Ljudi koji ne vole ono sto je istina pokusavaju da kompromituju one koje nose istinu jer nemaju dokaze protiv onoga sto se prica. To je onaj sistem - "kad ne mozemo da se borimo protiv istine, boricemo se protiv nosioca istine". Radi se o tome da tvi optuzujete druge ljude i plus na to i pravite karikature(kao vi se salite) i usput ste isplagijali razne dogme.Nema potrebe da se mnogo pravite pametni jer ce napadi na vas biti sve jaci a vasi argumenti ce biti sve vise zasnovani na neistinama. Sad ste vi kao navodno merodavni da utvrdjujete sta je istina, a ne Bog i Sveto Pismo. Drago mi je da su dosli neki ljudi od kojih bi trebali nesto da naucite. Ja sam iznenadjen kolko ovaj institut nazaduje i zaista nisam imao zelju ni volje da bilo sta prozborim sa vama.PavleS (citat):Evo ti je kolega objasnio kako prepoznati jevrejskog mesiju. Izgleda da će CNN direktno prenosit pa da se i mi goji malo edukujemo...
Sto se tice isecka.
Gornji isecak je izmontiran, ali i takav pokazuje da rabin Isak Asijel ima mnogo bolje razumevanje pitanja Mesije od Jerotica, koji zastupa klasicno savremeno hriscansko verovanje. Jerotic prica klasicne neistine, naziva Varavu "zilotom", iako on nije bio zilot nego razbojnik, "objasnjava" jevrejski pogled na Mesiju koji nije jevrejski, ni rabinski, nego antisemitski, kaze da su Jevreji vodili oktobarsku revoluciju u Rusiji, a znamo da su to radili jezuiti, itd. Sve sto je rekao rabin o Mesiji je tacno, ja bih samo mogao na to da dodam identitet Mesije.
Dalje, savremenbi hriscani veruju u laznog Mesiju. Oni deklarativno prihvataju da je Isus Hristos Mesija, ali posto ne citaju Bibliju i veruju paganskim pricama koje im se serviraju, sutra kada Sotona bude simulirao Hrista, oni ce ga vecinski prihvatiti. To se i danas vidi po sistemu vrednosti koji "hriscani" prihvataju. Najnemoralnije drzave su one gde su ovakvi "hriscani" u vecini.
Takodje, sam termin "Mesija" na hebrejskom znaci "pomazanik, neko ko je odredjen za neku Bozju misiju". U Bibliji imamo opis o obnovljenju Izraela i velikom cudu obracenja Izraelaca u poslednja vremena. Sigurno je da ce to obracenje Bog podstaknuti preko odredjenih ljudi koji ce tada biti Njegovi "pomazanici" (ili mozda jednog coveka).
Mislim da savremeni Jevreji imaju mnogo bolje razumevanje Mesije od onih koji sebe nazivaju hriscanima, tj. razumevanje koje je mnogo blize biblijskom.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI