Objasnio sam ti sve što sam imao da ti objasnim, ne znam šta drugo da ti kažem.
Mi ovdje u IRI-u vjerujemo da je Isus iz Nazareta obećani Mesija, da su proročanstva iz SZ ispunjena u Njemu, da je On naš Prvosveštenik na Nebu koji služi za nas danonoćno.
Vjerujemo da se čovjek opravdava vjerom i da se posvećuje vjerom, vjerujemo da djela mogu biti samo rod ili plod življenja, a ne nikako sredstvo spasenja.
Vjerujemo da je Zakon dat da ukaže na grijeh, da snažnije osvjedoči ljude u grijeh, a ne nikako kao sredstvo spasenja. Vjerujemo da je čovjekov udio u svemu ovome vjera i samo vjera i ništa drugo.
Kad kažem vjera, ne mislim samo na puki mentalni proistanak na istinu, već govorim o istinskoj vjeri, vjeri iz srca, vjeri koja djeluje. Mi vjerujemo da istinskom vjerniku Bog šalje Svetog Duha, bez čijeg djelovanja nema pobjede nag grešnom prirodnom, niti ima ljubavi koja je potrebna da bi naš život bio ugodan pred Bogom.
Dakle, mi vjerujemo da je sve to Božje djelovanje i Božja zasluga, da se ne bi ko od nas imao čime pohvaliti, a naš udio od početka do kraja je vjera o kojoj sam govorio.
Vjerujemo i da se sve ovo ne može istinski razumjeti ako čovjek nije obraćen.
Vjerujemo i da je ovo najnapadaniji koncept u istoriji čovječanstva i da će tako biti do kraja vremena, kao što je to bio slučaj u vrijeme apostola, koji su bili optuženi da podrivaju Zakon.
Zaista vjerujemo da je potrebno obraćenje, duhovna komponenta da bi se ovo razumjelo.
Takođe, vjerujemo da su svi zvanični religijski sistemu na svijetu (crkve, vjerske organizacije, sekte, kultovi...) pod kontrolom Sotone, koji ima svoje mehanizme upravljanja na zemlji. To uglavnom radi preko svojih ljudi koji su na čelu tajnih društava. Preko tih tajnih društava se upravlja svim religijskim sistemima svijeta, i vjerujemo da su čelnici tih sistema "braća" na vrhu tih tajnih društava.
Zato sve religijske sisteme karakteriše direktno ili indirektno odbacivanje pravog Mesije (tu ubrajam i ove što deklarativno prihvataju Isusa), čekanje nekog mesije (svi čekaju mesiju u različitim oblicima), karakteriše ih paganizam i idolopoklonstvo i, posljednje, karakteriše ih legalizam. A taj legalizam, kao vrhunac obmane, produkuje licemjere, odnosno ljude koji žele da spolja izgledaju uglađeno, fino, vjerno, moralno... i to sve sopstvenim zaslugama.
Mi vjerujemo da Bog gleda na srce, na pobude, a ne nikako na djela u smislu samog čina. Ali da bi čovjek mogao da promijeni svoje pobude ne može to uraditi svojim naporom, već samo da Bog djeluje u njegovom srcu i životu, a za to je potreban Spasitelj. Izvan Isusa Hrista sve su prljave haljine u Božjim očima. To mi vjerujemo.
Iz toga proizilazi da ne vjerujemo ni u jednu crkvu, pa ni u Adventističku crkvu. Isto tako vjerujemo da ova crkva u sušttini nema bilo kakve veze sa nekadašnjim Adventnim pokretom i Elen Vajt, koje mi izuzetno poštujemo.
Ja lično sam rođen kao katolik. Kada sam saznao za istinu nikad nijesam prišao bilo kojoj organizaciji jer, kao što sam rekao, vjerujem da su sve te organizacije u sistemu ovoga svijeta koji je pod kontrolom satanista. Neko bi rekao da sam slobodan strelac. Jesam u kontekstu članstva ili pripadnosti nekoj crkvi ili vjerskoj organizaciji, ali sam Biblijski vjerujući čovjek koji prihvata Isusa Hrista za Mesiju i vjeruje da je Biblija jedino mjerilo vjere i života. Vjerujem da takvih ljudi ima svuda po svijetu i da će ih vremenom biti sve više, naročito kad shvate da ih njihove vjerske vođe i organizacije vode u propast.
Mi ovdje u IRI-ju vjerujemo i da Bog voli sve ljude, jer je Njegova ljubav bezuslovna, pa tako i ljude koji nijesu ili neće prihvatiti Njegovog Sina. Vjerujemo da će Bog takvim ljudima davati šansu sve dok je to moguće.
Iz toga proizilazi da mi vjerujemo da Bog voli tebe, Eliezer, i da mi, zbog toga što volimo onoga ko je platio visoku cijenu za tebe i koji je platio visoku cijenu za nas, moramo da te poštujemo i volimo. To ne znači da smo bezgrešni i da ne treba duhovno da se razvijamo. Ja za sebe smatram da itekako treba da rastem, jer ću u suprotnom padati.
Međutim, Eliezer, mi vjerujemo da će se na Sudu spojiti Božja ljubav i pravda, što znači da će Sud biti pravedan i da Bog neće moći da spase one koji su hotimično, voljno i svjesno odbacili Njegov dar spasenja - Sina Božjeg.
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI