BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

April 2021

SunMonTueWedThuFriSat
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar


  SAVJETI O ŽIVOTU I ISHRANI

  avatar
  Zmajche

  Broj komentara : 134
  Registration date : 2019-09-05

  SAVJETI O ŽIVOTU I ISHRANI - Page 4 Empty Re: SAVJETI O ŽIVOTU I ISHRANI

  Komentar  Zmajche 16/5/2020, 15:43

  Pričao sam sa jednim drugom o odlasku na selo.
  Miroljub voli da govori kako je to izlazak iz sistema, pa je on u tom kontekstu komentarisao.
  Ja sam postavio hipotezu da dođe vreme da zabrane kupovinu i prodaju.
  On tvrdi da odlazak na selo, pa čak i u planine, može samo da odloži propast.
  Jer da bi sa uspostavilo samoodrživo domaćinstvo, potrebno je imati ili veliku porodicu ili komunu.
  Nije nimalo jednostavno obaviti žetvu bez kombajna, dakle trebaju volovi ili konji, pa treba imati silose za skladištenje i mlin ili gumno za ljuštene pleve.
  Onda, nije samo pitanje hrane, nego treba neko da zna da pravi sapun, pa za krečenje treba ići u planine po kreč.
  Pa treba poseći i iscepati drva. Pa treba imati i obućara i krojača. Onda treba neko da zna da štavi kožu.
  Na kraju, treba neko i da zna da održava sav alat, da oštri kose i sl, da ne pričam o tome da se alat napravi od nule.

  Naravno, najvažnije je da se uzdamo u veru i Božju zaštitu.
  I sam apostol Pavle je u jednoj od poslanica rekao da mu je drago što je došao u situaciju da ne može da se osloni na zemaljsku silu, nego samo na Boga, kad je bio prognan.
  Samo nije to baš med i mleko kako Vojvoda predstavlja. Kao na selu se manje radi nego u gradu.
  Što bi ovaj moj drug rekao: "Lako je njemu kad provede kod Marića pet dana u BGu, pa ode na vikend na selo da se manekeniše, a plati nadničare da mu sve odrade oko bašte".
  avatar
  darka

  Broj komentara : 20
  Registration date : 2018-04-29

  SAVJETI O ŽIVOTU I ISHRANI - Page 4 Empty Re: SAVJETI O ŽIVOTU I ISHRANI

  Komentar  darka 16/5/2020, 17:02

  Vazno je da oni koji to mogu vec sada krenu u realizaciju planova u vezi sa odlaskom na selo, jer ako nam je ista pokazala ova kriza sa virusom to je da se situacija moze promeniti bukvalno preko noci. Ziveli smo relativno normalno, i odjednom smo se probudili u policijskoj drzavi u kojoj je na snazi zabrana kretanja i ljudima su oduzete slobode. Elen Vajt je rekla da ce nedeljni zakon doci adventistima kao iznenadjenje. Znamo da nedeljni zakon krci svoj put u tami i kao sto su zbog virusa preko noci doneti zakoni o ogranicavanju ljudskih sloboda, tako mogu da urade i sa nedeljnim zakonom.Kao sto se virus bukvalno za par meseci rasirio po svetu i zajedno sa njim i drakonski zakoni tako ce biti i sa nedeljnim zakonom.Kazu da je Elen Vajt je pisala i o tome da se nekoliko adventistickih porodica moze udruziti da zajedno zive na selu, da oni koji imaju sredstva prime one koji nemaju.Vec sada oni koji to mogu treba da obezbede kucu i komad zemlje u ruralnom podrucju jer sve ukazuje na to da ce pre pravog ziga zveri biti falsifikovan zig zveri - cip, mobilni telefon, kartica za placanje ili tako nesto.Ne govori se o cipovima uzalud u javnosti toliko u poslednje vreme.Falsifikat prethodi originalu, kao sto ce i sotona imitirati Hristov drugi dolazak pre pravog drugog dolaska.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  SAVJETI O ŽIVOTU I ISHRANI - Page 4 Empty Re: SAVJETI O ŽIVOTU I ISHRANI

  Komentar  PavleS 16/5/2020, 21:44

  darka (citat):Vazno je da oni koji to mogu vec sada krenu u realizaciju planova u vezi sa odlaskom na selo, jer ako nam je ista pokazala ova kriza sa virusom to je da se situacija moze promeniti bukvalno preko noci. Ziveli smo relativno normalno, i odjednom smo se probudili u policijskoj drzavi u kojoj je na snazi zabrana kretanja i ljudima su oduzete slobode. Elen Vajt je rekla da ce nedeljni zakon doci adventistima kao iznenadjenje. Znamo da nedeljni zakon krci svoj put u tami i kao sto su zbog virusa preko noci doneti zakoni o ogranicavanju ljudskih sloboda,  tako mogu da urade i sa nedeljnim zakonom.Kao sto se virus bukvalno za par meseci rasirio po svetu i  zajedno sa njim i drakonski zakoni tako ce biti i sa nedeljnim zakonom.Kazu da je Elen Vajt je pisala i o tome da se nekoliko adventistickih porodica moze udruziti da zajedno zive na selu, da oni koji imaju sredstva prime one koji nemaju.Vec sada oni koji to mogu treba da obezbede kucu i komad zemlje u ruralnom podrucju jer  sve ukazuje na to da ce  pre pravog ziga zveri biti falsifikovan zig zveri - cip, mobilni telefon, kartica za placanje ili tako nesto.Ne govori se o cipovima uzalud u javnosti toliko u poslednje vreme.Falsifikat prethodi originalu, kao sto ce i sotona imitirati Hristov drugi dolazak  pre pravog drugog dolaska.
  Lijepo razmišljaš.

  Sponsored content

  SAVJETI O ŽIVOTU I ISHRANI - Page 4 Empty Re: SAVJETI O ŽIVOTU I ISHRANI

  Komentar  Sponsored content


   Danas je 11/4/2021, 21:18