Jarane, i ti bi se mogao malo utisati, rekao sam ti dovoljnoPavleS (citat):

Jarane, i ti bi se mogao malo utisati, rekao sam ti dovoljnoPavleS (citat):
Sad više niti ne mislim da se zezaš, ti si 100% lud čovjek, 100%. Nikakvi argumenti kod tebe ne pale niti ti pomažu. To je samo znak da si toliko emocionalno obuzet tim duhom, jer anđeli sotone idu na emocije, budući da im je slobodna volja zatvoren teritorij. Slično je sa svim "religioznim" židovima i njihovim sljedbenicima, svi su izgubili zdrav razum, a s druge strane su hiper ultra emocionalni i to ludilo ih je prožderalo, kao navijeni roboti opslužuju rutine tjerani demonskom energijom. Emocionalni drogeraši na đavoljoj igli. Ti nemaš razum, jer razum je DAR BOŽJI, a ti se ne kvalificiraš u onu skupinu koja prima ili išta (iskreno) traži od Boga.Tako-je (citat):
Jarane, i ti bi se mogao malo utisati, rekao sam ti dovoljnoovde je Zdravko gazda
![]()
Momak, bolje bi bilo da se diskutuje nešto korisno. Pustimo lične stvari, ima boljih tema. Inače, nema ovdje gazde. Gazda je Bog.Tako-je (citat):
Jarane, i ti bi se mogao malo utisati, rekao sam ti dovoljnoovde je Zdravko gazda
![]()
Plodovi prave vjere su isti u svakom vremenu. To su oni isti opisani u Galatima 5:21-23 i u 1. Korinćanima 13. glava. Međutim, duhovni darovi nijesu isti kod svih ljudi (vidi 1. Korinćanima 12:4-31), kao ni karakteri, tako da se vjera ispoljava na različite načine. Neke bitne karakteristike za raspoznavanje su uzdizanje Zakona Stvoritelja, ali ne kao sredstva spasenja već našeg odgovora na ono što je Bog za nas učinio, samopožrtvovanost, skromnost, umjerene životne navike, posebno u ishrani, imunost na materijalizam i hedonizam (postoje neki vjernici koji čak i ako posjeduju veliku imovinu, to im nije kamen spoticanja jer gledaju na pravo nasleđe, kao što je činio Avram), spremnost da se brani izvorna Božja Riječ i nauka bez dodvoravanja bilo kome, spremnost da se stvari nazovu pravim imenom, duhovna pronicljivost i razlikovanje stvari, i dr.SnezaDjak (citat):Ja imam jedno ne bas profesionalno pitanje :)posto vidim da su ovde svi neki vrsni poznavaoci (mozda nije bas za ovu temu, ali ne znam u koju bih ga stavila)
Dakle, posto se kaze da se ljudi poznaju po rodu, plodovima-koji su to plodovi u prakticnom zivotu, danas, bukvalno, jednostavno obajsnjeno :)koji bi primeri za to bili ?
...jer i ne bas dobri ljudi rade dobre stvari, retko kod koga moze da se zakljuci ko je kakav, svi zive u istom sistemu i na slican nacin, ni mi sami nekada cak ni za sebe nisamo sigurni, bar mi koji jos nemamo toliko znanja, iskustva i svesti...
Hvala
Jasno, hvalaPavleS (citat):Plodovi prave vjere su isti u svakom vremenu. To su oni isti opisani u Galatima 5:21-23 i u 1. Korinćanima 13. glava. Međutim, duhovni darovi nijesu isti kod svih ljudi (vidi 1. Korinćanima 12:4-31), kao ni karakteri, tako da se vjera ispoljava na različite načine. Neke bitne karakteristike za raspoznavanje su uzdizanje Zakona Stvoritelja, ali ne kao sredstva spasenja već našeg odgovora na ono što je Bog za nas učinio, samopožrtvovanost, skromnost, umjerene životne navike, posebno u ishrani, imunost na materijalizam i hedonizam (postoje neki vjernici koji čak i ako posjeduju veliku imovinu, to im nije kamen spoticanja jer gledaju na pravo nasleđe, kao što je činio Avram), spremnost da se brani izvorna Božja Riječ i nauka bez dodvoravanja bilo kome, spremnost da se stvari nazovu pravim imenom, duhovna pronicljivost i razlikovanje stvari, i dr.SnezaDjak (citat):Ja imam jedno ne bas profesionalno pitanje :)posto vidim da su ovde svi neki vrsni poznavaoci (mozda nije bas za ovu temu, ali ne znam u koju bih ga stavila)
Dakle, posto se kaze da se ljudi poznaju po rodu, plodovima-koji su to plodovi u prakticnom zivotu, danas, bukvalno, jednostavno obajsnjeno :)koji bi primeri za to bili ?
...jer i ne bas dobri ljudi rade dobre stvari, retko kod koga moze da se zakljuci ko je kakav, svi zive u istom sistemu i na slican nacin, ni mi sami nekada cak ni za sebe nisamo sigurni, bar mi koji jos nemamo toliko znanja, iskustva i svesti...
Hvala
Bitan je duh koji pokreće i motiviše čovjeka. To se ne mora vidjeti na neki spektakularan način, već se trebamo normalno ponašati da ne bismo došli u situaciju da zapadnemo u neku vrstu vjerskog fanatizma ili pod kontrolu demona. Mi u svakom trenutku moramo biti svjesni svoje zavisnosti od Boga i da živimo na zemlji koja se nalazi pod kontrolom uzurpatora, što nalaže posebnu razboritost i mudrost u ophođenju sa ljudima.
Kološanima 2:16 govori o "šabatima" u množini, praznicima, mladinama i sl., što je sve dio obrednog zakona koji je našao svoje ispunjenje u Hristovom rođenju, životu, smrti, vaskrsenju i svešteničkom posredovanju u nebeskoj Svetinji. To se ne odnosi na sedmični Šabat, koji je dio Božjeg vječnom moralnog Zakona.ro004 (citat):Pozdravljeni!
Imam jedno pitanje, kako se uklapa biblijski stih Kološanom 2, 16 sa praznovanjem subote i kako se uklapa stih 1 Timoteju 4,3 sa zdravom ishranom.
Majkl "objasnio", kaže neki projevrejski član foruma CPS-a.christijan (citat):Odgovorio 13.04.2014 22:26
Samo da se nadovežem na ovaj tekst iz Kološanima. Radi se, naime, o našem vrlo lošem prijevodu s grčkog jezika koji u potpunosti izvrće smisao teksta u skladu sa svjetonazorom prevodioca. Nažalost ni Novi savremeni prevod nije dobro preveo ovaj stih. Radi se o tome da Pavao priča vjerujućima da ih nikakvi pogani ne osuđuju zato što slave Božje praznike - koji su slika onoga što ima doći - osim tijela Mesije (prave crkve Kristove).
Engleski King James daje najbliži prijevod iako i on ima ukošenu riječ "is" što znači da je umetnuto, jer nema nikakvog smisla.
http://www.kingjamesbibleonline.org/Colossians-Chapter-2/
Michael Rood je sve objasnio u ovom videu (na engleskom):
https://www.youtube.com/watch?v=QeM3bvTOlIA
Gramatički je ispravno ovako prevesti, iako je iz konteksta sasvim jasno da Pavle govori o onome što je ostvareno u Hristu u prošlom vremenu.Enoh (citat):Primetio sam jednu nelogicnost u vasem prevodu sad kad je postavljeno pitanje o tekstu u Kolosanima 2:16.U 17. stihu pise da je to senka onoga sto DOLAZI?U Karadzicevom prevodu stoji da je to "sjen onoga sto scase da dodje,a to je Hristos".Treba valjda da stoji da je to senka onoga sto je trebalo da dodje zar ne?Ovako deluje kao negiranje da je Isus Mesija.
Biblija govori o dvije smrti, prvoj i drugoj. Prva smrt može u nekim slučajevima, kao u vrijeme teokratije, da znači neposrednu kaznu zbog grijeha, ali to i dalje nije konačni Božji izvršni sud i presuda na vječnu smrt. Šta to konkretno znači?Kalina7 (citat):Zanima me jedna stvar, mislim nije presudna, ali eto ako neko nadje za shodno molila bih da objasni. S obzirom da su u Starom zavjetu mnogi ljudi kaznjeni za svoje prestupe smrcu, zasto je potrebna druga ili konacna smrt ili druga presuda kada im je vec sudjeno po Zakonu ? Hvala unaprijed i sve pohvale za sajt IRI.
Dispenzacionalisti su se razmnožili kao pečurke posle kiše ne zbog popularnosti judaizma, već zato što su mahom otpale protestantske crkve usvojile tu propagandu koja se širi preko tajnih društava i uopšte lobija koji radi na obnovi hrama u Jerusalimu i projektu Izrael.Kalina7 (citat):Da da jasno. Mogu reci, da dok nisam poznavala drugu stranu price tj.istine, bila sam veoma preplasena sa JAHVOM. Mada mislim da je presudan uticaj imao na mene jedan poznanik koji je bio dispenzacionalista, veoma striktan i surov u drzanju zakona, u prevodu samopravednost je moguca. Iskreno mislim da bez Hrista i ako ne ucimo kraj Njega i Njegovih nogu nista nije moguce. Dok sam sa tim poznanikom pricala konstantno sam osecala nopisiv strah i tjeskobu, ne kazem, osvjedocio me je za puno stvari, ali je konstantno Boga nekako pregrubo predstavljao, strah strah strah smrt smrt smrt. S jedne strane je bio realan a sa druge zastrasujuc. Poenta price je da svakako trebamo imati strahopostovanje prema Bogu, medjutim ako sve radimo iz straha prema Njemu, to niti je ljubav, niti je prava vjera. Treba drzati i tvoriti volju Njegovu i Zapovijesti, miloscu i snagom koju nam on daje da to obavljamo, ali raditi sve iz straha mislim da apsolutno nije normalno i ne oslikava zdrav odnos izmedju Boga i Njegovog naroda.
beka26 (citat):
Božiji zakon nijedan čovjek nemože držati u svojoj sili, tako da oni koji koji to pokušavaju (tzv. legalisti) mogu da se slobodno okanu toga. Elen Vajt je jasno rekla (a i Biblija potvrđuje) da se zakon /deset zapovijedi/ može drzati samo uz pomoć djelovanja Kristovog duha, tako da Krist svojim duhom osnaži (ili se useli) čovjeka. Apostol Pavao to potvrdjuje kada kaže : "Tako više ne živim ja , nego Krst koji je u meni".
Za one koje zanima više o ovome neka pročitaju knjigu."Galatima poslanica komentar"i od E.J Waggoner,A.T. Jones.
Izgleda da je legalizam danas masovno zavladao kršćanstvom (ako se mogu nazvati kršćanima) pa su počeli da se oslanjaju na sve i svašta, samo ne na Krista. Katolici na papu i svećenike, razne svece, Mariju itd, protestanti pokušavaju u svojoj sili da drže zakon, a neki kažu da je ukinut / i to se pozivaju na Pavlovu poslanicu Galaćanima/.
Bez Krista nijedan čovjek nemože činiti ništa, naročito ne dobro.
Svojim pitanjem si u nastavku i dao odgovor.Dejan79 (citat):Da li se krsenjem druge Bozije zapovesti automatski krsi i prva? Konkretno, ljudi koji slave razno razne "svece" (u vidu krsnih slava), da li time krse i prvu Boziju zapovest?
Kalina7 (citat):Svojim pitanjem si u nastavku i dao odgovor.Dejan79 (citat):Da li se krsenjem druge Bozije zapovesti automatski krsi i prva? Konkretno, ljudi koji slave razno razne "svece" (u vidu krsnih slava), da li time krse i prvu Boziju zapovest?Ja definitivno mislim da se krsi.
Dejan79 (citat):Kalina7 (citat):Svojim pitanjem si u nastavku i dao odgovor.Dejan79 (citat):Da li se krsenjem druge Bozije zapovesti automatski krsi i prva? Konkretno, ljudi koji slave razno razne "svece" (u vidu krsnih slava), da li time krse i prvu Boziju zapovest?Ja definitivno mislim da se krsi.
Znam da ko slavi "svece" krsi drugu Boziju zapovest. Zanimalo me je da li ujedno krsi i prvu?![]()
Licno sam mislio da krsi, a i dalje mislim da je tako, nego nisam bio bas siguran pa reko da pitam...
Hvala na odgovoru.
|
|
» DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE
» TROJSTVO KAO PAGANSKA TVOREVINA
» MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
» VAKCINACIJA, VIRUSI...
» (NE)ZAVISNE ADVENTISTIČKE SLUŽBE/GRUPE
» DANILO I OTKRIVENJE
» ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA