Postoji progresivna istina, rast u veru, duhu, znanju...Naravno da sam ranije mislio jedno, što je bilo pogrešno i da sam bio lošiji nego sada. Ko nije?
Ja to najbolje znam.
Ne postoji "moja verzija, moje viđenje" itd. kao što kažeš. Postoji moje objašnjenje istine, moj način izražavanja, moj stil itd. ali istina je jedna. Kao što Pavle ima svoj stil, Jakov svoj, Petar, Jovan itd. Svi oni šire radosnu vest svojim posebnim stilom kome je Bog dao jer smo svi drugačiji.
Da li je neko vruć ili hladan se prepoznaje po tome da li čovek širi radosnu vest ili samo kritikuje one koji to pokušavaju. I da li se trudi da živi po Božjem zakonu ili samo veruje a ne daje ništa od sebe. Ja se ovde javljam samo kada je svrsishodno a ne da se nepotrebno prepirem. Ako treba sedam puta dnevno da bih nekome objasnio nešto i isto tako mogu mesecima da se ne javljam ako nema svrhe. Ali se ne javljam da bih nekoga kritikovao kako upotreblhava "neprimerene reči" a sam ne nudim nikakvu pomoć.
Ti si od moje "zablude" izašla iz neznaboštva, upoznala životnog saputnika, a on je opet " mojim apsolutnim viđenjem" izašao iz Miroljubove zablude fizičkog Izraela i još nekih teoloških zabluda. Tako da možda nisam trebao da "objašnjavam" nego da budem fin i kulturan i da poštujem različito mišljenje. Ne kažem da sam ja to činio sam od sebe već verujem da sam bio neko preko koga Bog može da približi sebi one za koje ima šanse.Nisu to moja nikakva dobra dela zbog kojih bih ja umislio da sam pravedan, daleko od toga.
Ovde se vodi duhovni rat za istinu a ne cepidlačenje što je neko navodno nadmen ili upotrebljava "teške reči".
Tako da gledaj rodove, šta je neko učinio za tebe a ne kako se izražava pokušavajući da iznese istinu. Gledaj suštinu a ne detalje koje će Isus da oblikuje kako vreme prolazi.
Pozdrav Snežo, ti znaš da ti ja sve pišem iz dobre namere a ne iz lične sujete.
jeste Bog preko tebe dao neke informacije, kao sto je davao nekome i preko mene ili nekog treceg, ali konkretno taj neko nije izasao iz zablude ni zbog tebe ni zbog mene, niti tadasnjeg delovanja preko nas, jer nam je nacin, a onda mozda i duh bio pogresan...vec se to desilo potpno nekim desetim nacinom...al sad to nije ni bitno, da ne ulazim u neke privatne detalje ovde...a ako rodovi pokazuju duh koji je u nama, onda svadje i zbrka ne bi trebalo da budu rezultat, bar ne tako da mi budemo vruci ucesnici...sad posto mnogo pisanja uvek vodi u dalje nesporazume bolje da ne objasnjavam dalje sta sam htela da kazem pa ko kako razume...a koliko vidim danas svi sire jevandjelje, samo je problem sto kod svih ima nekih razlika, ali ne bas samo u stilu...pa se cak i oni koji se slazu odjednom ne slazu...i onda neko manje iskusan shvati da mu to pravi zbrku, sto znam isto iz iskustva, sto nekada moze i biti dobro jer isto tako shvati da ne treba da od drugih ljudi pravi sebi duhovne vodje, gurue i slicno...
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI