BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

April 2021

SunMonTueWedThuFriSat
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar


  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 20/12/2017, 12:47

  Preko sajta http://archive.org/web/web.php moguće je dijelom povratiti pobrisane stranice sa Interneta. Kao što se mnogi posjetioci ovog foruma sjećaju, ranije je postojala tema o Miroljubu Petroviću, čija osnovna svrha je bila raskrinkavanje njegovih različitih manipulacija koje su duhovno veoma opasne i štetne jer se sve vrijeme poziva na Bibliju i Boga. U sklopu te teme objavljeno je mnoštvo postova, u kojoj je pored korisnih informacija bilo i nepotrebnog pretjerivanja u dosjetkama i humoru na račun Petrovića i njegovih mahinacija, ali ne iz zle namjere, makar što se tiče administracije foruma. Negdje u ljeto 2015. godine (početkom juna mjeseca), administratori su procijenili da zbog zasićenosti teme i sve većeg zastranjivanja Petrovića od biblijske nauke temu treba trajno obrisati, što je i urađeno. U međuvremenu, posebno u 2017. godini, zbog gostovanja na različitim televizijama i putem javnih predavanja, Petrovićeva popularnost porasla je više nego ikada, a ogromna većina njegovih pratilaca fanova nijesu ni izbliza svjesni zabluda koje propagira.

  Poznato je da se nijedna kritika ne može vršiti bez izlaganja opasnosti pripisivanja pogrešnih motiva onome ko je upućuje (sujeta, zavist). Osim toga, u hrišćanskom svijetu vlada mišljenje kako svačije vjerovanje treba uvažavati i poštovati. Tačno je da je svaki čovjek slobodan da vjeruje šta hoće, ali to nikome ne daje licencu da može da ugrožava i izvrće istinu koja se tiče najvažnijih pitanja u životu. Raskrinkavanje zabluda i opasnih jeresi ne isključuje ironiju i sarkazam kao jedan od alata u tom procesu. Naravno to postaje i jeste problem ako je ničim izazvano i zlonamjerno, s ciljem da se kompromituje ili ponizi nečija ličnost. Postoje biblijski primjeri i savjeti da bezumnicima treba odgovoriti prema bezumlju koje zastupaju. To što svoju bolesnu sujetu i loše motive pripisuju onome ko ih opomene ili raskrinka ne mijenja ništa. Oni koji promovišu duhovne otrove i budalaštine zapravo bi željeli da budu ravnopravno uvaženi. To postoji samo u demokratiji. Ne može se i ne smije se davati na značaju nikakvim zabludama ma od koga dolazile.

  „Bič je za konja, uzda za magarca, a prut za leđa bezumnika. Ne odgovaraj bezumniku po njegovoj ludosti, da i ti ne budeš kao on. Ukori bezumnika prema ludosti njegovoj, da ne misli za sebe da je mudar. Ko povjerava nešto u ruke bezumniku, on je kao čovjek koji odsijeca sebi noge, kao čovjek koji sebi zlo čini.“ (Priče 26:3-6)

  U dramatičnom sukobu sa Balovim sveštenicima, prorok Ilija, čovjek je kasnije živ uzet na Nebo, koristimo je sarkazam: „U podne Ilija poče da im se ruga: Vičite iz svega glasa, jer je on bog. Mora da se nešto zamislio, ili je u poslu, ili na putu. Ili možda spava pa ga treba probuditi!“ (1. Kraljevima 18:27)

  Pogledajmo kako Pavle piše problematičnim vjernicima u Korintu:
  „Zar ste se već nasitili? Zar ste se već obogatili? Zar bez nas vladate? Da bar vladate, pa da i mi vladamo s vama. Jer čini mi se da je Bog nas apostole prikazao poslednje, kao osuđenike na smrt, jer smo postali prizor koji gleda svijet, i anđeli i ljudi. Mi smo ludi zbog Hrista, a vi ste mudri u Hristu. Mi smo slabi, a vi ste jaki. Vi ste ugledni, a mi prezreni. Sve do ovog časa i gladujemo i trpimo žeđ i
  oskudno smo odjeveni i grubo postupaju s nama i beskućnici smo i mukotrpno radimo svojim rukama. Kad nas vrijeđaju, blagosiljamo. Kad nas progone, strpljivo podnosimo. Kad nas kleveću, odgovaramo ljubazno. Postali smo kao smetlište svijeta, kao svačiji otpad - sve do sada.“
  Na kraju, Pavle otkriva motiv zašto piše na ovakav sarkastičan način: „Ovo ne pišem da vas postidim, nego da vas opomenem kao svoju voljenu djecu.“ (1. Korinćanima 4:8-14)

  Da li je Isus uvrijedio Iroda kad je rekao: „Idite i kažite toj lisici…“ (Luka 13:32)? Da li je uvrijedio sveštenike kad ih je nazvao „budalama i slijepcima“ (Matej 23:17), „licemjerima“ (Matej 23:25), „okrečenim grobovima“ (Matej 23:27), „zmijskim porodom“ (Matej 23:33)?

  Dakle, bitno je da naša retorika postiže cilj, da se probudi i osvijesti onaj kome je ukor upućen ili da se dozovu pameti oni koji su postali žrtve zabluda preko njihovih propagatora. Ako su glupavi razgovori i neumjesne šale sami sebi cilj, onda je to zaista problem (vidi: Efescima 5:4; Matej 5:22).


  PavleS: komentar modifikovan dana: 20/12/2017, 16:57; prepravljeno ukupno 1 puta
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 20/12/2017, 12:50

  U nastavku slijede neki povraćeni postovi iz pređašnje teme o Miroljubu Petroviću. Evo zašto je ta tema uopšte bila otvorena.

  PavleS (citat):16/12/2009, 16:27
  Ne znam koliko vas posjećuje forum g. Miroljuba Petrovića, ali danas (16. decembra 2009), u odgovoru na zapažanja grupe korisnika koji su izrazili sumnje da su knjige koje je objavio CPS preko izdavačke kuće „Methaphysica“ iz Beograda (inače izdavača koji reklamira okultnu simboliku) u stvari plagijati (radi se o knjizi „Tajne Biblije“ - Aleksandar Medvedev i još nekim naslovima) sa upadljivim sličnostima sa adventističkom literaturom od dr Radiše Antića, EGW, moguće i drugih pisaca, stajalo je sledeće:

  Mojsije je napisao:
  Kao sto smo i ocekivali, obrisali ste post. No, ovaj post ce ici sve dok ne dobijemo odgovor. Vi cete brisati, a mi cemo ga vracati nazad...

  Miroljub Petrovic:
  Lepo od tebe sto govoris u mnozini, da se zna da nisi sam nego da vas je vise, da je cela sekta na okupu. Samo radite to sto ste naumili, pokazite kakva ste govna vi subotari, kakvo ste smece. Ja sam ovde izneo samo delic vase prljavstine, jer me prozivate, a vi nastavite ostalo. Cak su i ekumenisti manje zlo od vas. Oni imaju svoje forume gde pokusavaju da me blate, ali ovde se ne ukljucuju, a vi nasrcete neprestano. To pokazuje da ste vise demonizovani nego oni.

  Ali znajte da se priblizava dan kada ce se Bog zestoko obracunati sa vama. Ako pre toga dodje sloboda u Srbiju, sa zadovoljstvom cu doci sa bracom da vam bejzbol palicama izlomim glave, da popalim vase kupleraje koje nazivate „crkvama“ i da vam zatrem seme sotonsko kao sto je Isus Navin zatro Hahanejce.

  O kakvom „bogu“ i „braći“ se ovdje radi, nije teško zaključiti. Izvjesno ne o Isusu Hristu i Njegovom narodu, ko god i gdje god oni bili.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 20/12/2017, 12:53

  U nastavku, evo još nekih navoda iz stare teme:

  PavleS (citat):30/12/2009, 23:52
  Pošto je već otvorena tema o g. Petroviću, mislim da treba staviti i sledeća zapažanja vezano za njegov rad:

  - Pored stalnog banovanja članova koji ne promovišu ili podržavaju njegove ideje o Jevrejima, trećem hramu, Edenu u Izraelu itd, Petrović sistematski i proračunato uklanja sve one postove ili njihove djelove koji mogu pokazati da nije u pravu i iskompromitovati njegove projekcije. On to radi tako vješto da se čitaoci foruma (naročito novi) navode na pomisao kako ubjedljivo dobija svaku diskusiju i ima argumente na svojoj strani.

  - Nasuprot činjenici što se koristi obiljem protestantske literature, naročito adventističke, on nastoji na sve moguće načine da iskompromituje i omalovaži protestante, dok istovremeno podržava razne ekstremiste ukoliko to odgovara njegovom „tvrdom“ konceptu.

  - Treba takođe naglasiti da on intelektualno odlično shvata mnoge stvari, a rad „u svojoj sili“ je očito pokušaj da nadomjesti nešto što je propustio na duhovnom planu.

  - Posebni predmet njegove (očite) mržnje su adventisti sedmog dana, jer on svjesno ili možda podsvjesno zna odakle prijeti najveća opasnost za raskrinkavanje njegovih ideja (koje zapravo nijesu njegove izvorno, samo donekle preformulisane), čak i pored činjenice da su adventisti veoma pali u standardima biblijske pobožnosti. Pored toga, Petrović je bio kršten u ASD ckrvi, družio se sa adventistima i dobijao novac i podršku za različite projekte od njih. Sad to za njega predstavlja vrlo neprijatnu hipoteku koje se nastoji osloboditi po svaku cijenu zarad reputacije „besprekornog“ slobodnog strijelca i „borca protiv sekti“ udruženo sa policajcima tipa g. Zorana Lukovića koji slovi za stručnjaka za sekte, ali veze nema sa biblijskom religijom, što se vidi iz načina na koji piše.

  - Cenzura knjiga je posebna poslastica g. Petrovića, čime se u jednom postu čak i hvali u zajedljivoj primjedbi prema nekom članu njegovog foruma koji ga je optužio za plagijatstvo.

  - Za Elen G. Vajt tvrdi da su je „subotari“ pretvorili u vješticu. Ovdje bih pozvao svakog iskrenog istražitelja religije neka čita spise Elen Vajt i donosi zaključke za sebe. Na mojem sajtu ima mnoštvo njenih knjiga (gdje nije potpisana kao J.K. Black i ne znam ni ja ko), a postaviću uskoro, ako Bog da, i njene spise pod nazivom Svjedočanstva za crkvu pa neka ljudi sami vide. Ovoj ženi su i sami adventisti (vođe crkve) napravili određenu cenzuru jer treba podnijeti čistu i nepomiješanu istinu. Kako je to ona doživljavala, čitaćete u pomenutim Svjedočanstvima.

  - Iz svega ovoga nameće se zaključak da je za njega dobra samo ona crkva u kojoj bi on bio glavni i bespogovorni gazda, što mu očigledno veoma nedostaje, najvjerovatnije i u sopstvenoj kući...

  Teško je i tužno pisati o ovakvim stvarima ali dobro je upozoriti ljude da se paze od „nauka po čovjeku“ i raznih, da ih tako nazovem, nasilnih „istina“. Dobro je da budemo otvorena uma za Boga i manemo se prazne taštine i pristajanja uz popularne pokrete, crkve, vođe, govornike ili sve drugo što ne vodi putu istine i pravde. Jer Bogu i sebi smo živi, a ako zaslužimo vječnu smrt, mrtvi smo sebi i drugim mrtvacima od kojih smo pravili idole.

  PavleS (citat):13/2/2010, 14:36
  BIBLIJSKA ISTORIJA KAO NIJEDNA DRUGA JE I NEKE RUŽNE STVARI SAČUVALA OD ZABORAVA. ZAŠTO NE BISMO I MI?

  KRŠTENJE U TRI ČINA (Kako to radi čovjek sa bejzbol palicom u ruci)

  Na pitanje o krštenju jednog člana foruma g. Petrovića, uslijedio je ovakav odgovor:

  Miroljub Petrovic:
  Nije tajna, zasto bi bila? Kada sam se krstio 1990. godine, krstio me je svestenik iz jednog sela u okolini Leskovca, i to u kuci moje babe, tako da mi je baba bila kuma (posto je ona htela da me krsti dok sam bio mali, ali moji roditelji komunisti to nisu dali, pa sam hteo da obradujem babu tako sto ce da mi bude kuma). To krstenje smatram kao trenutak kada sam usao u savez sa Bogom.

  Pre dve godine sam bio u Izraelu i iskoristio sam priliku da se uronim u reku Jordan na nacin kako se to radilo tokom istorije. (To je bio jedan od najlepsih trenutaka u mom zivotu.) Krstenje je stari obred obrednog kupanja koji se koristio u istoriji Bozjeg naroda. U stara vremena, da bi neko postao deo Bozjeg naroda trebao je da se obreze, da se obredno okupa i da prinese zrtvu (naravno i da se pokaje za svoje grehe i da prihvati da zivi po Bozjim zapovestima datim od Boga preko Mojsija).

  Tokom obrednog kupanja nije potrebno niko da vas uranja, vec je to licni cin i mozete sami da ga obavite. Naravno, kada se u prisustvu svestenika covek krstava (uranja) on tako zeli da kaze da prihvata religiju koju svestenik ispoveda. Tako je bilo i u vreme Jovana Krstitelja, kada su se ljudi krstavali na njegov poziv na pokajanje i na uspostavljanje zaveta (saveza) sa Bogom koji su pokidali.

  U odredjenim uslovima krstenje moze da se obavi i skropljenjem (prskanjem vodom) sto bi predstavljalo simboliku uronjavanja.

  Lepo je kad se covek krsti u crkvi i kada se svestenik pomoli Bogu za njega. Ali ako je neko razocaran u crkvu, moze i kod kuce da napuni kadu, da se pomoli Bogu, i da se uroni, ili da ode na reku i da se tamo uroni. Dakle, to je licni cin. Opet ponavljam, najlepse i najprirodnije bi bilo da se to uradi u crkvi, ali ako je u crkvi svestenik neki Djakovac ili neki papski poltron ekumenista, onda je bolje da se covek tamo ne krstava (da ga ne bi opseli demoni).

  Na insistiranje članova istog foruma da ipak jeste bio kršteni član Adventističke crkve, g. Petrović odgovara:

  Miroljub Petrovic:
  Nisam se nikada krstio u adventistickoj crkvi u Zemunu, ali se JESAM „krstio“ u adventistickoj crkvi u Beogradu (u ulici Bozidara Adzije 4). U prethodnim postovima sam rekao da sam 1990. godine postao religiozan (tada sam imao 25 godina), a 1992. sam bio dobrovoljac na trebinjsko-dubrovackom ratistu. Tamo na ratistu sam nasao, u jednoj napustenoj kuci u kojoj smo spavali, neke stare novine (beogradsku „Politiku“ staru godinu dana) i u njima prvi put procitao kratke tekstove vladike Nikolaja Velimirovica koji su me odusevili. Kada sam se vratio u Beograd trazio sam da kupim knjige vladike Nikolaja, ali nisam mogao da ih nadjem. Onda sam jednog dana na jednoj banderi na Novom Beogradu video reklamu za „teolosku“ biblioteku „Logos“ iz Zemuna, koja je reklamirala knjige i video materijale o Bibliji. Nazvao sam ih i pitao da li imaju knjige vladike Nikolaja. Tip koji se javio rekao mi je da momentalno nema, ali da ce mi nabaviti iz Valjeva, i jos me je pozvao da dodjem u biblioteku jer ima druge „sjajne knjige i video materijale“. Dao mi je adresu i ja sam otisao.

  Kad sam dosao na adresu koju mi je tip dao u Zemunu bio sam iznenadjen kada sam video da je u pitanju adventisticka crkva. Secam se da je bila zima i da sam se smrzao dok sam nasao tu „biblioteku“ u nekoj zabacenoj ulici. Tada nisam znao sta su sekte i iako sam pretpostavljao da je u pitanju neka prevara, mislio sam da su to neke bakice koje dele letke i pamflete o smaku sveta i slicno. Rehoh: „Ajde kad sam dovde dosao i toliko se smrzavao da vidim kakva je to 'biblioteka'.“ Unutra je bio neki ljubazan tip, ali ja sam video da tu nema vladike Nikolaja i da ga nikada necu ni dobiti. Ponudili su mi da se „besplatno uclanim“ u njihovu „biblioteku“, i posto su bili napadni, ja sam se uclanio u tu njihovu biblioteku da ispadnem ljubazan. Medjutim, to je bila navlaka da dobiju moj broj telefona, pa da me posle svaki cas zivkaju.

  Onda sam otisao kod lokalnog pravoslavnog svestenika i malo povisenim tonom ga pitao kako dozvoljava da se rade ovakve stvari i da se podvaljuje ljudima na takav nacin, da se ljudi vrbuju za razne ne-pravoslavne verske zajednice, a on me je izbacio napolje zato sto nisam „sa postovanjem“ razgovarao sa njim. Brzo sam shvatio da od svestenika (velike vecine njih) nema vajde, pa sam krenuo da se sam obracunavam sa sektasima. Nisam ih tukao, kao Sladjan Mijailjevic, sadasnji poslanik SRS-a, predsednik udruzenja „Istina“ koja se bori protiv sekti i urednik jednog antiglobalistickog sajta (koji je nekoliko puta uletao sa prijateljima u sektu Hare Krisna i tukao sve redom - ja navijam da taj tip bude ministar policije). Ja sam pokusavao da se uvlacim u sekte i da izvlacim ljude iz njih. Dva puta sam umalo nastradao - jednom kod pentakostalaca, a jednom u sekti Hare Krisna, kada su u oba slucaja poceli da padaju u trans i da opsednuti demonima budu van svake kontrole.

  Posto su me adventisti stalno zivkali na telefon, pokusao sam tamo da nesto uradim. Odmah su me startovale njihove „mlade vernice“, koje su se odmah ohladile kad su videle da sam „Crnogorac“ i da necu sa njima da idem na plazu i u duge nocne setnje po dunavskom keju da „proucavam Bibliju“. Njihovim svestenicima nije smetalo sto sam pravoslavac ako dolazim u njihovu „crkvu“. Kasnije sam shvatio da je sektama vazno samo da im ljudi dolaze u „crkvu“ i da ostavljaju tamo novac, a kakvo je duhovno stanje vernika to ih uopste ne interesuje. Ako se neko kurva ili laze ili krade, a da ga niko ne vidi, to je dozvoljeno, ali ako „ne dolazi u crkvu“, to je najveci skandal. Onda se svi „mole“ za njega jer dolazenje u „crkvu“ je „uslov svih uslova za spasenje“, kako oni veruju.

  Adventisti i Jehovini svedoci su manje opasni u odnosu na ostale sekte, jer ne veruju u besmrtnost duse pa kod njih nema demonskih cuda, tako da je sa njima lakse raditi, ali su vecinom hipnotisani i ispranih mozgova kao i ostali sektasi.

  Posle kraceg vremena video sam da se adventisti interesuju za nauku i za moja objasnjenja Biblije kroz nauku, tako da su me pozvali da odrzim par predavanja u njihovoj crkvi u Zemunu. Bili su odusevljeni, a nekoliko mladih momaka je pocelo da prelazi na moju stranu i da se raspituje o tome kako ja vidim teologiju. Tada sam shvatio da sa tim predavanjima mogu da pridobijem mnogo njihovih vernika, ali je problem bio sto nisam adventista, tako da nisam dobijao puno prostora.

  Posto sam vec bio odlucan da se obracunavam sa sektasima (bio sam samo 3 godine religiozan), onako mlad (i „lud“) odlucio sam se na „tezak“ korak, a to je da pridobijem poverenje njihovih glavesina tako sto cu se „krstiti“ u njiihovoj „crkvi“. Oni su to oberucke docekali i organizovali mi ekspresno „krstenje“, a da nisam morao ni da prolazim kroz proceduru da „radim teme“, kako to oni zovu, ili proucavanje Biblije.

  Taj dan „krstenja“, bio je to 29. maj 1993, bio je jedan od najtezih dana u mom zivotu. Lakse mi je bilo na frontu pod granatama Zengi, nego tog dana u Bozidara Adzije 4. Prvo sam morao da obucem neku belu suknju, haljinu, ili sta vec, tako da sam izgledao kao glupi avgust (klovn). Onda sam morao da izadjem na veliku binu, sa jos dvadesetak ljudi koji su se takodje „kstavali“. To su uglavnom bila deca adventista koje su roditelji nagovorili da se krste, iako tu decu religija uopste ne interesuje. Ta deca (uzrasta 16-22 godine) su se sve vreme glupirala, cerekala i isprdavala, kao da su na zurci, a ne na krstenju.

  Pred skoro hiljadu ljudi, usledio je „slag na tortu“ kada je adventisticki svestenik poceo preko mikrofona da sve nas u glas ispituje o nasoj veri, a publika je odusevljeno pratila „program“. Pitanja su uglavnom bila u stilu: „Da li priznajes da je adventisticka crkva jedina Bozja crkva?“ i slicno. Ovi oko mene su svi vikali (mnogi kroz smeh) „da“, a ja sam u sebi govorio „ne“. Pa je posle toga bio muzicki program, pa ovo, pa ono, nikad kraja celom cirkusu. Na kraju su me zaronili u neki bazen, pa me cak i slikali, a kada sam posle mom bratu pokazao tu sliku kako me njihov svestenik uranja u vodu, on mi je kroz smeh rekao: „Kada te sledeci put budu uranjali u septicku jamu, zovi mene da te ja slikam.“

  Iako je sve bilo odvratno i otuzno, bilo je svrsishodno jer sam dobio veliki prostor da uticem na ljude, tako da je veliki broj adventista presao na moju stranu i kasnije napustio tu „crkvu“. Problem je nastao kada sam poceo da se pojavljujem na televiziji i kada su shvatili da ja ne pozivam (vrbujem) ljude u njihovu „crkvu“. Secam se kada sam gostovao na jednoj televiziji u Podgorici, i onda su gledaoci mogli da se ukljucuju u program i da mi postavljaju pitanja. Ja sam pricao o stvaranju i Potopu, a gledaoci su postavljali pitanja na te teme. Medjutim, onda se ukljucio jedan gledalac koji je pitao: „Kojoj crkvi vi pripadate?“ Prepoznao sam glas jednog adventiste iz Podgorice, i odgovorio sam: „Ovde se ne bavimo crkvama, nego naucnim dokazima za Bibliju.“ Posle nekoliko minuta, isti gledalac se javio sa pitanjem: „Koji je dan od odmora?“ Ja sam odgovorio: „Ne bavimo se tim temama, imate o tome u Bibliji.“

  Posle te emisije adventisti iz Podgorice su bili jako razocarani u mene i vise me nikad nisu pozvali da im odrzim predavanje u crkvi. „Los glas“ se preneo i u Srbiju. Prigovor je bio otprilike ovakav: „Ti Miroljube odrzis predavanje, odusevis ljude, a onda dodju Jehovini svedoci i odvuku ljude.“ Ja sam im rekao: „Sto ih vi ne odvucete?“ A oni su trazili da ja reklamiram njihovu crkvu, sto sam ja odbio i onda je „pukla tikva“. Kasnije je najvisi organ njihove crkve na ovim prostorima doneo odluku da se svim njihovim svestenicima zabranjuje da me pozivaju u njihove crkve da drzim predavanja.

  Celu ovu pricu, koju sam ispricao u najkracoj mogucnoj verziji, nisam do sada nigde javno iznosio jer nisam zeleo da se bavim ruznim stvarima. Medjutim, problem nastupa sto mnogi adventisticki svestenici, u svom nastojanju da pridobiju ljude za svoju crkvu, dele ljudima moja predavanja i kazu da sam ja adventista, pa kad se ljudi oduseve sa mojim predavanjima, onda ih posle vrbuju za svoju „crkvu“. Nema problema da dele moja predavanja, ali nije u redu da me lazno predstavljaju.

  Svi koji posecuju ovaj forum i koji prate moja predavanja, znaju da ja ne gledam ko je ko, i ko je clan ove ili one crkve, i da li ide u neku crkvu ili ne ide. Ja zelim da promovisem biblijski koncept i to je to. Nigde ne isticem da sam pravoslavac i nikog ne vrbujem u pravoslavnu crkvu, vec zelim da promovisem izvorni biblijski koncept (pravoslavlje). E sad, to sto su neki adventisti bili dosadni pa su hteli da me iskompromituju sa tim „krstenjem“, evo, saznali su o cemu se tu radi. Zao mi je ako su se razocarali, ali dobro je ako su se razocarali, jer ce mozda neko od njih da vise gleda u Boga, a manje u idole (svoje svestenike i „crkvu“ kojima slepo veruju).

  Sa ovom pamecu nikada ne bih radio takve stvari koje sam radio pre 16 i vise godina, vezano za razbijanje sekti. Sekte se razbijaju jacanjem imunog sistema, dakle jacanjem licne i porodicne duhovnosti. To je upravo i cilj organizacije „Centar za antropoloske studije“ koju vodi kapetan kriminalisticke policije Zoran Lukovic, koji me je pozvao da budem jedan od osnivaca pomenute organizacije i sa kojim radim na tom cilju.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 20/12/2017, 12:56

  PavleS (citat):13/5/2010, 00:49
  Ovo bi šteta bilo da se ne sačuva:

  MIROLJUB PETROVIĆ (24.04.2010. - kasnije je uklonio ovaj post):
  Moje je misljenje da su velike sanse da Seselj izadje iz haskog kazamata, jer je on jedan od retkih ljudi na planeti Zemlji koji prstom upire u ambasadu Sotone na Zemlji (Vatikan) i svetski medjunarodni nemoral. On ima svoje nedostatke i mane, ali Bog nikada nije radio preko savrsenih ljudi (jer ih nije bilo), nego preko onih koji su pokazivali pozitivne tendencije i hteli da budu hrabri i odlucni na strani istine i morala (na nacin koliko su istinu razumeli). Dobro je sto je Seselj danas u Hagu, jer da je na slobodi, brzo bi bio ubijen. Slicna je situacija i sa Legijom i Crvenim beretkama. Posto se ovaj satanski evropski sitem urusava, ocekujem da ce Seselj i Crvene beretke izaci na slobodu u pravo vreme, kad bude otadzbina trebala da se cisti od evropskog smeca.

  MIROLJUB PETROVIĆ (12.05.2010.):
  Danas su krvnici uhapsili kapetana Dragana. Podsecam da je taj covek ne samo branio narod od jezuitskog noza, nego je i osnovao fond koji je pomogao mnogim porodicama poginulih boraca. Tesko je u istoriji naseg naroda naci većeg junaka i čoveka od Dragana Vasiljkovića, bez obzira na sve njegove nedostatke i mane (a ko ih nema?).

  Ja cu od veceras do sutra da uzmem post i da se molim za njega, a i narednih dana cu da se molim, a zelim da pozovem sve zainteresovane da i oni uzmu post do sutra pa da se molimo za ovog junaka, da ga Bog sacuva od zlikovaca. Mislim da je ta nemoralna drzava Autralija odavno zasluzila da potone u zemlju. Takodje mislim da ovaj forum okuplja dovoljan broj poboznih ljudi cije ce molitve mnogo znaciti u Bozjim ocima, a Bog je veliki i Njemu je sve moguce.

  Ja sam pre dva meseca razgovarao u Holandiji sa advokatom kapetana Dragana i rekao sam mu da on treba da se pothitno skloni u Izrael, i dao sam mu moj broj telefona u Izraelu i ponudio se da ga ja stitim, koliko mogu, ali taj njegov advokat je jedan kreten, kilavi Radovan, koji hoce „pravnim putem“ da zastiti svog klijenta. Kako da ga pravno zastiti kad zivimo na planeti na kojoj se nijedno pravo ne postuje? Kapetan Dragan je ocigledno kasno shvatio da „pravnim putem“ ne moze nista da se resi.

  Dakle, hajde da se molimo Bogu za ovog coveka.

  p.s. nemoj neki evropljanin ili neki smrdović da prokomentarise ovo sto sam gore napisao, jer će mu to biti zadnje na ovom forumu.

  Pitanje za razmišljanje: Kad se molimo za druge ljude (ko god oni bili), činimo li to da ih Bog oslobodi od grijeha ili u grijehu da bi nastavili starim putem?
  Prije neko veče čitao sam u 2. svesci Svjedočanstava EGW kako je odbila da se moli za jednog čovjeka čiju prošlost nije poznavala. Tražila je od Boga da joj razjasni slučaj, i u snu te noći dobila panoramu njegovog života od djetinjstva. Bio je uprljan grijehom masturbacije (samoskrnavljenja, kako je ona to nazivala) i stoga molitve za njega nijesu mogle imati učinka sve dok je gajio taj porok, čak i u braku...
  Zaista je nevjerovatno do kojeg nivoa mogu ljudi doći opravdavajući jedno a osudjujući drugo zarad svojih ideja i ciljeva i pri tome čak vjerujući da „rade“ u Božje ime. Ipak je evidentno da Dragan Vasiljković i pored svoje dosta mutne prošlosti posjeduje odredjene kvalitete i vrline za razliku od velike većine popularizovanih likova iz rata u bivšoj Jugoslaviji.

  PavleS (citat):19/10/2010, 22:46
  Evo i jedne malo konkretnije izjave o Miškovim teološkim stavovima:

  VIZANTIJA - poruka glasi:
  Miroljube da li u Srbiji postoji neka organizacija Mesijanskih Jevreja. Ustvari da li uopste postoji neka organizacija, crkva(za neke mozda sekta) koja svoju veru, obrede, praznike, nacin zivota temelji na Tanahu, ali da priznaju Isusa za mesiju i da veruju u drugi dolazak. Postavio sam to pitanje posto postoje danas svakave „religije“ pa ne bih da sam istrazujem da ne upadnem u neku zamku, posto verujem da ako nesto takvo postoji Vi sigurno znate.

  Miroljub Petrovic (citat):Tako nesto ne postoji registrovano u Srbiji. Postoji ovaj sajt i forum koji okuplja ljude koji su u toj prici.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 20/12/2017, 12:57

  PUT U OBEĆANU ZEMLJU

  Miroljub Petrovic (citat):
  Odgovorio 30.11.2014 22:04
  Evo jednog obavestenja, koje bi nekim clanovima foruma i posetiocima moglo da bude od koristi. Kao sto sam ovde vise puta napomenuo, i potrudio se da argumentovano pokazem, drzava Izrael je neka vrsta Nojeve barke za poslednja vremena koja su pred nama. Ne samo da Biblija o tome govori, vec i brojna svedocanstva onoga sto se tamo desava (zadnje sto smo videli je predavanje Nehemije Gordona o Jom Kipurskom ratu, a za koji dan ce biti postavljen preveden video „Cuda u Gazi“) iz cega moze jasno da se vidi da Bog brani Izrael i one koji tamo zive na poseban nacin, i da ce braniti i u buducnosti, kao sto je obecao u Bibliji.

  Ekipa CPS-a, koju ja predvodim, planira da realizuje projekat kojim bi se olaksao dolazak u Izrael ljudima sa nasih prostora. Ja sam govorio o tome kako danas moze da se zivi u Izraelu sa legalnim papirima, i te opcije nisu prihvatljive mnogima jer je u svakom od tih slucajeva potrebno dosta novca ili dosta vremena (dosta novca za nase prilike).

  Jedna od opcija koja je sada aktuelna jeste da se registruje firma u Izraelu preko koje bi mogli da se zaposle ljudi sa nasih prostora, i da se na taj nacin srede papiri. Posto je CPS postao dosta poznat u svetu, pogotovo zahvaljujuci nasem radu u okviru medicine, dobili smo ponudu za otvaranjem predstavnistva naseg centra u Izraelu. Plan je da se izvrsi registracija naseg centra u Izraelu, i da se u okviru njega rade svi projekti koji se sada rade (medicina, kreacionizam, organska proizvodnja...), sto bi ukljucivalo izdavanje knjiga na hebrejskom jeziku, otvaranje lecilista (Lifestyle centra), internet televizije, i dr, a kada se posao razvije (sto moze da bude vrlo brzo), da se u posao ukljuce ljudi sa nasih prostora koji su nama teoloski bliski, i da im se omoguci da dodju, zive i rade u Izraelu, sto znaci da im se sredi radna dozvola i sve ostalo sto je potrebno.

  Ono sto je vazno jeste da se krene sa projektom, pa kada ljudi u Izraelu budu videli rezultate naseg rada, smatram da nece biti nikakvih problema da se srede papiri za sve ljude za koje mi budemo garantovali.

  Ja sam planirao da zajedno sa mojim najblizim saradnicima samostalno krenem u realizaciju tog projekta, ali stvari se ne odvijaju brzinom kojom bi mi hteli jer je u pitanju malo veci projekat za koji je potrebno malo vise finansijskih sredstava, reda velicine nekoliko desetina hiljada evra. Projekti koje smo do sada radili su bili mnogo jeftiniji, od par stotina, do par hiljada evra, a ovo je nesto ozbiljnije i vece. Dakle, u pitanju nisu ogromna sredstva. Svako ko ima stan u Beogradu mogao bi prodajom stana da finansira ceo projekat.

  Mi imamo odredjena sredstva, ali smo dosli na ideju da na ovom forumu iznesemo predlog projekta i da pozovemo zainteresovane da se ukljuce u realizaciju projekta.

  Sta to prakticno znaci? Kako da se neko ukljuci?

  Ukoliko neko proceni da je u pitanju dobar projekat i zeli finansijski da ga podrzi, takve osobe bi imale prednost u pozivu da rade za nas centar u Izraelu i sredjivanju papira za takav rad.

  Na podsetim, svi saradnici CPS-a su potpuno nezavisne osobe koje imaju svoj privatan biznis. Neko od njih pravi tinkture, neko leci ljude, neko prodaje knjige, neko proizvodi mladi jecam, neko organsku hrani ili lekovito bilje, neko radi kao prevodilac itd.

  Dakle, nasi najblizi saradnici su oni koji su nezavisni od sistema. Postoje i oni koji su jos uvek zavisni od sistema, i koji mozda nemaju snage da budu potpuno nezavisni, ali mi i na njih racunamo, jer uvek ce trebati posteni i vredni ljudi koji ce hteti da rade za platu.

  Nas cilj je da u nekoj bliskoj buducnosti napravimo neku komunu, ili selo u Izraelu, gde bi okupili ljude sa nasih prostora koji bi prevashodno ziveli i radili u prirodi da obezbede ono sto je najosnovnije za zivot, a pored toga mogu da se bave cime zele. Nesto slicno Amisima, ali na savremeniji i bolji nacin.

  Da bi projekat mogao da se pokrene, potrebno je da nekoliko njih malo vise povuce u pocetku, da povuce i intelektualno i finansijski, a posle ce biti pripremljen teren da i oni slabiji mogu da se pridruze.

  Dakle, svi oni koji su zainteresovani da pre svega finansijski pomognu ovaj projekat, i da kao donatori steknu odredjen privilegovan status u sredjivanju papira od strane CPS-a u Izraelu, mogu da mi se jave na privatnu poruku ili e-mail: cps.kontakt@hotmail.com

  Ono sto svim donatorima nudimo jeste da ce im sredstva koja budu ulozili u projekat biti vracena kada se projekat pokrene, a ja ocekujem da bi to moglo da bude veoma brzo. Dakle, u pitanju nije donacija bez povratka, vec donacija kao vrsta beskamatne pozajmice.

  Ja i moji saradnici se do sada nismo stedeli da ulozimo sve sto smo mogli za napredak svih clanova i posetioca foruma, ali to u ovom slucaju nije dovoljno. I mozda je to dobro, jer ce to biti prilika da se i drugi ukljuce. Mozda su stvari sazrele do tog nivoa, jer ovaj forum okuplja veliki broj ljudi, a ja tvrdim da je ovaj forum mesto okupljanja intelektualne elite Balkana, i mnogo sire.

  Treba jos dodati da ukoliko se jednoj osobi srede papiri da je zaposlen, onda na osnovu njega njegovi clanovi porodice mogu da dobiju papire.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 20/12/2017, 13:04

  Nikola Šavija (citat):20/3/2015, 02:19
  Kao jedan od bivših bliskih saradnika Miroljuba Petrovića (od sad ću ga zvati samo skraćeno Čiča kako on voli da ga zovu) ispričaću kratko iskustvo druženja sa Čičom, naravno proširivaću priču i pisaću dalje jer ne mogu sve da napišem odjednom, pa će biti iz delova.

  Na početku želim da istaknem veliki doprinos Čiče koji je kreacionizam popularizovao u Srbiji i mogu da kažem da su njegova pradavanja tog tipa jedna od najboljih u Srbiji uz koja su mnogi počeli da veruju u Tvorca koji je stvorio ljude i sve oko nas.

  Da li je to dovoljno za spasenje? Naravno nije... To je samo prvi korak... Nakon koga većina odustane... Kako znamo da li je to tačno? Naučna istraživanja pokazuju da je 90% i više posto ljudi upoznato da postoji Bog i da je on stvorio ljude i sve oko nas, naravno ima tu dosta podgrupa, kao naprimer: Postoje kreacionisti koji veruju u evoluciju i ne veruju u doslovnih 6 dana stvaranja. Da ne raspredam o ovoj temi i pređem na stvar.

  Saznanje da postoji Bog je samo jedan stepenika ka drugim Bibliskim istinama.

  Sve me je to zainteresovalo da se počnem više interesovati za religiju, prirodnu medicinu, tajna društva.

  Moj problem je bio u tome što sam ja samo gledao njegova predavanja i nisam hteo da gledam druga, jednostavno to mi je bilo najzanimljivije u tom trenutku, i to je bila određena svetlost koju je moj loš karakter mogao tada da primi. Ali tu leži problem, posle nekog vremena sam počeo da mislim da sve znam i krenuo da davim ljude sa religijom, p.medicinom, tajnim društvima. Kako bi najjednostavnije rekao počeo sam sve više da ličim na Čiču, rečenice, pokreti, gestikulacija, grimase, sve sam skinuo. Mislite da je sve to bilo svesno? Nikako! Danas znam da nas je isti duh vodio... Koji duh to ćete videti u seriji nastavaka, pa ćete sami proceniti.

  Veoma brzo sam stupio u kontakt sa Čičom i čuo sam se ne tako često sa njim, recimo jednom u mesec dana. Tada sam živeo i radio u Londonu. Rećiću samo ovo: Bio sam fascinaran sa njegovim likom i delom. Ovo upamtite jako je važno jer tako čovek sam sebe dovodi u hipnotisamo stanje, u jedno stanje kada mu je mozak u alfa režimu i kada upošte ne analizira osobu sa kojom priča. Bukvalno da mi je tada rekao ovo što sada govori i piše na svom forumu ja bi mu dao 50.000 eura. Da je tada imao ovako jaku priču na forumu ja bih mu tada sve dao. Zamislite to moje stanje. Ja sam više voleo njega nego svoju majku, oca, sestru, a mislio sam da tako volim Boga. Počeo sam da ogovaram moju sestru kod njega i on je video da sam klinac koji je nezreo i to je znalački iskoristio. Kako? Evo sad ćete da čujete.

  Javio mi se osećaj da trebam da pomognem Čiči. I ja sam pričao sa njim kako pomoći, i on je stalno pričao kako nema ljudi... Uvek je govorio da pare nisu problem. Ja sam mu ipak iz zahvalnosti za njegov rad dao neki novac (neću da pominjem cifru jer to sad i nije važno ). Rekao sam sestri da se nađe sa njim i da mu da novac. Posle sam saznao da ga je ona vodala po gradu kao kuče i da se on toliko razljutio da joj je rekao da je to zadnji put da će se videti oko neke „saradnje“.

  Kada sam se čuo sa Čičom rekao mi je da je moja sestra problematična i da je najbolje da se više ne viđa sa njom oko novca niti bilo čega. Nisam ga pitao za detalje jer sam mu verovao. A i znao sam da je moja sestra nekad nezgodna. Uzgred nisam video svoju sestru 2,5 godine i to sve ima svoje. Jednom rečiju više sam verovao Petroviću nego svojoj sestri. Naravno kasnije kada sam i ja izašao iz hipnoze sestra mi je rekla da je njoj Čiča pričao kako Bog radi preko njega, itd. Moram da kažem da je moja sestra postavljala Čiči veoma konkretna pitanja na koja on jednostavno nije imao odgovor... Pa je konstatovao da je ona demonizovana. Ustvari on je video da sa njom ne može da manipuliše i zato mu se ona nije svidela.

  Petrović sarađuje i druži se sa ljudima ovakvih profila:

  1. Sa osobama koje su jako mlade i nemaju iskustva sa religijom.
  2. Sa bibliski nepismenim ljudima.
  3. Sa ljudima koji imaju dosta novca, koji su uspešni u nekom biznisu.
  4. Sa ljudima koji su neinformisani i mnogo siromašni.
  5. Sa ljudima koji ga 100% slušaju u svemu i koji će i život da daju za njega.
  6. Sa osobama koje nemaju moralne norme i skloni su prevarama.

  Sa ovim ću završiti ovu seriju mog iskustva sa Miškom, koju nastavljam sutra kad ugrabim slobodnog vremena.


  Nikola Šavija (citat):24/3/2015, 22:54

  pravoslavac (citat):
  Pozdrav za sve. Pratim forum gotovo od prvog dana. Sa većinom onoga što govorite se slažem. Postoje i ona pitanja po kojima imam drugačije stavove, ali to me ne sprečava da pratim vaš rad i da vam budem zahvalan na obilju korisnih informacija do kojih dolazim zahvaljujući vama.
  Ja sam jedan od mnogih koji je redovno pratio i forum CPS-a i bio u izvjesnoj mjeri pod njegovim uticajem. Kako je vrijeme prolazilo, osjetio sam da se polako udaljavam od Hrista što mi je bio prvi znak da nešto nije u redu sa Miroljubovom teologijom. U međuvremenu sam saznao za ovaj forum, zahvaljujući kome sam došao do informacija koje su mi pomogle da „potpuno otvorim oči“ kada je Miroljub i njegovo učenje u pitanju.
  Želio bih posebno da pozdravim Nikolu Šaviju. Rijetki su danas ljudi koji su spremni da javno priznaju svoje greške i zablude i da se pokaju zbog toga.
  S obzirom da se u poslednje vrijeme sve češće pitam da li sam prateći forum CPS-a uzalud trošio vrijeme, a u želji da otklonim i neke svoje lične nedoumice, želio bih Nikolu da pitam sledeće:
  - na kojim poljima u svom životu je Miroljub Petrović uspio u praksi da sprovede ono što u teoriji zastupa?
  (život u prirodi, proizvodnja hrane, liječenje ljudi, kućno školovanje djece...)
  - što je „prelilo čašu“ kada je u pitanju vaša saradnja?


  Znaš kakav ti je Miroljub: Jedno priča, drugo radi, treće misli. To u praksi znači sledeće: Na forumu priča „najtvrđu priču“. Kada ga upoznaš, tu proceni tvoj kapacitet i (on voli da kaže da li si ložač) ako vidi da „voliš“ Boga onda ti udara na savest da treba ljudima pomoći (naravno preko njega sa njegovim „projektima“). Još ako provali da imaš pare i da nisi cicija tu će stalno da izmišlja neke projekte i da te vaćari (izvlači novac na prefinjen način). Šta ti misli bolje da ne znaš. Retko se desi da on priča šta stvarno misli i to biva jedino onda kada zna nekoga baš dugo i kada vidi da je ovaj isti ON. E takav sam ja bio, isti Miroljub. Evo jedne anegdote sa bazena od pre 1,5 godine: Pričao je kako bi voleo da postane premijer Izraela (i da to „Bog“ može da mu sredi preko ovih masona koji vladaju Izraelom ). Rekao je da kad bude zagustilo masonima (jer su masoni i jezuiti u „svađi“) od jezuita, oni će se skloniti u Izrael i tada ih on može spasiti ako mu se obrate za pomoć. Ovo naravno sve prepričavam svojim rečima, čisto da vidite o kakvoj se osobi radi. Ja vam kažem, on 100% misli da je na pravom putu i svesno iskorišćava sve ljude oko sebe „zarad viših ciljeva“.

  Inače, da znaš, Miroljub ne živi u prirodi ( osim ako za tebe nije priroda Petlovo brdo ), nema baštu, a i da ima ko da radi na njoj? Usput on ne zna ni drva da seče, a kamoli ašov da koristi. Od sirove hrane zna njegov čuveni recept 4-2-2. Miroljub sa osobom koja je bolesna ne može da bude ni 30 minuta, a ne da je „leči“. Osoba koja je bolesna traži pažnju, posvećenost, detaljne smernice, jer ne ide uvek sve kako ste zamislili u p.medicini. On samo pošalje knjigu Čudo izlečenja i u najboljem slučaju napiše nekoliko rečenica i prosledi osobu kod njegovih doktora. Njega ne interesuje p.medicina. Njega zanima samo fakultet i prodaja diploma. „Jevrejska škola“, kako je on zove na svom cenzura forumu ne postoji. Jedino ako neko takvom, smatra školu u kojoj ćerka majci naređuje. Miroljub čak i ne živi sa svojom porodicom pod istim krovom. Žena, i dve ćerke mu žive u jednom stanu, a on sa „sinom“ Stefanom u drugom. Deca idu na spavanje jako kasno u 3,4,5 ujutru. Ustaju kasno popodne. Na hamburger su dijeti, ali imaju i svog kuvara koji im spremi nešto zdravo. Inače, Anđa (starija ćerka) ide u ETŠ, i uopšte ne zarezuje šta On „mudruje“. Sluša ga samo kad joj da novac ili kad treba nešto da joj kupi. On tako „motiviše“ (čitaj drogira svoju decu), umesto da je njima drago da pripomognu ocu i majci. Anđi daje novac da ne ide u školu. Svi koji žele da upišu svoju decu na kurs „Kako vaspitati decu“ neka se jave direktnom potomku Skender bega čuvenom Miroljubu Petroviću.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 20/12/2017, 13:05

  Nikola Šavija (citat):6/4/2015, 17:38
  Konačno nastavljam svoje iskustvo sa čuvenim Čičom. Ova priča će se zvati patriotizam (droga) i „srpski junak“ Ratko Mladić.

  Kada sam se vratio iz inostranstva gde sam radio, ubrzo sam se upoznao sa Čičom. On me je sačekao po običaju na okretnici 23 na Petlovom brdu. Bilo je kasno, ali me je primio kod njega kući. Trudio se da me ugosti i čak mi je ponudio da prespavam kod njega. Bilo mi je neugodno da spavam kod njega, jer smo se tek lično upoznali. Posle uvodnog razgovora počeo je da mi pokazuje „svoje projekte“. Tada je bilo aktuelna tvrđava Medun u Kučima. Pokazivao mi je projekat tvrđave i pričao mi je kako CPS radi na tom projektu. Pomislio sam ovaj je ozbiljan čim gradi tvrđave. Od tada smo počeli sve intenzivnije da se viđamo recimo bar 1 u 7 dana, pa i češće. U tom druženju sam bio veoma otvoren sa njim baš me dobro upoznao, i tačno je znao šta da mi kaže i da se ja primim na priču, pošto mi je on bio idol (gledao sam na njega kao na oca, ili brata). Sve me je ispitao i predložio mi da studiram p.medicinu kod njega, pošto je video da me to interesuje i da dosta znam o toj temi. Još dok sam živeo u inostranstvu upoznao sam se sa p.medicinom i promenio navike, ishranu, i naučio da pripremam zdrave obroke. Rekao sam mu tada da mi i nije protrebna diploma, on mi je rekao to je samo zbog ljudi kojima ne može da se objasni kako diploma nije potrebna. Kako on kaže: „Čisto da imaš papir“. Ovo je dobro da zapamtite, jer on tada i nije bio na ovom nivou prevare i manipulacije.

  Pošto je video da me mnogo ne zanimaju njegove diplome nije ni mogao da mi je proda nego mi je dao besplato da studiram „fakultet“. Polako je već počeo da mi ispira mozak sa Izraelom, dao mi je njegovo tumačenje poslednjih događaja. Tu sam se baš zapalio (kako Čiča kaže). Treba da napomenem da sam čitao Bibliju, ali sam daleko bio od proročanstva. Mislio sam zna čovek načitan je, ne bi valjda sebi dozvolio da je u zabludi. Ubrzo smo i otišli turistički u Izrael. Tamo sam upoznao još dve momka koji su poznavali Čiču. On ih je nagovarao da ostanu u Izraelu i da se tu ožene. Video sam tada da oni nisu bili tako fanatični kao ja. Oni su mnogo više čitali Bibliju od mene i nisu nigde žurili. Obišli smo bibliske lokalitete i vratili se za 4 dana u Beograd. Čiča je na sve načine pokušavao da mi ulepša Izrael i da mi narod koji tu živi prikaže u najboljem svetlu. Iako situacija u Izraelu nije bila baš mirnodobska. Izrael je pun specijalaca naoružanih heklerima, na aerodromu je puno agenata Šin beta kojima ne može ništa da promakne. Tu su takođe i islamski fanatici koji su puni mržnje prema Izraelu i ne biraju sredstva kako da napakoste jadnim ljudima koji tu žive. Kada si u Izraelu osećaš se nekako nebezbedno.

  Moram da napomenem da je svo vreme Čiča bilo jako oprezan samnom. Jedino gde je video da može slobodno da priča je bio patriotizam. Na tu drogu sam se navukao još kao mali, pošto sam odrastao u takvom okruženju gde je to bilo popularno i društveno prihvaćeno. Sećam se da sam kao malo dete slušao izveštaje sa ratišta (informisao sam se preko TV ekrana i verovao svemu što kažu). Sećam se i danas kako je moj otac psovao Tuđmana i Aliju Izedbegovića. Mnogi i ne znaju da je tradicija mnogo opasna droga koja ljude skreće od biblijskog puta. U tradiciji svih naroda imate dosta paganskih običaja i verovanja. Nije problem da volite svoju zemlju, problem je ako mrzite tuđu. A treba da volite tuđu zemlju kao i svoju. Kao što treba da volite svog brata kao sebe samog. Znači problem je u ljudima koji promovišu patriotizam. To su obično ljudi koje postavlja tajna služba da zavađaju narod između sebe. Jedna od najpoznatijih latinskih izreka je: „Divide at impera“ ili zavadi pa vladaj idejni tvorac je Julije Cezar. Nijedan patriota nikad neće doći na vlast. Jel znate zašto? Neće mu neće dati tajne službe kojima rukovode tajna društva. Pošto je Čiča video da sam veoma zagrejan za tu temu pričali smo o situaciji u Srbiji i kako može da se dođe na vlast. Rekao mi je da je on član SRS i da je sanjao kako će jednog dana Šešelj biti predsednik. Pitao sam ga kako ja mogu tu da pomognem, on je rekao da nema mnogo ljudi, i da Bog zna da nema sposobnih koji bi mogli da zbace vlast. Pričao je o scenariju kako Bog može da napravi zemljoteres i da omogući patriotama da dođu na vlast. Tu bi mi mogli mnogo da pripomognemo. Pričao mi je i kako bi on da je na vlasti pustio Legiju (Milorada Ulemeka) koji bi mogao da se razračuna sa Čedom, Čankom i ostalim kriminalcima. Uvek je napominjao vodi da se medijski rad, rat informacijama. Što i jeste tačno.

  Posle nekoliko nedelja od dolaska iz Izraela pokazao mi je neku knjigu koju je pisao neki ruski nacionalista i predložio mi da odštampam knjigu i da je prodajem. Rekao mi je da će promeniti pisca i naslov. Pošto je tada Ratko Mladić još bio u bekstvu, kao da je znao da će ga uskoro uhvatiti. Rekao je da bi bilo dobro da pisac bude Ratko Mladić i da naslov bude Bitka za Srbiju i da ima mali naslov (uputstvo za oslobođenje otadžbine). Pristao sam da se knjiga odštampa i finansirao projekat. Bukvalno 2 dana posle hapšenja Mladića knjiga je bila odštampana. Čiča i ja smo se čuli i dogovorili da je najbolje da odem na miting gde ću prodavati knjige i širiti „istinu i dobru informaciju“. Na skup sam poneo oko 100 knjiga. Na moje iznenađenje neverovatno sam ih brzo prodao. Ljudi su ih kupovali kao hipnotisani, da sam imao više knjiga i da je miting duže potrajao prodao bih još više. Na samom kraju mitinga sam došao do bine i tu još malo prodavao knjige. Približio sam se bini, jer je moj zet učestvovao u organizaciji mitinga. Video sam da vandali koji su bili orkestrirani od strane navijača prave nemire na mitingu. Ja sam bio sa druge strane ograde i mahao knjigom Bitka za Srbiju. Govorio sam: „Kako vas nije sramota da hapsite Ratka Mladića on je srpski junak“, idite na Kosovo. Besni komandir je pozvao pojačanje i uhapsili su me. Bio sam u čudu što me hapse! Razmišljao sam zašto ovo Bog dopušta... Stavili su me u grupu huligana koji su se tukli sa policijom i to nisu ni poricali. Baš sam se pitao za šta će mene da optuže. Na prijavi je pisao napad na službeno lice, i nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu. Znao sam da neću dobro proći. I nisam dobro prošao, jedino su meni od 105 uhapšenih tog dana odredili zadržavanje od 30 dana. Tih 30 dana je trajalo 7 meseci i 15 dana. Toliko sam bio u pritvoru CZ (centralnog zatvora). Tu sam imao vremena da čitam Bibliju i da razmišljam gde sam pogrešio. Teško je u prostoriji od 24 m2 sa 12 ljudi. Dobro sam se držao, jer sam odrastao na ulici i imao sam iskustva sa propalicama. Naravno Bog mi je pomagao koliko sam mu ja tada dozvolio.

  Čiča mi je slao pisma podrške i pričao da sam junak i da će me Bog uzdići kao Josifa. Dosta je to značilo mom nepokajanom srcu. Bio sam ubeđen da me je Sotona stavio u zatvor da mi napakosti, jer sam „bio dobar patriota“. Polako vremenom sam shvatio da je to ustvari uradio Bog kako bi me doveo pameti. Kada sam izašao video sam se sa Čičom i rekao sam mu da sam kriv što sam uhapšen, da nisam trebao da idem na protest. Pričao sam bar sat vremena kako je unutra (u zatvoru), i rekao sam mu da ja više neću ići na proteste niti skupove. Nisam hteo da mu kažem da je to sve manipulacija i da je patriotizam, nacionalizam i običaji droga koja ubija milione ljudi širom sveta svakoga dana. Sve on to zna, i vodi se Makijevelijevom izrekom: „Cilj opravdava sredstva“ ili kako on voli da kaže „viši ciljevi“. Nije me ukorio za prestup nego je samo video koliko sam fanatičan i hteo da to da upotrebi za „pametne“ ciljeve. Evo linka sa njegovog sajta na kojem je on istog dana kada sam i ja uhapšen komentarisao knjigu i ostale događaje http://www.creation6days.com/diskusije/print.php?type=F&thread;=4&rowstart;=17760

  Da li neko ko ljude hrani drogom može da bude njihov prijatelj?
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 20/12/2017, 13:08

  PavleS (citat):16/5/2015, 10:23

  Miroljub Petrovic (citat):
  Odgovorio 15.05.2015 22:53
  Evo jednog mnogo dobrog iskustva koje sam dobio:

  http://cps.org.rs/moja_borba_sa_demonima.pdf

  Zašto ovo nije ni blizu „mnogo dobrog iskustva“?
  Po strani ono što smo već konstatovali da Petrović koristi svaku moguću priliku da se hvali kako „Bog radi preko njega ili CPS-a“, suština problema u koji on svojim javnim djelovanjem uvlači ljude je sledeća:
  1) Petrović pruža informacije iz teologije na „tehnički“ način, slično kao što ih pruža iz kreacionizma. On ima sposobnost da solidno objašnjava i na toj tački znatno sebi podiže rejting.
  2) Teološke informacije od Petrovića su mješavina istine i zablude.
  3) Njegova teologija upućuje ljude u nekolika pogrešna pravca:
  i) podsticanje fanatičnih motiva vlastite prirode, kao što su ponos, sujeta, oslanjanje na sopstveni moral i snagu i sl.;
  ii) navođenje na zaključak da sam Bog manipuliše i da radi sa, kako se Petrović voli izraziti, „najmanje lošim ljudima na terenu“, pri čemu kao dobre primjere navodi različite kriminalce, ratne zločince i druge krajnje problematične ličnosti;
  iii) dodvoravanje masovnim religijama, zbog čega ljudi misle da ne moraju praviti potpuni zaokret u svom obraćenju.
  U osnovi Petrović navodi ljude na akcije, tipa „suprotstavite se sistemu, tako što ćete graditi svoj paralelni sistem“, „preselite se na selo i bavite se proizvodnjom organske hrane“, „oženite se Jevrejkom“, „idite u Izrael, kao jedino sigurno utočište na zemlji“ i sl.
  U duhovnom pogledu, njegovi „savjeti“ su neuporedivo opasniji: „demoni su pilićari, oni pravim junacima ne mogu ništa“, „gusle rastjeruju demone i podižu moral kao kod naših junačkih predaka“, „postanite Jevrej ako hoćete da se spasete“… itd.

  Iz iskustva ovog mladića, koje je Petrović očigledno sam „literarno uobličio“, neki detalji ukazuju da ne laže. Dakle, iskustvo je autentično, ali pravo rešenje za njegove probleme sa okultnim svijetom ne nazire se ni na puškometu. Zašto? Jer izvlačenje iz satanizma jedino je moguće potpunim obraćenjem Bogu. Onako kako je to uradio recimo Rože Morno. On je odmah, uz Božju pomoć, počeo raditi na reformaciji svog karaktera. To podrazumijeva ne samo prekidanje svake veze sa okultnim svijetom, već OSTAVLJANJE SVAKOG GRIJEHA. To je uslov pravog pokajanja.
  A to je upravo ono što Petrović NEMA u svom iskustvu, zbog čega je i sam pod kontrolom demona „pilićara“, i zbog čega on ne može pružiti pravu pomoć drugima. Petrović svoje kvazi obraćenike može prevesti samo iz jednog nivoa zablude u drugi, koji se čini prihvatljiviji polu-racionalnom umu. Stoga Petrović ima harizmu i popularnost, koja se zadržava čak i nakon potpunog raskrinkavanja njegovih zabluda. Njegova priča je još jedno lažno utočište za one koji neće suštinski da se mijenjaju, i ljudi to vole. Kao što mnogi zavole zdrave stilove života ili jogu.
  Ukoliko ovaj mladić ozbiljno ne shvati svoju situaciju i potrebu za obraćenjem, završiće slično kao onaj koji je takođe opisivao svoja okultna iskustva dok je Vojvoda imao svoje emisije na pravoslavnom radiju „Svetigora“.
  I da se ne zavaravamo. Nema potrebe da dođemo u neposredni kontakt sa satanizmom, i nama svima je neophodno isto kao gore navedeno. Zbog toga smo na sajtu IRI dali seriju članaka koji opisuju kako izgleda iskustvo pokajanja, obraćenja, posvećenja karaktera i drugih stvari na ličnom planu. Možda ti članci nijesu zanimljivi kao neki drugi, ali čitajte i shvatićete da nema ni govora o polovičnosti i eksperimentisanju, ako želimo u vječni život.

  Nikola Šavija (citat):16/5/2015, 14:50
  Naravučenije: „Treba samo gledati predavaja doktora svih nauka (Čiče), i demoni odmah beže“.

  Sve me to podseća na holivudske filmove koje kreiraju demoni preko svojih ljudi.

  Sve je ovo dobro za ljude koji ga prate, a koji proučavaju Bibliju koji će ako budu hteli progledati jedan dan.

  Ovo je još jedan od dokaza kako Čiča propada svakoga dana, i kako će nastaviti da propada...

  Takođe odlična antireklama za njega, jer se jasno vidi iz teksta da su demoni ovog dečka (Marka) uputili na Čiču koji je jedan od najjačih promotera nepokajanja, hvalisanja, legalizma, dispenzacionalizma na teritoriji bivše Jugoslavije. Kada demoni vide da čovek beži iz nekog vida okultizma oni obavezno za njega imaju opciju B. A to je ulazak u male sekte kojih ima mnogo više nego velikih sekti (velikih sekti ima 220 na celom svetu, ovo je podatak od prošle godine). Znamo da male sekte škode ljudima kao i velike, u nekim slučajevima se pokazalo da su manje čak i gore (jer mogu dovesti do masovnih ubistava ili samoubistava).

  Koliko su Čiči bitna ovakva iskustva „obraćenih“ ljudi vidi se iz toga da je sam pisao ovo pismo. Ljudima koji su neobraćeni (najbliži saradnici) treba stalno nešto „novo“ jer ih jedino to održava u njegovoj religiji. Tako je sa svima koji nisu sa Bogom njima treba uvek nešto ekstra i novo.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 20/12/2017, 13:09

  Na kraju, evo i sažetka različitih vjerovanja i propagande Miroljuba Petrovića:

  1) Krštenje u kadi (forum CPS-a, 13/02/2010)
  Ali ako je neko razocaran u crkvu, moze i kod kuce da napuni kadu, da se pomoli Bogu, i da se uroni, ili da ode na reku i da se tamo uroni… U odredjenim uslovima krstenje moze da se obavi i skropljenjem (prskanjem vodom) sto bi predstavljalo simboliku uronjavanja.

  2) Glorifikacija haško-zemunskog klana (forum CPS-a)
  12/05/2010: Moje je misljenje da su velike sanse da Seselj izadje iz haskog kazamata, jer je on jedan od retkih ljudi na planeti Zemlji koji prstom upire u ambasadu Sotone na Zemlji (Vatikan) i svetski medjunarodni nemoral…
  Slicna je situacija i sa Legijom i Crvenim beretkama. Posto se ovaj satanski evropski sitem urusava, ocekujem da ce Seselj i Crvene beretke izaci na slobodu u pravo vreme, kad bude otadzbina trebala da se cisti od evropskog smeca…
  Tesko je u istoriji naseg naroda naci većeg junaka i čoveka od Dragana Vasiljkovića… Ja sam pre dva meseca razgovarao u Holandiji sa advokatom kapetana Dragana i rekao sam mu da on treba da se pothitno skloni u Izrael, i dao sam mu moj broj telefona u Izraelu i ponudio se da ga ja stitim…
  03/11/2010: Hapsenje Ratka Mladica za srpski narod, znaci kao hapsenje Isusa za jevrejski narod pre 2000 godina.
  21/12/2010: Ako na vlast u Srbiji dodje neko kao ja, Legija ce odmah biti na slobodi, kao i ceo JSO [jedinica za specijalne operacije].

  3) O Andreasu Brejviku, nakon što su mediji prenijeli da mu je Radovan Karadžić bio jedan od heroja (forum CPS-a, 25/07/2011)
  Vrlo je moguce da je neprijatelj pronasao nekog normalnog Norvezanina, koji je imao uticaj na ljude preko interneta, i da su ga nevinog optuzili za bombaski napad koji su sami izveli.

  4) Velika Srbija i ratnički pohodi (forum CPS-a, 31/07/2010)
  Ako bih se ja tada nesto pitao, pozvao bih sve stanovnike koji zive na tim teritorijama [Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica], a nisu Srbi, da se privremeno presele u najbliza srpska sela i gradove, a ostalima, koji nece, ponudio bih da napuste te teritorije. One koji bi ostali da brane papsku okupaciju pocistio bih kao sto je Isus Navin pocistio Hanance. Mislim da bih Split spalio do temelja i doneo zakon da u njemu niko nikada vise ne moze da zivi, kao sto je danasnji Vavilon. Dakle, to ustasko leglo bih zatro, kao i grad Cetinje. Verovatno bih i Zagreb zauzeo i ocistio od papskog smeca, a gradu promenio ime.

  5) Šta predstavlja Dan očišćenja - Jom Kipur (forum CPS-a, 19/09/2010)
  Jeste, veceras je poceo Jom Kipur i traje do sutra uvece… U pitanju je dan koji ukazuje na propast ovog destruktivnog sveta, nakon cega ce uslediti obnova Zemlje.

  6) Dolazak Ilije (forum CPS-a, 21/08/2011)
  Ilija je vaznet na nebo i u poslednja vremena ce biti spusten na zemlju da uradi posao koji je u gornjem tekstu [Malahija 4, 6] opisan.

  7) Isus i Muhamed u istoj misiji (forum CPS-a, 06/09/2011)
  Vec sam vise puta rekao da je uloga slanja Isusa i Muhameda da se ljudi pozovu na vracanje izvornim principima datim preko Mojsija.

  8) Država Izrael protiv ostatka svijeta – mogući saveznik Srbija (forum CPS-a)
  06/09/2011: Ako pogledamo danas stanje na Zemlji, vidimo da se svi zastupnici povrsnih religijskih koncepata ujedinjuju, dakle ceo svet, ukljucujuci ceo hriscanski, muslimanski, paganski i ateisticki svet, a na drugoj strani ostaje samo Izrael (i u Srbiji imamo neke naznake da bi moglo da dodje do nekih pozitivnih promena). Svako od nas ce se svrstati na neku stranu, pre ili kasnije, i to su prakticna pitanja. Da li ces ti da stanes na stranu Ratka Mladica i Fikreta Abdica? Da li ces da stanes na stranu Mojsija? To su prakticna pitanja, a sve drugo je prica za malu decu…
  31/01/2013: Ha, ha, kakva izjava. U teokratkoj Srbiji bi Ratko Mladić bio glavna ličnost u udžbenicima iz istorije…

  9) Treći hram u Jerusalimu, prinošenje žrtava i najava lokalnog raja u Izraelu (forum CPS-a)
  09/09/2011: Gradnja Treceg Hrama ce biti posledica prihvatanja Mesije. Kad se Jevreji budu okrenuli svom Bogu to ce izazvati takva cuda kakva nisu do sada vidjena, a opis tih dogadjaja imas u Bibliji…
  02/10/2012: On [Henri Kisindžer] kaze da 2022. Izrael vise nece moci da postoji, a upravo je ta godina pocetak novog sedmogodisnjeg ciklusa kada se ocekuje obracenje Izraela.
  01/12/2008: Koliko god to sablaznjivo zvucalo liberlnim hriscanima, nigde u Bibliji nemamo da je zrtveni sistem ukinut ili da on nema smisla. Dakle, zrtve ce se prinositi u Trecem Hramu (novom Hramu) pre Hristovog dolaska, to jasno u Bibliji pise. Tako da kada „mali rog“ u buducnosti ukine zrtvu svagdasnju, onda je jasno o cemu se tu radi. „Zrtva svagdasnja“ ili „tamid“ se prinosi svakog dana, ujutru i uvece, i predstavlja najvazniju zrtvu - zrtvu koja se prinosi sa grehe celog naroda, i svako ko se ujutru i uvece moli zna da se za njegove grehe prinosi zrtva.
  04/08/2008: Zrtva moze da se prinosi ako ima ko da je prinosi. Ako narod toliko duhovno propadne da nema svrhe da se prinosi zrtva, onda se privremeno ukida Hram i zrtveni sistem. Zrtveni sistem nije samo ukazivao sa Hristovu zrtvu, nego i na mnoge druge aspekte Plana Spasenja (Hristov drugi dolazak, Obnovljenje zemlje...)
  08/08/2009: Pitanje za tebe jeste: Da li je Isus bio prvosvestenik u nebeskom Hramu i pre nego sto je dosao kao covek na zemlju? Naravno da je bio. Hram na zemlji je samo slika Hrama na Nebu i onoga sto se tamo desava vezano za Plan Spasenja. To sto je Isus i dalje prvosvestenik u nebeskom Hramu uopste ne iskljucuje zemaljski Hram, vec ga samo potvrdjuje. Logicno je da ljudi na zemlji budu upoznati sa onim sto se desava u nebeskom Hramu, a to je najbolje moguce preko zemaljskog Hrama. Dalje, ako nema Treceg Hrama na zemlji, koja je svrha pisanja opisa Hrama u knjizi proroka Jezikilja u 40-45. poglavlju? Vidimo da ce se u tom Hramu prinositi zrtve, da ce svestenici jesti meso od zrtava, da niko ko je „neobrezana srca i neobrezana tela“ nece moci da udje u taj Hram (ta zapovest vazi samo za drzavu Izrael) i sve ono sto je i nekada vazilo u Izraelu dok je bio slobodan?

  10) Bog i DNK analiza (forum CPS-a, 17/12/2012)
  U Bibliji se kaze da ce Bog na kraju istorije pokupiti sve Jevreje iz celog sveta i dovesti ih u Izrael sto je moguce jedino preko DNK analize, koliko mi je poznato. Videcemo. U tom slucaju bi se i definitivno pokazalo koliko su Jevreji i Srbi genetski bliski.

  11) Isus jevrejski Mesija? (forum CPS-a, 27/10/2011)
  Posto je Isus - jevrejski Mesija, logicno je da ce ga Jevreji najlakse prihvatiti. Hriscani kada cuju da je Mesija Jevrejin, da je obrezan, da praznuje Shabat, da ne jede svinjetinu, odmah ce da ga odbace i da prihvate „mesiju“ koji ce da im ispunjava sve zelje.

  12) Isus i okupacija (forum CPS-a)
  03/06/2008: „Oko za oko“ se primenjuje u slobodnoj drzavi, a „ako (okupator) tebe kamenom, ti njega hlebom“ se primenjuje u okupaciji, da se ljudi nauce poslusnosti (jer pre toga nisu hteli Boga da slusaju).

  13) Novi savremeni prevod Biblije = prevod Novi svet Jehovinih svjedoka (forum CPS-a, 31/10/2011)
  Problem koji imaju sektasi, kojima smeta novo izdanje Biblije, kao sto im smeta sve sto ima veze sa promocijom Boga, je u sledecem: novi prevod Biblije je radila jedna grupa prevodioca koji su zeleli da ostanu anonimni… Dakle, postoji novi savremeni prevod koji su uradili pobozni i vredni ljudi, a taj prevod nije dostupan ljudima.

  14) Odbrana buduće teokratske države Miroljuba Petrovića (forum CPS-a, 11/03/2012)
  Druga opcija je delimična teokratija, gde Bog nije car države u onom smislu kao u vreme Mojsija jer je sadašnji narod obezbožen… Strani faktor ne bi smeo da pisne, jer bi u roku od 7 dana mogli da napravimo antraks bombu od 200 kg koja je razornija od atomske bombe bačene na Hirošimu, ili bi mogli da napravimo neko drugo razorno biološko oružje za kratko vreme. Postoji opcija i da napravimo vojni savez sa Izraelom i da uzmemo od njih nuklerano oružje, oni i tako nemaju saveznike, jedva bi dočekali da ih neko podrži (Amerika će uskoro potpuno da ih ostavi na cedilu).

  15) O molitvi i posvećenju Bogu (forum CPS-a, 22/01/2012)
  Da sam ja Bog, uzeo bih govnjivu motku i rekao bih mu: „Jeli konju, sto nisi nesto RADIO ceo zivot, nego se se samo MOLIO?“ I onda bih ga isprebijao sa onom motkom.

  16) Junački geni (forum CPS-a)
  03/02/2012: Naravno da imam hrabrosti, ja sam direktni potomak kuckog vojvode Radonje Petrovica, guvernera svih Brda.
  11/03/2012: Hej curo, ja sam direktni potomak vojvode Radonje Petrovića, guvernera svih Brda, ja ujedinjujem sve pobožne ljude sa ovih prostora, baš kao i moj čukunđed, i uskoro pokrećem ofanzivu da oslobodim sve okupirane teritorije. Ima da zauzmem i Vatikan, a baziliku Svetog Petra ću da pretvorim u Guslarski Hram.
  20/06/2011: Vojvoda Drekale je bio praunuk najveceg junaka 15. veka Djuradja Kastriota Skenderbega. Dakle, mi smo direktni potomci Skenderbega, ciji je rodjeni brat Reposh bio monah na Hilandaru (tamo je i sahranjen).

  17) Slavni ratnik odbranio front ili napadača nije ni bilo? (forum CPS-a)
  13/07/2010: Na primer, dok sam bio dobrovoljac na dubrovacko-trebinjskom ratistu u selu Cerovac, na oko 16 km od Dubrovnika i Trebinja, jasno sam mogao da vidim da su ustase mogle da zauzmu Trebinje u svako doba, ali to nisu ucinile. Bio sam na prvoj liniji fronta i znam koliki su bili nasi potencijali. Ustase nisu zauzele Trebinje jer su se politicari zaracenih strana dogovarali oko teritorija i svega ostalog. To odlicno znam.
  20/02/2013: Ja kada sam bio dobrovoljac na trebinjsko-dubrovackom ratistu u jesen 1992. godine nas 50 je branilo 4 km fronta od mnogobrojnijeg neprijatelja iz redova HVO. Imali smo par ranjenih, a nijednog mrtvog, i neprijatelj nije mogao da prodre prema Trebinju.

  18) Gusle - oružje protiv demona (forum CPS-a, 24/02/2012)
  Trebalo bi ga doneti [Stivena Hokinga] na jedno guslarsko vece, mislim da bi demoni odmah pobegli i da bi Stiven postao kreacionista.

  19) Fakulteti i instituti u laptopu (forum CPS-a)
  04/02/2009: Za fakultet u Beogradu sam rekao da ce biti preko interneta, sto znaci da ja mogu da budem bilo gde na kugli zemaljskoj (kao i moje kolege u poslu) i da preko interneta vodim taj fakultet.
  07/04/2009: Ono sto mogu da preporucim, kada je u pitanju teologija, jeste Fakultet za hebrejski jezik koji ce ovih dana poceti da radi. Svaki onaj ko misli da se ozbiljno bavi teologijom trebao bi da zavrsi taj fakultet, jer bez znanja hebrejskog jezika, i to jako dobrog znanja, nema ozbiljne teologije. Informacije o pocetku rada fakulteta za hebrejski jezik cu objaviti ovde, a taj fakultet ce biti u okviru Instituta za hebrejski jezik:
  http://www.hebrejski,webs.com/
  07/04/2009: Koristim priliku da objavim da je poceo sa radom Fakultet za prirodnu medicinu, u okviru Instituta za prirodnu medicinu.
  http://www.ipm.netau.net/
  08/12/2010: Dakle, svako ko je ozbiljan moze lako da vidi da nas institut i nas fakultet okuplja najbolje strucnjake iz medicine na nasim prostorima, i sire.
  11/01/2011: CPS zapocinje projekat otvaranja Instituta za nacionalnu istoriju u okviru kojeg ce biti i Fakultet za istoriju, pa cemo pokusati i taj deo istorije da rasvetlimo.
  27/04/2012: Otvaramo Institut za biofarming, a ubrzo i Fakultet za biofarming. Sajt je u izradi.
  30/11/2012: Zadovoljstvo mi je da objavim da smo otvorili Fakultet za organsku poljoprivredu: http://www.biofarming.hostei.com/

  20) Doktor za gejeve sa američkom licencom (forum CPS-a)
  14/09/2009. Kao sto sam najavio, u okviru naseg Instituta za prirodnu medicinu otvorili smo Centar za lecenje homoseksualizma. Adresa veb sajta je: ….
  http://www.alo.rs/stari-alo/Doktor_za_gejeve/31016
  29/04/2012: Centar za lecenje homoseksualizma… je online centar koji je deo naseg americkog centra…

  21) Branislav Peranović – stradalnik za Hrista  (forum CPS-a)
  07/08/2012: Istina je da je uhapsen. Verovatno je bio napadnut od sticenika koji je hteo da unese drogu u centar. Treba da se molimo za njega. Imao sam priliku da posetim njegov centar i da vidim ljude koje on leci. Ono je pravi zverinjak. Posao koji Peranovic radi je zrtva najviseg stepena…
  01/12/2012: Taj model [kućno školovanje] je kod nas najbolje primenio cuveni junak dr Branislav Peranovic koji nije dao da njegovo petoro dece ide u debilane (skole), nego ih je kod kuce vaspitavao sa svojom mudrom, vrednom i poboznom zenom, i jos je otvorio leciliste gde je drugima pomagao i spasio hiljade ljudi od najtezih bolesti (bolesti zavisnosti), a sada su ga uhapsili kao najveceg zlikovca, kao sto su uhapsili i proroke, apostole i druge koji su hteli da budu „mimo sveta“, a sve prema onoj biblijskoj: „Svi koji hoce da zive pobozno u Isusu Hristu bice gonjeni.“ (2. Timotiju 3,12)

  22) Odnos prema ženama (forum CPS-a, 11/03/2012)
  Šta će mučenik, druži se sa demonizovanom devojkom, pa su i njega opseli demoni, ali ima vremena, možda se opameti pa pobegne od vas… Kada se neko ponasa kao govedo, onda moram da primenjujem govedje metode, i da pokušam da ih imitiram, da im pokažem koliko je glupo to kako se ponašaju.

  23) Prorok u pokušaju (forum CPS-a, 18/01/2010)
  Dakle, sinoc sam sanjao da je strasan zemljotres pogodio Crnu Goru, i to strasniji od onog na Haitiju - tako je izgledalo u snu. Kao da je epicentar bio negde na primorju Crne Gore…
  Posto znamo da su slabiji potresi ponekad uvod u one jace i strasnije potrese (kao sto je to bio slucaj sa planinom Sveta Helena), ostaje da vidimo da li sam ja bio demonizovan, ili sam sanjao „sam od sebe“ (ja tvrdim da takvi snovi ne postoje), ili je u pitanju bilo nesto trece.

  24) Laboratorija CPS-a proizvodi lijek protiv ćelavosti (forum CPS-a, 09/11/2012)
  Nas centar privodi kraju testiranje melema koji je vec pokazao sjajne rezultate na testu za celavost, tako da se nadam da cemo uskoro moci da obradujemo milione celavaca u svetu koji nisu tuzni zato sto imaju slab karakter, vec su sto su celavi (ili procelavi).

  25) Fiktivni pisci za plagijate Miroljuba Petrovića: Aleksandar Medvedev i Rodžer Norn (forum CPS-a)
  27/10/2009: Izasla je iz stampe knjiga „Tajne Biblije“, autor Aleksandar Medvedev, najbolja teoloska knjiga koji postoji na nasem jeziku, knjiga koja objasnjava osnovne stvari iz teologije i Biblije, a u sebi ima i dve knjige kao dodatak - „Zivot posle smrti“ i „Bozji praznici“, kao i tekst o trojstvu.
  20/05/2016: Govorio sam o tome na forumu. Procitaj forum od pocetka pa onda dodji sa pitanjima. "Tajna uspeha" Djokovica je objasnjena u knjizi "Moj beg od demona" Rodzera Norna koju mozes da preuzmes na ovom sajtu ili internetu.

  26) Lažno autorstvo za knjige M. Petrovića
  05/11/2015: Izasle su iz stampe dve nove knjige dr Milisava Nikolica: "Mentalno zdravlje sportista", i "Najzdraviji recepti".

  27) Dino muzej CPS-a – najveći na svijetu (forum CPS-a)
  27/09/2011: Nakon sto su se otvorile mogucnosti da se CPS prosiri u Izraelu, ovaj [Dino] muzej je privremeno zatvoren i sada se radi na njegovom otvaranju u Izraelu, s tim da ce Muzej biti veci i opremljeniji.
  19/03/2012: Moguce da pre toga CPS otvori takav, ali bolji, muzej u Izraelu - najbolji na svetu. Zivi bili pa videli.

  DIJAGNOZA:
  Duševni poremećaj. Izraženi egoizam. Tipičan primjer religioznosti u svojoj sili. Sve ono što ne funkcioniše u njegovom životu, želi po svaku cijenu nametnuti drugima. Sklon prevarama i veoma vješt manipulant, majstor za uzimanje novca ljudima. Spreman da laže zbog „viših ciljeva“. Potencijalno opasan. Falsifikator biblijskih doktrina. Plagijator, cenzuriše sve što šteti njegovom imidžu, ne podnosi pametne osobe u svojoj blizini, uživa u omalovažavanju i vrijeđanju drugih ljudi, naročito neistomišljenika, svako ko mu se na bilo koji način suprotstavi postaje mu neprijatelj.


  PavleS: komentar modifikovan dana: 21/12/2017, 14:04; prepravljeno ukupno 2 puta
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 20/12/2017, 13:29

  PREVARA ZVANA FAKULTET ZA PRIRODNU MEDICINU
  Autor: Nikola Šavija


  1. Ko je direktor Fakulteta za prirodnu medicinu?
  2. Idejni tvorci Fakulteta za instant doktore.
  3. Ko su najčešći studenti?
  4. Koje su vaše mogućnosti kada postanete doktor?
  5. Gde je priznata ova diploma?
  6. Zašto se izdaju besplatne diplome (stipendije)?
  7. Ko reklamira ovaj fakultet?
  8. Kome je potreban ovaj fakultet?
  9. Poziv za sve doktore da se odreknu nepostojećih titula.
  10. Kako se kompromituje koncept prirodne medicine.


  1. Ko je direktor Fakulteta za prirodnu medicinu?

  Miroljub Petrović je jedan od najpoznatijih zastupnika kreacionizma (nauke o stvaranju) u Srbiji na prostoru bivše Jugoslavije. Završio je geologiju, smer paleontologija, na Univerzitetu u Beogradu. Osnivač je i direktor Centra za prirodnjačke studije. Direktor je fiktivnog Instituta za prirodnu medicinu. Vlasnik je online Fakulteta za prirodnu medicinu. Takođe je vlasnik i ostalih njegovih fakulteta: Fakulteta za nacionalnu istoriju, Fakulteta za organsku poljoprivredu, Prirodno veterinarskog fakulteta… s tim što nijedan od navedenih Fakulteta nema akreditaciju u nijednoj zemlji na svetu). Skoro je u Srbiji otvorio prvi kurs za babice. Osim toga, Petrović se u cilju samopromocije predstavlja i kao direktni potomak „najvećeg srpskog junaka iz Crne Gore“, kučkog vojvode Radonje Petrovića i Skenderbega. Veću medijsku pažnju zavređuje otvaranjem lečilišta za homoseksualce, gde je otvoreno tvrdio da se homoseksualizam može lečiti. Ipak najveću medijsku pažnju dobija svojom video klipom da grupa srpskih intelektualaca želi da minira holandske brane i tako oslobodi srpske patriote Šešelja, Karadžića i Mladića. Ova navodno šaljiva samopromocija mogla ga je na kraju mogla koštati slobode. Na kraju je osuđen uslovno, a na sudu je svoju odbranu zasnivao na tome da se on tako šali i da to nije bio ozbiljan video, da ima više takvih klipova na YouTube-u.
  Sve ovo je uradio jer je nekako želeo da dođe do medijske popularnosti. Na kraju mu se sve moglo odbiti o glavu, ali se sve završilo sa srećnim krajem. Jedan je od prvih u Srbiji koji je počeo da promoviše zdrav način života, štetnosti vakcinacije, i drugih prirodnih vrednosti. Kada se pogleda njegova biografija, niko ne bi rekao da ovaj čovek može i hoće nekog da prevari ili da mu proda nešto što nema vrednost. U nastavku sami ćete prosuditi dokle ide manipulacija i bezobzirnost ovog čoveka.

  2. Kako je Miroljub Petrović došao na ideju da otvori Fakulteta za instant doktore?

  Kao bivši član Hrišćanske adventističke crkve, stekao je popularnost među ljudima koji se interesuju za religiju, svojim talentima došao do donacija koje su mu omogućile da proputuje ceo svet. Najviše se zadržao u Americi gde je imao muzej dinosaurusa. U Americi je držao i neka predavanja iz kreacionizma. Najveću pomoću tim projektima pružili su američki adventisti, dr Jovan Ilijev i Zdravko Vučinić, koji je javno, među prvima, ukazao na prevaru. Ipak, materijalno najviše mu je pomogao Harun Yahya, turski kreacionista. Pošto ga je interesovala medicina, upoznao je neke od američkih doktora kao što su Nil Nidli, Lorin Dej, Agata Treš, i dr. Prisustvovao je na mnogim predavanjima koja se bave prevencijom i zdravim životnim navikama. Tako je saznao i za International Institute for Original Medicine koji nije priznat od zvaničnih vlasti Sjedinjenih Američkih Država. Taj kvazi fakultet mu je poslužio kao ideja za pokretanje vlastitog sličnog biznisa. Kako i sam kaže, ideju za otvaranje svog fakulteta dao mu je Željko Stanojević. Željko Stanojević je inače vlasnik Akademije za estetiku i kozmetologiju, poznat i kao „herbalista“ koji je radio na projektu Srpsko/hebrejski - Hebrejsko/srpski rečnik, gde većina koji su donirali za izradu tog rečnika isti nisu nikad dobili. Još da dodam da je Žele (u nastavku ću ga zvati po nadimku) izbačen sa Filološkog fakulteta jer se predstavljao kao profesor hebrejskog, a završio je Otvoreni univerzitet u Haifi sa kojim ima pravo da drži kurseve i časove hebrejskog jezika u osnovnim školama. Više informacija o Želetu možete saznati iz ovog teksta. Između ostalog, Žele je otvorio organizaciju koja daje akreditacije za fakultete i akademije (The International Accreditation Board for Studies in Natural Medicine). Savete koje je Žele dao Petroviću ovaj je iskoristio na najbolji način otvaranjem online Fakulteta za prirodnu medicinu koji vodi od kuće sa svog laptopa. Znajući da su ljudi spremni da kupuju diplome kojim će se samo hvaliti, a da neće imati nikakvo praktično znanje, ova ideja je izgledala kao odličan plan za profitabilni biznis.

  3. Ko su najčešći studenti?

  Najčešći studenti ovog fakulteta mogu se svrstati u pet grupa ljudi:
  i) Fanovi Miroljuba Petrovića
  ii) Okultisti (inače poznati po svojim prevarama i lakom zarađivanju novca)
  iii) Osobe koje interesuje zdrav način života i prirodna medicina
  iv) Osobe koje žele da završe neki fakultet, a nikad se neće baviti poslom koji je vezan za tu profesiju.
  v) Osobe koje nemaju ili imaju jako niske moralne norme.

  1) Fanovi Miroljuba Petrovića žele da studiraju na „fakultetu“ svog idola, jer osim što se taj način poistovećuju sa njegovim nazorima, oni  žele biti posebni u očima drugih ljudi, iako 90% njih ni sami ne veruju u većinu stvari iznetih u toj literaturi. Naravno tu ima i onih koji žele da odaju zahvalnost Petroviću za njegov veliki doprinos promociji zdravog načina života i konceptu prirodne medicine.
  2) Najviše studenata i diplomaca ima među okultistima iz različitih kultova i sekti: od sangejzera, vračeva, bioenergetičara, reiki majstora, jogista, hinduista, budista, itd. Ovaj Fakultet najviše odgovara njima jer im omogućava da se kriju iza titula doktora. Javnosti se predstavljaju kao oni koji su završili Američku školu u Njujorku, neki se čak predstavljaju i kao doktori zvanične medicine.
  Jedan od većih okultista koji je završio studije je Nedeljko Dražić, inače poznati vrač i spiritista koji je titulu doktora dobio upravo na ovom fakultetu. Još jedan u nizu prevaranata sa titulom doktora je Slavko Rajčić koji je uhapšen 2012. godine, jer je varao ljude kako će ih izlečiti strujom i za to uzimao 50 eura po tretmanu. Treba napomenuti da je Slavko jedan od najvećih promotera Fakulteta i da ima najveću poviziju od svakog upisanog studenta. U novinskom tekstu nije stavljeno da je varao ljude i za lažne fakultete. Kada je Slavko uhapšen, na razgovor u policiju je pozvan je i Petrović. Šta se zaista dešavalo na saslušanju niko ne zna, zna se samo da je Slavku Rajčiću produžen pritvor i da je nakon izlaska nastavio da se bavi promocijom lažnog Fakulteta. Tu nije kraj, sledeći u nizu je Tomo Lukić, reiki majstor koji promoviše bioenergiju kojom navodno leči ljude. Kako leči Tomo još bolji uvid možete steći iz ovog video snimka kao i na njegovom Google+ profilu.
  3) Mali broj ljudi na ovim prostorima zaista interesuje zdrav način života i prirodna medicina, mada se taj broj povećava svakoga dana. Cilj samoproglašenog direktora Petrovića je da ovakve ljude pridobije da oni rade za njega tako što će promovisati njegov lažni fakultet. Najveća promocija njegovog kvazi Fakulteta sastoji se u obmani da su novopečeni „doktori“ završili fakultet za prirodnu medicinu sa sedištem u Njujorku. Ipak, najveći promoteri su osobe koje imaju završen ovaj lažni fakultet, jer neki od njih imaju dobre rezultate u prirodnom lečenju. Najbolja reklama je kada bolestan čovek ozdravi. Ali za to ne može imati nikakve zasluge Fakultet i njegov direktor.
  4) Veliki broj ljudi ima želju da završi neku školu pa makar i lažnu. Ovaj Fakultet im to pruža gotovo bez ikakvog truda. Petrovićev Fakultet je idealna opcija za takve osobe koje nemaju problem da im neko bez znanja izda diploma. Doktor možete postati za nekoliko meseci, što je idealno za hvalisavce.
  5) U prirodi svakog čoveka postoji sklonost da laže, vara i manipuliše sa drugim ljudima. Naša zemlja je veoma pogodno tle da se takve stvari i rade. I sami stanovnici naših prostora su skloni da istim metodama dolaze do materijalne i svake druge vrste koristi. Kroz ceo svoj životni vek bore se sa novac, slavu, i da zadovolje svoje sebične želje i požude.
  Generalno, mi kao ljudi se ne učimo individualnoj odgovornosti, tako da ne može da postoji ni kolektivna odgovornost. Kao jedan primer toga navešćemo šta mnogi ljudi i roditelji savetuju omladinu. Kada je neko provereni lopov ili prevarant u našoj zemlji, on postaje poznat i simpatičan, umesto da bude neko od koga će ljudi bežati i upirati prstom kakav ne treba biti. Velika većina roditelja i ljudi će reći: „Nije moje da mu sudim“, ili „neka država to rešava“, ili najgora a najčešća ocena: „Vidi ga kako je sposoban, snalažljiv, hrabar“. Znači, umesto da takvi ljudi budu na marginama, oni vode društvo i uvaženi su u njemu. Obično takve osobe imaju harizmu kojom privlače naivne mlade i nezrele ljude.
  Miroljub Petrović je osoba koja u patriotskim krugovima važi za moralnog čoveka koji drži do tradicionalnih vrednosti. Najviše je popularan među običnim ljudima siromašne i srednje klase. Njegova ciljna grupa su mladi ljudi koji nisu dovoljno zreli i koji su ili neiskvareni ili veoma iskvareni. Kao takvi najpogodniji su za manipulaciju. Pošto sam veoma dobro zna sistem manipulacije jer i sam čita takvu literaturu (najviše iz masonsku), njegov Fakultet je idealna opcija za osobe koje žele da na brz i lak način dođu do novca.

  4. Koje su vaše mogućnosti kada završite ovaj Fakultet?

  Postati doktor (doktorirati) iz bilo koje oblasti nije lako i iziskuje veoma dug proces koji može potrajati godinama. Ova akademska titula se dobija nakon završenog određenog fakulteta i magistrata, da bi zatim usledile napredne najmanje dvogodišnje studije i istraživanja za objavu doktorske disertacije. Da bi neko postao doktor potrebne su godine rada i iskustva u poslu kojim se bavi. Složićete se da postati doktor iziskuje veliko odricanje i posvećenje.
  Ali postoje i ljudi koji su iznad zakona i koji su zakon, tako da mogu i doktore da proizvode. Ustanova koja najbrže proizvodi doktore je Miroljub Petrović i njegov fakultet. Kako i sam priznaje, nisu mu potrebne dozvole državnih institucija.
  Ako se pitate koje su mogućnosti kada postanete doktor, priznat samo od Petrovića, evo nekih od njih: Lekar sa privatnom praksom, savetnik za ishranu (nutricionista) konsultant, autor tekstova o zdravlju, distributer prirodnih proizvoda vezanih za zdravlje, porodični zdravstveni konsultant, predavač iz prirodne medicine, vlasnik prirodnog lečilišta, ili terapeut u njemu, vlasnik škole za prirodno lečenje, promoter proizvoda na bazi medicinskog bilja... Kao što sami možete da zaključite, za ovakve stvari vam i nije potreban fakultet, niti bilo kakva diploma, već eventualno neki kurs. Za ovakve stvari potrebno vam je znanje, teorija i praksa. Da bi neko postao distributer određenih proizvoda, treba da bude dobar komercijalista i marketing menadžer, a ne lekar prirodne medicine. Tekstove o zdravlju može da piše svako ko nezavisno istražuje ove teme i sam u praksi sve sprovodi. Takođe može biti porodični konsultant. Da bi bili vlasnik nečega potrebno je da otvorite svoju firmu i da imate kapital (novac), a ne da budete doktor prirodne medicine. Složićete se da ovakve mogućnosti imate i bez Petrovićevih titula.
  Jednostavno rečeno direktor ovog kvazi fakulteta koristi perfidne laži u svrhu manipulacije potencijalnih studenata. Kao što je Rimska crkva koristila oproštajnice u svrhu bogaćenja i kontrole ljudi, tako i ovaj fakultet i direktor istog koristi svoju harizmu u svrhu finansijske koristi.
  Osobe koje završe ovaj fakultet u praksi znaju jako malo. Jednostavno nisu osposobljeni za rad u praksi na polju prirodne medicine. Nisu obučeni za pripremanje zdrave i ukusne hrane, nemaju znanje o lekovitim biljkama, i ne znaju da naprave kvalitetne prirodne preparate za čišćenje i jačanje organizma, o hidroterapiji znaju osnovne stvari koje se mogu naći i na internetu i koje većina malo bolje upućenih ljudi zna. Jednom rečju, kada im dođe bolesna osoba oni ne znaju odakle da krenu. Zato osobe koje završe ovu školu obično svoju diplomu koriste kao ukras u sobi. Drugim rečima, kada postanete doktor prirodne medicine, vi ste tek na početku puta. Uz to ćete se predstavljati kao doktori i nesvesno (ili svesno) ćete dovoditi u zabludu bolesne osobe koje dolaze kod vas na savetovanje ili lečenje. Jedinu korist od završavanja ove škole ima vlasnik koji će uzeti od 950 eura do 3 puta više novca za običan autogram na malo kvalitetnijem papiru. Diploma sa ovog fakulteta eventualno se može smatrati kursom, ali samo ukoliko se polaznicima omogući praksa, a pošto je nema ne može ni to da bude.
  Mogućnosti „Fakulteta za ovo i ono“, kao što i sami možete da vidite, su neograničene. Jednom rečju, koliko ovaj Fakultet proizvede doktora na godišnjem nivou, toliko ne mogu sve akademske ustanove u Srbiji, ako ne i šire.

  5. Gde je priznata ova diploma?

  Jednostavno: nigde. Osim u umu Miroljuba Petrovića i njegovih doktora koji niču kao pečurke posle kiše. Kako i sam direktor ove ustanove kaže, diplome sa njegovog Fakulteta su priznate za rad u privatnoj praksi, što u prevodu znači da se sa ovom diplomom možete baviti prirodnom medicinom kod svoje kuće, ili u najboljem slučaju da lečite rođake ili prijatelje. Složićete se da to sve možete i bez ove diplome sa „prestižnog“ američkog Fakulteta za prirodnu medicinu, sa sedištem u laptopu Miroljuba Petrovića. Inače, diploma sa ovog lažnog fakulteta nije priznata ni u Srbiji niti nigde na svetu, osim od strane sličnih organizacija (nevladinih organizacija) koje osnivaju novopečeni doktori. Nijedna zvanična institucija nijedne države na planeti Zemlji neće vam priznati ovu diplomu. Tako da odmah možete zaboraviti na otvaranje svoje privatne ordinacije. Svi koji završe ovaj lažni Fakultet neće moći ništa da rade osim ukoliko ne otvore udruženje građana koje se bavi promocijom zdravlja.
  Po zakonima Republike Srbije, lažno predstavljanje je krivično delo - Lažno predstavljanje, Član 329.

  6. Zašto se izdaju besplatne diplome?

  Treba napomenuti da se nekima diplome dele besplatno, slično kao što su neki vladari u prošlosti delili ordenje. Često puta se dešava da neko dobije diplomu za kontra uslugu, kao na primer gostovanje u televizijskoj ili radio emisiji. Svrha deljenja besplatnih diploma je reklamiranje lažnog fakulteta zauzvrat. Takođe, ako Petrović vidi da neko poznaje bar osnove zdravog načina života ili ako ima neki svoj sajt posvećen toj oblasti, ovaj mu izdaje počasnu diplomu kako bi dobio zauzvrat reklamu na sajtu.
  Petrović je proizveo u doktore i nekoliko svojih najbližih saradnika.

  7. Ko reklamira lažni Fakultet za prirodnu medicinu?

  Najveći promoteri ovog lažnog Fakulteta su njegovi doktori i studenti, samim tim što se predstavljaju kao doktori iako to nisu. Neki od njih se predstavljaju i kao doktori prirodne medicine. Nakon završetka studija obično otvaraju sajt ili svoje Facebook stranice gde obavezno imaju reklamu za Fakultet prirodne medicine. Takođe promociju vrše i njegovi fanovi. Knjige koje promoviše ovaj Fakultet obavezno na zadnjim stranama imaju reklamu za lažni Fakultet. Zato im se i ustupa besplatno korišćenje i štampanje literature. Direktor ovog lažnog Fakulteta u svojim redovima ima i ljude koji prodaju knjige o zdravlju, tako da i oni uz određenu nadoknadu reklamiraju Fakultet. Od svakog studenta koji se upiše na Fakultet može se prihodovati od 150 do 300 eura, u zavisnosti od dogovora sa direktorom. Jedna od poslovnih ponuda je da budete promoter lažnog Fakulteta za prirodnu medicinu gde se vaš posao svodi na to da ulazite na forume ili sajtove o zdravlju i nudite studiranje na Fakultetu.

  8. Kome je potreban ovaj lažni Fakultet?

  Ovaj lažni Fakultet najviše je potreban njegovom vlasniku, dr Miroljubu Petroviću, gde ima za cilj sticanje materijalne koristi prodavanjem lažnih diploma koje je sam napravio u Power Pointu.
  Na žalost, pored svega navedenog, mnogi misle da se na ovakav način promoviše koncept prirodne medicine. Naprotiv, ovaj koncept se zloupotrebljava na ovakav način i pravi antireklama za prirodu medicinu. Slično radi na primer dr Slađana Velkov, koja nanosi više štete nego koristi.
  Koliko štete je naneo Petrovićev Fakultet za prirodnu medicinu, vreme će pokazati. Ovako nam ostaje jedino da obavestimo sve koji razmišljaju da ga upišu: NE BACAJTE NOVAC UZALUDNO. Diplomu ovog lažnog Fakulteta najviše koriste razni okultisti, jer tako najbolje prolaze kod bolesnih ljudi.


  9. Poziv za sve „doktore“ da se odreknu lažnih titula

  Svrha ovog teksta nije da se ospori doprinos osoba koji se predstavljaju kao doktori prirodne medicine nego da ih se pozove na pokajanje, jer su lažnim predstavljanjem doveli u zabludu mnoge ljude koji su bolesni. Da ne pričam o količini lažnih nada koje su davali osobama sa teškim bolestima. Sve su to radili i rade ili iz neznanja ili zbog sticanja materijalne koristi. Ukoliko su to radili ili rade iz neznanja, neka im ovaj kratak tekst otvori oči. Biće to teška odluka za njih s obzirom da su već izgradili određenu reputaciju. Nije lako biti na strani istine, to nije ni obavezno, ali neka se zna istina pa neka radi kako ko hoće. Bolje je da se sada dok je još vreme odreknu lažnih titula nego da sutra dođe trenutak kada će pred zakonom odgovarati za lažno predstavljanje. Neka svima bude jasno da do toga mora doći iako im sad izgleda da je taj trenutak daleko. Zamislite se dobro jer kad dođe vreme nevolje, nemojte misliti da ćete imati izgovor da vas je neko prevario, jer onaj koji vas je nagradio lažnim titulama opraće ruke od vas, zaštitiće svoj interes i lični integritet po svaku cenu.

  10. Kako se kompromituje koncept prirodne medicine

  Treba znati da ništa dobro što smo dobili na dar na planeti Zemlji nije naše. Tako i treba da se ophodimo sa tim, a ne da prodajemo lažnu sliku o sebi drugima. Mi imamo obavezu da nešto što smo dobili na blagoslov i besplatno ne ukaljamo svojim sebičnim požudama i željama. Svakom izgovorenom laži svaki pojedinac kompromituje ceo koncept prirodne medicine. Iako on možda misli da će sam snositi odgovornost, nije tako. Jedan loš savet, jedna pogrešna odluka, mogu naneti više štete nego sve dobro koje možemo uraditi. Neka svako zna da se prirodnim vrednostima i naukama mogu svi baviti bez ikakve diplome. Kao što svako ko se razume u lekovito bilje može biti travar, tako i svako ko ima znanje može se baviti prirodnom medicinom. Rezultati na terenu više govore od bilo koje titule i zvanja. Svako sa malo zdravog razuma to zna.
  Zbog kompromitacije od Petrovića i sličnih, mnogi ljudi misle da je prirodna medicina šarlatanska nauka, iako je ona sama ustanovljena nakon čovekovog pada u greh. Božijom milosti dobili smo na dar sve prirodne tehnike lečenja, svu hranu i svo lekovito bilje, da nam bude na korist. I ne samo to nego i da pokažemo ostalima da Bog nije mrtav i da se On brine za nas svakoga dana, a da mi to i ne znamo.

  Lično priznanje

  Kao neko ko je bio bivši obožavalac kulta Miroljuba Petrovića i jedan od njegovih najbližih saradnika; kao neko ko je živeo u istom stanu vrata do vrata sa njim; kao neko ko veoma dobro poznaje njega i njegove navike i životne stavove; kao neko ko se predstavljao kao doktor i bio deo tima Miroljuba Petrovića koji je direktor Instituta odnosno Fakulteta za prirodnu medicinu – imam potrebu da iznesem istinu o ovoj lažnoj instituciji koja manipuliše sa zdravim razumom koji nam je svima dao Bog.

  _____________________

  ISTI TEKST U PDF-u SA LINKOVIMA
  avatar
  Nikola Šavija

  Broj komentara : 117
  Registration date : 2015-03-19

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  Nikola Šavija 21/12/2017, 20:54

  Zdrava kritika koja se upućuje Miroljubu gotovo da i ne postoji osim nekih pravoslavnih svestenika ili drugih liberalno orjentisanih pojedinaca. Gde se masovno iznose stavovi istine pomešano sa malo otrova tako da to i nije neka zdrava kritika carstvu koje promoviše Miroljub Petrović. Gotovo svi ljudi koji su dosta zreliji mogu videti da nešto fali Petroviću, mnogo ne mogu da znaju šta je to, neko to naziva ludilo, neko nekim drugim imenom, ali vidi se da je tu u pitanju očigledna patologija.

  Evo jednog mog iskustva sa tim. Kada je letos kod mene dolazio majstor da mi montira neku tehniku na kući posle nekog vremena me je pitao (videvši da me ljudi zovu na telefon i da pričam o zdravlju sa njima), da li poznajem Miroljuba Petrovića? Rekao sam da ga lično poznajem i da sam nekada sarađivao sa njim. On me je pitao: „Šta misliš o njemu?“ Odgovorio sam: „Šta ti misliš o njemu?“ On mi je rekao da se vidi da sa njim (Miroljubom) nešto nije u redu. Na to sam ja konstatovao da to vidi svako ko razmišlja svojom glavom, ali da je takvih malo. Malo sam pokušao da vidim da li ovog čoveka interesuje religija i kada sam video da ga to ne interesuje, razgovor sam preusmerio u drugom smeru. Zaključak je prost, većina ljudi ne poznaje niti je interesuje biblijska istina i religija, većinu interesuje forma i tradicija (koja i nije religija). Neumeren rad i hedonizam (drogiranje zabavom, kroz sport, muziku, alkohol, pornografiju, ili neku drugu vrstu samozadovoljavanja)… dovodi ljude do samouništenja, što i jeste cilj sila tame.

  Dok Miroljub predstavlja biblijsku religiju na jedan površan način, ljudi stiču mišljenje da su svi biblijski religiozni ljudi kao on, što zapravo uopšte nije tako. Iako u njegovim izjavama i stavovima ima biblijskih istina, njegov život govori više o njemu nego sto njegovih emisija u kojima je učestvovao.

  Primetno je da je Petrović u poslednje vreme promenio strategiju i sa promocije Izraela prešao na promociju obnove „Dušanovog carstva“. Svi koji poznaju malo istoriju srpskog naroda znaju da je car Dušan bio veliki kabadahija i da je na svojoj strani imao podršku Rimske crkve, gde je dobio „blagoslov“ za vladara u Srbiji tih godina. Inače on je tada bio postavljen od imućnih ljudi (vlastele) za cara, što mu je davalo i vlast nad crkvom gde je on zamenio titulu kralja (koja je nasledna) na cara (imperatora) koji ima apsolutnu vlast u državi gde je spojena svetovna i duhovna vlast nad narodom. Inače nadimak „Silni“ je dobio jer je bio veoma okrutan, što se može videti najbolje iz njegovih zakona. Njegov zakon je gotovo identičan sa Hamurabijevim zakonom. Zajedničko u tim zakonima su zverska mučenja ljudi gde su im: odsecani jezici, ruke, nabijani su na kolac, bacani u vodu živi da se udave, itd… Iste metode mučenja je kasnije primenjivala Rimska inkvizicija. Kao što i danas u postavljanju vlasti učestvuju imućni ljudi u zemlji („biznismeni“) koji imaju korist iz toga tako je uvek bilo kroz ljudsku istoriju, na globalnom nivou je to uvek podržavala vlast jer su imali iste interese a to je moć i novac. Gledali su na sve načine da izbace iz društva srednju klasu jer im je ona ona uvek bila suprotstavljena. To su ljudi koji su bili vredni i njihovo znanje nisu zloupotrebljavali zarad svoje licne koristi (uvek je bilo individualnih ispada). Znaci vladajućoj klasi kao i danas odgovara što vise siromašnih na granici egzistencije, koje mogu koristiti kao jeftinu radnu klasu. Zakoni su tako uređeni gde se štite njihovi interesi na štetu države i građana. Tako su postavili i cara Dušana da štiti vlastelu, za šta nije birao sredstva kao što se može videti iz njegovog okrutnog zakona.

  S druge strane, Bog postavlja vlast u teokratskom uređenju preko proroka kao u slučaju Saula, Davida, Solomona i drugih… i gde kralj nema apsolutnu vlast, jer preko proroka kontroliše i ukorava kralja. Gde kralj može biti zamenjen drugim u slučaju neposlušnosti Bogu, kao u slučaju Saula i drugih… Gde je vlast Bog a ljudi su tu da s ljubavlju ispunjavaju njegovu volju… Kralj ima svetovnu vlast, dok duhovna vlast ide proroku a obojica su produžena ruka Boga. Bog je kao u slučaju Davida kaznio njegove grehe (ubistvo, prevara, itd)…

  Toga nema u vladavini cara Dušana i sličnih vladara kroz istoriju ljudskog roda koji su bili samo vuci za narod. Gledali su kako da ga iskoriste, a ne da na što bolji način ljudima približe Božije principe koji su večni… Blagostanje naroda u vreme kralja Solomona govori dosta o tome, ali govori i o čoveku koji uvek i u svakom trenutku može da zloupotrebi svoje ingerencije pa čak i kada ga Bog postavi.

  Na ovaj način Miroljub izvrće Božiju reč (Bibliju) i pravu biblijsku nauku gde Boga predstavlja kao nekog tiranina što on svakako nije, što se najviše može videti kroz njegovog sina Isusa koga nam je poslao da bi nas spasao.

  Car Dušan je želeo da uspostavi duhovno jednoumlje, monopol crkve, što se jasno vidi iz njegovih zakona koji su zabranjivali zdravu religioznost, kroz ubijanje i progon bogumila i svih onih koji su se suprotstavili njegovoj i crkvenoj vlasti, pa bilo to i time da su ljude upućivali da slušaju Boga i da ne veruju „svetim ocima“ nego da grade zdrav odnos sa Bogom, kroz čitanje Biblije. Dušanovo carstvo tada je bilo kao danas Novi svetski poredak (NSP) u malom. Eto tako će uskoro proći svako ko se bude usprotivio zakonima koji će biti doneseni. Spajanje svetovnih i duhovnih vlasti je ono što nas očekuje u bliskoj budućnosti. Miroljub nesvesno promoviše taj koncept kroz Dušanovo carstvo.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 21/12/2017, 20:58

  ŠTA JE RAZLOG SAVREMENE POPULARNOSTI MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Miroljub Petrović je postao medijska ličnost još od decembra 1999. godine kada je krenuo na TV Palmi sa serijom emisija koje zastupaju kreacionizam nasuprot teoriji evolucije. Uvek je bilo ljudi koji su se radovali njegovim komentarima i nazivali ga čak savremenim apostolom na našem području. Bilo je i možda još više onih koji su živeći dotle u jednoumlju doživeli stres što su njihove dogme dovedene u pitanje.

  Ali njegova popularnost toga vremena se ne može uporediti sa popularnošću koju je stekao u zadnje vreme. Njegovi prilozi na youtube-u prelaze preko pola miliona pregleda dok na predavanjima u dvoranama za sve zainteresovane jednostavno nema mesta da stanu. Mnogi se pitaju šta je uzrok njegove popularnosti čak i kod onih koji njegova shvatanja ismevaju. Možda sam uspeo da delimično odgovorim na to pitanje kada sam na facebook zidu postavio ovo Miroljubovo predavanje: https://youtu.be/B75ltNto6Ho

  To predavanje sam propratio komentarom:

  „Sjajno predavanje, divan duh ovog čoveka nekada, preporučujem da pogledate.“

  Kada me je jedan prijatelj pitao zašto sam u komentaru upotrebio pojam „nekada“ za divan duh tog čoveka, ovo sam mu odgovorio:

  Možeš zapaziti u tom predavanju kako on kritički gleda na iskušenje ljudi da se odriču istine koja nije popularna i kako kritikuje slabost onih koji se povode za mnoštvom. Takođe, možeš zapaziti da on smatra bitnim pobude koje nekoga pokreću na dobrotu.

  Svega toga se Miroljub Petrović u međuvremenu odrekao. Njegova predavanja više ne osvedočavaju slušaoce o potrebu da oni sami treba da se reformišu, već da su drugi krivi za opštu krizu u društvu.

  Kako je došlo do takve promene?

  Miroljub Petrović je zastupao kritiku teorije evolucije prožetu duhom puritanskog protestantizma, gnušajući se ljudske tradicije i paganskih običaja. No, želeći da izbegne etiketu da je kakav sektaš i želeći da zadobije u svom nastupu podršku mnoštva, krenuo je putem kompromisa sve dok nije postao rob sujetnog odobravanja većine.

  Na primer, kada danas izjavljuje da je škola „debilana“, on se tim pojmom dodvorava javnom mnjenju, a kada bi bio iskren i u skladu sa ranijim verovanjem, on bi izjavio da je roditeljski dom „debilana“, jer većina roditelja svoju decu neispravnim vaspitanjem upropaštava. Podsvesno roditelji sami znaju da su krivi za karakter svoje dece, ali čeznu da odgovornost za njihovu nevaspitanost prebace na nekog drugog. Taj princip oslobađanja od lične odgovornosti i okrivljavanja drugoga jeste jedan od glavnih razloga zašto je danas Miroljub stekao veliku popularnost.

  Da bi imao uticaja nad masom, Miroljub danas manipuliše sa tri slabosti svojih slušalaca:

  1) Laska nacionalnoj gordosti i ponositosti;
  2) Pobuđuje strah od zavere (uz prebacivanje krivice sa sebe na drugoga); i
  3) Zastupa nasilje kao rešenje moralne krize društva.

  Objasniću jasnije:

  1) Laska nacionalnoj gordosti i ponositosti: Mladi ljudi imaju potrebu da pronađu svoje mesto pod suncem i učine nešto vredno za sebe i druge, pre svega da se zaposle, osamostale i formiraju porodicu. Ali kako im u njihovoj nezrelosti to deluje kao prevelika žrtva, oni nisu voljni da se odreknu svoje bezbrižne neodgovornosti. A da bi zadovoljili potrebu za sopstvenom vrednošću, oni se identifikuju sa vrednostima nacije i vrednostima predaka. Tako postižu osećanje vrednosti da su neko i nešto, boreći se protiv glasa savesti koji ih opominje da nisu od života uradili ništa. Umesto da ih Miroljub ukori, on im laska, da bi tako stekao njihovo odobravanje. „Proroci tvoji prorokovaše ti laž i bezumlje, i ne otkrivaše bezakonja tvojega da bi odvratili ropstvo tvoje, nego ti kazivaše utvare lažne i koje će te prognati.” (Plač Jeremijin 2,14) Otrovani sujetom i gordošću, takvi ljudi postaju preosetljivi, uvredljivi i skloni sukobima i nasilju.

  2) Pobuđuje strah od zavere: Ljudi koji se iskreno bore protiv svojih slabosti, u nevoljama koje ih snalaze, vide ruku Božje ljubavi kojom ih ona ukorava za njihove nepobeđene grehe. Međutim, ljudi, koje zbog nepobeđenih greha pritiska strah nečiste savesti, podsvesno znaju šta su zaslužili, pa kaznu sudnjeg dana pridaju nevoljama koje ih snalaze što je sve temelj formiranja straha od zavere:

  „Bezbožnik se muči svega veka svog. Strah mu zuji u ušima. Ne veruje da će se vratiti iz tame, odsvuda priviđa mač. Zna da je za njega spremljen dan tamni. Tuga i nevolja straše ga.“ (O Jovu 15,20-24) „Nego će ti Gospod dati onde srce plašljivo, oči iščilele i dušu iznemoglu. I život će tvoj biti kao da visi prema tebi, i plašićeš se noću i danju, i nećeš biti miran životom svojim.“ (5.Moj. 28,65-66)

  Strah od zavere samu odgovornost za nevolje prebacuje na nekog drugog, što ljudima godi jer ih oslobađa od lične odgovornosti rada na reformi sopstvenog karaktera.

  3) Zastupa nasilje nad savešću kao rešenje moralne krize društva: Kada neko moralne vrednosti sprovodi kao spontan rezultat duhovne reforme motiva sopstvenog srca, on poštuje ličnost drugog čoveka i nikome ne bi silom nametnuo svoje principe. A kada izgubi duh ljubavi i počne te principe da zastupa na silu i licemerno, bilo iz straha od osude savesti, bilo od sramote sopstvene gordosti ili radi sujetnog odobravanja sredine, tada pokazuje sklonost da isto nasilje nad savešću pod kojim se sam nalazi, nameće i drugima kao motiv držanja moralnih vrednosti. Kada sretne osobu koja otvoreno ispoljava one grehe koje bi i on sam voleo da upražnjava, ali ne sme zbog krivice i drugih loših motiva, tada prema toj osobi pokazuje prezir, osudu i duh nasilja kojom bi je kaznio i primorao na ispravnost.

  Takav duh je imala crkva u srednjem veku, onda nacizam i staljinizam u promovisanju svojih moralnih principa, takođe i islam i svaka druga autoritarna ideologija ili religija. Duh srednjeg veka ima i prosečan pravoslavac i katolik. Kada se suoči sa nekim društvenim zlom, takav vernik umesto da razmišlja o prosvećivanju naroda Jevanđeljem, on odmah poželi da se obrati za pomoć političkoj moći koja bi represivnim putem ljude primorala na ispravan moralan život. Ko god na silu usvaja moralne i kulturne vrednosti, on bi ih na silu i drugima nametao. Takva potreba za represivnim rešenjima jeste koren budućeg totalitarizma Novog svetskog poretka.

  Miroljub zastupa teokratiju, ali ne želi da prizna da je biblijska teokratija bila uslovljena slobodom izbora, voljnim pristankom samog jevrejskog naroda: „Ako li vam nije drago služiti Gospodu, izaberite sebi danas kome ćete služiti... A narod odgovori i reče: Ne daj Bože da ostavimo Gospoda da služimo drugim bogovima.“ (Navin 24,15-16) Teokratija podrazumeva voljni izbor služenja Bogu, i zato strogi krivični zakon koji kažnjava smrtnom kaznom onoga ko otvoreno krši Božji zakon, ne može da se zahteva od onoga ko taj zavet služenja Bogu nije uspostavio. Bog poštuje ljudsku ličnost: „Ne vucite u tuđemu jarmu nevernika, jer šta ima pravda s bezakonjem?“ (2. Kor.6,14)

  Drugi problem je što Miroljub, slično biblijskim farisejima i muslimanima, pridaje krivičnom zakonu ulogu moralnog zakona. Iako krivični zakon ima svoje mesto - da obezbedi građansku sigurnost tako što će strahom od kazne da obuzda čoveka da ne ugrožava druge, on nema svrhu da ljude sačuva od samog greha. On je načinjen samo za nepravednike:

  „Znajući ovo da pravedniku zakon nije postavljen, nego bezakonicima i nepokornima i bezbožnicima i grešnicima, nepravednima i poganima, krvnicima oca i matere, krvnicima ljudskim, kurvarima, muželožnicima, ljudokradicama, lažljivcima, kletvoprestupnicima, i ako šta ima protivno zdravoj nauci...“ (1.Timotiju 1,9-10)

  Za razliku od krivičnog zakona koji ukorava samo otvorene bezakonike, moralni zakon ima svrhu da ljude osvedoči o grešnost srca i da ih navede da rade na sopstvenoj reformi. Dok je krivični zakon zahtevao kaznu „Oko za oko, zub za zub.“ (3.Mojsijeva 24,20), moralni zakon je u isto starozavetno vreme zahtevao ljubav prema krivcu i prema neprijatelju:

  „Ne budi osvetoljubiv...“ (3.Mojsijeva 19,18) „Nemoj govoriti osvetiću se za zlo!“ „Ne govori: kako je on meni učinio, tako ću ja njemu učiniti.“ „Kad padne neprijatelj tvoj, nemoj se radovati.“ „Ako je tvoj neprijatelj gladan, hlebom ga nahrani.“ (Priče 20,22; 24,29.17; 25,21)

  Apostol Pavle otkriva svrhu moralnog zakona: „Nego ja greha ne poznah osim kroz zakon; jer ne znadoh za želju dok zakon ne kaza: ne zaželi.” (Rimljanima 7,7) Svrha zakona je „da bude greh odviše grešan zapovešću.” (Rimljanima 7,13) „Jer kroz zakon dolazi poznanje greha.” (Rimljanima 3,20)

  No, niko ne voli da bude ukoren za grehe sopstvenog srca. Zato Miroljub više ne propoveda moralni zakon, jer bi time izgubio popularnost. On zastupa krivični zakon jer on zbog svojih formalnih zahteva omogućava ljudima da umišljaju za sebe da su pravedni i da ga koriste da osuđuju druge kao nepravedne.

  Kada bi razumeo zahteve moralnog zakona, čovek bi shvatio da su želje tela, želje očiju i ponositost - greh, pa bi shvatio potrebu za Bogom (za Isusom kao Spasiteljem od greha i Iskupiteljem od krivice). No, u svetlu zahteva krivičnog zakona, čovek sebe može da zavarava da je pravedan, jer zahtevi krivičnog zakona ne ukoravaju grešnost srca. Zato propovedanje krivičnog zakona u funkciji moralnog zakona donosi katastrofalne posledice po Miroljubove sledbenike. Zato što se osećaju pravedni u svetlu svojih zahteva krivičnog zakona, njima Isus nije potreban kao Iskupitelj, niti Sveti Duh radi reforme motiva srca. Otuda, iako je Miroljub deklarativno hrišćanin, ne retko njegovi sledbenici postaju Judeisti, sa istim duhom koji je Isus Hristos ukoravao kod fariseja koji „oceđuje komarca, a kamilu proždire“ (Matej 23,25). Kako propovedanje krivičnog zakona budi strah i proizvodi licemerstvo, Sveto pismo osuđuje takvu zloupotrebu krivičnog zakona uz vrlo razumno obrazloženje i vrlo uzvišeno rešenje:

  „Zato reče Gospod: Što se ovaj narod približuje ustima svojim i usnama svojim poštuje me, a srce im daleko stoji od mene, i strah kojim me se boje zapovest je ljudska kojoj su naučeni, zato ću evo još raditi čudesno s tim narodom, čudesno i divno.“ (Isaija 29,13-14) „Ili ne mariš za bogatstvo Njegove dobrote i krotosti i trpljenja, ne znajući da te dobrota Božja na pokajanje vodi?” (Rimljanima 2,4) „U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah napolje; jer je u strahu mučenje, a ko se boji nije se usavršio u ljubavi.“ (1.Jovanova 4,18)

  Dakle, to bi bila razlika između Miroljubovog duha danas i ranije. Jasno se može videti razlika u duhu kada se porede ranija predavanja kada je bio krotak, ponizan i ljubak, upućujući poziv na zdrav razum, i novijih predavanja u kojima se vidi duh koji je drzak, prost i utemeljen na manipulaciji ljudskim slabostima (gordosti, strahu nečiste savesti i sklonosti ka nasilju).

  Zašto ljudi veoma vole da slušaju njegova nova predavanja?

  Iz dva razloga:

  1) Razlog popularnosti kod onih koji sa oduševljenjem slušaju nova Miroljubova predavanja:

  Miroljub zastupa istine koje su razumne i koje se mnogima sviđaju, ali samo ako ih ne primenjuju na sebe, već na druge. Tada oni koriste te neosporne istine samo kao ventil psihičkog pražnjenja i iživljavanja nad drugima. Tako se sami osećaju pravednije. Krajem XIX veka, kada na Zapadu, u protestantskom svetu, više nije bilo moderno govoriti o sebi kao grešnome, odmah se pojavila potreba ljudi za žutom štampom i za ogovaranjem, a vasrksao je i rasizam. Kada ljudi nemaju iznad sebe uzvišene moralne zahteve koji ih navode na reformu sopstvenih motiva srca, tada zbog nečiste savesti imaju potrebu da se bave onim što je ispod njih, da bi se kroz popljuvavanje psihički praznili i osećali pravednije u odnosu na druge.

  2) Razlog popularnosti kod onih koji sa ruganjem i ismevanjem slušaju nova Miroljubova predavanja:

  Miroljub zastupa istine koje su razumne i koje se ne sviđaju onima koji se tim istinama prepoznaju kao ukoreni. Ima ljudi koji imaju očajničku potrebu da uguše glas savesti koja ih poziva na pokajanje i odbacivanje greha. Oni su ukoreni istinama koje Miroljub propoveda, ali sada te istine ismevaju, pozivajući se na Miroljubov duh nasilja, okrivljavanja drugih i laskanja gordosti. Tako oni nalaze izgovor da odbace smisao tih istina pred sopstvenom savešću.

  No, prethodna Miroljubova predavanja, negde do 2007. godine, bila su čista od takvog duhovnog otrova i zato ih preporučujem svima da ih poslušaju.

  Autor: Miloš Bogdanović
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 6/1/2018, 13:34

  Miroljub Petrovic (citat): Odgovorio 06.01.2018 04:08
  max006 - poruka glasi:

  Interesuje me samo nesto vezano iz serijala Poslednji Dogadjaji.... Kako sam razumeo Bog ce da dozvoli da Izrael postrada jos malo kako bi se Izrael doveo u red i okrenuo se svom Bogu, time ce kako je receno Bog da odsece Izraelu glavu i rep i da uspostavi Teokratsku drzavu u kojoj ce ogormna vecina da zivi moralno i blisko Bogu ... I to bi po vama trebalo u blizoj buducnosti da se desi, Takodje Bog ce na poseban nacin da brani Izrael od bilo kakvih napada i bukvalno ce od Izraela napravi edemski vrt... Medjutim vrlo brzo nakon toga Bog u Izrael Dovodi dva svedoka koji ce da budu pobijeni kako se kaze u Sodom i Egipat gde je i njihov Gospod bio razapet tj Izrael, pa me interesuje Kako je moguce da ce za tako kratko vreme da se narod potpuno okrene protiv Boga i to toliko da ce jos da slave kada dva svedoka budu pobijena... Kako je moguce da ce Bog ponovo da dozvoli za mozda i manje od jedne decenije da neznabosci gaze sveti Grad i zar nece Bog u tom trenutku da brani Izrael?

  Koliko je trajala "vernost" izrailjskog naroda kad ih je izveo iz Egipta? Nece Bog da cini sva ta cuda i da izbavlja narod jer je narod dobar, nego zbog svedocanstva celom svetu i poziva na pokajanje, i zbog one manjine koja je verna Bogu.

  Jedna od najopasnijih obmana koje propagira Miroljub Petrović tiče se njegovog tumačenja događaja poslednjih dana. Zapravo riječ je o teologiji „Mesijanskih Jevreja“ i dispenzacionalista, čiju osnovu čini kompromis u pogledu doslovnog Izraela kao navodnog Božjeg naroda poslednjeg vremena. Prema ovom scenariju, iza kojeg inače stoji jezuitska propaganda i jaki cionistički lobi koji pokriva gotovo čitav otpali američki protestantizam, u Jerusalimu će se graditi treći hram i obnoviti sistem žrtava i prinosa. Petrović i slični tvrde da će Bog u tom vremenu obnoviti Edenski vrt, da bi opet za kratko vrijeme dopustio da antihrist zavlada. Zatim će biti ubijena dva doslovna svjedoka u Jerusalimu (Otkrivenje 11. glava), itd.

  Kao što pažljivi proučavalac Biblije može zapaziti, ova nakaradna, nebiblijska i štetna teorija identifikaciju antihrista pripisuje budućnosti, što je i bio osnovni cilj jezuita u kontrareformaciji – da se skine hipoteka sa papstva.  Druga i još veća opasnost polaganja povjerenja u ovaj scenario sastoji se u tome što će ljudi obmanuti na ovaj način KASNO shvatiti prevaru kad sve praktično bude gotovo i VRIJEME MILOSTI (Hristovog posredovanja u nebeskoj Svetinji) na samom kraju. To je ujedno vrijeme kad će lik zvijeri (Otkrivenje 13. glava) biti potpuno oformljen u Novom svjetskom poretku i pad duhovnog Vavilona potpun. Demonski duhovi činjeće različita velika čuda (Otkrivenje 16:13,14) i sam Sotona imitiraće Hristov dolazak. Sve to će potpuno zaslijepiti u lažnom religijskom zanosu one koji su ranije prihvatili neki vid obmane.

  SVA vremenska proročanstva iz Biblije su VEĆ ispunjena (Otkrivenje 10:6) i svaka projekcija te vrste na poslednje dane je prevara.

  Stoga, svako ko zaista cijeni svoju duhovnu i vječnu dobrobit kao i dobrobit svih onih na koje ima uticaj, treba da se sklanja od Petrovića i sličnih koji bi se izvjesno našli među progoniteljima Božjeg naroda i sada da im se ukaže prilika.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 7/2/2018, 00:46

  Pogrešna teologija Miroljuba Petrovićeva

  Teologija Miroljuba Petrovića zasniva se na dispenzacionalizmu i favorizovanju Izraela kao nacije izabrane od Boga. Dispenzacionalizam je u osnovi futuristički sistem tumačenja Biblije. Dispenzacionalizam insistira na progresivnom otkrivenju. To konkretno znači da dok većina proučavalaca Biblije uzima spise Novog Saveza kao progresivno otkrivenje i poziva se na to otkrivenje natrag u Starom Savezu, dispenzacionalisti počinju sa progresivnim otkrivenjem u Starom Savezu i čitaju dalje u istorijskom smislu. Po njima, biblijski savezi su povezani sa dispenzacijama (različitim periodima u ljudskoj istoriji u kojima Bog različito tretira određene grupacije ljudi kroz više saveza). Kad se ovi savezi uporede i sučele, rezultat je istorijski poredak različitih dispenzacija. Takođe u pogledu različitih saveznih obećanja, dispenzacionalizam naglašava za koga su ona pisana – na originalne primaoce. Odatle je proisteklo i fundamentalno pravljenje razlike između Izraela i Crkve. Tako su dispenzacionalisti prepoznatljivi po tvrdnji kako je Bog dao Jevrejima "613 zapovijesti", dok "neznabošci" (pripadnici ostalih naroda) moraju držati samo neke (u tu svrhu zloupotrebljava se tekst iz Djela 15:19-29). Petrović takođe koristi istu logiku u pridobijanju pristalica, što neobraćenim osobama daje veliki osjećaj rasterećenosti u pogledu moralnog obavezivanja pred Bogom.

  Drugi važni teološki koncept dispenzacionalizma je naglašavanje istorijsko-gramatičkog odnosno doslovnog metoda tumačenja biblijskih tekstova. Baš kao što je Izrael doslovno iskusio prokletstva pomenuta u Starom Savezu, dispenzacionalisti vjeruju da će Izrael doslovno primiti blagoslove navedene u Starom Savezu.

  Za dispenzacionaliste, Izrael je etnička nacija koja se sastoji od Jevreja (Izraelaca), počevši od Avrama do danas.

  Ko je i zašto razvio dispenzacionalizam možete pogledati u ovom kraćem videu:
  https://www.youtube.com/watch?v=EGtCkAnkVyM

  U knjizi „Pravoslavlje za početnike“, mini serijalu predavanja „Posljednji događaji“, kao i na svom forumu „creation6days.com“, Petrović neprekidno promoviše svoju verziju dispenzacionalizma prema kojoj će se u „bliskoj budućnosti jevrejski narod obratiti svom Bogu i priznati Isusa Hrista za Mesiju, nakon čega će u Izraelu biti uspostavljena teokratska država i izgradiće se hram u kojem će se prinositi žrtve za grijehe“.

  Tada će Bog navodno okupiti izgubljena plemena i dovešće ih u Izrael. To Božje miješanje u tok ljudske istorije i ispoljavanje natprirodne sile, predstavljaće najveće propovijedanje jevanđelja i poslednji poziv svim narodima svijeta da se okrenu Bogu Stvoritelju.

  Petrović dalje naglašava: „Ubjedljivo najviše tekstova u Bibliji opisuje taj budući događaj. To je događaj kojim odjekuje cijela Biblija - od Mojsijevih knjiga, preko proročkih knjiga i jevanđelja, pa do poslednje biblijske knjige Otkrivenje“.

  Dobar poznavalac Biblije u Petrovićevim tezama odmah će uočiti namjernu segmentaciju Biblije u korist koncepta o doslovnom Izraelu, kao i vađenje tekstova iz konteksta i njihovu pogrešnu primjenu.

  Pro izraelski koncept karakterišu dva ključna znaka raspoznavanja potpuno pogrešne teologije:

  1) Zanemarivanje biblijske definicije Božjeg Izraela kao DUHOVNE KATEGORIJE (vidi: 1. Mojsijeva 32:27,28; Jevrejima 11:8‐10; Rimljanima 2:17,25,26,28,29; 9:6-8; Matej 3:9,10; Jovan 8:39-47; Filipljanima 3:3, itd.).

  2) Tjelesnost u ljudskoj sili koja proizvodi vjerovanje da se mesijansko kraljevstvo (ili kako Petrović voli da kaže „teokratija“) može uspostaviti sa ljudima kakvi jesu ako su „izabrani od Boga“ ili ako postoji „kritična masa pobožnih ljudi“.

  Ova polazišta osnovni su uzroci odbacivanja Isusa kao Mesije od strane većine Jevreja, jer, po njima, On nije ispunio mesijanska očekivanja (da se pojavi kao moćni oslobodilac i uzdigne Izrael nad svijetom). Teško je dovoljno naglasiti koliko je ovo pogrešna koncepcija o Bogu i o čovjeku. Zbog toga, Petrović izbjegava da se bavi Novim savezom, proglašavajući ga nepouzdanim, i izbjegava da uopšte govori o jevanđelju i Planu spasenja.

  Očekivano je da sva tumačenja proročanstava biti podređena ovim pogrešnim pretpostavkama. Petrović ne uzima u obzir mesijanski karakter proročanstava i njihovu vrlo čestu lokalnu primjenu na globalne događaje. I ne samo to, već mnoga proročanstva obuhvataju tri važne faze Plana spasenja koje uključuju Hristov prvi dolazak, Hristov drugi dolazak, Sud i konačno nasleđe (duhovnog) Izraela. Ako ne razumijemo ovu širinu, lako možemo postati žrtve navodnog „doslovnog“ tumačenja Biblije.

  Petrović takođe vremenska proročanstva iz Danila i Otkrivenja tumači na pogrešan način, pokušavajući im dati dvojaku primjenu: prvo globalnu pa zatim lokalnu koja se navodno odnosi na Izrael na kraju vremena, što je besmisleno samo po sebi. Sva vremenska proročanstva iz Danila i Otkrivenja mogu se pravilno tumačiti jedino metodom istoricizma, na SAMO JEDAN NAČIN.

  Što se tiče žrtvenog sistema i praznika koji su tipski ukazivali na Hristovu misiju po njenim fazama, Jevrejima poslanica jasnim jezikom govori o tome. Tekstovi u kojima se pominje hram u Otkrivenju govore o Božjem hramu na Nebu gdje Hrist služi kao Prvosveštenik, a ne o obnovi nekog hrama na Zemlji. Na primjer, hram na nebu se otvara (Otkrivenje 11:19), ili anđeo izlazi iz hrama na nebu (Otkrivenje 14:17), ili se hram otvara (Otkrivenje 15:5), ili veliki glas izlazi iz hrama na nebu (Otkrivenje 16:17).


  Petrović i srpski nacionalizam

  Najveći broj fanova Miroljuba Petrovića čine sprski nacionalisti, iz razloga što on vrlo vješto podilazi nacionalnoj gordosti kroz prazne priče o viteštvu, junačkim precima, obnovi Dušanovog carstva i sl.

  Petrović je u svojoj knjizi „Pravoslavlje za početnike“ iznio još jednu teoriju kako bi moglo doći do obraćenja Jevreja:

  „Interesantno je zapaziti da je jedan od najuglednijih jevrejskih intelektualaca s kraja 20. veka - prof. dr Enriko Josif - tvrdio da će glavnu ulogu u obraćenju Jevreja svome Bogu odigrati jedan mali narod na Balkanu, sa kojim je on bio toliko oduševljen da ga je nazivao ‘nebeskim narodom’. On je tvrdio da taj narod predstavlja potomke Danovog plemena (jedno od izraelskih plemena), i da će na kraju istorije ‘Bog suditi svijetu preko tog naroda’, kao što i samo ime kaže (‘Dan’ na hebrejskom jeziku znači ‘suditi’).“

  Petrović pokušava na razne načine da promoviše ideju kako Srbi imaju jevrejsko porijeklo i da su blizak narod. Enriko Josif nazvao je srpski narod „nebeskim narodom“.

  Petrović ostavlja mogućnost da Srbi utiču na obraćenje Jevreja, jer su navodno i genetski bliski. Ko se treba u tom scenariju prvi obratiti i ko će na koga uticati, da li Srbi na Jevreje ili Jevreji na Srbe, vjerovatno ni Petroviću niti Enriku Josifu nije jasno. Po Petroviću, izgubljena plemena Izraela mogla bi se pronaći na osnovu analize gena, što je ne samo nebiblijski nego i nerazumno.

  U svojim megalomanskim planovima, što se inače da primijetiti u brojnim njegovim izjavama, Petrović sebe vidi kao sponu između Srbije i Izraela ili kao „malog srpskog Mojsija“. Međutim, promocija trojstva (tuđih bogova sa aspekta svakog Jevrejina) nimalo mu ne ide u prilog, kao ni činjenica da se nalazi negdje u procjepu između rabinskog judaizma i učenja mesijanskih Jevreja.


  Petrović i Elen Vajt

  Petrović vjeruje da je Elen Vajt Božji prorok isto kao i apostol Pavle ili druge Božji glasnici iz Biblije. Zbog toga se trudi da pripiše Elen Vajt podršku ideji o obnovi Izraela. Međutim, poznavaoci spisa Elen Vajt znaju da od toga nema ništa i da se njena viđenja kreću sasvim u skladu sa konceptom duhovnog Izraela odnosno Božjeg naroda ostatka. Sama Elen Vajt konstatuje u svojim knjigama kao što su „Rani spisi“, „Velika borba“, „Hristove očigledne pouke,“ i dr. da stari Jerusalim nikad više neće biti podignut i da su Jevreji izgubili svoje pravo Božjeg izabranog naroda.

  Dakle, Petrović pada u zamku selektivne primjene Biblije (i spisa Elen Vajt), onako kako njemu odgovara za njegovu priču. Iskušenje potčinjavanja Svetog Pisma ljudskim pretpostavkama i zabludama jedno je od najjačih iskušenja, posebno za egocentrične i ambiciozne osobe koje imaju tendenciju da stave vlastiti pečat na Božje djelo (bolesna težnja za originalnošću).

  _______________________________

  Evo i nekoliko ranijih članaka o djelovanju Miroljuba Petrovića:

  Istina o Miroljubu Petroviću 1. dio
  Istina o Miroljubu Petroviću 2. dio
  Miroljub Petrović i manipulacija protiv Boga
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 21/3/2018, 14:58

  Miroljub Petrovic (citat): Odgovorio 21.03.2018 14:08
  Dalje, gde je Isus rekao da se andjeli ne mnoze? On je rekao da se andjeli ne zene, a da bi se mnozio ne treba zenidba kod nekih organizama, takozvanih partenogeneznih organizama, kao sto je rak, gde rak radja raka.

  Muka je velika kad se neobraćena osoba predstavlja kao stručni tumač za Bibliju.

  Evo kraćeg izvoda sa stranice Anđeli na sajtu relija.me koji objašnjava ovo pitanje:

  Anđeli su različita vrsta stvorenja od ljudi. Oni se nazivaju sinovima Božjim po stvaranju, ali nigdje ne stoji u Bibliji da su stvoreni po Božjem obličju, što zajedno sa Isusovom izjavom u Marku 12:25 da anđeli ne stupaju u bračne odnose, jasno ukazuje da nemaju sposobnost reprodukcije. Za službene duhove to je očekivano i logično. Dodatni dokaz u prilog ovoj tvrdnji posredno nalazimo kroz sagledavanje situacije oko pada u grijeh jedne trećine anđela (Otkrivenje 12:3,4), čija vječna sudbina je tada odlučena (2. Petrova 2:4), što izvjesno ne bi bilo pravedno u slučaju njihove reprodukcije za one koji bi eventualno tek dolazili u život. Anđeli kao duhovna bića nijesu podložni smrti, što ne znači da ne mogu biti uništeni od strane Tvorca, kao što Sveto Pismo upravo i najavljuje za pale anđele prilikom Izvršnog suda (Otkrivenje 20:10).
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 7/4/2018, 19:59

  Miroljub Petrovic (citat): Odgovorio 07.04.2018 15:25
  silversrbija - poruka glasi:

  Zašto je Avelj odmah uzeo da bude pastir ako je Zemlja tada bila u izobilju i nije bilo potrebe da se gaje i jedu zivotinje?

  Zato sto je bio magarac i hteo je da zdere mesinu.

  Koliko treba bezobrazluka (i gluposti) za jedan ovakav komentar o biblijskoj ličnosti koja će izvjesno biti među spasenima.

  Pošto se inače radi o pitanju koje je zagonetno za mnoge, evo kraćeg komentara.

  Osnovno nedoumica koja se javlja u ovom slučaju je zašto se Abel uopšte bavio stočarstvom ako pretpostavljamo da su ljudi živjeli kao vegetarijanci i imali dovoljno raznovrsne hrane, plus ratarske proizvode posle pada u grijeh. Pretpostavka o vegetarijanstvu gradi se na osnovu izvještaja iz Postanja 9:3,4 gdje Bog nakon Potopa dozvoljava upotrebu mesa od čistih životinja.

  Prvo što treba da imamo na umu su sažeti i vrlo kratki opisi različitih događaja između kojih su, zbog dužine ljudskog vijeka od gotovo 1.000 godina, mogli zapravo da stoje prilično dugi vremenski periodi od 200 ili 300 godina ili više.

  Vidimo, dakle, iz iskustva Adamovih sinova da su prva i osnovna zanimanja bili stočarstvo i zemljoradnja. Ljudi su nakon pada u grijeh bili prinuđeni da se trude za život zbog različitih mehanizma prokletstva. Pored toga, fizički rad je bio neophodnost i blagoslov da se čovjek sačuva od štetnosti besposličenja. Tvorac ja stvorio kao čovjeka kao proaktivno biće.

  Drugi bitan faktor koji moramo uzeti u obzir je odgovornost koju su ljudi imali prema životinjama, posebno domaćim.

  Treći, takođe vrlo važan faktor, bila je potreba čovjeka za odijevanjem posle pada.

  Četvrti faktor, u vjerskom kontekstu bitniji od prethodnoga, bilo je tipsko prikazivanje Plana spasenja kroz žrtvovanje čistih životinja. (Zapazimo da izvještaj kaže kako je Abelova žrtva bila prihvatljiva Bogu a Kainova nije, jer je Kain smatrao da religiju može praktikovati po vlastitom nahođenju.) Da je zaista slijeđena ova praksa, pokazuje i Nojevo iskustvo odmah nakon Potopa (1. Mojsijeva 8:20), gdje se vidi da je Noje tačno znao šta i kako da postupi prilikom prinošenja žrtve paljenice od čistih životinja.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 10/7/2018, 16:17

  Traži se dobar guslar za izvođenje ove junačke narodne pjesme.  Smile Poželjna izvedba u ovom stilu:
  https://www.youtube.com/watch?v=YacLJytjhWc

  Miroljub Petrović i obnova carstva Dušanova

  U studiju TV Pinka skupile se besposlice,
  Kod Ognjena Amidžića da pričaju besmislice.
  Ružičasti vitez Miško s nekoliko uđe žena,
  Ambijent je domaćinski, atmosfera opuštena.
  Kad vojvoda riječ uze svi ga gosti pohvališe,
  Zagovara kodeks stari i isprazno morališe.
  Iz torbice gusle vadi i namješta tanke strune,
  Kliknu Miško kao soko pa se Anđom babom kune,
  Da će svakom satanisti ponuditi tri opcije,
  Da se seli il’ liječi ili pod mač da se ubije.
  K’o psi na Dorćolu kraj šinterske podstanice,
  Da se spale svi dileri, prostitutke i ubice.
  Osnovaću ličnu gardu od viđenih domaćina,
  Da hapse i da sude društvenijem dušmanima.
  I da znate svi zajedno, ovo nije praksa nova,
  Zaživjeće po obnovi veljeg carstva Dušanova.
  Slediše se muvi krila, pauku se mreža trese,
  Preblijeđe sva režija, ko to može da podnese.
  Odjednom se sve utiša i junačka pjesma presta,
  A nijedno od gospode ne diže se sa svog mjesta.
  Ta namisa’ vojvodina neprijatan tajac stvori,
  Dok mu mladi Amidžiću na besjedu odgovori:
  To što činiš dobro nije, Miroljube osvetniče,
  Svekolikog srpskog roda ti viteže zaštitniče.
  No ti evo kesa puna da te časti kuća ova,
  Afrička se šljiva nudi za junaka takvog kova.
  Kao da mu oštrim mačem srce muško rasiječe,
  Nepravda ga ljuta mori i viteška rana peče.
  Pa ljutito napustio prostorije TV Pinka,
  Propala mu šansa ova sataniste da raskrinka.
  Premišlja se šta da radi, nesanica njega muči,
  I zvijezde k’o da stoje dok vojvoda ne odluči.
  A ujutro u svitanje telefon mu stari zvoni,
  Ko mi ovo mira ne da, da li ljudi il’ demoni?
  Javljaju mu s TV Happy, režija je riješila,
  Popularnost Batova je sve ostale nadmašila.
  Britku sablju Marić zove da gostuje u jutarnji,
  Ovo neće dobro biti, glas mu kaže unutarnji.
  Ne pođem li u zmijarnik okrnjiću svoju slavu,
  Svaki vitez po pozivu u torbicu stavlja glavu.
  Publicitet njega mami i vuče ga stara želja,
  U ulozi da se stavi epske pravde branitelja.
  Iz prošlosti eho slave u srcu mu odjekuje,
  Sujeta ga zarobila, zov junaštva osluškuje.
  Plagijator svoga lika, postupaka i nakana,
  Ratište je proglasio borbom protiv Vatikana.
  Reportera glumio je, rušitelja vodobrana,
  Uz ucjenu da Hag pusti tri junaka odabrana.
  Gejeve je liječio, debilane prozva’ škole,
  Vakcinaše spriječio da se đeca ne razbole.
  Pozivao na megdane šampione ateizma,
  Mnogo puta ponizio pristalice satanizma.
  Sektaše je raskrinkao i našao svima mane,
  Kamenjarke progonio, napadao buzdovane.
  Uznosi se u oblake, prisjeća se svih podviga,
  U javnosti gostovanja i raznijeh svojih knjiga.
  Nepogrešiv kao papa predstavlja se fanovima,
  Poslušnike proglašava CPS-a članovima.
  Piše, briše, cenzuriše, sve uz pomoć interneta,
  Doktorate naplaćuje sa lažnijeh fakulteta.
  Konvertit je u sve vjere i svima se dodvorava,
  Ogorčen je na istinu i poniznost osporava.
  U rasulu svoga braka promoviše porodicu,
  Uči momke da se žene i pronađu domaćicu.
  Ne priznaje feminizam, demokratske tekovine,
  Podržava judaizam i jevrejske svetkovine.
  Novi Zavjet osporava i nauku samog Hrista,
  Privržen je planovima savremenih cionista.
  Ne boji se strašnog suda, ni demona ni anđela,
  Gejevi su dobri momci – predstavnici Izraela.
  Kolegijum IPM-a, sve doktori svjetskog glasa,
  I prvjenac među njima, akademska to je klasa.
  Nema tajni nikakvijeh, šampion je svih nauka,
  Čast i slava dolikuju Skenderbega praunuka.
  Za bolesti zavisnosti Peranović propisuje,
  Sa lopatom po dupetu da demone istjeruje.
  Krive kičme ispravljaju kod Milisava karatiste
  Koji radi sve programe za poznate i sportiste.
  Britko pero knjige piše kao munja da sijeva,
  Po uzoru na čuvenog Aleksandra Medvedeva.
  3F program Slavka Zeca, to je čista egzotika,
  Zategnuti svi k’o praćke, bodi bilding erotika.
  Selebriti školu drži Stanojević Željko mladi,
  Za duhovne savjetnike i obuku na estradi.
  Fakulteti niču razni k’o pečurke posle kiše,
  Donacije primaju se, studenata sve je više.
  Doktorati dijele se i plemićka zvanja stara,
  Svi pokorni nazorima Miroljuba gospodara.
  Od srpskoga roda slavna, od Adama još starije
  Junaštvu ga naučila Deretića škola istorije.
  U zvijezde sad zakiva Vučićevu vladavinu
  Priželjkuje on da sudi u buduću carevinu…
  Glas šofera otrže ga iz sanjarske galaksije,
  Čekaju ga u studiju za jutarnje emisije.
  Marić stalno izaziva, provocira i likuje,
  Ali doktor svih nauka vješto igru dočekuje.
  Popularnost skupo košta kada hoće da je ima,
  Dovode ga k’o starletu u rijaliti programima.
  U Parove gost je bio, da zaradi neku paru,
  I ne mari što prkosi nebeskome Gospodaru.
  A najveću bruku svoju kao uspjeh prikazuje,
  Fanovima zamjera se, sledbenike svoje truje.
  Ne pomažu ni savjeti ni prekori prijatelja,
  Egoizam njega hrani i nesveta vodi želja.
  Sad o njemu pripovjeda i ruga se žena svaka,
  Glas o tome dospio je i do slavnog Noris Čaka.
  Ne može se načuditi ovakvome tužnom kraju,
  I sudbini određenoj sa Komova ljutom zmaju.
  Poručuje Noris njemu, okani se Bato mača,
  Lažne vjere, politike, svih prevara i bakrača.
  Gasi forum CPS-a, izvini se svoj javnosti,
  Ponizi se međ’ ljudima, nauči se ispravnosti.
  Teološki obrazuj se kod najboljih učitelja,
  Batali se prazne slave i lažnijeh svetitelja,
  Car Dušana, Skenderbega, Karadžića i Mladića,
  Rodoslova i predaka, razmetanja bez pokrića.
  Spasenje je u carstvu koje je na nebesima,
  Junak nijesi dok ne umreš svojim grijesima.


  PavleS: komentar modifikovan dana: 8/4/2019, 19:02; prepravljeno ukupno 1 puta
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 5/12/2018, 10:44

  Deretićeva škola istorije, level expert Rolling Eyes

  Miroljub Petrovic (citat):
  Odgovorio 11.11.2018 21:53

  PB94 - poruka glasi:

  Gospodine Miroljube, da li su svi Sloveni zapravo Iliri? Ako smo mi Srbi koren ostalih slovenskih naroda koji su se odvajali od nas, kako je moguce da smo danas toliko teritorijalno i populaciono mali? Zasto vecina Slovena, npr Rusi nisu zadrzali ime Srbi kad cine ogromnu vecinu, i po cemu su Rusi uopste dobili naziv?

  Hvala unapred
  Ruse na Zapadu zovu "Rasha" sto je ime vezano za njihovu pradedovinu Rashku, odnosno Staru Srbiju.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 18/12/2018, 22:11

  Miroljub Petrovic (citat):
  Odgovorio 18.12.2018 21:41

  Tesa je peta liga i niko za njega ne bi znao da ja nisam gostovao kod njega. Zasto bi njega neko dirao u Hrvatskoj? Ja sam veca opasnost za jezuite nego Vucic i svi cetnici i masoni zajedno...

  Mudrije je da ovde radim na sebi i da odavde jacam zdravo tkivo medju svim ljudima dobre volje, pa da proteramo sve sataniste sa nasih teritorija i da zivimo u miru, pa da budemo podsticaj Jevrejima da se okrenu svom Bogu i da se obnovi Treci Hram - da aktivno ucestvujemo u ispunjenju biblijskih prorocanstava.
  Ima li neko da kaže ovom vitezu da mu je glavna teologija (dispenzacionalistička priča o Izraelu, trećem hramu i sl.) jezuitski proizvod?

  avatar
  Nebojša

  Broj komentara : 140
  Registration date : 2013-08-19

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  Nebojša 19/12/2018, 09:47

  PavleS (citat):
  Miroljub Petrovic (citat):
  Odgovorio 18.12.2018 21:41

  Tesa je peta liga i niko za njega ne bi znao da ja nisam gostovao kod njega. Zasto bi njega neko dirao u Hrvatskoj? Ja sam veca opasnost za jezuite nego Vucic i svi cetnici i masoni zajedno...

  Mudrije je da ovde radim na sebi i da odavde jacam zdravo tkivo medju svim ljudima dobre volje, pa da proteramo sve sataniste sa nasih teritorija i da zivimo u miru, pa da budemo podsticaj Jevrejima da se okrenu svom Bogu i da se obnovi Treci Hram - da aktivno ucestvujemo u ispunjenju biblijskih prorocanstava.
  Ima li neko da kaže ovom vitezu da mu je glavna teologija (dispenzacionalistička priča o Izraelu, trećem hramu i sl.) jezuitski proizvod?


  Sve on to zna i čitao je i ovaj forum i sajt. Ja sam par puta napisao post na njegovom forumu o tome, samo je ignorisao ili izbrisao, ni ne sećam se, da bi me na kraju banovao. Ista stvar je i sa trojstvom i još nekim zabludama u koje veruje. On to opravdava svojim "argumentima" i nije otvoren za promenu mišljenja.

  Jednostavno se upecao na demonski mamac, kao i tvoj bivši saradnik ili neki bivši članovi ovog foruma na teoriju o ravnoj zemlji.

  Za duhovne ljude, koji ne padnu na materijalne stvari, novac, žene, slavu i sl., demoni daju pogrešna biblijska učenja i tumačenja ili razne teorije koje kompromituju biblijski koncept i njih same.

  Nadam se da to neće uticati i biti presudno za spasenje.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 19/12/2018, 11:13

  Nebojša (citat):Nadam se da to neće uticati i biti presudno za spasenje.
  Manje ili više teološkog znanja sigurno neće biti presudno za spasenje. Ali ego manijačenje, sujeta i umišljenost hoće. To je sindrom Lucifera. Petrović je u tom pogledu slika crkve u pojedincu - "nepogrešiv".
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 24/1/2019, 10:11

  U ZATVOR, BATO Miroljub Petrović mladiću obećavao da će mu izlečiti rak sokovima, šetnjom i molitvom, čitav slučaj OKONČAN TRAGEDIJOM

  Ako se može vjerovati ovim tabloid novinama, i vojvoda Šešelj se okrenuo protiv vojvode Petrovića, iako je Petrović ranije bio član Šešeljevih radikala i podržavao ga u Hagu, čak ga u svojim „proročanstvima“ najavljivao kao predsjednika Srbije.
  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? 1745705_naslovna_ff-s

  Da je Petrović zreo za sankcije – izvjesno odavno jeste, bez ikakve sumnje. Ako ništa drugo makar za „Peranović terapiju“ koju tako zdušno zagovara. Naravno ne zbog stvari za koje ga optužuju krajnje neprofesionalni novinari kao što su nevjerovanje u teoriju evolucije (izgleda da moramo vjerovati u teoriju koja nije od Darvina odmakla od statusa teorije?), protivljenje vakcinaciji i sl., već prvenstveno zbog nipodaštavanja svega što se ne nalazi u domenu njegove priče i podrške njegovom radu. To uključuje svakako i medicinsku struku, nonšalantan i neodgovoran odnos prema svojim „pacijentima“, neodrživu teoriju o „liječenju neizlečivih bolesti“ i drugo.

  Moralni i svaki drugi pad ovog „mesijanskog Jevreja“ i „pravoslavca“ je evidentan, ali on uvijek okreće propagandu kao da je sve što radi veoma dobro i korisno. Za one koji od skoro „uživaju“ u rep izvedbama svog junaka, treba da znaju neke informacije, na primjer šta znači naziv RIZBOW:
  „Stiker (naljepnica) u obliku duge koji članovi homoseksualne zajednice stavljaju na različitim mjestima na svojoj imovini (obično na staklima od auta) da bi stavili do znanja ostalim članovima da je u redu prići im za anonimni gay seks.“

  Na 3:04 u ovom spotu može se zapaziti osoba sa fantomkom, prva s lijeva, koja pokazuje poznati satanistički znak prstima „el dijablo“ koji simboliše podaničku vjernost Sotoni.
  https://youtu.be/VpoK7TZlPyE?t=184


  PavleS: komentar modifikovan dana: 24/1/2019, 21:17; prepravljeno ukupno 1 puta
  avatar
  Nikola Šavija

  Broj komentara : 117
  Registration date : 2015-03-19

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  Nikola Šavija 24/1/2019, 11:04

  Do svega ovoga možda i ne bi došlo da je Miroljub umereniji i realniji u svojim tvrdnjama da ne postoje neizlečive bolesti. One realno postoje i to su stanja u kojima nema povratka, jer je organizam pretrpeo nepovratnu štetu. Kao što je to stanje moguće u duhovnom stanju, moguće je i u fizičkom. Sve ove probleme koje ima mogao je da preventivno spreči da je ljudima koji mu se javljaju za pomoć rekao realno da su šanse za izlečenje ne baš mnogo velike, ali da je svakako mnogo bolje da pređu na bolje navike i da se proba sa prirodnim lečenjem, a ne da ih "motiviše" nerealnim obećanjima. Da je ljude na početku odmah obavestio da je stanje teško i da može da se pokuša, 100% ljudi koji su potencijalno problematični otpali bi, ali iz nekog razloga on to ne radi. Na kraju ovim poluistinama (obmanom) koje iznosi javno ne nanosi samo štetu prirodnoj medicini nego i Bogu. Pa ga ovom prilikom molim da prestane sa neumerenim izjavama tipa ne postoje neizlečive bolesti, 100% lečenje bolesti zavisnosti itd.... To su neozbiljne tvrdnje osobe koja ili ne zna (nema priktično znanje u radu sa bolesnim osobama) ili koja svesno manipuliše sa izgovorom "da treba ljude motivisati". Zar nije dovoljni motiv za ljude da treba da jedu zdravu hranu to što će da budu zdravi, a za bolesne da i ako ne ozdrave da neće umreti u bolnici gde se može desiti da usred komplikacija bude još gore.
  Kako stoje stvari za sada teško da će biti nešto od ovoga, jer je sistem takav da osoba koja je oštećena (obmanuta) ne može puno da uradi, jer je umrla. Verovatno već pokopana, tako da je nemoguće uraditi obdukciju i utvrditi da li je prirodno lečenje uzrokovalo smrt, što nije sigurno... Da se ovo desilo nekoj drugoj osobi vrlo verovatno da bi tužioc i nadležni organi bili mnogo ažurniji, ali pošto Miroljub podržava vlast, ovo će za njega biti dodatna reklama gde će on još jače i agresivnije da promoviše obmanu (poluistine).
  Da vlast želi da ga sankcioniše to bi bio najmanji problem, jer imaju sve mehanizme da to urade čak i tada kada ne postoji krivica. Iako mnogi misle da se Miroljub mnogo moralna osoba neka sebi postave pitanje što je postao glavni promoter Vučića koji je očigledno igrač istih onih koje kritikuje Miroljub. Koliko je u stanju da nađe izgovor kada mu neko treba govori dovoljno Peranović gde ga brani agresivno i ide toliko daleko da preti čak i voditeljki u emisiji. Koliko se uzoholio to vidi svako ko to hoće da vidi, samo oni koji žele da budu obmanuti (oni koji ne žele da se preispitaju) o njegovim postupcima i verovanjima u konačnici će dovesti do katastrofalnih posledica. Mislim da li neko može da zamisli nekog pobožnog čoveka da se nudi vlasti (koja promoviše NWO) bez da mu se Bog javio da to radi. Pošto znamo da se to nije desilo (osim u mašti Miroljuba) očigledno je da su umišljaji po sredi i lični interes...
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 24/1/2019, 12:55  Obratite pažnju kako Petrović ovu Makedonku što je izgubila brata pokušava napraviti ludom i izvrnuti njene riječi u svoju korist. Iz ove emisije, a posebno iz video klipa koji je snimio povodom izlaska članka u novinama "Blic" pa ga zatim obrisao (transkript obrisanog snimka) , vidi se da nema nimalo empatije i da mu je glavni cilj kako sebe da promoviše u javnosti.

  Takođe su kod Makedonke uočljive posledice ranijeg idolizovanja Petrovića. Dok je njen stav posle svega pomirljiv i ne želi ga tužiti i povlačiti se po sudovima, on joj javno prijeti.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  PavleS 25/1/2019, 11:33

  Vojvoda Šešelj komentariše fakultet vojvode Petrovića:

  Ja taj tvoj Institut za prirodnu medicinu gledam isto ko na fakultet Tome Nikolića koji je postao doktor ekonomskih studija a ne zna na kom je odseku studirao. On je šoumen i pravi budale od nas.
   Cool

  Izvor: Portal TV Happy


  PavleS: komentar modifikovan dana: 9/3/2019, 17:31; prepravljeno ukupno 1 puta

  Sponsored content

  MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA? Empty Re: MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?

  Komentar  Sponsored content


   Danas je 11/4/2021, 20:06