PavleS (citat): 1) gde je taj spisak zakona koji jos vaze (Bog ih "i dalje drzi")
Dosadan si, naporan i postavljaš idiotska pitanja samo da bi istjerao stvari na "jevrejsko gledište".
Nema potrebe da se pravi ikakav spisak zakona mimo onoga što je Bog već dao. Osnovna svrha Zakona je da ukaže na grijeh TJELESNOM (GREŠNOM) čovjeku. Ali pošto ste vi Jevreji trajno "posvećen narod" za vas ima neku drugu svrhu.
I sad treba da parafraziram sve što je apostol Pavle govorio u Rimljanima poslaniici da bi tvoja sujeta bila zadovoljena.
Dakle, kad se kroz spoznaju grijeha preko Zakona osvjedočimo da nam Bog nije pottreban samo kao Stvoritelj, već prije svega, kao Izbavitelj, mi (KO GOD BILI) možemo s Njim u SAVEZ, ili da primimo vjerom spasenje za POKAJANE GRIJEHE.
Pavle, Jevrejin od Benjaminovog plemena, to odlično objašnjava, ali tek pošto se sam obratio i shvatio da mu ta fizička krvna linija vredi koliko i članska karta u šah klub.
Zatim su na Pavla kidisali takvi kao ti da ga satru jer "huli na Zakon Mojsijev" (Djela 6:13), kao što su satrli Stefana zato što im je rekao u oči kako su "održali zakon" ubivši samog Zakonodavca.
U Efescima 2:15 lijepo stoji da je Isus u svom tijelu ukinuo zakon zapovijesti uredbi (ili vjerskih obreda), i poomirio u Njemu sav Božji narod.
2) Kako si privatno merio iq ? gde je to privatno ?
Prođi mi se više sa IQ, Mensom, Mosadom i Udbom.
3) Gde se to u celom pismu pominje posvecena crkva, koja je automatksi novi posvecen narod ?
Božja građevina ili hram Duha Božjeg su svi oni koji su vjerom primili spasenje. Eto gdje je i gdje je bila u svim vremenima od Adama do danas.
4) Uzgred, jesi li ti taj posveceni crkvenjak?
Šta si mislio, da se ja vežem za neku crkvu pa da si me eto "uhvatio"? Jedina crkva koja me zanima je ova iz prethodne stavke. U prošlom postu sam jednostavno rekao da priča o "posvećenoj" jevrejskoj naciji drži vodu isto koliko i priča o "posvećenoj crkvi" (ljudskoj ustanovi).
To je slično kao kad moj otac, inače zatrovani pravoslavac, sav u običajima, nezainteresovan za suštinu morala i dobrote, navodi kako je naše bratstvo (Simović) primilo blagoslov za 100 godina od sv. Petra I Petrovića, jer su navodno učinili neku uslugu gostoprimstva i sl. kad je bio u potrebi. A kad sam ga pitao, šta ćemo sada kad je tih 100 godina odavno prošlo, nije znao šta da odgovori.
Tako ni vi, tobožnji Jevreji, ne znate šta ćete sa činjenicom da nijeste u stanju držati tih famoznih 613 zapovijesti, jer je hram i služba vezana za njega stvar daleke prošlosti. Što se tiče Boga, On je svoje uslove Saveza ispunio, sve onako kako je rekao.
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI