Zdravko Vučinić (citat): Eliezer, mi volimo kad ima ljudi koji hoće da diskutuju, da razgovaraju da tragaju za istinom. Ako si jedan od njih, veoma mi je drago.
Vec sam napisao da jesam, i vjerum mi mislim kada to kazem. Medjutim, ne mozes ocekivati od mene da vjerujem u sve sto ti vjerujes i da cim pokusam postaviti neko pitanje (onako kako ja znam i umijem) krenu optuzbe tipa "neobracen si", "izaopacen si" itd itd. - bez osvrta na moje pitanje i argument koji ja iznosim.
S druge strane pored toga sto imam svoje stavove i nisam tip koji ce lako promjeniti stav (pretpostavljam da je tako i sa druge strane), to ne znaci da necu razmisliti (razmisljati) o tome kako i sta mi je neko odgovorio.
Tako da neka bude da ja nemam "Duha" i neka bude da sam neobracen... ali daj bar da pricamo ko ljudi bez sarkazma, nipodastavanja i uz uvazavanje. (to rade ljudi na poslu, na ulici koji od religije ni R ne znaju, a cim udjes u razgovor sa "religioznima" i ako se nedaj Boze ne slozis u svemu, odmah si olos)
Jer nagledao sam se ja raznoraznih "punih Duha" i kojima je jedini argument konstatovanje da onaj drugi "nema Duha" jer eto valjda su izmislili neki aparat i jos na daljinu, pa se zna ko koliko Duha posjeduje.
Zdravko Vučinić (citat): Problem je što često dolaze ljude koje ne razmišljaju svojom glavom, već šta im je neko rekao, pa onda ovdje siju razne stvari. Eto da znaš zašto smo oprezni.
Lijepo je to sto "revnujete za Boga", ali bilo bi jos ljepse da ne zaboravite da budete ljudi i da je "ljudski" da ljudi vjeruju svasta i da vecinu vremena idu linijom manjeg otpora.
Isto tako ljudski je da skoro svako misli kako je njegova muka najteza i kako je samo on u pravu... sve je to "normalno" i sve ja to razumijem ali ne razumijem da neko ne moze saslusati onoga drugoga, a pri tome pretendovati da drugi njega saslusaju i slusaju.
Zdravko Vučinić (citat): Što se tiče toga da je Jevrejima zabranjeno da čitaju Danila, moguće da si negdje to pročitao ovdje, nijesam siguran ko je to pominjao.
I ti i PavleS ste to pominjali ako se ne varam (ako hoces probacu naci citat).
Zdravko Vučinić (citat): Ako me pitaš za detalje, ne znam, ali bih možda mogao potražiti. Međutim, ne vidim da je to nešto važno.
Potrazi molim te, izguglaj ili sl. pa postavi taj citat ovde (ako uopste postoji) pa da to provjerimo. (na kraju krajeva to i jeste svrha - da provjerimo sve ono sto nam se predstavlja kao "Istina")
Znas zbog cega je vazno. Kada to neko kaze a jos pri tome ima neku svoje superturbo predavanje u kome zna sve i svja - i jos onda zacini to sa nesto tipa:
"ovo sto vam ja rekao je ISTINA jer meni je to Bog otkrio jer sam ja obracen, a Jevreji su tako naravno neobraceni i tako zli u odbijanju istine da su cak ZABRANILI da se uopste cita Danijelova knjiga" - to zvuci onako VAU spektakularno!
Medjutim, to ti je ko reklama sa TV shopa... radi sve i svja samo dok se ne proda, a kad se proda vise nije ni vazno da li je stvar ispravna i da li vjerno odrazava reklamu.
Ako nista bitno je da vidimo da li je neko sklon lazi i sirenju dezinformacija ili su Jevreji zaista osvjedoceni o toj "istini" pa je namjerno skrivaju i zabranjuju citavom narodu pod prijetnjom kletvom da to citaju (bas onako djavolski).
Ali i ovo razumijem, sve dok neko ne krene da prica kako su Jevreji krivi i za kugu i za zemljtrese i za poplave i za ovo i za ono. To mi onako zna dici tlak.
Zdravko Vučinić (citat): To je isto kao da ja kažem da je katolicima...
Nije to bas ni blizu kao sa katolicima. Fajt je rekao da postoji KLETVA za Danila, u tome je poenta.
Jedno je nekome sugerisati nesto, a drugo je reci da je neko pod pretnjom kletve ako uospte i pokusa da nesto procita.
Zdravko Vučinić (citat): To je poenta priče, ne moraš tražiti dlaku u jajetu.
Nije to dlaka u jajetu, znam sta pricam. Da je to samo u rangu manje ili vise vazna knjiga u Bibliji - to ne bi bio nikakav problem. Jer kod raznoraznih religijskih organizacija se mnoge dogme vrte samo oko odredjenih knjiga i sugerise se citanje istih. To je relativno normalno i to je isto tako razumljivo.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI