Posto sam odavno shvatio da se nikako ne sme dopustiti sagledavanje ovog problema samo iz ovih par skucenih matrijala i optuzbi protiv Crkve Adventista Sedmog Dana, ja cu govoriti u pravo iz te siroke lepeze slika koje nam svima stoje na raspolaganju kao svom zakljucku.
"Široka lepeza" je isto što i široki put. Iz te "lepeze" imamo "posmatrače" it svih (otpalih) crkava.
A kada se uzme u obzir ta sira slika, ne postoji nikakva prava i ozbiljna argumentacija koja dokazuje otpad moje Crkve.
Naravno. U tom kontekstu ni "crkva" Šandora La Veja nije u otpadu. Štaviše ona je jedan od boljih zagovornika demokratije.
Prvo: Vajt jasno kaze da Crkva nece PASTI. Ovo je dokaz da nece nikada postati Vavilon. Jer ako padnes postajes Vavlion.
Tvoja prva "činjenica" je teška zloupotreba riječi Elen Vajt kojom su te naučili crkveni manipulanti. Ona nije rekla ništa novo. Isus je rekao da crkva neće pasti ali zbog drske zloupotrebe tog pojma danas imamo "naslednika" na lopate. Jasno je da crkva neće pasti, čak neće ni ona koja se može posmatrati kao nastavljač adventnog pokreta.
Drugo: Elena Vajt je snazno stala u odbranu dela Djonsa i Vagonera sto se tice pravog opravdanja verom. Vodstvo je sakrilo pravu istinu sto se tice 1888 godine, ali ipak vidimo da nisu to uspeli da ucine. Zasto? Kljucni dokaz u prilog toga je cinjenica da se u spisima Elene Vajt koja su obradjivala opravdanje verom ta istina IPAK nije sakrila.
Opravdanje vjerom ne samo da je sakriveno već je potpuno izgubljeno u savremenoj ASD crkvi a zamjena je "doktrina" koju su uveli crkveni "teolozi" kako su to odlično predočili Vilend i Šort u svojim knjigama. Samo rijetki pojedinci u crkvi uče opravdanju vjerom. Što se tiče učenja EGW, njeni spisi se koristi samo kad dokazuju "njihovu" stvar. Pioniri poput Urije Smita su zabavište u poređenju sa današnjim folirantima.
Ja se tome ne cudim mnogo. Znam sta se desava iza senke. Znam da su se iflitirali ljudi koji okrecu Crkvu u pogresnom smeru. Znam da pravi vernici u Crkvi nisu krivi za to... oni ne pristaju na to manipulacije.
Infiltratori mogu da opstanu samo u duhovno razvaljenoj sredini. Vjernici su krivi prije svega što su dozvolili da zaživi demokratija u crkvi i da se prepuste vodjstvu "klera".
I upravo to mi je dovoljno da znam da je Crkva koju je Gospod Isus osnovao i bazira se na Bozjem Zakonu i veri Isusovoj, nije otpad u onom konacnom smislu.
Tu je odavno protjeran i Zakon i vjera Isusova.
Preko trideset godina borio sam se za promene u njoj. I dan danas sam naucio da kao sto je Elena Vajt rekla Isus i dalje stoji za upravljacem. Ali sam svestan da treba biti veoma oprezan. Treba delovati, ali ne potcininjavati se instituciji koja je glomazno telo. U njoj se svasta desava. I zato vise delujem preko udruzenja POGLED OTPORA. Radim na otreznjavanju vernika, drugih ljudi i delujemo svesni da je tesko vreme.
Lijepo ćeš ih otrijeznit ako im govoriš kao ovdje.
U Crkvi koce svaki dobar projekat i zele sve oni da kontrolisu.
Pa kad si im dao svoj glas na demokratskim izborima i treba da te kontrolišu.
Necu nikoga da pljujem kao Vavilon ili tako sto, jer je sestra Vajt na vise mesta jasno rekla da ova Institucija ne moze nikada biti Vavilon.
Zeznuli su ili Sestru ili tebe. Plašim se oboje pomalo.
Ja sam pre nekih par decenija - nije vazno koliko godina - imao par prijatelja koji su presli u pokret Lidije Grujic. Ona je furala tu ideju o faslifikatu Velike Borbe. Sve je to ona zakuvala. I poverovao sam da je u pravu. Plakao sam jer sam verovao da je Crkva pala i postala Vavilon. Iskreno me je bolelo takve razmisljanje.
Ali onda sam uzeo i dosao Isusu. Svakog dana, posto sam stanovao u Madjarskoj u jednoj nasoj Crkvi, odlazio sam pred oltar u Crkvi i molio se stavljajuci pred Boga spise i tvrdnej Lidije Grujic moleci se da mi kaze da li je to sto ona pise istina, jer ako je istina ja to hocu da sledim i da necu da ostanem sa Crkvom ako je pala i izdala Boga. Danima sam svako vece to cinio, moleci se iskreno. Nisam hteo, bez obzira sto sam mislio da je Lidija u pravu, da donesem brz i nagao zakljucak, a da predhodno ne dobijem potvrdu od Boga da je to istina.
Da si bio biblijski religiozan vrlo lako bi shvatio iz "vizija" Lidije Grujić o čemu se zapravo radi. Ne bi ti trebali ni mjeseci ni godine. Isto tako, da je bilo zdrave vjere u crkvi, ona nikad ne bi stekla nikakve sledbenike. No to što se ona zalagala i za razotkrivanje manipulacija u Velikoj borbi nimalo ne umanjuje težinu fukarluka koje je tadašnje vodjstvo radilo, a savremeno legalizovalo i još dublje potonulo.
Posle duzeg vremena molitvi, moj um se razbistrio i Duh Sveti me je poveo nazad na ucenje moje Crkve.
Ovo što sam gore pomenuo i tvoja tvrdnja da si poveden natrag na učenje crkve samo je dokazi više da u svemu tome Duh Sveti nije imao nikakvog udijela.
Kada me je Duh rasvetlio, dokazi i tvrdnje Lidije Grujic koje i vi sada koristite u kampanji tvrdnje da je Crkva postala Vavilon, pali su u vodu i mehurici zbunjenosti su se rasprsili.
Činjenično stanje je neuporedivo gore od bilo kakvih argumenata koji se mogu navesti. Kad bismo raspolagali sa svim činjenicama mogle bi se enciklopedije pisati o otpadu ali to bi bilo gubljenje vremena.
Tada sam shvatio da ona ne govori istinu.
Za tvoju informaciju, u mnogim stvarima je govorila istinu. Ona nikad nije bila satanista u klasičnom smislu te riječi, čak mislim da je bila mnogo moralnija i vjernija od većine današnjih članova crkve. Druga je stvar oblik fanatizma u koji je zapala i način na koji su demoni to iskoristili.
Odavno sam ja tu teoriju zavere koju Crkvi mnogi klevetnici podmecu odbacio od sebe.
To nije nikakva teorija već višedecenijska praksa koju samo potpuno indoktrinarni i oni koje su "teolozi" učili teologiji ne mogu vidjeti. Ako neko progleda, odmah je klevetnik, otpadnik, domaći izdajnik, petokolonaš, unutrašnji neprijatelj i sl. Sličnu priču nalazimo u svim "crkvama."
Mnogo mi je pomoglo sto nisam zurio, nisam lomio nista preko kolena nego sam cekao na Hrista da mi kaze sta je Njemu ugodno da verujem i sledim. I On mi je pomogao da znam da sta je istina a sta laz. Ustvari Duh Sveti prosvetlisvi moj uma razresio mi je sve dileme.
Ja bih se ozbiljno naljutio na Njega (Boga) kad bi mi tako pomogao. Ali na sreću On tako ne pomaže.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI