BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

» MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?
ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA - Page 9 Empty13/11/2024, 20:07 by PavleS

» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA - Page 9 Empty29/10/2024, 17:47 by PavleS

» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA - Page 9 Empty12/8/2024, 21:10 by PavleS

» PITANJA - RELIGIJA
ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA - Page 9 Empty3/6/2024, 13:04 by PavleS

» Biblijski razgovori
ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA - Page 9 Empty14/4/2024, 23:34 by PavleS

» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA - Page 9 Empty30/10/2023, 13:47 by PavleS

» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI
ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA - Page 9 Empty21/9/2023, 17:23 by PavleS

» Crkve i manastiri
ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA - Page 9 Empty11/9/2023, 11:23 by NecaPereca

» PSIHOLOGIJA
ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA - Page 9 Empty31/8/2023, 15:24 by Jelena83

November 2024

SunMonTueWedThuFriSat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Calendar Calendar

+24
maurico
Grubo
_Ivan_
Radule
kuzma
Batret
Green
pravoslavac
Nikola Šavija
Ivan__
Noemi
Jovana
Vlatko
Breath
ljuba79
Nathanael
N.K.
Stefan
Zdravko Vučinić
Tako-je
Marko96
Vik
beka26
marijan
28 posters

ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA

Zdravko Vučinić

Broj komentara : 483
    Registration date : 2013-10-03

ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA - Page 9 Empty Re: ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA

Komentar  Zdravko Vučinić 15/10/2015, 18:00

Noemi1 (citat):
    Zdravko Vučinić (citat):
    Noemi1 (citat):Zanimljiva priča sa Zagamijem , ipak moje mišljenje je da je on postavljen da širi (baš ste dobro rekli) konfuzije, paniku , mrvice istine pomiješane sa puno laži,  kao i Alex Jones koji to radi  godinama (vjerovatno dobro zarađujući time).
    Naravno nisu jedini i možda ovo što govori na Alex Jones show-u i  bude istina, ali ipak mislim da su postavljeni tamo gdje su postavljeni (i Alex i Zagami ) sa dobro određenim razlogom da mute vodu i pale vatru u srcima teoretičara zavjera Smile sa svojim predviđanjima .
    Ovo je moje osobno mišljenje iako se inače ne volim miješati u tuđe rasprave i nije nimalo  zlonamjerno.

Ovaj ovdje tip ima zanimljivo  razlaganje o Leu i Alexu (nisam sigurna u sve što on priča, no u to da su ovi dvoje mutne vode da; i bez obzira na njegovu vjeroispovjest )

Mislim da je Eric Felps označio Aleksa Džonsa kao jezuitskog igrača, a kasnije i Zagamija iako je sa Zagamijem pravio neke emisije i čak potvrdio da je Zagami iznio javno neke stvari koje nijesmo znali. Vjerovatno u svemu tome što pričaju ima istine, ali to je istina pomiješana sa laži i ne treba im vjerovati potpuno.
    Možda i u te satanističke krugove postoje međusobne netrpeljivosti pa se iznošenjem poluistina obračunavaju između sebe, jer definitivno postoji domen gdje ne smiju da pričaju i gdje ne smiju da diraju. Dakle, niko ne smije da ugrozi formiranje Novog svjetskog poretka, a da li se neko ne voli između sebe i da li manipuliše sa javnošću ili izigravaju neke sukobe to je manje bitno. Na primjer, Putin ponekad javno pokaže zube Zapadu, ali Putin ne smije dovesti u pitanje sotonsku agendu za formiranje Novog poretka jer bi brzo završio ili svoj život ili bi ga neko zamijenio na vlasti.  
    Sotona preko svojih tajnih organizacija kontroliše kompletan svjetski sistem, a u to spadaju države, vlade, crkve itd itd, i svi oni znaju da glavne projekte niko ne smije da ugrozi, a glavni je formiranje poretka koji će biti ustvari ozvaničeni globalni satanizam. Samo pojedinci predstavljaju problem za taj projekat, ali oni računaju da će uz pomoć mehanizama koje posjeduju države, kao što su vojska, policija, sudstvo, obavještajne službe, zakoni, da će se obračunati sa pojedincima.
    Mi vjerujemo da će te pojedince zaštititi Bog i to je ono što većina satanista ne računa, jer ne poznaju Bibliju. Sotona i demoni znaju da će Bog stati iza svojih ljudi kao što je obećao, ali treba izučavati šta je sotonski karakter da bi shvatili zašto sotona ide do kraja iako zna da ga čeka poraz. Prije svega, želi što više Božje djece da unizi i uništi. Ako on već propada hoće da što više Božje djece propadne.

Iskreno nemam pojma ko je taj Phelps, procjenjujem samostalno . Isto tako nisam nigdje napisala niti rekla da se onom gore anonimu treba vjerovati, a to sam i napisala  u tekstu u zagradi (možda je  čak samo zanimljivo prvih pet minuta videa).  Sa ostatkom vašeg odgovora se slažem i istog sam mišljenja (vezano uz strukturu NWO , poluistine, dizinformacije i da ne nabrajam) a to je trebalo biti jasno i preko mog  prijašnjeg odgovora.

Nijesam polemisao, samo sam se nadovezao na tvoju pricu, cisto da znas. Ovaj Felps je autor knjige i sajta vaticanassassins.org
    Noemi

Broj komentara : 128
    Registration date : 2015-03-19

ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA - Page 9 Empty Re: ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA

Komentar  Noemi 15/10/2015, 18:06

[quote="Zdravko Vučinić"][quote="Noemi1"][quote="Zdravko Vučinić"][quote="Noemi1"]Zanimljiva priča sa Zagamijem , ipak moje mišljenje je da je on postavljen da širi (baš ste dobro rekli) konfuzije, paniku , mrvice istine pomiješane sa puno laži,  kao i Alex Jones koji to radi  godinama (vjerovatno dobro zarađujući time).
    Naravno nisu jedini i možda ovo što govori na Alex Jones show-u i  bude istina, ali ipak mislim da su postavljeni tamo gdje su postavljeni (i Alex i Zagami ) sa dobro određenim razlogom da mute vodu i pale vatru u srcima teoretičara zavjera :) sa svojim predviđanjima .
    Ovo je moje osobno mišljenje iako se inače ne volim miješati u tuđe rasprave i nije nimalo  zlonamjerno.

Ovaj ovdje tip ima zanimljivo  razlaganje o Leu i Alexu (nisam sigurna u sve što on priča, no u to da su ovi dvoje mutne vode da; i bez obzira na njegovu vjeroispovjest )
    [youtube]CsH_70lOzl8[/youtube][/quote]

Mislim da je Eric Felps označio Aleksa Džonsa kao jezuitskog igrača, a kasnije i Zagamija iako je sa Zagamijem pravio neke emisije i čak potvrdio da je Zagami iznio javno neke stvari koje nijesmo znali. Vjerovatno u svemu tome što pričaju ima istine, ali to je istina pomiješana sa laži i ne treba im vjerovati potpuno.
    Možda i u te satanističke krugove postoje međusobne netrpeljivosti pa se iznošenjem poluistina obračunavaju između sebe, jer definitivno postoji domen gdje ne smiju da pričaju i gdje ne smiju da diraju. Dakle, niko ne smije da ugrozi formiranje Novog svjetskog poretka, a da li se neko ne voli između sebe i da li manipuliše sa javnošću ili izigravaju neke sukobe to je manje bitno. Na primjer, Putin ponekad javno pokaže zube Zapadu, ali Putin ne smije dovesti u pitanje sotonsku agendu za formiranje Novog poretka jer bi brzo završio ili svoj život ili bi ga neko zamijenio na vlasti.  
    Sotona preko svojih tajnih organizacija kontroliše kompletan svjetski sistem, a u to spadaju države, vlade, crkve itd itd, i svi oni znaju da glavne projekte niko ne smije da ugrozi, a glavni je formiranje poretka koji će biti ustvari ozvaničeni globalni satanizam. Samo pojedinci predstavljaju problem za taj projekat, ali oni računaju da će uz pomoć mehanizama koje posjeduju države, kao što su vojska, policija, sudstvo, obavještajne službe, zakoni, da će se obračunati sa pojedincima.
    Mi vjerujemo da će te pojedince zaštititi Bog i to je ono što većina satanista ne računa, jer ne poznaju Bibliju. Sotona i demoni znaju da će Bog stati iza svojih ljudi kao što je obećao, ali treba izučavati šta je sotonski karakter da bi shvatili zašto sotona ide do kraja iako zna da ga čeka poraz. Prije svega, želi što više Božje djece da unizi i uništi. Ako on već propada hoće da što više Božje djece propadne.[/quote]

