BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

May 2022

SunMonTueWedThuFriSat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendar Calendar


+13
Matija Runje
Sionski
SimaS
Enoh
SnezaDjak
xyz_os
Tako-je
Zdravko Vučinić
Eliezer
Nebojša
PavleS
euzebije
beka26
17 posters

  BIBLIJSKA PROROČANSTVA

  avatar
  Nebojša


  Broj komentara : 143
  Registration date : 2013-08-19

  BIBLIJSKA PROROČANSTVA - Page 4 Empty Re: BIBLIJSKA PROROČANSTVA

  Komentar  Nebojša 24/3/2017, 13:26

  Danilo 2:41-43

  http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/svet/2676552/samit-u-rimu-od-rimskog-carstva-do-eu.html

  I odgovor kada će doći Božje Carstvo u sledećem stihu,
  2:44 " U DANIMA TIH CAREVA (EU vladara) Bog će nebeski podići carstvo koje nikada neće propasti...
  avatar
  maurico


  Broj komentara : 112
  Registration date : 2016-09-24

  BIBLIJSKA PROROČANSTVA - Page 4 Empty Re: BIBLIJSKA PROROČANSTVA

  Komentar  maurico 24/3/2017, 21:38

  Nebojša,ja ću probat dati svoje viđenje vremena podizanja Vječnog carstva,od strane Boga.Ti si objasnio da bi to moglo biti sada,tj.za vrijeme vladavine EU vladara (moćnika).Ja ne kažem da Gospod već sada ne formira svoje carstvo,ali usudio bi se reći da se izraz "ti carevi" ne podrazumjeva za lokalne moćnike EU,već na nešto što će se desiti na globalnoj razini,odnosno na čitavoj planeti Zemlji.Po meni to nam tek slijedi u bliskoj budućnosti,kada će cijeli svijet biti podijeljen na regije,i kada će pod patronatom "velikog babilona"biti postavljeni carevi regija,kojima će vlast biti predana na vrlo malo dana.Po meni,ovo bi mogao biti trenutak kada će Gospod podići carstvo koje neće propasti.
  avatar
  Nebojša


  Broj komentara : 143
  Registration date : 2013-08-19

  BIBLIJSKA PROROČANSTVA - Page 4 Empty Re: BIBLIJSKA PROROČANSTVA

  Komentar  Nebojša 25/3/2017, 12:19

  maurico (citat):Nebojša,ja ću probat dati svoje viđenje vremena podizanja Vječnog carstva,od strane Boga.Ti si objasnio da bi to moglo biti sada,tj.za vrijeme vladavine EU vladara (moćnika).Ja ne kažem da Gospod već sada ne formira svoje carstvo,ali usudio bi se reći da se izraz "ti carevi" ne podrazumjeva za lokalne moćnike EU,već na nešto što će se desiti na globalnoj razini,odnosno na čitavoj planeti Zemlji.Po meni to nam tek slijedi u bliskoj budućnosti,kada će cijeli svijet biti podijeljen na regije,i kada će  pod patronatom "velikog babilona"biti postavljeni carevi regija,kojima će vlast biti predana na vrlo malo dana.Po meni,ovo bi mogao biti trenutak kada će Gospod podići carstvo koje neće propasti.

  Link što sam postavio je u kontekstu Danila. Imaš hronologiju događaja Navuhodonosorovog sna i naslednik Rimske Imperije je  "hrišćanska" Evropa odnosno EU. Zato se "ti carevi" ne odnosi na globalne moćnike već na EU vladare. Jer je priča o Rimskom Carstvu, Evropi, Evropskoj Uniji a ne o Južnoj Americi, Africi ili nekom drugom delu sveta koji će formirati carstvo tj. regiju, uniju ili savez. Akcenat je na EU.
  A tek u Otkrivenju piše, što ti kažeš i što se slažem, o globalnim carevima odnosno o 10 rogova, koji će formirati Novi Svetski Poredak u bliskoj budućnosti gde će između ostalih biti i Južna Amerika, Afrika itd. Već sada postoje Južnoamerička Unija i Afrička Unija kao regioni sveta ali još nije to izvedeno do kraja.
  Ne kažem ja da će Božje carstvo biti formirano sada, zato imamo Otkrivenje gde piše šta još treba da se desi. Ali u vremenu "tih careva" (EU), biće pokušaja ujedinjenja koje će biti neuspešno, i na samom kraju će se ujediniti ali na globalnom nivou regioni sveta, što ti kažeš, ali to će veoma kratko trajati i u tom periodu će se izliti 7 poslednjih zala i zatim sledi Isusov 2. dolazak.
  Što se tiče tih 10 careva ili kako ti kažeš regija sveta, ne treba tu gledati crno belo. Npr. UK je izašla iz EU i teško da će da se ponovo vrati, ali ona je već jedno "carstvo". Britansko carstvo može da obuhvata Kanadu, Australiju i još neke zemlje Komonvelta. Neke manje bitne države ni ne moraju formalno da uđu u neki savez ili uniju itd. Ali to je tehničko pitanje identifikacije tih carstava što će se kako vreme bude prolazilo i kako kraj (početak  Very Happy ) bude bio sve bliži dobijati sve jasniju sliku. Videćemo na koji način će se pokušati globalno ujedinjenje. Danas smo svedoci neuspešnog Evropskog ujedinjenja koje je opisano u Danilu pre oko 2500 godina. Sutra ćemo, nadam se, biti svedoci globalnog ujedinjenja koje je opisano u Otkrivenju pre oko 2000 godina.
  avatar
  maurico


  Broj komentara : 112
  Registration date : 2016-09-24

  BIBLIJSKA PROROČANSTVA - Page 4 Empty Re: BIBLIJSKA PROROČANSTVA

  Komentar  maurico 25/3/2017, 15:05

  Hvala ti Nebojša šta si se potrudio i dao iscrpan odgovor koji mi nekako i nije padao na um,jer sam tu "silu"EU jednostavno zanemario,stavio je u skroz drugi plan.Sigurno sam ja bio zbunjen i u krivu ali uvijek sam nekako kao antitip velikoj Rimskoj imperiji stavljao najjaču vojnu zemlju svijeta tj.Ameriku,kada bude postala(ako već nije) "zvjer iz zemlje",a vjerojatno sam trebao gledat teritorijalno i razumjet Danijela 2 pa bi mi bilo jasnije umjetno ujedinjavanje evropskih zemalja sa mješanjem"željeza i gline".
  avatar
  Nebojša


  Broj komentara : 143
  Registration date : 2013-08-19

  BIBLIJSKA PROROČANSTVA - Page 4 Empty Re: BIBLIJSKA PROROČANSTVA

  Komentar  Nebojša 25/3/2017, 18:03

  maurico (citat):Hvala ti Nebojša šta si se potrudio i dao iscrpan odgovor koji mi nekako i nije padao na um,jer sam tu "silu"EU jednostavno zanemario,stavio je u skroz drugi plan.Sigurno sam ja bio zbunjen i u krivu ali uvijek sam nekako kao antitip velikoj Rimskoj imperiji stavljao najjaču vojnu zemlju svijeta tj.Ameriku,kada bude postala(ako već nije) "zvjer iz zemlje",a vjerojatno sam trebao gledat teritorijalno i razumjet Danijela 2 pa bi mi bilo jasnije umjetno ujedinjavanje evropskih zemalja sa mješanjem"željeza i gline".

  SAD jeste zver iz zemlje ali to je neko drugo proročanstvo.

  Novi pokušaj ujedinjenja, sada pod idejom "Evropa u više brzina".

  http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/svet/2678463/eu-obelezava-60-godina-od-potpisivanja-rimskog-ugovora.html

  Mali rog, velika bludnica, antihrist... kao "duhovni autoritet" koji dobija silu direktno od Sotone.

  http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/svet/2678208/papa-liderima-eu-bez-nove-vizije-uniji-preti-smrt.html

  Sponsored content


  BIBLIJSKA PROROČANSTVA - Page 4 Empty Re: BIBLIJSKA PROROČANSTVA

  Komentar  Sponsored content


   Danas je 20/5/2022, 16:05