Meishakh (citat): Zanimljivo je da svi imaju isti šablon protiv Ellene ,koji je stavljen bio od strane bivšeg adventiste na jednu američki stranicu ,taj je bio pastor .To se proširilo po internetu i doslovno svi imaju isti šablon i vidi se da je jedino što su čitali stranice protiv Ellene ili možda nabrzinu proletili jednu ili pola njene knjige . Slušaj ,eto čitaj što hoćeš ,vjeruj u što hoćeš ,ja sam sudjelovao u 100 debata oko ovoga i potrošio dragocjeno vrijeme na to .Vidim da si skroz protiv Ellene ,došao si ovdje da na suptilan način širiš laži protiv nje .
Na cemu si? Na nekim (lakim ili teskim) predrasudama?
Vidi ovako; ako ti kopiras nekog (ili bilo ko drugi) - ja ne kopiram nikog. Ako Elen Vajt misli umesto tebe - umesto mene ne misli sigurno. I kao sto sam rekao na pocetku; ti ne vidis bas dobro, vec si pre pod nekakvim predrasudama, zamislima, sta li vec... Jer umesto da mi normalno odgovoris na pitanja koja sam postavio, ti iznosis tu neke optuzbe protiv mene. Posto nemas argumente, ti na taj nacin pravis neke zaobilaznice i krivine. A da li je to u redu? Dakle, daj normalan odgovor na normalno postavljena pitanja u kojim nije bilo ni trunke namere da se na suptilan ili bilo kakav drugi nacin laze protiv bilo koga i bilo cega. Mene, dakle, zanima istina, a ti ako je nemas onda bolje reci tako - nego ovo ovako.
Meishakh (citat): Čovječe žena je napisala 20 milijuna riječi ,da dobro si pročitao i ti si uzeo 5 rečenica koje si krivo shvatio i na tome gradiš argumente .Što misliš da je ijedan biblijski prorok ili veliki čovjek u Bibliji imao savršen život?
Znam koliko je napisala reci, ali to koliko je neko napisao reci nije merilo istine. Ja na cinjenicama gradim argumente, a ne na rekla-kazala... Nego sto skreces sa teme, sto nedas argumente posto ti kazes da ih imas? Moja pitanja dobro znas, vezana su za zemljotres itd?
Meishakh (citat): Biblija ,koju Pavle i Zdravko daleko najviše poznaju na ovim prostorima ,nije knjiga za fanatične umove .Fanatičan um će uzeti pet rečenica iz knjige od 993 stranice i na tome će graditi argumente protiv Biblije .Ti kao Dawkins što zna 10 rečenica iz Biblije pa napada Bibliju ,tako i ti Ellen White .Ali ovo je priča bez kraja ,vidim da čovjek ni ne odgovara na postavljena pitanja ,vjerovatno misli da je na nivou Krista ,pa može da protupitanjima odgovara na pitanja .
Upravo se ti ponasas ko fanatik, i jos si optuzitelj... Ti ne odgovaras na postavljena pitanja. Moja pitanja su od pocetka ista, a niko jos uvek nije odgovorio ni na jedno.
Meishakh (citat): Moja su dva objašnjenja za ne prihvaćanje proroštva EGW ,dakle ne mislim čak ni za držanje onoga što joj je Bog objasnio i povjerio kao proroku da iznese čovječanstvo .Dakle samo da se vjeruje da je ona prorok ,a takvih ima mnogo ,vjeruju da jest ,ali nisu adventisti i čak mrze adventizam ,samo jer su čitali spise povjerovali su da je sigurno prorok.
Dakle dva objašnjenja su da je većina ljudi netalentirana za čitanje ,dakle znaju abecedu i neke osnove,ali nemaju potencijal za cjelokupnu literaciju ,dakle teško razumiju smisao riječi ,rečenica i cjeline .Drugo objašnjenje je da lažu ,dakle ne odgovara im istina koju ona iznosi .U 100 posto slučajeva njihov život sadrži nešto ili više stvari o kojima ona loše govori .Dakle moraju se mijenjati i ne bi htjeli .
Koliko vidim, ti nju uzdizes vise nego Boga. Izgleda da je za tebe Elena vrhovni uciteljsko-prorocki autoritet. Medjutim, Bog je preko svojih slugu proroka i apostola dao ljudima Sveto Pismo, a u Svetom Pismu - sve sto treba.
Ali po tebi je Bog izgleda nesto zaboravio ili mozda pogresio, pa je cekao cak oko 1700, 1800 godina, da se pojavi Elena Vajt kako bi dodao ono sto je zaboravio ili ispravio sto je pogresio.... Medjutim, Bog od pocetka javlja kraj, nista ne zaboravlja niti gresi. Sve je dato preko proroka i apostola u Svetom Pismu. Posle, kroz istoriju, Bog je podizao razno razne ljude, ali ne da oni opet nesto prorokuju i zapisuju "neke nove istine", nego da se ljudi vrate onim istinama i veri koja je jednom data svetima a iznesena je u Pismu.
Nijedno od tih objasnjenja koja si dao, nisu tacna, zato mani se labavih predpostavki.
Sto se tice menjanja, nisam protiv toga. A o tome i ne govori Elen Vajt, nego pre svega nas Sveto Pismo uci tako, da li to mozes da shvatis? Dakle, da li mozes da razumes da je to ucenje Svetog Pisma a ne ucenje Elen Vajt?
Inace, evo jos nesto od Elen Vajt sto je naravno "tacno".
„Tuga je ispunila nebesa kada je shvaćeno da je ljudski rod izgubljen i da će svet koji je Bog stvorio biti ispunjen smrtnicima osuđenim na mizeriju, bolest i smrt i da prestupnik ne može izmaći. Cela Adamova porodica mora umreti. Videla sam ljupkog Isusa, zapazila izraz sažaljenja i tuge u Njegovom držanju. Uskoro sam videla kako prilazi jarkoj svetlosti koja je okruživala Oca. Anđeo koji je bio sa mnom mi je rekao: ‘On je u bliskom razgovoru sa svojim Ocem.’ Uzbuđenje anđela je bilo veliko dok je Isus razgovarao sa svojim Ocem. Tri puta je ušao u svetlost koja je okruživala Oca, a treći put kada je izašao od Oca mogli smo Ga videti; držao se mirno, slobodno od muke i nevolje, sijao je ljupkošću kakvu reči ne mogu opisati. Tada je obznanio anđelima da je pronađen put za izgubljen ljudski rod, da je molio Oca i da je dobio Njegov blagoslov da položi svoj život kao zalog, da nosi njihove grehe i da preuzme smrtnu kaznu na sebe […] Tada je radost, neizreciva radost napunila nebesa, i nebeski hor je pevao pesmu slavljenja i obožavanja. Dodirnuli su svoje harfe i pevali za notu više nego što su pevali pre zbog velike milosti i snishodljivosti Boga kada je dao svog Ljubljenog da umre za rod pobunjenika, i slava i obožavanje je izliveno pred Isusovom žrtvom kada je pristao da napusti Očevo prisustvo i odabrao život patnje i muke i umre sramotnom smrću da bi dao život drugima. {E. G. White, Supplement to the Christian Experience and Views of Ellen G. White, pp. 47, 48} 1854
„Anđeo mi je rekao: ‘Da li ti misliš da je Otac predao svog dragog i ljubljenog Sina bez borbe? Ne, ne.’ Čak se i Bog nebeski borio da li da pusti da krivi ljudski rod nestane, ili da da svog dragog Sina da umre za njih. […] Videla sam da je Bogu nemoguće da preinači ili izmeni svoj zakon da bi spasao izgubljene ljude; zato je Njegov Sin morao platiti smrću za prestupe ljudi.“ {E.G. White, Supplement to the Christian Experience and Views of Ellen G.
White, p. 48} 1854
Kakav "velicanstven prizor"!
Nakon Adamovog pada u greh, Isus pristupa Ocu sa jednom idejom. Tri puta Isus se zalaze kod Oca da dobije dozvolu da postane Spasitelj sveta, i konacno nakon Ocevog opiranja i borbe Isus dobija dozvolu.
Da li je zaista "plan spasenja" ovako nastao?
Da li se sve to desavalo nakon sto je Adam sagresio, kako to Elena Vajt opisuje?
Da li je Isus morao da moli Oca da mu da dozvolu i prihvati taj plan?
Da li je Otac bio iznenadjen covekovim grehom, i onda je morao brzo da napravi novi plan?
Pogledajmo sta Sveto Pismo kaze: "Istina, on (Hristos) je bio predskazan pre postanka sveta, ali se pojavio na posletku vremena radi vas" (1. Petrova 1:20)
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI