Unapred se odlučim (mada ne znam po kom kriterijumu) recimo za evoluciju, i onda svet posmatram i pokušavam da uklopim u moju početnu pretpostavku. Ali plašim se da onda neću biti objektivan (pošten) jer ću se svim silama truditi da činjenice uklopim u već unapred datu istinu bez obzira koliko se ćinjenice ne uklapaju.
Ako se odlučiš za evoluciju, to znači nešto od sledećeg:
1) izmanipulisan si i ne misliš svojom glavom;
2) ignorišeš zdrav razum, ili si ga oštetio iracionalnim pokušajima opravdavanja zla i grijeha;
3) poistovjećuješ se sa okruženjem i ideš linijom manjeg otpora, da ne bi bio napadan i ismijavan od društva.
Tvoj problem (takođe i problem mnogih) je što ne shvataš da nijesi ti taj koji odlučuje ili procjenjuje šta je realnost. Realnost je činjenično stanje koje nalazimo. A to stanje može objasniti samo neko ko ima potpuno znanje i informaciju. To je naravno Stvoritelj. Pošto se mi kao stvorenja nalazimo u očiglednom problemu, Stvoritelj sa nama komunicira na nivou koji možemo da shvatimo. Ta objašnjenja čine jedan veliki mozaik istine koja se može potvrditi i spoznati svim relevantnim mjerilima kojima se služi čovjek. Sam čovjek nije u stanju da sagleda realnost zbog oštećene ličnosti i percepcije. Ali čovjek, ako prihvati Božju pomoć, spoznaje istinu koja ga oslobađa robovanja. To je ono što je tebi potrebno.
Ljudi se obično hvataju za nerazumne, netačne i manipulativne informacije koje primaju od Božjih neprijatelja ne bi li kako opravdali stanje u kojem se nalaze i svoje zle i sebične puteve. Što je čovjek dublje u tome, to više gubi zdrav razum. Na primjer, dovoljno je samo pogledati kakvim argumentima se služe osobe koje opravdavaju poroke, homoseksualizam i slično.
Teorija evolucije ili materijalistička filozofija ne nude apsolutno nikakva objašnjenja. To je čista manipulacija zdravim razumom i logikom. Ista stvar je kad se recimo Sotona predstavlja svojim sledbenicima kao "veliki arhitekta univerzuma", a nije stvorio ništa. Bukvalno ništa. Takav je i čovjek koji pokušava svojim mudrovanjem, spletkama i dezinformacijama da gradi vlastiti lažni imidž. Takvima trebaju titule, bogatstvo, moć, lažni glamur i sjaj, sledbenici, fanovi, samouzdizanje, odobravanje svijeta...
I ja smatram da sve ima svrhu ali recimo nikako ne mogu da shvatim svrhu drugih galaksija.
Naš univerzum se sada nalazi u oštećenom stanju prouzrokovanom kršenjem poretka života koji je uspostavio Stvoritelj. Zemlja je neka vrsta karantina i mi ne možemo da koristimo sposobnosti i preimućstva koje je Bog prvobitno dao čovjeku, jer smo ih izgubili ili izgubili pravo na to. Tako ne možemo da znamo kakva je tačno svrha ostatka univerzuma prema originalnoj Božjoj zamisli, da li da ga dalje naseljavamo ili nešto drugo, jer nam te informacije sada ničemu ne bi služile. Stvoritelj je rekao da slijedi obnova Zemlje i našeg univerzuma, koja će uslijediti nakon što se riješi problem grijeha i zla. Do tada ostaje da čekamo, i bavimo se onim što je sada naš prioritet, a to je pomirenje sa Bogom i stavljanje u položaj za primanje Njegovog obličja.
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI