Be snake and dove (citat): Zdravko Vučinić (citat): Be snake and dove (citat):
Ako si duže od 3 godine na veganskoj hrani ,bez mesa ,ribe i sl. i nisi koristio b12 injekcije ili velike doze oralnih b12 suplemenata (tablete ,kapsule) ,onda mi je jasno zašto si takvog stanja .Ako si duže od 5 godina ,onda mi je savršeno jasno .
Ne znam šta vi podrazumijevate pod veganska hrana. Svakako jesam vegetarijanac, ali ne 100 odsto na sirovoj, i takva je situacija mnogo duže nego što ti kažeš, ni meso, ni riba... Ovo da bi ti bilo jasnije kakvog sam stanja.
U svakom slučaju Bog te blagoslovio ,a ako sam te čime uvrijedio ,oprosti .
Ja te razumijem i shvatam, ali ti nas ne shvataš. Mi se ne ljutimo, tu fazu smo prošli godinama ranije, ali ti nijesi, i zato ti nas ne razumiješ i ti se ljutiš.
Kad ti kažemo nemoj da se praviš pametan, da priča o B12 koju ti iznosiš je poluistina (prirodni B12 je od Boga, a ne sintetički itd), da diplome nemaju biblo kakav značaj u hrišćanstvu, da nijesmo nadriljekari niti se time bavimo i slično, to znači da mi znamo to iz iskustva i bavljenja svime time mnogo duže nego ti. Dakle, mi ne govorimo to iz ljutnje, nego znamo da je tako.
Ja još uvijek ne želim da govorim o rezultatima našeg "nadriljekarstva" da se to ne bi shvatilo kao neko hvalisanje, ali prije ili kasnije ćemo izaći sa time, a to nije šala, to je broj izlečenja koji nije mali, jer mi živimo u Zemlji od 600.000 stanovnika i, na primjer, 500 izliječenih kod nas za godinu, dvije, je isto kao i 5000 izliječenih u Srbiji za godinu. Ja imam mnogo ličnog iskustva oko hrane i B12 i zato kada pričam o tome nije to da bi sa tobom raspravljao, nego sam to iskusio... Ja sam programe liječenja i ishrane prošao lično u zdravstvenim centrima po Americi, išao po raznim zabitima gdje god je bilo nešto da se nauči... Tu nije bilo diploma, ali je bilo iskustva i znanja kako da se rješavaju problemi... Ja sam išao tamo gdje ima znanja, a ne gdje daju diplome. To je razlika između nas i drugih, što mi hoćemo da pokažemo da diplome nemaju bilo kakav značaj u smislu znanja itd.
Isto tako znamo iz iskustva šta znače diplome i svjetovna priznanja, jer imamo i diplome i bili smo visokorangirani u svjetovnim oblastima i znamo o kakvim se ispraznim stvarima radi i koliko je sve to beznačajno, i znamo da je sve to zasnovano na borbi proriv Boga, na kompromisu sa grijehom itd itd.
Isto tako iz iskustva znamo kako je kada neko u našem okruženju ima posla sa demonima i kako Bog može da riješi te probleme i kakve to posljedice ostavlja na čovjeka...
U tom smislu nijesam ti ja u fazonu da polemišem oko besmislenih stvari sa tobom. Ako imaš nešto ozbiljno ajde, a ostavi se B12, diploma i nadriljekarstva i slično, jer ni sam ne znaš šta je to ustvari...
ne sumnjam da znaš dosta i bravo na tome ,pomaganje ljudima je nešto najbolje što itko može učiniti ,također biljna hrana tj. ne jesti meso ,a u manjoj mjeri i tko ne jede ribu ,čuva klimu ,prirodu ,okoliš čak znatno više od bilo čega drugoga što možemo učiniti i pohvalno je tko god jede biljnu hranu baš radi utjecaja na okoliš !također glad u svijetu bi se rješila 100 posto ,potpuno ,da svi jedu biljnu hranu 10 mlrd ljudi bi moglo živjeti na planeti i biti savršeno siti ..dakle tko god voli prirodu ,čuvanje planeta može to učiniti time da ne podržava farme krava i jedenje krava čiji metan uništava planet gore nego automobili ,iako je i rješiti se automobila skoro pa jednako vegetarijanstvu u smanjivanju lošeg utjecaja industrija ,plinovi -priroda ..
ako se ti smatraš toliko velikim da ne sudjeluješ u razgovoru samnom ,dobro ,ali znaj da svaki doktor zna da ljudi kao ti unose folnu kiselinu u prehrani jer jedu dosta zdrave hrane ,a to maskira b12 i anemiju nećeš vidjeti dok ne bude pri kraju ,kad ćeš je doživjeti na težak način ,kada će ti jedino injekcija b12 možda pomoći kao što kažu stručnjaci ,ali pošto si ti ne priznaješ nijedan laboratorij ,nijednog znanstvenika ,nijednu studiju od milijun napravljenih dosada ,nijednu ljudsku instituciju ,bolnicu ,a pogotovo kako kažeš sotonske tablete i injekcije ,onda ti ostaje jedino da ideš na prirodne metode ,a to znači da ćeš mi sljedeću poruku poslati u obliku dimnih signala ,jer je ovaj internet potpuno neprirodna stvar ,čak puno složenija i neprirodnija od b12 tablete suplementa ,koji svaki početnik u laboratoriju može proizvesti
)
p.s. nevalja negirati činjenicu da su mnoge bebe umrle od veganskih roditelja i pronađen je nizak nivo b12 i roditelji su ubili dijete Fanatizmom ..
Ljudi su skloni da idu iz krajnosti (fanatizam) u krajnost (liberalizam), tako si i ti u nekim stavovima liberalan (kada trebaš da braniš Marinu Grubić) koja je promoter fruterijanstva (što je nepotpuna ishrana koja zaista dovodi do bolesti, ne odmah ali vremenom). Mogu da pričam mnogo o tome, doćiće i vreme za to. Ili Miroljuba zato što ti se sviđa neki deo njegove ličnosti koju i ti imaš (to smo mogli i ovde da vidimo). Jer po nekim pitanjima imaš iste stavove i mišljenje kao i on.
Tako je i kod ishrane mnogi misle da se zdravo hrane i da je vegeterijanska ishrana najzdravija. Naravno da je vegeterijanska ishrana zdravija ishrana, ali nije najzdravija. Najzdravija ishrana je veganska bez unosta životinskih namernica. Evo nekih od problema vegetarijanske ishrane: 1. Ne insistira se na unosu integrlnih žitarica od punog zrna (koje trebaju biti kuvane).
2. Obično vegeterijanci unose dosta belog brašna (koje nije nimalo zdravo). 3. Unose dosta aditiva, konzervansa, boja, zaslađivača, veštačkih šećera. 4. Mnogi jedu ribu, koja je zagađena, a uzgred je i meso. 5. Jedu jaja, i mlečne produkte.
6. Jedu pečurke (koje nisu biljke i koje mogu slobodno da spadaju u malo zdravije meso (govedina, riba, piletina). 7. Piju hemiske sokove, gazirane napitke. 8. Jedu "zdrave" slatkiše iz "zdrave" hrane koji su puni šećera, i svakakve hemije (inače ne bi mogle da stoje na policama i po 6 meseci). 9. Često se dešava i da piju jako malo vode i ceđenih sokova (koji su idealan način da unesu sve vitamine, minerale, enzime). 10. Mali broj njih unosi neki dodatak ishrani (mlad ječam, pšenicu, hlorelu, sirulinu, kelp, pivski kvasac). 11. Njihova ishrana je uglavnom neraznovrsna (jedu jako malo svežeg zeleniša, kupusa, cvekle, šargarepe, rotkvica, itd, jako malo voća naručito južnog (banane, avokado, mandarine, kivi, pomorandze, ananas), sve to je danas nekad jeftinije nego domaće voće (koga ima jako malo na tržištu jer se najbolje uglavnom izvozi jer dobija bolju cenu). 12. Slabo jedu orašaste plodove (jer su skupi?). Ima tu još dosta da se nabraja, ovo je sve ukratko.
Vegani imaju iste nedostatke kao i vegeterijanci, jedina prednost im je što ne jedu životinske namirnce. Sve ostalo gore spomenuto jedu. Nije redak slučaj da puše i piju alkohol. B12 možeš uneti i kroz fermentisanu biljnu hranu (soja sos, tempeh, kiseli kupus, miso, tofu, alge). Inače da znaš jedan od najzdravijih naroda Japanci koji jako dugo žive, imaju u svojoj ishrani jako puno namirnica koje u sebi sadrže B12. Kao što i sam vidiš mnogi misle da se zdravo hrane i da jedu zdravo, ali kada bi malo istraživali i bili iskreni videli bi da jedu svašta i da jedu jako jednolično (istu hranu). Za takve koji ne jedu raznovrsno se i savetuje da jedu mlečne proizvode da se ne bi desilo da manjkaju sa B12. Ali se često dešava da oni imaju nedostatak gvožđa, preterani unos mlečnih proizvoda dovodi da organizam troši zalihe gvožđa. Naručito tu imaju problem žene (jer krvarenjem gube krv i samim tim i gvožđe). Opet napominjem mnogi misle da se hrane zdravo i pričaju da su vegeterijanci ili vegani i tako kompromituju ceo Božiji koncept zdrave i umerene ishrane. Mnogi su skloni da idu iz krajnosti u krajnost i posle im je krivo vegeterijanstvo i veganstvo, ili neko drugi, uvek ali ne i oni koji ne vode računa o sebi nego slušaju doktore i naučnike koji propagiraju ishranu svega po malo (kao da smo mi svinje). Koliko su indokrinirani govori podatak da preporučuju ljudima da jedu (bubrege, jetru, morske plodove) kad im nedostaje gvožđe. Iz Biblije znamo da je to sve nejestivo i otrovno što dovodi do raznih bolesti. Što se tiče farmako industrije ona se svakim danom okreće sve više alternetivi i tako je počela da ulaže novac u (dodatke ishrani, čajeve, tinkture, tonike, kremice, pomadice, tabletice) koje jesu zdravije od sintetičkih lekova, ali daleko od toga da su dobrog kvaliteta. itd, itd....
Treba spomenuti da ti ovde pišeš kako mi savetujemo ljude da jedu samo sirovu hranu (to si možda bio na nekom drugom sajtu gde se to promoviše, a i sami promoteri toga ne jedu sve sirovo, tako da što se tiče manipulacije možeš njima da se obratiš). Tu prevashodno mislim na Miroljuba, Markovića i ostale Miškove doktore. Ako negde čuješ da smo mi ili ja nekom rekao da je najbolje i najzdravije da bude na sirovoj veganskoj odmah to ovde kači na forum i piši šta hoćeš. Ovako se samo kompromituješ sve više i više i kako si krenuo nema ti kraja. Ono što ja savetujem ljude kako da se hrane (mislim da i Zdravko to isto radi) je napisano gore, šta je dobro, a šta nije. Odmah da znaš da i ja nekad jedem nešto od gore spomenutih stvari (samo ne ribu i meso). Ali zato radim (a znam i Zdravko) čišćenje organizma koje i ljudima preporučujemo. Tako da mani se izvlačenja iz konteksta i tih fazona. A da li i šta misli Miroljub o tome da li treba da se radi čišćenje organizma na svaka 3 meseca pitaj njega. On kad je bolestan pije antibiotike i lekove za bolove, a ovamo priča drugu priču. Da ne pričam šta sve znam (mnogi misle da ja sve što znam pričam o Miroljubu, a nije tako). Neke intimne stvari nikad neću reci jer to nije ugodno pred Bogom. To što se nekom to ne sviđa šta da mu ja radim, nije greh komentarisati (pričati istinu). Iako mnogi to ne vole da slušaju, vole samo da slušaju pozitivno, da žive u imaginarnom svetu (nekom svom) a žive na planeti smrti i greha. Opet ni tu ne treba ići u krajnost. Pozivaju na neko ujedijenje neku ljubav, humanost, ekologiju, itd. Mani se sekularnog humanizma. Neće u svetu imati više pravih Hrišćana što će biti bolja ekologija, što neće biti gladi, što će se deliti "pomoć" ugroženima. Izobilje za ljude koji nisu sa Bogom može samo još više odvojiti od Boga. Što danas i vidimo u savremenom svetu.
Što se tiče tvog komentara vezanog za roditelje kojima je dete umrlo ne trebaš Zdravku da natučaš to nego tvom bivšem, a za nešto i sadašnjem idolu Miroljubu. Koji je imao veći uticaj na te ljude nego Zdravko (bolje bi za njih bilo da je imao Zdravko). Ali opet svako odgovara za sebe, ne treba slepo da sluša nek proveri (svakog treba proveriti). Samo nemoj ovde da ispadne da je tebi gore nego ljudima koji su izgubili bebu (nije izgubljena za večnost), i da se ti više brineš za njih od Boga. I da znaš nije dete umrlo zbog nedostatka B12 vitamina. Tako da nemoj ovde da širiš dezinformacije Mateja ili kako se već zoveš imaš dosta imena i pseudonima (tvoja stvar). I da dete ima manjak B12 majka treba više da ga uzima, a ne da detetu daje ribu i ostalu (tešku hranu). Uzgred da znaš da moja deca ne manjkaju sa B12 vitaminom niti bilo ko u familiji a vegeterijanac je, a mnogi su više od 5 godina. I uozbilji se više, jer ovde možeš da naučiš više nego bilo gde u regionu.
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI