Noemi1 (citat):Zdravko Vučinić (citat):Noemi1 (citat):Zanimljiva priča sa Zagamijem , ipak moje mišljenje je da je on postavljen da širi (baš ste dobro rekli) konfuzije, paniku , mrvice istine pomiješane sa puno laži, kao i Alex Jones koji to radi godinama (vjerovatno dobro zarađujući time).
Naravno nisu jedini i možda ovo što govori na Alex Jones show-u i bude istina, ali ipak mislim da su postavljeni tamo gdje su postavljeni (i Alex i Zagami ) sa dobro određenim razlogom da mute vodu i pale vatru u srcima teoretičara zavjera sa svojim predviđanjima .
Ovo je moje osobno mišljenje iako se inače ne volim miješati u tuđe rasprave i nije nimalo zlonamjerno.
Ovaj ovdje tip ima zanimljivo razlaganje o Leu i Alexu (nisam sigurna u sve što on priča, no u to da su ovi dvoje mutne vode da; i bez obzira na njegovu vjeroispovjest )
Mislim da je Eric Felps označio Aleksa Džonsa kao jezuitskog igrača, a kasnije i Zagamija iako je sa Zagamijem pravio neke emisije i čak potvrdio da je Zagami iznio javno neke stvari koje nijesmo znali. Vjerovatno u svemu tome što pričaju ima istine, ali to je istina pomiješana sa laži i ne treba im vjerovati potpuno.
Možda i u te satanističke krugove postoje međusobne netrpeljivosti pa se iznošenjem poluistina obračunavaju između sebe, jer definitivno postoji domen gdje ne smiju da pričaju i gdje ne smiju da diraju. Dakle, niko ne smije da ugrozi formiranje Novog svjetskog poretka, a da li se neko ne voli između sebe i da li manipuliše sa javnošću ili izigravaju neke sukobe to je manje bitno. Na primjer, Putin ponekad javno pokaže zube Zapadu, ali Putin ne smije dovesti u pitanje sotonsku agendu za formiranje Novog poretka jer bi brzo završio ili svoj život ili bi ga neko zamijenio na vlasti.
Sotona preko svojih tajnih organizacija kontroliše kompletan svjetski sistem, a u to spadaju države, vlade, crkve itd itd, i svi oni znaju da glavne projekte niko ne smije da ugrozi, a glavni je formiranje poretka koji će biti ustvari ozvaničeni globalni satanizam. Samo pojedinci predstavljaju problem za taj projekat, ali oni računaju da će uz pomoć mehanizama koje posjeduju države, kao što su vojska, policija, sudstvo, obavještajne službe, zakoni, da će se obračunati sa pojedincima.
Mi vjerujemo da će te pojedince zaštititi Bog i to je ono što većina satanista ne računa, jer ne poznaju Bibliju. Sotona i demoni znaju da će Bog stati iza svojih ljudi kao što je obećao, ali treba izučavati šta je sotonski karakter da bi shvatili zašto sotona ide do kraja iako zna da ga čeka poraz. Prije svega, želi što više Božje djece da unizi i uništi. Ako on već propada hoće da što više Božje djece propadne.
Iskreno nemam pojma ko je taj Phelps, procjenjujem samostalno . Isto tako nisam nigdje napisala niti rekla da se onom gore anonimu treba vjerovati, a to sam i napisala u tekstu u zagradi (možda je čak samo zanimljivo prvih pet minuta videa). Sa ostatkom vašeg odgovora se slažem i istog sam mišljenja (vezano uz strukturu NWO , poluistine, dizinformacije i da ne nabrajam) a to je trebalo biti jasno i preko mog prijašnjeg odgovora.
Nijesam polemisao, samo sam se nadovezao na tvoju pricu, cisto da znas. Ovaj Felps je autor knjige i sajta vaticanassassins.org
13/11/2024, 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI