maurico (citat):Nebojša,ja ću probat dati svoje viđenje vremena podizanja Vječnog carstva,od strane Boga.Ti si objasnio da bi to moglo biti sada,tj.za vrijeme vladavine EU vladara (moćnika).Ja ne kažem da Gospod već sada ne formira svoje carstvo,ali usudio bi se reći da se izraz "ti carevi" ne podrazumjeva za lokalne moćnike EU,već na nešto što će se desiti na globalnoj razini,odnosno na čitavoj planeti Zemlji.Po meni to nam tek slijedi u bliskoj budućnosti,kada će cijeli svijet biti podijeljen na regije,i kada će pod patronatom "velikog babilona"biti postavljeni carevi regija,kojima će vlast biti predana na vrlo malo dana.Po meni,ovo bi mogao biti trenutak kada će Gospod podići carstvo koje neće propasti.
Link što sam postavio je u kontekstu Danila. Imaš hronologiju događaja Navuhodonosorovog sna i naslednik Rimske Imperije je "hrišćanska" Evropa odnosno EU. Zato se "ti carevi" ne odnosi na globalne moćnike već na EU vladare. Jer je priča o Rimskom Carstvu, Evropi, Evropskoj Uniji a ne o Južnoj Americi, Africi ili nekom drugom delu sveta koji će formirati carstvo tj. regiju, uniju ili savez. Akcenat je na EU.
A tek u Otkrivenju piše, što ti kažeš i što se slažem, o globalnim carevima odnosno o 10 rogova, koji će formirati Novi Svetski Poredak u bliskoj budućnosti gde će između ostalih biti i Južna Amerika, Afrika itd. Već sada postoje Južnoamerička Unija i Afrička Unija kao regioni sveta ali još nije to izvedeno do kraja.
Ne kažem ja da će Božje carstvo biti formirano sada, zato imamo Otkrivenje gde piše šta još treba da se desi. Ali u vremenu "tih careva" (EU), biće pokušaja ujedinjenja koje će biti neuspešno, i na samom kraju će se ujediniti ali na globalnom nivou regioni sveta, što ti kažeš, ali to će veoma kratko trajati i u tom periodu će se izliti 7 poslednjih zala i zatim sledi Isusov 2. dolazak.
Što se tiče tih 10 careva ili kako ti kažeš regija sveta, ne treba tu gledati crno belo. Npr. UK je izašla iz EU i teško da će da se ponovo vrati, ali ona je već jedno "carstvo". Britansko carstvo može da obuhvata Kanadu, Australiju i još neke zemlje Komonvelta. Neke manje bitne države ni ne moraju formalno da uđu u neki savez ili uniju itd. Ali to je tehničko pitanje identifikacije tih carstava što će se kako vreme bude prolazilo i kako kraj (početak
) bude bio sve bliži dobijati sve jasniju sliku. Videćemo na koji način će se pokušati globalno ujedinjenje. Danas smo svedoci neuspešnog Evropskog ujedinjenja koje je opisano u Danilu pre oko 2500 godina. Sutra ćemo, nadam se, biti svedoci globalnog ujedinjenja koje je opisano u Otkrivenju pre oko 2000 godina.
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI