (citat): Na primjer, žrtve su se prinosile dok prava Žrtva nije prinesena i nastavila sa službom na Nebu. Ili, praznici su praznovani dok nijesu ispunjeni. Dakle, ti to možeš da zoveš kako hoćeš, ali kad se nešto ispuni to je ispunilo svoju svrhu. Dalje, obrezanje je bilo pečat opravdanja vjerom. Ali to je bilo vrijeme kada se vjerovalo u obećanja itd itd.  

Sve ovo sto si naveo pokazuje samo koliko plitko razmisljas o Bogu i Njegovom zakonu, pri tome tako olako odredjujes sta treba ili ne treba da se mijenja, sta je izgubilo svoju svrhu i sl. - time jasno oduzimajuci od onoga sto sam Bog kaze.
    Šta sam oduzeo. Nijesam ništa oduzeo. Bog se javio u tijelu i objasnio nam značenje zakona i svega ostalog i uspostavio NZ. To je razlika između nas, jer mi živimo pod NZ. Shvati to jednom.
    Jevreji su izopačili svaki zakon, svaku zapovjest su prekratili, skrojili, ovo, ono itd. Mi ništa ne oduzima niti dodajemo, kod nas sve važi, ali ne može da važi nešto što je bilo simbolika i još se ta simbolika ispunila.
    Tvoj prigovor bi trebao da glasi ovako: Zdravko ti misliš da se simbolika ispunila, ali ja ti kažem da nije, SZ ne govori o Isusu nego o jednom drugom mesiji koji će nekada doći itd itd.
    Dakle, kod nas nema ukidanja, ali ima ispunjenja. Pasha se zaklala za nas, a vi koljite jagnjad. Eto to je razlika.

Zdravko Vučinić (citat):  Dakle, vidiš da ništa nije ukinuto...
    Ma ja... ta tvoja infantilna objasnjenja su kao kada neko kaze:
    "Vidis, nisam ja tebi ukrao nesto, ja sam samo to pozajmio bez tvog znanja jer to svakako tebi i nije trebalo pa sam ja ustvari tebi ucinio uslugu".
    Mogao bi malo više da ovako pišeš, jer onda to govori koliko si u pravu. Samo nastavi.

Tako isto moj Zdravko i kod katolika se sve ispunilo, i oni su samo uredili novi smisao "u Hristu" i oni ustvari na pravi nacin drze Zakon i nista nisu ukinuli.
    Nije tako. Sve stavljaš u isti koš. Oni kažu Bog je dao šabat, a mi smo uspostavili nedelju. Mi ne kažemo tako. Mi kažemo Bog je dao žrtve, ali je Isus umro i ispunio tu simboliku i sada služi na Nebu pa zemaljske žrtve više nemaju značaj jer su ispunile svrhu. Ti nazovi ovo ukidanje, prekrajanje ili kako hoćeš, ali ovo je razumno objašnjenje.
    Naravno, tvoj argument može biti da Isus nije Mesija nego da mi još čekamo mesiju, ali onda se ne bi bavili zakonom nego pitanjem ko je mesija i uzeli u obzir mnoštvo mesijanskih prorčanstagva pa da ih testiramo istorijski na Isusa.

Kada bi dobio jedan euro svaki put kada cujem ovu "nije zakon ukinut" bio bih do sada bogat covjek. Jer pricao sam sa pravoslavcima, katolicima, protestantima itd itd. i svi do jednog  nisu nikada rekli  "zakon je ukinut", nego da to sada ima novi smisao i da je to samo produbljeno a u stvari i malo djete vidi da je ukinuto, tj. ne vazi vise, nije obavezno itd.
    I malom djetetu je jasno da to i de fakto i de jure znaci dodavanje ili oduzimanje Zakonu![/b]
    Kad ti sve to stavljaš u isti koš, u redu. Nastavi a tim, jer ogoljavaš sebe kojeg si nivoa shvatanja.

Zdravko Vučinić (citat): Evo sam ti rekao šta mislim o tvojoj tvrdnji da je zakon ukinut.    
    I time si pokazao koliko si neozbiljan i koliko ubijas u mozak... Ne mozes sjediti na dvije stolice, ili zivis po Zakonu ili ne zivis. A to sto ti svoje ne-zivljenje pojasnjavas samom sebi nekim imaginarnim konceptima, vjeruj mi nisi prvi u istoriji koji je to izmislio.
    Nijesam ja ništa izmislio. Ja samo nastavljam nešto što postoji već 6000 godina, ili već 2000 godina u većoj svjetlosti. Dakle, ja sam jedan u nizu. Nema tu ništa novo.

Evo ti još konkretnije. Ja ne živim po zakonu, ako te to zanima. Zašto? Jer ne mogu, nemam tu moć jer je moja priroda pala priroda. Ja pokušavam da živim u Hristu, a ako do toga dođe to će dovesti do ispunjavanja zakona.
    Ja sam u bankrotu kada je u pitanju moja pravednost. Meni treba Spasitelj, a ne zakon, jer zakon ne može da saosjeća samnom, zakon može samo da kaže - smrt jer mi se ne pokoravaš 100 odsto.
    Znam da je teško ovo shvatiti, ali nikad se ne zna.
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 29/10/2013, 21:14

szabatka (citat):
    Zdravko Vučinić (citat): Isus je skoro uvijek citirao 10 zapovjesti.
    Daj makar jedno mesto gde citira "10 zapovesti" ?
    king
    Na primjer, Matej 19,16-21.

A jedan čovek mu priđe i upita ga: „Učitelju dobri, kakvo dobro da učinim da bih imao večni život?” „Zašto me zoveš dobrim?” reče mu Isus. „Samo jedan – Bog - je dobar. Ali, ako hoćeš da uđeš u život, drži zapovesti.”
    „Koje?” upita ga čovek. A Isus reče: „‘Ne ubij, Ne učini preljubu, Ne ukradi, Ne svedoči lažno, Poštuj oca i majku, i Voli bližnjega kao samoga sebe’.” „Svega toga sam se držao”, reče mladić. „Šta mi još nedostaje?”
    „Ako hoćeš da budeš savršen”, reče mu Isus, „idi i prodaj svoju imovinu i razdeli siromasima pa ćeš imati
    blago na nebu. Tada hajde za mnom.” Ali, kad je to čuo, mladić ode žalostan jer je imao
    veliko bogatstvo.

Dakle, vidiš da Isus citira dekalog.

O ovim stihovima može dosta da se diskutuje. Na primjer, ovaj čovjek pita kakvo dobro treba da učini da se spasi. To je u startu pogrešno pitanje i zato je dobio odgovor kakav je dobio.
    Isus mu navodi zapovjesti iz dekaloga, a on kaže da je to držao. Ali on nije držao, nego je mislio da je držao ili ih je držao u svojoj sili, jer je bio legalista.
    Kad mu je Isus onda rekao da proda imovinu on je otišao tužan. Tu se vidi koliko mu je stalo bilo do Boga. Dakle, legalizam je podjednako opasna pojava kao i tvrdnja da zakon više ne važi.
    I ovaj Eliezer i slični kada bi mu neko rekao da li drži zakon, on bi kazao da drži (što je nemoguće čovjeku samom po sebi), a onda kada bi mu neko otvorio oči i pokazao šta je duh zakona (čitaj jevanđelje i poslanice), on bi otišao. Vjerovatno ne bi otišao tužan kao čovjek u ovoj priči, nego srećan, jer bi mislio da samo on zna što je zakon i da ga drži, a mi koji ga to pitamo ne znamo šta je zakon jer mislimo da je ukinut. A ustvari on ne zna šta je zakon. Na primjer, Pavle kaže ljubav je ispunjenje zakona itd itd. Može dosta da se priča o tome, ali uzalud kad nema sagovornika.

Još jednom. Ovaj čovjek iz priče o Isusu nije shvatao značenje zapovjesti kao i to da izvan Boga ne može da drži zakon. On je mislio da može da UČINI NEKO DOBRO da se spasi. Ne može, jer bi to bila čovječja zasluga.
    U spasenju nema naših zasluga, ne može niko da se hvali.
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 29/10/2013, 22:21

Tako-je.

Uozbilji se. Sve ću ti brisati ako nastaviš sa neozbiljnim upadima.

Ne, ovdje Isus ne citira 10 zapovjesti, nego citira sabrana djela Marka Miljanova.
    Evo baš prilike da objasnim šta ja podrazumijevam pod "ubijanje u mozak". Neka i Eliezter vidi. Ubijanje u mozak je kazati da ovdje Isus ne citira moralni zakon. Ja sam rekao dekalog, a Tako-je je kazao u postu koji sam obrisao da je to paganski termin. Ok, možda je paganski termin, ali ovdje se citiraju te zapovjesti. I to nije jedino mjesto u jevanđeljima. Naravno, Isus navede nekoliko od 10 zapovjesti, ne navodi svih 10, ali je jasno da na taj Zakon misli.
    Ubijanje u mozak je dakle tvrditi da Isus tu ne citira taj Zakon nego nešto drugo. Što se tiče mojih ostalih objašnjenja o tome koje sam stavio u prethodnom postu, to je moje zapaženje, to nije Sveto pismo.

Tako-je je napisao u postu koji sam obrisao da je Isus rekao ovom čovjeku dodatni zahtjev (da podijeli imovinu) samo ako želi da bude savršen, ali da to nije neohodno. I ovo je ubijanje u mozak.
    Ovaj čovjek je pokazao da ne drži zakon, iako je rekao da drži. To je poenta. Nije zakon čini ili ne čini, nego voli Boga. A on nije volio Boga, nije vidio Isusa, nije vidio Mesiju, nije ga prepoznao, nego je vjerovao rabinima i farisejima da mesija treba da dođe 3124 godine nove ere i volio je svoje bogatstvo, imao je drugog boga i zato mu Isus nije naveo privh nekoliko zapovjesti, jer ovaj to ne bi ni shvatio.
    Dakle, uzalud činiš ili ne činiš, ako ne vjeruješ ono što je najvažnije i ne prihvataš taj Dar.
    Tako-je

Broj komentara : 98

Komentar  Tako-je 30/10/2013, 07:58

Smjesan si, haha lol! cheers lol! ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...  - Page 7 559795 ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...  - Page 7 624151 ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...  - Page 7 222412 
    PavleS
    Admin

Broj komentara : 3744
    Registration date : 2008-11-01

Komentar  PavleS 30/10/2013, 13:38

Lazare, da ti nijesi možda rabin Isak Asijel?
    Eliezer

Komentar  Eliezer 30/10/2013, 14:43

PavleS (citat):Lazare, da ti nijesi možda rabin Isak Asijel?
    A da ti nijesi mozda Urija Smit? Ili mozda Dzejmi Vajt?
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 30/10/2013, 19:35

Eliezer (citat):
    Ja sam se predstavio imenom i prezimenom za razliku od tebe. I sad moram da te zovem Lazar.

Miroljub Petrovic (citat):
    Doktore jel mogu ja da kazem u vezi ovoga? Izmenio/la Miroljub Petrovic na 30.10.2013 17:29
    Rafael
    Ti si strucnjak za teologiju i tumacenje svetskih zbivanja, trebao bi cesce da komentarises na forumu dogadjaje iz zemlje i sveta (dok te ne banujem).
    Ništa bez ovakvih mjera za spamere Cool 
    Vlatko

Broj komentara : 460
    Registration date : 2009-07-04

Komentar  Vlatko 30/10/2013, 21:04

Eliezer (citat):
    Ne daj se obrezani pimpeku, neće tebe gojčine učit teologiju, evo ti i motivacijske pjesmice, samo ustrajno i čvrsto:

Eliezer

Komentar  Eliezer 30/10/2013, 21:20

PavleS (citat):
    Eliezer (citat):
    Ja sam se predstavio imenom i prezimenom za razliku od tebe. I sad moram da te zovem Lazar.
    Nema potrebe da se insistira na predstavljanju ako neko ne želi. Ipak je ovo Internet. Ko hoće otvoreno, nije ni to problem.

PavleS (citat):
    Miroljub Petrovic (citat):
    Doktore jel mogu ja da kazem u vezi ovoga?
    Rafael
    Ti si strucnjak za teologiju i tumacenje svetskih zbivanja, trebao bi cesce da komentarises na forumu dogadjaje iz zemlje i sveta (dok te ne banujem).
    Ništa bez ovakvih mjera za spamere Cool 
    Uvjek je bilo da se od boljeg uci i prepisuje, a ti imas poduzu karijeru kada je prepisivanje u pitanju. ŠABAT, PROROČANSTVA, BIBLIJSKI KALENDAR...  - Page 7 222412 

Eliezer: komentar modifikovan dana: 30/10/2013, 21:27; prepravljeno ukupno 1 puta
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 30/10/2013, 21:25

Nema potrebe da se insistira na predstavljanju ako neko ne želi.
    A što ne želiš? Imaš dosije neki ili šta već?

Uvjek je bilo da se od boljeg uci i prepisuje.
    Misliš da je on bolji teolog od mene?
    Vlatko

Broj komentara : 460
    Registration date : 2009-07-04

Komentar  Vlatko 30/10/2013, 21:31

PavleS (citat):
    Uvjek je bilo da se od boljeg uci i prepisuje.
    Misliš da je on bolji teolog od mene?
    Pa javno je zagovrao i pozivao da se obrežemo, on je svjetlosnim godinama bolji teolog. Jel tako Eliezer?

A i osobno pozna Isaka Asijela i snimao je i pozivao na njegova predavanja, da nas Asijel nauči kako držati zapovijedi, da nam rastumači Toru, itd.
    Eliezer

Komentar  Eliezer 28/11/2013, 20:18

Braco duhovni Jevreji, sretna vam Hanuka!

PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 28/11/2013, 20:33

Braco duhovni Jevreji, sretna vam Hanuka!
    Nazdravlje ti Božić Lazare, i da te posjeti Đed Mraz!
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 12/10/2015, 10:01

Kako su određeni dani u sedmici dobili svoja imena zadržana do danas?
    Poznato je da su u Bibliji dani računati rednim brojevima, osim Šabata (subote). Ali nakon prve Vavilonske kule i raseljavanja naroda i, oni su sa sobom ponijeli i svoju mitologiju koja se uglavnom vezivala za glavni neznabožački kult Nimrod – Semiramis – Tamuz.
    Redosled velikih civilizacija u starom svijetu znamo, tako da nije teško shvatiti odakle imena dana. Interesantno je da se za Latine veže legenda o njihovom nastanku iz vanbračne veze Odiseja i čarobnice Kirke. Još zanimljivija je činjenica da se Rim nekada zvao Saturnov grad. Ko je bio taj Saturn? Bez sumnje radi se o Nimrodu koji se na tom području sklonio gonjen zbog svojih zločina. Saturn je za Latine bio isto što i Hronos za Grke, Khons ili Oziris za Egipćane, Bel, Bal ili Belus za Asirce, Ninus za Vavilonjane, itd.
    Glavni praznik koji je uspostavio ovaj „skriveni bog“ bile su Saturnalije koje odgovaraju današnjim proslavama Božića i Nove godine. Tako je i biblijski Šabat zamijenjen „spomenom“ na ovog „boga“, koji je vrlo moguće prenio u izopačenom falsifikovanom smislu važnost tog dana paganima.
    Kako se na latinskom zovu dani u sedmici:
    dies Solis
    dies Lunae
    dies Martis
    dies Mercurii
    dies Iovis
    dies Veneris
    dies Saturni

Glavni dan pagana bio je posvećen njihovom vrhovnom božanstvu: suncu. Po važnosti se još izdvaja „mjesečev dan“ zbog „boginje mjeseca“. Ali dan koji sada nazivamo petak takođe je vrlo interesantan. Vidimo da je na latinskom to bio „Venerin dan“. Ko je bila Venera, Afrodita ili Dijana, ne treba puno da istražujemo. Na engleskom jeziku petak se zove Friday, što u prevodu znači „Frejin dan“. Freja je riblje božanstvo, zbog čega se i danas drži običaj da se petkom jede riba. Pored pomenutih imena za Semiramis, ona je još bila poznata kao  Atina, Minerva, Gea, Hera, Kibela… zatim Alilah ili Alah među Arapima, Ištar (vavilonska boginja sunca), Izis (egipatska boginja sunca), Laksjmi, Gospođa Sloboda, Sin (boginja mjeseca), Sukot Benot u Samariji, Isi u Indiji, Koatliku u Meksiku, itd. Tako nije teško da shvatimo ni zašto se među Muslimanima petak slavi kao sveti dan, kao i zašto je polumjesec njihov glavni simbol.

Sve u svemu, možemo zaključiti da svi paganski putevi vode do Vavilona.
    kainos
    kainos

Broj komentara : 67
    Registration date : 2012-12-21

Komentar  kainos 29/10/2015, 23:15

Ne znam gdje staviti video, kad nema neke posebne teme - predvanja, propovijedi i sično. Ali radi se o suboti

1. Zaista Moje Subote - Sukob Umova

Ivan__

Broj komentara : 17
    Registration date : 2015-10-27

Komentar  Ivan__ 7/11/2015, 10:17

Šta mislite o ranoadventnom tumačenju za "Daily" u Danilu 8:11-13? Vidim da su pioniri adventnog pokreta tumačili kao paganizam uz podršku vizije Elen Vajt (“I have seen that the 1843 chart was directed by the hand of the Lord, and that it should not be altered; that the figures were as He wantedthem; that His hand was over and hid a mistake in some of the figures, so that none could see it, until His hand was removed. “Then I saw in relation to the ‘daily’ (Daniel 8:12) that the word ‘sacrifice’ was supplied by man’s wisdom, and does not belong to the text, and that the Lord gave the correct view of it to those who gave the judgment hour cry. When union existed, before 1844, nearly all were united on the correct view of the ‘daily’; but in the confusion since 1844, other views have been embraced, and darkness and confusion have followed. Time has not been a test since 1844, and it will never again be a test.” Early Writings, 74–75.), dok novija tumačenja to vide kao pomračivanje Hristove službe na nebu. I u NRP stoji "žrtva svakidašnja".
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 7/11/2015, 11:37

Ivan__ (citat):Šta mislite o ranoadventnom tumačenju za "Daily" u Danilu 8:11-13? Vidim da su pioniri adventnog pokreta tumačili kao paganizam uz podršku vizije Elen Vajt (“I have seen that the 1843 chart was directed by the hand of the Lord, and that it should not be altered; that the figures were as He wantedthem; that His hand was over and hid a mistake in some of the figures, so that none could see it, until His hand was removed. “Then I saw in relation to the ‘daily’ (Daniel 8:12) that the word ‘sacrifice’ was supplied by man’s wisdom, and does not belong to the text, and that the Lord gave the correct view of it to those who gave the judgment hour cry. When union existed, before 1844, nearly all were united on the correct view of the ‘daily’; but in the confusion since 1844, other views have been embraced, and darkness and confusion have followed. Time has not been a test since 1844, and it will never again be a test.” Early Writings, 74–75.), dok novija tumačenja to vide kao pomračivanje Hristove službe na nebu. I u NRP stoji "žrtva svakidašnja".
    Hvala ti. Moraćemo dobro vidjeti šta zaista piše u tom tekstu, a već sam vidio da je riječ "žrtva" ubačena, baš kako kaže Elen Vajt.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 7/11/2015, 14:14

PavleS (citat):
    Ivan__ (citat):Šta mislite o ranoadventnom tumačenju za "Daily" u Danilu 8:11-13? Vidim da su pioniri adventnog pokreta tumačili kao paganizam uz podršku vizije Elen Vajt (“I have seen that the 1843 chart was directed by the hand of the Lord, and that it should not be altered; that the figures were as He wantedthem; that His hand was over and hid a mistake in some of the figures, so that none could see it, until His hand was removed. “Then I saw in relation to the ‘daily’ (Daniel 8:12) that the word ‘sacrifice’ was supplied by man’s wisdom, and does not belong to the text, and that the Lord gave the correct view of it to those who gave the judgment hour cry. When union existed, before 1844, nearly all were united on the correct view of the ‘daily’; but in the confusion since 1844, other views have been embraced, and darkness and confusion have followed. Time has not been a test since 1844, and it will never again be a test.” Early Writings, 74–75.), dok novija tumačenja to vide kao pomračivanje Hristove službe na nebu. I u NRP stoji "žrtva svakidašnja".
    Hvala ti. Moraćemo dobro vidjeti šta zaista piše u tom tekstu, a već sam vidio da je riječ "žrtva" ubačena, baš kako kaže Elen Vajt.
    Urađena je ispravka u Bibliji NRP. U Danilu 8:11 se zaista pominje "svakodnevna žrtva" (tamid), dok se u 8:12 riječ "svakidašnji" odnosi na nešto sasvim drugo, tj. konkretno paganizam, kao prepreku "malom rogu", ili dvojnika i rivala "gnusobi pustošnoj".
    Vjerovatni razlog zašto su prevodioci dodali "žrtva" u 8:12 je povođenje za 8:11, ili pogrešna teološka aplikacija.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 13/7/2016, 08:59

Šta znači "subota"?

subota - ženski rod - Dan u sedmici.
    Subota je u srpskom narodnom verovanju dan mrtvih. Stoga nije dobra za početak radova, jer oni neće napredovati, niti će čovek od njih imati koristi. Uoči subote ili na sam dan daju se podušja (daće i zadušnice). Tada vampiri spavaju. U martovske subote ne prežu se volovi i ne rade poljski radovi, da grad ne bi tukao letinu. Prema predanju, Bog je odobrio ženi da može tući muža samo subotom.
    Izvor
    Shocked
    Radule

Broj komentara : 24
    Registration date : 2016-01-04

Komentar  Radule 13/7/2016, 09:38

PavleS (citat):Šta znači "subota"?

subota - ženski rod - Dan u sedmici.
    Subota je u srpskom narodnom verovanju dan mrtvih. Stoga nije dobra za početak radova, jer oni neće napredovati, niti će čovek od njih imati koristi. Uoči subote ili na sam dan daju se podušja (daće i zadušnice). Tada vampiri spavaju. U martovske subote ne prežu se volovi i ne rade poljski radovi, da grad ne bi tukao letinu. Prema predanju, Bog je odobrio ženi da može tući muža samo subotom.

Izvor
    Shocked

U sta sve ljudu mogu povjerovat. Nevjerovatno, ali i ovo kad se kaze po predanju (nebuloze koje dugo vremena opijaju svijest) onda znamo da nastupa neka zesca nenormalna obmana, sto nenormalnija to pitkija usima. Ovako nesto danasnji svijet voli da cuje, jer mu je istina odbojna, voli da bude prevaren, voli da ga neko suptilno laze i voli misticne stvari koje nemaju veze s vezom. Zato ovakve stvari prolaze u narodu.

Sponsored content

Komentar  Sponsored content

Danas je 15/11/2024, 06:48