D.Kresac (citat):Slažem se sa tobom u vezi propovedničkog sistema. Čak mislim da si suviše blag sa izjavama u vezi propovednika. Prisutan sam u adventističkim FB grupama. Vidim bezobrazluk nrkih trinitaraca, koji prevazilazi sve granice ljudskog bezobrazluka. Čitam njihova izvrtanja Božj reči i tekstova Duha Proroštva. Čak stičem utisak, da su im umovi toliko uneravnoteženi, da neki i ne znaju šta... trabunjaju. Takođe vidim da se adventisti, koji nisu imali petlju da zauzmu stav, posle višegodišnjeg debatovanja oko trojstva vide, da je trojstvo laž, i počinju da lajkuju i komentarišu po grupama, izjašnjavajući se protiv trojstva. Svaka duša je dragocena. Treba se boriti za njih. Hrist se borio za Jevreje, koji su bili u debelom otpadu. Jeremija je reživeo nevđenu torturu od Jevreja. Isaija takođe. Svaki Božji sluga, koji je podigao tokom istorije glas protiv bezakonja i otpadništva, doživeo je torturu i progonstvo upravo od onih, koje je želeo da pomiri sa Bogom. Tako je i danas. E sad... Ima jedan detalj, koji je veoma bitan. Svaki Božji sluga, koji je tokom istorije nosio poruku sa pozivom na pokajanje otpalom narodu, se prvo molio za sebe, da on sam bude čist pred Bogom. Duh Proroštva nam savetuje, da samo "posvećena usta" treba da nose poziv na pokajanje. Činjenica je da za Adventističku crkvu nije isteklo vreme milosti. Kada uskoro nastupi nedeljni zakon, vreme milosti će isteći toj crkvi. Dok Božje strpljenje traje, i naše treba da traje. Što se tiče 25 ljudi koji se klanjaju suncu, treba da čekamo do 16. septembra ove godine. Tada je zadnji rok da Baptisti i Adventisti potpišu deklaraciju da prekidaju protest protiv RKC. Sačekaćemo i to. Ako mi ne plačemo i ne ridamo zbog svog tog bezakonja u Adventističkoj crkvi, onda nismo na istoj talasnoj dužini sa Bogom. Nemamo ljubav prema zabludelima kakvu ima Hrist. A ako tu ljubav nemamo, nismo jedno sa Ocem i Hristom. A to je uslov za zapečaćenje. U Ezekiel 9.glavi čitamo ko će biti zapečaćeni. Ne oni koji komentarišu sa strane, nego oni koji ridaju i uzdišu zbog svih gadova koji se tamo čine.
Apsolutno .
Iako vrijeme milosti mi neznamo kada ističe , ni za njih ni za nas i za one i one tamo . Taj 2017' događaj nemora značiti ništa veće nego nešto prije , pa u 2001' su uvedene duhovne vježbe i sistem je skroz otpao i pokvaren postao , bez imalo šanse da to Bog odobrava . Čak i puno prije , već 80 tih je bio takav otpad da je to bilo previše za ostati u crkvi , a kamoli za Boga . Molim vas jedno ovdje na forumu , samo jedno vas preklinjem , nemojte držati u sebi ni 000,1% nikolaitskih misli i vjerovanja koja smo dobili po crkvama ' crkva je presveta Bogu da je On mora i sam poštovati i čak gadove i hule najveće mora trpiti , jer crkva je sveta i Bog je s nama ' . Bog je prvog dana kada je sistem otpao , a znamo da je već 1901' uvedeno 25 ljudi , da su 20tih počeli teški problemi u odnosu na stanje 1800'tih . Da je trojstvo već ušlo 40tih i da smo postali dio otpalog protestantizma time što nismo više bili jedinstveni i odvojeni od svijeta religijski , nego 'dio ekipe' . Nismo skroz otpali , ali smo bili razvodnjeni i Bog SIGURNO nije to tolerirao . Slao je upozorenja i poslije upozorenja je stizalo duhovno mrtvilo i razne kazne , jer On je volio i voli svoju djecu . I danas u 2017' je takvo stanje da je hula i gad reći da Bog ima išta sa tim , ali nije hula i gad reći da crkvenjaci , ako se pokaju , imaju šansu . Ali tko zna , tko zna jeli već sutra kasno , jer preveliki su gadovi svi ti poganski običaji i svetkovine ! Pazite ne radi se tu o nečemu malom , nego o gadovima , o nečemu što Bog nemože pogledati okom i što On iz dna duše svoje mrzi . Poganske svetkovine , mistična , sotonska učenja umjesto Riječi , ljudi koji znaju svu istinu i moraju je znati jer su doslovno rođeni na 10 cm daleko od duha proroštva , su svjesno odlučili da slijede svoje svećenike baalove , koji ih uče babilonskim učenjima . Zaista nismo popularni u svijetu sa iskrenim ukorima koji dolaze iz ljubavi , ali nisu ni kod Boga popularni oni koji su ravnodušni i koji šute dok im braća propadaju . Ti što ih spominješ u crkvi , ti što su još duhovno živi i nisu skroz zamrli skroz , su suviše ravnodušni da braću pomognu i pokažu im svjetlost . Vidio sam na svoje oči i slušao na svoje uši mnoge primjere kako crkvenjaci koji znaju istinu ne žele da obavjeste braću o tome , nego ih Sotona na 10 mjesta šalje i daje im 10 nebitnih religijskih , tradicionalnih zadaća i onda im citira Pismo i duh proroštva u skroz krivom svjetlu i uvjeri ih da oni samo trebaju šutjeti i biti poslušni . Tako će takva braća biti odgovorna za propast svog naroda ! I to im netko treba reći i eto mi godinama to pokušavamo , ali očito da smo neugledni i da ima nešto u ljudima što lako prezre ljude koji nisu na poziciji . E u tom slučaju oni nikada nisu osjetili Božji utjecaj , jer da jesu , nikada ne bi ni sekunde mislili , nego odmah krenuli u svoju dužnost na slavu Bogu .
Da walter veith nije professor walter veith , ne bi imao utjecaj , ali pošto je pazite professor , kakva uvreda Isusu . Pa Krist kaže nemojte , zabranjuje im da zovu rabbi , što znači učitelj , profesor ! Pazite titule , king james ili geneva , najstarije biblije , čak tako i kažu , ne rabi nego profesor , doktor , ne liječnik toliko , nego doktor velikih znanosti i edukacije(svjetovne) .
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI