Primijetio sam i do sad da imaš neku bolest u glavi, ali suzdrži se od nebuloznih komentara i citata koji veze nemaju sa predmetom o kome je bilo riječi.
Uz svo postovanje prema vama Pavle, ja bi njemu na njegov komentar - ovako odgovorio.
Odma bi mu objasnio te citate. A ako mu vec zbog bilo cega nebi mogao odma objasniti to, o cemu zapravo govore ti citati koje je podelio u svom postu. Rekao bi mu da cemo tu temu nastaviti nekom drugom prilikom.
Konkretno u vasem slucaju, mislim da bi ovo bio bolji odgovor upucen njemu: Primetio sam i do sad da neke stvari ne znas ili ne razumes bas kako treba, ali suzdrzi se za sad pa cemo razjasniti ovo nekom drugom prilikom.
Time ne samo da vi sami nebi ucinili nesto sto je lose, vec ni njega nebi doveli u poziciju da ucini isto. Plus bi mu ovim boljim odgovorom, takodje dali i dobar primer. I sve bi bilo u redu a momak bi ostao tu, ucio bi, napredovao bi - sto bi Bogu sigurno bilo draze, nego ovako kako je inace ispalo. Mi treba da dovodimo ljude ka Bogu, a ne da ih guramo od Njega. Greh je lancana reakcija kao sto znate, i svaki put kada mi ucinimo bilo kakav greh, kao sto verovatno i znate, mi delujemo destruktivno i na druge. I time ne samo da sebe udaljavamo od Boga, nego i te druge.
Ne ljutite se zbog ovoga, i ne shvatite me pogresno. Ali koliko god da neko dobro poznaje Sveto Pismo i uopste teoloske teme, to ne znaci da je bezgresan. Nadam se da me razumete o cemu govorim.
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI