Ovo kratko. Božji narod je taj koji uvijek IZLAZI iz sistema (crkava) i sklanja se od pagana. Matrica propasti (u smislu propasti po Božjim mjerilima) svih protestantskih reformnih pokreta upravo je bila kroz osnivanje "crkava" sa centralizovanom upravom, koje je zatim glavna "majka crkva" lako poklapala i stavljala pod svoje. Poenta je da ne možeš biti u sistemu, a da sistem ne vlada nad tobom. Onog trenutka kad Božji narod, ili njegovi istaknuti predstavnici počnu voditi "politiku", umjesto oslanjanja na Boga, završavaju kao lak plijen sistema.Eto, zainteresovalo me je ono za 60 sekundi i Elen Vajt-
Moje pitanje je, da li bi EGV da je danas ziva, posle 60 sekundi okrenula ledja HAC-u, kuda bi krenula?Da li bi osnovala novi pokret?
Pioniri Adventnog pokreta su takođe IZAŠLI iz svojih crkava. To što su kasnije napravili, vrijeme je pokazalo kako je završilo, iako se mora uzeti u obzir da je situacija u Americi tog vremena bila specifična u smislu velikih vjerskih i građanskih sloboda.
Obrazac kako treba funkcionisati Božji narod dat je kroz djelovanje novosavezne rane hrišćanske zajednice, i to je to. Takva zajednica je fleksibilna i praktično neuništiva šta god da se desi, jer ne vuče za sobom "crkve" i establišment.
I da se razumijemo, mi ne odgovaramo nikoga da ne ide u "crkve", ko misli da mu je tamo mjesto, srećan mu put, samo nemojte drviti i praviti im reklamu.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI