BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

» MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 9 EmptyYesterday at 20:07 by PavleS

» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 9 Empty29/10/2024, 17:47 by PavleS

» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 9 Empty12/8/2024, 21:10 by PavleS

» PITANJA - RELIGIJA
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 9 Empty3/6/2024, 13:04 by PavleS

» Biblijski razgovori
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 9 Empty14/4/2024, 23:34 by PavleS

» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 9 Empty30/10/2023, 13:47 by PavleS

» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 9 Empty21/9/2023, 17:23 by PavleS

» Crkve i manastiri
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 9 Empty11/9/2023, 11:23 by NecaPereca

» PSIHOLOGIJA
SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 9 Empty31/8/2023, 15:24 by Jelena83

November 2024

SunMonTueWedThuFriSat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Calendar Calendar

+16
Nikola Šavija
Be snake and dove
Jovana
ljuba79
Nathanael
giga
Enoh
SimaS
Eliezer
Vlatko
Nebojša
Tako-je
beka26
Zdravko Vučinić
Ivan Maslovara
PavleS
20 posters

SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM

Be snake and dove

Broj komentara : 31
    Registration date : 2015-11-26

SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 9 Empty Re: SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM

Komentar  Be snake and dove 13/1/2016, 12:37

Zdravko Vučinić (citat):
    Be snake and dove (citat):
    ne sumnjam da znaš dosta i bravo na tome ,pomaganje ljudima je nešto najbolje što itko može učiniti

Nikola je sve rekao, nemam ništa tome da dodam i oduzmem, osim da ja nijesam govorio o našim pozitivnim iskustvima da bi nam neko ovdje rekao bravo nego da ti kažem da imamo nekog iskustva u tome i ne pričamo da bi smo raspravljali sa tobom radi rasprave, nego postoji neko utemeljenje u svemu što pričamo.

ako se ti smatraš toliko velikim da ne sudjeluješ u razgovoru samnom ,dobro ,

Nije poenta u mojoj "veličini", ne idi u krajnost, nego u svrhi razgovora. Nema svrhe da pričamo ako se držiš nečeg po svaku cijenu što očigledno ne znaš baš najbolje.

ali znaj da svaki doktor zna da ljudi kao ti unose folnu kiselinu u prehrani jer jedu dosta zdrave hrane ,a to maskira b12 i anemiju nećeš vidjeti dok ne bude pri kraju ,kad ćeš je doživjeti na težak način ,kada će ti jedino injekcija b12 možda pomoći kao što kažu stručnjaci ,

Ja koristim superhranu sačinjenu od algi spirulina i hlorela koje su najbogatiji prirodni izvor vitamina B12, ali i proteina i aminokiselina, zatim od kvasca (isto ima B12), ječmene i pčenične trave itd. Mi vidimo da to daje rezultate na svakom polju i zato nama ne treba vještački B12. Moje dijete ima još malo dvije godine i nikad nije jelo meso, mlijeko, sir, ribu ili bilo šta životinjsko, ali zato skoro svaki dan pije ovu mješavinu, nekad više i nekad manje. Naravno jede sve što i ja i još pije majčino mlijeko, a moja žena isto tako gotovo svakodnevno uzima ovu mješavinu o kojoj sam govorio i prenosi bebi kroz mlijeko. Ja mislim da mi ne trebaju nikakve studije i diplome da bih vidio da je to dobro.  

ali pošto si ti ne priznaješ nijedan laboratorij ,nijednog znanstvenika ,nijednu studiju od milijun napravljenih dosada ,nijednu ljudsku instituciju ,bolnicu ,a pogotovo kako kažeš sotonske tablete i injekcije ,

Kao što je Nikola rekao, ti izgleda Miroljuba i Markovića stavljaš u isti koš sa nama i onda ono što zamjeraš njima zamjeraš i nama, ali je problem što se mi dosta razlikujemo po svemu a da ti to ne znaš izgleda ili te to ne zanima. Isto tako se razlikujemo od Marine Grubić. Svi su oni na svoj način fanatici, ne ulazeći u to da li su možda nekome pomogli.
    Ja nijesam rekao "sotonske" tablete, nego "sintetičke", to znači vještačke, hemijske itd. Ranije sam i ja povremeno uzimao tablete B12, ali sada znam za bolji izvor, prirodni. Naravno da je nekome strogom veganu bolje da uzima ponekad tablete B12, nego da ne uzima, ali mi ovdje govorimo šta je bolje. Ona mješavina o kojoj sam ti rekao sadrži i brojne druge sastojke i onda dobijaš sve što treba.

p.s. nevalja negirati činjenicu da su mnoge bebe umrle od veganskih roditelja i pronađen je nizak nivo b12 i roditelji su ubili dijete Fanatizmom ..

Priča o B12 je priča antivegetarijanaca i razmijem da moraju koristiti neke argumente da bi ljude odvratili od takvog načina života. U tom smislu ostavi se tih naučnih studija neko koristi zdrav razum i logiku.
    Takođe, nemoj nas miješati sa Miškom i Markovićem i sa ostalima njihovim doktorima jer ne podržavamo taj pristup, iako možda djeluje da radimo slično. I, naravno, ne moraš koristiti njihove metode da bi sa nama ovdje razgovarao (da oladimo, da smo nadriljekari i slično), nego se malo uozbilji da bi se moglo sa tobom razgovarati..., i to nema veze sa našom "veličinom".

Rekao si Zdravko da se tvoj pristup temelji na znaju najboljih doktora prirodne medicine u svijetu ,na svojoj stranici napisao .Spomenuo si ponajviše Šulca .Jeli znaš tko je njemu učitelj bio? Dr Kristofor ,herbalist koji je imao okultnih iskustava i koji je mediterao prije svakog predavanja .jeli znaš da je egw rekla za medicinu njenog doba ,a to je bilo liječenje travama i biljkama ,da nije dobra i da ubije 99 ,a pomogne jednom čovjeku . Čemu onda sve to? klorela i spirulina je u zadnje 2 godine žestoko zagađena radijacijom fukušime!Pristup 'sve prirodno ' je u današnjem svijetu ludost .To je kao da netko ide koristiti dimne signale umjesto mobitela !Ali eto ''puštam'' te da ideš svojim tokom ,jer smo u 95 % stvari jednaki u razmišljanju .

Evo jedan primjer .Organska poljoprivreda koristi prirodne pesticide ,ima biljnih supstanci koje djeluju jako kao i sintetički pesticidi ,a neki i jače .Organska poljoprivreda donosi proizvod u trgovinu i prodaje mi ga za 50 % veću cijenu od koncencionalne ,a nekad i 200 % ,300% .
    Toksičnost je dakle ista ,prirodni pesticidi razaraju .Kao što imaš biljke koje te ubiju za 2minute bez mogućnosti antidota ,puno jače od svih sintetskih otrova .I tako da nije sve CRNO -BIJELO Wink . Ljudi trebaju znati i drugu stranu medalje .A što se tiče vas kao osoba ,vi ste ljudi simpatični ,dragi ,nemojte misliti da ne vidimo da ste pravi kršćani i baš zato vas korim ,a i vi mene ,jer vrijedite i jer vam želim dobro .

Pristup doktor =medicina je laž . Medicinske studije su sve pokazale kako je zdravo jesti kelj i mrkvu ,a nezdravo jesti meso . To što doktori pričaju nekad drukčije ,to je njihov problem .Medicina je dokazana stvar ,dok gledati kozu i što ona jede pa kopirati nije baš napredno -ali to je isto znanost ,samo primitivnija od današnje .Čemu onda odbaciti modernu znanost .Onda odbaciti trebate i kompjuter ,a vratiti se dimnim signalima .
    Zdravko Vučinić

Broj komentara : 483
    Registration date : 2013-10-03

SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 9 Empty Re: SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM

Komentar  Zdravko Vučinić 13/1/2016, 13:03

Rekao si Zdravko da se tvoj pristup temelji na znaju najboljih doktora prirodne medicine u svijetu ,na svojoj stranici napisao .Spomenuo si ponajviše Šulca .Jeli znaš tko je njemu učitelj bio? Dr Kristofor ,herbalist koji je imao okultnih iskustava i koji je mediterao prije svakog predavanja .jeli znaš da je egw rekla za medicinu njenog doba ,a to je bilo liječenje travama i biljkama ,da nije dobra i da ubije 99 ,a pomogne jednom čovjeku . Čemu onda sve to?

Na svaki moj odgovor ti ideš u krajnost i ja znam pretpostavljam zašto, jer nećeš da ispadneš možda glup ili manje pametan, ili iz nekog razloga siješ ovdje neko sjeme koje nam ne treba. Kada do sada nijesi shvatio prirodno liječenje na način na koji ga mi predstavljamo, onda nemamo šta dalje da pričamo o tome, a još nemaš bilo kakvog iskustva sa liječenjem.

klorela i spirulina je u zadnje 2 godine žestoko zagađena radijacijom fukušime!Pristup 'sve prirodno ' je u današnjem svijetu ludost .To je kao da netko ide koristiti dimne signale umjesto mobitela !Ali eto ''puštam'' te da ideš svojim tokom ,jer smo u 95 % stvari jednaki u razmišljanju .

Kada neizgrađena ličnost mnogo čita internet onda mu svašta ulazi u glavu, i naravno opet ideš u krajnost jer ne znaš kuda ćeš sa svime što si rekao a mnogo je smiješno. Najbolje da više ne pišeš na ovu temu.

Evo jedan primjer .Organska poljoprivreda koristi prirodne pesticide ,ima biljnih supstanci koje djeluju jako kao i sintetički pesticidi ,a neki i jače .Organska poljoprivreda donosi proizvod u trgovinu i prodaje mi ga za 50 % veću cijenu od koncencionalne ,a nekad i 200 % ,300% .
    Toksičnost je dakle ista ,prirodni pesticidi razaraju .Kao što imaš biljke koje te ubiju za 2minute bez mogućnosti antidota  ,puno jače od svih sintetskih otrova .I tako da nije sve CRNO -BIJELO Wink . Ljudi trebaju znati i drugu stranu medalje .

S obzirom da ti preko interneta izgrađuješ sebe, kao što vidim iz ovih smiješnih stvari koje pišeš, vjerovatno si na isti način Kalinu poslao u biblioteke da uči osnove vjere. Kao što ti znaš zdravlje preko interneta na isti način se religija uči u bibliotekama.

A što se tiče vas kao osoba ,vi ste ljudi simpatični ,dragi ,nemojte misliti da ne vidimo da ste pravi kršćani i baš zato vas korim ,a i vi mene ,jer vrijedite i jer vam želim dobro .

Mene ne zanima ta priča. Ja imam mir koji mi je Bog dao i iz kojeg ne proističe bilo kakva potreba da sam nekome drag ili vrijedan ili da me neko smatra dobrim ili pametnim. Ove projekte smo započeli (među kojima i sajt) da bi ljudima beskompromisno prenijeli istinu sa kojom se manipuliše i da beskompromisno raskrinkamo prevaru, i onda kada direktno kažemo šta mislimo vaše "ja" se uzgoropadi i onda pozivate na toleranciju, mir i ujedinjenje, i još se pravite pametni i kažete da smo dragi, ali smo malo nadriljekari, malo gordi, malo ovo, malo ono...    

Medicinske studije su sve pokazale kako je zdravo jesti kelj i mrkvu ,a nezdravo jesti meso . To što doktori pričaju nekad drukčije ,to je njihov problem .Medicina je dokazana stvar ,dok gledati kozu i što ona jede pa kopirati nije baš napredno -ali to je isto znanost ,samo primitivnija od današnje .Čemu onda odbaciti modernu znanost .Onda odbaciti trebate i kompjuter ,a vratiti se dimnim signalima .

Nijesam shvatio šta pričaš, sa kim pričaš, kome se obraćaš i šta sve ovo znači... Naravno, nemoj mi ni objašnjavati jer me ne zanima.

I dosta je ove isprazne priče na ovoj temi, ovdje je tema o Jevrejima.
    Be snake and dove

Broj komentara : 31
    Registration date : 2015-11-26

Komentar  Be snake and dove 13/1/2016, 13:55

Zdravko Vučinić (citat):
    Rekao si Zdravko da se tvoj pristup temelji na znaju najboljih doktora prirodne medicine u svijetu ,na svojoj stranici napisao .Spomenuo si ponajviše Šulca .Jeli znaš tko je njemu učitelj bio? Dr Kristofor ,herbalist koji je imao okultnih iskustava i koji je mediterao prije svakog predavanja .jeli znaš da je egw rekla za medicinu njenog doba ,a to je bilo liječenje travama i biljkama ,da nije dobra i da ubije 99 ,a pomogne jednom čovjeku . Čemu onda sve to?

Na svaki moj odgovor ti ideš u krajnost i ja znam pretpostavljam zašto, jer nećeš da ispadneš možda glup ili manje pametan, ili iz nekog razloga siješ ovdje neko sjeme koje nam ne treba. Kada do sada nijesi shvatio prirodno liječenje na način na koji ga mi predstavljamo, onda nemamo šta dalje da pričamo o tome, a još nemaš bilo kakvog iskustva sa liječenjem.

klorela i spirulina je u zadnje 2 godine žestoko zagađena radijacijom fukušime!Pristup 'sve prirodno ' je u današnjem svijetu ludost .To je kao da netko ide koristiti dimne signale umjesto mobitela !Ali eto ''puštam'' te da ideš svojim tokom ,jer smo u 95 % stvari jednaki u razmišljanju .

Kada neizgrađena ličnost mnogo čita internet onda mu svašta ulazi u glavu, i naravno opet ideš u krajnost jer ne znaš kuda ćeš sa svime što si rekao a mnogo je smiješno. Najbolje da više ne pišeš na ovu temu.

Toksičnost je dakle ista ,prirodni pesticidi razaraju .Kao što imaš biljke koje te ubiju za 2minute bez mogućnosti antidota  ,puno jače od svih sintetskih otrova .I tako da nije sve CRNO -BIJELO Wink . Ljudi trebaju znati i drugu stranu medalje .

S obzirom da ti preko interneta izgrađuješ sebe, kao što vidim iz ovih smiješnih stvari koje pišeš, vjerovatno si na isti način Kalinu poslao u biblioteke da uči osnove vjere. Kao što ti znaš zdravlje preko interneta na isti način se religija uči u bibliotekama.

A što se tiče vas kao osoba ,vi ste ljudi simpatični ,dragi ,nemojte misliti da ne vidimo da ste pravi kršćani i baš zato vas korim ,a i vi mene ,jer vrijedite i jer vam želim dobro .

Mene ne zanima ta priča. Ja imam mir koji mi je Bog dao i iz kojeg ne proističe bilo kakva potreba da sam nekome drag ili vrijedan ili da me neko smatra dobrim ili pametnim. Ove projekte smo započeli (među kojima i sajt) da bi ljudima beskompromisno prenijeli istinu sa kojom se manipuliše i da beskompromisno raskrinkamo prevaru, i onda kada direktno kažemo šta mislimo vaše "ja" se uzgoropadi i onda pozivate na toleranciju, mir i ujedinjenje, i još se pravite pametni i kažete da smo dragi, ali smo malo nadriljekari, malo gordi, malo ovo, malo ono...    

Medicinske studije su sve pokazale kako je zdravo jesti kelj i mrkvu ,a nezdravo jesti meso . To što doktori pričaju nekad drukčije ,to je njihov problem .Medicina je dokazana stvar ,dok gledati kozu i što ona jede pa kopirati nije baš napredno -ali to je isto znanost ,samo primitivnija od današnje .Čemu onda odbaciti modernu znanost .Onda odbaciti trebate i kompjuter ,a vratiti se dimnim signalima .

Nijesam shvatio šta pričaš, sa kim pričaš, kome se obraćaš i šta sve ovo znači... Naravno, nemoj mi ni objašnjavati jer me ne zanima.

I dosta je ove isprazne priče na ovoj temi, ovdje je tema o Jevrejima.

Ja nemam više što reći kad ne priznaješ studije ,ne priznaješ znanost!!! Kao nisi liječnik ,a liječiš tisuće ljudi ,smrdi na gurua ,jesi li guru?
    Ti si toliko fakulteta završio da jedeš morsku salatu i sok od cikle i liječiš ljude sa najskupljim suplementima od Šulca ,koji je znanje upio sa sourcea Very Happy ,od sotonista Kristofora .Prvo ne priznaješ znanstvene studije ,što je dovoljno samo za sebe ,netreba ništa drugo dodavati .Drugo ,ne priznaješ medicinu ,a liječiš ljude ,nisi doktor ,nego liječiš ljude ,dakle iz aviona se vidi da se bojiš zakonskih regulativa ,pa ideš pametno ,što poštujem ,nije u redu nazivati se doktorom -kad studije nemaš ,ne priznaješ i doveo bi ljude do anemije i teških oštećenja .Vjerovatno si ih već doveo mnoge dotle kao i sebe ,samo što fanatični um neće da prizna ,dok ne umre od bolesti .Žao mi je i vas ,ali i svih koje vi liječite i kojima uvaljivate suplemente .
    Od prvog dana kad si mi počeo savjete dijeliti smijao sam se ,jer sam znao više od tebe i jer sam vidio da mi ideš prodati suplement od Šulca i sl. ili detoks program ,znaš gdje ste vi ? Vi ste u 80'tima ,pojma nemate bitne stvari !

Isprazna priča je vama sve što se vas tiče ,ali poštujem ,ipak je vaš forum ,pa morate biti face i gurui Very Happy
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 13/1/2016, 14:25

Ja nemam više što reći kad ne priznaješ studije ,ne priznaješ znanost!!! Kao nisi liječnik ,a liječiš tisuće ljudi ,smrdi na gurua ,jesi li guru?
    Ti si toliko fakulteta završio da jedeš morsku salatu i sok od cikle i liječiš ljude sa najskupljim suplementima od Šulca ,koji je znanje upio sa sourcea Very Happy ,od sotonista Kristofora .Prvo ne priznaješ znanstvene studije ,što je dovoljno samo za sebe ,netreba ništa drugo dodavati .Drugo ,ne priznaješ medicinu ,a liječiš ljude ,nisi doktor ,nego liječiš ljude ,dakle iz aviona se vidi da se bojiš zakonskih regulativa ,pa ideš pametno ,što poštujem ,nije u redu nazivati se doktorom -kad studije nemaš ,ne priznaješ i doveo bi ljude do anemije i teških oštećenja .Vjerovatno si ih već doveo mnoge dotle kao i sebe ,samo što fanatični um neće da prizna ,dok ne umre od bolesti .Žao mi je i vas ,ali i svih koje vi liječite i kojima uvaljivate suplemente .

Svaki komentar na ovo bi bio suvišan, samo se potvrđuje moja dijagnoza (iako nijesam doktor) tebi sa prvog posta.

Od prvog dana kad si mi počeo savjete dijeliti smijao sam se ,jer sam znao više od tebe i jer sam vidio da mi ideš prodati suplement od Šulca i sl. ili detoks program

Ništa mi tebe nijesmo htjeli prodati, niti bilo kome ovdje... Nego imaš problem pa ne znaš šta više da kažeš. Ali pošto kažeš ono što može negativno da utiče na druge uskoro nećeš imati pristup ovom forumu ukoliko ne staneš sa tim, jer ovo nije pričaonica ili tračarica. Pavle je htio da te briše još ranije, ali sam mu rekao da to ne radi za sada jer uvijek ima nade...

,znaš gdje ste vi ? Vi ste u 80'tima ,pojma nemate bitne stvari !

Ma nemamo pojma mi o ničemu... Idi kod Miroljuba i Marine Grubić i neka te oni uče o teologiji i zdravlju i neka ti pomognu da prizoveš još po nekog posjetioca.

Koliko si problematičan govori i to što si me zvao da te krstim? Ili si ljut što nijesam došao ili ti se stanje pogoršalo. Kao da je krštenje neki sport pa ja treba da dođem da te krstim tek tako. Bolje što nijesam došao očigledno, jer se vidi da nijesi spreman za to. I kako da te krsti nadriljekar i neko ko živi u 80-te i neko ko pojma nema? Ili možda to nijesi tada mislio nego si promijenio mišljenje kada je tvoje "ja" dobilo "udarce"
    PavleS
    Admin

Broj komentara : 3744
    Registration date : 2008-11-01

Komentar  PavleS 13/1/2016, 14:31

Be snake and dove, ali više zmija nego golub. Odavno sam bio na ivici odluke da te banujem, jer pripadaš onoj sorti ljudi kod kojih se uvijek mora biti na oprezu da ne naprave neku diverziju ili štetu. Jednostavnim jezikom rečeno - neprijatan si. Ali znam da bi svi kazali da je to "prestrogo", da nijesam trebao, da ne smijem tjerati ljude...
    Sličnih tebi je inače dosta dolazilo na ovaj forum, i po pravilu su uvijek kroz mješavinu lažne finoće, obrazovanosti i pozivanja na neke svoje argumente pokušavali srušiti ili iskompromitovati ovo što radimo. Otvoreno ću kazati i to da sumnjam u tvoj identitet i da postoji vjerovatnoća da se lažno predstavljaš. Ovo mislim iz razloga što si prepun raznih informacija koje uglavnom koriste osobe uvježbane u spamovanju i sijanju sumnji. Takvih osoba koliko sam zapazio ima nekoliko na teritoriji Hrvatske, mada nije isključeno da neki hiperaktivni tip koristi mnoge pseudonime.
    Iz privatne komunikacije znam da su ti spameri kroz različita "druženja" na društvenim mrežama (FB, Skype...) nepopravljivo uništili vjeru nekih ljudi, uglavnom adventista, koji se sad i sami sprdaju, zbijaju šale i izruguju na račun Boga i Biblije. Osim toga, oni sami su postali oruđa zla i uvijek u komunikaciji pokušavaju ubaciti neki mamac za podrivanje vjere (tipa vidi šta je rekao ovaj, vidi ovo, vidi ono, a šta misliš da li je možda...).
    Pošto u Bibliji ne postoji nikakve upute za toleranciju takvih (koji su u teokratskom Izraelu išli pod mač), a više puta smo naglasili da mi nijesmo nikakvo demokratsko udruženje niti forum za beskrajne rasprave i iznošenje svakakvih mišljenja koja nemaju podršku ni Biblije ni zdravog razuma, ostavljam ljudima s kojima si se uhvatio u raspravu neka procijene ima li svrhe nastavljati ove diskusije i spamovati teme (mnoge si već oštetio svojim ispadima). Ako oni kažu da nema, banovaću te bez daljeg premišljanja.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 13/1/2016, 18:09

Be snake and dove (citat):....
    Džaba sad prepravljaš i brišeš, vidio sam šta si napisao.
    Da smo keyboard ratnici, da te sramota gdje si uopšte bio i da je proklet dan kad si došao na ovaj forum.
    Drugi komentar nijesam uspio da vidim, mora da je takođe bilo nešto prikladno tvojoj veličini.

Eto zabasao si među pacere, desi se ponekad i najvećim znanstvenicima. Ko radi taj i griješi. Možeš makar da uradiš jedan znanstveni studij o zaostalim osobama koje preferiraju dimne signale umjesto suvremene nauke i demokratskih tekovina. I stavi obavezno da nam nedostaje B12 jer ne uzimamo kapsule i da smo na ivici kolapsa.
    Srećan put Zmijo i golube i Viteže Mocartovih arija, pa možda se jednom opredijeliš između zmije i goluba.
    Vlatko

Broj komentara : 460
    Registration date : 2009-07-04

Komentar  Vlatko 13/1/2016, 23:41

PavleS (citat):
    Da smo keyboard ratnici, da te sramota gdje si uopšte bio i da je proklet dan kad si došao na ovaj forum.
    Drugi komentar nijesam uspio da vidim, mora da je takođe bilo nešto prikladno tvojoj veličini.

Eto zabasao si među pacere, desi se ponekad i najvećim znanstvenicima. Ko radi taj i griješi. Možeš makar da uradiš jedan znanstveni studij o zaostalim osobama koje preferiraju dimne signale umjesto suvremene nauke i demokratskih tekovina. I stavi obavezno da nam nedostaje B12 jer ne uzimamo kapsule i da smo na ivici kolapsa.
    Srećan put Zmijo i golube i Viteže Mocartovih arija, pa možda se jednom opredijeliš između zmije i goluba.

Bilo je i vrijeme, to je čovjek bez ikakvih znanstvenih titula koji se želi zagovaranjem "znanstvenih" istraživanja uzdići u očima drugih i nametnuti sebe kao istinu. Zanimljivo kako se uvijek u tom procesu srozaju daleko ispod razine običnog (ali bistrog u glavi) čovjeka, čak i onog koji nema vjere, koji razmišlja čisto svjetovno, oportunistički.
    Samouzdizanje je gadna bolest.

Valjda bi kršćanstvo trebali držati kroz ateističku, pozitivističku, naturalističku, mehanicističku znanost, Zakon po tijelu, hvalisati se svojim djelima i sve druge proglašavati neznalicama. Nije prvi takav na ovom forumu, ali se pokazao najdosljedniji i jako ga je bolilo kad si stisnuo na pravo mjesto, odmah je izgubio kontrolu.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 14/1/2016, 09:10

Vlatko (citat):
    PavleS (citat):

Bilo je i vrijeme, to je čovjek bez ikakvih znanstvenih titula koji se želi zagovaranjem "znanstvenih" istraživanja uzdići u očima drugih i nametnuti sebe kao istinu. Zanimljivo kako se uvijek u tom procesu srozaju daleko ispod razine običnog (ali bistrog u glavi) čovjeka, čak i onog koji nema vjere, koji razmišlja čisto svjetovno, oportunistički.
    Samouzdizanje je gadna bolest.

Valjda bi kršćanstvo trebali držati kroz ateističku, pozitivističku, naturalističku, mehanicističku znanost, Zakon po tijelu, hvalisati se svojim djelima i sve druge proglašavati neznalicama. Nije prvi takav na ovom forumu, ali se pokazao najdosljedniji i jako ga je bolilo kad si stisnuo na pravo mjesto, odmah je izgubio kontrolu.
    Osjećao se cijelo vrijeme taj negativni naboj tipičan za ovakve ljude. To je nešto kao potisnuto neprijateljstvo koje stvara osjećaj neprijatnosti, imam iskustva sa tom vrstom ljudi. Ukupno uzevši, ovakvo djelovanje je na spoticanje ljudi, ne mislim konkretno na nas koji vodimo ovaj forum, jer imamo izgrađenu vjeru i identitet vjerujem i za mnogo jače stvari, nego dolaze drugi i čitaju i to ostavlja različite utiske i sugestije na različite ličnosti. Zato sam rekao da biblijska religija ničim ne ohrabruje ili toleriše relativističko ponašanje i nametanje svoga ja i drugog duha kroz oponiranje ili samouzdizanje.

Relativizam i svjetovni nazori kad se pokušaju smiješati sa religijom vode u kompromis iz kojeg praktično nema izlaza. To je jedna od pogubnih posledica razmišljanja savremenih ljudi u duhu vremena u kojem živimo. Ono što dolazi, za sam posledak vremena, pokazaće se u jednostavnom obraćanju ljudi, čak na jedno svjedočenje, kao u vrijeme apostola. Siguran sam da će biti mnogo takvih slučajeva.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 14/1/2016, 09:32

Poznata boljka mnogih koji su mislili da sa pozicija visokih titula i nauke promovišu religiju. I na kraju se to svede na samopromociju. U takve se mogu ubrojiti Miroljub Petrović, Miloš Bogdanović (isticanje prosvetiteljstva i građenje imidža antropologa i istraživača), haceri Radiša Antić, Ranko Stefanović i drugi.
    Naravno jasno mi je da "Zmija i golub" nema titula ali zato je proveo puno vremena u knjižnicama. Smile Smiješno je čuti nekoga da će se o izvornoj religiji obrazovati u biliotekama i javnim čitaonicama. Pa nama su zabranili da održimo promociju Biblije u javnoj biblioteci, naravno zato što u tim odborima obavezno ima bar po jedan "upućenik" koji kontroliše šta ulazi i izlazi iz tih ustanova.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 14/1/2016, 14:07

SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 9 Zmija10

SAVREMENI IZRAEL I DISPENZACIONALIZAM - Page 9 Ay4jro

Čuveni Zmija i Vitez Mocartovih arija otkriva šta je zapravo radio na našem forumu (pod nekim sličnim imenom kao gore bio je registrovan i kod nas).
    Inače lik je poznat kao neradnik u Dubrovniku, smatra da je raditi za nekog sramota i ropstvo (vjerovatno ga je u tome dodatno ohrabrila Miškova škola). Ali zato ima vremena da oponira, širi mržnju i spamuje po forumima i Facebooku gdje stalno otvara nove naloge i mijenja imena.
    U više navrata pozivao nas je u Dubrovnik da ga krstimo, ali iz tih poruka uvijek je dominiralo ono da vidimo ko je kakav u smislu kao da je želio da se eksponira kao "viđen" i dobro obučen momak. Međutim, koliko god da je nama to blizu, Bog nije otvarao taj put i zahvalni smo na tome.
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 14/1/2016, 17:18

Iz ovoga se vidi da ovaj momak ima psihičkih problema, da je demonizovan kao što je i bio po sopstvenom priznanju samo ovaj put na jednom drugačijem nivou, težem. On je nešto nas ubijao na forumu kako tu piše, pa se nešto bori za prava jevreja, šta li mu je u toj opsjednutoj glavi i šta je uopšte od nas htio. Vjerovatno je u pitanju nezrela, razmažena osoba koja ništa pametno ne radi u životu.
    Zahvaljujem Bogu što nijesmo pošli u Dubrovnik da ga krstimo kako je to tražio od nas, jer nam se nešto nije dalo, nije se otvorilo kako Pavle kaže, iako je to dva sata vožnje od Podgorice, i vidim da nas je Bog sačuvao da ne napravimo grešku.
    Jonatan

Broj komentara : 2
    Registration date : 2016-01-15

Komentar  Jonatan 15/1/2016, 09:13

Zdravko Vučinić (citat):Iz ovoga se vidi da ovaj momak ima psihičkih problema, da je demonizovan kao što je i bio po sopstvenom priznanju samo ovaj put na jednom drugačijem nivou, težem. On je nešto nas ubijao na forumu kako tu piše, pa se nešto bori za prava jevreja, šta li mu je u toj opsjednutoj glavi i šta je uopšte od nas htio. Vjerovatno je u pitanju nezrela, razmažena osoba koja ništa pametno ne radi u životu.
    Zahvaljujem Bogu što nijesmo pošli u Dubrovnik da ga krstimo kako je to tražio od nas, jer nam se nešto nije dalo, nije se otvorilo kako Pavle kaže, iako je to dva sata vožnje od Podgorice, i vidim da nas je Bog sačuvao da ne napravimo grešku.

Ako mogu da pitam, nisam razumeo, da li vi krstite ljude? Kao neka verska organizacija? Na cemu zasnivate krstenje?

Naravno ako sam dobro razumeo iz posta...da vi obavljate krstenja.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 15/1/2016, 09:23

Jonatan (citat):
    Zdravko Vučinić (citat):Iz ovoga se vidi da ovaj momak ima psihičkih problema, da je demonizovan kao što je i bio po sopstvenom priznanju samo ovaj put na jednom drugačijem nivou, težem. On je nešto nas ubijao na forumu kako tu piše, pa se nešto bori za prava jevreja, šta li mu je u toj opsjednutoj glavi i šta je uopšte od nas htio. Vjerovatno je u pitanju nezrela, razmažena osoba koja ništa pametno ne radi u životu.

Ako mogu da pitam, nisam razumeo, da li vi krstite ljude? Kao neka verska organizacija? Na cemu zasnivate krstenje?

Odlično si razumio, naravno da obavljamo krštenja. Ne radimo to kao vjerska organizacija (crkva), već onako kako je navedeno u Novom Savezu. Kandidat se krsti u ime Isusa Hrista, ne u ime neke vjerske organizacije, ne daje mu niko nikakve diplome ni uvjerenja, to je stvar pred Bogom.
    Ukratko o krštenju imaš u članku pod naslovom Biblijsko krštenje i Novi savez.
    Smatramo da je mnogo bolje i duhovno zdravije da mi to radimo nego da upućujemo ljude na crkve koje će naravno to obaviti pod svojim "uslovima".
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 15/1/2016, 10:36

Jonatan (citat):

Pavle ti je odgovorio, ali da se ne bi pogrešno shvatilo, to nijesu baš česte situacije i to se radi isključivo kada to neko zatraži. Dakle, uvijek je nečija inicijativa. Postoje biblijski religiozni ljudi koji neće da se krste u neku vjersku organizaciju u ime trojstva, nego žele u ime Isusa Hrista i onda procijene da neko drugi treba da ih krsti a ne crkva, i onda nas pitaju. Takođe, ako već neko to želi onda je logično da se prethodno mora utvrditi da li je ta osoba zaista biblijski religiozna i o kakvoj se osobi uopšte radi da bi krštenje bilo zaista to što ono jeste.
    Za više informacija pogledati tekst koji je Pavle postavio, a i u mojoj knjizi ima poglavlje o krštenju.
    Noemi

Broj komentara : 128
    Registration date : 2015-03-19

Komentar  Noemi 9/2/2016, 00:09

Dispenzacionalizam -Jezuitski futurizam - "Ostavljena" teologija

U cijelom kršćanstvu protestantizam je bio okružen strašnim neprijateljima. Prve pobjede reformacije su prošle, a Rim je prikupio nove snage,nadajući se da će moći uništiti novu vjeru. U to vrijeme osnovan je red jezuita –najokrutniji, najbezobzirniji i najmoćniji branitelj papstva. Raskinuvši sve zemaljske veze i ljudske obzire, mrtvi prema zahtjevima prirodnih sklonosti,ušutkavši potpuno razum i glas savjesti, jezuiti su poznavali samo vlast i pravila svoga reda, i jedina im je dužnost bila je da povećaju njegovu moć.
     (Velika Borba)

Noemi: komentar modifikovan dana: 17/11/2016, 01:58; prepravljeno ukupno 4 puta
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 9/2/2016, 09:20

Noemi1 (citat):

Odličan video. Ako ima neko nalog kod Miroljuba Petrovića, dobro bi bilo da ovo podijeli na njegovom forumu.

PavleS: komentar modifikovan dana: 30/11/2017, 10:37; prepravljeno ukupno 2 puta
    Ivan__

Broj komentara : 17
    Registration date : 2015-10-27

Komentar  Ivan__ 16/2/2016, 19:54

Da li vam je poznata knjiga "Misterija dispenzacionalizma"?
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 16/2/2016, 20:17

Ivan__ (citat):Da li vam je poznata knjiga "Misterija dispenzacionalizma"?
    Meni nije, mada nema tu nikakve misterije, sve je jasno.
    Ivan__

Broj komentara : 17
    Registration date : 2015-10-27

Komentar  Ivan__ 14/3/2016, 09:13

Kada smo spomenuli Kent Hovinda juče, postaviću ovaj video na ovoj temi, jer je vezan za futurizam, njegov novi teološki pogled nakon izlaska iz zatvora:

od 23min do 27min

PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 14/3/2016, 10:48

Ivan__ (citat):Kada smo spomenuli Kent Hovinda juče, postaviću ovaj video na ovoj temi, jer je vezan za futurizam, njegov novi teološki pogled nakon izlaska iz zatvora:

od 23min do 27min
    Mnogo gori od Miroljuba, kako u kreacionizmu tako i u teologiji.
    Interesantno je kako proročanstva odmah izopači čim to sam tekst dopusti. Ne može poreći prva četiri carstva, jer to sam biblijski tekst ne dopušta, ali čim to može da uradi, odmah nastaje devijacija i prebacivanje priče na muslimane, u kojoj varijanti papstva nema kao nastavka podijeljene Rimske imperije.
    Nijesam istraživao detaljno, ali ovaj tip je u zatvor bio najvjerovatnije zbog nekih malverzacija, iako pokušava da prikaže kako ga "progone".
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 11/4/2016, 23:37

Pošto smo ovih dana opet bili izloženi dispenzacionalističkoj priči, nije od zgorega da utvrdimo gradivo.

21 razlog zašto je dispenzacionalizam zabluda

Evo i verzije u pdf A5 format za štampu za one koji želi dijeliti materijal na taj način.
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 3/5/2016, 16:34

Vlatko

Broj komentara : 460
    Registration date : 2009-07-04

Komentar  Vlatko 20/7/2016, 15:44

Evo što je ustvari zid plača, objašnjava Nathaniel Kapner, obraćeni židov koji je postao pravoslavni redovnik. Nathaniel razotkriva puno židovskih obmana i zabluda jer je odgojen kao židov u judaizmu.
    To je ustvari zid rimske utvrde, jer drugi hram je sravnjen s temeljima.

Vlatko: komentar modifikovan dana: 20/7/2016, 20:06; prepravljeno ukupno 1 puta
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 20/7/2016, 16:16

Vlatko (citat):Evo što je ustvari zid plača, objašnjava Nathaniel Kapner, obraćeni židov koji je postao pravoslavni redovnik. Mathaniel razotkriva puno židovskih obmana i zabluda jer je odgojen kao židov u judaizmu.
    To je ustvari zid rimske utvrde, jer drugi hram je sravnjen s temeljima.

Monah rečit kao najbolji glumac. Smile
    Kako god, negdje je i logično da su judaistima morali ubacit neku podvalu da imaju gdje idolopoklonisati.
    Nenad

Broj komentara : 97
    Registration date : 2014-07-23

Komentar  Nenad 23/8/2016, 14:07

Jel bi se moglo reci za Danila 11,45 da to znaci da ce se papa zacariti u trecem hramu, posto citam Riveru i on kaze da je papstvo oduvek imalo te pretenzije ?

Sponsored content

Komentar  Sponsored content

Danas je 14/11/2024, 22:05