Sto biblija i Bog kazu o transplantaciji krvi?
Posto znamo da je krv dusa
Hebrejska riječ "nefeš" doslovno znači "živo biće" ili "život". U 3. Mojsijevoj 17:11 objašnjeno je šta je osnovna svrha krvi, ne samo u smislu strujanja života tijelom, već i žrtve koja pokriva grijehe tj. donosi pomirenje. To se pod Starim Savezom ogledalo u obrednom žrtvovanju životnja u tipskoj službi koja je naravno ukazivala na Hrista.kuzma (citat):Sto biblija i Bog kazu o transplantaciji krvi?
I ja je koristim, skoro pa redovno. Uglavnom je stavljam kad kuvam nesto. I mene isto zanima. Koliko znam ona je najzdravija i nema stetnih dejstava, cak je osobe sa visokim pritiskom mogu koristiti. No, da cujemo i misljenja strucnjaka. Pa javljajte iskustva sa ovom namirnicom.Nenad (citat):Zdravko, kakvo je tvoje mišljenje o himalajskoj soli?
_Ivan_ (citat):Pozdrav, imam pitanje vezano za ishranu beba. Naime, da li neko ima iskustva u odgajanju deteta i pri prelasku sa dojenja na čvršću hranu, koji redosled bi bio najprikladniji za dete? Da li je briga o glutenu realna, da li namirnice sa njim treba uzimati pre ili kasnije?
Kika (citat):Mozete li mi reci sto jedna trudnica smije jesti u trudnoći, a da ne dobije gestacijski dijabetes ili preveliki visak kila? Dobrodosao bi neki jelovnik. Hvala vam puno.
Ovo je zdrav stav oko hrane i ulaska u vrijeme kraja. Naravno uvijek ima fanatika koji će od hrane napraviti pitanje spasenja.darka (citat):Listajuci Svedocanstva Elen Vajt nasla sam jednu recenicu ne mogu da se setim u kojoj svesci, uglavnom pisalo je da oni koji jedu meso nece moci da se odrze u vreme iskusenja i da ce biti nespremni.
Among those who are waiting for the coming of the Lord, meat eating will eventually be done away; flesh will cease to form a part of their diet. We should ever keep this end in view, and endeavor to work steadily toward it. I cannot think that in the practice of flesh eating we are in harmony with the light which God has been pleased to give us. All who are connected with our health institutions especially should be educating themselves to subsist on fruits, grains, and vegetables. If we move from principle in these things, if we as Christian reformers educate our own taste, and bring our diet to God's plan, then we may exert an influence upon others in this matter, which will be pleasing to God." {CD 380.4}
Pita (citat):Molim vas za savjet! Naime, ja i suprug ne jedemo meso, takodje ni nase dijete (godinu dana star), dajemo mu puno spanaca, blitve, bademe, itd jede svo povrce i voce, sve voli, ali od mesa samo ribu i to rijetko. Veceras smo radili krvnu sliku i nisko mu je gvozdje...on stvarno jede bas puno povrca i dobro napreduje, ne znam da li sada zbog ovoga da mu uvodimo meso
Pita (citat):Molim vas za savjet! Naime, ja i suprug ne jedemo meso, takodje ni nase dijete (godinu dana star), dajemo mu puno spanaca, blitve, bademe, itd jede svo povrce i voce, sve voli, ali od mesa samo ribu i to rijetko. Veceras smo radili krvnu sliku i nisko mu je gvozdje...on stvarno jede bas puno povrca i dobro napreduje, ne znam da li sada zbog ovoga da mu uvodimo meso
Pita (citat):Nikola zdravo, moram to sa kompjutera jer mi telefon sporo radi, a i nisam sigurna svakako da znam sifru maila , pa bih morala napraviti novi. Jede zitarice, so jos nismo uveli, orascaste plodove sve! Ne moze ih jesti cijele jer ih ne moze sazvakati ali ih blendamo u kasice. Meso ne jede, par puta je probao ribu samo. Od povrca i voca jede sve i to obilno. Bas zato sto ne jede meso spremamo puno blitve, spanaca, borovnice, maline, ama bas sve. Po njemu se ne vidi nista, jer je bas zivahan, ali eto na donjoj je granici gvozdje...i primijetili smo dva dana da mu se osjeca mokraca, nasli su mu u urinu bakteriju proteus vulgaris. A pazimo samo tako, stalno ispiranje sa vodom, pelena mu nikad ne stoji ni upiskena ni ukakana i evo opet... Dali su nam baktrim sirup da pije...bas sam se uplasila.
darka (citat):Da li je korisno koristiti malteks kao zamenu za secer? Pitam zbog procesa fermentacije jecmenog slada.
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI