PavleS (citat):
To je valjda sa foruma nešto, koliko se sjećam, neka aluzija.
U pitanju je ovaj članak
https://www.religija.me/?p=2279 PavleS (citat):
"Vlasnik djece" je vrlo ružan termin, svojstven robovlasničkom konceptu. Roditelj nikad nije "vlasnik" u despotskom smislu te riječi.
Namerno sam koristio taj termin, jer on voli da ga koristi i pod njim podrazumeva, onaj ko je odgovoran za nekoga.
PavleS (citat):
Ako ubiješ čovjeka, to nije "namještaljka" već zločin ubistva kažnjiv po zakonu. Peranović je radio sa narkomanima, ako je to neka olakšavajuća okolnost za ubistvo, jer to je izuzetno kompleksno i problematično područje, ali kad se upustio u to morao je pokazati više takta i strpljenja. Moguće da on nije loš čovjek, gledano uobičajeno, ali to što je radio nema veze sa Biblijom niti je on biblijski religiozan.
Kako Petrović navodi, nameštaljka je u tome da žrtva nije umrla od posledica batinanja, nego jer mu se izlila kiselina u pluća od predoziranja. A navodno dokazi veštaka nisu usvojeni.
Elem, trenutno Petrović priča kako su jedino Srbija, Izreal i Rusija zemlje gde čovek može da priča o moralu i Bibliji, a da ne bude gonjen i da neko može da mu zabrani da se pojavljuje na Youtube-u, gde jedva ima po hiljadu pregleda, za razliku od onog hajpa pod mač, kad je imao i po milion. Navodno, po jezuitskim zemljama, za to što on priča, ne bi mu dali, tj. sklonili bi ga.
Video sam članak o simbolu jarca i tu ste pisali o guslama. Još jedna njegova zabluda. Ne znam kome može ona muzika da se sviđa, mene ono iritira kao da neko buši zid. A u jednom crtanom za decu o caru Davidu, gde je bio narator i prevodilac, kad je David svirao liru Saulu, on je preveo kao gusle.
I to je čudo kako je teško osloboditi se idolopoklonstva, nije samo on u pitanju. Kada neko odbaci slike "svetih oca", krst, crkvenu službu i ostalo, uhvati se za druge vidove istoga, kao što je nacionalizam, ideja super-nacije, obožavanje ratnih heroja, itd.
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI