BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

» MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?
PITANJA - RELIGIJA - Page 28 Empty13/11/2024, 20:07 by PavleS

» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
PITANJA - RELIGIJA - Page 28 Empty29/10/2024, 17:47 by PavleS

» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
PITANJA - RELIGIJA - Page 28 Empty12/8/2024, 21:10 by PavleS

» PITANJA - RELIGIJA
PITANJA - RELIGIJA - Page 28 Empty3/6/2024, 13:04 by PavleS

» Biblijski razgovori
PITANJA - RELIGIJA - Page 28 Empty14/4/2024, 23:34 by PavleS

» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
PITANJA - RELIGIJA - Page 28 Empty30/10/2023, 13:47 by PavleS

» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI
PITANJA - RELIGIJA - Page 28 Empty21/9/2023, 17:23 by PavleS

» Crkve i manastiri
PITANJA - RELIGIJA - Page 28 Empty11/9/2023, 11:23 by NecaPereca

» PSIHOLOGIJA
PITANJA - RELIGIJA - Page 28 Empty31/8/2023, 15:24 by Jelena83

November 2024

SunMonTueWedThuFriSat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Calendar Calendar

+64
KoljaD
Mato T
Semir
Batret
Jovana
RPreligiozan
Nikola Šavija
_Ivan_
Green
Radule
ljuba79
The_Fighter
Stefan68
Be snake and dove
ZoranJ
giga
Stefan
ro004
kuzma
Dejan79
Todorovic Slavko
NinkovicM
natalis
Breath
Mihajlo91
Nathanael
tihonov
godojevic
posmatrac
Nenad
Gresnik
Željko
N.K.
EMO
MiroslavB.
Matija Runje
Sionski
Kika
Boris7
Nesa
SnezaDjak
Storm
szabatka
SimaS
K.S.P.
Tako-je
Zdravko Vučinić
Eliezer
Nebojša
Sapinenti sat
Marko96
Enoh
peko
beka26
marijan
Iskren
Rab Boziji
bit će dobro
markoni
nema_ime
Vlatko
Petar
ProVokator
PavleS
68 posters

PITANJA - RELIGIJA

PavleS
    Admin

Broj komentara : 3744
    Registration date : 2008-11-01

PITANJA - RELIGIJA - Page 28 Empty Re: PITANJA - RELIGIJA

Komentar  PavleS 5/11/2015, 10:53

Kalina7 (citat):Mozete li mi objasniti kakvu pouku ima onaj razgovor izmedju Hananejke i Hrista i zasto nije htio da se okrene kad ga je zvala i zasto joj je prvo zamjerio a onda rekao da joj je velika vjera ako je davala hleb od djece psima ? I zasto joj Hristos kaze da je poslat samo izgubljenim ovcama doma Izrailjevog ? Imam osjecaj da ovo ima neko preneseno ili dublje znacenje a ja pojma nemam da ga nesto bas najbolje razumijem.    
    Ima u toj priči više važnih aspekata.
    Prvo, Mesija je došao tamo gdje je obećan i između Božjeg naroda kojemu je obećan. Hrist u ljudskom obličju je bio pojedinac, ograničen svojim djelokrugom, kako u pogledu misije o svom prvom dolasku, tako i fizičkim kretanjem. On nije mogao sebi dopustiti da ide po stranim zemljama, niti je tamo imao šta da traži, jer to ne bi bilo u skladu sa Planom spasenja. Kad Duh Božji vodi čovjeka, on se nalazi tamo gdje treba da bude, to je ono što važi za pripadnike Božjeg naroda, a neuporedivo više je značilo za Isusa. Njegov zadatak nije bio, niti je mogao biti, da ide po svijetu i širi dobru vijest, ali zato jeste Njegovim sledbenicima, podignutim iz postignuća koje je On ostvario.

U kontekstu ovog što je već rečeno, ima još jedna vrlo važna stvar. Plan spasenja realizuje Bog u saradnji sa ljudskim oruđima. Duh Božji vodi i usmjerava ljude u tom djelu. Pošto je ovo neprijateljska zemlja pod vlasti Sotone i palih anđela, a Bog poštuje slobodu izbora i igra po pravilima i načelima svog karaktera, dobra vijest tj. jevanđelje, nije puka informacija, nego sila na preobražaj karaktera. Taj Dar je istovremeno čist u sebi i po sebi, što znači da se ne možemo ophoditi s njim na nemaran način. U tu nemarnost spada i ono što se u Bibliji naziva "bacanje bisera pred svinje, ili svetinje psima." Konkretno, tamo gdje su ljudi otvoreni Božji neprijatelji, ili na prostorima gdje su demoni bukvalno "označili" svoju teritoriju i svoje ljude, nama nije mjesto. Ne možemo poći na heavy metal koncert sa Biblijom u ruci, izići na binu i kazati, "Prekinite sa muzikom, došao sam da podijelim s vama dobru vijest o spasenju." U takvom slučaju, baš kao što stoji u Bibliji, ti ljudi bi nas jednostavno rastrgli kao psi.

Sada se vraćamo onome što je Isus rekao ženi Hananejki. Dakle, zašto je Isus rekao da je poslat samo k izgubljenim ovcama doma Izraelova, to smo već dijelom objasnili. "Dom Izraelov" je duhovna kategorija i odnosi se na one koji su na Božjoj strani ili koji znaju i čuvaju znanje o pravom Bogu. U Isusovo vrijeme, to je geografski bila Judeja, gdje je još uvijek bilo najviše ljudi okupljeno oko tipske hramske službe i slušalo Božje Riječi. Okolni narodi, uključujući Samariju i područje odakle je ova žena dolazila, imali su određenog znanja o pravom Bogu, ali im je više odgovarao koncept mješavine paganizma i izvorne religije (ja to nazivam paktom o nenapadanju sa demonima).

Vrlo je važno zapaziti da se Hananejka obraća Isusu izražavajući vjeru da je On Sin Davidov iz pročanstava o Mesiji, sposoban da Božjom silom riješi njen problem opsjednutosti njene ćerke demonom. Činjenica da je bila svjesna uzroka problema svoje ćerke, takođe je vrlo značajna.

Što se tiče Isusovih riječi da nije pravo da se od djece uzima hljeb i baca psima, to je figurativno izražavanje u kontektu onoga što sam gore naveo, i svakako se odnosi na ljude i nema veze sa stvarnim psima. Ljudi, usljed sudjelovanja u prljavštini grijeha, postaju nečisti kao psi ili svinje.

Ali Isusovo početno naizgled ignorisanje i ove naizgled oštre (ali istinite) riječi, bile su samo proba njene vjere. Ona nije odustala, niti je pokušala negirati to što je Isus rekao (tipa, nijesmo mi takvi, mi smo pravovjerni, junaci od junaka, ovo ono), već se uhvatila za te figurativne riječi nadovezujući se onim što se događa u realnosti, a to je da se psi hrane od ostataka hrane svojih gospodara. Time je priznala svoju poniznost i dokazala vjeru.

Epilog je poznat. Prava vjera nema ništa zajedničkog sa bolesnom sentimentalnošću u grijehu, i to je važno znati.
    Jovana

Broj komentara : 160
    Registration date : 2015-08-30

Komentar  Jovana 5/11/2015, 12:52

Da da, pretpostavih da ima neko dublje znacenje. Hvala na pojasnjenju.
    Jovana

Komentar  Jovana 8/11/2015, 21:16

Imam jedno osjetljivo pitanje. Naime, radi se o pretpostavljenom dogadjaju i prica je sledeca: Da ste vi u skoli (profesor, ucenik ili se slucajno nadjete tamo) a u ucionici ulazi terorista koji je ludak ili bombas samoubica ili koljac, pocinje da ubija sve redom (imamo nedavni primjer u Svedskoj), sta konkretno jedan hriscanin treba da radi po vama u toj situaciji ?
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 9/11/2015, 09:06

Kalina7 (citat):Imam jedno osjetljivo pitanje. Naime, radi se o pretpostavljenom dogadjaju i prica je sledeca: Da ste vi u skoli (profesor, ucenik ili se slucajno nadjete tamo) a u ucionici ulazi terorista koji je ludak ili bombas samoubica ili koljac, pocinje da ubija sve redom (imamo nedavni primjer u Svedskoj), sta konkretno jedan hriscanin treba da radi po vama u toj situaciji?
    Hrišćanin prije svega treba da se uvijek moli Bogu za posebnu zaštitu i pomoć u kriznim situacijama koje mogu namjestiti Sotona i demoni. Ako ima to iskustvo, onda može u neposrednoj opasnosti tražiti trenutnu pomoć.
    Ukoliko se (hipotetički) dešava nešto gdje je potrebna intervencija, treba uraditi isto što bi i svako normalni uradio, da pomogne i zaštiti ljude.
    Jovana

Komentar  Jovana 9/11/2015, 11:59

PavleS (citat):
    Kalina7 (citat):Imam jedno osjetljivo pitanje. Naime, radi se o pretpostavljenom dogadjaju i prica je sledeca: Da ste vi u skoli (profesor, ucenik ili se slucajno nadjete tamo) a u ucionici ulazi terorista koji je ludak ili bombas samoubica ili koljac, pocinje da ubija sve redom (imamo nedavni primjer u Svedskoj), sta konkretno jedan hriscanin treba da radi po vama u toj situaciji?
    Hrišćanin prije svega treba da se uvijek moli Bogu za posebnu zaštitu i pomoć u kriznim situacijama koje mogu namjestiti Sotona i demoni. Ako ima to iskustvo, onda može u neposrednoj opasnosti tražiti trenutnu pomoć.
    Ukoliko se (hipotetički) dešava nešto gdje je potrebna intervencija, treba uraditi isto što bi i svako normalni uradio, da pomogne i zaštiti ljude.
    Da li to znaci da je opravdano ubiti iz samoodbrane ? Da li je onda i ratocanje protiv nacista i fasista bilo opravdano ? Ima mi dosta stvari koje me pomalo zbune. Ja licno ne bih dopustila nekom ludaku da macem pobije nekoliko stotina djece a da ja stojim kao mumija dok covjek totalno opsjednut radi zlocin a sa druge strane mi je na umu: ne ubij i ko se maca lati od maca ce umrijeti (medjutim to mi ne zvuci kao u samoodbrani) . Licno mislim da borba protiv konkretnog zla nije losa iz razloga sto covjek prirodno odreaguje u ovakvim situacijama. Nekad je stvarno potrebno reagovati ne smije se dopustiti kakvim ludacima da istrijebe planetu iako je u kandzama demona i Sotone, njen istinski vladar je Nas Otac nebeski i Hristos. Jos jedno pitanje, kakva je razlika izmedju jednog i drugog ? Jer je ubistvo-ubistvo ? Medjutim, da li to nuzno znaci po vasem misljenju da je jednaka krivica i jednog i drugog u Bozijim ocima  ? Oprostite sto sam ovako opsirna  jednostavno volim cuti razna misljenja po pitanju prakticnog hriscanstva.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 9/11/2015, 12:27

Kalina7 (citat):
    PavleS (citat):
    Da li to znaci da je opravdano ubiti iz samoodbrane ? Da li je onda i ratocanje protiv nacista i fasista bilo opravdano ? Ima mi dosta stvari koje me pomalo zbune. Ja licno ne bih dopustila nekom ludaku da macem pobije nekoliko stotina djece a da ja stojim kao mumija dok covjek totalno opsjednut radi zlocin a sa druge strane mi je na umu: ne ubij i ko se maca lati od maca ce umrijeti (medjutim to mi ne zvuci kao u samoodbrani) . Licno mislim da borba protiv konkretnog zla nije losa iz razloga sto covjek prirodno odreaguje u ovakvim situacijama. Nekad je stvarno potrebno reagovati ne smije se dopustiti kakvim ludacima da istrijebe planetu iako je u kandzama demona i Sotone, njen istinski vladar je Nas Otac nebeski i Hristos. Jos jedno pitanje, kakva je razlika izmedju jednog i drugog ? Jer je ubistvo-ubistvo ? Medjutim, da li to nuzno znaci po vasem misljenju da je jednaka krivica i jednog i drugog u Bozijim ocima  ? Oprostite sto sam ovako opsirna  jednostavno volim cuti razna misljenja po pitanju prakticnog hriscanstva.
    Niko normalan neće stajati kao mumija dok se dešava neka krizna situacija. Kažem samo šta je prioritet kod onih koji znaju da se stvarni sukob dešava u duhovnoj ravni za ljudske duše. Sa takvom sviješću, mi se ne smijemo spuštati na nivo razmišljanja onih koji gledaju stvari samo kao da postoji ovaj život koji treba po svaku cijenu odbraniti.
    Dakle, da bi neki ludak djelovao na način kako si ti opisala, mora biti opsjednut demonskim duhovima, jer niko normalan tako nešto ne bi radio. U borbi protiv takvih potrebna je natprirodna pomoć, tj. pomoć od Boga. Takve situacije se dešavaju tamo gdje su ljudi sebe potpuno odvojili od Božjeg Duha i stavili se kao oruđa za raspolaganje demonima.

Bog odobrava egzekuciju zločinaca, to je vrlo jasno iz Zakona i biblijskih primjera, a šesta zapovijest glasi "Ne počini zločin ubistva" ("murder" na engleskom).
    Ali nije Božja volja da pogine bezbožnik, već da se spasi ako je ikako moguće. Naše razmišljanje i djelovanje treba uvijek da ide u tom pravcu, da ne dozvolimo da proradi "Rambov sindrom" i reagujemo na zlo smicanjem zločinaca. Petar je podlegao tom porivu i zato je dobio ukor od Isusa.
    Jovana

Komentar  Jovana 9/11/2015, 13:04

PavleS (citat):
    Kalina7 (citat):
    PavleS (citat):
    Niko normalan neće stajati kao mumija dok se dešava neka krizna situacija. Kažem samo šta je prioritet kod onih koji znaju da se stvarni sukob dešava u duhovnoj ravni za ljudske duše. Sa takvom sviješću, mi se ne smijemo spuštati na nivo razmišljanja onih koji gledaju stvari samo kao da postoji ovaj život koji treba po svaku cijenu odbraniti.
    Dakle, da bi neki ludak djelovao na način kako si ti opisala, mora biti opsjednut demonskim duhovima, jer niko normalan tako nešto ne bi radio. U borbi protiv takvih potrebna je natprirodna pomoć, tj. pomoć od Boga. Takve situacije se dešavaju tamo gdje su ljudi sebe potpuno odvojili od Božjeg Duha i stavili se kao oruđa za raspolaganje demonima.

Bog odobrava egzekuciju zločinaca, to je vrlo jasno iz Zakona i biblijskih primjera, a šesta zapovijest glasi "Ne počini zločin ubistva" ("murder" na engleskom).
    Ali nije Božja volja da pogine bezbožnik, već da se spasi ako je ikako moguće. Naše razmišljanje i djelovanje treba uvijek da ide u tom pravcu, da ne dozvolimo da proradi "Rambov sindrom" i reagujemo na zlo smicanjem zločinaca. Petar je podlegao tom porivu i zato je dobio ukor od Isusa.
    Veoma mi je jasno.
    Jovana

Komentar  Jovana 22/11/2015, 13:40

Imam 3 pitanja. Prvo: U Knjizi Postanka pise da je Bog vec prvog dana razdvojio svjetlost od tame a cetvrtog dana je postavio izvore svjetlosti koji sluze kao znakovi za posebna vremena, dane i godine. E sad sta je svjetlost ovog prvog dana ? Da li je sam Gospod mozda bio ta svjetlost ? Zatim, kako se do cetvrtog dana mogao razdvojiti dan od noci ili obratno noc od dana i racunati kao jedan dan ako do cetvrtog dana nijesmo imali izvore svjetlosti tj.znakove na nebu koji pise da upravo sluze za racunanje vremena-dana i godina ?
    Drugo pitanje: Zasto je Lotova zena bila okamenjena samo zato sto se okrenula ? Da li je to cin neposlusnosti prema Bogu ili kako ?
    Trece pitanje: Kada su dosli Sodomci i Gomorci na Lotova vrata i trazili da legnu sa njegovim gostima zasto im je davao svoje dvije cerke koje jos nisu legle ni s kim ? Naravno da treba odbraniti goste svoje kuce, ali zasto on sam prvi predlaze da im da cerke koje su netaknute ? Mislim, ne trebas dat' ni jedno ni drugo ni goste a ni cerke.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 22/11/2015, 14:41

Kalina7 (citat):Imam 3 pitanja. Prvo: U Knjizi Postanka pise da je Bog vec prvog dana razdvojio svjetlost od tame a cetvrtog dana je postavio izvore svjetlosti koji sluze kao znakovi za posebna vremena, dane i godine. E sad sta je svjetlost ovog prvog dana ? Da li je sam Gospod mozda bio ta svjetlost ? Zatim, kako se do cetvrtog dana mogao razdvojiti dan od noci ili obratno noc od dana i racunati kao jedan dan ako do cetvrtog dana nijesmo imali izvore svjetlosti tj.znakove na nebu koji pise da upravo sluze za racunanje vremena-dana i godina ?  
    Već prvog dana stvaranja, Bog je u određenom trenutku stvorio svjetlost. Do tog momenta, nalazimo najmisteriozniji dio stvaranja (koji je trajao možda samo vrlo kratki period vremena), jer ne postoji mjerna jedinica za tamu, koja je zapravo nedostatak svjetlosti. Bog je prvo najvjerovatnije doveo u postojanje planetu Zemlju u univerzumu (moguće isključivo kao vodenu masu - vidi 2. Petrova 3:5).
    Prvog dana stvaranja, Bog je takođe uspostavio cikluse smjene svjetlosti i tame, koji uopšte nijesu zavisili od svjetlosti nebeskih tijela stvorenih četvrtog dana, kao što od toga nije zavisila ni pojava biljki trećeg dana stvaranja.
    Tek četvrtog dana stvaranja, Bog je uspostavio poredak računanja vremena i smjene svjetlosti i tame kakav poznajemo i danas. To pokazuje i dokazuje jednostavnu činjenicu da Tvorac ne zavisi od tvorevine u nijednom smislu, već ona od Njega. Isto tako, u izopačenim oblicima religije nebeska tijela su postala predmet obožavanja, što je potpuno suprotno biblijskom otkrivenju istine (vidi 5. Mojsijeva 4:19).
    Dakle, ni dužina dana i noći ni prisustvo sunčeve i mjesečeve svjetlosti nijesu zavisili od poretka u svemiru i njihovog privremenog nepostojanja, već isključivo od Tvorca.

Drugo pitanje: Zasto je Lotova zena bila okamenjena samo zato sto se okrenula ? Da li je to cin neposlusnosti prema Bogu ili kako ?
    Trece pitanje: Kada su dosli Sodomci i Gomorci na Lotova vrata i trazili da legnu sa njegovim gostima zasto im je davao svoje dvije cerke koje jos nisu legle ni s kim ? Naravno da treba odbraniti goste svoje kuce, ali zasto on sam prvi predlaze da im da cerke koje su netaknute ? Mislim, ne trebas dat' ni jedno ni drugo ni goste a ni cerke.
    U 1. Mojsijevoj 19. glava opisani su dramatični događaji, koji imaju svoj uvod u prethodnom poglavlju. Prvo što treba znati je da je Lot, kad se odvojio od Avrama, pokazao da se upravlja po svjetovnim nazorima, tj. želi ići tamo gdje se na očima vide „prosperitet“ i „bolji život“. Dakle, Lot nije primjer dobre vjere, i te njegove odluke imale su svoju cijenu. Iako je Lot u dovoljnoj mjeri očuvao svoj karakter da bi dva anđela zatirača mogli posebnom intervencijom da djeluju kako bi spasio svoj život, i naravno zahvaljujući Avramovoj posredničkoj molitvi pred Gospodom kao Zapovjednikom anđela prethodnog dana (vjerovatno se Avram redovno molio za njega), članovi njegove porodice nepovratno su iskvarili svoje karaktere životom u bezbožnom okruženju, uključujući i Lotovu ženu.
    Na samom početku 19. glave, vidimo da su anđeli u ljudskom obličju kao obični putnici kušali Lotovu vjeru, koja se tom prilikom pokazala na djelu gostoprimstva. Njegova spremnost da zaštiti svoje goste po svaku cijenu pokazala se i u nerazumnom pogađanju sa nasilnicima. To je bilo u skladu sa bliskoistočnim shvatanjem prioriteta i morala tog vremena, što ne podrazumijeva istovremenu usaglašenost sa Božjom voljom. To je vrlo važno da imamo na umu.
    U kakvom duhovnom stanju su bili članovi šire Lotove porodice, dovoljno govori to što su Lotovo upozorenje na neposrednu opasnost doživjeli kao sprdnju.
    Što se tiče Lotove žene, ona je pokazala otvoreno nevjerstvo prema Bogu osvrtanjem, iako je izričito naređeno da se ne osvrću (vidi 17. redak). To nije bilo obično osvrtanje, već žaljenje za materijalnim „privilegijama“ koje je izgubila, u kom smislu je i data ta naredba. Lotova žena je pokazala šta je bio njen prioritet, iako se privremeno povinovala urgenciji situacije.
    Veoma je indikativno i to što se ona pretvorila u slani kamen, što znači da je posebna natprirodna sila djelovala u smislu potpunog zatiranja ne samo tamošnjih stanovnika, već i cijele te ravnice. Ovaj događaj je sigurno u uskoj vezi sa Mrtvim morem i njegovim izrazito visokim salanitetom.
    Lotove ćerke takođe su pokazale da fizička nevinost (netaknutost) nije mjerilo njihovog karaktera i moralnosti. One su se pozvale na običaje i iracionalna opravdanja za svoj teški nemoral, iz kojeg su nastali dvije vrlo problematične nacije i vjekovni neprijatelji Božjeg naroda, Moavci i Amonci.
    Jovana

Komentar  Jovana 25/11/2015, 14:58

U Bibliji NRP. U Jevandjelju po Mateju pise kad Juda dolazi da izda Hrista: Prijatelju zasto si dosao ? Dok negdje mogu da procitam kako mu Hristos kaze: Zar poljupcem izdajes Sina Bozijeg ? O cemu se radi ?  Je li rekao ovo prvo ili ovo drugo ?
    Sinoc sam imala jednu debatu sa "pravoslavcem" koji tvrdi da Bog Otac nas nebeski nema tjelesnu komponentu nego samo duhovnu. Medjutim, ja sam rekla da je moje misljenje da je Otac, ako smo napravljeni po Njegovom Oblicju, i materijalna i duhovna komponenta te stoga mora imati neku formu kao mi. On kaze da Bog nema nikakvu formu (oci, nos, usi, tj.tijelo) i kad sam pitala na sta se odnosi taj dio iz Biblije (po nasem oblicju) on kaze misli se na duhovnu stranu. Mislim da je jos jedna klasicna crkvena gadna izmisljotina i manipulacija, dok sam ja tvrdila da ima tijelo, s tim sto znam i po Elen Vajt da ga je nemoguce vidjeti i da to niko ne moze jer ne bi ostao ziv ali to je moja konstatacija na osnovu teksta iz 1.Mojsijeve Knjige Postanje. Sta vi mislite o tome ?
    Gresnik

Broj komentara : 17
    Локација : Bijeljina
    Registration date : 2014-11-13

Komentar  Gresnik 25/11/2015, 15:17

Ljudi samo da pozdravim sve clanove foruma i sve citaoce i naravno nase domacine Zdravka i Pavla. Nije me bilo jedno vrijeme. Rvem se i borim sa ovom armijom narkomana na forumu Krstarice, nevjerovatno je koliko zaludjenika ima tamo na temi Religija. Ima i dobrih ljudi koji brane Hrista ali 90% su strahote sta sve pisu i u sta vjeruju odnosno ne vjeruju. Sad mozak su mi pomutili i vec nekoliko dana pravim pauzu. Jednostavno kao da sam u banji kad sam na ovom forumu i na sajtu religija.me
    Jovana

Komentar  Jovana 25/11/2015, 15:31

Gresnik (citat):Ljudi samo da pozdravim sve clanove foruma i sve citaoce i naravno nase domacine Zdravka i Pavla. Nije me bilo jedno vrijeme. Rvem se i borim sa ovom armijom narkomana na forumu Krstarice, nevjerovatno je koliko zaludjenika ima tamo na temi Religija. Ima i dobrih ljudi koji brane Hrista ali 90% su strahote sta sve pisu i u sta vjeruju odnosno ne vjeruju. Sad mozak su mi pomutili i vec nekoliko dana pravim pauzu. Jednostavno kao da sam u banji kad sam na ovom forumu i na sajtu religija.me
    Pozdrav i tebi ali pazi se kazem iz iskustva. Ne smijemo ici na demonsko polje da bi se borili sa neistomisljenicima. Sinoc sam osjetila dok sam prepustila sebe diskusiji sa Luciferijanskim podanikom iz Luciferijanskog sistema da necisti duh polaze pravo na mene jer sam usla u njihovo polje ako me razumijes. Neprijatelj je vrlo lukav, moramo se paziti, ja sam sinoc bila van sebe jer me je toliko razludio i naljutio ovaj momak sa njegovim glupavim stavovima iz crkve. Hvala Bogu tu je Duh Njegov da nas vrati kad se otrgnemo kontroli. Treba znati kako nastupiti pred neprijateljem, ne treba ga ojacavati u ideologiji, vec se drzati svog polja i price. Mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi.
    Gresnik

Broj komentara : 17
    Локација : Bijeljina
    Registration date : 2014-11-13

Komentar  Gresnik 25/11/2015, 15:46

Kalina7 (citat):
    Gresnik (citat):Ljudi samo da pozdravim sve clanove foruma i sve citaoce i naravno nase domacine Zdravka i Pavla. Nije me bilo jedno vrijeme. Rvem se i borim sa ovom armijom narkomana na forumu Krstarice, nevjerovatno je koliko zaludjenika ima tamo na temi Religija. Ima i dobrih ljudi koji brane Hrista ali 90% su strahote sta sve pisu i u sta vjeruju odnosno ne vjeruju. Sad mozak su mi pomutili i vec nekoliko dana pravim pauzu. Jednostavno kao da sam u banji kad sam na ovom forumu i na sajtu religija.me
    Pozdrav i tebi ali pazi se kazem iz iskustva. Ne smijemo ici na demonsko polje da bi se borili sa neistomisljenicima. Sinoc sam osjetila dok sam prepustila sebe diskusiji sa Luciferijanskim podanikom iz Luciferijanskog sistema da necisti duh polaze pravo na mene jer sam usla u njihovo polje ako me razumijes. Neprijatelj je vrlo lukav, moramo se paziti, ja sam sinoc bila van sebe jer me je toliko razludio i naljutio ovaj momak sa njegovim glupavim stavovima iz crkve. Hvala Bogu tu je Duh Njegov da nas vrati kad se otrgnemo kontroli. Treba znati kako nastupiti pred neprijateljem, ne treba ga ojacavati u ideologiji, vec se drzati svog polja i price. Mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi.  

U pravu si sasvim. Svjestan sam ja toga i vremenom sam naucio da primam uvrede, da se na palim na svaku rijec koju izgovore. Ja im iznesem istinu onako kakva ona jeste i to stoji napisano. Najgori su oni koji sebe smatraju "religioznima" a onda iz njih ispadne takva lavina uvreda i zabluda da je to strasno. I naravno obavezno ti, ako si biblijski religiozan, zaljepe etiketu sektas. Ali zbog onih koje sam zainteresovao da citaju Bibliju vrijedi ostati (bar sa njima u komunikaciji). Cesto sam mnogo zauzet poslom na svako njihovo pitanje, ostavim sve, uzmem i odgovorim i obavezno ih uputim na sajt religija.me . Desavalo mi se da ljudima u pp saljem linkove Biblije i molim ih da citaju, da misle na svoje spasnje itd...poneki i odgovore provjereno.
    Jovana

Komentar  Jovana 25/11/2015, 19:52

Pored onoga gore imam jos jedno pitanje, Hristos kaze da ne zovemo nikoga Ocem jer je jedan Otac Nebeski a u prvoj Korincanima Jer ja sam vam otac u Hristu posredstvom dobre vijesti. Zato vas molim da mi objasnite jer koliko me nekad smiri nekad me Biblija i izludi sa kontra-stvarima ili je ili je velika mogucnost da sam ogranicena shvatiti Bozije i nemam kapacitet srca a ni uma. Mislim ljutim se na sebe kad pokusavam shvatiti zasto je nesto tako ili zasto nesto ne kapiram, uh nestrpljiva sam ponekad.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 25/11/2015, 20:31

Kalina7 (citat):Pored onoga gore imam jos jedno pitanje, Hristos kaze da ne zovemo nikoga Ocem jer je jedan Otac Nebeski a u prvoj Korincanima Jer ja sam vam otac u Hristu posredstvom dobre vijesti. Zato vas molim da mi objasnite jer koliko me nekad smiri nekad me Biblija i izludi sa kontra-stvarima ili je ili je velika mogucnost da sam ogranicena shvatiti Bozije i nemam kapacitet srca a ni uma. Mislim ljutim se na sebe kad pokusavam shvatiti zasto je nesto tako ili zasto nesto ne kapiram, uh nestrpljiva sam ponekad.
    Pretpostavljam da misliš na tekst u 1. Korinćanima 4:15.
    Prvo treba posmatrati cijeli kontekst Pavlovog obraćanja pozvanima u Korintu. On ukazuje na svu poniznost i žrtve koje podnosi kao apostol (kućepazitelj ili nastojnik) Hristov u javnoj službi, koja je očigledno bila prezrena od svijeta, zajedno sa njenim nosiocima. Kao vjerni Božji sluga, Pavle je dobro znao da ne može snižavati standarde koje je Gospod postavio i da je vjerno prenošenje istine njegova sveta obaveza, šta god ljudi mislili. U tom djelu, kao čovjek, uvijek je bio razapet između vjernosti Bogu i ljudskog saosjećanja koje je sklono popustljivosti i kompromisu. Zbog toga on navodi da nije isto imati hiljadu vaspitača (pedagoga – u njegovom vremenu taj pojam se odnosio na roba koji je vodio dijete u školu), tj. onih koji vjerno ali strogo sprovode Božju nauku, i jednog nježnog oca, kakav je on bio prema Korinćanima. Ovo se odnosi na pristup u prenošenju dobre vijesti (jevanđelja), a nipošto na titule lažnih duhovnih „očeva“ na koju je zloupotrebu ukazao Hrist (Matej 23:6-11).
    Ponekad je tanka linija koja razdvaja upotrebu i zloupotrebu određene stvari.
    Što se tebe tiče, ne treba da čitaš Bibliju na taj način, već sa tendencijom da zapažaš Božju ljubav koja se često nenametljivo skriva iza mnogih postupaka Njegovih radnika i opisanih događaja.
    Jovana

Komentar  Jovana 25/11/2015, 21:23

PavleS (citat):
    Kalina7 (citat):Pored onoga gore imam jos jedno pitanje, Hristos kaze da ne zovemo nikoga Ocem jer je jedan Otac Nebeski a u prvoj Korincanima Jer ja sam vam otac u Hristu posredstvom dobre vijesti. Zato vas molim da mi objasnite jer koliko me nekad smiri nekad me Biblija i izludi sa kontra-stvarima ili je ili je velika mogucnost da sam ogranicena shvatiti Bozije i nemam kapacitet srca a ni uma. Mislim ljutim se na sebe kad pokusavam shvatiti zasto je nesto tako ili zasto nesto ne kapiram, uh nestrpljiva sam ponekad.
    Pretpostavljam da misliš na tekst u 1. Korinćanima 4:15.
    Prvo treba posmatrati cijeli kontekst Pavlovog obraćanja pozvanima u Korintu. On ukazuje na svu poniznost i žrtve koje podnosi kao apostol (kućepazitelj ili nastojnik) Hristov u javnoj službi, koja je očigledno bila prezrena od svijeta, zajedno sa njenim nosiocima. Kao vjerni Božji sluga, Pavle je dobro znao da ne može snižavati standarde koje je Gospod postavio i da je vjerno prenošenje istine njegova sveta obaveza, šta god ljudi mislili. U tom djelu, kao čovjek, uvijek je bio razapet između vjernosti Bogu i ljudskog saosjećanja koje je sklono popustljivosti i kompromisu. Zbog toga on navodi da nije isto imati hiljadu vaspitača (pedagoga – u njegovom vremenu taj pojam se odnosio na roba koji je vodio dijete u školu), tj. onih koji vjerno ali strogo sprovode Božju nauku, i jednog nježnog oca, kakav je on bio prema Korinćanima. Ovo se odnosi na pristup u prenošenju dobre vijesti (jevanđelja), a nipošto na titule lažnih duhovnih „očeva“ na koju je zloupotrebu ukazao Hrist (Matej 23:6-11).
    Ponekad je tanka linija koja razdvaja upotrebu i zloupotrebu određene stvari.
    Što se tebe tiče, ne treba da čitaš Bibliju na taj način, već sa tendencijom da zapažaš Božju ljubav koja se često nenametljivo skriva iza mnogih postupaka Njegovih radnika i opisanih događaja.

U redu. Jos samo da mi odgovoris na gornja dva pitanja koja sam postavila vjerovatno nisi vidio jer je ovo bilo poslednje na stranici ili mozda nijesi obratio paznju.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 25/11/2015, 21:32

Ne vidim koja su to pitanja. Ako može ponovo.
    Dejan79

Broj komentara : 6
    Registration date : 2015-09-08

Komentar  Dejan79 25/11/2015, 22:13

PavleS (citat):Ne vidim koja su to pitanja. Ako može ponovo.

Kalina7 (citat):U Bibliji NRP. U Jevandjelju po Mateju pise kad Juda dolazi da izda Hrista: Prijatelju zasto si dosao ? Dok negdje mogu da procitam kako mu Hristos kaze: Zar poljupcem izdajes Sina Bozijeg ? O cemu se radi ? Je li rekao ovo prvo ili ovo drugo ? Sinoc sam imala jednu debatu sa "pravoslavcem" koji tvrdi da Bog Otac nas nebeski nema tjelesnu komponentu nego samo duhovnu. Medjutim, ja sam rekla da je moje misljenje da je Otac, ako smo napravljeni po Njegovom Oblicju, i materijalna i duhovna komponenta te stoga mora imati neku formu kao mi. On kaze da Bog nema nikakvu formu (oci, nos, usi, tj.tijelo) i kad sam pitala na sta se odnosi taj dio iz Biblije (po nasem oblicju) on kaze misli se na duhovnu stranu. Mislim da je jos jedna klasicna crkvena gadna izmisljotina i manipulacija, dok sam ja tvrdila da ima tijelo, s tim sto znam i po Elen Vajt da ga je nemoguce vidjeti i da to niko ne moze jer ne bi ostao ziv ali to je moja konstatacija na osnovu teksta iz 1.Mojsijeve Knjige Postanje. Sta vi mislite o tome ?
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 25/11/2015, 22:50

U Bibliji NRP. U Jevandjelju po Mateju pise kad Juda dolazi da izda Hrista: Prijatelju zasto si dosao? Dok negdje mogu da procitam kako mu Hristos kaze: Zar poljupcem izdajes Sina Bozijeg? O cemu se radi? Je li rekao ovo prvo ili ovo drugo?
    Ako konsultuješ Matej 26:50 u Karadžićevom prevodu, vidjećeš da se slaže sa NRP. Naravno i u originalu Prihvaćenog teksta. Ako u nekom drugom jevanđelju nalaziš na nešto drugačiji opis događaja, gdje se iznose ili ističu drugi detalji i dijalozi, to nam govori da su sami pisci više stavljali naglasak na određene stvari od drugih. Na primjer, u jevanđelju po Jovanu nema puno naracije, ali zato obiluju duhovne poruke i pouke, od kojih mnoge nećeš naći u ostalim jevanđeljima. Bog ne ograničava slobodu pisca, iako je pod nadahnućem koje stavlja Božji pečat na te spise. Božja namjera je jedinstvo u različitosti, a to je veličanstvena zamisao koju ljudski um jedva može nazreti.

Sinoc sam imala jednu debatu sa "pravoslavcem" koji tvrdi da Bog Otac nas nebeski nema tjelesnu komponentu nego samo duhovnu. Medjutim, ja sam rekla da je moje misljenje da je Otac, ako smo napravljeni po Njegovom Oblicju, i materijalna i duhovna komponenta te stoga mora imati neku formu kao mi. On kaze da Bog nema nikakvu formu (oci, nos, usi, tj.tijelo) i kad sam pitala na sta se odnosi taj dio iz Biblije (po nasem oblicju) on kaze misli se na duhovnu stranu. Mislim da je jos jedna klasicna crkvena gadna izmisljotina i manipulacija, dok sam ja tvrdila da ima tijelo, s tim sto znam i po Elen Vajt da ga je nemoguce vidjeti i da to niko ne moze jer ne bi ostao ziv ali to je moja konstatacija na osnovu teksta iz 1.Mojsijeve Knjige Postanje. Sta vi mislite o tome?
    Tvoj pravoslavac može recimo da se pozove na biblijski tekst koji kaže da je „Bog Duh“, ali premda je to tačno, Boga Oca ne možemo jednostavno gurnuti u duhovnu bezličnu formu, pošto je očigledno da mora imati i obličje, baš kao što si ti rekla. Mi ne znamo na koji način je to obličje „materijalno“, jer je to riječ koja se primjenjuje na tvorevinu, a Bog je iznad toga. Mnogo nam je pametnije da ne ulazimo u tu „fiziku“, jer to ne znamo, niti nam je, makar za sada, potrebno da znamo. Ono što jeste jako bitno je da Bog Otac ima sve atribute Ličnosti, da djeluje kao Ličnost, i da se prema nama ponaša kao Ličnost.
    Jovana

Komentar  Jovana 25/11/2015, 23:02

PavleS (citat):
    U Bibliji NRP. U Jevandjelju po Mateju pise kad Juda dolazi da izda Hrista: Prijatelju zasto si dosao? Dok negdje mogu da procitam kako mu Hristos kaze: Zar poljupcem izdajes Sina Bozijeg? O cemu se radi? Je li rekao ovo prvo ili ovo drugo?
    Ako konsultuješ Matej 26:50 u Karadžićevom prevodu, vidjećeš da se slaže sa NRP. Naravno i u originalu Prihvaćenog teksta. Ako u nekom drugom jevanđelju nalaziš na nešto drugačiji opis događaja, gdje se iznose ili ističu drugi detalji i dijalozi, to nam govori da su sami pisci više stavljali naglasak na određene stvari od drugih. Na primjer, u jevanđelju po Jovanu nema puno naracije, ali zato obiluju duhovne poruke i pouke, od kojih mnoge nećeš naći u ostalim jevanđeljima. Bog ne ograničava slobodu pisca, iako je pod nadahnućem koje stavlja Božji pečat na te spise. Božja namjera je jedinstvo u različitosti, a to je veličanstvena zamisao koju ljudski um jedva može nazreti.

Sinoc sam imala jednu debatu sa "pravoslavcem" koji tvrdi da Bog Otac nas nebeski nema tjelesnu komponentu nego samo duhovnu. Medjutim, ja sam rekla da je moje misljenje da je Otac, ako smo napravljeni po Njegovom Oblicju, i materijalna i duhovna komponenta te stoga mora imati neku formu kao mi. On kaze da Bog nema nikakvu formu (oci, nos, usi, tj.tijelo) i kad sam pitala na sta se odnosi taj dio iz Biblije (po nasem oblicju) on kaze misli se na duhovnu stranu. Mislim da je jos jedna klasicna crkvena gadna izmisljotina i manipulacija, dok sam ja tvrdila da ima tijelo, s tim sto znam i po Elen Vajt da ga je nemoguce vidjeti i da to niko ne moze jer ne bi ostao ziv ali to je moja konstatacija na osnovu teksta iz 1.Mojsijeve Knjige Postanje. Sta vi mislite o tome?
    Tvoj pravoslavac može recimo da se pozove na biblijski tekst koji kaže da je „Bog Duh“, ali premda je to tačno, Boga Oca ne možemo jednostavno gurnuti u duhovnu bezličnu formu, pošto je očigledno da mora imati i obličje, baš kao što si ti rekla. Mi ne znamo na koji način je to obličje „materijalno“, jer je to riječ koja se primjenjuje na tvorevinu, a Bog je iznad toga. Mnogo nam je pametnije da ne ulazimo u tu „fiziku“, jer to ne znamo, niti nam je, makar za sada, potrebno da znamo. Ono što jeste jako bitno je da Bog Otac ima sve atribute Ličnosti, da djeluje kao Ličnost, i da se prema nama ponaša kao Ličnost.
    Upravo to sam i mislila, dobro i ja sam se izlecela da je Bog kao mi usi, nos, usta tj.tijelo ali ostajem pri misljenju da ima formu samo sto nama nije to otkriveno niti to mozemo da pojmimo sigurno.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 25/11/2015, 23:21

Kalina7 (citat):
    PavleS (citat):

Upravo to sam i mislila, dobro i ja sam se izlecela da je Bog kao mi usi, nos, usta tj.tijelo ali ostajem pri misljenju da ima formu samo sto nama nije to otkriveno niti to mozemo da pojmimo sigurno.
    Ta forma se ne može vidjeti zbog slave i svjetlosti koja ga okružuje. Može samo Sin Božji pristupiti direktno. Elen Vajt je Isus objasnio u jednoj ranoj viziji da ne može vidjeti Boga Oca, jer bi trenutno prestala postojati od takvog viđenja. To je razumljivo, jer Onaj koji je vječan izvjesno ima nejpojmljivu silu i slavu.
    Zdravko Vučinić

Broj komentara : 483
    Registration date : 2013-10-03

Komentar  Zdravko Vučinić 25/11/2015, 23:44

Biblijski koncept je da Bog ima obličje/formu ili, našim uprošćenim jezikom rečeno, "tijelo", ali ne naravno kao što mi imamo, niti išta slično, niti se treba baviti time. Obličje je bolja riječ da se to okvalifikuje nego "tijelo". Bog nas je stvorio po svom obličju. Čovjek ima obličje/tijelo i duh i te dvije komponente čine čovjeka, odnosno ljudsko biće. Bog ima obličje i Duh i te dvije komponente čine Božansko Biće. Mi smo stvoreni po Božjem obliku i u tom smislu.

Evo nekih stihova koji idu u prilog ovoj priči da Bog ima obličje itd.

Prva Carevima 22:19
    Miheja još reče: „Zato čuj Gospodnju reč: Vidim Gospoda kako sedi na svom prestolu, a sva nebeska vojska stoji mu s desne i s leve strane.

Isaija 6:1
    U godini smrti cara Ozije, video sam Gospoda kako sedi na visokom i uzvišenom prestolu, a rubovi njegove haljine ispunjavali su hram.

Danijel 7:9,13
    Dok sam gledao, bili su postavljeni prestoli i Pradavni je seo. Odeća mu je bila bela kao sneg, a kosa na glavi kao čista vuna. Presto mu je bio plamen ognjeni, a točkovi oganj razgoreo.

Otkrivenje 4:2,3
    I odmah sam bio u Duhu, i gle, na nebu je stajao presto i neko je sedeo na prestolu. Onaj koji je sedeo izgledao je poput kamena jaspisa i dragog kamena crvene boje, a oko prestola je bila duga slična smaragdu.

Paralela između čovjeka i njegovog duha sa Bogom i Njegovim Duhom.

Prva Korinćanima 2:11
    Jer ko od ljudi zna šta je u nekom čoveku, osim duha čovečijeg koji je u njemu? Isto tako, niko ne zna šta je u Bogu, osim Duha Božjeg.

Iz Biblije znamo da samo Sin ima direktni pristup Ocu. Isus je rekao Eleni Vajt da Otac ima formu kao i On ali da je ljudi ne mogu vidjeti (direktno).

Breath

Broj komentara : 28

Komentar  Breath 26/11/2015, 00:25

Zdravko Vučinić (citat):Biblijski koncept je da Bog ima obličje/formu ili, našim uprošćenim jezikom rečeno, "tijelo", ali ne naravno kao što mi imamo, niti išta slično, niti se treba baviti time. Obličje je bolja riječ da se to okvalifikuje nego "tijelo". Bog nas je stvorio po svom obličju. Čovjek ima obličje/tijelo i duh i te dvije komponente čine čovjeka, odnosno ljudsko biće. Bog ima obličje i Duh i te dvije komponente čine Božansko Biće. Mi smo stvoreni po Božjem obliku i u tom smislu.

Evo nekih stihova koji idu u prilog ovoj priči da Bog ima obličje itd.

Prva Carevima 22:19
    Miheja još reče: „Zato čuj Gospodnju reč: Vidim Gospoda kako sedi na svom prestolu, a sva nebeska vojska stoji mu s desne i s leve strane.

Isaija 6:1
    U godini smrti cara Ozije, video sam Gospoda kako sedi na visokom i uzvišenom prestolu, a rubovi njegove haljine ispunjavali su hram.

Danijel 7:9,13
    Dok sam gledao, bili su postavljeni prestoli i Pradavni je seo. Odeća mu je bila bela kao sneg, a kosa na glavi kao čista vuna. Presto mu je bio plamen ognjeni, a točkovi oganj razgoreo.

Otkrivenje 4:2,3
    I odmah sam bio u Duhu, i gle, na nebu je stajao presto i neko je sedeo na prestolu. Onaj koji je sedeo izgledao je poput kamena jaspisa i dragog kamena crvene boje, a oko prestola je bila duga slična smaragdu.

Paralela između čovjeka i njegovog duha sa Bogom i Njegovim Duhom.

Prva Korinćanima 2:11
    Jer ko od ljudi zna šta je u nekom čoveku, osim duha čovečijeg koji je u njemu? Isto tako, niko ne zna šta je u Bogu, osim Duha Božjeg.

Iz Biblije znamo da samo Sin ima direktni pristup Ocu. Isus je rekao Eleni Vajt da Otac ima formu kao i On ali da je ljudi ne mogu vidjeti (direktno).

Tako i ja vjerujem .Tu čak nema mjesta dvojstvu ,nego samo da je Jedan Bog kao što Biblija kaže na mnogo mjesta .Rani kršćani su u prvom stoljeću Isusa nazivali Princom anđela ,Mihaelom ,on je bio Spasitelj ,Vođa ,Učitelj ,on je izliječio sve koje je god htio ,od bilo kojih bolesti ,ali nije bilo govora o bilo kakvom dvojstvu .Biblija uči da Otac ima tijelo ,ali da anđeli nemaju takvu formu ,dok je čovjek bio stvoren na sliku Božju i dan danas je može i mora odražavati ,inače gubi svaki smisao postojanja .Isus je dakle sličan Ocu ,a mi smo na sliku Božju -Očevu ,dok anđeli nisu takvi ,mada su na sliku Božju po razumu i moći .Dakle Bog prema onome što je otkriveno je dao ljudima tjelesne ,a anđelima duhovne karakteristike ,što anđelima daje vjerovatno veliku prednost u moći i razumu ,jer duh ujedno znači i razum ,vjetar ,život u Bibliji ,riječ ruach .Ali da se vratim na bitno ,najbitnije ,upitan sam mnogo puta jesam li za nekakvo dvojstvo bogova? Odlučio sam govoriti da je samo jedan Bog ,a da je njegov Sin spasitelj .Također Bog govori u Bibliji 'ja rekoh bogovi ste' ,dakle svi smo mi prema Bibliji sinovi i kćeri Božje , Isus je to u NZ ponovio Židovima kada su ga optužili da huli da je Sin Božji .
    Ako se nešto nemože objasniti 7 godišnjaku ,onda je to teška misterija i okultizam ,a to su te trojstvene misterije i druge slične poganske stvari koje su ušle u kršćanstvo već u 2 stoljeću .Ako moj 7.godišnji rođak nemože shvatiti bitnu stvar koja je toliko bitna u teologiji ,onda vjera nema smisla ,ali srećom Biblija je jasna i djeci i SVIMA ,pod uvjetom da nisu učeni od ljudi ,pod uvjetom da dođu i čitaju Bibliju bez ikakvih utjecaja od strane ljudi ,tradicija ,bilo čega .
    Isus je puno veći od svih stvorenja ,ali i manji od samog Stvoritelja ,to je ono što ponavljaju Mansour i svi vodeći istraživači u adventizmu danas .Ako nemamo Jednog i samo Jednog Boga ,onda nemamo baš Biblijsku ,nego druge vjere ,jer u doba pisanja Biblije među Židovima nije bilo nikakvog ,nikakvog govora o Trojstvu .

Od svega u teologiji pitanje Božje prirode je najteže shvatiti ,ali baš to bi trebalo značiti kako je bitno to pitanje ,odnosi se direktno na 1. Božju zapovjed ,jer ako obožavamo tri umjesto samo jednog Boga ,kršimo je .
    Jovana

Komentar  Jovana 27/11/2015, 22:50

Posto nikako nisam mogla postaviti novu temu niti naci adekvatno mjesto, neka bude ova objava odje.
    https://youtu.be/Z6c3Fh0I0SU
    Ovo je jedna od najnjeznijih pjesama na youtubu. Ne znam kako ce se svidjeti Martinu i Vlatku s obzirom da se ne moze djuskati uz nju Smile Wink
    Zdravko Vučinić

Broj komentara : 483
    Registration date : 2013-10-03

Komentar  Zdravko Vučinić 27/11/2015, 23:27

Breath (citat):
    Isus je puno veći od svih stvorenja ,ali i manji od samog Stvoritelja ,to je ono što ponavljaju Mansour i svi vodeći istraživači u adventizmu danas .Ako nemamo Jednog i samo Jednog Boga ,onda nemamo baš Biblijsku ,nego druge vjere ,jer u doba pisanja Biblije među Židovima nije bilo nikakvog ,nikakvog govora o Trojstvu .

Biblija kaže da postoji Bog koji je Otac svih i da postoji Sin Božji koji je rođenjem od Oca naslijedio, između ostalog, Očevo ime, autoritet, karakter... Po Bibliji, Sin se poštuje kao i Otac. Dakle, ja ne volim da upotrebljavam riječi manji ili veći već onako kako jeste - Otac i Sin, iako je Sin proistekao od Oca a ne obrnuto ili nešto tajnovito kako zastupa nauka o trojstvu.
    Uskoro će na sajtu IRI biti objavljena analiza o trojstvu.
    Mensur kaže da se Hrist rodio kao novorođena osoba, a ne kao što se mi rađamo. Toliko o Mensuru i vodećim advenistističkim istraživačima. Slažem se sa Mensurovim stavovima o trojstvu.

Sponsored content

Komentar  Sponsored content

Danas je 15/11/2024, 09:01