BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

» MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 19 Empty13/11/2024, 20:07 by PavleS

» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 19 Empty29/10/2024, 17:47 by PavleS

» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 19 Empty12/8/2024, 21:10 by PavleS

» PITANJA - RELIGIJA
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 19 Empty3/6/2024, 13:04 by PavleS

» Biblijski razgovori
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 19 Empty14/4/2024, 23:34 by PavleS

» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 19 Empty30/10/2023, 13:47 by PavleS

» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 19 Empty21/9/2023, 17:23 by PavleS

» Crkve i manastiri
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 19 Empty11/9/2023, 11:23 by NecaPereca

» PSIHOLOGIJA
DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 19 Empty31/8/2023, 15:24 by Jelena83

November 2024

SunMonTueWedThuFriSat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Calendar Calendar

+45
Ivan__
Sergej 92
giga
maurico
ljuba79
D.Kresac
RPreligiozan
Green
Nikola Šavija
_Ivan_
Željko
Zdravko Vučinić
Be snake and dove
pilgrim
Dejan79
Lazar.A.
SnezaDjak
PavleS
kainos
Noemi
Jovana
SekaRada
Breath
Nathanael
Jakov
N.K.
Subidubi
kuzma
Sionski
Matija Runje
Enoh
Srdjan Zr
mulder
Vik
SimaS
beka26
xillisoft
sd
prdrg
slap2
Vlatko
slap
No Nick
Objektivni posmatrac
markoni
49 posters

DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE

PavleS
    Admin

Broj komentara : 3744
    Registration date : 2008-11-01

DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 19 Empty Re: DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE

Komentar  PavleS 31/7/2015, 23:17

Generalno, sve crkve nastupaju kao da je autoritet njihovih upravnih organa zagarantovan, kao da je Bog dužan da se pokorava i upravlja po njima, šta god radili, i da je to trajno nasleđe, nešto što im oduvijek pripada. U stvarnosti to je jednako pogrešno koliko i recimo tvrdnja pojedinca "jednom spašen, zauvijek spašen".

Za života Elen Vajt, malo tijelo Generalne konferencije postajalo je s godinama sve problematičnije. Šta bi jedna takva osoba rekla da ih vidi danas, nije teško pretpostaviti. Moguće da bi se ta ocjena sažela u jednoj rečenici: Ono su za šta su registrovani - komercijalna korporacija.

EGW 1875. godine:
    „Pokazano mi je da se sud nijednog čovjeka ne smije podrediti sudu ma kojeg drugog čovjeka. Ali kad se ispoljava sud Generalne konferencije, koja je najviši autoritet koji Bog ima na zemlji, privatna nezavisnost i privatni sud ne smiju se zadržavati, već se treba potčiniti.“ - Svjedočanstva za Crkvu, Vol. II strana 492 {PK 422} (1875).

1890-ih:
    „Glas Generalne konferencije predstavljen je kao autoritet koji treba slijediti kao glas Svetoga Duha. Ali kada su članovi Generalne konferencije postali upleteni u poslovnim aferama i finansijskim zavrzlamama, sveti, uzvišeni karakter njihovog rada u velikoj mjeri se izgubio.“ - Rukopis 33, 1895. {14MR 278}

„Što se tiče glasa Generalne konferencije, nema glasa od Boga kroz to tijelo koji je pouzdan.“ {17MR 178} (1895)

„Glas iz Battle Creeka, koji se smatrao kao autoritet u savjetovanju kako djelo treba vršiti, nije više glas Božji.“ {17MR 185} (1896).

„Prošlo je nekoliko godina od kada sam smatrala Generalnu konferenciju kao glas od Boga.“ {17MR 216} (1898).

1901:
    „Da ti ljudi (lideri) trebaju stojati na svetom mjestu, da budu kao glas Božji ljudima, kao što smo nekada vjerovali da Generalna konferencija treba biti, to je prošlost.“ - Bilten Generalne konferencije 1901 strana 25 {PC422}

„Gospod objavljuje da Njegova Crkva ne treba da se upravlja po ljudskim pravilima ili prvenstvu. Ljudi nijesu u stanju da vladaju crkvom. Bog je naš Vladar. Ja sam potlačena mišlju diskutabilnog ljudskog upravljanja koje se vidi u našem djelu. Bog kaže, dalje ruke. Vladajte sobom prije nego što pokušate vladati drugima. Čudne stvari su rađene, ono na šta se Bog gnuša. Jer ljudi koji tvrde da je glas njihovih savjeta u njihovoj prošloj upravi glas Božji, za mene su gotovo kao hula.“ - Rukopis 35, 1901. {17MR 250.1}
    Nathanael

Broj komentara : 162
    Registration date : 2014-10-31

DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 19 Empty Re: DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE

Komentar  Nathanael 1/8/2015, 13:12

PavleS (citat):Generalno, sve crkve nastupaju kao da je autoritet njihovih upravnih organa zagarantovan, kao da je Bog dužan da se pokorava i upravlja po njima, šta god radili, i da je to trajno nasleđe, nešto što im oduvijek pripada. U stvarnosti to je jednako pogrešno koliko i recimo tvrdnja pojedinca "jednom spašen, zauvijek spašen".

Za života Elen Vajt, malo tijelo Generalne konferencije postajalo je s godinama sve problematičnije. Šta bi jedna takva osoba rekla da ih vidi danas, nije teško pretpostaviti. Moguće da bi se ta ocjena sažela u jednoj rečenici: Ono su za šta su registrovani - komercijalna korporacija.

EGW 1875. godine:
    „Pokazano mi je da se sud nijednog čovjeka ne smije podrediti sudu ma kojeg drugog čovjeka. Ali kad se ispoljava sud Generalne konferencije, koja je najviši autoritet koji Bog ima na zemlji, privatna nezavisnost i privatni sud ne smiju se zadržavati, već se treba potčiniti.“ - Svjedočanstva za Crkvu, Vol. II strana 492 {PK 422} (1875).

1890-ih:
    „Glas Generalne konferencije predstavljen je kao autoritet koji treba slijediti kao glas Svetoga Duha. Ali kada su članovi Generalne konferencije postali upleteni u poslovnim aferama i finansijskim zavrzlamama, sveti, uzvišeni karakter njihovog rada u velikoj mjeri se izgubio.“ - Rukopis 33, 1895. {14MR 278}

„Što se tiče glasa Generalne konferencije, nema glasa od Boga kroz to tijelo koji je pouzdan.“ {17MR 178} (1895)

„Glas iz Battle Creeka, koji se smatrao kao autoritet u savjetovanju kako djelo treba vršiti, nije više glas Božji.“ {17MR 185} (1896).

„Prošlo je nekoliko godina od kada sam smatrala Generalnu konferenciju kao glas od Boga.“ {17MR 216} (1898).

1901:
    „Da ti ljudi (lideri) trebaju stojati na svetom mjestu, da budu kao glas Božji ljudima, kao što smo nekada vjerovali da Generalna konferencija treba biti, to je prošlost.“ - Bilten Generalne konferencije 1901 strana 25 {PC422}

„Gospod objavljuje da Njegova Crkva ne treba da se upravlja po ljudskim pravilima ili prvenstvu. Ljudi nijesu u stanju da vladaju crkvom. Bog je naš Vladar. Ja sam potlačena mišlju diskutabilnog ljudskog upravljanja koje se vidi u našem djelu. Bog kaže, dalje ruke. Vladajte sobom prije nego što pokušate vladati drugima. Čudne stvari su rađene, ono na šta se Bog gnuša. Jer ljudi koji tvrde da je glas njihovih savjeta u njihovoj prošloj upravi glas Božji, za mene su gotovo kao hula.“ - Rukopis 35, 1901. {17MR 250.1}

Jedna osoba koja je adventist mi je rekla da ,iako ona zna da je veliki otpad i da je Ellen White jedno ,a ovi danas teolozi drugo ,ipak netreba dizati ruke na pomazanike Božje .Vrlo draga osoba i ona je sama protiv svega što oni pričaju ,ako loše pričaju ,ali opet strah ,jednostavno su stadu utjerali strah u kosti ,a to nije u duhu Biblije .Pa mislim se ,kakve pomazanike ,Jahve nije Izraelcu u doba Šaula branio da ima svoje mišljenje i da slijedi samo Njega ,dapače ,pozivao ih je da budu slobodni i sretni ,a ne tradicije i tirane da štuju .Što to znači pomazanici ,da je danas nekoliko tisuća profesionalnih pomazanika ,presmiješno i prejadno ,nemati svoju slobodu nego slušati nadređene da određuju što je dobro i što zlo .Iako smo svi u državama i mnogi ljudi u religijama ,ipak religija je nešto drugo .Član države moraš biti ,ali član religijskog tijela ne i zato je 100 milijuna ljudi kroz Srednji Vijek dalo život -za najveću slobodu ,slobodu izbora religije .Državni zakoni su se rijetko kosili sa biblijskim zakonima ,ali religijski zakoni ,pogotovo u surogatima teokracije u Srednjem Vijeku i današnjim nekim državama ,se direktno kose sa Jahvinim Zakonom .
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 1/8/2015, 13:41

Ovi "pomazanici" su podmazani parama koje muzu od ovčica koje razmišljaju kao ta adventistica, i različitim priveligijama koje dobijaju. Kad bi im se to oduzelo ili uskratilo, "pomazanici" bi odmah potražili posao u drugom preduzeću.
    Tako je i jedan moj poznanik adventista veoma revan da slučajno ne bi što govorio o novcu u Subotu, ali zato razmišlja kako da pred crkvom kaže da se odriče Elen Vajt jer je "lažni prorok".
    Krajnosti, fanatizam i bolesni sentimentalizam su tipični za sve sekte.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 8/8/2015, 20:12

Nathanael

Komentar  Nathanael 8/8/2015, 20:30

PavleS (citat):

Vrh video ,Danny je strašan ,jedan od najjačih radnika za Krista .Najzanimljivije u videu mi je kada se govori o tome da je Kellog hodao ulicom sa visokim mladićem ,lijepog izgleda ,skroz obučenim u crno .Ellen White je rekla da joj je Bog rekao ,da je to Sotona .A uzrok Kellogovog pada u grijeh kaže Ellena je što su mu jako velika većina odbacila zdravstvene savjete,a bio je kao doktor 'prvak svijeta' zaista u znanju .Jako ,jako malo ,kao i danas ,ljudi prihvati zdravstvenu reformu i to je razlog zašto nema napretka u duhovnosti .
    Nathanael

Komentar  Nathanael 19/8/2015, 09:32

Evo izbačen je Doug Batchelor iz SDA .Tako govore mnogi ,zabranjeno mu je da propovjeda . Uvijek sam vjerovao da je on pravi učenik Kristov ,iskreno Jahvino dijete ,a ne lažnjak .Nastavljajući propovjedati hrabro ,izbačen je .Svi najbolji su izvan sada ,ako ovako nastave ,narod će se pobuniti ,ne sav ,ali dio će isto protestirati ,dio koji je ostao vjeran Jahvi .
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 19/8/2015, 09:59

Martin from Germany (citat):Evo izbačen je Doug Batchelor iz SDA .Tako govore mnogi ,zabranjeno mu je da propovjeda . Uvijek sam vjerovao da je on pravi učenik Kristov ,iskreno Jahvino dijete ,a ne lažnjak .Nastavljajući propovjedati hrabro ,izbačen je .Svi najbolji su izvan sada ,ako ovako nastave ,narod će se pobuniti ,ne sav ,ali dio će isto protestirati ,dio koji je ostao vjeran Jahvi .
    Odlično za njega, ako je to tačno. Prilično je uticajan u adventističkim krugovima tako da može biti koristi od toga da se mnogi ljudi osvijeste.
    Vlatko

Broj komentara : 460
    Registration date : 2009-07-04

Komentar  Vlatko 19/8/2015, 18:27

Nemojte tako momci, evo upravo je prije 16 sati postavljena serija predavanja Igora Lorencina o Otkrivenju koja će učvrstit crkvu i mnoge duše dovesti do istine. Uglavnom, 11 predavanja, budući da sam već prije slušao tog lika, a i on sam je jako dobro upućen, doktorirao je na Andrews univerzitetu i često je u americi, dekan je adventističkog fakulteta na Maruševcu. Evo već gledam prvo predavanje.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLzLvmSe8Rtun6d8d7VUixlEqNiyN-C6BP
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 19/8/2015, 18:37

Vlatko (citat):Nemojte tako momci, evo upravo je prije 16 sati postavljena serija predavanja Igora Lorencina o Otkrivenju koja će učvrstit crkvu i mnoge duše dovesti do istine. Uglavnom, 11 predavanja, budući da sam već prije slušao tog lika, a i on sam je jako dobro upućen, doktorirao je na Andrews univerzitetu i često je u americi, dekan je adventističkog fakulteta na Maruševcu. Evo već gledam prvo predavanje.

Morao je Ranko Stefanović da ostavi naslednika, tumača Otkrivenja.
    I šta kažeš, dekan fakulteta? E sve se propalo.
    Vlatko

Komentar  Vlatko 19/8/2015, 18:52

PavleS (citat):
    Vlatko (citat):Nemojte tako momci, evo upravo je prije 16 sati postavljena serija predavanja Igora Lorencina o Otkrivenju koja će učvrstit crkvu i mnoge duše dovesti do istine. Uglavnom, 11 predavanja, budući da sam već prije slušao tog lika, a i on sam je jako dobro upućen, doktorirao je na Andrews univerzitetu i često je u americi, dekan je adventističkog fakulteta na Maruševcu. Evo već gledam prvo predavanje.

Morao je Ranko Stefanović da ostavi naslednika, tumača Otkrivenja.
    I šta kažeš, dekan fakulteta? E sve se propalo.

Pa odslušaj, ja sam isto na prvom predavanju, ja sam već prije u jednom njegovo gostovanju na TV-u čuo tumačenje oko broja 666 koje nikada prije u životu nisam čuo. Od ove serije očekujem i više, očekujem spektakl.

Šalu na stranu, ovo su bitne stvari i pokazatelj u kojem smjeru idu, Lorencin žestoko brani trojstvo i čuo sam neke zanimljive argumente na tu temu. Da su zvijer, ikona zvijeri i lažni prorok pandani trojedinom Bogu, pa je onda zvijer pandan Ocu, ikona zvijeri Sinu, a lažni prorok Duhu. Tako on dokazuuje da je trojstvo istina.
    Treba uzeti u obzir da nekome tko nema uvide u Božju prirodu, to može izgledati uvjerljivo. Sad očekujem da to razvije u detalje, a to vrlo lako može koristiti i RKC i bilo koja druga "crkva". Tu ih odmah, ako se uđe u raspravu treba satrt, jer imam osjećaj da će im to u nedostatku boljih, biti jedan od jačih argumenata, osim tradicije naravno, što druge "crkve" imaju, a u SDA su se odrekli (znamo zbog čega, što su utemeljitelji vjerovali).
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 19/8/2015, 19:02

Pa odslušaj...
    Radije bih na koncert Iron Maiden kad bih bio prinuđen da biram. Ako već imaš strpljenja da slušaš, molim te postavi određene ključne smjernice koje iznosi.

Lorencin žestoko brani trojstvo i čuo sam neke zanimljive argumente na tu temu. Da su zvijer, ikona zvijeri i lažni prorok pandani trojedinom Bogu, pa je onda zvijer pandan Ocu, ikona zvijeri Sinu, a lažni prorok Duhu. Tako on dokazuuje da je trojstvo istina.
    To sam već čuo ranije od drugih adventista. Takve teorije prvo lansira neko popularan, a zatim se prenesu po crkvama kao požar. Ne bih se nimalo iznenadio da sugestije za pronošenje tih priča propovjednici dobijaju kad imaju sastanke na nivou unija.
    beka26

Broj komentara : 204
    Registration date : 2012-01-24

Komentar  beka26 19/8/2015, 23:07

Video na engleskom o izbacivanju Doug Batchelor-a iz SDA.

Bill Knott: A Time To Marginalize! Doug Batchelor Banned From SDA Churches! Who Is Next?

Nathanael

Komentar  Nathanael 19/8/2015, 23:26

PavleS (citat):
    Pa odslušaj...
    Radije bih na koncert Iron Maiden kad bih bio prinuđen da biram. Ako već imaš strpljenja da slušaš, molim te postavi određene ključne smjernice koje iznosi.

Lorencin žestoko brani trojstvo i čuo sam neke zanimljive argumente na tu temu. Da su zvijer, ikona zvijeri i lažni prorok pandani trojedinom Bogu, pa je onda zvijer pandan Ocu, ikona zvijeri Sinu, a lažni prorok Duhu. Tako on dokazuuje da je trojstvo istina.
    To sam već čuo ranije od drugih adventista. Takve teorije prvo lansira neko popularan, a zatim se prenesu po crkvama kao požar. Ne bih se nimalo iznenadio da sugestije za pronošenje tih priča propovjednici dobijaju kad imaju sastanke na nivou unija.

Iron Maiden he he ,evo još se smijem u sebi ,ima par minuta ,bravo za ovo .Ja kada bi baš morao birati ,radije koncert ,a znaš što mislim o rock glazbi ,a kamoli o hard rock .
    Te dvije stvari povezati može samo Sotona ,kakvi pandani ,nevjerovatno mi je da ljudi ,što su više obrazovani na teološkim školama ,manje znaju ,kako je Ellen White rekla da kada izađu iz takvog obrazovanja ,znaju MANJE nego kada su ušli na obrazovanje .
    Takvi (mislim na teologe ,ne nikojeg osobno ,nego sve zajedno ) bi Davida da danas živi nazvali neobrazovanim ubojicom koji ubija ljude ,grubijanom i vjernicima bi zabranili da se druže sa Davidom .A tek sa Mojsijem ,Mojsija bi nazvali serijskim ubojicom koji ne gladi uši ljudima ,nego se protivi zlu u svijetu Very Happy .
    Vlatko

Komentar  Vlatko 20/8/2015, 11:34

Gledam 5. predavanje, totalno nezanimnljivo, lik trabunja, govori nespecifično, generalno, čak je dao i jedan citat EGW do sad, kroz 4 predavanja, ali puno prepričava mišljenja s Andrewsa.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 20/8/2015, 12:37

Vlatko (citat):Gledam 5. predavanje, totalno nezanimnljivo, lik trabunja, govori nespecifično, generalno, čak je dao i jedan citat EGW do sad, kroz 4 predavanja, ali puno prepričava mišljenja s Andrewsa.
    Rekoh ti da je koncert Iron Maiden premija u odnosu na slušanje takvih likova.
    Ta crkva je sad u situaciji da nikakva konkretna priča nije dozvoljena, mogu samo da govore uopšteno i u granicama "tolerancije" na koju su se odavno obavezali. A maloga su naučili jeze na Andrewsu šta i kako treba da radi, bez brige.
    Vlatko

Komentar  Vlatko 20/8/2015, 12:48

PavleS (citat):
    Vlatko (citat):Gledam 5. predavanje, totalno nezanimnljivo, lik trabunja, govori nespecifično, generalno, čak je dao i jedan citat EGW do sad, kroz 4 predavanja, ali puno prepričava mišljenja s Andrewsa.
    Rekoh ti da je koncert Iron Maiden premija u odnosu na slušanje takvih likova.
    Ta crkva je sad u situaciji da nikakva konkretna priča nije dozvoljena, mogu samo da govore uopšteno i u granicama "tolerancije" na koju su se odavno obavezali. A maloga su naučili jeze na Andrewsu šta i kako treba da radi, bez brige.

Evo falsifikata/imitacije trojstva

Vlatko

Komentar  Vlatko 20/8/2015, 16:06

Od 6.42 min na dalje: Ljubitelji matematike...

"Jedna od najpoznatijih takvih konstrukcija na latiskom jeziku jeste titula rimskog pape..." pa malo kasnije "tako su neki čak sposobni i kod duhovne spisateljice EGW neki naći brojku 666 u njenom imenu".

Za pravo tumačenje broja 666 pogledati od 15 min na dalje, to je težina zlata koja je dolazila Solomonu svake godine, 666 talenata zlata....

I na 18.10 min, 666 je broj onoga što čovjek može postići bez Boga.....

I tako zaključi da je 666 ustvari oholost, to nije broj čovjeka, to je OHOLOST i AROGANTNOST, vjerovatno protiv crkve, sad mi je jasno zašto su nekima zabranili propovijedati, oni su ljudi s brojem 666...

Tko ostane u SDA za mene je gori od otvorenih sljedbenika sotone.

PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 20/8/2015, 18:11

tko ostane u SDA za mene je gori od otvorenih sljedbenika sotone.
    Eto, opet se vraćam na Iron Maiden, gdje si makar odmah načisto s čim imaš posla. Ovako okreni-obrni, tamo-amo, gore-dolje, lijevo-desno, opet dođeš na isto. Ako si mnogo naivan, mogu te čak ubijediti da si u poslednjoj crkvi i da za tu privilegiju trebaš plaćati 10% poreza od svojih ukupnih prihoda, isključivo u cashu. DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE - Page 19 483971

Ja sam stavio u knjizi Otkrivenje života i apokalipsa smrti da se drugi poziv za izlazak iz Vavilona posebno odnosi na Adventističku crkvu i ukratko naveo razloge zašto je to tako. To stoji u poglavlju "Pad duhovnog Vavilona", str. 142-143.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 20/8/2015, 18:18

I tako zaključi da je 666 ustvari oholost, to nije broj čovjeka, to je OHOLOST i AROGANTNOST, vjerovatno protiv crkve, sad mi je jasno zašto su nekima zabranili propovijedati, oni su ljudi s brojem 666..
    Samo za informaciju, ovo nije iz njegove glave, već samo ponavlja ono što su ga naučili u jezuitskoj školi na Andrewsu. Kako znam? Jer sam već vidio da i drugi adventistički "tumači" koriste istu "argumentaciju".
    Vlatko

Komentar  Vlatko 20/8/2015, 18:51

PavleS (citat):
    I tako zaključi da je 666 ustvari oholost, to nije broj čovjeka, to je OHOLOST i AROGANTNOST, vjerovatno protiv crkve, sad mi je jasno zašto su nekima zabranili propovijedati, oni su ljudi s brojem 666..
    Samo za informaciju, ovo nije iz njegove glave, već samo ponavlja ono što su ga naučili u jezuitskoj školi na Andrewsu. Kako znam? Jer sam već vidio da i drugi adventistički "tumači" koriste istu "argumentaciju".

Ma znam ja to, čuo sam i ja, ali nisam mislio da su baš toliko daleko otišli, ovaj misli to što govori, znači da je recimo Doug Batchelor za njih čovjek čiji je broj 666, ali doslovno. To je gore nego što RKC radi u ova vremena, RKC diskreditira cijelo Otkrivenje i amen, lupa svoje gluposti, ovo proglašava bajkama, ali ovi su gori, oni ne proglašavaju bajkama, nego tumače da se Otkrivenje tumači samo Starim Zavjetom. Tada u Starom Zavjetu nađu taj broj 666 na mjestu gdje se govori o Solomonu, zlatu i kako je on otpao i voilla, evo ti tumačenja. Odvratno, tada bilo koga tko napada crkvu proglase otpadnikom od Boga koji se želi uzdići u svojoj sili, onako kako je to radio Solomon i eto ti ga na. To je primijenjivo na doslovno bilo koga, gori su nego inkvizicija.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 20/8/2015, 20:31

...nego tumače da se Otkrivenje tumači samo Starim Zavjetom.
    E da, nego ja potenciram da to ne može biti iz njihovih glava, jer nemaju mozga i mašte toliko, već su to jezuitske teorije. Naravno dosjetka samo SZ je učinkovita, jer u SZ nema papana pa se time automatski oslobađa hipoteke. Na sličan način su otpale protestanstske crkve izbacili iz igre uvlačenjem u dispenzacionalizam i futurističko tumačenje proročanstava, te na taj način Antihrista stavili u zagonetku, iako je svaki reformator od kojeg tobože baštine svoje crkve prepoznao papu kao antihrista.

A količina bezobrazluka i podmuklosti hacera nosilaca otpada je tolika da se čovjek mora šokirati kad se jednom susretne s tim. Sve dok je pokoran ili daje novac mafiji, to možda nikad neće osjetiti, ali čim se počne osvješćivati na bilo koji način ili im se suprotstavljati istinom, postaju vrlo nemilosrdni. Za deskreditaciju oponenata postali su pravi specijalisti, mada vidimo da je to rađeno čak i u vrijeme Bendžamina Vilkinsona.
    Vlatko

Komentar  Vlatko 20/8/2015, 21:23

PavleS (citat):
    ...nego tumače da se Otkrivenje tumači samo Starim Zavjetom.
    E da, nego ja potenciram da to ne može biti iz njihovih glava, jer nemaju mozga i mašte toliko, već su to jezuitske teorije. Naravno dosjetka samo SZ je učinkovita, jer u SZ nema papana pa se time automatski oslobađa hipoteke. Na sličan način su otpale protestanstske crkve izbacili iz igre uvlačenjem u dispenzacionalizam i futurističko tumačenje proročanstava, te na taj način Antihrista stavili u zagonetku, iako je svaki reformator od kojeg tobože baštine svoje crkve prepoznao papu kao antihrista.

A količina bezobrazluka i podmuklosti hacera nosilaca otpada je tolika da se čovjek mora šokirati kad se jednom susretne s tim. Sve dok je pokoran ili daje novac mafiji, to možda nikad neće osjetiti, ali čim se počne osvješćivati na bilo koji način ili im se suprotstavljati istinom, postaju vrlo nemilosrdni. Za deskreditaciju oponenata postali su pravi specijalisti, mada vidimo da je to rađeno čak i u vrijeme Bendžamina Vilkinsona.

Nemoguće se borit istinom protiv toga, možeš samo otić od tamo ili bit izbačen. Zbog ovakvih stvari te ne bi iz RKC izbacili, tamo stvarno možeš svašta pričat i trabunjat i temeljit se na bilo čemu (sve prolazi, Biblija, znanost, tradicija, itd.). Ovo je podmuklo i opako, gori su nego farizeji i pismoznanci u Isusovo vrijeme.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 20/8/2015, 21:37

Nijesam uopšte mislio da se može nešto postići među njima iznošenjem neke istine, to je samo okidač da se okrenu protiv takvog pojedinca.
    Najgore je što ljudi ništa ne misle svojom glavom, inače odmah bi ga neko prekinuo i ukazao da je to ultra glupo tumačenje kojim se ignorišu sva pravila i kontekst. Ali ako se nešto slaže sa "akademske pozicije", sa pozicije vlasti ili autoriteta, onda to dobija na značaju u očima neupućenih i pokornih kao da je istina.
    Zdravko Vučinić

Broj komentara : 483
    Registration date : 2013-10-03

Komentar  Zdravko Vučinić 21/8/2015, 09:57

Jedan naš prijatelj iz Njemačke, adventista, ali pripada krilu koje je protiv trojstva i koje smatra da je vrh crkve preuzet od jezuita, napisao je knjigu za adventiste u kojoj napada trojstvo. On očekuje da dventistima otvori oči po tom pitanju i čak kaže da ima dosta onih koji shvataju da je u pitanju lažna doktrina, obožavanje sotone itd itd. Knjiga ima korisnih stvari, ali i nekih stvari sa kojima se ne slažemo. Čini mi se da još nije štampana, a kad bude vjerovatno će biti dostupna svim zainteresovanima.

Ono što je interesantno jeste da autor, koji zna sve što se radi u crkvi, koji tvrdi da je preuzeta od jezuita itd, ali ipak ne želi da izađe iz crkve niti poziva ljude da izađu iz crkve, kaže da su adventisti Božji narod na zemlji i navodi kako ni Bog nije odbacivao Jevreje kao narod zbog brojnih otpada tokom istorije već samo kada su razapeli Hrista. Po toj logici adventistima pripada pravo da dok god postoji ovaj svijet budu Božji narod, jer oni ne mogu razapeti Hrista jer je već bio razapet itd.

Postavlja se pitanje: Da li su adventisti razapeli Hrista?

Pošto Hrista ne možemo fizički razapeti kako su to uradili Jevreji, mislim da ga možemo razapeti na druge načine. Ja vjerujem da su adventisti, kao crkva i zajednica, razapeli Hrista, a u prilog tome idu i ova predavanja koja su gore postavljena, iako ima i gorih stvari od toga.
    Drugo su pojedinci adventisti koji promovišu istinu po svijetu, a koji će morati prije ili kasnije da izađu iz crkve. Ja lično ne vjerujem da će adventisti biti ta grupa ljudi koja će promovisati jevanđelje u vrijeme nevolje, nego će to biti ljudi iz svih vjera i nacija a koji će biti osvjedočeni u istinu. Vidjećemo šta će sve biti, možda griješim.
    Da je Elen Vajt danas živa siguran sam da ne bi bila član crkve, nego bi izašla, kao što je svojevremeno izašla iz metodističke crkve. To je moje mišljenje.
    Nathanael

Komentar  Nathanael 21/8/2015, 10:34

Da bi netko bio Jahvin narod mora znati istine koje znaju samo adventisti ,sve one osim lažnih doktorina (trojstvo i sl.) koje su kasnije dodate poslije smrti EGW .Adventisti jesu Jahvin narod ,ali u pobuni .Druge skupine nisu Jahvin narod ,ali da se razumijemo adventisti kao pojam ,ja pod time smatram nekoga tko priznaje Ellen White kao proročicu i službenicu Gospodnju ,koji poznaje biblijske i rano adventističke nauke ,sve drugo nisu adventisti ,ljudi koji to ne poznaju i ne drže barem glavne stvari ,nisu adventisti ,osim na papiru . Naravno najjači adventisti danas nisu u adventističkoj crkvi ,nego je njihov svećenik Isus Krist ,a dio su nebeske Crkve ,a ne Svjetskog Saveza Crkava .

Sponsored content

Komentar  Sponsored content

Danas je 15/11/2024, 05:02