BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

» MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?
LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN EmptyYesterday at 20:07 by PavleS

» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN Empty29/10/2024, 17:47 by PavleS

» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN Empty12/8/2024, 21:10 by PavleS

» PITANJA - RELIGIJA
LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN Empty3/6/2024, 13:04 by PavleS

» Biblijski razgovori
LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN Empty14/4/2024, 23:34 by PavleS

» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN Empty30/10/2023, 13:47 by PavleS

» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI
LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN Empty21/9/2023, 17:23 by PavleS

» Crkve i manastiri
LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN Empty11/9/2023, 11:23 by NecaPereca

» PSIHOLOGIJA
LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN Empty31/8/2023, 15:24 by Jelena83

November 2024

SunMonTueWedThuFriSat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Calendar Calendar

+7
pravoslavac
Nathanael
Matija Runje
Bogomdani
Zdravko Vučinić
Tako-je
PavleS
11 posters

LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN

PavleS
    Admin

Broj komentara : 3744
    Registration date : 2008-11-01

LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN Empty LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN

Komentar  PavleS 21/5/2013, 11:49

PavleS: komentar modifikovan dana: 13/10/2013, 20:16; prepravljeno ukupno 1 puta
    PavleS
    Admin

LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN Empty Re: LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN

Komentar  PavleS 13/10/2013, 20:22

Programi prirodnog liječenja i detoksifikacije organizma

Čovjek se od malih nogu uči da savremena medicina sve više napreduje, da je sve više novih ljekova i metoda liječenja i da se čeka pronalaženje lijeka za najteže ili takozvane neizlečive bolesti.

Medicina nema „čudotvorni“ lijek, niti će ga ikada imati, zato što su bolesti prouzrokovane čovjekovim savremenim ili nezdravim načinom života. Stoga, bolesti se mogu liječiti i izliječiti isključivo ako se liječi uzrok.

Prirodno liječenje je jedini način liječenja na svijetu koji liječi uzrok bolesti. To se radi stvaranjem zdravog načina života, tako što se eliminišu ili neutrališu one stvari koje prouzrokuju bolest, a uvode one stvari koje obnavljaju i liječe organizam.

Na osnovu tog polazišta, Institut za prirodnu medicinu Podgorica je pripremio i za sve zainteresovane ponudio jedinstveni Program prirodnog liječenja i 7 različitih programa detoksifikacije organizma, koji su bazirani na višedecenijskom iskustvu, radu i metodama vodećih ljekara prirodne medicine svih vremena, poput dr Ričarda Šulca, dr Džona Kristofera, dr Pava Airole, dr Maksa Gersona, dr Šarlote Gersona…

U ponudi su sljedeći savjetodavni programi Instituta za prirodnu medicinu:

Program prirodnog liječenja prilagođen bolesti i pojedincu u trajanju do 40 dana, zavisno od bolesti.
    Program detoksifikacije organizma u trajanju od 10 dana.
    Program detoksifikacije debelog crijeva u trajanju od 5 dana.
    Program detoksifikacije jetre i žučne kese u trajanju od 5 dana.
    Program detoksifikacije bubrega i bešike u trajanju od 5 dana.
    Program detoksifikacije krvi i limfnog sistema u trajanju od 5 dana.
    Program detoksifikacije pluća u trajanju od 5 dana.
    Program detoksifikacije kože u trajanju od 5 dana.

Programi prirodnog liječenja i detoksifikacije organizma obuhvataju:

- Savjetodavne usluge.

- Vodič programa u pisanoj formi.

- Biljne formule neophodne za sprovođenje programa (tinkture, čajevi i druge mješavine proizvedeni u domaćoj radinosti od 100 odsto organskih biljaka, najdjelotvornije koje se mogu pronaći na tržištu i čije je dejstvo bez bilo kakvih štetnih efekata).

Zdravko Vučinić
    Tako-je

Broj komentara : 98
    Registration date : 2013-10-09

LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN Empty Re: LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN

Komentar  Tako-je 13/10/2013, 23:07

Svaka cast, i pohvale Zdravku za ove programe
    Tako-je

Broj komentara : 98
    Registration date : 2013-10-09

Komentar  Tako-je 15/10/2013, 14:38

Evo pitanja za sve sa foruma

Kako se hranite?
    Jedete li samo biljnu hranu?
    Ili jedete i meso, mlijecne prozvode i jaja?
    Za one koji jedu meso, da li jedete bilo koje meso, ili ipak ne jedete necisto?
    Za ove koji jedu meso, da li jedete salo, tj zivotinjsku mast?

cheers
    Zdravko Vučinić

Broj komentara : 483
    Registration date : 2013-10-03

Komentar  Zdravko Vučinić 15/10/2013, 17:03

Tako-je (citat):Evo pitanja za sve sa foruma

Kako se hranite?
    Jedete li samo biljnu hranu?
    Ili jedete i meso, mlijecne prozvode i jaja?
    Za one koji jedu meso, da li jedete bilo koje meso, ili ipak ne jedete necisto?
    Za ove koji jedu meso, da li jedete salo, tj zivotinjsku mast?

cheers
    Nadam se da se ne zezaš sa nama nego postavljaš pitanja jer ti zaista trebaju odgovori.
    Ja lično jedem biljnu hranu, od toga najmanje 1 obrok dnevno je sirova biljna hrana, a nekad i dva ili tri obroka.
    Sir i jaja generalno ne jedem, ali ponkad kada se spremi neko ukusno jelo od biljaka koje sadrže možda sir i jaja u nekoj normalnoj mjeri, onda pojedem. Ali ne radim to baš često.
    Nikakvo meso ne jedem.

Bez obzira šta čovjek jede i kako jede, nekoliko puta godišnje treba obaviti detoksifikaciju organizma. Najbolje prema ovim programima koje sam napisao ovdje. Tom detoksifikacijom pospješuju se prirodne funkcije orgaizma i rad unutrašnjih organa.
    Bogomdani

Broj komentara : 28
    Registration date : 2014-02-16

Komentar  Bogomdani 20/2/2014, 20:07

Sustina zdravlja je od Boga Tvorca data, a sa malo sitne pameti svako to moze shvatiti !

Biblija sadrzi recepte za lečenje svake bolesti !

http://www.intermagazin.rs/senzacionalno-u-bibliji-se-nalaze-recepti-za-lecenje-svake-bolesti/
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 25/4/2014, 15:15

RTV Srpska
    Tema: Liječenje prirodnom medicinom
    Gost: Zdravko Vučinić, specijalista prirodne medicine
    Voditelj : Svetlana Lajović
    Datum : 23.04.2014. godine
    Matija Runje

Broj komentara : 26
    Registration date : 2014-06-03

Komentar  Matija Runje 3/6/2014, 20:23

ODLIČNO
    BRAVO ZDRAVKO !!!vrhunski doktor svaka čast

Pavle ,samo bi jednu stvar korigirao ,kuhana hrana je zdrava ,mislim na bioloske uzgojene zitarice kao sto prorok EGW kaze graham kruh i slicno ,grah ,soja ,itd ...

voće svježe definitivno ,povrce salata ,ali žitarice se dobro moraju samljeti i kuhati ,peći itd ..

inače najbolji ste puno jaci nastup i znanje ima Zdravko ,zdrav izgled ,nije premršav ,inače ja sam vegan ,a imam 190 cm ,97 kg ,kad sam jeo meso imao sam puno vise ,sad se osjecam kao da sam se ponovo rodio nakon 6 godina veganstva i vršenja zakona zdravlja ,Zdravko samo naprijed,pozdrav iz Dubrovnika tebi i Pavlu .
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 5/10/2014, 22:37

Za one koji imaju problem sa herpesom, jednostavan a vrlo djelotvoran lijek: bijeli luk isiječen u tanke kriškice prelije se hladno cijeđenim uljem, najbolje maslinovim (nikako rafinisanim), i ostavi 3-4 dana, nakon čega se procijedi. Može da posluži i za druge kožne probleme.

LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN Img_5810

LIJEČENJE BOLESTI NA PRIRODAN NAČIN Img_5811
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 27/11/2014, 14:25

Dani prirodne medicine
    Predavanje Zdravka Vučinića na temu "Prirodno liječenje neizlečivih bolesti", subota, 29. novembar 2014. sa početkom u 18h.

PavleS: komentar modifikovan dana: 2/12/2014, 14:02; prepravljeno ukupno 1 puta
    Nathanael

Broj komentara : 162
    Registration date : 2014-10-31

Komentar  Nathanael 2/12/2014, 08:12

PavleS (citat):Dani prirodne medicine
    Predavanje Zdravka Vučinića na temu "Prirodno liječenje neizlečivih bolesti", subota, 29. novembar 2014. sa početkom u 18h.

gdje je ovo nema ništa error piše? inače gledao sam sve njegovo na yt prije...odličan doktor
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 2/12/2014, 14:04

Pomjerili su događaj u arhivu. Eto ispravio sam link.
    Postavićemo cijelo predavanje na YouTube kao i Power Point prezentaciju.
    Nathanael

Komentar  Nathanael 6/12/2014, 04:02

PavleS (citat):Pomjerili su događaj u arhivu. Eto ispravio sam link.
    Postavićemo cijelo predavanje na YouTube kao i Power Point prezentaciju.

Da ,toga treba,čovjek je odličan doktor ,meni je savjetovao 'life-changing' savjet ,da ga nije bilo ,ja bi bio sada znatno bolesniji i nesretniji ,a dugoročno bi bila tragedija što bi mi se desilo i to samo radi jedne greške što sam radio u zdravlju .Sve drugo sam imao savršeno i prehranu i tjelovježbu i san ,ali ta jedna stvar koju sam unosio u tijelo me mogla koštati života.Zdravko je po mom mišljenju najbolji doktor na Balkanu trenutno.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 8/12/2014, 20:54

Podgorica, Tržni centar "Bazar", 29/11/2014
    DANI PRIRODNE MEDICINE
    Predavanje Zdravka Vučinića na temu "Prirodno liječenje neizlečivih bolesti"

PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 30/4/2015, 22:36

Na lokalnoj televiziji TV BOIN sa područja Malesije gdje se većinski govori albanskim jezikom, emitovana je emisija o prirodnom liječenju, gdje ljudi govore o svojim iskustvima. Emisija je u potpunosti na albanskom jeziku, osim u dijelu gdje govori Zdravko.

Mjekësia natyrore

Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 5/5/2015, 16:36

Centar za originalnu medicinu Beograd (COM) startovao je sa radom. U pitanju je partnerska i prijateljska organizacija Instituta za prirodnu medicinu Podgorica.

Osnivač i direktor COM-a je Nikola Šavija koji se već nekoliko godina uspješno bavi savjetovanjem u liječenju bolesti na prirodan način.

Šavija je prvi na prostoru bivše Jugoslavije koji je počeo proizvodnju tinktura prema originalnim receptima dr Ričarda Šulca.

Za više informacija o radu Centra za originalnu medicinu posjetite njihov web sajt http://originalnamedicina.org.rs/
    Nikola Šavija

Broj komentara : 116
    Registration date : 2015-03-19

Komentar  Nikola Šavija 27/5/2015, 10:18

Danny Vierra prenosi važnu poruku kombinujući poruke zdravlja i poruke spasenja. Jedna jedinstvena prezentacija u svetski poznatom Bela Vita Centru zdravlja. Naučite vrednost i značaj dobre ishrane i pripajanja u telo nutritivnih namirnica i reči Boga!

Nathanael

Komentar  Nathanael 27/5/2015, 20:39

Šulc je super stručnjak za bilje i zanimljiv kao govornik ,uživao sam gledajući njegovo predavanje .Ali s nekoliko stvari se ne slažem s njim .Prvo uzima previše masti ,pogotovo slobodnih masti ,dakle ulja,koja uopće ne bi trebalo koristiti prema svim novim studijama ,u tome zaostaje u 80tima .Drugo rekao je da b12 vitamin netreba uzimati ,a to je vitamin je jedan od NAJ esencijalnijih vitamina u tijelu .Treće previše daje prednost sirovoj hrani ,napominje neke new age fore kao 'živa hrana' ,dakle da je hrana živa,a toplina je ubija ,mrtva hrana postaje ,slično kao Petrović što govori ' jedite slamu ,ako nemate što drugo ' .Ma moš mislit ,radije ću ispeći pizzu od integralnog brašna pšenice i staviti preko neki ukusan nadjev od povrća i sl ,nego jesti salatu .Ali sve u svemu većinu stvari jako lijepo priča .
    Nadalje previše forsira bilje ,koje bi trebalo samo uzimati u slučaju bolesti ,teških bolesti ,koje se nemogu na nikoji drugi način pobjediti ,ni hranom ,ni odricanjem od svih otrova itd .
    Ali i bilje ,pogotovo u tinkturama i esencijalnim uljima itd ,je također problematično .Bilje je uvijek bilo sirovina za farmakološku industriju lijekova.U zadnje vrijeme koriste naftne derivate ,ali prije toga su koristili bilje ponajviše .Dakle prvo treba ljudima dati da jedu kvalitetnu ,ukusnu ,ekonomičnu za ove prostore prehranu ,naučiti ih što im je uzrok bolesti ,pa tek onda ako to ne djeluje ,dati bilje i tinkture .
    U slučaju teških bolesti ne treba ljudima govoriti da ne uzmu lijek ,npr. u slučaju astme ,lijek spašava život .Također reći ljudima da im netreba b12 vitamin kad prelaze sa mesne na biljnu hranu ,je neetički .U prošlosti je čovjek imao doticaj sa bakterijama,danas je sve čisto i to je bolje,da ne dobijemo koleru kad pijemo vodu i sl. ,ali i b12 ne dobivamo .Milijun puta je opasnije ne uzeti b12 ,nego ne uzeti ili jesti meso radi b12 ,koje je danas puno otrova ,čak i riba je prepuna otrova kao i mliječna hrana sva .Dakle Šulc mi je skroz simpatičan čovjek ,ali 'all natural ' princip je jako opasan ,pogotovo za teške bolesnike,kao astmatičare i mnoge druge .Za astmu pomaže niskomasna biljna hrana ,pomaže jaako puno ,ali ne liječi jaku astmu ,znam to jer je i sam imam .Lijekovi mi spase život ,bolje da preživim ,zar ne? A malo što oštete tijelo ,to nisam ja kriv,nego preci koji su mi donijeli astmu kroz gene ,ali želim živjeti ,a ne dobiti opstruktivnu plućnu bolest zbog neuzimanja lijekova i da mi pluća postanu kao stara kesa .Slušajući 'all natural ' savjete sam zamalo bio izgubio život ,važno je ne biti fanatičan ,nevalja gledati crno-bijelo ni medicinu .Vitamini određeni ,kao b12 i D3 su bitni za mnoge ljude ,b12 za vegetarijance ,D3 za ljude koji nisu u tropskim i suptropskim klimama ,fanatizam u 'sve prirodno ' pristupu je mnoge odveo u smrt .

Isaac Newton je pisao da su plemena koja su jela samo voće i povrće i sve sirovo bila slabija i da su ih pobili oni koji su jeli žitarice i meso .Dakle iako sam jedem biljnu hranu ,ne bi preporučio nikome da krene na sirovu hranu i živi na salati i jabukama i da bude kao kakav jogi .Stari narodi su bili jaako pametni ,znali su oni dobro zašto su kuhali ,pekli i na ukusne i zdrave načine spremali hranu . Ne mislim na neka plemena ,nego na civilizacije koje su razvile kulturu i napredak kakav ni danas ne postoji .Jednako kao što je opasno jesti hranu životinjskog porijekla ,tako je opasno i odreći se previše vrsta hrane i ne suplementirati ,oba dva puta su krajnosti .
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 1/6/2015, 23:49

Meishakh (citat):Šulc je super stručnjak za bilje i zanimljiv kao govornik ,uživao sam gledajući njegovo predavanje .Ali s nekoliko stvari se ne slažem s njim .Prvo uzima previše masti ,pogotovo slobodnih masti ,dakle ulja,koja uopće ne bi trebalo koristiti prema svim novim studijama ,u tome zaostaje u 80tima .

Greška. Biljna ulja su dobra u nekim umjerenim količinama. O izbjegavanju ovih ulja govori se u krugovima gdje se forsiraju joga i slične stvari.

Drugo rekao je da b12 vitamin netreba uzimati ,a to je vitamin je jedan od NAJ esencijalnijih vitamina u tijelu .

O ovome sam ti napisao u postu u kategoriji Ljekovi. Ja i moja porodica koji smo vegetarijanci uzimamo ga tako što promiješamo alge spirulina i hlorela u prahu, zajedno sa ječmenom i pčeničnom travom u prahu i inaktivisanim kvascem. To se pije sa vodom ili sokom kao dodatak ishrani, po jedna do tri čajne kašičice dnevno (može i više po potrebi). Spirulina je najbogatiji izvor vitamina B12 u prirodi. Ima ga i u hloreli, ali i kvascu. U kombinaciji sa ječmenom i pčeničnom travom dobijaš snažan "izgrađivač" krvi i opskrbiš organizam svime što je potrebno, a naročito sa vitaminom B12. Sve sastojke možeš poručiti preko Interneta i to organske.

Treće previše daje prednost sirovoj hrani ,napominje neke new age fore kao 'živa hrana' ,dakle da je hrana živa,a toplina je ubija ,mrtva hrana postaje ,slično kao Petrović što govori ' jedite slamu ,ako nemate što drugo ' .Ma moš mislit ,radije ću ispeći pizzu od integralnog brašna pšenice i staviti preko neki ukusan nadjev od povrća i sl ,nego jesti salatu .Ali sve u svemu većinu stvari jako lijepo priča .

Sirova hrana je najbolja hrana, a još kada se uz nju konzumiraju cijeđeni sokovi i prirodni dodaci ishrani (alge spirulina i hlorela, mlade trave žitarica itd) o čemu sam ti napisao u postu u kategoriji Ljekovi, onda nema greške. 100 odsto ljudi koji su ušli u naše programe izlečenja imali su pozitivan efekat od sirove hrane koja je kod nas uslov za liječenje, odnosno dok traje program liječenja. U nekim lakšim slučajevima dozvoljavamo im kuvanu biljnu hranu i to kraći period. Govorim o periodu dok traje program liječenja. Pokazalo se kao 100 odsto uspješno. Dakle, ovo je iskustvo.
    Naravno, ja nijesam 100 odsto na sirovoj hrani, ali se trudim da je bude što više.

Nadalje previše forsira bilje ,koje bi trebalo samo uzimati u slučaju bolesti ,teških bolesti ,koje se nemogu na nikoji drugi način pobjediti ,ni hranom ,ni odricanjem od svih otrova itd . Ali i bilje ,pogotovo u tinkturama i esencijalnim uljima itd ,je također problematično .Bilje je uvijek bilo sirovina za farmakološku industriju lijekova.U zadnje vrijeme koriste naftne derivate ,ali prije toga su koristili bilje ponajviše .Dakle prvo treba ljudima dati da jedu kvalitetnu ,ukusnu ,ekonomičnu za ove prostore prehranu ,naučiti ih što im je uzrok bolesti ,pa tek onda ako to ne djeluje ,dati bilje i tinkture .

Ljekovite biljke su uslov za izlečenje i one su propratni dio zdravog načina života. Moguće da si nešto pogrešno shvatio oko svega ovoga.

Dakle Šulc mi je skroz simpatičan čovjek ,ali 'all natural ' princip je jako opasan ,pogotovo za teške bolesnike,kao astmatičare i mnoge druge .Za astmu pomaže niskomasna biljna hrana ,pomaže jaako puno ,ali ne liječi jaku astmu ,znam to jer je i sam imam .Lijekovi mi spase život ,bolje da preživim ,zar ne?

Upoznaj se još bolje sa prirodnim liječenjem i vidjećeš da all natural princip nije uopšte opasan, nego jedini način za izlečenje. Pročitaj moj post u kategoriji Ljekovi.

Slušajući 'all natural ' savjete sam zamalo bio izgubio život ,važno je ne biti fanatičan ,nevalja gledati crno-bijelo ni medicinu .Vitamini određeni ,kao b12 i D3 su bitni za mnoge ljude ,b12 za vegetarijance ,D3 za ljude koji nisu u tropskim i suptropskim klimama ,fanatizam u 'sve prirodno ' pristupu je mnoge odveo u smrt .

Princip "sve prirodno" ne vodi nikoga u smrt, ali je očigledno neko pogrešno shvatio šta to znači ili je nedovoljno informisan o svemu tome pa je upao u problem. Pročitaj Program prirodnog liječenja na našem sajtu prirodnamedicina.org i onda ćeš vidjeti da "sve prirodno" podrazumijeva mnogo više nego što ljudi misle.

Dakle iako sam jedem biljnu hranu ,ne bi preporučio nikome da krene na sirovu hranu i živi na salati i jabukama i da bude kao kakav jogi .

Sirova hrana je važna i ključna dok se osoba liječi, ali zdravi ljudi mogu da jedu kuvanu i pečenu biljnu hranu 30 do 50 odsto, a ostatak sirovo, ali da primjenjuju principe detoksifikacije organizma s vremena na vrijeme.

Jednako kao što je opasno jesti hranu životinjskog porijekla ,tako je opasno i odreći se previše vrsta hrane i ne suplementirati ,oba dva puta su krajnosti .

Suplementiranje je pogrešno i štetno ako koristiš sintetičke proizvode. Sve imaš u prirodi, ne treba ti ništa vještačko.
    Nathanael

Komentar  Nathanael 2/6/2015, 08:22

Zdravko Vučinić (citat):
    Meishakh (citat):Šulc je super stručnjak za bilje i zanimljiv kao govornik ,uživao sam gledajući njegovo predavanje .Ali s nekoliko stvari se ne slažem s njim .Prvo uzima previše masti ,pogotovo slobodnih masti ,dakle ulja,koja uopće ne bi trebalo koristiti prema svim novim studijama ,u tome zaostaje u 80tima .

Greška. Biljna ulja su dobra u nekim umjerenim količinama. O izbjegavanju ovih ulja govori se u krugovima gdje se forsiraju joga i slične stvari.

Drugo rekao je da b12 vitamin netreba uzimati ,a to je vitamin je jedan od NAJ esencijalnijih vitamina u tijelu .

O ovome sam ti napisao u postu u kategoriji Ljekovi.  Ja i moja porodica koji smo vegetarijanci uzimamo ga tako što promiješamo alge spirulina i hlorela u prahu, zajedno sa ječmenom i pčeničnom travom u prahu i inaktivisanim kvascem. To se pije sa vodom ili sokom kao dodatak ishrani, po jedna do tri čajne kašičice dnevno (može i više po potrebi). Spirulina je najbogatiji izvor vitamina B12 u prirodi. Ima ga i u hloreli, ali i kvascu. U kombinaciji sa ječmenom i pčeničnom travom dobijaš snažan "izgrađivač" krvi i opskrbiš organizam svime što je potrebno, a naročito sa vitaminom B12. Sve sastojke možeš poručiti preko Interneta i to organske.

Treće previše daje prednost sirovoj hrani ,napominje neke new age fore kao 'živa hrana' ,dakle da je hrana živa,a toplina je ubija ,mrtva hrana postaje ,slično kao Petrović što govori ' jedite slamu ,ako nemate što drugo ' .Ma moš mislit ,radije ću ispeći pizzu od integralnog brašna pšenice i staviti preko neki ukusan nadjev od povrća i sl ,nego jesti salatu .Ali sve u svemu većinu stvari jako lijepo priča .

Sirova hrana je najbolja hrana, a još kada se uz nju konzumiraju cijeđeni sokovi i prirodni dodaci ishrani (alge spirulina i hlorela, mlade trave žitarica itd) o čemu sam ti napisao u postu u kategoriji Ljekovi, onda nema greške. 100 odsto ljudi koji su ušli u naše programe izlečenja imali su pozitivan efekat od sirove hrane koja je kod nas uslov za liječenje, odnosno dok traje program liječenja. U nekim lakšim slučajevima dozvoljavamo im kuvanu biljnu hranu i to kraći period. Govorim o periodu dok traje program liječenja. Pokazalo se kao 100 odsto uspješno. Dakle, ovo je iskustvo.
    Naravno, ja nijesam 100 odsto na sirovoj hrani, ali se trudim da je bude što više.

Nadalje previše forsira bilje ,koje bi trebalo samo uzimati u slučaju bolesti ,teških bolesti ,koje se nemogu na nikoji drugi način pobjediti ,ni hranom ,ni odricanjem od svih otrova itd . Ali i bilje ,pogotovo u tinkturama i esencijalnim uljima itd ,je također problematično .Bilje je uvijek bilo sirovina za farmakološku industriju lijekova.U zadnje vrijeme koriste naftne derivate ,ali prije toga su koristili bilje ponajviše .Dakle prvo treba ljudima dati da jedu kvalitetnu ,ukusnu ,ekonomičnu za ove prostore prehranu ,naučiti ih što im je uzrok bolesti ,pa tek onda ako to ne djeluje ,dati bilje i tinkture .

Ljekovite biljke su uslov za izlečenje i one su propratni dio zdravog načina života. Moguće da si nešto pogrešno shvatio oko svega ovoga.

Dakle Šulc mi je skroz simpatičan čovjek ,ali 'all natural ' princip je jako opasan ,pogotovo za teške bolesnike,kao astmatičare i mnoge druge .Za astmu pomaže niskomasna biljna hrana ,pomaže jaako puno ,ali ne liječi jaku astmu ,znam to jer je i sam imam .Lijekovi mi spase život ,bolje da preživim ,zar ne?

Upoznaj se još bolje sa prirodnim liječenjem i vidjećeš da all natural princip nije uopšte opasan, nego jedini način za izlečenje. Pročitaj moj post u kategoriji Ljekovi.

Slušajući 'all natural ' savjete sam zamalo bio izgubio život ,važno je ne biti fanatičan ,nevalja gledati crno-bijelo ni medicinu .Vitamini određeni ,kao b12 i D3 su bitni za mnoge ljude ,b12 za vegetarijance ,D3 za ljude koji nisu u tropskim i suptropskim klimama ,fanatizam u 'sve prirodno ' pristupu je mnoge odveo u smrt .

Princip "sve prirodno" ne vodi nikoga u smrt, ali je očigledno neko pogrešno shvatio šta to znači ili je nedovoljno informisan o svemu tome pa je upao u problem. Pročitaj Program prirodnog liječenja na našem sajtu prirodnamedicina.org i onda ćeš vidjeti da "sve prirodno" podrazumijeva mnogo više nego što ljudi misle.

Dakle iako sam jedem biljnu hranu ,ne bi preporučio nikome da krene na sirovu hranu i živi na salati i jabukama i da bude kao kakav jogi .

Sirova hrana je važna i ključna dok se osoba liječi, ali zdravi ljudi mogu da jedu kuvanu i pečenu biljnu hranu 30 do 50 odsto, a ostatak sirovo, ali da primjenjuju principe detoksifikacije organizma s vremena na vrijeme.

Jednako kao što je opasno jesti hranu životinjskog porijekla ,tako je opasno i odreći se previše vrsta hrane i ne suplementirati ,oba dva puta su krajnosti .

Suplementiranje je pogrešno i štetno ako koristiš sintetičke proizvode. Sve imaš u prirodi, ne treba ti ništa vještačko.

Hvala na odgovorima ,ja tebe smatram velikim stručnjakom. Prije godinu dana savjetom pomogao da promjenim život nabolje za 300% .Zaista se toliko bolje osjećam .Jedna stvar kod Šulca ,kojega smatram velikim doktorom ,me ipak zanima ,a to je da on očigledno 'punašan' .Gledao sam snimke kad govori u svojoj kući sa obitelji .Djeca su mu punašna i žena ,dakle iako ih smatram lijepim ljudima ,zaključio sam da su punašni i da je to od previše zdravih masti .A podaci kažu da je za zdravlje skoro najbitnija stvar ne biti ni pretežak (preko 25BMI) ,niti gojazan (preko 20 % idealne težine ) . Pazi biljna neka ulja su zdravija nego jesti sir ,mlijeko ,meso ,maslac .Znaš da sam ja protiv svih takvih loših vrsta hrane,ali zašto da čovjek jede koncentrate ,jer za litru maslinova ulja treba 1000 maslina .Hoću reći ulja su ok za prelazak na biljnu hranu ,kasnije je bolje jesti direktno orahe,bademe i masline ,a ne koncentrirane masti izvučene iz plodova.Isto tako šećer nastaje,izvlači se iz repe ,a repa je jedna od najzdravijih vrsta hrane ,dok šećer je povezan sa bolestima ,a ne sa imunitetom i dugovječnošću . Ti si mišljenja da biljna ulja ne debljaju ?Smatram da čovjek dnevno nemože unijeti ispod 15-30 grama masti ,čak i da ne jede orahe nikakve ,a da doda orahe i masline i sl. dobit će i do 100 grama masti ,ako mu je do masti .Nadam se da te nije uvrijedilo ovo što sam objektivno napisao o Šulcu da ima koju kilu previše ,ali zaista mi je drag svaki doktor prirodne medicine ,ali objektivnost je isto bitna,da nekima ne odgovara ,neki ne mogu nositi kilažu koju drugi mogu  .Ja osobno puno bolje funkcioniram na malo masti ,nego na srednje i puno . Mogu jesti koliko hoću ,do sitosti svaki obrok ,a da ne dobijem ni grama kad jedem malo masti ,a i hrana mi je ukusnija ,'ugljikohidratna' (+ proteini u tome prirodno) .Ne govorim da biljne masti nisu zdravije od svih drugih ,ali mene osobno udebljaju ipak previše za moje zdravlje i pojmove o izgledu .
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 2/6/2015, 10:00

Meishakh (citat):
    Zdravko Vučinić (citat):

O ovome sam ti napisao u postu u kategoriji Ljekovi.  Ja i moja porodica koji smo vegetarijanci uzimamo ga tako što promiješamo alge spirulina i hlorela u prahu, zajedno sa ječmenom i pčeničnom travom u prahu i inaktivisanim kvascem. To se pije sa vodom ili sokom kao dodatak ishrani, po jedna do tri čajne kašičice dnevno (može i više po potrebi). Spirulina je najbogatiji izvor vitamina B12 u prirodi. Ima ga i u hloreli, ali i kvascu. U kombinaciji sa ječmenom i pčeničnom travom dobijaš snažan "izgrađivač" krvi i opskrbiš organizam svime što je potrebno, a naročito sa vitaminom B12. Sve sastojke možeš poručiti preko Interneta i to organske.

Hvala na odgovorima ,ja tebe smatram velikim stručnjakom. Prije godinu dana savjetom pomogao da promjenim život nabolje za 300% .Zaista se toliko bolje osjećam .Jedna stvar kod Šulca ,kojega smatram velikim doktorom ,me ipak zanima ,a to je da on očigledno 'punašan' .Gledao sam snimke kad govori u svojoj kući sa obitelji .Djeca su mu punašna i žena ,dakle iako ih smatram lijepim ljudima ,zaključio sam da su punašni i da je to od previše zdravih masti .A podaci kažu da je za zdravlje skoro najbitnija stvar ne biti ni pretežak (preko 25BMI) ,niti gojazan (preko 20 % idealne težine ) . Pazi biljna neka ulja su zdravija nego jesti sir ,mlijeko ,meso ,maslac .Znaš da sam ja protiv svih takvih loših vrsta hrane,ali zašto da čovjek jede koncentrate ,jer za litru maslinova ulja treba 1000 maslina .Hoću reći ulja su ok za prelazak na biljnu hranu ,kasnije je bolje jesti direktno orahe,bademe i masline ,a ne koncentrirane masti izvučene iz plodova.Isto tako šećer nastaje,izvlači se iz repe ,a repa je jedna od najzdravijih vrsta hrane ,dok šećer je povezan sa bolestima ,a ne sa imunitetom i dugovječnošću . Ti si mišljenja da biljna ulja ne debljaju ?Smatram da čovjek dnevno nemože unijeti ispod 15-30 grama masti ,čak i da ne jede orahe nikakve ,a da doda orahe i masline i sl. dobit će i do 100 grama masti ,ako mu je do masti .Nadam se da te nije uvrijedilo ovo što sam objektivno napisao o Šulcu da ima koju kilu previše ,ali zaista mi je drag svaki doktor prirodne medicine ,ali objektivnost je isto bitna,da nekima ne odgovara ,neki ne mogu nositi kilažu koju drugi mogu  .Ja osobno puno bolje funkcioniram na malo masti ,nego na srednje i puno . Mogu jesti koliko hoću ,do sitosti svaki obrok ,a da ne dobijem ni grama kad jedem malo masti ,a i hrana mi je ukusnija ,'ugljikohidratna' (+ proteini u tome prirodno) .Ne govorim da biljne masti nisu zdravije od svih drugih ,ali mene osobno udebljaju ipak previše za moje zdravlje i pojmove o izgledu .

Mislim da ti ono o B12 može biti od koristi, a ovo sa mastima nijesam ja puno komentarisao. Rekao sam da su biljna ulja u redu ako se konzumiraju u umjerenim količinama. Sad je Šulc smršao, a ranije je bio malo gojazan. Ko zna, čovjek voli da jede ili ima neki drugi razlog. Inače, ja se ne slažem sa njim u potpunosti oko svih tema a naročito ne oko duhovnih, ali se potpuno slažem sa njim kada su u pitanju savjeti oko ishrane i ljekovitog bilja.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 4/6/2015, 22:06

Nathanael

Komentar  Nathanael 5/6/2015, 12:45

Zdravko Vučinić (citat):
    Meishakh (citat):
    Zdravko Vučinić (citat):

Mislim da ti ono o B12 može biti od koristi, a ovo sa mastima nijesam ja puno komentarisao. Rekao sam da su biljna ulja u redu ako se konzumiraju u umjerenim količinama. Sad je Šulc smršao, a ranije je bio malo gojazan. Ko zna, čovjek voli da jede ili ima neki drugi razlog. Inače, ja se ne slažem sa njim u potpunosti oko svih tema a naročito ne oko duhovnih, ali se potpuno slažem sa njim kada su u pitanju savjeti oko ishrane i ljekovitog bilja.

Ne idem baš skroz sve prirodno i nemogu da hoću Smile .Evo većina nas živi u gradu,za preseljenje na selo treba isto dosta novca imati ,puno više nego za nastaviti živjeti u gradu ,ali sigurno da treba ići u prirodu živjeti ,to je najbolja odluka ,to znam svaki dan kada u 1 po noći kad je najslađi san ,mi počnu klapati jer živim u zgradi od 300 ljudi ,vrlo živahnih koji imaju insomnije i zabave .Srećom živim u gradu koji nije velik i blizu je more , za samo 20 ak minuta mogu izaći iz grada u čistu prirodu i nema srećom u gradu ni izvan industrije .Umro bi od tuge da moram živjeti u Beogradu ,Zagrebu i velikim gradovima .Hrana je gorivo ,ja sam nakon 7 godina veganstva shvatio kroz pokuse na sebi da tako kažem ,probajući sve vrste biljne prehrane ,pa i organsku sirovu kroz par mjeseci ,da je najbolji jesti za energiju ,kao stare vojske i narodi .Samo oduzmem ono što su oni loše unosili ,a to je meso i sl. ,a unosim mnogo integralnog kruha,pravim integralnu pizzu ,tjesteninu ,jela od krumpira,sokovi od voća blendani da ostanu vlakna i sl. Ne kažem da se ograničavam i škrtarim kad je zdravlje u pitanju ,ali kad uđem u organsku prodavaonicu ,nakon par minuta gledanja ,doslovno shvatim uvijek da od 500 proizvoda nemogu kupiti ni 10 da dobro prođem .Sretan sam što postoji konvencionalno ,koje je 30 posto slabije u antioksidansima ,jer se biljka nemora sama boriti protiv nametnika i opasnosti ,pa ne stvara mnogo antioksidanasa ,nego 30 posto manje .Ali isto tako cijena je ne 30 posto manja ,nego doslovno 200 i više posto manja kod običnih vs organskih proizvoda .Također pošto ne živim u velikom nego u malom gradu punom drveća i okoline koja je prirodna izvan grada ,onda berem sam divlje bilje poput luka i slično ,također mnogo je i divljeg voća ,tako da se nemam što žaliti ,kad mi je Stvoritelj sve dao da berem i da budem sretan .

Što se tiče b12 ,jeftin je i bezopasan suplement ,mnogo sam čitao o njemu ,studije i analize ,to je u biti prirodni suplement .Bakterije ga proizvode ,samo ga stručnjaci pakiraju i prodaju ,jeftin je zato što je prelako za proizvesti .Uzimati ću samo taj suplement ,jer sam se osobno uvjerio da je super ,inače sve ostale sam u prošlosti sa razočarenjem odbacio odmah nakon što sam probao i osjetio da su prevara .
    Prirodni suplementi su super,to što ti govoriš je extra . Ja već 15 godina često čitam tablice nutrijenata i znam kako zadovoljiti svaki nutrijent .Krvna slika mi pokaziva da mi je krv vrlo jaka,željezo ,b12 ,kolesterol ,sve je odlično i hvala Gospodinu što me vodio do spoznaje o zdravom načinu prehrane i života .

Inače kada krenem kraj mora i po planini brati povrće i voće ,to je nevjerovatno iskustvo ,samo ne bi nikome preporučio da bere divlje povrće dok ne sazna što treba brati . Voće će lako prepoznati i divlje orašaste plodove ,ali povrće ga može ubiti .Ima jedna vrsta koja masovno raste svugdje je vidim ,a svi izvori kažu da samo mali dijelić lista ubije čovjeka ,jaka je kao cijanid ,pravi prirodni ubojiti otrov.
    To dosta govori o prirodi ,tako isto ljudi koji jedu meso ili puše i sl. ,misle da je nebitno što se unosi u organizam ,samo je bitno da se rješe stresa ,ali nije tako Smile . Jedva čekam da nakon ljeta krenu divlje vrste voća i orašastih plodova i sjemenke ,toga doslovno ima na tone .Onda nešto ubacim u blender i pijem ,nešto u kolače od cjelovite biljne hrane ,doslovno toga ima kao lišća u jesen ,jer nitko ne bere skoro ,misle da je to hrana za siromahe ,a kupuju junk u trgovini i čak dobiju rak i srčane udare od toga što su masno platili i masno pojeli .

pravoslavac

Broj komentara : 10
    Registration date : 2015-03-24

Komentar  pravoslavac 18/6/2015, 10:26

Imam proširene vene na nogama i kako sam stariji sve više počinjem da osjećam posledice toga - umor u nogama (posebno poslije dužeg stajanja) ...
    1. Da li postoje prirodne metode, tinkture, melemi ... koji bi mogli ublažiti ove probleme?
    2. Doktori obično osobama koje imaju proširene vene preporučuju svakodnevno konzumiranje andola ili kardiopirina protiv stvaranja krvnih ugrušaka. Nisam neki ljubitelj ljekova, pa me zanima da li postoji prirodna alternativa ovim ljekovima?
    Nathanael

Komentar  Nathanael 19/6/2015, 12:02

pravoslavac (citat):Imam proširene vene na nogama i kako sam stariji sve više počinjem da osjećam posledice toga - umor u nogama (posebno poslije dužeg stajanja) ...
    1. Da li postoje prirodne metode, tinkture, melemi ... koji bi mogli ublažiti ove probleme?
    2. Doktori obično osobama koje imaju proširene vene preporučuju svakodnevno konzumiranje andola ili kardiopirina protiv stvaranja krvnih ugrušaka. Nisam neki ljubitelj ljekova, pa me zanima da li postoji prirodna alternativa ovim ljekovima?

Problemi sa krvnim žilama su uvijek zbog istog uzroka .Bilo da su to žile u mozgu ,srcu ,bubrezima ,očima i drugim dijelovima poput noga ,što je tvoj problem .Neću te lagati da postoji prirodni lijek ,žlica ili kapsula neke bobice ili trave koju popiješ i izliječiš se ,to je utopija i manipulacija ljudima ,iako neki prirodni lijekovi mogu malo ublažiti bolove i probleme .Možeš si pomoći i sa prirodnim lijekom,ali izliječiti se ,to samo sa transformacijom načina prehrane i životnih navika tipa apstinencija od toksina .Trebaš jesti biljnu hranu i to da bude cjelovita ,a ne prerađena tvornička .Da bi očistio žile u tijelu trebat će par godina i možda i tada ne budu opet kao u djeteta naravno ,ali bar nećeš dalje probleme imati ,ako budeš jeo kako dr. Zdravko preporučuje ,osjetit ćeš da više ne boli nakon kratkog vremena .Ja sam imao problema sa bolovima u više organa i prestalo je ,a bilo je zbog slabog protoka u žilama ,jer sam jeo kolesterol i zasićene( i trans ) masti ,koje se prirodno nalaze i mesima i umjetno u slatkišima ,keksima i sl. Samo jedi čistu hranu koja ne stvara začepljenje žila ,a to je npr. krumpir,grah,žitarice ,povrće ,voće .

Sponsored content

Komentar  Sponsored content

Danas je 14/11/2024, 22:09