pravoslavac (citat): PavleS (citat): ...nedostatak hrišćanskog odnosa prema bolestima. Takav pristup prirodnoj medicini prenio se, koliko primjećujem, na sve ''instant doktore'' iz produkcije CPS-a. Tako sam npr. prije neki dan na forumu CPS-a pročitao program liječenja bolesti koji je jedan od tzv. ''doktora'' postavio...
To je program za potpune egocentrike, koji su po cijeli dan usredsređeni na sebe, svoj izgled, svoje zdravlje... Sličan "program" imaju cure kojima je glava preokupacija kako izgledaju i ko će ih sve primijetiti u toku dana. Ljepota i zdravlje mogu da imaju jednako negativan efekat na ljudski ego i životna opredjeljenja koliko i kad nam se da neka moć. Zbog opasnosti od samouzdizanja Gospod nije na natprirodan način intervenisao u korist apostola Pavla po pitanju neke njegove tajanstvene bolesti. Zato što za čovjeka u stanju pobune nije dobro da je dugovječan i zdrav, Bog je dopustio različite probleme kao neku vrstu ograničenja.
S druge strane, liječenje bolesti putem resursa koje je dao Bog ide uporedo sa pristajanjem na Božju stranu. Ukoliko nema tog paralelizma, tijelo će možda biti izliječeno, ali duhovni i mentalni sklop ostaju nepromijenjeni.
Upravo tako. Kada su u pitanju uzroci bolesti, mišljenja sam da ih ima jako mnogo. Koliko god to surovo zvučalo današnjem sekularizovanom čovjeku, vjerujem da Bog dopušta da bolest napadne čovjeka kako bi ga naveo na preispitivanje, pokajanje, promjenu navika ... Pažljivim čitanjem Svetog Pisma dolazimo do saznanja da su mnoge bolesti prouzrokovane nečistim duhovima. Takve bolesti se isceljuju jedino silom Božijom i u takvim slučajevima sokovi, tinkture ... ne mogu pomoći. Tu pomaže jedino Hrist, a s obzirom da CPS ''doktorima'' ta metoda liječenja nije poznata, onda je logičan zaključak da mnogim ljudima neće moći pomoći. Upravo zbog toga, neki od njih će vrlo brzo shvatiti da liječenje ljudi nije tako jednostavan posao i da uzroci bolesti nisu uvijek posledica samo loših navika u ishrani. Ako Bog da, takvo saznanje za neke od njih će biti vrlo bolno ali i spasonosno.
Zli duhovi nisu direktni uzroci bolesti ,nego čovjek koji griješi protiv moralnog (Dekalog ) i zdravstvenog (opisan u Petoknjižju) zakona ,onda Sotona počinje da dobiva prava na čovjeka,malo po malo i nakraju ako se čovjek skroz pokvari ,Sotona ga može i ubiti .Priča da su demoni uzroci nekih tjelesnih i mentalnih bolesti je malo preuveličana ,iako oni zaista žele da se to ljudima dogodi ,odgovornost je na čovjeku .U mom kvartu živi osoba koja ima u široj obitelji mentalne bolesti i osoba je dobila šizofreniju .Ja sam jednom upitao tu osobu ,da li služi Sotoni ili Bogu i jasno mi je odgovorio da služi Sotoni ,ali drugi put mi je rekao da ne želi nikoga da vlada njime .Dakle on mrzi i Boga i Sotonu jer kao ,on misli da ga napada Bog i to je šizofrenija ,kada osoba tvrdoglavo vjeruje u nešto što nije realno . Medicinari neke stvari griješe ,ali oni imaju jako široko znanje o tome .Npr. mentalnim bolesnicima je poremećen mozak ,dakle ne radi se o duhovnom dijelu duše ,nego o mozgu ,čak i tijelu ,emocijama ,dakle ostalim dijelovima duše .Kada osoba misli da netreba medicinske studije i ide sama rješavati sve ,ili kao neke skupine 'protestanata' danas i mnoge sekte ,reče da su sve bolesti umišljene ,onda im život postaje opasniji .Zašto? Zato jer npr . čovjek koji ima depresiju ,ako mu nivo serotonina padne na još niži nivo s vremenom ,bez lijekova ,bez obzira sada ,jesu li prirodni ili kemija ,ta osoba može napraviti samoubojstvo ili postati potpuno nesposobna za bilo što u životu .Sada, pitanje je da nema demona ,da Sotona ne kuša čovjeka ,bi li bolesnici od bilo kojih bolesti ,htjeli npr. alkohol ,drogu ,meso ,koji izazivaju određene bolesti ili bi prirodno išli prema zdravim stvarima .To je pitanje .Ako čovjek ,bez utjecaja demona može biti svet ,onda su problem demoni .Svi mi znamo da nije tako ,da je svaki čovjek odgovoran za svoju sreću ili nesreću .Osoba koja pati od depresije ,ima 'rak duše' ,ona nezna studije ,da ugljikohidratna hrana povisiva serotonin i da sunčanje povisiva ,tjelovježba i sl . Ta osoba ,ako ne uzme medicinski 'lijek' ,ona gubi posao ,jer niska razina serotonina neće dopustiti čovjeku da dobro spava ,da osjeća ugodu života i čovjek će početi dobivati sve moguće bolesti .Depresivci su u riziku za sve bolesti i do pet puta više nego sretni ljudi .
Sad je pitanje ,koliko je etički reći ljudima da ne uzimaju nikakve lijekove ,a ne ponuditi im rješenje .Dr . Zdravko nudi odlične knjige i programe ,što je pohvalno .Isto tako Miroljub je preveo mnoge knjige i postavio na site .Osobno sam se uvjerio da je većinom problem u ljudima ,a ne u farmaceutskoj industriji samo ,jer ljudi su neobrazovani ,čak i doktori ,osim nutricionista ,neznaju što je zdrava hrana ,jedu jednako kao ostali ljudi često i tako ljudi uzrokuju si bolest i nakraju naravno da moraju piti lijekove.
Evo primjer ,imam jaku astmu ,cijeli život .Da nisam uzimao lijek za astmu ,zloglasni Salbutamol (Ventolin) ,odavno bi umro .Pokušavao sam bez lijeka fanatično kad sam bio osnovna škola ,par puta ,i kasnije u životu isto ,ali nakon par dana mučenja ,zamalo nisam dobio opstruktivnu plućnu bolest. A kada se to dobije ,pluća postaju 'staro željezo ' ,izgube funkciju .I sada jeli medicina skroz loša? Ne bih rekao ,ja bi bio mrtav da nema tog lijeka .Kasnije kada sam promjenio način života ,astma mi se smanjila podosta ,ali još je tu ,iako jedem bolje od Okinawljana .Druga stvar kada sam bio teško bolestan ,imao sam jako tešku upalu sinusa i glava mi je natekla od gnjoja ,operirali su me i spasili život .Neznam jeli tada uvedena sigurnija operacija laserom ,ali ako je bila stara metoda ,onda su mi oštetili nos i sinuse ,jer 'stara ' metoda je jako gruba .Ali da sam nastavio imati natečenu glavu ,gnjoj bi me ubio .Tek sam kasnije saznao da ima neka biljka ,kao krastavac izgleda mali ,i raste u ljeto ,samo se kap stavi u sinuse i sav gnjoj izleti ,ali može biti opasno ,može se dogoditi da ubije čovjeka ako se pogriješi doza .E sada,da nije bilo salbutamola za astmu i operacije sinusa ,liječenja upale pluća ,ja ne bi ovdje pisao . Isto tako amalgan plombe za zube ,imam 5 takvih i zubi su mi i nakon 20 godina od stavljanja takve plombe ,sasvim zdravi i jaki .A bijele sam stavio prije par godina i prilikom igranja košarke mi je zamalo pukao zub ,vrlo važan veliki zub za mljevenje hrane .Srećom ,radi zdrave prehrane i genetike zubi su mi jača strana i nije pukao ,ali da je bio netko osjetljivih zubi ,raspao bi mu se zub .Isto tako meni pluća su genetski slabija na astmu ,a netko nikada neće dobiti astmu .Pitanje je jeli dobro odbaciti sve od medicine ,jer mnogima to može značiti smrt .
Nismo mi još kraj stabla života ,kojemu plodovi daju vječni život ,a lišće liječi sve bolesti . Ali ,kada bi netko od malena vršio sve zakone zdravlja ,ne bi nikada obolio ,ali pod uvjetom da su mu preci isto 100 posto vršili zakone zdravlja .
Sada ,gdje je u ovome svemu priča ,'rješavam rak ko rukom' ,smatram da je to neki level TB Joshue i Benny Hinna
.
Definitivno mislim da je zdravlje najveće bogatstvo i da nitko nikada nije bio skroz savršenog zdravlja poslije Potopa ,jednostavno mi smo pod prokletstvom i svako nastojanje da se živi 150 godina je u srži sebično i možda čak u stilu fraze ' želim biti besmrtan' ,dakle želja da se postane božanstvo . Postoje dvije krajnosti ,jedna je umrijeti mlad ili u srednjim godinama radi kršenja zakona zdravlja ,što je jednaki grijeh kao kršenje moralnog zakona .Ali isto tako brinuti se o zdravlju baš fanatično ,nije čak ni zdravo ,jer čovjek postane neka vrsta new age fanatika .Dugo sam boravio s veganskim društvom i svi skoro odreda su u čitanju ili u okultizmu ,veličaju se citati jedne Alice Bailey ,puše marihuanu ,imaju vanbračni sex ,pričaju da će živjeti 100 godina i sl. Kada ostare ,znam jedan par koji je veganski i imaju 60 godina ,doslovno se raspadaju u izgledu ,ništa mlađe ne izgledaju nego drugi ljudi ,dok su bili mladi vegetarijanci su bili i išlo im je extra ,radili su kažu po cijeli dan s lakoćom sve što su zamislili .A sada ,pošto su dugo bez vitamina b12 ,a neznaju to ,onda počinje demencija ,depresija i drugi simptomi nedostatka vitamina b12 .Zato Ellen White nije nikada preporučivala skroz biljnu hranu ,nego dodatak mlijeka ili jaja u manjim količinama ,a govorila je da će tek kasnije biti vrijeme da se odbaci i ta hrana i da će se stvoriti uvjeti za biljnu ,vegansku prehranu .
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI