Enoh (citat):Procitao sam 7. clanaka,imam jos 3. Razumem,ali oni ce mi reci da se taj Vavilon ne odnosi na njih. Jako mi logicno deluje sto si mi napisao ali ne mogu se ja pouzdati u svoju logiku, tesko mi je da razaznam ko je u pravu. Kako su protestantske crkve pale u 19.veku i odakle vama te sve informacije o manipulacijama sa spisima Elen Vajt ako oni kontrolisu sve njene spise,odakle vam original?
Nijedna crkva neće kazati da pripada Vavilonu. Crkve su biznis i monopol i neće nikad same sebe raspustiti.
Kako crkva ili pojedinac padaju? Evo u najkraćem. Bog ljudima objavljuje sebe, svoju poruku i planove za čovječanstvo. Sve Božje planove za čovjeka objedinjuje i obuhvata veliki Plan spasenja. Tom cilju je sve drugo podređeno. Osnovna Božja poruka upućena čovjeku odnosi se na promjenu karaktera, kako bi se čovjek mogao kvalifikovati za spasenje. Od toga ne postoji ništa važnije. Do promjene karaktera se dolazi vjerom, pokajanjem i odbacivanjem grijeha, što predstavlja duhovno novorođenje. Novorođen čovjek ima sposobnost razumijevanja istine, a više takvih osoba sa određenim darovima odnosno talentima koje Bog daje čine duhovno tijelo vjernika koje zajednički djeluje u dva osnovna pravca:
1) izgradnja zajednice u Hristu (eklesija)
2) svjedočenje svijetu, u cilju pridobijanja ljudi za Boga i spasenje.
E sad, sve drugo što unosi bilo kakve elemente sebičnosti ili ljudskih interesa, ispada iz ovog obrasca, ili se diskvalifikuje iz spasenja. Da bi se određeni motivi i akcije pravdali, takvima je potrebna izvrnuta nauka, što dovodi do manipulacija svih vrsta. Duhovna sila koja tada preuzima kontrolu je demonska, i demoni daju harizmu, ubjedljivost i svjetovni napredak tim ljudima ili organizacijama. Pošto je čovjek po prirodi sklon grijehu i lažima, velika većina ide linijom manjeg otpora i pravda se povođenjem za ostalima, tradicijom, običajima, zvaničnom naukom, lažnim autoritetima, crkvama i sl.
Crkve uspostavljaju svoju hijerarhiju, sistem koji same kontrolišu, ili su kontrolisane od zemaljskih sila u sjenci. Tako se stvara lažno nasleđe koje nema nikakve veze sa novorođenjem i stajanjem uz istinu. U nekim slučajevima, kao kod adventista, zbog njihove relativno kratke istorije, može se činiti da su bliski istini. Međutim, praksa, rodovi vjere ili otpada, sve to vrlo jednostavno demantuje. Otuda najstrašnije Božje osude padaju upravo na licemjerno i dvolično ponašanje onih koji se predstavljaju da nose Božju Riječ.
Sada dolazimo do pada protestantskih crkava. Kao što su pali Jevreji koji nijesu prihvatili objavu da je Isus Mesija, ili konkretno nijesu prihvatili veliku novu faza Plana spasenja, kada se sam Sin Božji žrtvovao za svoja pala stvorenja i, nakon svog vaskrsenja, otpočeo stvarnu antitipsku pomiriteljsku svešteničku službu - tako su i lažirane protestantske crkve naslednice pale na objavi da je Mesija otpočeo službu u drugom dijelu nebeske Svetinje i istražnu fazu Božjeg suda.
Dakle, mi ne možemo i ne smijemo, da bi očuvali svoje dogme, tradiciju, monopol, uticaj, šta god, insistirati na statusu kvo i time sprečavati svjetlost koju Bog šalje. Upravo zato što se crkve ponašaju po tom obrascu, Bog mora da podiže vjerne ljude, obično neznatne i nepriznate od svijeta, za svoje Djelo. Tako je bilo u svim vjekovima, tako je bilo u Isusovo vrijeme, tako je bilo za vrijeme protestantske reformacije, tako je i danas, i tako će biti do kraja istorije pobune.
Brojni su pokazatelji da crkve lažiraju religiju i da nemaju veze sa Bogom. Isto važi za adventističku. Ali u svakoj postoje pojedinci koji se mogu obratiti. Zato Bog poziva svoj narod da izađe iz Vavilona, kako ne bi nastradali u njemu i zajedno sa njim.
Što se tiče originalnih spisa Elen Vajt, njih su uglavnom sačuvali vjerni ljudi po Americi, kao što je recimo Vern Bejts, od kojeg smo nabavili neka stara izdanja. Adventistička crkva i tzv. Zaostavština Elen Vajt, služeći se savremenim mehanizmima, od ovoga su napravili biznis, osnovali korporacije i obezbijedili se "autorskim pravima", na sličan način kao što su tzv. Jehovini svjedoci položili šape na određene prevode Biblije. Sa te pozicije oni mogu da manipulišu svojim stadima, ali Bog uvijek nalazi načina da svjetlost istine obasja one koji je hoće.
Tako ni tebi, ako stvarno revnuješ za Boga i istinu, neće biti teško da uvidiš kako stoje stvari. Sve će vremenom doći na svoje, prije ili kasnije.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI