Tačno je da ovo nije tema : "Kultura razgovora". Ali, jasno Vam je šta sam ja napisao. Jedino ako je problem razgovarati sa drugima tako da ih se : uvažava kao ljudske entitete, ne ponižava ukoliko nisu na istom intelektualnom nivou, imaju drugačija shvatanja, ne 'vide' na isti način, itd.PavleS (citat):
Ahm, ova tema nije "Kultura razgovora" već ima konkretan naziv "Dokazi otpada vođstva Adventističke crkve". Isto tako ne vjerujem ni da ste vi slučajno baš ovdje te stoga umjesto što se vrtite kao mačka oko vruće kaše, pređite na stvar.
Jasna istina je Božja nepomiješana poruka sa posebnim naglaskom na trostruku vijest iz Otkrivenja 14. glava, i ponovljena poruka o (ot)padu sistema obmane zvanog Vavilon, u šta se svakako uklapa i HAC, crkva koja se na veoma prepreden način služi slavnom istorijom Adventnog pokreta. Lično bih volio kad bi bilo moguće raspustiti bandu, međutim kako ne namjeravaju da dignu sidro i odreknu se privilegija i novca koji čerupaju od ovaca i biznisa, ostaje nam da čekamo da se ispune završna proročanstva i svemu nečasnom dođe kraj.
Tačno je i da Vi niste slučajno aktivirali ovaj sajt, da niste slučajno otvorili ovu sobu, da u ovoj sobi niste slučajno postavili ovu stranicu, niti slučajno odabrali temu sa ovakvim naslovom. A tačno je i da smatrate da su : to što Vam je osnov za temu i ono što ste naveli kao 'dokaze' da je HAC Vavilon, odn. crkva koja je, kako pišete, otpala, za Vas svršena - dokazana stvar.
Također nije slučajnost da crkveno vođstvo poistovjećujete sa cijelom crkvom, a također da ukupnom vijerništvu crkve dajete epitet : 'otpad', rukovodeći se tezom da je crkveno vođstvo u otpadu.
Naravno, također nije slučajno ni da sam ja, listajući sajtove, naišao na ovaj i da me je za učešće u razgovoru navelo lično iskustvo 'sudara' sa snagama koje misle da se proročke riječi trebaju ostvariti pod njihovim mini vođstvom i na način kako oni zagovaraju.
-
Elem, hajde da vidimo to o čemu napisaste :
-
-PavleS (citat):Jasna istina je Božja nepomiješana poruka sa posebnim naglaskom na trostruku vijest iz Otkrivenja 14. glava, i ponovljena poruka o (ot)padu sistema obmane zvanog Vavilon, u šta se svakako uklapa i HAC, crkva koja se na veoma prepreden način služi slavnom istorijom Adventnog pokreta. Lično bih volio kad bi bilo moguće raspustiti bandu, međutim kako ne namjeravaju da dignu sidro i odreknu se privilegija i novca koji čerupaju od ovaca i biznisa, ostaje nam da čekamo da se ispune završna proročanstva i svemu nečasnom dođe kraj.
PavleS :
- Ko čini Crkvu??
- Nekolicina ljudi iz 'rukovodstva' Crkve je, kako ustvrdiste, u otpadu, pa je Crkva u otpadu, pa su svih 17.000.000 vijernika u otpadu??
- Ti milioni vijernika su, bez obzira na Bibliju, indoktrinirani lažnim učenjima ; prihvataju učenja Majke svih crkava, pa su u otpadu??
- Ne nalaze volju ni za shodno da rastjeraju 'bandu' (kako ste napisali) i ne 'izlaze iz nje' jer ne čuju 'glas onoga koji viče'??
- ili :
- Vi ne razumijete Glavu crkve, ne prepoznajete vremena u koja će se, po objašnjenju datom u Bibliji, nešto odigrati i kako??
- smatrate da narod molitve nema pojma šta se događa u Crkvi i da je zapostavio to jedino, njemu dato oružje vjere koje mu stavlja na raspolaganje svu silu Neba??
- Vi glasno vičete na Isusa, ljuteći se što ne reaguje i ne čini onako kako Vi smatrate da treba činiti??
- Vaša uporedba 'ovce' se odnosi na pogrdnu, svjetovnu upotrebu ove riječi, a ne u smislu 'ovce Isusovog stada - vijernike koji slijede Isusa'??
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI