Imam pomalo iskustva sa jogom...Ima tome vec neko vreme, dok sam ziveo u inostranstvu, u sklopu jednog fitnes centra bili su i casovi joge. Na zapadu je to mnogo popularnije, ali vidim dolazi i kod nas...Postoje mnoge vrste joge, po intenzitetu fizicke aktivnosti, i nivou "duhovnosti"...Neki miksevi toga koliko sam shvatio...Ovaj kurs, koji sam posecivao, je bio komercijalniji, ali interesantno je da se na kraju izgovarala neka molitva - taj indijac ucitelj je nesto mrmljao, a svi su ga imitirali - u zavisnosti od "staza" - neko tacnije, neko ne...Svi osim mene - koji sam tiho izgovarao Oce nas Tada jos bas nisam bio svestan ko je Otac, ali bar nisam bio "kud svi turci tu i mali Mujo"...
Sada sam misljenja da je to vrlo zloupotrebljeno, i obicno ovi novopeceni vegani, moderni hipici, svi nesto jogiraju, meditiraju...Ali, joga kao fizicka aktivnost je zaista posebna...Cak i danas kada hocu da isteglim krsta, ili kicmu, posle nekog fizickog rada, ili treninga, ja se izgibam tako, kratko...Zaista pamtim neke stavove odande - gde ti se pokrenu, ili istegle neki misici, kosti, koje nisi ni svestan da ih imas...Oznojis se samo od postavljanja u te stavove...Mnogi Japanci, u pauzama radnog vremena, tako povrate koncentraciju..Opet, mislim da je tesko povuci liniju - gde treba biti realan da je to samo fizicko razgibavanje, pogotovo ovim zapadnim pomodarcima, koji misle odmah da su na Tibetu, i pale mirisne stapice...
Pretpostavljam da je to neka istocnjacka kultura, fizicka disciplina, vezba, ali vec davno zloupotrebljena od necastivog...
Sada sam misljenja da je to vrlo zloupotrebljeno, i obicno ovi novopeceni vegani, moderni hipici, svi nesto jogiraju, meditiraju...Ali, joga kao fizicka aktivnost je zaista posebna...Cak i danas kada hocu da isteglim krsta, ili kicmu, posle nekog fizickog rada, ili treninga, ja se izgibam tako, kratko...Zaista pamtim neke stavove odande - gde ti se pokrenu, ili istegle neki misici, kosti, koje nisi ni svestan da ih imas...Oznojis se samo od postavljanja u te stavove...Mnogi Japanci, u pauzama radnog vremena, tako povrate koncentraciju..Opet, mislim da je tesko povuci liniju - gde treba biti realan da je to samo fizicko razgibavanje, pogotovo ovim zapadnim pomodarcima, koji misle odmah da su na Tibetu, i pale mirisne stapice...
Pretpostavljam da je to neka istocnjacka kultura, fizicka disciplina, vezba, ali vec davno zloupotrebljena od necastivog...
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI