BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

» MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 Empty13/11/2024, 20:07 by PavleS

» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 Empty29/10/2024, 17:47 by PavleS

» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 Empty12/8/2024, 21:10 by PavleS

» PITANJA - RELIGIJA
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 Empty3/6/2024, 13:04 by PavleS

» Biblijski razgovori
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 Empty14/4/2024, 23:34 by PavleS

» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 Empty30/10/2023, 13:47 by PavleS

» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 Empty21/9/2023, 17:23 by PavleS

» Crkve i manastiri
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 Empty11/9/2023, 11:23 by NecaPereca

» PSIHOLOGIJA
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 Empty31/8/2023, 15:24 by Jelena83

November 2024

SunMonTueWedThuFriSat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Calendar Calendar

+16
Nikola Šavija
Be snake and dove
Jovana
ljuba79
Nathanael
giga
Enoh
SimaS
Eliezer
Vlatko
Nebojša
Tako-je
beka26
Zdravko Vučinić
Ivan Maslovara
PavleS
20 posters

SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM

Tako-je

Broj komentara : 98
    Registration date : 2013-10-09

SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 Empty Re: SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM

Komentar  Tako-je 27/10/2013, 00:52

Taj video je super razjasnio neke stvari i ono sta pise u cijelom Tanahu, i kakvu sliku Tanah daje, ako nista drugo bar da vas podstakne da malo razmislite i zapitate se za neke stvari

A sad da ja vas pitam nesto, posto je Bog duh koji je sveprisutan i ima pristup svemu, jer je sve stvorio i sve samo od njega zavisi, da li je Bog u srcu Sotone???
    Vlatko

Broj komentara : 460
    Registration date : 2009-07-04

SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 Empty Re: SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM

Komentar  Vlatko 27/10/2013, 01:07

Tako-je (citat):Taj video je super razjasnio neke stvari i ono sta pise u cijelom Tanahu, i kakvu sliku Tanah daje, ako nista drugo bar da vas podstakne da malo razmislite i zapitate se za neke stvari

A sad da ja vas pitam nesto, posto je Bog duh koji je sveprisutan i ima pristup svemu, jer je sve stvorio i sve samo od njega zavisi, da li je Bog u srcu Sotone???
    Jao, MAJKO MOJA, napisao je Pavle svejedobno članak o tome što sotonu drži na životu, a i sve nas griješnike, makar smo odvojeni od Boga. Ti stvarno nisi normalan, ali stvarno nisi. Hoćeš li dalje u nastavku počet priču o tome kako su Bog i sotona suradnici? Ne brini, čuo sam i to već prije. To dolazi iz masonskih krugova, da su oni zli i rade zlo samo zato da Bog i sotona odigraju svoj plan( jer surađuju), a ustvari rade dobro, jer pomažu Bogu da izvrši svoj plan za što će biti nagrađeni. Nešto slično je i Eliezer napisao kada je rekao: "da židovi nisu ubili Mesiju sada kršćani ne bi bili spašeni."
    Ne bojim se ja za narod, dok god si ti i tebi slični s nama.
    PavleS
    Admin

Broj komentara : 3744
    Registration date : 2008-11-01

Komentar  PavleS 18/11/2013, 22:31

SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 210

SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 110

Jedan od osnivača IRI posjetio je mesijansku sinagogu u Los Anđelesu i na licu mjesta se uvjerio da se radi o legalističkom obliku religije, sa obrednim službama i posebno opštom atmosferom koja teško da ima išta zajedničko sa izvornim biblijskom vjerom.
    Enoh

Broj komentara : 112
    Registration date : 2013-05-12

Komentar  Enoh 18/11/2013, 23:23

Pavle koji je to tekst sto Vlatko spominje,cini mi se da sam citao ali sam zab?Poz.
    Tako-je

Komentar  Tako-je 18/11/2013, 23:53

PavleS (citat):
    Kakve obredne sluzbe, na sta tacno i konkretno mislis??? Pa cu ti objasniti geek 
    Vlatko

Broj komentara : 460
    Registration date : 2009-07-04

Komentar  Vlatko 19/11/2013, 01:42

Enoh (citat):Pavle koji je to tekst sto Vlatko spominje,cini mi se da sam citao ali sam zab?Poz.
    http://www.religija.me/?p=1439
    Enoh