Iskreno nemam pojma ko je taj Phelps, procjenjujem samostalno . Isto tako nisam nigdje napisala niti rekla da se onom gore anonimu treba vjerovati, a to sam i napisala  u tekstu u zagradi (možda je  čak samo zanimljivo prvih pet minuta videa).  Sa ostatkom vašeg odgovora se slažem i istog sam mišljenja (vezano uz strukturu NWO , poluistine, dizinformacije i da ne nabrajam) a to je trebalo biti jasno i preko mog  prijašnjeg odgovora. [/quote]

Nijesam polemisao, samo sam se nadovezao na tvoju pricu, cisto da znas. Ovaj Felps je autor knjige i sajta vaticanassassins. .[/quote]

Noemi: komentar modifikovan dana: 26/3/2016, 13:23; prepravljeno ukupno 1 puta
    Jovana

Broj komentara : 160
    Registration date : 2015-08-30

ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA - Page 9 Empty ZAMRZNUTI LJUDI-LAZNA NADA

Komentar  Jovana 17/10/2015, 13:50

http://welcome2.club/naucnici-planiraju-da-ozive-ovu-umrlu-devojcicu/#

Sve cesce nailazim na ovakve tekstove, ovo je ozbiljan problem posto mnogo ljudi prica i obolijeva od sindroma zvanog "Dizni".
    PavleS
    Admin

Broj komentara : 3744
    Registration date : 2008-11-01

Komentar  PavleS 17/10/2015, 15:09

Kalina7 (citat):http://welcome2.club/naucnici-planiraju-da-ozive-ovu-umrlu-devojcicu/#

Sve cesce nailazim na ovakve tekstove, ovo je ozbiljan problem posto mnogo ljudi prica i obolijeva od sindroma zvanog "Dizni".  
    Traže ljudi načina preko nauke ne bi li kako ovjekovječili život u grijehu.
    Vlatko

Broj komentara : 460
    Registration date : 2009-07-04

Komentar  Vlatko 17/10/2015, 21:40

PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 17/10/2015, 21:44

Vlatko (citat):http://www.express.co.uk/news/science/612340/Origin-of-the-universe-riddle-solved-by-Canadian-physicists-and-er-it-wasn-t-God

HISTORIC DISCOVERY: Physicists 'PROVE' God DIDN'T create the Universe
    "Univerzum je još uvijek ništa, samo elegantno sređeno ništa."
    Hahahaha. E blago onima koji slušaju i prenose ovakvi kretenizam.
    Noemi

Komentar  Noemi 11/11/2015, 15:14

Crkvene nekretnine koriste se kao saloni za masažu i saune?

Vatikan u svom vlasništvu ima i jedan luksuzni rimski stambeni blok vrijednosti stotine milijuna eura u kojem je bila smještena najveća gay sauna u Europi

Nekretnine u vlasništvu Vatikana služe kao saune i saloni za masažu gdje svećenici plaćaju za seks, stoji u još jednom od sramotnih izvješća za Crkvu čiji su detalji počeli izlaziti u sklopu afere "Vatileaks".
    Navodi se i kako Vatikan vrijedne nekretnine u središtu Rima iznajmljuje po cijenama daleko nižima od tržište vrijednosti. Na taj način vraćaju usluge onima koji su neki dužnosnici Vatikana vjerojatno trebali, piše Independent.

Među nekretninama koje se spominju u dokumentu, koji je u javnost plasirala neka od "krtica", su i one u dvije ulice u blizini talijanskog parlamenta kao i solarij kod Piazze Barberini.
    Tvrdi se i da vatikanska organizacija Kongregacija za nauk vjere upravlja stotinama nekretnina u Rimu čija se vrijednost procjenjuje na stotine milijuna eura. U vlasništvu  Vatikana je i stambeni blok u Rimu u kojem je bio poznati Europa Multiclub.
    Riječ je o najpoznatijoj gay sauni u Europi u kojoj su bile organizirane razne tematske večeri, a sve se promoviralo videom u kojem se dlakavi muškarac svlači i nakon toga odijeva u svećeničku odoru.

http://www.24sata.hr/svijet/crkvene-nekretnine-koriste-se-kao-saloni-za-masazu-i-saune-446460
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 11/11/2015, 17:39

Noemi1 (citat):Crkvene nekretnine koriste se kao saloni za masažu i saune?

Vatikan u svom vlasništvu ima i jedan luksuzni rimski stambeni blok vrijednosti stotine milijuna eura u kojem je bila smještena najveća gay sauna u Europi

Nekretnine u vlasništvu Vatikana služe kao saune i saloni za masažu gdje svećenici plaćaju za seks, stoji u još jednom od sramotnih izvješća za Crkvu čiji su detalji počeli izlaziti u sklopu afere "Vatileaks".
    Navodi se i kako Vatikan vrijedne nekretnine u središtu Rima iznajmljuje po cijenama daleko nižima od tržište vrijednosti. Na taj način vraćaju usluge onima koji su neki dužnosnici Vatikana vjerojatno trebali, piše Independent.

Među nekretninama koje se spominju u dokumentu, koji je u javnost plasirala neka od "krtica", su i one u dvije ulice u blizini talijanskog parlamenta kao i solarij kod Piazze Barberini.
    Tvrdi se i da vatikanska organizacija Kongregacija za nauk vjere upravlja stotinama nekretnina u Rimu čija se vrijednost procjenjuje na stotine milijuna eura. U vlasništvu  Vatikana je i stambeni blok u Rimu u kojem je bio poznati Europa Multiclub.
    Riječ je o najpoznatijoj gay sauni u Europi u kojoj su bile organizirane razne tematske večeri, a sve se promoviralo videom u kojem se dlakavi muškarac svlači i nakon toga odijeva u svećeničku odoru.

http://www.24sata.hr/svijet/crkvene-nekretnine-koriste-se-kao-saloni-za-masazu-i-saune-446460
    Klasika za Rim, još od Latinusa i Saturna.
    kuzma

Broj komentara : 38
    Registration date : 2014-11-07

Komentar  kuzma 11/11/2015, 22:15

Noemi

Komentar  Noemi 12/11/2015, 16:53

kuzma (citat):https://www.youtube.com/watch?v=wUoKr9Jjc4g

Zanimljiva opservacija

Znam da su Franciskovića strpali na psihijatriju i zaista mi je žao svega što je prošao. Isto tako znam da ću ispasti opet kao nevjerni Toma Smile
    no moj zaključak je da on ima isto neku svoju misiju kao i "širim paniku popularnost mi raste" Alex Jones (a o Leu Zagamiju da i ne pričam http://forum.religija.me/t86p15-djelovanje-palih-andjela#6453 ) gdje prezenentira različite poluistine i teorije.
    Ukratko,  mislim da treba poći od toga da Francisković istiće da je rimokatolik kao i blisku povezanost sa sektom Opus dei http://hr.opusdei.org/hr-hr/article/zivotopis-utemeljitelja-opusa-dei-na-hrvatskom/
    http://vnnforum.com/showthread.php?t=91055

Uglavnom bez loših namjera htjela sam skrenuti pozornost na to.
    Noemi

Komentar  Noemi 12/11/2015, 17:10

PavleS (citat):
    Klasika za Rim, još od Latinusa i Saturna.

ne samo to, nego sigurno postoji i veliki razlog zašto o tome baš sada pišu mediji ( svi znamo tko je i njihov veliki gazda Smile) , tko zna da li će papa možda ispasti u svemu tome veliki pravednik koji će ukoriti svoje ljude i opet potvrditi kako je on dobar i naklonjen narodu ,pravdi i istini.

Vlatko

Komentar  Vlatko 12/11/2015, 18:03

Noemi1 (citat):

Zanimljiva opservacija

Znam da su Franciskovića strpali na psihijatriju i zaista mi je žao svega što je prošao. Isto tako znam da ću ispasti opet kao nevjerni Toma Smile
    no moj zaključak je da on ima isto neku svoju misiju kao i "širim paniku popularnost mi raste" Alex Jones (a o Leu Zagamiju da i ne pričam http://forum.religija.me/t86p15-djelovanje-palih-andjela#6453 ) gdje prezenentira različite poluistine i teorije.
    Ukratko,  mislim da treba poći od toga da Francisković istiće da je rimokatolik kao i blisku povezanost sa sektom Opus dei http://hr.opusdei.org/hr-hr/article/zivotopis-utemeljitelja-opusa-dei-na-hrvatskom/

Nema Francišković cilj širiti paniku, on ima cilj uzdići sebe u očima drugih. Njemu je cilj od početka bio SAMOUZDIZANJE, a ja to recimo nisam mogao vidjeti do njegovih određenih poteza (kasnije mi se posložilo u glavi). Lik je folirant, makar puno onoga što on govori je istina i ima puno veće znanje od običnog čovjeka. Nije ti on više na sisi Crkve i shvatio je tko i što je Vatikan, a Opus Dei su ti odavno infiltrirali komunisti, otvoreno su primali komuniste, čak je i Eskriva bio komunjara po nekim izvorima, makar je papa osudio komunizam, a time i formalno RKC, kao i teologiju oslobođenja koja ja vukla na komunizam. Znači RKC je formalno pred svijetom osudila komunizam, a ipak su ovi u Opus Dei preživjeli, a Crkva je to morala znati i znala je za to. Rijetko koji čovjek koji je dio hijerarhije RKC ti je više iskreni vjernik, pogotovo na višim razinama. Pogledaj samo koliko je ljudi ostalo šokirano zadnjom sinodom o obitelji, ljudi su se doslovno ZGRAŽALi, očito drže glavu u pijesku, samo mnogi će progledat.....biti će prisiljeni na to potezima RKC.

https://www.youtube.com/watch?v=hUa0gPboR7M
    Noemi

Komentar  Noemi 15/11/2015, 02:13

Vlatko (citat):
    Noemi1 (citat):

Zanimljiva opservacija

Nema Francišković cilj širiti paniku, on ima cilj uzdići sebe u očima drugih. Njemu je cilj od početka bio SAMOUZDIZANJE, a ja to recimo nisam mogao vidjeti do njegovih određenih poteza (kasnije mi se posložilo u glavi). Lik je folirant, makar puno onoga što on govori je istina i ima puno veće znanje od običnog čovjeka. Nije ti on više na sisi Crkve i shvatio je tko i što je Vatikan, a Opus Dei su ti odavno infiltrirali komunisti, otvoreno su primali komuniste, čak je i Eskriva bio komunjara po nekim izvorima, makar je papa osudio komunizam, a time i formalno RKC, kao i teologiju oslobođenja koja ja vukla na komunizam. Znači RKC je formalno pred svijetom osudila komunizam, a ipak su ovi u Opus Dei preživjeli, a Crkva je to morala znati i znala je za to. Rijetko koji čovjek koji je dio hijerarhije RKC ti je više iskreni vjernik, pogotovo na višim razinama. Pogledaj samo koliko je ljudi ostalo šokirano zadnjom sinodom o obitelji, ljudi su se doslovno ZGRAŽALi, očito drže glavu u pijesku, samo mnogi će progledat.....biti će prisiljeni na to potezima RKC.

https://www.youtube.com/watch?v=hUa0gPboR7M

Eto da ti odgovorim : Uglavnom se i slažem sa ovim tvojim postom o Franciskoviću i zaključkom o samouzdizanju, a i rekla bi i samopromociji sebe ,svoje knjige itd. On je jedan od brojnih takvih likova i mislim da je daljnja rasprava o njemu i njemu sličnima nepotrebna.
    ljuba79

Broj komentara : 127
    Registration date : 2015-07-23

ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA - Page 9 Empty O ratovima, i izbeglicama...

Komentar  ljuba79 22/11/2015, 13:35

Kenet O' Kif, bivši američki marinac i ratni veteran objašnava ko u stvari vlada svetom i ko stoji iza napada u Parizu i Islamske Države.:

The forced collective suicide of European nations :

Ima srpski titl - ukljuciti na setings...
    Jovana

Komentar  Jovana 3/12/2015, 20:44

http://www.novizivot.net/

Kakav je ovo sajt zna li neTko ? Smile Imate li kakvih informacija ? Smile
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 3/12/2015, 20:51

Kalina7 (citat):http://www.novizivot.net/

Kršćani neki na putu u astral.
    Jovana

Komentar  Jovana 3/12/2015, 20:56

PavleS (citat):

Procitah iskustvo neke zene koju su prevarili Jehovini svjedoci, tako pise i kaze kad je lezala na operacionom stolu ili stolu za porodjaj nisam sigurna, kako joj se duh odvojio od tijela i pokazao sto joj se moze desiti i vidjela je sebe odozgo. Klasican primjer astralne projekcije.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 4/12/2015, 14:10

Kalina7 (citat):
    PavleS (citat):

Procitah iskustvo neke zene koju su prevarili Jehovini svjedoci, tako pise i kaze kad je lezala na operacionom stolu ili stolu za porodjaj nisam sigurna, kako joj se duh odvojio od tijela i pokazao sto joj se moze desiti i vidjela je sebe odozgo. Klasican primjer astralne projekcije.
    Bezbjednija je bila pod krovom Raselovih svjedoka.
    Vlatko

Komentar  Vlatko 27/12/2015, 20:05

http://www.index.hr/vijesti/clanak/poruka-pape-franje-ateistima-ne-morate-vjerovati-u-boga-da-biste-isli-u-raj/864544.aspx

PAPA FRANJO, koji svojim izjavama osvaja simpatije diljem svijeta, još je jednom iznenadio.

Napisao je otvoreno pismo pokretaču listu "La Republica" Eugeniu Scalfariju, u kojem kaže da će Bog ljudima koji u njega ne vjeruju oprostiti sve, samo ako prate svoju savjest.

Scalfari je papi Franji postavio nekoliko pitanja, a Papa mu je na jedno od njih odgovorio: "Pitate me oprašta li Bog onima koji ne vjeruju. Za početak ću reći, i ovo je osnovna stvar, da Božja milost nema granica ako k njemu dođete iskrenog i poniznog srca. Oni koji ne vjeruju u Boga moraju slušati svoju savjest.

Grijeh, čak i kod onih koji ne vjeruju, postoji onda kada ljudi ne slušaju svoju savjest", zaključuje Papa.

Podsjetimo, papa Franjo već je nekoliko puta oduševio javnost svojim izjavama, a jedna od onih koja je najglasnije odjeknula svijetom bila je ona o homoseksualcima. "Ako je netko gay i traži put do Boga, tko sam ja da mu sudim?", kazao je ovog ljeta Papa.
    Jovana

Komentar  Jovana 2/1/2016, 14:49

Da li ste culi za Sasu Markovica autora knjige ,,Manifest protiv imperijalizma" ? Ako jeste i ako ste mozda procitali tu knjigu, sta mislite o toj knjizi i o njemu ?
    Noemi

Komentar  Noemi 3/1/2016, 00:50

PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 3/1/2016, 11:41

Kalina7 (citat):Da li ste culi za Sasu Markovica autora knjige ,,Manifest protiv imperijalizma" ? Ako jeste i ako ste mozda procitali tu knjigu, sta mislite o toj knjizi i o njemu ?
    Pročitao. Početak obećavajući, ostatak klasična politička priča. Sasvim sigurno nije stradao zbog toga.
    Jovana

Komentar  Jovana 3/1/2016, 13:39

PavleS (citat):
    Kalina7 (citat):Da li ste culi za Sasu Markovica autora knjige ,,Manifest protiv imperijalizma" ? Ako jeste i ako ste mozda procitali tu knjigu, sta mislite o toj knjizi i o njemu ?
    Pročitao. Početak obećavajući, ostatak klasična politička priča. Sasvim sigurno nije stradao zbog toga.
    Da li postoji pretpostavka zbog cega bi onda stradao ako nije zbog iznosenja ovakvih stvari ?
    Zdravko Vučinić

Broj komentara : 483
    Registration date : 2013-10-03

Komentar  Zdravko Vučinić 3/1/2016, 16:42

Kalina7 (citat):
    PavleS (citat):
    Da li postoji pretpostavka zbog cega bi onda stradao ako nije zbog iznosenja ovakvih stvari ?

Marković je ubijen je zato što je njegov kum i najblijskija osoba bio kriminalac i koji trebao biti ubijen, ali se Marković pojavio ispred kuće ovog kriminalca i onda su ubili pogrešnog čovjeka, Markovića umjesto ovog njegovog kuma. Da je to tako potvrđuje da je nekoliko mjeseci kasnije ubijen i taj njegov kum koji je ustvari bio meta jer se bavi navodno preprodajom droge itd. Ista takva priča kruži i među narodom i nešto slično je objavila i policija.

Knjiga koju si pomenula nije ništa specijalno, Pavle je čitao, kao da gledaš neki film (zato neću da je čitam), jer čovjek nije poznavao teologiju, nije imao temelj i biblijsko znanje a to je da svjetske tokove vodi Sotona, a da je njegova glavna agentura rimska crkva itd itd. U tom smislu knjiga nije tačna osim možda djelimično, jer se ne tretiraju glavni likovi, jer autor nije znao ko su glavni likovi.
    Jovana

Komentar  Jovana 3/1/2016, 16:48

Zdravko Vučinić (citat):
    Kalina7 (citat):
    PavleS (citat):

Marković je ubijen je zato što je njegov kum i najblijskija osoba bio kriminalac i koji trebao biti ubijen, ali se Marković pojavio ispred kuće ovog kriminalca i onda su ubili pogrešnog čovjeka, Markovića umjesto ovog njegovog kuma. Da je to tako potvrđuje da je nekoliko mjeseci kasnije ubijen i taj njegov kum koji je ustvari bio meta jer se bavi navodno preprodajom droge itd. Ista takva priča kruži i među narodom i nešto slično je objavila i policija.

Knjiga koju si pomenula nije ništa specijalno, Pavle je čitao, kao da gledaš neki film (zato neću da je čitam), jer čovjek nije poznavao teologiju, nije imao temelj i biblijsko znanje a to je da svjetske tokove vodi Sotona, a da je njegova glavna agentura rimska crkva itd itd. U tom smislu knjiga nije tačna osim možda djelimično, jer se ne tretiraju glavni likovi, jer autor nije znao ko su glavni likovi.
    Vidim da su neki ljudi zadivljeni tom smjeloscu da otkrije neke stvari, medjutim glavni problem koji se zanemaruje je upravo i onaj kljucni problem, ko stvarno stoji iza svjetske scene i iza svih politickih struktura, od kojih su neke ljuti protivnici ovog sistema a u stvari kad se dublje pogleda pojma nemaju, kad su svi u kandzama demona i varajuci sebe i druge da ce promijeniti ovaj sistem biju bitku sa vetrenjacama.

Sponsored content

Komentar  Sponsored content

Danas je 15/11/2024, 02:10