BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

» MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?
PITANJA - RELIGIJA - Page 22 Empty13/11/2024, 20:07 by PavleS

» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
PITANJA - RELIGIJA - Page 22 Empty29/10/2024, 17:47 by PavleS

» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
PITANJA - RELIGIJA - Page 22 Empty12/8/2024, 21:10 by PavleS

» PITANJA - RELIGIJA
PITANJA - RELIGIJA - Page 22 Empty3/6/2024, 13:04 by PavleS

» Biblijski razgovori
PITANJA - RELIGIJA - Page 22 Empty14/4/2024, 23:34 by PavleS

» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
PITANJA - RELIGIJA - Page 22 Empty30/10/2023, 13:47 by PavleS

» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI
PITANJA - RELIGIJA - Page 22 Empty21/9/2023, 17:23 by PavleS

» Crkve i manastiri
PITANJA - RELIGIJA - Page 22 Empty11/9/2023, 11:23 by NecaPereca

» PSIHOLOGIJA
PITANJA - RELIGIJA - Page 22 Empty31/8/2023, 15:24 by Jelena83

November 2024

SunMonTueWedThuFriSat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Calendar Calendar

+64
KoljaD
Mato T
Semir
Batret
Jovana
RPreligiozan
Nikola Šavija
_Ivan_
Green
Radule
ljuba79
The_Fighter
Stefan68
Be snake and dove
ZoranJ
giga
Stefan
ro004
kuzma
Dejan79
Todorovic Slavko
NinkovicM
natalis
Breath
Mihajlo91
Nathanael
tihonov
godojevic
posmatrac
Nenad
Gresnik
Željko
N.K.
EMO
MiroslavB.
Matija Runje
Sionski
Kika
Boris7
Nesa
SnezaDjak
Storm
szabatka
SimaS
K.S.P.
Tako-je
Zdravko Vučinić
Eliezer
Nebojša
Sapinenti sat
Marko96
Enoh
peko
beka26
marijan
Iskren
Rab Boziji
bit će dobro
markoni
nema_ime
Vlatko
Petar
ProVokator
PavleS
68 posters

PITANJA - RELIGIJA

PavleS
    Admin

Broj komentara : 3744
    Registration date : 2008-11-01

PITANJA - RELIGIJA - Page 22 Empty Re: PITANJA - RELIGIJA

Komentar  PavleS 7/9/2014, 21:25

MiroslavB. (citat):Izvinite sto ovoliko zapitkujem sta mislite o knjizi TAJNE BIBLIJE ?
    Smislena pitanja nikad nijesu suvišna.
    "Tajne Biblije", autor Aleksandar Medvedev Cool je priča za sebe. Aca je u ovom slučaju fiktivan lik, a stvarni autor tj. kompilator ili ako bismo tjerali mak na konac - plagijator - je dr Miroljub Petrović. Generalno, taj materijal je dobar za čitanje, s tim što je sigurno cenzurisao i neke dionice koje nije trebao, a isto tako dodao je neke svoje skriptice koje mogu biti dijelom problematične.
    Enoh

Broj komentara : 112
    Registration date : 2013-05-12

Komentar  Enoh 7/9/2014, 21:39

Pavle malopre pogledah Zaharija 3:1 i tekst kaze da su Isus i andjeo Gospodnji dve razlicite osobe.Zar nije Isus andjeo Gospodnji ili je to bas neki andjeo?
    MiroslavB.
    MiroslavB.

Broj komentara : 47
    Registration date : 2014-07-28

Komentar  MiroslavB. 7/9/2014, 21:44

Hvala vam puno Very Happy
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 7/9/2014, 21:50

Enoh (citat):Pavle malopre pogledah Zaharija 3:1 i tekst kaze da su Isus i andjeo Gospodnji dve razlicite osobe.Zar nije Isus andjeo Gospodnji ili je to bas neki andjeo?
    Radi se o Jošui prvosvešteniku, koji je služio u hramu negdje u vrijeme kad su se Jevreji vratili iz Vavilonskog ropstva. Gospodnji anđeo koji se ovdje pominje moguće da je Gabrijel. U ovoj glavi data je izvanredna slika kako se skida grijeh i čovjek pokriva haljinama Hristove pravednosti. Takođe nalazimo mesijansko proročanstvo ko to tačno radi i da će On (Izdanak) ukloniti pretup u jednom danu tj. danu svog žrtvovanja.
    MiroslavB.
    MiroslavB.

Komentar  MiroslavB. 7/9/2014, 23:10

Pavle koje vi knjige preporucujete da citam a da su sigurne? Smile
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 8/9/2014, 00:14

MiroslavB. (citat):Pavle koje vi knjige preporucujete da citam a da su sigurne? Smile
    Zavisi šta podrazumijevaš pod "sigurne".
    Čovjek se može informisati iz raznih izvora, ako zna da kategoriše te informacije gdje je kojoj mjesto.
    Na prvom mjestu po prioritetima su životno važne informacije o nama samima koje smo dobili od našeg Tvorca preko pisanog otkrivenja koje zovemo Biblija. Pored toga što nam takve informacije služe da izgradimo zdravu životnu ideologiju, one nas uče zakonima održivosti života i kako da se najbolji način ponašamo u situaciji u kojoj se sada nalazimo.
    Na takvom temelju možemo dalje uspješno da procjenjujemo sve ostalo. Ukoliko propustimo ovo da uradimo, ili to iz određenih razloga ne želimo ili ignorišemo, bićemo podložni svakojakim zabludama i robovati im.

Sigurno si već posjećivao sajt IRI. Mi vjerujemo da su elektronske knjige, članci i drugi materijali koje se nalaze na ovom sajtu ono što je najpotrebnije ljudima da znaju. Što se tiče oblasti zdravlja, postavili smo dva odvojena sajta, Institut za prirodnu medicinu i portal Budite zdravi koji se bave tim pitanjima.
    Za sve ostalo, zavisi koliko čovjek ima vremena, ali uopšteno govoreći šteta je traćiti vrijeme na stvari koje ne donose nikakvog ploda, da ne govorimo o onome što je kontraproduktivno, a takve literature je, na žalost, najviše.
    MiroslavB.
    MiroslavB.

Komentar  MiroslavB. 8/9/2014, 22:50

"U Bibliji, Bog je poslao dva medveda da ubiju 42 deteta koja su se rugala ćelavom čoveku." ovo je napisao neki lik na facebook-u...Kako ovo mozete objasniti,sta se zapravo tu desilo?
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 9/9/2014, 00:15

MiroslavB. (citat):"U Bibliji, Bog je poslao dva medveda da ubiju 42 deteta koja su se rugala ćelavom čoveku." ovo je napisao neki lik na facebook-u...Kako ovo mozete objasniti,sta se zapravo tu desilo?
    Nema tu šta da se objašnjava, tako je kako stoji. Jelisije je bio Božji prorok, jedan od rijetkih, dok je Izrael u to vrijeme sve više zastranjivao, a vlastodršci progonili Božje ljude. Drskost u otpadu bila je toliko uzela maha da su se ljudi izrugivali Božjim glasnicima, ismijavali ih i nijesu marili za opomene. U tom duhu pred Jelisijem je na putu za Bet-El izišla grupa tinejdžera s namjerom da se izruguju. Riječi koje su mu uputili odnosile su se na omalovažavanje i negiranje događaja opisanog u istom poglavlju (2. carevima 2) tj. preuzimanja proroka Ilije na Nebo od Boga. Doslovno oni su govorili: "Penji se i ti ćelavi", što znači da je prorok za njih bio vrlo nepoželjna ličnost. Krajnje nevaspitanje tih tinejdžera može se zapaziti i u načinu ophođenja sa starijim čovjekom, isticanjem njegove fizičke mane tj. ćelavosti.
    Božjom intervencijom ti tinejdžeri kažnjeni su smrću tako što su ih rastrgle dvije medvjedice.
    Ova slučaj jasno pokazuje da se niko ne može nekažnjeno rugati Bogu u lice, čak i kad se radi o mladima koje smo često skloni pravdati zbog njihove mladosti. Kad se steknu loše crte karaktera u ranoj mladosti, to se kasnije vrlo teško ili nikako ne može ispraviti. Božja milost i strpljenje imaju svoj rok, koliko se god ljudima činilo da nema kazne za bezakonje i zla djela.
    Na žalost, i danas ima mnogo mladih koji bi postupili na sličan način.
    MiroslavB.
    MiroslavB.

Komentar  MiroslavB. 12/9/2014, 20:46

Evo bas sam danas cuo da je apostol Luka radio ikone Bogorodice i Isusa...komentar neki?ikone ne treba da se rade?
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 12/9/2014, 21:10

MiroslavB. (citat):Evo bas sam danas cuo da je apostol Luka radio ikone Bogorodice i Isusa...komentar neki?ikone ne treba da se rade?
    Od pagana sektaša možeš čuti i veće laži, tipa da je Marija Magdalena nosila jaja cezaru u Rim i ona se čudom ofarbala u crveno, i sl.
    Pametan čovjek takve priče tretira isto kao i literaturu braće Grim.
    MiroslavB.
    MiroslavB.

Komentar  MiroslavB. 12/9/2014, 21:27

Naravno znam da su to sve izmisljotine nego reko da pitam da li ima negde u bibliji da je to apostol Luka radio?
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 12/9/2014, 21:57

MiroslavB. (citat):Naravno znam da su to sve izmisljotine nego reko da pitam da li ima negde u bibliji da je to apostol Luka radio?
    Nema, u pitanju je paganska pseudo hrišćanska tradicija koja Luki pripisuje "umjetničku" izradu mnoštva ikona, uključujući Crnu Gospu Čenstohovsku (Poljska). Da bi pravdali svoj paganizam, kao i samo utemeljenje crkve, ovakve izmišljotine bile su potrebne za obmanjivanje naroda. Priče su se prenosile i to je prešlo u tradiciju.
    MiroslavB.
    MiroslavB.

Komentar  MiroslavB. 14/9/2014, 20:52

Meni se ovo cini kao da se treba ispraviti...imam vasu bibliju novi savremeni prevod i pise ovako:matej 6 9 "Oce nas,neka se sveti ime tvoje,neka bude blagoslovljeno carstvo tvoje,neka se ispunjava tvoja volja na nebu i na zemlji,i daj nam hleb nas stalno,i oprosti nam nase grehe kao sto i mi oprastamo onima koji su se o nas ogresili.I ne daj nas u ruke iskusenja,i cuvaj nas od svakog zla.Amin" a u pdf formatu sa vaseg sajta stoji ovako : "Oče naš koji si na nebesima, neka je sveto ime tvoje, 10neka dođe Carstvo tvoje, neka bude volja tvoja, kakona nebu, tako i na zemlji. 11Hleb naš nasušni daj nam danas 12i oprosti nam  dugove naše kao što smo i mi oprostili dužnicima svojim. 13I ne uvedi nas u iskušenje, nego nas izbavi od Zloga. Jer tvoje je carstvo, i sila, i slava, zauvek. Amin."

Mene sad interesuje kako je moglo doci do ovoga? Dali ste mi broj na koji da se javim i javio sam se,knjigu sam dobio ali sa ovim nesto nije u redu...A prilicno sam nervozan kad jos pogledam i ovo predavanje na 1:27:20
    https://www.youtube.com/watch?v=TIJ18PrjpOs&hd=1  

Mogu li dobiti neko objasnjenje??? i jos nesto...nasao sam mnogo gresaka koje ukazuju na to da je ovo biblija jehovinih svedoka...a narucio sam od vas! Meni na bibliji pise : SVETO PISMO ili Biblija,i ispod dole,NOVI SAVREMENI PREVOD!
    Zelim objasnjenje!???
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 14/9/2014, 21:24

Nešto si mnogo nervozan da bi to bilo normalno.
    Hajde navedi tačno koje su to greške pa da vidimo i da ispravimo ako šta ima.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 14/9/2014, 21:37

i jos nesto...nasao sam mnogo gresaka koje ukazuju na to da je ovo biblija jehovinih svedoka...a narucio sam od vas! Meni na bibliji pise : SVETO PISMO ili Biblija,i ispod dole,NOVI SAVREMENI PREVOD!
    Uzgred, tu Bibliju nijesi naručio od nas, već je to izdanje CPS-a tako da nervozu možeš usmjeriti na Vojvodu Petroviću i tražiti od njega objašnjenje sa uskličnikom i tri znaka pitanja.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 14/9/2014, 21:40

U temi Biblija - Novi savremeni prevod naći ćeš sva potrebna objašnjenja.
    MiroslavB.
    MiroslavB.

Komentar  MiroslavB. 14/9/2014, 21:50

EVO OVAKO :
    KOLOŠANIMA POSLANICA 2:16, 17
    "Zato neka vas niko ne osuđuje zbog jela i pića, ili zbog praznika ili mladina ili Šabata, jer je to samo senka onoga što dolazi, a stvarnost je Hristos."

JOVAN 16:27
    Naime, sam Otac vas voli jer ste vi voleli mene i verovali ste da sam ja izašao kao Očev zastupnik.

Ma sve sto je Valter Fajt poredio u onom predavanju se podudara da je ovo sto imam JS BIBLIJA,Miroljubova...
    Crne korice,manja od a4,ako vam to ista znaci da poredite sa vasim...
    MiroslavB.
    MiroslavB.

Komentar  MiroslavB. 14/9/2014, 21:51

Kako nisam kad sam vas ovde na forumu pitao da li mogu naruciti vasu bibliju novi revidirani prevod,i vi ste mi dali broj,i sad ja narucio od nekog drugog...
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 14/9/2014, 22:03

MiroslavB. (citat):EVO OVAKO :
    KOLOŠANIMA POSLANICA 2:16, 17
    "Zato neka vas niko ne osuđuje zbog jela i pića, ili zbog praznika ili mladina ili Šabata, jer je to samo senka onoga što dolazi, a stvarnost je Hristos."

JOVAN 16:27
    Naime, sam Otac vas voli jer ste vi voleli mene i verovali ste da sam ja izašao kao Očev zastupnik.

Ma sve sto je Valter Fajt poredio u onom predavanju se podudara da je ovo sto imam JS BIBLIJA,Miroljubova...
    Crne korice,manja od a4,ako vam to ista znaci da poredite sa vasim...

Kološanima 2:16, 17 NRP: Zato neka vas niko ne osuđuje zbog jela i pića, ili zbog praznika ili mladina ili šabata, jer je to samo senka onoga što dolazi, tela Hristova.
    Jovan 16:27 NRP: Naime, sam Otac vas voli jer ste vi voleli mene i verovali ste da sam ja izašao od Boga.

Greške ovdje nema nikakve, provjereno.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 14/9/2014, 22:10

MiroslavB. (citat):Kako nisam kad sam vas ovde na forumu pitao da li mogu naruciti vasu bibliju novi revidirani prevod,i vi ste mi dali broj,i sad ja narucio od nekog drugog...
    Aha, malo sam razgovarao sa ljudima i povezao konce. Broj koji si dobio je dobar, jer se radi o čovjeku kojemu smo dali određenu količinu Biblija NRP da distribuira ljudima iz Beograda i okoline. Šta se tačno desilo sa tvojom nardžbom i kako je došlo do toga da dobiješ Bibliju Novi savremeni prevod Vojvode Petrovića, nije mi za sada poznato.
    MiroslavB.
    MiroslavB.

Komentar  MiroslavB. 14/9/2014, 22:12

Sve sa predavanja Fajta sam poredio i sve se poklapa sa biblijom jehovinih svedoka,ovo sto sam vam naveo to je ono sto ste vi naveli na pocetku teme one o bibliji novi savremeni prevod...
    MiroslavB.
    MiroslavB.

Komentar  MiroslavB. 14/9/2014, 22:16

Ovako je bilo,pozvao sam broj koji ste mi dali 0691021986,onda mi je taj covek rekao da zovem ovaj broj 0611700792 a onda me je ta zena ili muskarac ne znam sta je prebacio/la na ovaj broj 0637327738,narucio 2 biblije...i od tog sam dobio ovo sto sam dobio...Izvinite sto sam nervozan ali mislim da bi svako bio jer sam bio uveren da u rukama drzim pravi prevod kad ono iznenadjenje...Pomozite ako ikako mozete...Hvala vam...

MiroslavB.: komentar modifikovan dana: 14/9/2014, 22:25; prepravljeno ukupno 1 puta
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 14/9/2014, 22:20

MiroslavB. (citat):Ovako je bilo,pozvao sam broj koji ste mi dali 0691021986,onda mi je taj covek rekao da zovem ovaj broj 0611700792 a onda me je ta zena ili muskarac ne znam sta je prebacio/la na ovaj broj 0637327738,i od tog sam dobio ovo sto sam dobio...Izvinite sto sam nervozan ali mislim da bi svako bio jer sam bio uveren da u rukama drzim pravi prevod kad ono iznenadjenje...Pomozite ako ikako mozete...Hvala vam...
    Ako si u BG neće ti biti teško da vratiš te Biblije do pošiljaoca. Bibliju NRP bi trebalo da možeš dobiti kod 0691021986, ako je slučajno prošla količina koju smo poslali, šaljemo novu.
    MiroslavB.
    MiroslavB.

Komentar  MiroslavB. 14/9/2014, 22:28

Iz Novog Sada sam...Narucio sam 2 biblije,samo da napomenem,za mene jednu i za druga jednu...Tako da bi trebao obe da vratim,a oni meni da daju dve vase biblije...
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 14/9/2014, 22:35

MiroslavB. (citat):Iz Novog Sada sam...Narucio sam 2 biblije,samo da napomenem,za mene jednu i za druga jednu...Tako da bi trebao obe da vratim,a oni meni da daju dve vase biblije...
    Evo još sam se malo informisao i telefonirao. Sve su prilike da si ti greškom tražio Bibliju Novi savremeni prevod, umjesto Novi revidirani prevod. Nego sad, bilo je što je bilo, možeš pokušati da vratiš te dvije osobi od koje si ih dobio (nemam pojma ko je to), ali taj ti ih ne može kompenzovati za naše. Bibliju NRP možeš dobiti samo na broj koji sam naznačio, ovaj put neka bude besplatno zbog nezgode kojoj si se izložio.

Sponsored content

Komentar  Sponsored content

Danas je 15/11/2024, 03:51