Broj komentara : 112
    Registration date : 2013-05-12

Komentar  Enoh 19/11/2013, 11:23

Zahvaljujem Vlatko Smile
    Zdravko Vučinić

Broj komentara : 483
    Registration date : 2013-10-03

Komentar  Zdravko Vučinić 19/11/2013, 17:26

Tako-je (citat):
    Kakve obredne sluzbe, na sta tacno i konkretno mislis??? Pa cu ti objasniti geek 
    Ove slike su malo starije, nijesu novijeg datuma. Suština je da se na tom bogosluženju ili kako to već nazivaju Mesijanski Jevreji stiče utisak kao da ste na nekoj misi ili liturgiji. Nije baš tako, ali može se po malo steći taj utisak. Rabin drži propovjed, ima oltar, u pozadini ima one menore, zastave, otvara onaj ormar, uzima Bibliju ili ne znam šta, oko glave i ramena stavlja onaj šal, ili haljine, kako se to već zove... Ima još drugih stvari, ali sam zaboravio sve.
    Nije poenta da tražim dlake u jajetu, ali se vidi da su i oni u "sistemu" crkava. Znam vaše jevrejske stavove i vi znate moje, ali je u pitanju još jedna religija koja se zasniva na legalizmu, odnosno da čovjek mora da udovoljava Bogu kroz razna djela, a istovremeno Isus ne predstavlja ništa posebno. To je to otprilike.
    Tako-je

Komentar  Tako-je 19/11/2013, 20:56

Sad cu ti napisati o cemu se tu radi, ali tvoj problem je sto ne podnosis ni jednu drugu zajednicu, osim adventisticke.

Mesijanski Jevreji iliti jevrejski Hriscani nemaju i ne idu u crkve[u izvornim tekstovima Biblije nema tog termina], vec u skupstine, bas kao sto ih je posjecivao Isus i apostoli.

U stara vremena u skupstinama su se rijesavali i problemi vezani za cijelu zajednicu, ali posto danas je svaka drzava sekularna, nema potrebe za tim u skupstinama, vec se u skupstinama mesijanskih Jevreja skupljaju ljudi da na Shabat citaju dio Tore[i druge dijelove Pisma], da pjevaju mesijanske pjesme, psalme, da hvale Boga, i to je to. Sve se to cinilo i prije, i sam Isus i apostoli su bas tako cinili.

I naravno da poglavar drzi propovijed[to moze i svaki vjernik], jer tako se uvijek cinilo u skupstinama, bas tako je i Isus cinio, kao i svi apostoli.

Zatim dalje, ogrtac[tallit] i rese[tzit tzit] su zapisani u samoj Tori, to je Svemocni Bog definisao, tako da je ogrtac i rese nosio i sam Isus, kao i svi apostoli.

I naravno da se nista ne zasniva na legalizmu, nego na slobodnoj volji svakog vjernika, da koliko je do njega i koliko je u mogucnosti, da se uci iz Tore, da razlikuju sta je dobro, a sta nije, jer oni smatraju da su spaseni po istom konceptu kao i ti, Zdravko, i kao i svi adventisti, samo sto ti to ne mozes svariti, jer si adventista, ali bolje ne pricaj o nekim stvarima koje neces da razumijes i ne koje ocigledno ne podnosis, mada to je tvoj problem.

SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 561893_4019913875568_782911413_n

Tako-je: komentar modifikovan dana: 20/11/2013, 08:42; prepravljeno ukupno 1 puta
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 19/11/2013, 21:55

Tako-je, biće ti izbrisan post, zato što moraš da se malo naučiš ponašanju. Ali ću dati kratak osvrt, ne zbog tebe, nego još neko možda čita ovo..

Mesijanski Jevreji iliti jevrejski Hriscani nemaju i ne idu u crkve, vec u skupstine, bas kao sto je i Isus posjecivao ih.
    U stara vremena u skupstinama su se rijesavali i problemi vezani za cijelu zajednicu, ali posto danas je svaka drzava sekularna, nema potrebe za tim u skupstinama, vec se u skupstinama mesijanskih Jevreja skupljaju ljudi da na Shabat citaju dio Tore[i druge dijelove Pisma], i da pjevaju mesijanske pjesme, psalme, i da hvale Boga, i to je to.
    Svaka crkva će ti isto ovo kazati. Ono što sam ja vidio bilo je onako kako sam opisao, bilo je tu još nekih stvari itd, ali u svakom slučajnu klasičan legalizam i neka forma spoljašnosti, kao i kod drugih crkava

I naravno da se ne zasniva na legalizmu, nego na slobodnoj volji svakog vjernika, da koliko je do njega i koliko je u mogucnosti da se uci iz Tore, da razlikuju sta je dobro, a sta nije, jer oni smatraju da su spaseni po istom konceptu kao i ti
    I ovo skoro sve crkve pričaju. Ne ne, moj i njihov koncept je dijametralno suprotan. To sam ja vidio na licu mjesta, a to znam i iz teorije. Mesijanski jevreji su samo kamuflaža farisejskih jevreja. Njima je namijenjena poslanica Jevrejima. Čitaj to malo, ali vi ne vjerujete da je to od Boga čini mi se.

Što se tiče adventizma koji si pomenuo, nemam drugačije mišljenje u odnosu na ove tvoje. I oni su puni usta Biblije i spasenja i ovoga i onoga, a ustvari su pod kontrolom "sistema" i izopačili su izvornu Biblijsku nauku. Imaš odjeljak na ovom forumu o tome, kao i neke tekstove na sajtu IRI.
    Ja sam po rođenju katolik. Kada sam saznao istinu nijesam ušao u ni jednu crkvu, jer sam vidio koliko o čemu se radi sa crkvama. Naravno, bio sam kao posjetilac kod Mesijanskih jevreja, kod ovih ortodoksnih Jevreja, jehovista, adventista, pravoslavaca, bio sam u Izrael itd itd, ali to je stvar istraživanja. Za mene su crkve - Vavilon.

Zdravko Vučinić: komentar modifikovan dana: 19/11/2013, 22:01; prepravljeno ukupno 1 puta
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 19/11/2013, 21:58

Tako-je, ova slika što si stavio nema nikakvo značenje. Nemoj da nam zauzimaš prostor ovdje. Vidio sam ja rabina u LA šta radi i propovijeda, kako se ponaša... Ništa tu nema novo, kao i kod ostalih crkava - legalizam, forma, neka priča od koje nema koristi za vjernike i to je to.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 26/11/2013, 15:49

Čitajući jednu sjajnu knjigu koja se zove "Komentari biblijskih tekstova" od Elen Vajt, naišao sam na vrlo zanimljiv dio koji se podudara sa pisanjem na ovom forumu.

Tako je (citat):Moje misljenje je da je nesto veoma sumnjivo i nelogicno se tice Pavla i pisama koji se pripisuje njemu, ako ih je uopste on i pisao
    Uglavnom, bilo je 12 glavnih apostola, i njihovi spisi bi trebali biti najveci autoritet, a Pavle ako je uopste i bio apostol, jer sve sa njim je sumnjivo, je bio izvan tih 12 glavnih

Pavle iz Tarsa ako je i bio u njihovoj sluzbi nije bio medju 12 glavnih apostola, cak se ostali ucenici [izuzev 12 apostola] i nisu nazivali apostolima, vec je to kroz tradiciju protureno da kao svi su apostoli, medju kojima je 12 posebnih.
    Poenta je da su 12 apostola najveci autoriteti, i njihovi pravi orginalni zapisi se trebaju uzeti kao autoriteti, ali pagani su ucinili svoje
    Gotovo u svakoj crkvi bilo je članova koji su po rođenju i porijeklu bili Jevreji. Jevrejski učitelji su bili spremni da se takvim obraćenicima približe, i preko njih su našli uporište u crkvama. Učenje koje je Pavle zastupao nije bilo moguće pobiti biblijskim argumentima, stoga su oni pribjegavali najbeskrupuloznijim mjerama da osujete i oslabe njegov uticaj i autoritet. Tvrdili su da on uopšte nije bio Hristov učenik i da od Njega nije primio nikakav nalog, a da se ipak drsko usuđuje da širi učenje koje se direktno kosi sa onim što zastupaju Petar, Jakov i ostali apostoli. Tako su izaslanici Judaizma uspjeli da mnoge hrišćanske obraćenike odvrate od njihovog učitelja u Jevanđelju. Uspjevši u ovome, navodili su ih da se vrate držanju ceremonijalnog zakona kao da je to bitno za spasenje. Vjera u Hrista i pokoravanje zakonu od Deset zapovijesti smatrani su manje značajnim. Razdor, jeresi i odavanje čulnosti počeli su naglo da hvataju maha među vjernicima u Galatiji.
    Vidjevši da ova zla prijete crkvama brzim uništenjem, Pavle je bio veoma uzbuđen. U poslanici koju je odmah napisao Galatima, on je razobličio lažne teorije ovih učitelja i sa velikom strogošću ukorio one koji su se odvratili od vjere (Ellen G. White, LP 188, 189).
    Ništa novo pod suncem, kako je to odavno konstatovao najveći među zemaljskim carevima.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 4/8/2014, 09:27

Na sajtu IRI objavljen je članak koji stavlja tačku na pitanje Dispenzacionalizma i trećeg hrama.
    giga

Broj komentara : 66
    Registration date : 2015-02-08

Komentar  giga 20/6/2015, 18:28

https://www.youtube.com/watch?v=rCBQM1pfMPs da li neko zna da li ima neke istine u ovom klipu ili je obicna glupost
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 21/6/2015, 10:52

giga (citat):https://www.youtube.com/watch?v=rCBQM1pfMPs                                                                                                                                                                    da li neko zna da li ima neke istine u ovom klipu ili je obicna glupost                                                                                                                          

Tu se navode i reference iz Talmuda pa se može provjeriti, ali to mi liči upravo na ono što talmudisti i cionisti uče. Pravi Jevreji danas skoro da ne postoje, odnosno možda ih ima par procenata. Svi ostali su konvertiti, iz raznih naroda. Na primjer, beogradski rabin je Isak Asijel, svi ga gledaju kao nekog jevrejina itd. Međutim, on je Nenad Arsić (čini mi se da mu je to pravo ime, ako ne griješim) iz ovih naših krajeva. Projekat Izrael i Jevreji je potreban vladarima svijeta. Za više informacija o tome pogledati predavanja Valtera Fajta - o sjevernom caru.
    giga

Broj komentara : 66
    Registration date : 2015-02-08

Komentar  giga 21/6/2015, 18:39

To su strasne stvari sta se sve radi.Hvala na odgovoru.
    Nathanael

Broj komentara : 162
    Registration date : 2014-10-31

Komentar  Nathanael 27/6/2015, 06:49

https://www.youtube.com/watch?v=jqVmgVSuGtg

Vrhunski materijal ,o povijesti osnivanja lažnog pokreta ,tisuću puta sam pitao same dispencionaliste,ali oni neznaju čak ni da su nastali od Darby-ja i kasnije njegovih nasljednika ,uvijek izbjegavaju odgovore .Evo da svi vide o čemu se radi ,tko god zna engleski ,ovaj video je dovoljan da se nauče osnove o tom lažnoj nauci .

Inače sama Alice Bailey je imala identično mišljenje o Kristu .To nije u videu ali evo link za to ,dakle najveća sotonistica svih vremena je jednako nazivala Krista ,starim sotonskim frazama 'the One'  ,pa pogledajte i ovaj link :http://libertytothecaptives.net/darbychrist_newage.html

Dispencionalisti stalno pokušavaju optužiti Ellen White da je osnovala nešto novo izvan Biblije ,dok njihov osnivač Darby ,ne samo da je uveo potpuno nova učenja koja nikada prije nisu ni postojala ,nego su gotovo svi koji su ga poznavali govorili o njemu kao o čovjeku koji nije bio kršćanski raspoložen ,koji je smatrao gojima ,nečistima i prokletima sve druge osim članova njegove vjere ,koju je osnovao u Irskoj .
    ljuba79

Broj komentara : 127
    Registration date : 2015-07-23

SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 Empty Vreme kraja? Septembar 2015.?

Komentar  ljuba79 26/8/2015, 14:37

Pratim ovih dana medije, uglavnom internet, pa vidim da se dosta huska(pogotovo na zapadu) o velikim desavanjima koje se ocekuju u narednom periodu, pogotovo kraj septembra?
    Mozda je to interesantno, jer je dosta toga sumirano i poklapa se u kratkom periodu...
    Papina poseta UN-u, USA kongresu...Cern 666(eksperiment "Veliki prasak"), 4 krvava meseca na Gospodnje praznike, Jubilarna godina...

https://www.youtube.com/watch?v=HZ03_m50T-M
    (27 THINGS THAT WILL HAPPEN IN SEPTEMBER-OCTOBER 2015 / engleski)

https://www.youtube.com/watch?v=29A88_JaiA0
    (Biblija i pojavljivanje četiri krvava meseca tokom 2014-15 / nas jezik)

https://www.youtube.com/watch?v=jCft3spuWbo
    (The Four Blood Moons-Mark Biltz & Jonathan Cahn-Croatian-Četiri krvava Mjeseca / nas jezik)

https://www.youtube.com/watch?v=3HdeVTm5G5k
    (September 23 "The Convergence" - Passion for Truth Ministries / engleski)

Ovo poslednje predavanje mi je najinteresantnije, nije medijski pompezno, a predavac temu predstavlja dosta iz perspektive Gospodnjih starozavetnih praznika. Znamo da su jesenji praznici ostali eshatoloski neispunjeni. Elen White spominje kako bi bilo dobro praznovati Senice...Uopste, postoje neke studije koje objasnjavaju Kolosanima 2.,16 - kao da nas niko ne osudjuje i ako postujemo praznike na odredjen neformalan nacin(sen od onoga sto CE doci. Imamo primere u Delima apost. da su praznovali, a navodno postoje i dokazi da su se drzali prznici u prvim vekovima posle Hrista...Mislim da se to treba prouciti bez predrasuda...)

Eto, aktuelno je, pa da cujem Vasa misljenja...Da li bi se trebali zapitati, na sta vam lici ovaj politicki, ekonomski, emigrantski, ekumenski kolaps koji sledi? Da li je vreme zala, nedeljnog zakona, kraja vremena milosti pred nama? Drugi Hristov dolazak?
    Zelim Vam puno blagoslova, mudrosti, i duhovnog "poznog dazda" u proucavanjima...

ps. Mozda bi trebala tema da se premesti u neku od religijskih...?
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 26/8/2015, 15:04

Ovo pripada dispenzacionalistima i njihovim projekcijama.
    ljuba79

Komentar  ljuba79 26/8/2015, 15:59

PavleS (citat):Ovo pripada dispenzacionalistima i njihovim projekcijama.
    Mene interesuje to iz ugla Hriscanstva? Mislim da nam je jasan dispencionalizam, i ne propagiram ga...Zar ne bi trebali pogledati u znake na nebu? Sta kaze Biblija na par mesta...Moedim - rec koja je prevedena sa vremenima, sezonama...u 1. Mojs. 1;14 u stvari znaci PRAZNICI. Da li se slazemo da se eshatoloski jesenji praznici jos nisu ispunili? Ako su se prolecni ispunili tacno po datumima, da li sumnjamo da ce i jesenji? Zasto bas 4 krvava meseca na 4 Gospodnja(podvlacim Gospodnja/ ne Jevrejska) praznika da se poklope?
    I od mladine do mladine doci ce da se poklone Gospodu (parafraziram Isaiju) na novoj Zemlji...Apostoli su drzali praznike...
    Ne tvrdim, vec mi je interesantna tema...
    Nathanael

Broj komentara : 162
    Registration date : 2014-10-31

Komentar  Nathanael 26/8/2015, 18:34

Apsolutno ,pa ovo i jesu dispencionalisti i to čisti primjeri .
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 26/8/2015, 22:38

ljuba79 (citat):
    Mene interesuje to iz ugla Hriscanstva? Mislim da nam je jasan dispencionalizam, i ne propagiram ga...Zar ne bi trebali pogledati u znake na nebu? Sta kaze Biblija na par mesta...Moedim - rec koja je prevedena sa vremenima, sezonama...u 1. Mojs. 1;14 u stvari znaci PRAZNICI. Da li se slazemo da se eshatoloski jesenji praznici jos nisu ispunili? Ako su se prolecni ispunili tacno po datumima, da li sumnjamo da ce i jesenji? Zasto bas 4 krvava meseca na 4 Gospodnja(podvlacim Gospodnja/ ne Jevrejska) praznika da se poklope?
    I od mladine do mladine doci ce da se poklone Gospodu (parafraziram Isaiju) na novoj Zemlji...Apostoli su drzali praznike...
    Ne tvrdim, vec mi je interesantna tema...
    Kaže se "dispenzacionalizam". Jeste malo dugo. Što se tiče znakova na nebu, to su bila obilježja ulaska u posledak vremena, upravo kao i vremenska proročanstva. Da bi se to razumjelo, moraju se poznavati knjiga proroka Danila i Otkrivenje, naravno i druge stvari. Imaš knjigu na sajtu IRI koja se time bavi, istina sažeto ali vrlo precizno. Pred nama je specifičan težak period u Otkrivenju naznačen kao "sedam poslednjih zala", ali kad se završi vrijeme milosti tj. mogućnost pokajanja i obraćanja, tako da s tog aspekta ti događaji nijesu bitni. Slično važi i za znakove prilikom Drugog Hristovog dolaska koji će biti najveći ikad.
    Od jesenjih praznika ostaje da se ispuni Praznik sjenica, ali i to je stvar koja nema nikakve veze sa sadašnjim događajima, jer Otkrivenje nam kazuje da će neposredno po Drugom dolasku on imati ispunjenje. Ko je šta od apostola držao i kakvo je tačno imao shvatanje o tome, nije mnogo važno, ali ono što je presudno važno su Pavlova objašnjenja o tim stvarima. Jer Jevreji obraćenici su imali veliku tendenciju da se vrate "otačkoj vjeri", na šta nije bio imun čak ni Petar. Naravno, s druge strane, obraćenici iz drugih naroda su bili skloniji vavilonskoj misterijskoj religiji i lokalnoj idolatriji.
    Dakle, sve računice koje danas izvode različiti sumnjivi likovi, bilo da su to Jevreji (oni mali broj pravih ili konvertiti) ili "hrišćani" dispenzacionalisti ili neko treći, samo su bacanje prašine u oči, jer ako bi ljudi mogli projektovati godinu ili datum Drugog dolaska, koliko bi to lakše mogli Sotona i demoni. To jednostavno nije u skladu sa Božjim načinom djelovanja niti sa zdravim vjerskim iskustvom.
    ljuba79

Komentar  ljuba79 27/8/2015, 11:15

Ok, hvala na odgovoru...Procitao sam tu knjigu o Otkrivenju koju si napisao, odlicna je, zaista. "Studiram" i Uriju Smita na tu temu...
    Mislivsi na znakove, pozivao sam se na izjave Hrista ..."kad vidimo da smokva lista", kada su Ga pitali ucenici za znakove Njegovog drugog dolaska...Nekako, ipak mislim da ce On neposredno upozoriti Svoju decu sirom sveta, bar duhovno ojacanje...Mada ce izgledati sve kao u vreme Nojevo, iznenada...
    Hteo sam malo da zaintrigriram ljude na tu temu, mozda bi se ovo sve(frka oko sep. 2015.) moglo pre nazvati upravo kao ta projekcija necastivog, o kojoj govoris, jer ocekujemo njegovu simulaciju u oblicju antihrista...Neka maitreja, ili ko zna kakvi vanzemaljci...Ljudi vole cuda...Ali kada kazu ..."mir je"...
    Ok, praticemo, vreme ce pokazati...Drago mi je da postoji jedno ovakvo mesto, za usavrsavanje doktrina...

ps. Ako ima jos po neka interesantna net adresa, moze li neko da mi napise?
    Meni je ok:
    http://maranathamedia.com/ (ima link i za srpski sajt)
    http://www.istinaotrojstvu.com/
    https://www.youtube.com/user/istinaus?feature=hovercard (istina us)

Mada u krugovima adventista koji su odbacili trojstvo postoji nesloga, i svako vuce na svoju stranu, nazalost, ali...Kako kaze, ..."bice samo mali broj"...
    Pozdrav, svako dobro!!!
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 6/9/2015, 08:59

BLOOD MOONS & SEPTEMBER 28

„There will always be false and fanatical movements made by persons in the church who claim to be led of God--those who will run before they are sent and will give day and date for the occurrence of unfulfilled prophecy. The enemy is pleased to have them do this, for their successive failures and leading into false lines cause confusion and unbelief“(Last Day Events, page 35).

In case you have not heard about blood moons, here is what's going on. On April 15, 2014, the first of four unusual lunar eclipses began. They occur at approximately six-month intervals. The second blood moon occurred on October 8, 2014, the third on April 4, 2015, and the fourth will occur on September 28, 2015. Astronomers call this a lunar eclipse tetrad--four lunar eclipses in a row. The last tetrad occurred over 2003 and 2004. Eight more such tetrads will occur before the year 2100.

Scientists at the National Aeronautics and Space Administration (NASA) consider the most notable thing about the current tetrad is the fact that all four eclipses will be visible to most Americans, assuming the weather cooperates.

BLOOD MOON PROPHECIES

„Two bestselling, prophecy-leaning authors believe the tetrad is directly related to a prophecy found in Joel 2:31: „The sun shall beturned to darkness, and the moon to blood, before the great and awesome day of the Lord comes“ (English Standard Version). These two men and their books--Blood Moons by Mark Biltz, and Four Blood Moons by John Hagee--have received widespread media attention because of the fervor and alarm they have created among religious-minded people“ (The Trumpet, July 14, 2014).

Is it possible this astronomical event has something to do with dramatic end-time prophetic events?

Science-oriented Internet sites were inundated with questions about prophecy related to blood moons. „We're not experts on prophecy of any kind,“ wrote EarthSky in April, 2014. „But we'll tell you what we know about the new definition for blood moon that has raised so many questions recently.“ It explained that John Hagee and Mark Biltz apply the term blood moons to the 2014-2015 tetrad, and credited Hagee for popularizing the term in Four Blood Moons.

„This book, published in 2013, is apparently what launched all the questions to our astronomy website about blood moons,“ EarthSky wrote.

„This could be the final curtain call before the Great Tribulation mentioned in the Bible.“
    Mark Biltz, founder of El Shaddai Ministries

Hagee and Biltz most likely use it because a total lunar eclipse makes the moon appear a shade of red, ranging from a dusty brown to an orange or coppery color.

The phenomenon is a natural occurrence caused when the sun, Earth and moon line up in space. Science explains why. „The reason stems from the air we breathe. During a total lunar eclipse, the Earth lies directly between the sun and the moon, causing the Earth to cast its shadow on the moon. If Earth didn't have an atmosphere, then, when the moon was entirely within Earth's shadow, the moon would appear black and invisible,“ says EarthSky. „Thanks to Earth's atmosphere, what actually happens is much more subtle and beautiful. ... As sunlight passes through our atmosphere, the green to violet portion of the light spectrum is, essentially, filtered out. ... Meanwhile, the reddish portion of the spectrum is least affected.

„What's more, when this reddish light first entered the atmosphere, it was bent (refracted) toward the Earth's surface. It's bent again when it exits on the other side of Earth. This double bending sends the reddish light onto the moon during a total lunar eclipse.“

„On rare occasions, the light reaching the moon is exactly the color of blood, but there is no way of predicting this in advance,“ Space.com adds. „So there are no grounds to call any particular lunar eclipse a blood moon until it actually shows its color.“

Solar and lunar eclipses, including the tetrad, are produced by the regular movements of the sun, Earth and moon and are completely predictable. Although a tetrad is rare, one happened just a decade ago, and another is expected in 18 years.

Why All the Hype Over Moons

Mark Biltz is founder of El Shaddai Ministries located in Bonney Lake, Washington. John Hagee is founder of Cornerstone Church in San Antonio, Texas. Both organizations are non-denominational. The two men have met and agree that the tetrad is a warning from God. They see a prophetic correlation between the tetrad and two of God's Jewish festivals outlined in Leviticus 23--the Passover and the Feast of Tabernacles.

SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 Blood_10

In his book Blood Moons, Mark Biltz writes: „In March of [2008], I saw on the Internet an incredible total lunar eclipse over the Temple Mount in Jerusalem. I had read all the Bible verses in Isaiah, Joel, the Gospels and Revelation where the text talks about the moon turning to blood and the sun to sackcloth. I began to ponder the possibilities of tying the eclipses mentioned in the Bible to the possible coming of the Messiah.

„Because I love science and astronomy, I decided to look into the future occurrences of eclipses. ... I remembered that NASA has a list of eclipses that covers 5,000 years .... I noticed that there were four total lunar eclipses in a row for 2014 and 2015. ... One morning, as I was praying, a thought popped into my head: Why don't I compare the dates of the eclipses on the NASA website to the dates on the biblical calendar? When I did, I was shocked to find that all four eclipses--over both years--fell on the biblical holidays of Passover and the Feast of Tabernacles. I just about jumped out of my skin.“ While researching the connection between tetrads and significant events in Jewish history, he discovered that there had been a tetrad right after Israel became a nation in 1948, and again when „Israel retook Jerusalem in 1967.“

„To me, all these signs, coming together at one time, are potentially the culminating signals that God is closing this chapter of human history,“ Biltz writes in the concluding chapter of his book. „This could be the final curtain call before the Great Tribulation mentioned in the Bible.“ Hagee agrees, „The book of Revelation says that during the Great Tribulation, 'the moon will become like blood.'

The Jewish calendar is a lunar calendar. In any year, it's inevitable that a full moon should fall on or near the feasts of Passover (15 Nissan) and Tabernacles (15 Tishri). Nissan and Tishri are the first and seventh months of the Jewish calendar, respectively.

It is somewhat ironic that three of these four lunar eclipses are not visible - even in part - from Israel. The only eclipse that can be seen at all from Israel is the tail end of the September 28, 2015 eclipse, which may be observable for a short while before sunrise.

„The night of Sept. 27-28 will bring a 'blood moon,'“ writes CNN's Todd Leopold. „To skywatchers, it simply refers to the copper color the moon takes on during an eclipse, but to some Christian ministers, the fourth and final eclipse in a tetrad--four consecutive total lunar eclipses, each separated by six lunar months--fulfills biblical prophecy of the apocalypse.“

CNN cites the rise in popularity of Hagee's book Four Blood Moons, and the subsequent documentary as the sudden fascination with the tetrad of lunar eclipses.

Leopold and Hagee aren't the only ones examining the sky and Scriptures.

„There are many that dismiss the blood moon phenomenon, but we have seen similar patterns before,“ writes Michael Snyder, the publisher of the Economic Collapse Blog. „For example, a similar pattern of eclipses happened just before and just after the destruction of the Jewish temple by the Romans in A.D. 70.“

According to earthsky.org, though, the phenomenon isn't necessarily associated with destruction. The site lists eight tetrad lunar eclipses that also fell within the Jewish festival time frame:

1. 162-163 C.E.
    2. 795-796 C.E.
    3. 842-843 C.E.
    4. 860-861 C.E.
    5. 1493-1494 C.E.
    6. 1949-1950 C.E.
    7. 1967-1968 C.E.
    8. 2014-2015 C.E.

Headlines like the following are frightening people everywhere.

Pope to Address Congress During Blood Moon Tetrad and Day of Atonement! Plus Talk of an Asteroid That Same Week? What it All Means...

Even NASA got in on the end-time game, sending out a press release about potential asteroids hitting the earth based on Internet rumors of destruction.

„If there were any object large enough to do that type of destruction in September, we would have seen something of it by now,“ Paul Chodas says, Chados is the manager of NASA's Near-Earth Object office. „There is no scientific basis--not one shred of evidence--that an asteroid or any other celestial object will impact Earth on those dates.“

While the sky comparisons might end there, CNN's Leopold also noted how men and women across the globe are aligning the stock market crash late last month with other end-time prophecies. Jonathan Cahn, a Messianic Rabbi and author of the Mystery of the Shemitah, passionately warns that the BIG financial collapse will occur on September 13, 2015. Hardly possible, since Elul 29, the last day of the Shemitah, is on a Sunday when the stock market is closed. Many economists believe the collapse has already started and the worst is yet to come. Watch my video below for more on this „prophecy“ of September 13, 2015 and the message from Harry Dent and the coming financial collapse. Let it be noted that Jonathan Cahn and many Christian „prophets“ are proclaiming this date, but make sure they leave an escape clause just in case it doesn't happen. As the date nears, more of the „prophets“ are saying as Jonathan Cahn that God can change His mind and change the Shemitah cycle. In the meantime, how much money has Jonathan Cahn made speculating like a stock market investor and using sensationalism as a hook?

Yes, the internet is filled with speculations and sensational theories about blood moons. Youtube has hundreds of videos on the subject with every alarming speculation possible. I do believe the Pope's coming to America and his climate control agenda is a major event in light of Bible prophecy and Revelation 13. Visit The Elijah Prophecy archives for more on His visit to Congress and The World Meeting of Families.

TWO IMPORTANT POINTS

Notice, the signs in the sun and the moon will be supernatural signs, meaning they will be outside the natural order of things. The current tetrad is a natural event occurring because of the natural, organized movement of the Earth, moon and sun.

Notice also: The tetrad will be seen mainly in the United States. Revelation 6 shows that ALL MEN ON EARTH will be able to see the dramatic heavenly signs that God will display (verses 15-17). So don't be buffaloed by all this talk about blood moons.

THE DANGERS OF TIME SETTING

„Again and again have I been warned in regard to time setting. There will never again be a message for the people of God that will be based on time. We are not to know the definite time either for the outpouring of the Holy Spirit or for the coming of Christ“ (1SM 188.1).

„I was searching through my writings, before coming to this meeting, to see what I should take with me to Australia, and I found an envelope on which was written, „Testimony given in regard to time setting, June 21, 1851. Preserve carefully.“ I opened it, and this is what I found. It reads:

„A copy of a vision the Lord gave Sister White, June 21, 1851, at Camden, N.Y. The Lord showed me that the message must go, and that it must not be hung on time; for time will never be a test again. I saw that some were getting a false excitement, arising from preaching time, that the third angel's message can stand on its own foundation, and that it needs not time to strengthen it, and that it will go with mighty power, and do its work, and will be cut short in righteousness.

„I saw some were making everything bend to this next fall; that is, making their calculations, and disposing of their property in reference to that time. I saw that this was wrong for this reason: instead of going to God daily, and earnestly desiring to know their present duty, they looked ahead, and made their calculations as though they knew that the work would end this fall, without inquiring their duty of God daily. E. G. White.“ (1SM 188).
    ljuba79

SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 7 Empty Kopija Solomonovog hrama u Sao Paolu

Komentar  ljuba79 30/12/2015, 18:46

Velika festa...

Sponsored content

Komentar  Sponsored content

Danas je 15/11/2024, 01:32