BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

» MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?
SVE O ZDRAVLJU - PITANJA I ODGOVORI - Page 2 EmptyYesterday at 20:07 by PavleS

» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
SVE O ZDRAVLJU - PITANJA I ODGOVORI - Page 2 Empty29/10/2024, 17:47 by PavleS

» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
SVE O ZDRAVLJU - PITANJA I ODGOVORI - Page 2 Empty12/8/2024, 21:10 by PavleS

» PITANJA - RELIGIJA
SVE O ZDRAVLJU - PITANJA I ODGOVORI - Page 2 Empty3/6/2024, 13:04 by PavleS

» Biblijski razgovori
SVE O ZDRAVLJU - PITANJA I ODGOVORI - Page 2 Empty14/4/2024, 23:34 by PavleS

» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
SVE O ZDRAVLJU - PITANJA I ODGOVORI - Page 2 Empty30/10/2023, 13:47 by PavleS

» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI
SVE O ZDRAVLJU - PITANJA I ODGOVORI - Page 2 Empty21/9/2023, 17:23 by PavleS

» Crkve i manastiri
SVE O ZDRAVLJU - PITANJA I ODGOVORI - Page 2 Empty11/9/2023, 11:23 by NecaPereca

» PSIHOLOGIJA
SVE O ZDRAVLJU - PITANJA I ODGOVORI - Page 2 Empty31/8/2023, 15:24 by Jelena83

November 2024

SunMonTueWedThuFriSat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Calendar Calendar

+16
Sergej 92
MarioD
Jovana
ljuba79
kuzma
ro004
zibe
PavleS
Vlatko
Matija Runje
Bogomdani
EMO
Enoh
Marko96
Tako-je
Zdravko Vučinić
20 posters

SVE O ZDRAVLJU - PITANJA I ODGOVORI

Bogomdani

Broj komentara : 28
    Registration date : 2014-02-16

SVE O ZDRAVLJU - PITANJA I ODGOVORI - Page 2 Empty Re: SVE O ZDRAVLJU - PITANJA I ODGOVORI

Komentar  Bogomdani 25/2/2014, 21:41

Zdravko, ovoj porodici sam sve ponovo objasnio i da je sve besplatno, i da ja prvi prije bolesnika sve to unesem u sebe, ali se ne javljaju i sa tim je ova prica zavrsena, a Tebi Hvala na svemu.

Sledece je da sam mnogim prijateljima i rodbini objasnio program izlijecenja i detoksikacije od 40 dana i uputio na tvoj sajt.

Konkretno sam ja zainteresovan da u skorije vrijeme obavim ovaj 40 dnevni program.

Takodje i jos neke osobe, konkretno zena od 58 god. koja je imala rak na jajnicima, sve je hirurski odstranjeno i nije uzimala ni jednu hemoterapiju, sada je to u redu (2 god.prije ovoga opercijom je uklonjena cjela zucna kesa) ali ima izvjesnih problema sa stitnom zlijezdom i jos po necim, uzima odredjene ljekove za to, ima problema i sa povecanom kilazom, oko 20 kila viska.

Koji su ti sve potrebni tacni podatci da bi preporucio najbolji program za ovu osobu i da ona najefikasnije obavi 40 d. program ?

Takodje za zenu od 45 god. koja povremeno ima probleme sa bolnim oticanjem nekih zlijezda u tijelu i na dojci.
    Ona nije imala tezis zdravstvenih problema, ali jede uglavnom kuvanu i termicki obradjenu hranu, pretezno povrce i nesto raznog mesa, ali duvani cigare cjeli zivot, a ima u planu da smanji kolicinu pa mozda i sasvim odbaci.
    Primjenila bi 40 d. program, a takodje sta je bitno da ti znas u vezi njenih osobina da bi preporucio najefikasni tretman za nju ?
    Ona ima i dva djecaka od 12 i 10 god. koji su zdravi, ali je zanima i da nesto ucini na njihovom snazenju i prociscenju ?

Dakle, sta konkretno treba da znas u vezi navedenih osoba da bi preporucio najefikasniji 40 d. program oporavka i prociscenja ?

Ja cu jos vidjeti za neke zainteresovane ljude pa da svi skupa porucimo potrebne tinkture i biljne preparate, a ti ponaosob odredi sta je za koga najbolje da se uradi, i ujedno ces mi kazati cjenu za svu ukupnu kolicinu, pa da skupimo i sve to uredno platimo.

Mislim da je ovo najbolji nacin da se ljudi izlijece, ociste organizam, oporave i osnaze, pa povezani sa prirodom i Hristom nastave dalje kroz zivot.

Hvala na svom dosadasnjem zalaganju i buducim preporukama za ove konkretne osobe !
    Zdravko Vučinić

Broj komentara : 483
    Registration date : 2013-10-03

SVE O ZDRAVLJU - PITANJA I ODGOVORI - Page 2 Empty Re: SVE O ZDRAVLJU - PITANJA I ODGOVORI

Komentar  Zdravko Vučinić 26/2/2014, 00:20

Sledece je da sam mnogim prijateljima i rodbini objasnio program izlijecenja i detoksikacije od 40 dana i uputio na tvoj sajt.

Konkretno sam ja zainteresovan da u skorije vrijeme obavim ovaj 40 dnevni program.

Ne moraš da ideš na 40 dana. Može kraće, 15-20 dana, ako si relativno zdrav.

Takodje i jos neke osobe, konkretno zena od 58 god. koja je imala rak na jajnicima, sve je hirurski odstranjeno i nije uzimala ni jednu hemoterapiju, sada je to u redu (2 god.prije ovoga opercijom je uklonjena cjela zucna kesa) ali ima izvjesnih problema sa stitnom zlijezdom i jos po necim, uzima odredjene ljekove za to, ima problema i sa povecanom kilazom, oko 20 kila viska.

Koji su ti sve potrebni tacni podatci da bi preporucio najbolji program za ovu osobu i da ona najefikasnije obavi 40 d. program ?

Najbolje da se jave na mejl, ili ti u njihovo ime. Ipak je to ozbiljna stvar. Naravno, može se poboljšati zdravlje toj ženi da se tumor ne proširi i ne vrati više.

Takodje za zenu od 45 god. koja povremeno ima probleme sa bolnim oticanjem nekih zlijezda u tijelu i na dojci.
    Ona nije imala tezis zdravstvenih problema, ali jede uglavnom kuvanu i termicki obradjenu hranu, pretezno povrce i nesto raznog mesa, ali duvani cigare cjeli zivot, a ima u planu da smanji kolicinu pa mozda i sasvim odbaci.
    Primjenila bi 40 d. program, a takodje sta je bitno da ti znas u vezi njenih osobina da bi preporucio najefikasni tretman za nju ?
    Ona ima i dva djecaka od 12 i 10 god. koji su zdravi, ali je zanima i da nesto ucini na njihovom snazenju i prociscenju ?

Dakle, sta konkretno treba da znas u vezi navedenih osoba da bi preporucio najefikasniji 40 d. program oporavka i prociscenja ?

Ipak predlažem kontakt putem emaila za sad, pa eventualno telefonom. Nakon što dobijem sve karakteristike onda ja predlažem program koji može a ne mora da traje 40 dana, a vi odlučujute da li pristajete.

Marko96

Broj komentara : 58
    Локација : Srbija
    Registration date : 2013-07-05

Komentar  Marko96 17/5/2014, 13:38

Cuo sam da je soda bikarbona najveci neprijatelj farmaceutske industrije. Da li je istina da je ona toliko lekovita?

Matija Runje

Broj komentara : 26
    Registration date : 2014-06-03

SVE O ZDRAVLJU - PITANJA I ODGOVORI - Page 2 Empty Kineska studija

Komentar  Matija Runje 3/6/2014, 20:17

pitanje je uzimam ponekad vitamin b 12 ,iako jedem bioloske zitarice ,povrce i voce

zanima me jel štetan tableta vitamina b 12 i jos jedno pitanje

Znam neke ljude koji se bave zdravljem a povremeno koriste B12 u tabletama. Mislim da ga ne treba uzimati u tabletama. Ja lično koristim alge spirulina i hlorela da bih se opskrbio tim vitaminom, ali i drugim sastojcima Tih algi ima u prodavnicama zdrave hrane, u prahu, pa se mogu miješati sa voćem u blenderu. Takođe te alge su sadržane u Šulcovoj SUPERFOOD formuli koju ja koristim.

bio sam 'bolestan' cijelu mladost od 15 te jer sam sa 15 godina vidio nadnaravno ukazanje otvorenim ocima sam gledao andjela Bozjeg ili sotonskog neznam nakon sto sam citao Bibliju i postio ,bio sam katolik ,i pitanje se odnosi pijem manje doze lijekova za mozak ,jer me prisiljavaju na to roditelji i jer dobivam neke pare od drzave duga prica na taj nacin legalno naravno ;
    jel mogu male doze lijekova(smanjili su mi doze jer sam se popravio od zdrave prehrane i stanje mi je odlino) ostetiti tijelo ,inace krv mi je odlicna,nisam ni prehladu imao 6 godina otkad sam vegan i otkad spavam svaku noc dubokim snom i sve principe zdravlja od Zdravstvene reforme radim uz vršenje Zakona i Milosti itd kako ste ucili na religija .me

jel me mogu ubiti te male doze lijeka Zyprexa 10 mg dnevno ?

Javi mi se na privatni mejl zdravkovucinic@yahoo.com. Ne bih se igrao sa tim tabletama za mozak. One mogu da unište mozak. Postoje ljekovite biljke za smirenje nervnog sistema ili za stimulaciju nervnog sistema, zavisno šta je potrebno. Postoje i drugi prirodni tretmani, poput hidroterapije, i slično, koji mogu biti od velike pomoći kada je u pitanju mozak, nervni sistem i drugo. S obzirom na tvoje iskustvo sa "anđelima", ne sviđa mi se to uzimanje tableta. Ti si imao duhovni problem, a ne medicinski. Ljekari ne znaju o tome. Oni samo znaju da daju tablete koje te dugoročno uništavaju.
    Javi se privatno.
    Vlatko

Broj komentara : 460
    Registration date : 2009-07-04

Komentar  Vlatko 4/6/2014, 00:09

Matija Runje (citat):
    jel me mogu ubiti te male doze lijeka Zyprexa 10 mg dnevno ?

Zyprex uzrokuje šizofreniju i ubija mozak. To si daju ljudima kad ih utamniče na psihijatriji. Riješi se toga čim prije. A ovo s anđelom, zato su ti i dali Zyprex, time "liječe" šizofreniju.
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 4/6/2014, 18:31

Marko96 (citat):Cuo sam da je soda bikarbona najveci neprijatelj farmaceutske industrije. Da li je istina da je ona toliko lekovita?

Soda bikarbona ima određena svojstva koja mogu biti korisna, ali ništa specijalno. Na primjer, sa njom se može riješiti akutni problem kiselosti u želudcu itd. Ona je dobra za klistiranje zato što kupi otrove.
    Matija Runje

Broj komentara : 26
    Registration date : 2014-06-03

Komentar  Matija Runje 4/6/2014, 21:26

Zdravko hidroterapiju mogu raditi živim na moru pa mogu u hladno more ,pod hladan tuš i tako dalje ...

smanjit cu dozu lijeka Bog će mi pomoći ,a onda vremenom skroz izbaciti ,molite za tu nakanu ,potrebno je da Bog pošalje anđele da to rješe ,vjerujem da će biti tako ,jer ništa nije nemoguće Stvoritelju i Mihaelu Isusu ..
    PavleS
    Admin

Broj komentara : 3744
    Registration date : 2008-11-01

Komentar  PavleS 1/9/2014, 19:25

zibe

Broj komentara : 1
    Registration date : 2014-11-11

Komentar  zibe 17/11/2014, 15:04

Pozdrav Zdravko.Molim te dami odgovoriš vaša iskustva primjene ledenog čaršafa. Naime, trenutno imam jaku upalu bubrega (pylonefritis chr.) i nesnošljive bolove. Izvršila sam prethodno čišćenje organizma kao i post 30 dana na sokovima po upustvu DR. šulca uz primjenu tinktura i dvije primjene ledenog čaršafa. Dijagnosticirane su mi 2 autoimune bolesti i to remoitoidni artritis i Syorgren sindrom možda mi je usporena bolest ali još uvijek nenam nikakvo vidno poboljšanje. Štamislite o liječenju koje sam sama preduzela i šta mislite kako da nastavim liječenje. Unaprijed zahvalna.
    S poštovanjem.

Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 20/11/2014, 10:17

zibe (citat):Pozdrav Zdravko.Molim te dami odgovoriš vaša iskustva primjene ledenog čaršafa. Naime, trenutno imam jaku upalu bubrega (pylonefritis chr.)  i nesnošljive bolove. Izvršila sam prethodno čišćenje organizma kao i post 30 dana na sokovima po upustvu DR. šulca uz primjenu tinktura i dvije primjene ledenog čaršafa. Dijagnosticirane su mi 2 autoimune bolesti i to remoitoidni artritis i Syorgren sindrom možda mi je usporena bolest ali još uvijek nenam nikakvo vidno poboljšanje. Štamislite o liječenju koje sam sama preduzela i šta mislite kako da nastavim liječenje. Unaprijed zahvalna.
    S poštovanjem.

Što se tiče upale bubrega, najbolje da piješ dnevno po 3 do 4 litra tečnosti, od toga najviše čaj koji dezinfekuje i pročišćava bubrege, a sastojci mogu da budu uva, bobice kleke, zlatnica, peršun, kukuruzna svila, rastavić... Ili da praviš jaki čaj od bobica kleke i lista uve. Takođe, treba da piješ po litar čiste limunade na dan, svakodnevno povećavajući količinu limuna u limunadi.

Što se tiče hladnog čaršava, to je jedna od najboljih metoda liječenja. Naša iskustva su pozitivna, ne znam šta vas još zanima oko toga. Naravno, potrebno je da se tretman odradi kako treba. Kod težih oboljenja treba ga raditi više puta.

Kada su u pitanju artiritis i taj sindrom koji imate potrebno je malo više vremena za liječenje. Treba postiti više puta, konstatno biti na zdravoj hrani, uzimati biljke za imunitet, mazati zglobove uljima i primjenjivati toplo hladnu vodu na oboljela mjesta, i to konstatno. Treba volje i strpljenja za to.

Ako vas još nešto konretno zanima, pitajte.
    EMO

Broj komentara : 14
    Registration date : 2013-11-07

Komentar  EMO 28/12/2014, 12:44

Zdravko, za ''praznike'' cu imati na raspolaganju nekoliko neradnih dana (recimo pet). Molio bih vas za savjet kako najbolje da iskoristim tih nekoliko dana za preventivnu detoksikaciju organizma.
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 30/12/2014, 00:39

EMO (citat):Zdravko, za ''praznike'' cu imati na raspolaganju nekoliko neradnih dana (recimo pet). Molio bih vas za savjet kako najbolje da iskoristim tih nekoliko dana za preventivnu detoksikaciju organizma.

Imaš razne opcije, sve zavisi šta želiš, koliko imaš volje itd. Na primjer, možeš da budeš na postu sa cijeđenim sokovima (po 2 litra soka dnevno), možeš da budeš na sirovoj hrani, možeš da budeš samo na voću, možeš koji dan na sirovoj hrani a koji dan na sokovima itd itd. Sve je to dobro i korisno.
    Ako su ti dostupne biljne formule i one su ti dobre da se malo pročistiš (na primjer, debelo crijevo, jetra, bubrezi).

PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 24/2/2015, 02:23

Prostor Instituta za prirodnu medicinu Podgorica (da ne bude samo ustanova u laptopu kao neke)

O IPM-u
    ro004

Broj komentara : 8
    Registration date : 2013-06-24

Komentar  ro004 18/3/2015, 18:32

Pozdrav!

Imam pitanje u vezi Zona hrane.Ja sam to probao i čini mi se da je dobro, jer sam se vrlo dobro osečao bio sam pun energije. Kad ja jedem dosta ugljikohidrata(voče, povrče, hleb) osečam se jako umoran i spava se mi i onda teško da radim. A kod ove Zona hrane je obrnuto, tada sam jak, pun energije,...
    Šta mislite o tome?

Ovde je link o čemu se radi.

http://www.zonazazdravlje.com/sto_je_zona.html

Lp
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 19/3/2015, 09:43

ro004 (citat):Pozdrav!

Imam pitanje u vezi Zona hrane.Ja sam to probao i čini mi se da je dobro, jer sam se vrlo dobro osečao bio sam pun energije. Kad ja jedem dosta ugljikohidrata(voče, povrče, hleb) osečam se jako umoran i spava se mi i onda teško da radim. A kod ove Zona hrane je obrnuto, tada sam jak, pun energije,...
    Šta mislite o tome?

Ovde je link o čemu se radi.

http://www.zonazazdravlje.com/sto_je_zona.html

Lp

Kada je u pitanju zdrava i kvalitetna ishrana ne postoje bilo kakvi procenti o njenom unosu u organizam. Biljna ishrana, odnosno voće, povrće, mahunarke, žitarice, orašasti plodovi i sjemenje, kada se jede raznovrsno, ima pozitivne efekte na organizam u svakom smislu. Možda tebi hvali žitarica ili orašastih plodova, možda treba da pročistiš organizam ili možda ima neki drugi razlog zašto se osjećaš umoran od voća, povrća i hljeba.
    Svi ljudi koji prolaze naše programe liječenje uglavnom su na voću i povrću i kod svih su rezultati izvanredni, u smislu poboljšanja opšteg zdravlja.
    Postoje i dodaci ishrani koje savjetujem da ljudi uzimaju kako bi se organizam bolje opskrbio hranljivim i ljekovitim sastojcima, a to su ječmena i pčenična trava, inaktivisani kvasac, algr spirulina i hlorela itd itd.

Jovana

Broj komentara : 160
    Registration date : 2015-08-30

Komentar  Jovana 15/9/2015, 14:29

Kakav Biblija ima stav po pitanju transplatacije nekih organa a u svrhu spasavanja necijeg zivota ?
    Jovana

Komentar  Jovana 16/2/2016, 03:45

Mozete li mi pojasniti kakva je srebrna koloidna voda ? Malo sam istrazivala, neko kaze da mu je odlicna  neko pak da mu je drasticno odmogla. Ne znam... u sta da vjerujem povodom nje...
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 16/2/2016, 12:23

Kalina7 (citat):Mozete li mi pojasniti kakva je srebrna koloidna voda ? Malo sam istrazivala, neko kaze da mu je odlicna  neko pak da mu je drasticno odmogla. Ne znam... u sta da vjerujem povodom nje...

Ovako bi Miroljub kazao: Srebro ima određena antibakterijska svojstva, ali i svinjska šunka, nadimljena otrovnim ugljen-dioksidom predstavlja nešto što izbegavaju bakterije i insekti, pa opet je štetno za upotrebu.

Mislim da je to samo još jedna prevara čiji je cilj prije svega profit, slično kao zeolit ili koštice kajsije itd.
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 16/2/2016, 12:27

Kalina7 (citat):Kakav Biblija ima stav po pitanju transplatacije nekih organa a u svrhu spasavanja necijeg zivota ?      

U Bibliji nema direktnog govora o tome. Ukoliko je nečiji život ugrožen a transplantacija jedini način za spas onda ne vidim problem, iako se i u tom domenu svašta radi, razne zloupotrebe itd. Živimo u svijetu grijeha i prokletstva kad ljudi najčešće svjesno dovode sebe u teška stanja i kada je jedini način da ih spasite tako što ćete ga sjeći i kidati (operacije, transplantacije), iako je sve to uglavnom u funkciji produžavanja života iz sebičnih interesa.
    kuzma

Broj komentara : 38
    Registration date : 2014-11-07

Komentar  kuzma 28/2/2016, 21:13

Pozdrav!

Voda u plucima kod starije osobe,kako je tretirati,navodno se mogu i svojevrsni oblozi staviti na prsa?

Hvala!
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 28/2/2016, 21:44

kuzma (citat):Pozdrav!

Voda u plucima kod starije osobe,kako je tretirati,navodno se mogu i svojevrsni oblozi staviti na prsa?

Hvala!

Koju dijagnozu ima?

Da, mogu obloge i danju i noću, sa uljima, zatim sa glinom itd. Pročišćavanje pluća je važno. Dosta zavisi i od psihofizičkog stanja osobe koja se liječi. Ako je baš vanredna situacija i da voda u plućima pravi veliki problem onda je bolje da se obrati ljekaru, jer HITNA POMOĆ je nešto u čemu prirodna medicina zaostaje za zvaničnom medicinom.
    kuzma

Broj komentara : 38
    Registration date : 2014-11-07

Komentar  kuzma 29/2/2016, 07:48

Zdravko Vučinić (citat):

Hvala!

Koju dijagnozu ima?

Da, mogu obloge i danju i noću, sa uljima, zatim sa glinom itd. Pročišćavanje pluća je važno. Dosta zavisi i od psihofizičkog stanja osobe koja se liječi. Ako je baš vanredna situacija i da voda u plućima pravi veliki problem onda je bolje da se obrati ljekaru, jer HITNA POMOĆ je nešto u čemu prirodna medicina zaostaje za zvaničnom medicinom.  

Zapravo nismo niti 100% sigurni dali je voda u plucima,danas cemo saznati pravu dijagnozu,idemo na hitnu pomoc,vi svjedno napisite ako nije problem kako da obloge sastavim.

Hvala!
    Zdravko Vučinić

Komentar  Zdravko Vučinić 2/3/2016, 16:40

kuzma (citat):
    Zdravko Vučinić (citat):

Hvala!

Koju dijagnozu ima?

Zapravo nismo niti 100% sigurni dali je voda u plucima,danas cemo saznati pravu dijagnozu,idemo na hitnu pomoc,vi svjedno napisite ako nije problem kako da obloge sastavim.

Hvala!

Obloge se nanose na oboljele djelove tijela jednom do više puta dnevno.

Obloga sa ricinusovim uljem
    Način pripreme: Prirodna tkanina se umoči u blago zagrijano ricinisovo ulje ili se ulje naspe po tkanini, i potom se obloga stavi na oboljeli dio tijela. Istovremeno se može staviti više obloga na različite djelove tijela. Obloga se može zaviti kako ne bi spala preko noći. Obloge se po potrebi mogu održavati toplim uz pomoć flaše sa vrućom vodom.
    Mjere za pripremu: Jedna do pet supenih kašika ricinisovog ulja za jednu oblogu, zavisno od njene veličine i zahvata.

Kašna obloga
    Način pripreme: Ljekovite biljke (najbolje svježe) u kombinaciji sa biljnim uljima i drugim prirodnim sastojcima se promiješaju u blenderu kako bi se dobila konzistentna masa - kaša, koja se nanosi na oboljeli dio tijela. Preko kaše se može staviti prirodna tkanina i zaviti kako ne bi spala.

Obloga od čaja (fomentacija)
    Način pripreme: Prirodna tkanina se umoči u čaj (poglavlje 5.1) i potom se obloga nanosi na oboljeli dio tijela.
    Mjere za pripremu: Pola litra do litar čaja za jednu oblogu, zavisno od njene veličine i zahvata.

Širi spisak ljekovitih biljaka koje se mogu koristiti za pripremanje tinkture „Pluća“, a to znači da se ove biljke mogu koristiti i za obloge.
    • sjeme i list lobelije (za pročišćavanje, širenje bronhija u plućima i izbacivanje sluzi i sekreta)
    • list plućnjaka, korjen omana, list podbelja, list i cvijet divizme, list i cvijet macine trave, korjen sladića, kola orasi, kora trešnje, list timjana (za iskašljavanje i izbacivanje sluzi i sekreta, protiv upala i infekcija, za olakšano disanje, za jačanje pluća)
    • ulje od nane, ulje od eukaliptusa (za širenje bronhija u plućima i dezinfekciju)

Kašne obloge se mogu praviti od gline i vode, od bijelog luka itd. Ima još detalja u Šulcovoj knjizi.

Jovana

Komentar  Jovana 9/3/2016, 00:50

Imam pitanje duhovno-zdravstvenog tipa. Dvije zenske osobe iz moje rodbine praktikuju jogu. E sad, one to cine cisto iz medicinskih razloga (i jedna i druga imaju problema sa kicmom), s obzirom da nijesam upucena sta joga obuhvata u zdravstvenom smislu (u duhovnom znam) a izucavam pomalo, ako bih bila u prilici, sta bi mogla savjetovati ove dvije osobe po tom pitanju ? Jer vecina ljudi ce reci, ma kakvi ja to samo zbog zdravlja, zar bih se ja zakacio/la za nekog Boga ko nije hriscanski (a to uglavnom govore neobraceni ljudi itd...).
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 9/3/2016, 15:00

Kalina7 (citat):Imam pitanje duhovno-zdravstvenog tipa. Dvije zenske osobe iz moje rodbine praktikuju jogu. E sad, one to cine cisto iz medicinskih razloga (i jedna i druga imaju problema sa kicmom), s obzirom da nijesam upucena sta joga obuhvata u zdravstvenom smislu (u duhovnom znam) a izucavam pomalo, ako bih bila u prilici, sta bi mogla savjetovati ove dvije osobe po tom pitanju ? Jer vecina ljudi ce reci, ma kakvi ja to samo zbog zdravlja, zar bih se ja zakacio/la za nekog Boga ko nije hriscanski (a to uglavnom govore neobraceni ljudi itd...).
    Ako imaju problem sa kičmom, onda treba da se obrate nekom ko je stručan za kosti i pršljenove i da idu na odgovarajuću fizioterapiju.
    To što idu na jogu pokazuju da su im problemi sa kičmom izgovor za jogu i društvo koje se na takvim mjestima nalazi. Joga nije obično fizičko vježbanje, već uvijek povezana sa istočnjačkim misticizmom i "energijom" koja se dobija od demona. Zbog toga su joga i neke druge vježbe koje vode majstori okultisti često praćene velikim entuzijamom, izlivom emocija i sl. Ako se tome doda ritmička muzika, onda i obični fitnes ima dimenziju okultnog. To je ono što privlači većinu ljudi na takva mjesta: duhovno drogiranje i zapadanje u trans.

Stvari oko fizičke vježbe su vrlo jednostavne.
    Ukoliko se bavimo određenim sportom, treba nam trener za taj sport. Međutim, ako vježbamo samo zbog bolje kondicije ili zdravlja, onda to možemo u prirodi ili u svom domu, bez muzike, okultizma i sličnih stvari. Najzdravije od svega je baviti se klasičnim zanimanjima oko poljoprivrede, u bašti i sl.

Sponsored content

Komentar  Sponsored content

Danas je 14/11/2024, 21:46