Tekst u Danilu 8:9-14 nema veze sa čuvenim "hramom Svetog Duha", da se ne kunemo u njega, nego jasno govori u kontekstu svetilišta na zemlji i svetilišta na Nebu. Zašto i svetilišta na Nebu? Jer je svetinja napadnuta bogohulnom silom "malog roga", čija prevlast se na osnovu drugih vremenskih proročanstava i istorije vrlo lako utvrđuje kao period NAKON prestanka ili ukidanja hramske službe i prinosa na zemlji, prorečene u Danilu 9:27. Osim toga, u Danilu 8:11 stoji da se "mali rog" uzdigao do "kneza vojske" i da napada "tamid" (svakodnevnu žrtvu), ili Hristovu posredničku službu u nebeskoj Svetinji tako što je pomračuje i istinu obara na zemlju (12. stih). To je jednako gnusobi koja pustoši.maurico (citat):Pavle,pogledaj i analiziraj da li bi imalo više smisla i lakšeg razumjevanja kada bi promjenio jednu riječ u poznato stihu:Dan.8:14 "Tada mi je on rekao:"Do dvije hiljade i trista dana svetinja će se očistiti."
Obrazloženej:večina čitatelja ovog stiha,koliko se god trudili ne mogu umno prihvatiti riječ očistiti.Ja se također slažem da svetinja, tada nikako nije bila očiščena,jer je posao Kristov prije očiščenja svetinje da očisti "hram Duha Svetoga ovdje na zemlji"a to su svi vjerni koji su ga vjerom primili u srce.Budući da je malo očišćenih ljudi od grijeha možemo smatrati da se čak do danas svetinja nije očistila,pa zato probaj vidjeti orginal koja riječ stoji,a ja sam u dva prijevoda pročitao nezbunjujuču danielovu poruku iz 8:14,a one glase: 1.-"Tada mi je rekao,do dve hiljade i tristo dana svetinja će doći do svojega prava"
2."Tada mi je rekao,da dve hiljade i tristo dana svetištu će biti vraćena njegova prava".Odluči kako je pravo.
Dakle u tom kontekstu je izrečeno prororačanstvo o 2300 dana (večeri i jutara). Drugim riječima, navršiće se vrijeme premoći ove bogohulne sile i onda će Svetinja biti očišćena, opravdana ili odbranjena, ili obnovljena (dodao sam još dvije riječi u prevodu NRP, jer iako je svaka od pomenutih tačna, nijedna nije dovoljna da sama bude prevod od hebrejskog "ničdag"). Samo ako poznajemo Božji plan spasenja, možemo ispravno ovaj tekst, ako znamo da Hrist posreduje u nebeskoj Svetinji i kako se vrši očišćenje ili oprvdanje u antitipu. Za one kojima je sve završeno na krstu, ovakvi tekstovi ostaju bajke i zagonetke koje mogu zloupotrijebiti na hiljadu načina, shodno svojoj teologiji.
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI