Gresnik (citat):Pavle moze li nekoliko pitanja vezanih za ova danasnja desavanja na bliskom istoku sto je ocigledno priprema za 3 sv.rat.
(izvini mozda si na ova pitanja ranije i odgovarao ne zamjeri mi molim te). To me interesuje sa Biblijskog stanovista.
- Da li u Bibliji igdje imamo napisano nesto o 3 sv.ratu? Na sta se odnosi Car Sjeverni (da li to ima ikakve veze sa Rusijom) ? Na sta se tacno u Bibliji odnosi armagednon?
O poslednjim događajima sa biblijskog stanovišta, imaš ukratko objašnjeno u knjizi
OTKRIVENJE ŽIVOTA I APOKALIPSA SMRTI.
Uz knjigu postoje i
Grafičke ilustracije koje pomažu da se bolje shvate vremenski okviri.
Biblija se prije svega bavi Božjim planom spasenja i onim što je tom kontektu, i u ključnim pozetima objašnjava svjetsku istoriju sa aspekta pobune. U tom smislu pokreti i sukobi među neznabošcima padaju u drugi plan, osim ako nijesu usmjereni direktno protiv Božjih namjera.
Pošto sam posledan vremena odlikuje globalizam, cijeli svijet će biti uključen u završni sukob. U tom smislu može se posmatrati i uloga entiteta poznatog kao "Sjeverni car" iz knjige proroka Danila. Važno je zapaziti da ta sila ima kontinuitet, slično kao što važi za Vavilon, ali njeno djelovanje kroz istoriju je promjenljivo. Svrha Sjevernog cara je uvijek ista, te otuda i kontinuitet.
Kako stvari stoje, vjerovatno je da planiraju još jedan svjetski rat, čije glavno žarište će biti Bliski Istok, ali vrlo teško je znati šta je sve u igri, i na koje će se poteze Sotona i njegovi duhovi savjetnici odlučiti, te konačno koliko od svega toga će dopustiti Bog da se realizuje. "Vrijeme velike nevolje" ili "žalosno vrijeme" koje se pominje u proročkim knjigama ne odnosi se nužno na rat, jer sa Božje tačke gledišta istinsko stradanje predstavlja gubitak spasenja odnosno nepopravljivo bezbožno ponašanje, baš kao što vidimo danas ili kakvo je bilo pred Potop. Zanimljivo je zapaziti da masoni i okultisti u svojoj literaturi projektuju veliki tehnološki sukob civilizacija zbog kojeg je navodno propao Stari svijet. S druge strane, Biblija nas obavještava da nikakva tehnologija nije bila kriva, već nešto sasvim drugo tj. nepopravljivi grijeh. Dakle, glavni aspekt poslednjeg sukoba je duhovna bitka, bez obzira šta se dešavalo na vojnom, ekonomskom ili nekom trećem planu.
Kad počnu kišni i zimski dani, mi planiramo da uradimo sažetu studiju knjige proroka Danila, slično kao što je urađeno Otkrivenje. Tu će biti znatno više detalja. Dotle mogu preporučiti predavanja Valtera Fajta na ovu temu.
Da li ce se uznesenje Bozijeg naroda dogoditi pre velikih nevolja na zemlji ili ne?
Naravno da ne, imaš o tome u knjizi sa gornjeg linka, kao i u različitim člancima na sajtu IRI, posebno
OVOM.
Da li je William Marrion Branham bio boziji prorok?
Vilijam Branham Sta tacno propovjeda pentekostna crkva? Kakve zablude postoje tamo koje nisu u skladu sa Biblijom?
U nakraćem, Pentakostalnu crkvu odlikuju falsifikovani Božji darovi, ili teški oblici okultizma i opsjednutosti demonima, pod plaštom navodne sile duha. Naravno, svačija teologija se mjeri na osnovu otkrivenja Božje Riječi i praktičnih rezultata. Tako, na primjer, ako dođu predstavnici neki crkve i kažu "pa vidite, mi imamo istinu, mi imamo ispravnu teologiju", dok praksa otkriva nešto sasvim drugo, to je pokazatelj da ta organizacija ne stoji na istini, već se bavi duhovnom manipulacijom i nema žive sa Bogom.
Ovo te pitam iz razloga jer je i po tv-u i po internetu puno raznih clanaka i priloga iza koje vjerovatno stoje dispezicijalisti koji sve projektuju na drzavu Izrael? Pojacava se izgleda pritisak da se ljudi jednostavno natjeraju da vjeruju u nesto sto ocigledno nema utemeljenje u Bozijoj rijeci.
Dispenzacionalisti su uskoro povezani sa lažnim hrišćanstvom i lažnim protestantizmom. Praktično isti krugovi moći drže i jedne i druge. To je jednostavno i lako shvatiti ako znamo da je sadašnja država Izrael marionetska tvorevina "vladara svijeta", a navodni Jevreji najvećim dijelom konvertiti u judaizam koji nema faktičke veze sa Bogom. Zbog toga se i poklapaju ciljevi Vatikana, masona, cionista, međunarodnih bankara i dr.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI